Tickets voor het Alhambra

In dit artikel vind je een uitgebreide gids voor het verkrijgen van tickets voor het Alhambra. Het Alhambra is niet alleen een van de bekendste attracties van Granada, maar ook van heel Spanje. Wil je deze beroemde trekpleister bezoeken, dan moet je zeker vooraf tickets kopen voor dit beroemde UNESCO Werelderfgoed.

Hieronder vind je alle essentiële informatie over de prijzen van Alhambra tickets, wat er bij de toegang is inbegrepen, en wat te doen als je last-minute een ticket wilt bemachtigen!

Geen zin om dit artikel helemaal te lezen? Boek dan nu meteen je tickets voor het Alhambra.

Hoeveel kosten tickets voor het Alhambra en wat is inbegrepen?

Alhambra tickets cost

De prijzen van tickets voor het Alhambra variëren afhankelijk van wat je wilt zien. Er zijn verschillende soorten tickets beschikbaar, waaronder dagbezoeken, avondbezoeken, rondleidingen door de tuinen, bezoeken aan specifieke monumenten, en tickets die een reeks opties combineren. Laten we eens dieper ingaan op de verschillende ticketopties en bijbehorende kosten.

1. Algemeen ticket voor het Alhambra

General Alhambra ticket

De prijs van het standaardticket voor het Alhambra bedraagt € 19,09, terwijl kinderen onder de 12 jaar gratis toegang krijgen. Jongeren (met Europese Jongerenkaart), evenals EU-burgers ouder dan 65 jaar, mensen met een handicap, minderjarigen tussen 12 en 15 jaar en leden van grote gezinnen betalen € 12,73.

Tickets kunnen eenvoudig worden geboekt op de officiële website, maar als je last-minute probeert een ticket te bemachtigen, zullen de tickets waarschijnlijk uitverkocht zijn.

Wat is inbegrepen:

Met het standaardticket heb je toegang tot de volgende bezienswaardigheden:

  • Het Alcazaba
  • De Nasridenpaleizen
  • De Generalife
  • Het Partal

Je bezoek zou over het algemeen ongeveer 3 uur moeten duren, wat doorgaans voldoende tijd biedt om alle belangrijke locaties van het Alhambra te bezoeken.

2. Avondbezoek aan de Nasridenpaleizen

Night Visit to Nasrid Palaces, Alhambra

Voor een nachtbezoek aan de Nasridenpaleizen betaal je als volwassene € 10,61, terwijl kinderen onder de 12 jaar gratis toegang krijgen. Jongeren (met Europese Jongerenkaart), evenals EU-burgers ouder dan 65 jaar, mensen met een handicap, minderjarigen tussen 12 en 15 jaar en leden van grote gezinnen betalen € 7,42.

Wat is inbegrepen:

  • Het Mexuar
  • Leeuwenhof
  • Palacio de Comares
  • Patio de Lindaraja
  • Paleis van Karel V
  • Poort van Justitie

Het duurt ongeveer een uur om alle bezienswaardigheden inbegrepen bij dit ticket te bezoeken.

3. Nachtbezoek aan de tuinen en de Generalife

Night Visit to Gardens and Generalife, Alhambra

Een ticket voor een nachtbezoek aan de tuinen en de Generalife kost € 7,42 voor volwassenen, terwijl kinderen onder de 12 jaar gratis toegang krijgen. EU-burgers ouder dan 65, mensen met een handicap, leden van grote gezinnen, jongeren (met Europese Jongerenkaart) en minderjarigen tussen 12 en 15 jaar betalen € 5,30.

Wat is inbegrepen:

  • Toegang tot het Paviljoen
  • Wandeling langs de walnotenbomen
  • Nieuwe tuinen of lager gelegen tuinen
  • De Generalife

Het is belangrijk op te merken dat het ticket voor het nachtelijke bezoek aan de Generalife geen toegang biedt tot de Nasridenpaleizen vanwege de tijd die verbonden is aan dit ticket.

Het duurt ongeveer 1 uur om alle hoogtepunten van dit ticket te bekijken.

Flamencoshow (optioneel)

Flamenco show at the Alhambra

Wat opvalt is dat er ook de mogelijkheid is om een flamencoshow bij te wonen tijdens het nachtelijke bezoek aan de tuinen en de Generalife.

