Bezienswaardigheden in Madrid

De Spaanse hoofdstad is een uitgestrekte metropool rijk aan geschiedenis, cultuur, en heerlijk eten en verwelkomt elk jaar meer dan 6 miljoen toeristen.

Deze bruisende stad in het binnenland is groot in zowel omvang als karakter en heeft veel te bieden. Denk aan de historische architectuur, interessante musea, bruisende feestscène (de wijk Huertas zit nooit verlegen om een fiesta) of het fenomenale eten.

Gooi daar een scala aan avontuurlijke activiteiten binnen handbereik van de stad bij (van wandelen in de spectaculaire Sierra de Guadarrama tot kajakken langs de beekjes in het natuurreservaat Duratón of skiën in de Sierra Nevada) en je hebt een multifunctionele bestemming die echt moeilijk te overtreffen is.

Binnen de stadsgrenzen kunnen ook cultuurliefhebbers hun hart ophalen: Madrid beschikt over heel wat leerrijke musea, waaronder de wereldberoeme musea in de ‘Gouden Driehoek’ – het Prado, het museo Reina Sofia of het museo Thyssen-Bornemisza. Als het even wat rustiger mag, kun je naar een van de vele prachtige parken van de stad trekken, zoals El Retiro en Casa de Campo.

Maak je bezoek aan Madrid af met een voetbalwedstrijd, een kookles of een wijnproeverij, en je zult snel zien waarom Madrid een van de meest geliefde hoofdsteden van Europa is.

Met zoveel te zien en te doen, kan het lastig zijn om te weten waar je moet beginnen – daarom hebben we deze lijst samengesteld met beste activiteiten en bezienswaardigheden in Madrid.

Wil je meteen aan de slag? Blader dan nu door onze catalogus!

1 – Koninklijk Paleis

Koninklijk Paleis Madrid

Het Koninklijk Paleis is dé beroemdste bezienswaardigheid van Madrid en is vaak het startpunt van reizigers die de Spaanse hoofdstad bezoeken. De Spaanse koninklijke familie mag deze geweldige plek, die bol staat van de historische artefacten en eindeloze kunstwerken, haar thuis noemen. Het paleis bevat 3418 verschillende kamers, waaronder een bibliotheek, wapenkamer, kapel, kroonkamer en nog veel meer.

De weelderige decoraties en grandioze architectuur geven een idee van de luxe waarin de koninklijke familie leeft.

Elke rondleiding, onder leiding van een geschiedkundige die verhalen vertelt over de vroegere bewoners van het paleis, brengt de rijke geschiedenis van de Spaanse leiders tot leven.

Dit enorme paleis, dat zo’n 135.000 vierkante meter groot is en daarmee het grootste functionerende koninklijke paleis is in Europa, bevindt zich op een korte wandeling van het stadscentrum. Het Koninklijk Paleis wordt omringd door de weelderige tuinen van Campo del Moro, ook een interessante bezienswaardigheid in Madrid.

2 – Museo Nacional del Prado

Museo Nacional del Prado Madrid

Het Prado is ongetwijfeld een van de mooiste kunstmusea van Europa. Je vindt er tienduizenden werken terug, daterend van de 12e eeuw tot aan het begin van de 20e eeuw. Zo kun je er prachtige schilderijen, gedetailleerde beeldhouwwerken, oude prenten, ruwe schetstekeningen en historische documenten van beroemde kunstenaars bewonderen. Deze werken geven een goed beeld van zowel de Spaanse geschiedenis als de ontwikkeling van de westerse kunst als geheel.

Het gewaardeerde instituut heeft de titel van ’s werelds grootste Spaanse kunstcollectie en toont opmerkelijke kunstwerken van meesters als Caravaggio, Rafaël, Bosch, Titiaan en Velázquez, evenals een formidabele verzameling Italiaanse en Vlaamse kunst. Een publieksliefhebber is de collectie van Francisco Goya, wiens werken van portretten, veldslagen en mythen zowel Picasso als Dali inspireerden.

Het Prado Museum beslaat meer dan 22.000 vierkante meter, en beschikt naast duizenden werken ook over een cafetaria waar je even kunt bijtanken indien nodig.

Als je het meeste uit je bezoek wilt halen, dan kun je een rondleiding met gids (aangeboden in het Engels) boeken. Tijdens deze rondleiding laat de gids je alle niet te missen plekjes zien en geeft hij of zij context bij elk stuk.

Tip: download de gratis app van het Prado voor je bezoek. De app bevat een interactieve kaart van de museumcollectie en een handige ‘highlights’ tour, waardoor je jouw bezoek naar een nog hoger niveau kunt tillen.

Tip: Lees onze uitgebreide gids over tickets voor het Prado om meer te weten te komen over de prijzen, hoe je tickets bemachtigt, wie in aanmerking komt voor kortingen en meer.

3 – Plaza Mayor en Puerta del Sol

Plaza Mayor Madrid

Je zult al snel merken dat de levendige hoofdpleinen van Madrid de hartslag van de stad zijn. Een van de populairste is Plaza Mayor, waar de charmante Griekse zuilen de perfecte achtergrond vormen voor foto’s en waar er heel wat winkel- en eetgelegenheden te vinden zijn!

Dit plein is 129 meter lang en 94 meter breed en werd oorspronkelijk gebouwd in de jaren 1500 als marktplaats. Door de jaren heen werd dit plein echter ook gebruikt voor stierengevechten, openbare executies en zelfs kroningen.

De sfeer op het Plaza Mayor is op elk moment van de dag levendig en je wordt omringd door heel wat andere toeristen, straatartiesten en nog veel meer.

Op slechts enkele honderden meters van het Plaza Mayor, ligt het centrale plein van Madrid, Puerta del Sol (“Poort van de Zon”).

Dit plein is meer een vervoersknooppunt en je vindt hier het nulpunt van Spanje (alle afstanden in Spanje worden vanaf deze plek gemeten), evenals het beroemde standbeeld van een beer die fruit eet van een aardbeiboom (het officiële symbool van de stad).

De beroemde klok op Puerta del Sol markeert het jaarlijkse eten van de Twaalf Druiven als de klok middernacht slaat op oudejaarsavond. Dit brengt volgens de traditie geluk in het nieuwe jaar.

Een van de beste manieren om deze pleinen te bezoeken is d.m.v. een stadswandeling onder leiding van een deskundige gids die je alle mooie en bijzondere plekjes laat zien.

