Beste rondleidingen door het Alhambra

Vraag je je af welke van de vele rondleidingen door het Alhambra de juiste is voor jou?

Op deze pagina vind je een uitgebreide gids over de verschillende rondleidingen door het Alhambra, waaronder privérondleidingen, groepsrondleidingen, nachtelijke rondleidingen, excursies vanuit andere steden, combitours en meer. Vind de juiste tour voor jou en haal het meeste uit je bezoek aan het Alhambra!

Dit complex, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, is niet alleen een van de beroemdste monumenten van Spanje maar ook een must-see tijdens elke reis naar Granada.

Ben je klaar om je tour door het Alhambra nu te boeken? Geen zin om verder te lezen? Klik hier om je rondleiding door het Alhambra vast te leggen.

Zijn rondleidingen door het Alhambra de moeite waard?

are Alhambra tours worth it

We kunnen je ten zeerste aanraden om een rondleiding door het Alhambra te volgen. Het monumentencomplex van het Alhambra is een historisch fort en een reeks paleizen die het resultaat zijn van artistieke verbeelding, architectonisch kunnen en vindingrijkheid. Het bevindt zich in het zuidoosten van de stad Granada en is zo strategisch gelegen dat je uitzicht hebt over de hele stad.

De geschiedenis van dit complex gaat terug tot de 9e eeuw en het huidige Alhambra is grotendeels het werk van de Nasriden, de laatste sultans die de macht hadden tijdens de bijna 800 jaar durende islamitische heerschappij op het Iberisch schiereiland. Het Alhambra heeft niet alleen aardbevingen, maar ook explosies tijdens de Spaanse Onafhankelijkheidsoorlog overleefd en is nu een van de best bewaarde voorbeelden van een oude islamitische stad.

Het Alhambra is een architectonisch meesterwerk, vol met gevels, mozaïeken en gewelven die kenmerkend zijn voor de islamitische architectuur. De oorspronkelijke Arabische naam, Al-Ḥamrā, betekent “de rode” in verwijzing naar de kleur van de muren. Het complex heeft talloze bezienswaardigheden, van majestueuze poorten tot paleizen en tuinen die je tijdens een rondleiding kunt bekijken. Deze attracties zijn onder andere:

De Nasridenpaleizen

Nasrid Palaces, Alhambra

Dit waren de residentiële paleizen van de Nasriden die werden gebouwd tussen de 13e en 15e eeuw. Tijdens je bezoek krijg je een rondleiding door het Palacio de Comares (het paleis van de sultan), het Mexuar en het Palacio de los Leones waar je de beroemde Leeuwenhof kunt zien.

De Mexuar was de ontmoetingsplaats voor officiële zaken, terwijl het Palacio de Comares bekend staat om zijn pittoreske zwembad en binnenplaats. Hier kun je ook de gedetailleerde gevel van Comares zien en de Comarestoren, de grootste toren van het Alhambracomplex.

In de Comarestoren, die 45 meter hoog is, kun je de Zaal van de Ambassadeurs bezoeken, ook wel bekend als de Troonzaal. Dit is de grootste zaal en een van de meest versierde ruimtes van het hele Alhambra, met teksten op de muren die de glorie van God verheerlijken.

De Leeuwenhof is waarschijnlijk een van de beroemdste delen van het Alhambra. In het midden staat een iconische fontein ondersteund door 12 marmeren leeuwen. Rondom de centrale binnenplaats staan 124 witte zuilen en ingenieuze bogen die bekend staan om hun architectonische precisie.

Generalife

Generalife, Alhambra

Het paleis de Generalife is waar de sultans hun vrije tijd doorbrachten en wordt gekenmerkt door typisch islamitische architectuur. Het omringende land was ook de plek waar veel landbouw werd bedreven.

Vandaag de dag zijn de uitgestrekte tuinen een idyllische samensmelting van invloeden van de periode van de Nasriden tot modernere tijdperken, met fonteinen, patio’s en waterbouwkundige hoogstandjes.

Tijdens een rondleiding kun je ontdekken hoe de Nasriden water omleidden van de nabijgelegen rivier naar de Generalife en het Alhambra, waardoor fonteinen konden stromen en tuinen en boomgaarden konden groeien.

Partal

Partal, Alhambra

In het Partal bevindt zich het oudste paleisachtige bouwwerk van het Alhambra, het Palacio del Partal. Je vindt hier een portiek met uitzicht op een rustig zwembad, wat een schilderachtig tafereel oplevert.

