Bezienswaardigheden in Malaga

Málaga, gelegen aan de gouden stranden van de Spaanse Costa del Sol, combineert eeuwenoude geschiedenis met moderne flair en heerlijke tapas.

Als geboorteplaats van Pablo Picasso biedt de stad een ongeëvenaarde kunst- en cultuurscene. Met zestien zonovergoten stranden langs de kustlijn en talloze wandelingen, heuvels en historische bezienswaardigheden in het binnenland, is er voor elk wat wils.

Naast de culturele ervaringen kun je ook genieten van adrenaline met off-road quadtochten door de bergen, parasailen boven de blauwe zee, of snorkelen (of duiken) in de heldere oceaan.

Málaga bestaat uit 11 districten en biedt fantastische dagtochten naar lokale dorpen om de authentieke Spaanse levensstijl te ervaren.

Van de doolhof van straatjes in de oude binnenstad tot de moderne, gezellige boulevard, Málaga heeft het allemaal. Met 73 geweldige activiteiten en bezienswaardigheden in Málaga, is het tijd om je volgende uitje te plannen!

Wil je meteen aan de slag? Blader dan nu door onze catalogus!

1 – Alcazaba

Alcazaba, Malaga

Op de weelderige hellingen van de heuvel Gibralfaro ligt het Alcazaba, een betoverend paleis en fort en een waar juweeltje.

Met een geschiedenis die teruggaat tot de 11e eeuw, verrijkt met Moorse en Romeinse invloeden, biedt het iconische fort op de heuvel adembenemende panoramische uitzichten over de stad en haar skyline.

Mis tijdens je bezoek zeker de Airón-bron, die vaak over het hoofd wordt gezien, niet. Deze bron ligt verborgen op zo’n 40 meter diepte!

2 – Romeins theater

Roman Theatre, Malaga

Dit historische monument ligt aan de voet van het indrukwekkende Alcazaba en is slechts een van de vele schatten van deze Mediterrane stad. Met zijn historische en archeologische betekenis, die teruggaat tot de Moorse en Romeinse tijd, wordt aangenomen dat het een van de oudste theaters van Europa is, uit de eerste eeuw na Christus.

Of je nu deelneemt aan een rondleiding of zelf op ontdekkingstocht gaat, er zijn talloze unieke artefacten en educatieve displays om te bewonderen.

Tip: Voor budgetreizigers zijn er gratis wandeltochten die zowel het Romeinse theater als het fort Alcazaba verkennen. Vergeet niet om een fooi achter te laten voor je vriendelijke gids!

3 – Neem een hop-on-hop-off-bus door Málaga

hop-on-hop-off bus, Malaga

Heb je weinig tijd of geen zin om door de hele stad te lopen? Geen zorgen, Málaga biedt dé oplossing. Met de hop-on-hop-off busdienst zie je alle bezienswaardigheden van de stad gemakkelijk en comfortabel, zonder moeite te hoeven doen!

Stap op een van hun dubbeldekkers voor een unieke ervaring en geniet van het prachtige uitzicht op Málaga. Je stopt bij meer dan een dozijn essentiële bezienswaardigheden, zoals het kasteel op de heuvel Gibralfaro, het Romeins theater, de centrale markt (Mercado Central de Atarazanas), de kathedraal van Málaga en natuurlijk het zonovergoten strand.

4 – Kasteel op de heuvel Gibralfaro

Gibralfaro Castle, Malaga

Het Kasteel van Gibralfaro is een iconische bezienswaardigheid en een must-see in Malaga, ongeacht of je een geschiedenisliefhebber bent of niet.

Deze Moorse citadel, bovenop de heuvel met dezelfde naam, dateert oorspronkelijk uit de 14e eeuw en is later tijdens de renaissance gereconstrueerd tot wat het nu is – een goed bewaard gebleven monument, opgenomen op de Spaanse lijst van nationale monumenten.

Naast zijn historische en architectonische betekenis biedt het kasteel een adembenemend uitzicht, vooral bij zonsondergang, vanaf de Mirador de Gibralfaro (uitkijkpunt van Gibralfaro). Op 132 meter boven zeeniveau is het een van de beste plekken om van de zonsondergang te genieten.

5 – Botanische tuinen van La Concepción

La Concepción Historical Botanical Gardens in Malaga

Als je van planten houdt, is La Concepción een vredig toevluchtsoord en een perfecte bestemming voor een middagje uit.

Met 50.000 planten verspreid over hectaren ongerepte tuinen en boomgaarden, herbergt La Concepción meer dan 2000 soorten van over de hele wereld. Ontdek planten uit Chili, Europa en Noord-Amerika, evenals zeldzame exemplaren die alleen hier voorkomen.

Naast deze botanische diversiteit vind je hier ook een fascinerende collectie beeldhouwwerken van lokale kunstenaars, meer dan 100 soorten palmen en bamboe, en een geschiedenis die meer dan 150 jaar teruggaat!

Belangrijke tip: De lente en zomer zijn de beste seizoenen om de tuin te bezoeken, maar controleer de website van de tuin om te zien wanneer bepaalde planten in bloei staan.



6 – Picasso-museum

Picasso Museum, Malaga

Kunstliefhebbers, opgelet! Een absolute must-visit in Málaga is het geboortehuis van Picasso, een fascinerende ruimte vol kunst, gewijd aan enkele van de prachtigste werken van deze gevierde kunstenaar.

Het museum herbergt meer dan 285 schilderijen en schetsen uit de late 19e en vroege 20e eeuw, waarvan velen nog nooit eerder door het publiek zijn gezien!

En alsof de collectie van Picasso nog niet genoeg is, is het museum zelf gevestigd in een prachtig gerestaureerd 16e-eeuws paleis!

7 – Verken Parque de Málaga per Segway

segway tours in Málaga

Ontdek Málaga op een Segway! Kies uit rondleidingen van 30 minuten tot 2 uur, geleid door deskundige gidsen. Verken de sierlijke fonteinen van Parque de Málaga, de schaduwrijke botanische tuinen, de belangrijkste historische bezienswaardigheden in Malaga en het Picasso-museum op een leuke en efficiënte manier op twee wielen.

8 – Caminito del Rey

Caminito del Rey day trip from Málaga

De 7,7 km lange Caminito del Rey is niet geschikt voor mensen met hoogtevrees. Dit iconische bergpad slingert zich langs steile kliffen in de Guadalhorce-vallei van Málaga.

Het dramatische wandelpad, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, werd oorspronkelijk in de vroege 20e eeuw aangelegd door koning Alfonso XIII om beide kanten van de kloof te verbinden. Tegenwoordig is het een populaire bestemming voor avontuurlijke wandelaars.

Je kunt dit pad enkel afleggen van noord naar zuid. Net daarom raden we een begeleide wandeltocht met transport en logistiek aan zodat je niet zelf terug moet keren naar het beginpunt.

9 – Geniet van een concert bij kaarslicht

candlelight concerts in Malaga

Wat maakt kaarslicht zo betoverend voor ons moderne mensen? Het straalt romantiek uit. Deze concerten bij kaarslicht in Málaga zijn bijzonder speciaal.

Bij aankomst op unieke locaties betreed je een zaal verlicht door honderden kaarsen, waardoor een intieme sfeer ontstaat.

Kies uit verschillende Candlelight Concerts in Málaga. Geniet van de klassieke klanken van Antonio Vivaldi’s ‘Vier Jaargetijden’, uitgevoerd door een strijkkwartet in het Carmen Thyssen Museum, van een eerbetoon aan ABBA door het Melissando Kwartet.

In de Unicaja María Cristina Concert Hall kun je genieten van alle hits van Queen, zoals “Bohemian Rhapsody” en “I Want to Break Free”, of van een mix van de grootste hits van bands als Zeppelin, Pink Floyd en AC/DC.

