Tickets voor het Prado Museum

Ben je op zoek naar de beste manier om tickets voor het Prado Museum te bemachtigen? Kom alles te weten over hoeveel ze kosten, hoe je de rij kunt overslaan met voorverkooptickets, wie in aanmerking komt voor kortingen, wat je te zien krijgt en nog veel meer!

Het Prado Museum herbergt de Spaanse Koninklijke Collectie en biedt toegang tot duizenden schilderijen, tekeningen en beeldhouwwerken. Het geeft je een unieke kans om dichtbij en persoonlijk kennis te maken met enkele van de grootste meesters van Europa, waaronder Goya, Rubens en El Greco. Hier krijg je de mogelijkheid om enkele van ’s werelds meest iconische kunstwerken in levenden lijve te zien.

Klik op de volgende link om nu meteen je tickets voor het Prado Museum te kopen.

In dit artikel vind je een complete gids voor tickets voor het Prado in Madrid, inclusief:

Hoeveel kosten tickets voor het Prado Museum?

De prijs van een ticket voor het Prado is € 15 (één enkele entree).

De prijs van een ticket voor het Prado Museum inclusief gids is € 24 (één enkele entree).

De prijs van een ticket voor het Prado waarbij je twee bezoeken binnen één jaar kunt brengen is € 22.

De tickets voor het Prado Museum geven toegang tot zowel de permanente collectie als de tijdelijke tentoonstellingen die op de dag van het bezoek te zien zijn.

Voeg € 0,50 per ticket aan verwerkingskosten toe bij online boekingen.

Wie komt in aanmerking voor korting?

Tickets met korting zijn verkrijgbaar voor € 7,50. Personen ouder dan 65 jaar, leden van grote gezinnen en houders van een jongerenkaart komen hiervoor in aanmerking.

Gratis toegang wordt verleend aan personen onder de 18 jaar, journalisten, gidsen, bezoekers met een handicap en studenten tussen de 18 en 25 jaar.

Hoe reserveer je vooraf tickets voor het Prado Museum? Hoe sla je de rij over?

Prado Museum skip the line tickets

We raden aan om je tickets voor het Prado Museum van tevoren online te kopen om lange wachttijden bij de ingang te vermijden. Het Prado Museum is een van de drukste attracties van Madrid en de wachtrijen kunnen enorm lang zijn.

Je kunt je kaartjes voor het Prado Museum online boeken via de officiële site of bij een online reisbureau. Het is verstandig om de prijzen tussen de verschillende aanbieders te vergelijken voordat je boekt, omdat er soms kortingen en aanbiedingen beschikbaar zijn die je wat geld kunnen besparen.

Bestaan er combinatietickets voor het Prado Museum en andere attracties?

Het kiezen van een combinatieticket kan een geweldige manier zijn om het beste van Madrid te zien, inclusief het Prado Museum en andere niet te missen toeristische attracties, alles in één ticket. Hier zijn een paar suggesties:

Zijn rondleidingen in het Prado Museum de moeite waard?

Prado Museum guided tours

Met zo’n rijkdom aan meesterwerken van Europa’s beste kunstenaars in de collectie, kan het moeilijk zijn om ze allemaal in één bezoek te zien. Maar een rondleiding kan een geweldige manier zijn om ervoor te zorgen dat je alle belangrijke stukken in de collectie van het museum te zien krijgt, en je bespaart kostbare tijd door de rij over te slaan.

Hier zijn enkele voordelen van het boeken van een rondleiding voor je bezoek aan het Prado Museum:

  • Je krijgt de beste kunstwerken te zien: Met duizenden kunstwerken kan het moeilijk zijn om te beslissen wat je wilt zien, maar met je eigen gids mis je de belangrijkste werken in de collectie niet. Ontdek het beste van de belangrijkste kunstenaars uit de collectie, zoals Velazquez, Goya, Bosch en vele anderen, met commentaar om je een speciaal inzicht te geven in de verhalen achter elk werk.
  • Je kunt de drukte vermijden: Het kan behoorlijk hectisch worden met zoveel bezoekers om je heen. Door voor een rondleiding te kiezen bezoek je het museum samen met een kleine groep of een privégroep. Je gids leidt je rond en geeft je volop de gelegenheid om vragen te stellen, terwijl jij van de rondleiding kunt genieten zonder je overweldigd te voelen door de drukke omgeving.
  • Je kunt meteen naar binnen gaan: Kies je voor een rondleiding, dan heeft je gids je toegangstickets bij zich en kun je de lange wachtrij bij de ingang overslaan en mag je meteen naar binnen!

Je kunt kiezen uit:

Kun je het Prado Museum gratis bezoeken?

Er zijn bepaalde data en tijden waarop je het Prado gratis kunt bezoeken. Tijdens deze periodes kan het echter erg druk zijn, wat kan leiden tot langere wachttijden bij de kassa’s. De toegang is op volgende momenten gratis:

  • Elke dag van maandag tot en met zaterdag, tussen 18.00 – 20.00 uur
  • Op zon- en feestdagen van 17.00 tot 19.00 uur
  • Op 19 november, Museumdag, wanneer het Prado de hele dag gratis open is.

Daarnaast is er gratis toegang voor personen onder de 18 jaar, journalisten, gidsen, bezoekers met een handicap en studenten tussen de 18 en 25 jaar.

Wat krijg je te zien?

Prado Museum what to see

Het Prado Museum is de grootste en meest illustere kunstinstelling van Madrid. Met meer dan 7000 schilderijen en beelden in de collectie, kan het al snel overweldigend aanvoelen. Je kunt daarom best van al op voorhand beslissen welke collecties of afdelingen je wilt verkennen, uitzoeken waar je favoriete kunstwerken zich bevinden, en genoeg tijd uittrekken om alles in een rustig tempo in je op te nemen.