Tijdens deze show kun je genieten van een exotische dans- en zangvoorstelling, waarbij dansers de lokale cultuur tot leven brengen.

4. Tuinen, Generalife en Alcazaba

Gardens, Generalife and Alcazaba tickets

Voor toegang tot de tuinen, de Generalife en het Alcazaba betaal je € 10,61, terwijl kinderen onder de 12 jaar gratis toegang hebben. Jongeren (met Europese Jongerenkaart), EU-burgers ouder dan 65 jaar, mensen met een handicap, minderjarigen tussen 12 en 15 jaar en leden van grote gezinnen betalen € 7,42.

Wat is inbegrepen:

  • De tuinen van het klooster van Sint-Franciscus
  • Het Alcazaba
  • Het Partal
  • Het paleis de Generalife
  • De tuinen van de Generalife

Het bezoek duurt over het algemeen ongeveer 2 uur om alle inbegrepen bezienswaardigheden te bekijken.

5. Alhambra Experiences

Alhambra Experiences tickets

Het ticket ‘Alhambra Experiences’ biedt een nachtelijk bezoek aan de Nasridenpaleizen en een dagbezoek aan andere delen van het Alhambra. Dit ticket kost € 19,09 voor volwassenen en is gratis voor kinderen onder de 12 jaar. Jongeren (met Europese Jongerenkaart), EU-burgers ouder dan 65 jaar, mensen met een handicap, minderjarigen tussen 12 en 15 jaar en leden van grote gezinnen betalen € 12,73.

Wat is inbegrepen:

  • Nachtbezoek aan de Nasridenpaleizen
  • Dagbezoek aan het Alcazaba
  • Dagbezoek aan het Partal
  • Dagbezoek aan de Generalife

Bij het boeken van je ticket kun je de tijd van je nachtbezoek aan de Nasridenpaleizen selecteren. Het dagbezoek aan Alcazaba, Partal en Generalife moet de volgende dag worden voltooid.

6. Dobla de Oro General

General Gold Double Alhambra tickets price

Het ticket ‘Dobla de Oro General’ biedt toegang tot zowel het Alhambra als de Andalusische Monumenten. Dit ticket kost € 27,30 en is gratis voor kinderen onder de 12 jaar.

Wat is inbegrepen:

  • Het Alcazaba
  • De Nasridenpaleizen
  • De tuinen en het paleis de Generalife
  • De Andalusische Monumenten

Bij het boeken van je ticket kun je de datum van je bezoek aan het Alhambra selecteren, inclusief het Alcazaba, de Nasridenpaleizen en de tuinen en het paleis de Generalife.

Je bezoek aan de Andalusische Monumenten moet plaatsvinden op de dag voor, op dezelfde dag als, of de dag na je bezoek aan het Alhambra.

7. Dobla de Oro At Night

Doubla de Oro Nocturnal Alhambra tickets

Met het ticket ‘Doubla de Oro At Night’ kun je ’s nachts de Nasridenpaleizen bezoeken en overdag de Andalusische Monumenten verkennen. Dit ticket kost € 20,93 voor volwassenen en is gratis voor kinderen tot 12 jaar.

Wat is inbegrepen:

  • Nachtelijk bezoek aan de Nasridenpaleizen (inclusief de Leeuwenhof en Palacio de Comares)
  • Een bezoek aan de Andalusische monumenten overdag (inclusief Corral del Carbon en Bañuelo)

De tijd van je ticketboeking is van toepassing op het nachtbezoek aan de Nasridenpaleizen. Het bezoek aan de Andalusische Monumenten overdag kan plaatsvinden op de dag voor, op dezelfde dag als, of de dag na het nachtbezoek.

8. Andalusische Monumenten

Andalusian Monuments tickets

Een ticket voor de Andalusische Monumenten kost € 7,42 voor volwassenen en is gratis voor kinderen tot 12 jaar.

Wat is inbegrepen:

  • Paleis Dar-al-Horra
  • Corral del Carbón
  • Bañuelo
  • Moors Huis
  • Maristan

Wie komt in aanmerking voor kortingen?

Alhambra discounted tickets

Er zijn kortingen beschikbaar voor het Alhambra voor kinderen, mensen met een handicap en een deel van de inwoners van de EU.