10 – Trek naar het platteland met een Jeeptour

jeep tours in Andalusia

Ontsnap aan de drukte van het centrum en de stranden van Málaga en verken de natuur van het nationaal park Sierra De Las Nieves per jeep. Ontdek wilde dieren en prachtige flora, neem een verfrissende duik in een rivier en verken de typische witgekalkte dorpjes van de regio.

Ontdek de prachtige stad Istan per jeep, omringd door mediterrane bossen, en geniet van een prachtig uitzicht op het smaragdgroene water van de Rio Verde.

Archeologiefan? Ga op een archeologische jeeptour om neolithische vindplaatsen te verkennen in de Sierra de Málaga. Bezoek de fascinerende stad Acinipo en leer meer in het museum.

11 – Maak een dagtrip naar Sevilla en Cordoba

Seville & Cordoba day trip from Malaga

Wil je meer ervaren van wat Andalusië te bieden heeft? Bezoek Sevilla en Córdoba, twee prachtige steden die gemakkelijk bereikbaar zijn vanuit Málaga – vaak zelfs beide op dezelfde dag!

Sevilla en Córdoba zijn doordrenkt van oude charme en bieden voor elk wat wils – van bruisende flamencoshows tot levendige tapasbars. Mis in Sevilla de beroemde kathedraal en het uitgestrekte parque de Maria Luisa niet, en in Córdoba mag je de indrukwekkende moskee La Mezquita niet links laten liggen, een prachtig symbool van eeuwenoude architectuur!



12 – Carmen Thyssen Museum

Carmen Thyssen Museum, Malaga

Het Carmen Thyssen Museum, een must-see voor cultuurliefhebbers, herbergt een uitstekende collectie Spaanse schilderijen uit de 19e en 20e eeuw, met werken van kunstenaars zoals Raimundo Madrazo, Emilio Sánchez-Perrier, Martín Rico Ortega, en nog veel meer.

Entreekaarten zijn inclusief toegang tot de tijdelijke tentoonstellingen met moderne werken van de beste Spaanse kunstenaars, samen met de drie permanente collecties. Het museum zelf, gehuisvest in een 16e-eeuws renaissancepaleis, is ook een kunstwerk op zich!

13 – Plaza de la Merced

walking tours in Málaga

Onder leiding van een vriendelijke lokale gids verken je de kronkelende straatjes van het historische centrum van Málaga, waar je architectonische juweeltjes ontdekt.

Het Plaza de la Merced, gelegen aan de Calle Granada, is een historisch belangrijke plek met een eeuwenoude markt, het ouderlijk huis van Pablo Picasso en levendige cafés en bars.

Een professionele fotoshoot is een leuke manier om je tijd in Málaga vast te leggen. Laat spontane foto’s maken terwijl je de stad verkent, perfect voor reizigers die speciale gelegenheden vieren of families die een onvergetelijke vakantie willen vastleggen.

14 – Kathedraal van Málaga

Malaga Cathedral

Er zijn maar weinig kerken ter wereld die kunnen tippen aan de kathedraal van Málaga. Deze beroemde renaissancekerk rijst 84 meter boven de voormalige locatie van een 15e-eeuwse moskee uit en is een imposant monument.

De kerk, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, heeft genoeg dramatische verhalen te vertellen, maar haar schoonheid, met een uitgestrekte binnenplaats, prachtig versierde kapellen en schitterende fresco’s, overheerst. Op zoek naar een prachtig uitzicht? Overweeg dan een rondleiding op het dak!

15 – Verken de stad per tuktuk

tuk tuk city tours in Malaga

Verken Málaga zonder vermoeide voeten tijdens een leuke tuktuktour. Kies uit tours van één, 1,5 of twee uur en ontdek nieuwe inzichten terwijl je langs belangrijke monumenten wordt gereden.

Je chauffeur vertelt over de historische achtergrond en stopt bij iconische plekken voor foto’s. Er zijn opties voor normale en privétours beschikbaar.

Bezoek hoogtepunten zoals het kasteel van Gibralfaro, de kathedraal van Málaga, Centre Pompidou, het strand van La Malagueta, de vuurtoren La Farola de Málaga en meer!

16 – De beste stranden van de Costa del Sol

Costa del Sol’s best beaches, Malaga

De stranden aan de zuidkant van Málaga zijn populair bij zowel locals als toeristen, en met weinig regen het hele jaar door, is elk moment perfect om te ontspannen en te zonnen. Of je nu wilt zonnebaden, stand-up paddleboarden of kitesurfen, er is voor elk wat wils aan de Costa del Sol!

Playa de la Malagueta, het bekendste strand van Málaga, is altijd levendig en biedt veel activiteiten. Iets verder weg van het centrum ligt Playa del Peñon del Cuervo, bekend om zijn karakteristieke rotsformatie en nachtelijke feestjes.

Voor een rustiger dagje uit is Playa de el Palo ideaal, met ondiep water dat perfect is voor gezinnen. Maar ook voor feestgangers valt er voldoende te beleven dankzij de vele leuke strandbars.



17 – Centre Pompidou

Centre Pompidou, Malaga

Het Centre Pompidou in Málaga, het eerste filiaal buiten Frankrijk, is een must-see voor liefhebbers van geavanceerde hedendaagse kunst!

Ontdek permanente impressionistische tentoonstellingen met werken van Picasso en Warhol, naast moderne stukken van opkomende kunstenaars. Met twee tot drie tijdelijke tentoonstellingen per jaar is er altijd iets nieuws te ontdekken.

18 – Volg een culinaire rondleiding

food tours in Málaga

Heerlijk eten proeven is een geweldige manier om de Spaanse cultuur te ervaren, met tapas, Fritura Malaguena, paella, sherry en meer.

Of je nu kiest voor een fietstour, wandeltour, wijnproeverij, of zelfs een tour met een flamencoshow, je keert met verzadigd gevoel terug naar je hotel.

19 – Málaga Museum

Málaga Museum

Ondanks dat het Málaga Museum het grootste museum in Andalusië is en het 5e in Spanje, wordt het vaak over het hoofd gezien ten gunste van het Picasso-museum.

Toch bieden het Museum voor Schone Kunsten en het Provinciaal Archeologisch Museum eeuwen aan prachtige kunst en fascinerende geschiedenis met twee aparte collecties.

Kunstliefhebbers zullen genieten van de collectie Spaanse Schone Kunsten (met werken van Luis de Morales, Velázquez, Goya en Zurbarán), terwijl geschiedenisfanaten zeker het 18e-eeuwse Palacio de la Aduana de Málaga zullen waarderen waarin het museum is gevestigd.

20 – Leer surfen in Malaga

surf lessons in Málaga

Laat je dromen werkelijkheid worden met een surfles voor beginners op de prachtige stranden van Málaga. Met een gekwalificeerde instructeur leer je de techniek van het opduiken en de juiste positie om die perfecte golf te pakken.

Of je nu interesse hebt in een uurtje les om je zelfvertrouwen op te bouwen of in een meerdaagse surfcursus, er is voor ieder wat wils. Je kunt zelfs een les met een elektrisch surfboard volgen voor een super innovatieve en spannende ervaring!

21 – Bekijk de bezienswaardigheden in Málaga al fietsend

bike tours in Málaga

Ontdek Málaga als een local op twee wielen! Fietstochten door de stad zijn perfect om niet alleen de iconische bezienswaardigheden van de stad te zien, maar ook de verborgen juweeltjes buiten de gebaande paden te verkennen.