Je kunt tussen de huizen wandelen, de Torre de las Damas (Toren van de Hofdames) bezoeken voor een ongelooflijk uitzicht over het Alhambra en Granada, of even stoppen bij het oratorium waar de sultan vroeger bad.

Paleis van Karel V

Palace of Charles V, Alhambra

Het Paleis van Karel V is een 16e-eeuws paleis gebouwd in Renaissancestijl. Het werd gebouwd door Karel V, een katholieke monarch, na de val van de dynastie van de Nasriden in de 15e eeuw.

Hoewel het paleis nooit werd voltooid voor het beoogde gebruik, is het een voorbeeld van de samenvloeiing van stijlen en tijdperken die van invloed waren op het Alhambra. Tegenwoordig is het Paleis van Karel V de thuisbasis van het Alhambra Museum, waar je voorbeelden van islamitische kunst en artefacten kunt bekijken die zijn opgegraven uit het complex.

Het Museo de Bellas Artes de Granada bevindt zich ook in het Paleis van Karel V en stelt kunst tentoon van beroemde kunstenaars uit Granada, maar ook stukken waarin de stad zelf centraal staat.

Alcazaba

Alcazaba, Alhambra

Het Alcazaba is het oudste gedeelte van het Alhambra, gelegen op een heuvel als strategische verdediging tegen indringers. Dit gebied was vroeger de militaire vesting die de stad en haar heersers beschermde en waar soldaten met hun gezinnen woonden.

Andalusische monumenten

Andalusian Monuments, Granada

Hoewel ze geen deel uitmaken van het Alhambracomplex, zijn de Andalusische Monumenten nog steeds een integraal onderdeel van de historische stad Granada. Sommige tickets en tours geven je de mogelijkheid om een bezoek aan het Alhambra te combineren met een bezoek aan de Andalusische Monumenten. Deze zijn te vinden in Albaicin, het oudste deel van Granada, en omvatten een van de best bewaarde voorbeelden van een hamam op het Iberisch schiereiland.

Er zijn verschillende soorten rondleidingen door het Alhambra, ontworpen om tegemoet te komen aan de behoeftes en interesses van de reizigers die het complex willen bezoeken. De rondleidingen kunnen worden onderverdeeld in twee hoofdgroepen:

  • Zelfgeleide rondleidingen met een audiogids
  • Rondleidingen door het Alhambra met gids

Vanwege de grote vraag naar tickets voor het Alhambra en het beperkte aantal personen dat per dag een bezoek kan brengen, raden we je aan om minstens een maand voor je bezoek een rondleiding te boeken.

Tip: Mis onze uitgebreide en gedetailleerde reisgids over tickets voor het Alhambra niet!

benefits of an Alhambra guided tour

Er zijn talloze voordelen aan een rondleiding door het Alhambra:

Gemak – Vooraf reserveren betekent dat je alleen maar hoeft op te dagen op het gekozen tijdstip.

Gericht bezoek – Tijdens rondleidingen door het Alhambra krijg je alle belangrijke onderdelen te zien. Het Alhambra is rijk aan bezienswaardigheden en er is heel wat te doen. Een gids leidt je langs de belangrijkste attracties, zodat je niets over het hoofd ziet.

Al je vragen worden beantwoord – De wonderen van het Alhambra zullen je tegelijkertijd intrigeren en verbijsteren. Wie kan je vragen beter beantwoorden dan een gids? Ja, je kunt informatie en details opzoeken op internet, maar waarom zulke kostbare tijd verspillen als een gids onmiddellijk meer details met je kan delen?

Geen detail zal je ontgaan! – Wanneer we plaatsen bezoeken, hebben we vaak de neiging om de details te onderschatten of over het hoofd te zien. Een gids kan je aandacht vestigen op dingen die je anders misschien niet zou opmerken en details ontrafelen die je je nooit had kunnen voorstellen.

Welke rondleiding door het Alhambra is geschikt voor jou?

how to choose the best Alhambra tours

Niemand wil een saaie rondleiding. Maar geloof ons, er bestaat geen slechte tour. Het hangt allemaal af van je budget en wat je wilt ervaren.