Het gebouw zelf werd in de 18e eeuw ontworpen om het Koninklijk Museum voor Schilderijen en Beeldhouwwerken te huisvesten. De permanente collectie gaat terug tot de 12e eeuw en bevat talloze meesterwerken van baanbrekende Europese kunstenaars, waaronder Bosch, Rafaël, El Greco en nog veel meer.

Enkele van de bekendste schatten in de renaissance-afdeling zijn onder meer ‘De Tuin der Lusten’ van Jeroen Bosch, Fra Angelico’s ‘Annunciatie’ en een verzameling werken van Rafaël. Boven vind je een grote afdeling gewijd aan de Spaanse Gouden Eeuw, met een verscheidenheid aan kunstenaars uit de 16e en 17e eeuw en enkele belangrijke figuren die hen hebben beïnvloed, waaronder Rubens en Titiaan. Het Prado staat erom bekend een van ’s werelds beste collecties werken van Titiaan te hebben, dus het is de moeite waard om hier wat tijd door te brengen.

Een van de interessantste werken die je in het museum kunt bekijken zijn de ‘Zwarte Schilderijen’ van Goya. Deze donkere en krachtige schilderijen, die oorspronkelijk aan het eind van zijn carrière direct op de muren van zijn huis werden geschilderd, bieden een intrigerend inzicht in de kunstenaar.

Hoewel je vrij bent om het museum te verkennen zoals je zelf wilt, biedt het Prado ook uitgestippelde routes die 1, 2 of 3 uur duren. Dit kan een geweldige manier zijn om het beste van het museum te zien als je weinig tijd hebt of niet wilt verdwalen.

Zijn tickets voor het Prado Museum inbegrepen bij een stadspas?

Toegang tot het Prado Museum is inbegrepen bij een aantal stadspassen: de Madrid City Pass en de Art Walk (Paseo del Arte) Pass. Met beide passen kun je de wachtrij overslaan en direct het museum binnenlopen.

De Madrid City Pass omvat toegang tot het Prado Museum en vele andere attracties, evenals gratis reizen met de Hop-on-Hop-off-bus en vervoer van en naar het vliegveld per taxi naar je hotel. Bovendien krijg je korting op verschillende andere attracties en excursies.

De Art Walk Pass geeft toegang tot de belangrijkste collecties van de 3 belangrijkste musea van Madrid: het Prado Museum, het Reina Sofia-museum en het Thyssen-Bornemisza Museum.

Wat is de beste tijd om het Prado te bezoeken? Hoe kun je de drukte vermijden?

Het Prado Museum is een van de meest bezochte bezienswaardigheden in Madrid. Dit betekent dat het er overdag en vooral tijdens de vrije periodes in de avond erg druk kan zijn.

Om drukte te vermijden kun je het beste meteen na opening gaan, of tussen 14.00 en 17.00 uur, wanneer er traditioneel siësta wordt gehouden. Het is ook een goed idee om vooraf online te reserveren, omdat dit je kan helpen om wachtrijen over te slaan en direct toegang te krijgen tot het museum. Bekijk de aanbiedingen op TourScanner om het meeste uit je bezoek te halen.

Wat zijn de openingstijden van het Prado Museum?

Het Prado Museum is van maandag tot en met zaterdag geopend van 10.00 tot 20.00 uur en op zondag van 10.00 tot 19.00 uur.

Het museum is gesloten op 1 januari, 1 mei en 25 december. Op 6 januari, 24 december en 31 december heeft het museum beperkte openingstijden en sluit het al om 14.00 uur.

Houd er rekening mee dat tentoonstellingen 10 minuten voor sluitingstijd worden gesloten en dat bezoekers worden verzocht om op tijd te vertrekken.

Reistips

  • Reserveer je tickets voor het Prado Museum van tevoren: Als een van de populairste bezienswaardigheden in Madrid kan het Prado Museum erg druk zijn. Om het meeste uit je bezoek te halen, raden we aan om vooruit te plannen. Als je van tevoren kaartjes reserveert, hoef je niet lang in de rij te staan. Kijk daarom op TourScanner voor het beste ticketpakket voor jou.
  • Plan je bezoek: Bekijk van tevoren de website van het museum en beslis welke tentoonstellingen of kunstwerken je absoluut wilt zien. Op deze manier kun je je tijd efficiënt gebruiken en mis je niets belangrijks tijdens je bezoek.
  • Neem de tijd: Het Prado Museum is enorm en er is veel te zien. Plan minimaal 4 uur voor je bezoek, zodat je voldoende tijd hebt om alle galerijen te verkennen en van de kunstwerken te genieten.
  • Gebruik een alternatieve ingang: Het museum heeft meerdere ingangen, maar kaartjes zijn alleen verkrijgbaar bij Puerta de Goya Alta en Puerta de Goya Baja. Als je vooraf kaartjes hebt gereserveerd, kun je misschien sneller naar binnen gaan door een van de andere ingangen te gebruiken.
Jolien Follens werkt als Dutch Content Localization Manager bij TourScanner. Ze is al van jongs af aan gepassioneerd door schrijven en koos daarom voor een master in de Journalistiek na het afronden van haar master in de Taal- en Letterkunde. Na haar studies ging ze aan de slag als vertaler en content editor om uiteindelijk bij TourScanner haar liefde voor schrijven te combineren met haar andere grote passie: reizen. Ze woonde al in België, Malta en Italië en reisde een jaar lang de wereld rond. Ondertussen staan er 33 landen op de teller en blijft haar verlanglijstje ellenlang. Staan nog op het programma: Canada, Japan, de Balkan, Zuid-Afrika, Colombia, Sri Lanka, Costa Rica, en nog veel meer!