Of je nu iets ontspannends of spannends zoekt, er zijn verschillende tours om uit te kiezen, waaronder korte fietstochten langs de hoogtepunten, ritten door de prachtige haven van Málaga en tours met tapas en wijn als thema. Voor de avontuurlijke types zijn er zelfs mountainbiketochten door het prachtige nationaal park Montes de Málaga!

22 – De witte dorpen van Andalusië

White Towns of Andalusia day trip from Malaga

Aan de rand van de provincie Málaga liggen de ‘Witte Dorpen’ – kleine plattelandsdorpjes met Moorse invloeden en een kenmerkend witgekalkt uiterlijk. Deze pittoreske dorpjes zijn een must-see vanwege hun historische architectuur, smalle geplaveide straten en adembenemende heuvelachtige uitzichten.

Ronda, met zijn dramatische El Tajo-kloof die de stad in tweeën deelt, staat bekend als een van de meest bezochte plekken in Zuid-Spanje. Setenil de las Bodegas is uniek omdat het letterlijk in de rotsen is gebouwd. Frigiliana biedt een doolhof van witgekalkte straten en Moorse architectuur, perfect voor foto’s. Zahara de la Sierra, gebouwd op een voormalig grensfort, biedt een dramatisch uitzicht over de vallei vanaf de top van de heuvel.

Tip: Overweeg een tour voor de beste ervaring, waarbij je meerdere Witte Dorpen op één dag bezoekt, inclusief lunch.



23 – Verken de kustlijn van Malaga per boot

boat tours in Málaga

Met de 47 kilometer lange rivier de Guadalmadina die door de stad stroomt en de warme kusten van de Alboranzee, zijn wateractiviteiten nooit ver weg in Málaga.

Of je nu wilt genieten van sightseeing en zonnebaden aan boord, of snorkelen, diepzeeduiken en zelfs dolfijnen spotten, de mogelijkheden zijn eindeloos tijdens een boottocht. Vaak zijn drankjes en eten inbegrepen, waardoor het een geweldige manier is om medereizigers te ontmoeten.

Voor een meer ingetogen ervaring, overweeg een romantische dinercruise, een tocht bij zonsondergang, of huur zelfs je eigen boot voor een dag!

24 – Ga paardrijden door de bergen

horse riding in Malaga

Het landschap van Málaga leent perfect voor paardrijden, met bergen, rotsachtige hellingen en kustpaden die ansichtkaart-waardige taferelen creëren. Er zijn verschillende begeleide paardrijtochten beschikbaar.

Voor een lange rit kun je een twee uur durende expeditie maken door het Nationaal Park Sierra de las Nieves, beginnend vanaf El Burgo. Er zijn ook kortere routes beschikbaar.

Voor een romantische ervaring kun je langs het strand rijden bij Torremolinos, beginnend bij Playa de Los Álamos. Als je geen ervaring hebt, zijn er paardrijtochten beschikbaar bij Los Borbollones of kun je oefenen bij Club Hípico El Roble. Onthoud altijd om de paarden met respect te behandelen.

25 – Maak een dagtrip naar Granada

Granada day trip from Málaga

Granada, slechts anderhalf uur rijden van Málaga, wordt vaak over het hoofd gezien vanwege de binnenlandse ligging. Maar het Alhambra en de prachtige kathedraal zijn alleen al de reis waard, zonder de bruisende cultuur en culinaire scène te vergeten. De stad zelf is levendig, met heuvelachtige straten, schilderachtige huizen en levendige pleinen zoals Plaza Bib-Rambla.

Zie ook: Hoe kies je de beste rondleiding door het Alhambra en hoeveel kosten tickets voor het Alhambra

26 – Ga walvissen spotten

whale watching tours in Málaga

Ga op een boeiende expeditie vanuit Benalmádena, net ten zuiden van Málaga, om kortvinnige grienden te spotten, met hun kenmerkende ronde koppen! Ook dolfijnen zijn vaak te zien, waaronder gewone dolfijnen, grampers en tuimelaars die graag langs de boten zwemmen.

In de turquoise wateren zie je soms ook sierlijke schildpadden zwemmen, vooral in de zomermaanden wanneer ze dichter bij de kust komen op zoek naar warmte en voedsel.

Er vertrekken ook walvissafari’s vanuit Estepona en Sotogrande.

27 – Ga parasailen

parasailing in Malaga

Er zijn meerdere parasailingbedrijven in Malaga die sensatiezoekers meenemen naar verschillende locaties rond de stad, zoals Fuengirola, Benalmadena en Estepona. Benalmadena is het dichtstbij, terwijl Estepona het verst verwijderd is. Geniet van de vlucht, die pas begint wanneer je op zee bent, weg van drukte en andere boten.

28 – Castillo de Colomares

Colomares Monument, Malaga

Het Castillo de Colomares, gelegen nabij Rancho Domingo, is een opvallende structuur die de aankomst van Christoffel Columbus in de Nieuwe Wereld herdenkt. Het monument, gebouwd in 1994, combineert kasteel- en scheepsmotieven en is een van de meest iconische bezienswaardigheden van Andalusië.

Het monument is een mix van stijlen, waaronder neogotiek, neorenaissance en neudejar, met indrukwekkende bogen, torentjes en sculpturale decoraties. Let op: het is alleen open van woensdag tot en met zondag.



29 – Mercado Central de Atarazanas

Atarazanas Market, Malaga

De Mercado Central de Atarazanas, ooit een 14e-eeuwse Moorse scheepswerf, is nu een levendige hub voor lokale producten en souvenirs. Met alles van vers fruit, vis, vlees en kaas tot kleding, is het de perfecte plek om te winkelen of gewoon mensen te kijken! De markt is open van maandag tot zaterdag, van 8.00 tot 15.00 uur. Overweeg een rondleiding voor een authentieke lokale ervaring.

30 – Vlieg boven Malaga

airplane tours in Malaga

Ontdek Málaga vanuit een heel ander perspectief met betaalbare vluchten in een privé-vliegtuig.

Deze vluchten vertrekken vanuit Vélez-Málaga en stijgen op vanaf de luchthaven Axarquía. Ze bieden adembenemende uitzichten over dorpen en kustplaatsen zoals Caleta de Velez, Algarrobo en Torre del Mar.

Wil je je luchtvaartdromen waarmaken? Kies voor een vlucht met een volledige briefing over het vliegtuig en de mogelijkheid om zelfs als copiloot te vliegen – onder toezicht van een ervaren piloot, natuurlijk! Korte vluchten zijn ook beschikbaar voor sightseeing over de stad Málaga, waarbij je geweldige toeristische attracties te zien krijgt, waaronder de kathedraal.

31 – Race door de stad tijdens een speurtocht

scavenger games in Málaga

Ontdek de stad op een nieuwe en spannende manier met een speurtocht! Gebruik gewoon je telefoon om codes te kraken, raadsels op te lossen en de must-see bezienswaardigheden in Malaga af te vinken.

Er is zelfs een speciale speurtocht voor kinderen om ze bezig te houden terwijl ze verborgen schatten ontdekken tussen iconische bezienswaardigheden. Bezoek je Malaga met je vriendinnen? Kies dan voor een leuke en onvergetelijke vrijgezellentour!

32 – Maak een dagtocht naar Marbella

Marbella day trip from Málaga

Verken dit charmante Andalusische dorpje aan de voet van de Sierra Blanca, dat snel een favoriete bestemming wordt in Zuid-Spanje. Mis de kans niet om te genieten van de schilderachtige charme van Marbella, zelfs nu dit een steeds populairdere bestemming wordt.

Naast de ongerepte stranden en het bruisende nachtleven staat Marbella ook bekend om het spotten van dolfijnen vanwege de ligging aan zee. Begin je dag met het bewonderen van dolfijnen die boven het water uit springen, gevolgd door heerlijke tapas in een van de vele strandcafés.