4 – Museo Reina Sofia

Museo Reina Sofia Madrid

Het Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía is een van de beste musea van Madrid en is de thuisbasis van een indrukwekkende collectie 20e-eeuwse hedendaagse kunst.

Een van de beroemdste stukken die in het museum te zien is, is Picasso’s Guernica, een groot doek dat werd geschilderd als reactie op de bombardementen op de Baskische stad Guernica tijdens de Spaanse Burgeroorlog. Het schilderij is een ongelooflijk ontroerend en krachtig kunstwerk en als je het in het echt bekijkt, laat het zeker een blijvende indruk achter.

Naast dit kunstwerk van Picasso vind je in het Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía ook werken van onder andere Salvador Dalí en Joan Miró en tijdelijke tentoonstellingen van opkomende hedendaagse kunstenaars.

Je kunt ook kiezen voor een rondleiding door het museum waarbij je de rij kunt overslaan. Aangezien het museum vaak lange wachtrijen kent is dit geen slecht idee. Je kunt deze tickets vooraf online kopen.

5 – Parque del Buen Retiro

Parque del Buen Retiro Madrid
Met dank aan Raquel Almeida / content manager bij TourScanner

Het Parque del Buen Retiro is al sinds de jaren 1600 een plek van ontspanning en verkwikking en is de thuisbasis van eeuwenoude bomen en een aantal van de beste trainingsgebieden in de stad.

De beroemde oude planten die je in dit park terugvindt zijn alleen al een bezoek waard; van de Montezuma cipres uit 1630 tot de olijfboom die voor het eerst ontsproot in 1396.

Op artistiek gebied kun je genieten van het Teatro de Titeres, beroemd om zijn wekelijkse poppenkastvoorstellingen, of het fascinerende standbeeld van de Gevallen Engel, gewijd aan de Duivel!

En natuurlijk is dit uitgestrekte park perfect voor een ontspannen wandeling, een partijtje paddel of zelfs een romantische picknicklunch. Je kunt hier heerlijk wandelen, fietsen en skeeleren, of gewoon wat rondhangen op een van de terrasjes en genieten van de natuur om je heen. Een andere leuke manier om het Parque del Buen Retiro te verkennen, is per Segway.

Het is ook de thuisbasis van het oogverblindende Palacio de Cristale, een prachtig glazen gebouw dat op zichzelf al een bezoek waard is.

Andere mooie parken in Madrid zijn: Campo del Moro (vlak naast het Koninklijk Paleis), Parque de El Capricho (met prachtige landschappen, bruggen, grotten en paviljoens), Casa de Campo (met een dierentuin, pretpark, kabelbaan en waterpark) en Cerro del Tío Pío (met een prachtig uitzicht op de skyline).

6 – Palacio de Cibeles

Palacio de Cibeles Madrid

Met zijn witte spitsen en torentjes ziet het Palacio de Cibeles eruit als een sprookjeskasteel. Het is een van de meest iconische gebouwen van Madrid en een goed voorbeeld van de Spaanse Modernismo-architectuur.

De gemeenteraad van Madrid is nu gevestigd in dit gebouw, maar dit paleis deed ooit dienst als een postkantoor. Nu het Palacio de Cibeles meer dan honderd jaar oud is, heeft het zijn weelderige deuren geopend voor het publiek. Je kunt er nu genieten van kunstevenementen, tentoonstellingen en een geweldig uitzicht over de stad vanaf het terras op de 8e verdieping.

Wil je dit paleis bezoeken, dan kun je ervoor kiezen om een rondleiding te volgen. Zelfs als je besluit het Palacio de Cibeles niet binnen te stappen, is een korte wandeling naar dit gebouw nog steeds de moeite waard.

In de schaduw van het torenhoge gebouw staat een prachtige fontein, waarop Cybele (de Griekse godin van de natuur) is afgebeeld, rijdend op een strijdwagen die door een leeuw wordt getrokken. Ook dit is een even populaire plek voor toeristen en een van de mooiste bezienswaardigheden in Madrid.

7 – Museo Thyssen-Bornemisza

Museo Thyssen-Bornemisza Madrid

De ‘Gouden Driehoek van de Kunst’ in Madrid bestaat uit drie van de populairste kunstmusea van de stad: het Museo del Prado, het Museo Reina Sofia en het Museo Thyssen-Bornemisza.

Het Museo Thyssen-Bornemisza, een privéverzameling die in 1992 werd omgevormd tot openbaar museum, is het nieuwste van de drie grote kunstinstellingen in Madrid.

Dit museum is gevestigd in een prachtig gerenoveerd paleis aan de rand van het historische centrum van Madrid en beschikt over een indrukwekkende collectie van meer dan 1600 schilderijen (ooit de op één na grootste privécollectie ter wereld), van de 13e eeuw tot aan hedendaagse kunst.

Tot de beroemdste werken behoren creaties van Vincent van Gogh, Paul Cézanne, Claude Monet, Pablo Picasso en Edward Hopper.

Je kunt jezelf nog meer onderdompelen in deze werken met een Paseo del Arte-kaart, die toegang geeft tot alle drie de instellingen tegen een gereduceerd tarief.

8 – Kathedraal van Madrid

Kathedraal van Madrid
Met dank aan Raquel Almeida / content manager bij TourScanner

De Kathedraal van Madrid, in het Spaans de Santa Maria la real de la Almudena, werd pas honderd jaar na het leggen van de eerste steen voltooid.

De plannen voor het bouwen van de kathedraal werden al in 1879 in gang gezet, maar pas in 1993 werd het magistrale gebouw eindelijk voltooid, na verschillende oorlogen, regimewisselingen en zelfs een stijlverschuiving of twee.

Deze kathedraal is omwille van zijn visuele pracht al een van de mooiste bezienswaardigheden in Madrid, maar het is ook een belangrijk onderdeel van de culturele infrastructuur en de rustplaats van een aantal behoorlijk beroemde figuren. Hier liggen namelijk prinsen, koninginnen, markiezen en hertoginnen, plus een aantal prominente politici en kardinaal Ángel Suquía Goicoechea.

In deze kathedraal trouwden ook koning Felipe VI en koningin Letizia van Spanje in 2004 en vonden door de jaren heen talloze diensten en religieuze ceremonies plaats. Je kunt zelfs een glimp opvangen van de culturen die hier lang daarvoor floreerden, waaronder ruïnes uit de Moorse tijd!