Er zijn kortingen voor kinderen tussen de 12 en 15 jaar. Kinderen onder de 12 jaar hebben gratis toegang tot de paleizen en alle tickets zijn kosteloos voor hen. Als kinderen geen identiteitsbewijs hebben waarmee hun leeftijd kan worden gecontroleerd, moeten aankopen worden gedaan via het identiteitsbewijs van de koper van het kaartje.

Jongeren uit de EU kunnen ook profiteren van kortingen op verschillende tickets, maar ze moeten wel de Europese Jongerenkaart bij zich hebben om toegang te krijgen. Ouderen uit de EU van 65 jaar en ouder kunnen ook korting krijgen op tickets.

Mensen met een handicap van 33% of meer hebben recht op korting op de meeste tickets.

Het is belangrijk om de relevante documentatie mee te nemen die bewijst dat je in aanmerking komt voor korting op je bezoek aan het Alhambra.

Hoe koop je van tevoren tickets voor het Alhambra?

buy Alhambra tickets in advance

Een advies dat we aan de meeste reizigers geven is om vooraf tickets te boeken. Het Alhambra ontvangt dagelijks veel bezoekers en gezien het beperkte aantal beschikbare tickets is het veiliger om van tevoren te reserveren.

Tickets raken over het algemeen snel uitverkocht, dus we raden aan om een paar dagen voor je geplande bezoek, of zelfs weken of maanden van tevoren, je ticket te kopen. Je kunt dit doen via de officiële website van het Alhambra.

Op de meeste dagen van het jaar zijn de tickets voor het Alhambra uitverkocht op de officiële website. Als je geen tickets kunt vinden voor de datum van je keuze, is het raadzaam om een rondleiding te boeken.

Met een rondleiding door het Alhambra heb je het extra voordeel van een gids die je gedurende het hele bezoek begeleidt. Je kunt de prijzen van verschillende tours vergelijken op websites zoals TourScanner. Over het algemeen kun je voor een extra bedrag van € 10 – € 15 bovenop de normale toegangsprijs een rondleiding van 3 uur krijgen, met het voordeel van een last-minute ticket.

Tip: Vergeet niet onze uitgebreide gids over de beste rondleidingen door het Alhambra te bekijken.

Een andere mogelijkheid is om de Alhambra Card aan te schaffen, waarmee je toegang krijgt tot het Alhambra, zelfs als het is uitverkocht op de officiële website, plus verschillende andere attracties. Deze optie wordt hieronder beschreven.

Als je geen rondleiding wilt boeken of de Alhambra Card niet wilt kopen, dan rest er je enkel nog de optie om de openbare delen van het Alhambra te bezoeken, die volledig gratis toegankelijk zijn. Je kunt er ook genieten van een prachtig uitzicht over de stad. Hieronder vind je meer informatie over deze optie.

Kun je het Alhambra gratis bezoeken?

visit the Alhambra for free

Het is mogelijk om bepaalde delen van het Alhambra gratis te bezoeken op specifieke data. Toegang tot het complex is bijvoorbeeld gratis voor kinderen onder de 12 jaar.

Voor alle anderen is 16 november een speciale datum waarop het Alhambra zonder entreeprijzen kan worden bezocht. 16 november is de Internationale Dag van het Werelderfgoed, waarop het museumbestuur een gratis culturele en educatieve dag organiseert in de Andalusische Monumenten en het Monumentale Complex van het Alhambra. Om toegang te krijgen tot het museum op deze dag, dien je echter wel een uitnodiging te ontvangen.

Hoe bemachtig ik last-minute tickets voor het Alhambra als ze uitverkocht zijn op de officiële website?

how to get Alhambra last minute tickets

Wil je weten wat de beste manier is om last-minute tickets voor het Alhambra te bemachtigen als ze zijn uitverkocht op de officiële website? Maak je geen zorgen, er zijn andere manieren om het Alhambra te bezoeken.

Zijn alle tickets voor het Alhambra uitverkocht op de officiële website? Geen paniek, er zijn drie manieren waarop je last-minute tickets kunt verkrijgen:

Koop de Alhambra Card: De Alhambra Card bevat altijd een ticket voor toegang tot het Alhambra. Wanneer je de kaart koopt, moet je de datum van je bezoek aan het Alhambra selecteren, waardoor je gegarandeerd toegang hebt op die specifieke dag. De prijs ligt meestal rond €49.