Vergeet niet om de luxe jachten in de jachthaven van Puerto Banús te bewonderen, een wandeling te maken over de oude Romeinse brug of een rondje te golfen op een van de beroemde golfbanen.

33 – Bezoek de beste tapasbars van de stad

best tapas bars in Malaga

Op zoek naar de beste tapasbars in Málaga? Je bent niet alleen. Mensen van over de hele wereld trekken elk jaar naar Malaga op zoek naar de beste plekjes. Málaga staat namelijk bekend om zijn zeevruchten, traditionele gerechten zoals paella en gazpacho, en een eclectische selectie tapasbars.

El Pimpi, naast het Picasso-museum, is razend populair bij zowel de lokale bevolking als toeristen. La Recova is eigenzinnig en staat bekend om zijn ontbijt. El Tapeo de Cervantes is klein maar krachtig; reserveren wordt aanbevolen. Anyway Wine Bar biedt een ruime keuze aan wijn per glas, met gastronomische kazen en klassieke Spaanse vleeswaren. En voor empanadas hoef je niet verder te zoeken dan La Tranca!



34 – Grotten van Nerja

Nerja day trips from Málaga

Nerja, beroemd om zijn bijna 5 kilometer lange grotten, ligt ongeveer 40 minuten ten oosten van Málaga. Verken dit eeuwenoude netwerk van grotten met een gids voordat je aan de nabijgelegen Middellandse Zeekust gaat zwemmen.

Deze betoverende grottunnels en gangen werden pas in 1959 ontdekt! Een bezoek aan de grotten is ideaal om de zomerse hitte te ontlopen. Bewonder de indrukwekkende kamers en stalactieten en stalagmieten.

Tip: combineer je bezoek aan Nerja met een stop bij Frigiliana om geld en gedoe te besparen.

35 – Auto- en modemuseum

Automobile Museum, Malaga

Dit museum is een paradijs voor autoliefhebbers, of je nu van klassieke auto’s of moderne exemplaren houdt. Gehuisvest in een voormalige tabaksfabriek, toont het meer dan 90 prachtig onderhouden klassiekers en stelt het de evolutie van de auto-industrie tentoon.

Je kunt ook genieten van de privécollectie oldtimers van Joao Magalhaes, een van ’s werelds belangrijkste verzamelingen. Verder heeft het museum een indrukwekkende modeafdeling met uitbundige jurken, schitterende sieraden en zeldzame hoeden.

36 – Probeer canyoning uit

canyoning in Málaga

Voor avontuurlijke zielen is canyoning een must. Dit is een combinatie van lopen, springen en zwemmen door een rivierkloof met behulp van touwen.

Met ervaren gidsen die je door prachtige locaties zoals de Rio Verde-kloof of Zarzalones leiden, is extreme veiligheid gegarandeerd terwijl je geniet van de adrenalinekick.

Verken de Zarzalones-kloof in het nationaal park Sierra de las Nieves, met kristalhelder water, rotsachtige poelen en prachtige watervallen. Of kies voor de Rio Verde-kloof, bekend om zijn smaragdgroene water, steile kliffen en weelderige vegetatie; perfect voor actiefoto’s!

37 – Bewonder zeedieren tijdens een duiktrip

scuba diving in Malaga

Ontdek het onderwaterparadijs zelf door te gaan duiken in plaats van alleen maar het diepe blauw vanaf de kustlijn te bewonderen!

Duikscholen bieden cursussen voor beginners aan, inclusief een duikervaring achteraf, en met geweldige instructeurs die alles begrijpelijk uitleggen, zul je snel de diepten van de oceaan verkennen.

Voor gevorderden zijn er ook PADI-cursussen beschikbaar. Duikexpedities vertrekken vanaf Punta de la Mona Beach of Playa La Herradura, bekend als het Hoefijzerstrand, en reizen naar verschillende plekken langs het kustpad van Rincón de la Victoria.

38 – Bioparc Fuengirola

Bioparc Fuengirola, Malaga

Breng een dag vol plezier en leerzame ervaringen door in Bioparc Fuengirola – een van de topattracties in Málaga voor gezinnen met kinderen.

Dit uitgestrekte park biedt een unieke ervaring met thematische tentoonstellingen waar je oog in oog komt te staan met een verscheidenheid aan diersoorten van over de hele wereld!

In plaats van een traditionele dierentuin, dompelt Bioparc bezoekers onder in de leefomgeving van de dieren, waardoor ze het gevoel krijgen dat ze echt deel uitmaken van de wilde omgeving waar de dieren thuishoren – een onvergetelijke jungle-ervaring!



39 – Hammam Al Andalus

Hammam Al Andalus, Malaga
Met dank aan Hammam Al Ándalus @Facebook

Hammam Al Andalus biedt een oase van ontspanning midden in het hart van Málaga – dichtbij genoeg om naar alle belangrijke bezienswaardigheden te lopen, maar toch afgelegen genoeg om je rustig en vredig te laten genieten.

Geniet van het weelderige interieur van de Arabische baden, met prachtige mozaïeken en marmeren pilaren die je terugvoeren naar de Moorse tijd. Laat je betoveren door de schittering van de dakramen en het ingewikkelde rasterwerk dat het licht en de waterpatronen weerspiegelt.

Ontspan en open je poriën in het verwarmende stoombad voordat je geniet van de ontspannende rustruimte, waar de zachte ritmes van Andalusische muziek je lichaam en geest kalmeren.

Met een breed scala aan behandelingen en massages, waaronder warme en koude baden, diepe weefselmassages en scrubs, is dit de perfecte plek om jezelf te verwennen.

40 – El Torcal de Antequera

El Torcal de Antequera, hiking in Malaga

El Torcal de Antequera, een natuurreservaat op ongeveer een uur rijden ten noorden van Málaga, staat bekend om zijn indrukwekkende kalkstenen torens die uit de rotswanden rijzen, waarvan sommige zelfs 150 miljoen jaar oud zijn!

Dit is een geweldige plek voor fotografen en wandelaars. Je kunt er kiezen uit verschillende paden met diverse moeilijkheidsgraden, geschikt voor alle leeftijden. Let tijdens je wandeling goed op de opvallende kalksteenformaties, zoals de ‘Sfinx’ en de ‘Ster’.

Mis ook niet de kans om majestueuze roofvogels zoals de havikarend, slechtvalk en vale gier te spotten terwijl ze over de rotswanden zweven.

41 – Maak ’s morgens vroeg een ballonvaart

hot air balloon tours in Málaga

Verken het binnenland en ervaar een adembenemende ballonvaart bij de stad Antequera. Zweef over prachtige landschappen met glooiende heuvels en vruchtbare valleien, terwijl de indrukwekkende bergketen Sierra de las Cabras op de achtergrond prijkt. Geniet van het uitzicht op het 11e-eeuwse Moorse fort, het Alcazaba, dat hoog boven de stad Antequera uittorent.

De ballonvaart duurt een uur en na de landing kun je ontspannen met een gratis fles champagne en wat heerlijk Iberisch vlees. Neem een vluchtcertificaat mee naar huis als blijvende herinnering aan deze unieke ervaring!

Voor deelname aan de ballonvaart is een groep van minimaal zes personen vereist.

42 – Museum van de Verbeelding

Museum of Imagination, Malaga
Met dank aan Museo da la Imaginacion

Dit museum is een geweldige mix van verbeelding, spelen en leren en is ideaal voor kinderen (en volwassenen die jong van hart zijn) die dol zijn op wetenschap en creativiteit.

Plezier staat hier voorop, met allerlei leuke activiteiten die de kinderen aanmoedigen om actief deel te nemen aan interactieve sessies, optische illusies, hands-on displays en geweldige fotomomenten die thuis voor veel verbazing zullen zorgen.