9 – Gran Via

Gran Via Madrid

De Gran Via, ook wel het Spaanse Broadway genoemd door de lokale bevolking, is een van Madrid’s meest iconische straten. Deze grote verkeersader is meer dan anderhalve kilometer lang en biedt onderdak aan de meest indrukwekkende architectuur van de stad en aan chique winkels, theaters, restaurants, bars, kerken en hotels.

Of je nu wilt snuisteren in luxe winkels, de altijd bruisende sfeer wilt opsnuiven en de straatartiesten wilt bekijken, of gewoon de prachtige gevels in Art Deco- en Neo-Mudéjar-stijl wilt bewonderen (mis het Telefonica-gebouw niet), de Gran Via is een onmisbare stop op elke route door Madrid.

Voor winkelliefhebbers zijn er talloze plekken waar je zowel high-fashion als street fashion tegen betaalbare prijzen kunt kopen, maar mis vooral El Corte Inglés niet voor beroemde en lokale labels.

‘s Avonds kun je voor stand-up comedy naar La Chocita del Loro gaan, voor een drankje met uitzicht naar een dakterras; of voor de nieuwste films (in originele talen) naar de bioscoop Cine Renoir Princesa.

10 – Tempel van Debod

Tempel van Debod

Wist je dat je een echte Eygptische tempel kunt bewonderen in Madrid? Ja, echt waar! De Tempel van Debod is een van de populairste bezienswaardigheden in Madrid en trekt jaarlijks heel wat bezoekers, zeker aangezien deze toeristische trekpleister gratis te bewonderen is.

Deze tempel gaat terug tot de 2e eeuw voor Christus en werd eigenlijk gebouwd in Egypte, maar werd door de Egyptische regering in 1968 geschonken aan het Spaanse volk om hun dankbaarheid te uiten voor hun hulp bij de bouw van de Aswandam. De tempel werd van Egypte naar Spanje gebracht en nauwkeurig en met precisie opnieuw opgebouwd in het Parque del Oeste.

Je kunt naar de top van de tempel klimmen om te genieten van een geweldig uitzicht over de stad of het museum verkennen om meer bij te leren over de Egyptische cultuur.

11 – Faro de Moncloa

Faro de Moncloa Madrid

De Faro de Moncloa is een eigenaardig bouwwerk dat zo’n 92 meter boven de skyline van Madrid uittorent. Het is een communicatietoren die ook nog eens een van de beste uitzichten van de stad biedt!

Ga naar het observatiedek voor een 360-gradenzicht over de stad en bekijk enkele van de beste bezienswaardigheden in Madrid als het Koninklijk Paleis, de kathedraal van Madrid en het Telefónica-gebouw op de Gran Vía vanuit een geheel nieuw vogelperspectief. Op een heldere dag kun je zelfs tot aan de Sierra de Guadarrama kijken.

Nadat je het uitzicht hebt bewonderd, moet je zeker het Museo de América ernaast bezoeken. Dit museum gaat in op de geschiedenis en cultuur van Madrid en van Spanje in het algemeen, en laat zien hoe prachtig Madrid in de loop der tijd is gegroeid en gemoderniseerd.

12 – Palacio de Liria

Palacio de Liria Madrid

Palacio de Liria is een van de meest glamoureuze gebouwen en een van de beste bezienswaardigheden in Madrid. Dit paleis behoort toe aan het Huis van Alba, een van de oudste en machtigste families in Spanje, die de afgelopen 600 jaar een van de meest gepassioneerde kunstverzamelaars waren van dit gebied.

Hun enorme catalogus, die zich in dit paleis bevindt, is opengesteld voor het publiek. Je krijgt er een duizelingwekkende reeks schilderijen, beeldhouwwerken, wandtapijten en zelfs decoratieve meubels te zien. Werken van bekende namen als Rubens, Goya, El Greco, Madrazo en Titiaan zijn terug te vinden in deze collectie.

13 – Estadio Santiago Bernabeu

Bernabeu-stadion Madrid

Deze bezienswaardigheid is er een voor voetbalfans. Het stadion van Real Madrid ligt in de noordelijke buitenwijken en kan meer dan 80.000 supporters herbergen. Woon een wedstrijd bij en ervaar de elektrische sfeer van tienduizenden uitzinnige fans die proberen hun team richting de overwinning te schreeuwen. Als je geluk hebt vindt de Derby van Madrid misschien wel plaats tijdens je bezoek aan Madrid!

Mocht er geen wedstrijd worden gespeeld tijdens je stedentrip dan kun je voor een rondleiding door het stadion kiezen. Tijdens deze rondleiding kom je meer te weten over de geschiedenis van Real Madrid, kun je prijzenkast bewonderen en het stadion verkennen.

14 – Estadio Wanda Metropolitano

Estadio Wanda Metropolitano Madrid

De Spaanse hoofdstad kent twee voetbalploegen die in La Liga spelen: Real Madrid en Atletico Madrid. Het Estadio Wanda Metropolitano is sinds 2017 de thuisbasis van Atletico en is gelegen in het zuiden van Madrid.

Of je nu Los Blancos of Los Rojiblancos aanmoedigt, de energie tijdens de thuiswedstrijden van deze teams is gewoonweg elektrisch. Ook Atletico Madrid biedt stadionrondleidingen aan. Tijdens een van deze rondleidingen krijg je een persoonlijk kijkje in het leven en de geschiedenis van Atletico Madrid, mag je het stadion verkennen en de prijzenkast inkijken.

15 – Arena van Las Ventas

Las Ventas Arena Madrid

Wie graag eens een stierengevecht bijwoont, moet in de arena van Las Ventas zijn. Deze arena is de grootste in zijn soort in het land en is een van de populairste bezienswaardigheden in Madrid.

Al sinds 1931 worden hier de meest prestigieuze stierengevechten van Spanje gehouden, waaronder ook de Corrida de Toros!

Je kunt een rondleiding volgen door de arena van Las Ventas om de arena, de ceremoniële ingang en de tribunes te verkennen. Je kunt ook een bezoekje brengen aan het nabijgelegen museum voor een dieper inzicht in deze traditie.

16 – Station Atocha

Station Atocha Madrid
Met dank aan Raquel Almeida / content manager bij TourScanner

Een andere interessante bezienswaardigheid in Madrid is het station Atocha, het grootste spoorwegstation van Madrid. Deze plek is ook interessant voor wie die niet van plan is een trein te nemen. De schoonheid en unieke achtergrond van dit station is namelijk reden genoeg om een bezoekje te brengen aan deze bezienswaardigheid.