Boek een rondleiding: Rondleidingen zijn beschikbaar vanaf ongeveer €25 en zijn inclusief een ticket voor het Alhambra, zelfs als de tickets op de officiële website zijn uitverkocht.

Er zijn veel bedrijven die rondleidingen aanbieden, en je kunt ze gemakkelijk vergelijken op TourScanner. Bij een rondleiding word je begeleid door een lokale gids die je alles vertelt over de geschiedenis van het Alhambra.

Een rondleiding duur meestal 3 uur.

Blijf de nacht ervoor wakker of sta heel vroeg op: Elke nacht wordt het officiële ticketsysteem vernieuwd en bijgewerkt. Sommige tickets worden beschikbaar voor de volgende dag en worden toegevoegd aan de verkoop op de officiële website.

De officiële website van het Alhambra heeft ons bevestigd dat dit proces elke nacht plaatsvindt. Maar er is geen vooraf vastgesteld aantal “nieuwe” tickets dat elke avond wordt toegevoegd aan de verkoop. En het precieze tijdstip waarop het systeem wordt vernieuwd en de nieuwe tickets worden vrijgegeven is niet bekend en kan elke dag verschillen.

Daarom is dit geen gemakkelijke en gegarandeerde manier om een ticket te kopen. Als je het toch wilt proberen of als er geen andere opties beschikbaar zijn, is het een mogelijk alternatief. Een beter alternatief vinden wij een rondleiding boeken of de Alhambra Card kopen om er zeker van te zijn dat je het paleis kunt bezoeken.

Tot een paar jaar geleden gebeurde dezelfde procedure offline. Elke ochtend waren er enkele tickets beschikbaar voor dezelfde dag. Die werden verkocht aan de eerste mensen die ’s ochtends in de rij stonden bij de opening van de ingang. Maar dat is nu niet meer het geval. Dit is de reden waarom je op veel blogs en websites nog steeds leest over de mogelijkheid om vroeg op te staan en naar de ingang te gaan om als eerste in de rij te staan.

Bonusoptie: Als je je geen rondleiding kunt veroorloven, kun je een klein deel van het paleis gratis bezoeken. Dit omvat slechts een beperkt deel van het fort, waar je kunt genieten van het uitzicht over de stad, maar je zult niet het hele complex kunnen betreden. Aan het einde van dit artikel vind je er meer informatie over.

Hoe koop ik tickets voor het Alhambra op de dag zelf?

how to buy Alhambra tickets on the same day

Als je op zoek bent naar Alhambra tickets op de dag van je bezoek, kun je op de officiële website kijken of er nog tickets beschikbaar zijn.

Je kunt ook naar het Alhambra zelf gaan en gebruikmaken van de ticketautomaten bij het kassa-paviljoen, Corral del Carbón, Bañuelo of Dar-al-Horra. Deze ticketautomaten verkopen tickets voor dezelfde dag, inclusief tickets voor de Nasridenpaleizen tot enkele uren voor de toegangstijd. Houd er rekening mee dat deze tickets afhankelijk zijn van beschikbaarheid en dat het geen gegarandeerde optie is, vooral op drukke dagen. We raden deze optie vooral aan als je flexibel bent.

Reizigers die op zoek zijn naar last-minute tickets voor het Alhambra kunnen ook volgende opties overwegen:

  1. Boek een rondleiding die op dezelfde dag begint, waarbij het entreeticket is inbegrepen. Zorg ervoor dat je bij het boeken van de rondleiding de datum van vandaag selecteert om te zien wat er nog beschikbaar is.
  2. Koop de Alhambra Card
  3. Kijk de avond voor de datum van je bezoek of vroeg in de ochtend op de officiële website. Als je geluk hebt, kun je dezelfde dag nog een kaartje krijgen, maar zoals hierboven uitgelegd is dat volledig onvoorspelbaar.