Experimenteer met licht en schaduw en maak grappige familiefoto’s met de verschillende achtergronden en scènes! Laat je creativiteit de vrije loop met de poses. Vergeet niet dat het museum op woensdag gesloten is.

43 – Interactief Muziekmuseum

Interactive Music Museum, Malaga

Het Interactief Muziekmuseum, gevestigd in het prachtige 18e-eeuwse Palacio del Conde Navas, is een must-visit voor muziekliefhebbers in Málaga! Met een scala aan instrumenten om te bespelen en hands-on ervaringen, is het museum een geweldige plek voor jong en oud om verschillende muziekgenres te verkennen.

Hier kun je niet alleen spelen met diverse instrumenten, maar ook een reis door de muziekgeschiedenis maken met een indrukwekkende collectie wereldwijde instrumenten die teruggaan tot tientallen jaren en eeuwen.



44 – Zoef over het water op een jetski

jet ski in Malaga

De buitenactiviteiten in Málaga zijn eindeloos! Als je van avontuur houdt of een liefhebber van watersport bent, is jetskiën een must. Er zijn tal van aanbieders verspreid over de kustlijn, waar je een jetski kunt huren of een begeleide tour kunt boeken.

Kies uit verschillende locaties zoals Marbella, Mijas en Estepona voor een spannende rit langs de Middellandse Zee. Kies uit een korte rit van 15 minuten of een uitgebreide tocht van één tot twee uur naar plaatsen zoals Costa del Sol of Gibraltar, en zelfs naar de beroemde kliffen van Maro.

Vergeet de gebruikelijke boottochten en kajaktochten – met jetskiën kun je de oceaan op een epische manier verkennen!

45 – Bewonder Málaga vanuit een helikopter

helicopter tours in Malaga

Of je nu een fotograaf, een pasgetrouwd stel, of een avontuurlijke reiziger bent, een helikoptertour is een geweldige manier om Málaga van bovenaf te ervaren – tenzij je last hebt van hoogtevrees natuurlijk!

Je vertrekt vanaf de luchthaven Axarquía en brengt zo’n 20 tot 30 minuten in de lucht door, dicht genoeg bij de landschappen en bezienswaardigheden om prachtige foto’s te maken.

Voor een uitgebreidere ervaring kun je kiezen voor een vlucht van een uur. Vlieg langs de kustlijn van Málaga, over de bergketen Sierra de Almijara, en bewonder de betoverende witte dorpjes op de heuvels van El Borge en Almáchar.

Als je durft, kun je zelfs als copiloot het vliegtuig besturen!

46 – Russisch Museum

Russian Museum, Malaga

Het lijkt misschien een beetje vreemd om een Russisch museum te hebben in het hart van Zuid-Spanje, maar dit museum is zeker een bezoekje waard.

De collectie biedt een fascinerende kijk op de Russische cultuur en kunst, met traditionele kostuums en prachtige schilderijen van gerenommeerde kunstenaars zoals Levitan en Repin.

Met negen verschillende permanente tentoonstellingen, variërend van oude Russische kunst tot socialistisch realisme, en een scala aan educatieve workshops, is er genoeg te ontdekken en te leren!

47 – Chocoladefabriek Mayan Monkey Mijas

Mayan Monkey Mijas chocolate factory, Malaga

Zoetekauwen, dit is een bezienswaardigheid voor jullie!

Ga naar Mayan Monkey Mijas, een verre van gewone chocoladefabriek waar je niet alleen kunt leren hoe chocolade wordt gemaakt, maar ook kunt deelnemen aan interactieve workshops waar je zelf kunt proeven en experimenteren!

Naast deze zoete traktaties biedt de fabriek een selectie van veganistische sorbets, exotische cacaopoeders en zalige warme chocolademelk om van te genieten.

En als je je buikje vol hebt, hoef je niet ver te zoeken naar vermaak dankzij de centrale ligging aan het Plaza de la Constitución.

48 – Bezoek Gibraltar of zet voet aan wal in Marokko

Gibraltar and Morocco day trips from Malaga

Als je op vakantie bent in Malaga, mag je Gibraltar zeker niet overslaan. Met zijn iconische rotsformaties en beroemde berberapen biedt dit gebied niet alleen een rijke geschiedenis, maar ook een mix van culturen.

Wat denk je ervan om, na het verkennen van Gibraltar, nog zuidelijker te gaan en een dagtocht te maken naar Marokko? Tanger, de enige Afrikaanse stad met directe toegang tot Europa over land, is met zijn witgekalkte huizen op heuvels een must-see bestemming.

Wil je meer van Marokko ontdekken? Casablanca, Marrakech, Fez en Rabat kunnen allemaal worden bezocht als onderdeel van een georganiseerde rondreis.



49 – Maak typisch Spaanse gerechten tijdens een kookles

cooking classes in Málaga

Ontdek de culinaire geheimen van de Montes de Málaga tijdens een kookles op een authentieke olijf- en amandelboerderij. Laat je begeleiden door lokale gastheren en chef-koks terwijl je een viergangenlunch bereidt, inclusief tapas en een smakelijk rijstgerecht (Arroz campesino). Geniet van verse olijfolie geproduceerd op de boerderij en ontspan op het terras met uitzicht op de bergen en geurende pijnbomen.

50 – Kliffen van Maro-Cerro Gordo

Cliffs of Maro-Cerro Gordo, Malaga

Geniet van de serene rust op deze 30 meter hoge kliffen die een adembenemend uitzicht bieden op de azuurblauwe Middellandse Zee.

De kliffen bevinden zich op slechts een uur rijden van het centrum van Málaga, waardoor je deze spectaculaire plek gemakkelijk te voet of met de auto kunt bereiken. Maar voor avonturiers biedt Maro ook afgelegen baaien perfect voor kajaktochten en rustige stranden ideaal om te zonnebaden of te picknicken.

Het kustpad strekt zich zo’n 12 kilometer uit langs de kliffen, waardoor het een prachtige en ontspannen dagwandeling is.

51 – Ga van de gebaande paden af met een buggytour

buggy tour in Málaga

Ontdek de prachtige bergen van Málaga vanuit een uniek perspectief aan boord van een open, vierwielige buggy!

Verken nabijgelegen hellingen zoals Almunecar of Moclinejo om verborgen juweeltjes en afgelegen baaien te ontdekken die meestal alleen door de lokale bevolking worden bezocht. Voor een meer ontspannen ervaring kun je deelnemen aan een buggytour naar het pittoreske dorp Mijas.

Als je op zoek bent naar wat meer adrenaline, overweeg dan een spannende off-road quadtour, waarbij je zelf de controle kunt nemen of als passagier kunt meerijden met een ervaren chauffeur. Buggy-expedities zijn over het algemeen geschikter voor gezinnen dan quadtours.

52 – Maak een streetarttour door Soho en Lagunillas

street art tours in Malaga

Ontdek de creatieve kant van Málaga tijdens een speciale tour door de wijken Soho en Lagunillas, waar straatkunst centraal staat!

Begin bij het CAC Málaga en verken de levendige straten van Soho, waar je deskundige gids je meeneemt langs populaire muurschilderingen en graffiti. Ontdek de verhalen achter lokale en internationale kunstenaars zoals D*Face, ROA en BoaMistura.

Vervolgens verken je Lagunillas, waar je wordt verrast door verborgen streetart-plekken en kleurrijke graffiti die de buurt opfleuren. Overal waar je kijkt, vind je kunst in alle formaten – van steegjes en trappenhuizen tot verlaten gebouwen!