De meeste tours met skip-the-line tickets door het Alhambra hebben een Engelssprekende gids. Hier is een lijst met mogelijke rondleidingen door het Alhambra:

  • Rondleidingen met audioguide door het Alhambra
  • Groepsrondleidingen
  • Privétours
  • Vermijd de drukte: tours ’s morgens vroeg of ’s avonds laat
  • Rondleidingen door het Alhambra inclusief hamam
  • Rondleidingen door het Alhambra met flamencoshow
  • Het Alhambra combineren met andere bezienswaardigheden
  • Dagtochten en rondleidingen door het Alhambra vanuit Sevilla
  • Dagtochten en rondleidingen door het Alhambra vanuit Malaga

Rondleidingen met audioguide door het Alhambra

Alhambra audio-guided tours

Een audiotour is de goedkoopste optie om het Alhambra te bezoeken en kost € 6 bovenop de toegangsprijs. Kijk online voor de beste prijzen.

De audiogids is beschikbaar in 12 talen, waaronder Nederlands, Arabisch en Japans. De gids is ook beschikbaar met ondertiteling, in Spaanse gebarentaal en met Spaanse audiobeschrijvingen voor mensen met een visuele beperking.

De audiogids bevat daarnaast foto’s, video’s, illustraties, uitzichten van 360-graden op afgesloten gebieden en een interactieve kaart.

Een audiotour is ideaal als je het Alhambra in je eigen tempo wilt verkennen. In vergelijking met een papieren infogids geeft een audiogids je veel meer gedetailleerde informatie.

Ondanks de vele voordelen van een rondleiding met audioguide, raden we je nog steeds aan om een menselijke gids te nemen. Een gids kan je namelijk veel meer informatie geven. De ervaring zal niet alleen interactiever zijn, maar er ook voor zorgen dat geen enkele vraag onbeantwoord blijft en dat je meer zult leren.

Je kunt ervoor kiezen om een audiogids toe te voegen aan je vooraf geboekte ticket, of je kunt er ter plekke voor betalen.

Groepsrondleidingen door het Alhambra

Alhambra group tours

De groepsrondleiding is een van de populairste rondleidingen door het Alhambra. Er kunnen maximaal 30 mensen per groep mee en net als bij de andere tours kun je de rij bij de ingang overslaan en profiteren van de aanwezigheid van een deskundige gids.

Om de ervaring van de rondleiding te verbeteren, krijg je een “fluisterkoptelefoon”. Deze koptelefoon kan de spraak van de gids verfijnen zodat zijn of haar stem hoorbaar is.

Tijdens een groepsrondleiding door het Alhambra krijg je toegang tot de meeste plekken in het monument, waaronder de Nasridenpaleizen, de Generalife, het Partal en Alcazaba.

Tijdens je rondleiding zal je gids dieper ingaan op de geschiedenis van het complex en zijn talloze invloeden, van moslimsultans tot christelijke vorsten. Je komt ook meer te weten over de fascinerende techniek achter het irrigatiesysteem van het Alhambra, architectonische en artistieke details en de verhalen en geheimen van het complex.

Vaak kiezen groepen voor een “rondleiding in kleine groep” terwijl de groep in werkelijkheid uit maximaal 30 toeristen bestaat. We raden je daarom aan om de limiet van het aantal toegestane deelnemers in een groep te controleren, zodat je kunt genieten van de beste ervaring. Als je een privé- of semi-privérondleiding boekt, mag je je opmaken voor een topervaring die persoonlijker is.

Privérondleidingen door het Alhambra

Alhambra private tours

Een privérondleiding door het Alhambra is heel voordelig. Je kunt niet alleen een tour boeken voor jezelf en je familie of vrienden, maar je kunt ook de rij overslaan en zelf beslissen wat je wilt zien.

Bij een privétour krijg je namelijk de kans om je tijd zelf in te delen, omdat je kunt kiezen welke onderdelen van het Alhambra je wilt zien en welke niet. Je kunt ook beslissen hoelang je elke bezienswaardigheid bewondert. Daarnaast heb je de mogelijkheid een voorkeurstaal te kiezen en kun je worden opgehaald bij het hotel waar je verblijft.

Met een privérondleiding door het Alhambra kun je de belangrijkste bezienswaardigheden zien en meer te weten komen over de lange geschiedenis en de ingewikkelde kunstwerken. Je profiteert ook van de mogelijkheid om de rondleiding langer te laten duren dan bij een groepsrondleiding, zodat je zoveel mogelijk informatie van je gids kunt krijgen.