Dit station werd geopend in 1851 en was toen niet meer dan een eenvoudig klein perron. In de jaren 1890 groeide het uit tot het sierlijke paleis van baksteen, staal en glas dat we vandaag de dag kennen. Het station Atocha beschikt over leuke boetiekjes, een ruime tropische tuin met duizenden kleurrijke planten.

17 – Nationaal Archeologisch Museum

Nationaal Archeologisch Museum Madrid

Het Nationaal Archeologisch Museum is een verborgen pareltje want het is eigenlijk niet zo bekend onder het publiek. Dit museum stelt 13.000 verschillende voorwerpen tentoon en is daarmee een van de grootste kunstcollecties ter wereld. De kunst varieert van prehistorische vondsten tot 19e-eeuwse beeldjes. Je vindt er zelfs mockups en replica’s van de voorwerpen die je kunt vasthouden en bewonderen.

Sla zeker volgende hoogtepunten van het museum niet over: de Vrouwe van Elche, de gouden Schat van Guarrazar, de Pot uit Zamora, de Beer van Porcuna, een uitgebreide collectie Romeinse en Griekse beeldhouwwerken en een hele zaal gewijd aan Egyptische oudheden.

18 – Monument van de Vallei der Gevallenen

Vallei der Gevallenen

Het monument van de Valle de Cuelgamuros (vroeger bekend als de Vallei der Gevallenen) is een ontnuchterende herinnering aan het turbulente verleden van Spanje.

Deze vallei bevindt zich ongeveer een uur buiten Madrid en je vindt er een basiliek en een gedenkteken gewijd aan degenen die het leven lieten tijdens de Spaanse burgeroorlog van het land.

De basiliek werd gebouwd in opdracht van Francisco Franco en ontworpen door architect Diego Mendez in 1941, boven een ondergrondse kerk en graftombe.

Het kruis is het grootste ter wereld, met een hoogte van 500 meter en is al van kilometers ver te zien. Hoewel het een populaire toeristische attractie is, is de Vallei der Gevallenen een controversiële plek vanwege de nauwe associatie met de dictatuur van Franco (velen geloven dat het monument een eerbetoon is aan de overwinning van Franco, in plaats van een gedenkteken in de traditionele zin).

Daarom blijft het voor veel Spanjaarden een symbool dat grote verdeeldheid zaait en bezoekers worden geadviseerd om de mening van degenen die geliefden verloren tijdens de burgeroorlog te respecteren.

19 – Circulo de Bellas Artes

Rooftop bij Circulo de Bellas Artes

Het Círculo de Bellas Artes, een 150 jaar oud instituut, is een van de belangrijkste en populairste culturele centra van Madrid. Je kunt er terecht voor toneelstukken, concerten, films, conferenties, tentoonstellingen van allerlei soorten kunst, workshops, lezingen en activiteiten.

De echte ster van de show is het dakterras, waar je geniet van een geweldig uitzicht over Madrid. Op een heldere dag, kun je kilometers ver zien, tot aan de bergen van de Sierra de Guadarrama. Bewonder de prachtige architectuur van de skyline van Madrid, spot een aantal van de beroemdste bezienswaardigheden van de stad, en geniet van de Spaanse zon.

20 – Educatieve musea in Madrid

Sorolla Museum Madrid

Naast de ‘Gouden Driehoek van de Kunst’ en het Nationaal Archeologisch Museum beschikt Madrid over nog heel wat andere educatieve en interessante musea.

Het Museo Naval (Marinemuseum) neemt je chronologisch mee door de Spaanse ontdekkingsreizen en vertelt de verhalen van een half millennium aan oceaanverkenning. Je vindt er meer dan 12.000 tentoongestelde voorwerpen en interactieve tentoonstellingen.

Daarnaast kun je in Madrid het Cerralbo Museum bezoeken. Dit museum biedt een fascinerend inzicht in hoe de elite van het land leefde tijdens de hoogtijdagen van het Spaanse Rijk, met als focus de markies van Cerralbo.

Je kunt ook een bezoekje brengen aan het Museum of Illusions, dat beschikt over een van de grootste collecties optische illusies in Europa en erg kindvriendelijk is.

Een andere kunstgalerie die inspeelt op je zintuigen, is IKONO Madrid. Deze galerie is overspoeld met neon-, licht- en geluidsinstallaties van kunstenaars van over de hele wereld en de kleuren, geuren en texturen creëren samen een zintuiglijke reis die bezoekers loskoppelen van de werkelijkheid.

Breng ook een bezoekje aan het Spoorwegmuseum waar je replica’s en locomotieven door de eeuwen heen terugvindt. Er zijn ook interactieve tentoonstellingen, waardoor dit museum erg kindvriendelijk is.

In het Sorolla Museum staat het werk van Joaquín Sorolla, een geliefde Spaanse kunstenaar uit de late 19e/begin 20e eeuw, centraal. Je vindt er een collectie schilderijen, tekeningen en persoonlijke bezittingen van Sorolla.

In Madrid bevindt zich ook het Velázquez Tech Museum, dat een zintuigelijke ervaring biedt aan bezoekers en hen meeneemt op een reis langs de verschillende interpretaties van het meesterwerk van Diego Velazquez, Las Meninas.

Voor zoetekauwen is er het Sweet Space Museum. Dit museum is een samenwerking tussen 11 kunstenaars die een snoepwinkel tot leven doen komen. Ontdek al je favoriete lekkernijen in gebeeldhouwde vorm.

Ten slotte beschikt Madrid over een Wassenbeeldenmuseum waar je meer dan 450 levensgrote wassen beelden terugvindt van ’s werelds beroemdste en invloedrijkste mensen, van atleten en muzikanten tot politici en filmiconen.



Gesponsorde plaatsing

MÜF – Museo de la Felicidad

Bereid je voor op pijnlijke kaken van het lachen en van vreugde in het Museo de la Felicidad (MÜF). Dit is het allereerste museum gewijd aan geluk! Met meer dan 20 unieke, vreugdevolle ervaringen ontmoeten plezier en verwondering elkaar in MÜF.

21 – Tentoonstellingen in Madrid

Mundo Pixar Madrid

Naast interessante en leerrijke musea vind je in Madrid ook heel wat fascinerende tentoonstellingen.

Fans van Pixar moeten bij de tentoonstelling Mundo Pixar zijn. Stap in de iconische werelden van Toy Story, Coco, Up, Finding Nemo en Inside Out, op ware grootte nagebouwd in een enorme ruimte van 32.000 vierkante meter.