53 – Zoek verfrissing in de waterparken van Málaga

waterparks in Malaga

Wat is er beter dan verkoeling zoeken in het water wanneer de zon op zijn felst schijnt? Ontsnap aan de hitte met een bezoek aan een van de vele waterparken in Málaga! Met glijbanen, golfslagbaden en luie rivieren, is er voor elk wat wils:

Op ongeveer 20 minuten afstand vind je Aqualand Torremolinos, een van de grootste parken met een unieke surfsimulator. Voor gezinnen is Aquavelis Water Park in Vélez-Málaga ideaal vanwege de eenvoudige glijbanen.

Aquatropic Aqua Park, tussen de stranden van Velilla en Puerta del Mar, is uniek omdat het het enige zoutwater waterpark in Spanje is. Aquamijas in Mijas is een kleine en rustige optie om de drukte te vermijden.

En voor wie echt avontuurlijk is, biedt CostaWaterPark opblaasbare hindernisbanen in de oceaan die leuk zijn voor het hele gezin!

Houd er rekening mee dat de waterparken niet open zijn tijdens de koelere wintermaanden, dus denk eraan om elk schema online te controleren!



54 – Crocodile Park

Crocodile Park, Malaga

Of je nu met kinderen reist of gewoon jong van geest bent, Crocodile Park is een spannende daguitstap voor het hele gezin. Hier kun je dieren voeren, leguanen van dichtbij bekijken en een doolhof van tunnels en grotten verkennen.

Met meer dan 200 soorten reptielen op 16.000 vierkante meter, waaronder schildpadden, kameleons en baardagamen, is er genoeg te zien en te ontdekken. Vergeet niet een onvergetelijke foto te maken met een babykrokodil bij de voederplaats als aandenken aan je avontuur!

55 – Benalmádena-kabelbaan

Benalmádena cable car tours in Málaga

Spring aan boord van de Benalmádena-kabelbaan voor een 15-minuten durende rit richting de heuvels waar je kunt genieten van wat frisse plattelandslucht. Bereik de top van de berg Calamorro en bewonder het prachtige uitzicht, dat zich uitstrekt tot aan de verre bergketen Sierra Nevada en de glinsterende zee.

In de zomer biedt de top een fascinerende roofvogelshow, waar majestueuze adelaars en elegante uilen door de lucht vliegen.

Verken de diverse wandelpaden en ontspan onder de schaduw van mediterrane pijnbomen. Voor een hapje kun je terecht in het panoramische restaurant of genieten van een picknick op de grote picknickplaats, waar je je eigen snacks kunt nuttigen.

56 – Ga raften op de Genil of de Guadalfeo

rafting in Malaga

Ga voor een opwindend avontuur raften op de rivier de Genil!

Met een ervaren gids aan boord voor de volledige drie uur durende rit, kun je lachen, gillen en plezier hebben terwijl je door de stroomversnellingen navigeert.

Probeer iets nieuws met een kanoraft, een opblaasbare kano voor twee personen, voor een unieke ervaring.

Naast de Genil zijn er ook raftingtochten beschikbaar op de rivier de Guadalfeo. Alle veiligheidsuitrusting wordt verstrekt voor een zorgeloos avontuur.

57 – Waag je aan een via ferrata

via ferrata in Malaga

Via ferrata’s, een combinatie van rotsklimmen en een hindernisbaan, bieden de kans om de lokale rotsformaties met gemak te verkennen!

Naast klimmen bieden ze spannende activiteiten zoals ziplinen en hangbruggen.

Beginners kunnen genieten van het uitzicht vanaf Tara de Ronda, terwijl ervaren klimmers de uitdaging kunnen aangaan bij El Chorro, met tokkelbanen en Tibetaanse bruggen. Je kunt ook naar het ruige berggebied van de Caminito del Rey trekken voor een betoverend uitzicht op het stuwmeer Encantada en de Gaitanes-kloof!

Met hoogwaardige veiligheidsuitrusting kun je volop van de natuur genieten!

58 – Woon een live flamencoshow bij

flamenco shows in Málaga

Ervaar de onmiskenbare energie en passie van een flamencoshow in Málaga!

Tijdens deze betoverende voorstellingen word je meegenomen naar een wereld waar de emoties hoog oplopen en de tijd lijkt stil te staan.

Met live muziek, zang en dans brengen getalenteerde artiesten een adembenemende flamencoshow tot leven.

Wil je een flamencoshow bijwonen, zoek dan niet verder dan het KELIPÉ Theater & Flamenco Art Center, waar je een van de beste shows in de provincie Málaga kunt beleven!

59 – Maak een romantische cruise bij zonsondergang

sunset cruises in Málaga

Of je nu op zoek bent naar een romantische avondje met z’n twee of gewoon wilt genieten van een betoverend uitzicht, een zonsondergangcruise is de perfecte manier om je dag af te sluiten. Terwijl de zon ondergaat en de historische skyline van de stad weerspiegelt in het water, zal de tijdloze schoonheid van de omgeving je zeker betoveren.

Veel bedrijven bieden ook diner– en drankopties aan tijdens de cruise, waardoor je kunt genieten van wat quality time samen of van een gezellige en ontspannende avond uit op het water!

60 – Museo del Vidrio y Cristal de Málaga

Museo del Vidrio y Cristal de Málaga

Het Museo del Vidrio y Cristal de Málaga biedt een betoverende ervaring met zijn uitgebreide collectie glaswerk en kristal, gehuisvest in een statig 18e-eeuws herenhuis.

Verken 16 kamers vol met meer dan 1000 glaswerkartefacten, van de Fenicische tijd tot heden, en bewonder ook een verzameling antieke meubels, prachtige tapijten en glas-in-loodramen. Het is een museumbezoek dat je niet mag missen!



61 – Ga winkelen in Gibraltar

day trips to Gibraltar from Málaga

Verken de belastingvrije winkels in Gibraltar en profiteer van geweldige kortingen op luxe merkartikelen, parfums, cosmetica en elektronica.

Wandel door de autovrije, levendige Main Street van Gibraltar, waar veel boetiekjes en winkels zijn gevestigd in kleurrijke traditionele gebouwen met balkons en houten luiken.

Neem ook de tijd om de iconische Rots van Gibraltar te bewonderen en stop bij Europa Point om te genieten van de prachtige oceaanpanorama’s, met zelfs de kust van Afrika in de verte!

Pauzeer op het historische Grand Casemates Square om lokale ambachtslieden glas te zien blazen en koop wat unieke en handgemaakte souvenirs.

62 – Woon een show bij van Chamber of Secrets

Chamber of Secrets, Malaga

Nee, we hebben het niet over de Geheime Kamer van Harry Potter, maar over een echt wereldgheim: de magische cabaretshow van Chamber of Secrets! Deze unieke ervaring vindt plaats in Torremolinos, op slechts 18 minuten rijden ten zuiden van het stadscentrum van Málaga.

Een getalenteerde cast van zangers, dansers en artiesten brengt een avond vol muziek, komedie, magie, gedachtenlezen, illusies, ontsnappingen en poppenspel. Laat je verrassen door de indrukwekkende goocheltrucs van meervoudig bekroonde goochelaar Matthew Wright en geniet van speciale gastoptredens!

Tijdens de show word je getrakteerd op pils en sangria (of frisdrank voor de kinderen) en kun je zelfs uitgenodigd worden om deel te nemen aan een act op het podium!

63 – Proef een selectie ijskoude bieren

beer tasting in Malaga

Wil je bier proeven in Málaga? Dat kan! Hoewel het land bekend staat om zijn sangria en rode wijnen, biedt Málaga ook een verrassend scala aan bieren.

Van traditionele Duitse bieren tot huisgemaakte brouwsels en alles daartussenin, Málaga heeft voor elk wat wils als het gaat om bier.