Wat is inbegrepen in het Alhambra ticket? Wat krijg je te zien?

what will you see at the Alhambra

Elk ticket voor het Alhambra biedt toegang tot specifieke bezienswaardigheden en gebieden binnen het complex. Afhankelijk van het type ticket dat je hebt, kun je verschillende delen van het Alhambra verkennen. Met een geschiedenis die eeuwen teruggaat, zie je enkele van de vroegste funderingen en de laatste aanpassingen.

Het Alhambra weerspiegelt voornamelijk zorgvuldig bewaarde voorbeelden van islamitische architectuur uit de 13e tot 15e eeuw, een periode die het einde van de islamitische overheersing op het Iberisch Schiereiland markeert. De opvallendste gebouwen en paleizen werden gebouwd tijdens de Nasrid-dynastie, de laatste islamitische heersers vóór de herovering door de katholieke monarchen tijdens de Reconquista.

Hoewel dit het einde betekende van Al-Andalus, leeft de erfenis van de moslimoverheersing voort in de prachtige architectuur en kunst die je vandaag de dag kunt bewonderen tijdens een bezoek aan het Alhambra. Hieronder volgt een overzicht van enkele opmerkelijke delen van het Alhambra die je kunt verkennen met je ticket.

Alcazaba

Alcazaba, Alhambra

Het Alcazaba is een van de oudste delen van het Alhambra en bevindt zich op het hoogste punt van de heuvel, waardoor je een prachtig uitzicht hebt over de stad.

Het Alcazaba was een fort en militair complex ontworpen om de stad te beschermen tegen invasies. Het diende als verblijfplaats voor soldaten en hun gezinnen. Tegenwoordig kun je tussen de oude muren wandelen en een glimp opvangen van het verleden.

Nasridenpaleizen

Nasrid Palaces, Alhambra

De Nasridenpaleizen behoren tot de mooiste bouwwerken in het Alhambra, gebouwd door de Nasrid-dynastie.

Met je ticket kun je het Mexuar bezoeken, waar ministers bijeenkwamen, en de patio de Lindaraja met haar idyllische tuinen verkennen. Bewonder de palacio de Comares en de grote binnenplaats, die diende als een centraal kenmerk van het familieleven in die tijd.

Een van de beroemdste delen van de Nasridenpaleizen is de Leeuwenhof, gelegen in het Palacio de los Leones. Met een centrale fontein ondersteund door 12 gebeeldhouwde marmeren leeuwen wordt de binnenplaats geprezen om zijn architectonische precisie en finesse.

Let op de plafonds voor uitzonderlijke voorbeelden van muqarnas, een type gewelfd plafond in de islamitische architectuur dat bekend staat om zijn uitbundige ornamenten en details.

Generalife

Generalife, Alhambra

Het paleis de Generalife diende als toevluchtsoord voor de sultans van de Nasrid-dynastie, en de tuinen waren tevens een plek voor landbouwactiviteiten. Gevuld met waterpartijen, boomgaarden en fascinerende irrigatiesystemen die water naar het Alhambra brachten, is de Generalife een oase van rust binnen het monumentale complex.

Hier kun je de tijd nemen om door de tuinen te wandelen en de cipressen, fonteinen en binnenplaatsen van de Generalife te bewonderen. Veel van de tuinen die je vandaag de dag ziet in de Generalife zijn ontworpen door tuinarchitecten van latere eeuwen, na de Nasrid-dynastie, en weerspiegelen de veranderende smaak en stijl door de tijd heen.

Partal

Partal, Alhambra

Het Partal is een tuingedeelte van het Alhambra, met uitzicht op het Palacio del Partal, het oudste paleisachtige bouwwerk in het monumentale complex. Het Partal-gedeelte van het Alhambra beschikt over een portiek met uitzicht op een waterbassin en biedt een glimp in het leven van de sultans.

Hier kun je ook een bezoek brengen aan het oratorium of de gebedsruimte die door de sultans werd gebruikt, de huizen die rondom het Partal zijn gebouwd, en de Toren van de Dames, die een panoramisch uitzicht biedt over de Generalife en Albaicin. De toren is voorzien van prachtige gravures vanaf de top.

Paleis van Karel V

Palace of Charles V, Alhambra

Na de val van de Nasrid-dynastie in de 15e eeuw, die het einde van de islamitische overheersing op het Iberisch Schiereiland markeerde, onderging het Alhambra enkele aanpassingen. Met de succesvolle Reconquista en de daaropvolgende christelijke overheersing, zorgden de Katholieke Monarchen, met name Karel V, voor architectonische veranderingen.