Gesponsorde plaatsing

Tentoonstelling: ‘Amazônia’ van Sebastião Salgado


Klaar voor een expeditie naar het hart van de jungle? Maak je op voor een zintuiglijke reis met de tentoonstelling ‘Amazônia’ van Sebastião Salgado en geniet van Salgado’s adembenemende foto’s en meeslepende films, terwijl je luistert naar de sfeervolle soundtrack van Jean-Michel Jarre.

Gesponsorde plaatsing

De geheimen van de Berlijnse Muur
Ga mee op een boeiende reis door de tijd met de tentoonstelling “De Berlijnse Muur. Een verdeelde wereld” en wees getuige van de intense krachtmeting tussen Oost en West tijdens de Koude Oorlog. Deze tentoonstelling, bestaande uit 300 originele artefacten, is een schatkamer voor elke geschiedenisliefhebber.

22 – Stadsrondleidingen door Madrid

Fietstocht in Madrid

Je kunt Madrid verkennen met heel wat verschillende stadsrondleidingen. Zo zijn er de klassiek stadsrondleidingen onder leiding van een gids of de free walking tours. Voor wie het allemaal wat orgineler mag, zijn er echter nog heel wat andere leuke opties.

Zo is er de hop-on-hop-off-bus waarmee je in korte tijd alle belangrijkste bezienswaardigheden in Madrid kunt zien. Onderweg luister je naar commentaar over de geschiedenis en cultuur van elke bezienswaardigheid. De bus houdt o.a. halt bij Gran Vía, het treinstation Atocha, Jardín Botánico, Puerta del Sol, het Koninklijk Paleis, Plaza de España.

Je kunt de stad ook per fiets ontdekken. Schrijf je in voor een begeleide fietstocht en zie alle toeristische trekpleisters onder leiding van een gids die je van commentaar voorziet. Als je van de gebaande paden af wilt, kun je kiezen voor een fietstour die je meeneemt naar de rand van Madrid (naar bijvoorbeeld Lozoya om het platteland van Spanje te verkennen).

Daarnaast heb je de optie om Madrid per tuktuk te verkennen. Neem plaats in een tuktuk en laat je rondrijden door de stad. Passeer langs het Prado, het Koninklijk Paleis en alle andere belangrijke bezienswaardigheden in Madrid. Je chauffeur geeft je bij elke stop unieke inzichten.

Wil je een andere kant van Madrid leren kennen, neem dan deel aan een streetarttour. Een deskundige gids brengt je naar de beste plaatsen voor straatkunst, zoals o.a. de buurten Embajadores, de Mercado de la Cebada, Malasaña, de elektriciteitscentrale van Neomudéjar en de ondergrondse kunstgalerie van La Tabacalera.

Heb je genoeg van trage en alledaagse stadswandelingen? Waarom schrijf je je dan niet in voor een speurtocht? Met behulp van een app op je smartphone volg je aanwijzingen, los je raadsels op en voltooi je uitdagingen. Dit is een geweldige manier om alle bezienswaardigheden in Madrid en geheime plekjes van de stad te leren kennen.

Tot slot kun je ook deelnemen aan een iets lugubere tour, namelijk een rondleiding over spoken en legendes. Als je graag de duistere kant van Madrid wilt leren kennen, schrijf je dan in voor deze rondleiding en maak je klaar voor een aantal wilde verhalen en mysterieuze geheimen. Zo komen o.a. de Spaanse Inquisitie, een spookhotel en martelkamers aan bod!

23 – Culinaire ervaringen in Madrid

Culinaire tour in Madrid

Tapas, paëlla, churros, de Spaanse keuken kent heel wat lekkernijen en heerlijke gerechten. Het zal je dan ook niet verbazen dat je in Madrid kunt deelnemen aan een aantal geweldige culinaire en gastronomische ervaringen.

Zo worden er verschillende soorten culinaire tours aangeboden, waaronder een tapastour. Een lokale gids neemt je mee naar de beste eetgelegenheden waar je Spaanse lekkernijen kunt proeven. Tijdens deze rondleidingen proef je bijvoorbeeld jamón ibérico (gerookte ham), paella, churros, knoflookgarnalen en cocido madrileño (een traditionele stoofpot van kikkererwten). Dit alles kun je wegspoelen met de beste Spaanse wijnen, cervezas (biertjes) of zelfs sangria.

Wil je liever zelf aan de kookpotten staan? Boek dan een kookles om, onder leiding van een lokale chef, de lekkerste en meest authentieke gerechten van het land te maken, zoals tapas, paëlla of gazpacho. Bij sommige tours trek je eerst naar een plaatselijke markt om de meest verse ingrediënten uit te zoeken voordat je aan de slag gaat.

Een andere Spaanse lekkernij is de Iberisch ham. Deze ham is wereldwijd geliefd en er is geen betere plek om deze delicatesse te proeven dan in Madrid! Je kunt Iberische ham proeven in het gezelschap van een gids die je meeneemt naar de plaatselijke “hamhuizen”, waar je ook meer leert over de verschillende productieprocessen en culinaire vaardigheden, en ziet hoe de ham wordt gesneden.

Een andere interessante proeverij waaraan je kunt deelnemen in Madrid is een chocoladeproeverij. Je kunt in Madrid namelijk heel wat heerlijke chocolade eten, zoals bijvoorbeeld bij de KAICAO fabriek, waar je het verwerkingsproces kunt bijwonen en kunt zien hoe de bonen worden getransformeerd in zoete lekkernijen. Een andere interessant adresje is de Chocolatería San Ginés, waar je hun beroemde churros met chocolade kunt proeven.

Liefhebbers van tapas moeten bij de Mercado de San Miguel zijn. Dit is een van de oudste markten van Madrid en opende al in 1916 zijn deuren. Je vindt er meer dan 30 verschillende verkopers die traditionele Spaanse gerechten aanbieden, zoals visgerechten, vleeswaren, zeevruchten, rijst, kaas, wijn en natuurlijk ook tapas.

Voor wie het wat verfijnder mag, is er het restaurant Dani. Michelinchef Dani Garcia serveert zijn beste gerechten op de 7e verdieping van het Four Seasons. Deze gerechten omvatten o.a. Iberische ham, verse zeevruchten, kaviaar, risotto’s en huisgemaakte desserts. Zorg ervoor dat je vooraf reserveert!