In de artistieke wijk Soho vind je Cruzcampo Fábrica, een authentieke ambachtelijke brouwerij met een breed assortiment zelfgemaakte brouwsels, waaronder glutenvrije opties en bieren gemaakt van graan.

Voor een centrale locatie in de oude stad kun je terecht bij Central Beer. Met ongeveer 30 soorten van de tap en nog eens 150 flessenbieren, zowel Spaans als internationaal, is dit een must-visit voor bierliefhebbers.

Als je geïnteresseerd bent in ambachtelijk brouwen, kun je een kijkje nemen achter de schermen bij de brouwerij van Victoria tijdens een informatieve rondleiding, gevolgd door een bierproeverij en een lesje bier tappen.

64 – Bewonder Málaga van bovenaf tijdens een paraglidingvlucht

paragliding in Malaga

Heb je er altijd al gedroomd van om te zweven door de lucht als een vogel? Dan is paragliden jouw kans om die droom werkelijkheid te laten worden, en dat kan nu in Málaga!

De vluchten duren ongeveer 20 minuten en voeren je door het adembenemende nationaal park Sierra de las Nieves, over schilderachtige stadjes en met uitzicht op het centrum van Málaga in de verte.

Je hebt geen ervaring nodig voor deze activiteit! Je wordt namelijk begeleid door een ervaren instructeur en zit veilig vastgebonden aan een tandemparaglider. Zorg ervoor dat je comfortabele kleding en stevige schoenen draagt voor deze unieke ervaring in de lucht!

65 – De iconische stierenarena La Malagueta

La Malagueta Bullring, Malaga

Hoewel Madrid en Sevilla bekend staan als de topbestemmingen voor stierengevechten, heeft Málaga haar eigen historische arena genaamd Plaza de Toros de La Malagueta, die sinds 1876 stierengevechten organiseert. Deze prachtige arena, met een diameter van 52 meter, ontvangt de beroemdste Spaanse stierenvechters.

Het hele jaar door worden er verschillende evenementen gehouden, waaronder het opmerkelijke Picassiaanse stierengevecht tijdens de Heilige Week, waar stierenvechters gekleed gaan in kostuums geïnspireerd op Picasso. In augustus vindt de jaarlijkse stierenvechtersbeurs plaats tijdens Feria de Málaga. Bezoekers kunnen ook het Museo Taurino bezoeken, een museum gewijd aan de stierenvechttraditie in Spanje, met tentoongestelde voorwerpen en foto’s.

Sinds 2020 is de arena ook de thuisbasis van het Cultureel Centrum La Malagueta, dat de stadscultuur en het toerisme promoot, met tentoonstellingsruimtes, conferentiezalen en een capaciteit voor 280 deelnemers.



66 – Teatro Cervantes de Málaga

Teatro Cervantes de Malaga
Cirque du Soleil acteert tijdens het Malaga Film Festival van 2019 in het Cervantes theater

Er is geen betere manier om de kunst van het theater te ervaren dan een voorstelling bij te wonen in Teatro Cervantes de Malaga, een prachtig versierde en historische locatie die dateert uit 1870!

Neem plaats en bewonder het schitterende decor, van gouden beelden langs de balkons tot ingewikkeld houtsnijwerk op elke pilaar in de zaal. Het is werkelijk een unieke ervaring!

Of je nu geniet van een Engelse klassieker zoals West Side Story of iets authentiekers zoals een Spaanse productie, je kunt rekenen op een geweldige show. Bekijk de website om te zien wat er tijdens jouw verblijf wordt opgevoerd.

67 – Natuurpark Montes de Málaga

Montes de Malaga Natural Park

Het natuurpark Montes de Malaga is het perfecte excuus om er op uit te trekken. Dit relatief onbekende natuurgebied kan worden verkend op twee wielen of gewoon op twee voeten.

Met zijn glooiende heuvels, weelderige groene weiden en dramatische bergen, is het bijna 5000 hectare grote natuurpark een must-see bestemming voor elke natuurliefhebber.

68 – Nip aan een cocktail bij een rooftop bar

best rooftop bar in Malaga

Met het hele jaar door zacht weer en eindeloze zonneschijn is het geen verrassing dat Málaga een overvloed aan rooftop bars heeft. Van chique locaties bij luxe hotels tot verborgen juweeltjes verspreid over de stad, er is voor elk wat wils, ongeacht je budget.

Bij Àtico Bar & Restaurant op de 15e verdieping van het AC Hotel Malaga Palacio geniet je van een prachtig panoramisch uitzicht, een heerlijk terras en zelfs een verfrissend zwembad, perfect voor warme zomerdagen!

Hoewel het zwembad voor hotelgasten is, kunnen bezoekers nog steeds van het uitzicht genieten op het Alcazaba en het kasteeel van Gibralfaro terwijl ze nippen van cocktails in de bar van de Lolita Skyview Pool & Lounge op de 8e verdieping van het Only YOU Hotel Málaga.

Ga naar het Terraza de San Juan voor een adembenemend uitzicht op de toren van de kerk van San Juan in het centrum van de stad. Ontspan op comfortabele banken, geniet van het uitzicht op de daken en proef van heerlijke cocktails en tapas bij dit terras op de 5e verdieping van het boetiekhotel Málaga Premium.

69 – Cueva del Tesoro

Cueva del Tesoro, Málaga

Op slechts 20 minuten rijden van het centrum van Málaga ligt de bijzondere Cueva del Tesoro (of Schatgrot) in Rincón de la Victoria.

Met een audiogids ontdek je het mysterieuze ondergrondse grottencomplex en bewonder je grotkunst uit het Paleolithicum, inclusief afbeeldingen van vroege jachttaferelen en dagelijkse rituelen, waardoor je duizenden jaren terug in de tijd gaat!

Wat deze grot uniek maakt, is dat het een van de weinige onderwatergrotten ter wereld is die zowel vanaf het land als onder water toegankelijk is! Vergeet niet omhoog te kijken naar de prachtige stalactieten en stalagmieten aan het plafond.

70 – Estádio La Rosaleda

La Rosaleda stadium, Malaga

Estádio La Rosaleda is de thuisbasis van de voetbalploeg Malaga CF. De fans van deze ploeg zijn net zo trots en luidruchtig als overal elders en schreeuwen hun team richting de overwinning in een van de meest geliefde stadions in heel Spanje!

Dit iconische stadion, gebouwd in 1941 langs de Guadalmedina, biedt plaats aan iets meer dan 35.000 mensen, en de energie en het volume zijn ongeëvenaard.

Naast de wedstrijden is het stadion ook open voor rondleidingen, waarbij je een kijkje kunt nemen in de kleedkamers, en beschikt het over een museum gewijd aan de geschiedenis van het geliefde voetbalteam van Málaga!



71 – Verken de barscène van Málaga tijdens een kroegentocht

pub-crawls in Málaga

Zodra de zon ondergaat, komt Málaga tot leven! Met zijn diverse muziek- en feestscène is het een stad die nooit slaapt.

Of je nu tot in de vroege uurtjes wilt dansen met de lokale bevolking of liever ontspant met vrienden onder het genot van een drankje in een gezellige sfeer, het nachtleven biedt voor elk wat wils.

Kroegentochten in Málaga zijn legendarisch voor wie van avontuur houdt! Met talloze bars en clubs kun je de hele stad verkennen in één nacht; ideaal om te feesten met vrienden of nieuwe plekken te ontdekken met andere feestgangers.

72 – Volg een griezelige nachtrondleiding

romantic_spooky tours in Málaga

Maak optimaal gebruik van de zonsondergang door de stad ’s nachts te verkennen tijdens een leuke tour met elektrische auto’s! Rijd met je gids langs de meest iconische plekken van de stad, zoals het prachtige Parque de Málaga, de imposante kathedraal van Málaga, de levendige waterkant, de haven en het strand van El Palo.