Sommige privétours geven je ook de mogelijkheid om je tour uit te breiden naar andere delen van de stad, waaronder Albaicin, het oudste gedeelte van Granada, zodat je een goed beeld krijgt van het verleden en de toekomst van de stad.

Kijk op TourScanner voor de beschikbare tarieven voor privérondleidingen.

Vermijd de drukte – Rondleidingen ’s ochtends vroeg of ’s avonds laat

Alhambra early morning & night tours

Tijd is altijd een belangrijke factor om rekening mee te houden als je iets plant, vooral als je een tour door het Alhambra op je verlanglijstje hebt staan. Deze bezienswaardigheid trekt elke dag honderden bezoekers. Misschien wil je zoveel mogelijk toeristen vermijden en heb je daarom een voorkeur wat de tijd van je bezoek betreft. Gelukkig zijn de rondleidingen door het Alhambra zo ontworpen dat ze voor iedereen geschikt zijn.

Er zijn zowel ’s morgens vroeg als ’s avonds laat rondleidingen door het Alhambra, wat zorgt voor veel flexibiliteit. Deze rondleidingen geven je de mogelijkheid om de rij over te slaan en tijd te besparen.

Dit zijn beide goede opties als je de drukte wilt vermijden. Je wordt ook rondgeleid door een lokale expert.

Een avondrondleiding door het Alhambra is een bijzondere ervaring. Verken de tuinen en paleizen als ze verlicht zijn onder het licht van de maan en de sterren, en krijg een nieuwe waardering voor de schoonheid van dit UNESCO Werelderfgoed.

Rondleidingen door het Alhambra inclusief hamam

Alhambra tours with Arab Bath

Een bezoek aan een hamam is een perfecte aanvulling op een tour door het Alhambra. Kies je voor deze soort rondleiding, dan word je opgehaald bij je hotel en kun je de rij overslaan bij de ingang van het Alhambra. Geniet van een deskundige rondleiding door het complex met je gids en bezoek de meest opvallende bezienswaardigheden.

In de namiddag kun je ontspannen in de hamams, ook bekend als de Hammam Al Andalus, ontworpen in de traditie van islamitische badhuizen. Je kunt hier verschillende baden bezoeken of je zelfs kiezen voor een deugddoende massage.

Rondleidingen door het Alhambra met Flamencoshow

Alhambra tours with a Flamenco show

Krijg een goed beeld van het erfgoed en de cultuur van Granada door een Alhambra tour te combineren met een Flamencoshow. Verdiep je in de geschiedenis van het Alhambra met je gids en trek later naar Granada om jezelf te trakteren op het spektakel van een traditionele Flamencoshow.

Flamenco is een combinatie van dans en muziek die eeuwen geleden in Zuid-Spanje is ontwikkeld door de Roma. Als je een Flamencoshow in een grot van Sacromonte bijwoont kun je genieten van een unieke ervaring. Nip van een gratis drankje terwijl je de voorstelling bewondert.

Het Alhambra combineren met andere bezienswaardigheden

Alhambra combo tours

We kunnen je van harte aanraden om een tour door het Alhambra te combineren met andere delen van Granada om een volledig beeld te krijgen van het erfgoed van de stad. Combinatietours waarbij je het Alhambra en Sacromonte bezoekt of excursies waarbij je het Alhambra met Albaicin combineert behoren tot de populairste, en je kunt zelfs een tour van alle drie doen.

Alhambra en Albaicin

Alhambra and Albaicin tours

Haal het meeste uit je tijd in de stad Granada door zowel het meest prominente monument als de oudste enclave te bezoeken. Als je een tour door het Alhambra en Albaicin combineert, krijg je een volledige verkenning van de geschiedenis van Granada.

Bezoek de paleizen en tuinen van het Alhambra met je gids en ga dan naar het hart van Albaicin, een oud gedeelte van de stad. Met zijn middeleeuwse Moorse architectuur maakt Albaicin samen met het Alhambra deel uit van het UNESCO Werelderfgoed.

Albaicin staat vol met kerken, traditionele huizen, waterreservoirs en oude poorten. Hier vind je ook de Andalusische monumenten, waaronder de Baño del Nogal, beter bekend als Bañuelo. Dit is een van de best bewaarde hamams in de regio en is zeker een bezoek waard.

Een van de monumenten is de Corral del Carbón, een historische marktplaats waar mensen hun graan opsloegen en verkochten. Andere paleizen, zoals het Huis van de Gouden Oven en het Paleis Dar al-Horra, geven meer inzicht in het middeleeuwse leven op het Iberisch Schiereiland.