Een ander leuk adresje is Sobrino de Botín. Dit restaurant ging namelijk al open in 1715 en is het oudste restaurant ter wereld. Beroemdheden als Ernest Hemingway en Orson Welles hebben hier getafeld. Wij raden lechon asado aan, hele speenvarkens (en lammeren) die 3-4 keer per week op traditionele Castiliaanse wijze worden klaargemaakt en geroosterd in hun 18e-eeuwse oven.

Ben je op zoek naar een echt uniek diner? Schuif dan aan aan tafel bij een inwoner thuis om Spaanse tapas te eten. Voor de creatievelingen onder ons is er ook de optie om te eten in het huis van een kunstenaar! Dineer in het werkatelier en smul van een fantastische maaltijd.

24 – Culturele ervaringen in Madrid

Flamencoshow in Madrid

De Spaanse cultuur is werkelijk fascinerend, van de Flamenco tot de Spaanse opera. In Madrid valt er ook op cultureel vlak heel wat te beleven.

Dansliefhebbers zullen zeker een flamencoshow willen bijwonen. Je vindt deze energieke, gepassioneerde shows overal in de stad, van grote theaters tot intiemere tablaos (traditionele flamencoclubs). De populairste plek is echter het historische Torres Bermejas, waar de meest iconische flamencoshow van Spanje wordt opgevoerd.

Een andere leuke culturele activiteit is een Zarzuela-show bijwonen. Dit is een Spaanse operagenre geïnspireerd op de klassieke Zarzuela-muziek. Deze muziek staat bekend om zijn prachtige teksten, begeleid door dans en gesproken woord. Tijdens deze show kun je ook smullen van een heerlijke maaltijd, geserveerd door de zangers zelf.

Wie zin heeft in een avondje theater zal in Madrid verwend worden met een ruime keuze. Het 150-jaar oude Teatro Real is het belangrijkste operagebouw. Daarnaast zijn Teatro Español, Teatro Lara en Teatro Circo Price, gespecialiseerd is in circus en acrobatiek, goede opties. In deze theaters vind je een afwisseling van toneelstukken, musicals, ballet en opera’s. Koop zeker je kaartjes van tevoren om teleurstelling te voorkomen!

Muziekliefhebbers zullen graag een concert van het Spaans Nationaal Orkest willen bijwonen in het Auditorio Nacional de Música. Deze concertzaal biedt plaats aan bijna 2400 gasten en er vinden jaarlijks 180 concerten plaats. Het repertoire van het Nationaal Orkest omvat alles van klassieke en barokmuziek tot hedendaagse stukken, met violen, cello’s, fluiten, bassen, trompetten en meer.



Gesponsorde plaatsing

Beleef een live concert bij kaarslicht in Madrid

Woon live optredens bij op piano, viool en cello van klassieke muziek en eerbetonen aan je favoriete moderne bands en muzikanten.

De Candlelight Concerts vinden plaats op locaties in de stad waar normaal gesproken geen concerten en evenementen worden gehouden. Dit zorgt voor een onvergetelijke achtergrond terwijl je luistert naar live uitvoeringen van je favoriete nummers.

Gesponsorde plaatsing

Madrid’s meest wervelende dinershow

Wat krijg je als je de wereldkeuken, de grootste musicalhits en theatrale topprestaties combineert? WAH Madrid, een unieke dinershow!

Begin de avond met het proeven van gerechten afkomstig van over de hele wereld en stap daarna het theater in voor een adembenemend spektakel met muziek van Beethoven tot Michael Jackson, in ware Broadway-stijl!

25 – Outdooractiviteiten in Madrid en omgeving

Paardrijden in Nationaal Park Guadarrama

Wie graag een iets actievere vakantie beleeft, kan in Madrid kiezen uit heel wat spannende outdooractiviteiten.

Zo kun je deelnemen aan een paardrijtocht in Madrid om de prachtige omgeving rond de Spaanse hoofdstad en het Nationaal Park Guadarrama te verkennen. Deze tochten zijn geschikt voor alle niveaus en ervaring is niet nodig, want je krijgt een korte les voordat je op pad gaat.

Wie graag Madrid en omgeving verkent op vier wielen, kan kiezen voor een quadtour. Zo trek je naar het gebied Sierra Norte waar je bergketens, stuwmeren en prachtige velden kunt bewonderen. Voordat je op pad gaat, krijg je eerst nog wat instructies zodat je comfortabel achter het stuur kunt kruipen.

Is canyoning meer jouw ding, dan zal je blij zijn te horen dat je deze sport ook in de buurt Madrid kunt beoefenen. Zo ligt een van de avontuurlijkste plekken van Spanje op slechts een klein eindje rijden van Madrid: Somosierra. Hier vind je de enige open canyon van Madrid, met watervallen, poelen, glijbanen en verticale abseils. Je wordt naar de canyon gebracht en krijgt de benodigde uitrusting voordat je in de canyon afdaalt.

Wie Madrid in de winter bezoekt, kan zijn sneeuwschoenen aantrekken en zich opmaken voor een sneeuwschoenwandeling door het nabijgelegen Navacerrada. Deze activiteit is geschikt voor zowel volwassenen als kinderen.

26 – Watersporten in Madrid en omgeving

Kajakken in Madrid

Zijn watersporten meer jouw ding? Dan kun je in Madrid ook heel wat plezier beleven.

Wil je de natuur al peddelend verkennen, dan kan je kiezen voor een kajaktocht. Voor deze excursies trek je naar het San Juan Reservoir of het Natuurreservaat Duratón en ontvang je een kajak, peddels en zwemvesten van de gids.

Deze tochten duren zo’n drie uur en bevatten vaak een lunch, vervoer vanuit Madrid, of een combinatie van activiteiten zoals canyoning, boogschieten of wandelen.

Je kunt ook kiezen voor een kanotocht, op een flyboard springen of gaan wakeboarden op het stuwmeer van San Juan.

27 – Activiteiten voor adrenalinejunkies

Bungeejumpen van de Buitrago brug

Voor sensatiezoekers valt er ook heel wat te beleven in Madrid. Zo kun je bungeejumpen in het pittoreske stadje Buitrago del Lozoya, een uurtje ten noorden van Madrid. Je kunt ook kiezen voor een fotopakket die de sprong van 45 meter vastlegt.

Daarnaast kun je in de buurt van Madrid ook parachutespringen. Je springt samen met de instructuur in tandem vanop een hoogte van 4000 terwijl je onderweg geniet van panoramische uitzichten over Madrid, het Spaanse platteland en de rivier de Taag!

Ook indoor skydiven is een optie, dit kan bij Madrid Fly, de grootste windtunnel in Europa, of bij WINDOBONA Indoor Skydiving.