Voor een interactievere ervaring zijn er gratis wandeltochten waarbij je de sfeer van de stad bij schemering kunt ervaren. Iconische locaties zoals het Romeinse theater en het Alcazaba hebben een bijzondere charme wanneer de zon ondergaat.

Leer meer over de duistere geschiedenis van Málaga tijdens een spannende rondleiding over legendes en mysteries van Málaga die je kippenvel zal bezorgen! Luister naar geheime verhalen over de wreedheden van de Heilige Inquisitie, de verwoestingen van de pest, gruwelijke executies en veel moord.

73 – Het jaarlijkse Feria de Agosto

Feria de Agosto, Malaga

Als je in augustus in Málaga bent, mag je de Feria de Agosto niet missen. Dit is een bruisend straatfeest dat tien nachten en negen dagen duurt en de stad tot leven brengt. Overdag geniet je van folkloremuziek en dans in de straat, terwijl je ’s avonds naar het speciale kermisterrein El Real kunt gaan voor flamencoshows, eetkraampjes, livemuziek, gratis drankjes en nog veel meer entertainment.

Vergeet ook niet om het vuurwerk in de Paseo del Parque te bekijken. De beste uitkijkpunten hiervoor zijn te vinden in het havengebied of een van de rooftop bars die eerder zijn genoemd.

Hoe bereik je Málaga?

We kennen het allemaal: uit het vliegtuig stappen met een jetlag en humeurig zijn. Het laatste wat je dan wilt is worstelen met een vreemd transportsysteem of onderhandelen met een lokale taxichauffeur.

Waarom kies je niet voor een vooraf geboekte luchthaventransfer? Dit is een handige en stressvrije manier van reizen, vooral voor groepen. Bovendien is het ook vaak voordeliger dan als je elk apart een ticket koopt.

Als je in Málaga aankomt via een cruise, bekijk dan zeker de lijst met leuke excursies aan wal in Málaga om je kostbare tijd optimaal te benutten. Verken het stadscentrum met een segwaytour, maak een panoramische buggytour door het platteland met een wijnproeverij, of ontdek enkele charmante witgekalkte dorpjes in het binnenland.

Waar verblijven in Málaga?

Of je nu op zoek bent naar luxe of tevreden bent met een eenvoudig hostel met ontbijt, Málaga heeft voor elk wat wils – van 5-sterrenhotels gevestigd in oude paleizen tot gezinsvriendelijke betaalbare B&B’s en feesthostels voor de sociale reiziger.

Hier zijn enkele suggesties: Voor een luxe ervaring kun je het Gran Hotel Miramar GL aan het strand overwegen, ideaal voor zonaanbidders. Ook de Parador de Malaga Gibralfaro met zijn eigen tapasbar en Hotel Soho Boutique Castillo de Santa Catalina, gebouwd bovenop een kasteel, stralen verfijning uit.

Voor iets betaalbaarders, maar wel met alle moderne gemakken, zijn hotels als Only YOU Hotel Malaga, Sol Malaga Guadalmar by Melia of Palacio Solecio goede opties.

Reis je met een klein budget? Dan zijn het Picnic Dreams Boutique Hostel en Urban Jungle Rooftop Hostel perfect voor een no-nonsense, plezierige hostelervaring.

Bezoek je Málaga met een budget?

Kunst en cultuur zijn, zoals je je wel kunt voorstellen, in de geboorteplaats van Picasso erg belangrijk. Er is geen betere manier om er in ondergedompeld te worden dan door de stad te voet te verkennen. Daarom raden we aan om deel te nemen aan een (of meer!) van de beroemde GRATIS stadswandelingen in Málaga!

Met enthousiaste, charismatische locals als gidsen, ontdek je verborgen pareltjes, maak je kennis met de lokale cultuur terwijl je geniet van tapas, en leer je waar je de beste drink- en eetgelegenheden vindt.

Er zijn diverse free walking tours beschikbaar, elk met een uniek thema en locatie. Vergeet niet om je gids een fooi te geven als waardering voor hun inzet.

Wat wordt je volgende bestemming?

Het mooie van Zuid-Spanje is dat de steden gemakkelijk te bereiken zijn, ideaal voor dagtochten of overnachtingen.

Nadat je Málaga en de omliggende dorpen hebt verkend, zijn er tal van andere bestemmingen in de buurt die het ontdekken waard zijn, zoals Marbella, Cádiz, Granada, Córdoba en Sevilla.

Almeria, ten oosten van Málaga, biedt culturele en natuurlijke bezienswaardigheden, waaronder het fort Alcazaba en het natuurpark Cabo de Gata-Nijar.

Cádiz, een van de oudste steden van Europa, heeft een historische oude stad en prachtige stranden, op slechts 2,5 uur rijden van Málaga.

Geniet van de prachtige bezienswaardigheden in Granada, op slechts 1,5 uur rijden van Malaga, waaronder het beroemde Alhambra en de historische zijdemarkt Alcaicería.

Córdoba, verder landinwaarts, biedt geschiedenis en architectuur, waaronder het Alcázar de los Reyes Cristianos en de kathedraal Mezquita.

Sevilla, op twee uur rijden, is romantisch met zijn flamencoshows en de Real Alcázar, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Er zijn heel wat geweldige bezienswaardigheden in Sevilla die een bezoekje waard zijn.

Als je weinig tijd hebt, overweeg dan meerdaagse tochten vanuit Málaga. Er zijn zelfs excursies die van Spanje naar Marokko reizen!

Ontdek de geneugten van Marokko en maak een meerdaagse reis naar Fez en Meknes. Fès wordt vaak omschreven als het ‘Athene van Afrika’ omdat het al eeuwenlang een centrum van handel en onderwijs is. Laat je overweldigen door de Medina van Meknes, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat en de bijnaam ‘het Versailles van Marokko’ heeft vanwege de uitbundige architectuur.

Langs de kust naar het noorden vind je Alicante, met het indrukwekkende kasteel van Santa Bárbara en een prachtige promenade langs het water, de Explanada de España. Ontdek de beste bezienswaardigheden in Alicante in onze uitgebreide gids.

En vergeet niet Madrid te verkennen, met zijn musea, markten en tapasbars, voordat je Spanje verlaat! Er is heel wat te doen in Madrid, zoals een eerbetoon brengen aan bijzondere kunstenaars als Goya, Velazquez en Murillo in het Prado of smullen van traditionele tapas of churros op de gastronomische mercado de San Miguel.

Slotopmerkingen

Er valt heel wat te beleven in Málaga, van kunst en cultuur tot watersporten en rotsachtige bergketens vol pittoreske dorpjes.

Ben jij al eens in dit deel van Zuid-Spanje geweest? Wat vond jij de beste bezienswaardigheden in Malaga en wat waren jouw hoogtepunten en favoriete plekken om te bezoeken? Laat het ons weten in de reacties.

We wensen je, zoals altijd, een goede reis!

Jolien Follens werkt als Dutch Content Localization Manager bij TourScanner. Ze is al van jongs af aan gepassioneerd door schrijven en koos daarom voor een master in de Journalistiek na het afronden van haar master in de Taal- en Letterkunde. Na haar studies ging ze aan de slag als vertaler en content editor om uiteindelijk bij TourScanner haar liefde voor schrijven te combineren met haar andere grote passie: reizen. Ze woonde al in België, Malta en Italië en reisde een jaar lang de wereld rond. Ondertussen staan er 33 landen op de teller en blijft haar verlanglijstje ellenlang. Staan nog op het programma: Canada, Japan, de Balkan, Zuid-Afrika, Colombia, Sri Lanka, Costa Rica, en nog veel meer!