Alhambra en Sacromonte

Alhambra and Sacromonte tours

Sacromonte is een van de interessantste wijken in Granada en maakt deel uit van Albaicin. Deze buurt is het meest bekend om zijn grotwoningen waar de Roma in woonden. Ook de Flamenco speelde een grote rol in dit deel van de stad. Tijdens een tour waarbij je zowel Alhambra als Sacromonte bezoekt, krijg je een volledig beeld van de culturen waaruit Granada bestaat.

Tijdens een rondleiding door Sacromonte maak je kennis met de geschiedenis van de Flamenco, de traditionele zang en dans die zijn oorsprong vindt in Spanje en is gevormd door de Roma. Je kunt zelfs een van de witgekalkte grotten binnengaan om niet alleen te genieten van een Flamencoshow, maar ook van de Zambra, een dans die in Granada werd ontwikkeld. Dompel jezelf onder in deze fascinerende buurt door jezelf te trakteren op een drankje en een tapasproeverij.

Als je je avontuurlijk bent ingesteld en weinig tijd hebt, kun je na je tour door Alhambra zelfs Albaicin en Sacromonte bezoeken per Segway of fiets!

Dagtochten naar het Alhambra vanuit Sevilla

Alhambra day tours from Seville

Zelfs als je buiten Granada verblijft, kun je nog steeds het Alhambra en de omgeving bezoeken tijdens een dagtrip. Ook vanuit Sevilla is een bezoek aan het Alhambra zeker een optie. Sommige websites raden je aan een excursie vanuit Sevilla te overwegen waarbij het ticket en een rondleiding door het Alhambra bij de prijs zijn inbegrepen.

Granada ligt op ongeveer 250 kilometer afstand van Sevilla en is gemakkelijk bereikbaar met de auto. De reistijd bedraagt ongeveer 2,5 uur enkele reis. We raden je sterk aan om een excursie naar Granada vanuit Sevilla te boeken, omdat vervoer en het ophalen en terug afzetten op een vooraf bepaald punt inbegrepen is in de prijs.

Nu je de logistiek en organisatie uit handen hebt gegeven, kun je volop genieten van de excursie naar Granada. Bewonder het uitzonderlijke landschap tijdens de rit voordat je begint aan de tour door het Alhambra met een expert.

Afhankelijk van je tour kun je ook de wijk Albaicin bezoeken en een wandeling maken door de oude straten. Omdat veel dagtours vanuit Sevilla en Granada 13 uur in beslag kunnen nemen, pauzeer je voor de lunch in de stad.

Tip: Bezoekje gepland aan Sevilla? Lees dan ons artikel om de beste activiteiten en bezienswaardigheden in Sevilla te ontdekken.

Excursies naar het Alhambra vanuit Malaga

Alhambra day tours from Malaga

Of je nu een paar dagen in Malaga verblijft of je cruiseschip voor een dag aanmeert in de haven, met een dagtour naar Alhambra vanuit Malaga haal je het meeste uit je tijd in Spanje.
Met dit arrangement sla je de rij over en heb je de hele tijd een lokale deskundige gids ter beschikking.

Granada ligt op ongeveer 130 kilometer van Malaga. Als je een rondleiding met gids boekt, zorgt je reisorganisator ervoor dat je comfortabel reist tijdens de ongeveer 1,5 uur durende rit ernaartoe. Verder profiteer je van het feit dat je je gids bij een ophaalpunt ontmoet en aan het eind van je tour weer wordt afgezet.

Laat je gids je tijdens je tour leiden langs de monumenten en prachtige architectuur van het Alhambra. Afhankelijk van je tour heb je ook vrije tijd om de stad Granada te verkennen, de kathedraal te bezoeken of te genieten van een maaltijd in een tapasbar.

Tip: Lees ons artikel om te ontdekken wat de beste activiteiten en bezienswaardigheden in Malaga zijn.

Zijn er gratis rondleidingen door het Alhambra?

free Alhambra tours

Misschien heb je een krap budget en kun je de beschikbare tourpakketten niet betalen. Helaas zijn er geen gratis rondleidingen door het Alhambra. De enige goedkope tour die je kunt krijgen is de audiotour, waarbij je slechts € 6 extra betaalt bovenop de ticketprijs.