28 – Madrid bekijken vanuit de lucht

Luchtballonvaart in de buurt van Madrid

Madrid bewonderen vanop ooghoogte is al indrukwekkend, maar de Spaanse hoofdstad vanuit de lucht bekijken is werkelijk magisch.

Je hebt hiervoor verschillende opties. Eerst en vooral kun je een ballonvaart boeken. Deze unieke ervaring wordt aangeboden door een handvol bedrijven, en hoewel het prijskaartje niet goedkoop is, is het zeker een unieke kans om Madrid vanuit een heel nieuw perspectief te bekijken. Je kunt ook een ballonvaart maken boven Toledo, Guadarrama of Segovia.

Een andere optie is een rondvlucht boven Madrid per vliegtuig. Je kiest uit een tour van 20 minuten, 30 minuten of een uur en geniet van een ongeëvenaard uitzicht op een aantal van de beste bezienswaardigheden in Madrid.

29 – Attractieparken in Madrid en omgeving

Parque Warner Bros Madrid

Gezinnen met kinderen kunnen in Madrid heel wat leuke tijden beleven. De Spaanse hoofdstad en omgeving staan namelijk bol van de attractieparken en kindvriendelijke activiteiten.

Ten eerste is er het Parque Warner Bros, een uniek themapark gebaseerd op de geliefde tekenfilms en films van Warner Bros.

Daarnaast is er het Parque de Attraciones, het eigen pretpark van Madrid. Dit park beslaat 49 hectare en beschikt over meer dan 35 attracties, waaronder spannende achtbanen, meer ontspannen familieattracties en een waterpark.

Wie even wil bekomen van de Madrileense hitte kan naar het waterpark Aquopolis trekken. Hier kun je je urenlang vermaken met glijbanen, zwembaden en plonskussen. Je vindt er ook een kunstmatig aangelegd strand, een lazy river en een golfbad.

Tot slot is er het Puy du Fou España, een atypisch attractiepark waar je verschillende tijden en ruimtes doorkruist en een tijdreis maakt. Er worden ook voorstellingen gegeven, waarvan The Toledo Dream het hoogtepunt is.

30 – Dierenparken in Madrid

Madrid Zoo Aquarium

Je vindt ook een aantal dierentuinen en aquaria in Madrid. Zo is er het Atlantis Aquarium, met 20 verschillende biomen en meer dan 10.000 dieren, waaronder haaien, zeeschildpadden en pinguïns.

Bovendien is er het Zoo Aquarium Madrid, dat meer dan 20 hectare beslaat en daarmee een van de grootste en oudste dierentuinen ter wereld is. Je vindt er leeuwen, krokodillen, olifanten, neushoorns, giraffen, tijgers, stokstaartjes, apen en nog veel meer terug. Er wonen in totaal 6000 dieren van meer dan 500 soorten in dit park. Er is ook een aquarium waar je haaien, roggen, pinguïns en nog veel meer kunt bewonderen.

Zoo Aquarium is niet de enige dierentuin in Madrid en omstreken. Zo is er ook het natuurpark Faunia, met 8 ecosystemen die zich uitstrekken over meer dan 140.000 vierkante meter. Hier wonen 4000 vrij rondlopende dieren van 500 verschillende soorten in alle soorten en maten, zoals apen, flamingo’s, zeeleeuwen, pinguïns en Komodovaranen!

31 – Excursies vanuit Madrid

Dagtocht naar Toledo

Je kunt vanuit Madrid excursies maken naar heel wat andere mooie Spaanse steden en streken.

Zo kun je naar het pittoreske Toledo reizen met zijn goed bewaarde middeleeuwse architectuur. Deze stad staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en was ooit de hoofdstad van Spanje. Verken de schitterende gebouwen, smalle stenen straatjes, rijke geschiedenis en culturele diversiteit. Mis zeker de kathedraal van Toledo en de Real Alcazar niet.

Ook Segovia is een van de mooiste historische steden van Spanje en ligt op slechts een uur reizen van Madrid. Deze stad is beroemd om zijn 2000 jaar oude Romeinse aquaduct, het Alcazar en zijn Romaanse kathedralen. Verken de geplaveide straatjes en sfeervolle pleinen en doe je tegoed aan heerlijke regionale specialiteiten zoals lamsbout en stoofpot van witte bonen.

Een andere mooie dagtocht is die naar Cuenca, dat verscholen ligt in de heuvels. Deze stad werd gebouwd als verdedigingsplaats, en groeide door de eeuwen heen uit tot een voorname plek. Je vindt er veel kastelen en kerken terug en kunt er genieten van een prachtig uitzicht op de omgeving. Bewonder de beroemde ‘hangende huizen’, gebouwd op de rotswanden, en het ‘Duivelsraam’, een perfect gevormd natuurlijk rotsraam dat het omringende landschap laat zien.

Boek daarnaast een excursie naar Avila, bekend om zijn 11e-eeuwse muren die de best bewaarde middeleeuwse vestingwerken van Europa zijn. Ze strekken zich uit over bijna 5 km rond de oude stad en worden geflankeerd door maar liefst 88 imposante torens. Verken de muren en geniet van het prachtig uitzicht over de stad voordat je afdaalt naar de sfeervolle oude stad van Avila. Bekijk hier de kathedraal van Avila en eet daarna Chuletón de Avila (een T-bone steak) en het Yemas de Santa Teresa als dessert.

Een andere leuke dagtrip is die naar de koninklijke site van San Lorenzo de El Escorial, een mausoleum gebouwd door Koning Filips II. In deze Werelderfgoedsite uit de 16e eeuw bevindt zich een klooster, een basiliek, een pantheon, een koninklijk paleis, een ziekenhuis, drie bibliotheken, de Tuinen van de Broeders en zelfs een eigen dorp (San Lorenzo de El Escorial).

Ook het Koninklijk Paleis van Aranjuez is een interessante bestemming. Dit is een van de grootste paleizen in heel Europa, staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en was ooit het buitenverblijf van de Spaanse koninklijke familie. Je kunt het paleis verkennen met een rondleiding van 40 minuten door de belangrijkste kamers, zoals de slaapkamer van de koning, de porseleinkamer, de troonzaal, de balzaal, de eetkamer en de prachtige koninklijke kapel.