In de 16e eeuw liet Karel V zijn gelijknamige complex bouwen op het terrein van het monument in de stijl van de Renaissance, wat een opvallend contrast vormde met de Moorse architectuur.

Het Paleis van Karel V werd nooit voltooid, maar dient tegenwoordig als locatie voor het Alhambra Museum. Hier worden veel artistieke en architectonische kenmerken tentoongesteld die zijn opgegraven op het terrein van het Alhambra zelf.

Ook bevindt zich hier het Museo de Bellas Artes de Granada, een museum voor schone kunsten dat het werk van bekende kunstenaars uit Granada exposeert, evenals kunstwerken die de stad zelf uitbeelden, naast opmerkelijke hedendaagse kunst.

Andalusische monumenten

Andalusian Monuments, Granada

Het Alhambra is niet het enige opmerkelijke monument in Granada. In de wijk Albaicin, de oudste wijk van Granada, vind je tal van andere architectonische schatten.

Deze gebouwen staan samen bekend als de Andalusische Monumenten. Een van hen is de Baño del Nogal, ook wel bekend als Bañuelo, een goed bewaard gebleven traditioneel Arabisch badhuis uit de 11e of 12e eeuw.

Je kunt ook een bezoek brengen aan de Corral del Carbón, ooit een drukke marktplaats waar kooplieden tarwe verhandelden. Vergeet niet langs het Huis van de Gouden Oven en het Paleis Dar-al-Horra te gaan om nog meer voorbeelden van Moorse architectuur te bewonderen.

Kun je je tickets voor het Alhambra annuleren of wijzigen?

cancel or modify your Alhambra tickets

Zodra je je tickets hebt gekocht via de officiële website, kunnen deze niet meer worden geannuleerd, gewijzigd of geretourneerd. Daarom is het van groot belang dat je zorgvuldig de data selecteert wanneer je de tickets aanschaft.

Als je ervoor kiest om tickets te kopen via websites van wederverkopers, bieden sommige van deze websites de mogelijkheid om tegen betaling te annuleren of wijzigingen aan te brengen. Het is echter raadzaam om de voorwaarden van de desbetreffende website te controleren voordat je tickets koopt.

Is een ticket voor het Alhambra inbegrepen bij de Alhambra Card?

Ja! Met de Alhambra Card heb je de vrijheid om te kiezen binnen welk tijdsbestek je het Alhambra wilt bezoeken, en ben je verzekerd van toegang.

Zelfs als de tickets op de officiële website zijn uitverkocht, biedt de Alhambra Card een betrouwbare optie om last-minute toegang te verkrijgen. Tijdens het boekingsproces kun je de gewenste datum en het tijdsinterval selecteren. De prijs van de Alhambra Card is meestal € 49.

Controleer de prijs en beschikbaarheid van de Alhambra Card:

Wat is inbegrepen in de Alhambra Card?

  • Alhambra (inclusief Generalife, Alcazaba en het Nasridenpaleis)
  • Kathedraal van Granada
  • Koninklijke Kapel
  • Klooster van la Cartuja
  • Klooster van Hiëronymus
  • Wetenschapsmuseum Parque de las Ciencias
  • Casa de Zafra
  • Stadsbus: 9 ritten op het lokale netwerk

Wat zijn de openingstijden van het Alhambra?

Alhambra opening hours

Hieronder vind je een overzicht van de openingstijden van het Alhambra. Het Alhambra is gesloten op 25 december en 1 januari.