Bepaalde delen van het Alhambra zijn echter toegankelijk zonder extra te moeten betalen: het Paleis van Karel V, het Alhambra Museum in het Paleis van Karel V en Baño de la Mezquita. Het is ook mogelijk om de Andalusische Monumenten op zondag gratis te bezoeken. Kinderen onder de 12 jaar kunnen alle delen van het Alhambra gratis bezoeken, maar ze moeten wel begeleid worden door een volwassene als ze jonger zijn dan 14 jaar.

Je kunt ook proberen om op 16 november een bezoek te brengen. Dit is namelijk de Internationale Dag van het Werelderfgoed en het Alhambra is, op uitnodiging, open voor speciale tentoonstellingen.

Zijn er rondleidingen door het Alhambra inbegrepen in de Granada Card?

Als je in het bezit bent van een Granada Card heb je recht op toegang tot het Alhambra, zelfs als de kaartjes zijn uitverkocht. Er zijn echter geen rondleidingen door het Alhambra beschikbaar voor houders van de Granada Card.

Bekijk de prijs en beschikbaarheid van de Granada Card:

Reistips

best Alhambra tours travel tips

Boek je rondleiding van tevoren

Als belangrijkste attractie in Granada kunnen kaartjes en rondleidingen door het Alhambra snel uitverkocht raken! We raden je aan om je tour zo veel mogelijk van tevoren te boeken, zodat je zeker het complex op de door jou gewenste datum kunt bezoeken en alle attracties kunt zien.

Als de kaartjes op de officiële website van het Alhambra zijn uitverkocht, is het boeken van een rondleiding een goede manier om je bezoek op het laatste moment veilig te stellen.

Vooraf reserveren garandeert ook snelle toegang tot het Alhambra en geeft je de mogelijkheid om meer controle te hebben over de datum en het tijdstip waarop je de Nasridenpaleizen bezoekt.

Time je bezoek zorgvuldig

Houd er rekening mee dat je ticket voor het Alhambra een getimed bezoek aan de Nasridenpaleizen bevat. Elk half uur worden er slechts 300 bezoekers toegelaten in de paleizen, en je mag ze alleen bezoeken in de tijd die aan jou is toegewezen.

Zorg ervoor dat je je tijdslot zorgvuldig kiest en houd de tijd in de gaten tijdens je bezoek. Als je te laat komt, word je geweigerd en mis je een van de meest fenomenale delen van het Alhambra!

Kleed je comfortabel

Het Alhambracomplex beslaat ongeveer 26 hectare, wat betekent dat je veel zult moeten lopen. Zorg ervoor dat je comfortabele schoenen draagt. Terwijl je door de tuinen loopt, word je blootgesteld aan de zon en de elementen, dus zorg ervoor dat je zonnebrandcrème, een hoed en zonnebril draagt, en neem een jas mee voor extra bescherming als het weer omslaat.

Neem je identiteitsbewijs mee

Het is erg belangrijk dat je je identiteitsbewijs meeneemt op je rondleiding door het Alhambra. Dit dient om je identiteit en je ticket bij de ingang te bevestigen. Er wordt ook van je verwacht dat je je ticket in papieren of digitale vorm bij je hebt terwijl je het Alhambra verkent, want de beveiliging kan je ticket mogelijk op het terrein controleren.

We hopen dat we al je vragen over rondleidingen door het Alhambra hebben beantwoord en wensen je een geweldig bezoek aan Granada. Wil je graag weten welke andere bezienswaardigheden in Granada de moeite zijn? Lees dan zeker onze uitgebreide gids over deze onderschatte Spaanse stad.

Veel plezier en geniet van je tour door het Alhambra!

Vind je dit artikel leuk? Deel het dan op Pinterest ?

Alhambra tours - pinterest

Jolien Follens werkt als Dutch Content Localization Manager bij TourScanner. Ze is al van jongs af aan gepassioneerd door schrijven en koos daarom voor een master in de Journalistiek na het afronden van haar master in de Taal- en Letterkunde. Na haar studies ging ze aan de slag als vertaler en content editor om uiteindelijk bij TourScanner haar liefde voor schrijven te combineren met haar andere grote passie: reizen. Ze woonde al in België, Malta en Italië en reisde een jaar lang de wereld rond. Ondertussen staan er 33 landen op de teller en blijft haar verlanglijstje ellenlang. Staan nog op het programma: Canada, Japan, de Balkan, Zuid-Afrika, Colombia, Sri Lanka, Costa Rica, en nog veel meer!