Wijnliefhebbers kunnen een dagtocht maken naar Ribera del Duero, een van de belangrijkste wijngebieden van het land en de thuisbasis van enkele van de meest gevierde wijnmakerijen van Spanje, waaronder Dominio de Atauta, Bodegas Rodero en Finca Villacreces. Tijdens een excursie vanuit Madrid kun je verschillende bodega’s verkennen en heerlijke wijn proeven terwijl je door de zonovergoten regio vol dorpjes en kastelen rijdt.

Ook voor natuurliefhebbers heeft de regio rond Madrid veel te bieden. De Sierra de Guadarrama ligt namelijk op korte afstand van de stad Madrid. Dit gebied beschikt over 150.000 hectare aan wilde bergen, vlaktes en oude stadjes om te ontdekken. Je kunt hier ook begeleide wandeltochten of een jeeptour maken of je aan abseilen wagen.

Meer weten over dagtochten vanuit Madrid? Lees dan zeker onze uitgebreide reisgids waarin we de beste excursies vanuit Madrid aan je voorstellen.

Hoe bereik je Madrid?

Kom je met het vliegtuig aan in Madrid, profiteer dan van een van de geweldige luchthaventransfers in Madrid waarmee je gemakkelijk en comfortabel naar de stad kunt reizen. Je chauffeur wacht je op en je wordt rechtstreeks naar je hotel gebracht.

Waar overnachten in Madrid?

De bruisende Spaanse hoofdstad heeft accommodatie voor elk budget. Van stijlvolle hotels en Airbnb’s in het centrum van de stad tot luxe appartementen en centraal gelegen boutiekhotelletjes, er is voor ieder wat wils.

Het Mandarin Oriental Ritz, dat 5-sterren luxe uitstraalt, is gevestigd in een grandioos pand uit 1910, met een eigen chique spa, kaviaarbar en een restaurant met Michelinster (Deessa). Four Seasons Hotel Madrid, met een panoramisch dakterras en een verfrissend zwembad, is perfect voor wie op zoek is naar het beste uitzicht over de stad.

Er zijn heel wat hostels in Madrid voor wie met een kleiner budget reist. Hostel One Paralelo heeft bijvoorbeeld schone en comfortabele slaapzalen, terwijl Cats Hostel Madrid Sol, gelegen in de wijk Central Madrid, privékamers aanbiedt voor een appel en een ei.

Het trendy Room Mate Oscar is een geweldige optie voor een gemiddeld budget, met lichte en kleurrijke kamers, gelegen in het hart van Gran Via. Het betaalbare en vrolijke Hostal Zamora ligt op slechts een paar minuten lopen van het centrale plein van de stad. Urban G.L. staat bekend om zijn prachtige art deco-accenten en het Relais & Châteaux Orfila is gevestigd in een 19e-eeuws gebouw dat even mooi als luxueus is.

Wat je accommodatiewensen of budget ook zijn, Madrid heeft een plek waar je kunt verblijven!

Bezoek je Madrid met een klein budget?

Er zijn talloze manieren om van dichtbij van de metropool te genieten, zonder te diep in de buidel te moeten tasten! Zo zijn er de free walking tours, waarbij je samen met een gids Madrid verkent. Tijdens deze rondleidingen komt elk denkbaar deel van de politiek, cultuur en geschiedenis van de stad aan bod.



Gesponsorde plaatsing

Bespaar met een Madrid Pass

Madrid Passes

Bezoek de beste bezienswaardigheden in Madrid op een gemakkelijk een goedkope manier met een Madrid Pass!

Deze stadspas dient in principe als een combiticket voor de beste attracties in de stad, waardoor je tegen een gereduceerde prijs toegang hebt tot veel coole plekken. Kies hoeveel bezienswaardigheden in Madrid je wilt zien en ga op avontuur!

Wat is je volgende bestemming?

Heb je alle belangrijkste bezienswaardigheden in Madrid afgevinkt en wilt graag een andere bestemming verkennen? Dan zijn er veel geweldige Spaanse steden die je vanuit Madrid kunt bezoeken.

Er zijn veel fantastische bezienswaardigheden in Barcelona, de op een na grootste stad van Spanje aan de Middellandse Zee, op ongeveer vijf uur met de trein van Madrid. Deze kosmopolitische stad staat bekend om haar prachtige architectuur, musea van wereldklasse, zonovergoten stranden en verrukkelijke eten.

Geniet van alle opmerkelijke dingen die je kunt doen in Valencia, de op twee na grootste stad van Spanje, gelegen aan de zuidoostkust van het land. Deze historische stad is de thuisbasis van verschillende UNESCO Werelderfgoedlocaties en combineert geschiedenis en cultuur met prachtige zandstranden en een eclectisch nachtleven.

Als hoofdstad van de Costa del Sol zijn er meer dan genoeg activiteiten en bezienswaardigheden in Malaga, gelegen aan de zuidkust van Spanje. Deze zonnige stad is berucht om zijn torenhoge Alcazaba, maar ook om zijn markten, het kasteel Gibralfaro en heerlijke zeevruchten.

Een andere leuke bestemming is Sevilla. Bezoek de Real Alcazar, de kathedraal van Sevilla, het Plaza de Espana en nog veel meer. Er valt heel wat te zien en te doen in Sevilla!

Je kunt vanuit Madrid ook meerdaagse trips maken naar de prachtige steden en landschappen van de Andalusische regio. En als je graag over de grens springt, bekijk dan alle geweldige bezienswaardigheden in Lissabon of plan een bezoek aan Porto.

Slotgedachten

Bedankt voor het bekijken van onze verzameling geweldige activiteiten en bezienswaardigheden in Madrid! Als je nog iets aan de lijst wilt toevoegen, laat dan gerust een reactie hieronder achter.

Waar wacht je nog op? Begin vandaag nog met het plannen van je citytrip naar Madrid!

Zoals altijd, wensen wij jou een veilige en goede reis!

Jolien Follens werkt als Dutch Content Localization Manager bij TourScanner. Ze is al van jongs af aan gepassioneerd door schrijven en koos daarom voor een master in de Journalistiek na het afronden van haar master in de Taal- en Letterkunde. Na haar studies ging ze aan de slag als vertaler en content editor om uiteindelijk bij TourScanner haar liefde voor schrijven te combineren met haar andere grote passie: reizen. Ze woonde al in België, Malta en Italië en reisde een jaar lang de wereld rond. Ondertussen staan er 33 landen op de teller en blijft haar verlanglijstje ellenlang. Staan nog op het programma: Canada, Japan, de Balkan, Zuid-Afrika, Colombia, Sri Lanka, Costa Rica, en nog veel meer!