Alhambra overdag bezoeken:

1 april – 14 oktober

  • Maandag t/m zondag: 8.30 tot 20.00 uur
  • Kassa: 8.00 tot 20.00 uur

15 oktober – 31 maart

  • Maandag t/m zondag: 8.30 tot 18 uur
  • Kassa: 8.00 tot 18.00 uur

Nachtelijk bezoek aan Alhambra:

1 april – 14 oktober

  • Dinsdag t/m zaterdag: 22.00 tot 23.30 uur
  • Kassa: 21.00 tot 22.45 uur

15 oktober – 31 maart

  • Vrijdag t/m zaterdag: 20.00 tot 21.30 uur
  • Kassa: 19.00 tot 20.45 uur

Nachtelijk bezoek aan de tuinen en het paleis de Generalife:

1 april – 31 mei

  • Dinsdag t/m zaterdag: 20.00 tot 23.30 uur
  • Kassa: 21.00 tot 22.45 uur

1 september – 14 oktober

  • Dinsdag t/m zaterdag: 22.00 tot 23.30 uur
  • Kassa: 21.00 tot 22.45 uur

15 oktober – 14 november

  • Vrijdag t/m zaterdag: 20.00 tot 21.30 uur
  • Kassa: 19.00 tot 20.45 uur

Andalusische monumenten

15 september – 30 april

  • Maandag t/m zondag: 10.00 tot 17.00 uur

1 mei – 14 september

  • Maandag t/m zondag: 9.00 tot 14.30 uur en 17.00 tot 20.30 uur

Wat is de beste tijd om het Alhambra te bezoeken?

best time to visit the Alhambra

We raden je aan om de drukte in het Alhambra te vermijden door te kiezen voor een bezoek in de vroege ochtend of avond. Op deze tijdstippen is het over het algemeen rustiger, waardoor je gemakkelijker door het complex kunt navigeren. Bovendien zijn doordeweekse dagen meestal minder druk dan weekends.

Een andere optie is om een ticket te kopen waarmee je overdag toegang hebt tot bepaalde delen van het Alhambra en ’s nachts tot andere delen. Op deze manier kun je op verschillende momenten van de dag genieten van het prachtige uitzicht op het monument. Een nachtelijk bezoek aan het Alhambra is echt magisch, vooral als je het combineert met een flamencoshow!

Let op: Het Alhambra is gesloten op 25 december en 1 januari.

Wat als ik geen kaartje of rondleiding voor het Alhambra kan bemachtigen? Kan ik dan toch nog iets bezoeken?

Gate of Justice, Alhambra

Als je geen tickets voor het Alhambra kunt krijgen, zijn er nog steeds adembenemende bezienswaardigheden die je kunt bezoeken.

Er zijn namelijk enkele zones die je gratis kunt betreden. Binnen de vrije zones kun je door de poorten van de muur van het Alhambra wandelen en genieten van het uitzicht op de Poort van Gerechtigheid.

Binnen de muren kun je gratis het Paleis van Karel V betreden, waar zich het Alhambra Museum bevindt. Hier kun je prachtige voorbeelden van islamitische kunst bewonderen. Op het terras aan de voorkant van het paleis kun je de Poort van de Wijn bekijken en foto’s maken met Albaicín op de achtergrond.

Een ander gratis te bezoeken gebied is Baño de la Mezquita, of het Moskeebad, een historisch en essentieel onderdeel van het complex.

Op zondag zijn de Andalusische Monumenten gratis te bezoeken, waardoor je de kans krijgt om buiten het Alhambra nog veel meer belangrijke stukken islamitische architectuur te zien.

Een wandeling door de Calle Real, waar je door de citadel kunt lopen en uitkomt bij een prachtig hotel dat oorspronkelijk een oud klooster was, is ook een aanrader.

Hoewel er veel prachtige plekken en bezienswaardigheden gratis te bezoeken zijn, raden we toch aan om te proberen een kaartje te bemachtigen voor het monumentale Alhambra. Het is een ervaring die je niet wilt missen!

Deel dit artikel op Pinterest 🙂

Alhambra Tickets Pinterest

Jolien Follens werkt als Dutch Content Localization Manager bij TourScanner. Ze is al van jongs af aan gepassioneerd door schrijven en koos daarom voor een master in de Journalistiek na het afronden van haar master in de Taal- en Letterkunde. Na haar studies ging ze aan de slag als vertaler en content editor om uiteindelijk bij TourScanner haar liefde voor schrijven te combineren met haar andere grote passie: reizen. Ze woonde al in België, Malta en Italië en reisde een jaar lang de wereld rond. Ondertussen staan er 33 landen op de teller en blijft haar verlanglijstje ellenlang. Staan nog op het programma: Canada, Japan, de Balkan, Zuid-Afrika, Colombia, Sri Lanka, Costa Rica, en nog veel meer!