Bezienswaardigheden op Ibiza

Wat is het eerste dat in je op komt als je aan Ibiza denkt? Nachtclubs van wereldklasse, opzwepende dansvloeren en strandclubs die uitkijken over goudkleurig zand.

Ja, dat klopt, Ibiza is een feestbestemming waar je de hele nacht door kunt dansen en tot de middag kunt slapen.

Toch heeft dit mediterraans eiland nog veel meer te bieden. Ibiza heeft een indrukwekkende geschiedenis, een heerlijke keuken (met handgemaakte tapas en verse zeevruchten), prachtige afgelegen stranden en baaien, het hele jaar door uitstekend weer, witgekalkte dorpjes en uitdagende wandelroutes.

Ibiza heeft voor elk soort reiziger heel wat te bieden, of je nu een avonturier bent die wil snorkelen of duiken, een cultuurliefhebber die het hippie-erfgoed wil ervaren of een feestbeest dat de hele nacht door wil raven.

We houden je niet langer in spanning en stellen in dit artikel de beste activiteiten en bezienswaardigheden op Ibiza aan je voor. Bereid je voor op een onvergetelijke vakantie!

1 – Dalt Vila, het oude centrum van Ibiza

Stadswandelingen door het oude centrum van Ibiza

De Oude Stad van Ibiza-stad, UNESCO Werelderfgoed, is een sfeervol labyrint van smalle straatjes en witgekalkte muren dat een schril contrast vormt met de typische reputatie van Ibiza.

Hoewel het misschien niet de beste stranden of clubs van het eiland heeft (die vind je grotendeels in Playa d’en Bossa), biedt Dalt Vila een prachtig uitzicht over de haven en is het een soort van oase waar je even tot rust kunt komen na het vele feesten.

Zelfs als je niet van historische plekken of musea houdt, is het de moeite waard om even langs te gaan om de sfeer op te snuiven in het fort Castell d’Eivissa, dat een indrukwekkend uitzicht over de oceaan biedt, en de beroemde barokke, gotische kathedraal van Ibiza.

Om meer te weten te komen over de geschiedenis en evolutie van de Oude Stad kun je een free walking tour overwegen (vergeet alleen geen fooi achter te laten).

Een andere, actievere manier om de stad te verkennen is door je in te schrijven voor een fietstocht. Dit is een populaire activiteit voor bezoekers die zowel de oude stad als de natuurlijke landschappen van Ibiza willen zien, of specifieke elementen van de stad willen ontdekken zoals de verborgen straatkunst. Je kunt ook kiezen voor een fietstocht waarbij je de stranden van Ibiza gaat verkennen.

Je kunt op Ibiza prachtige straatkunst bewonderen van ’s werelds meest getalenteerde kunstenaars. Volg een streetarttour door Ibiza-stad (of Sant Antoni) om deze kunstwerken samen met een gids te bezichtigen. Deze twee uur durende rondleidingen vinden vaak in het Engels en tijdens het weekend plaats. Soms verken je de straatkunst per fiets, maar meestal worden deze rondleidingen te voet georganiseerd.

2 – Exotische stranden

Playa de Talamanca Ibiza

Met het hele jaar door zon en warm, goudkleurig zand is de kustlijn van Ibiza gewoonweg adembenemend.

Of je nu op zoek bent naar een afgelegen plekje aan de rand van het eiland, of naar een plek met meer uitgaansmogelijkheden, er zijn letterlijk tientallen stranden om uit te kiezen.

Het populairste zandstrand van het eiland is Playa de Talamanca. Dit strand heeft een kleurrijke geschiedenis en werd na de Tweede Wereldoorlog een geliefde badplaats. Je geniet er van livemuziek, een ongelofelijk uitzicht en een adembenemende zonsondergang. Daarnaast vind je er veel bars en restaurants (met name de SHU Ibiza Talamanca Beach Club). Gezien de populariteit van het strand is het er vaak druk, maar je kunt wat rust vinden bij Fish Shack, een beroemd visrestaurant helemaal aan het eind van het strand.

Routebeschrijving in Google Maps

Klifspringen in Cala Tarida Ibiza

Daarnaast is er het gezinsvriendelijke Cala Tarida, thuisbasis van de langste strook fijn wit zand aan de westkust van het eiland. Dit strand beschikt over een indrukwekkende reeks hotels (namelijk het Insotel Club Tarida Playa en Insotel Tarida Beach Sensatori Resort) en restaurants (bekijk Restaurante S’Espartar) om uit te kiezen. Dit is ook een goede bestemming als je wilt klifspringen.

Bovendien kun je naar Xaracca Bay trekken, op de noordpunt van het eiland. Hier kun je zwemmen in het vredige, kristalheldere water en krijg je het gevoel dat je op een privéstrand bent gestuit.

Ook Cala Salada is een goede optie. Dit strand ligt verscholen in een inham van Sant Antoni en biedt een ansichtkaart-waardig contrast van turquoise water met groene vegetatie.

Daarnaast is er Cala Comte, een van de beroemdste stranden van Ibiza en Cala Benirràs, dat een hippie vibe en een adembenemende zonsondergang biedt.

Houd je van watersport? Dan moet je in Cala Llonga zijn. Je kunt er ook winkelen en een scala aan kindvriendelijke activiteiten ondernemen.

Cala d'Hort Ibiza

Een ander zeer populair strand is Cala D’Hort, op ongeveer 15 minuten rijden van San José. Je geniet hier van ondiep water, geweldige snorkelmogelijkheden en kunt het aangrenzende natuurreservaat verkennen. Maar het is vooral geliefd vanwege de nabijheid en het uitzicht op het eiland Es Vedra. Je kunt hier ook kajakken of wandelen naar de verdedigingstoren Torre des Savinar of de archeologische vindplaats Ses Paisses of Cala d’Hort.

Routebeschrijving in Google Maps

Op ongeveer 2 km ten noorden van Sant Antoni stuit je op misschien wel het meest onderschatte en gemakkelijk toegankelijke strand van Ibiza: het 80 meter lange Cala Gracioneta met kristalhelder water en pijnbomen.

Cala Bassa is beroemd om zijn kalme turquoise water; en Playa de Es Canar biedt zowel ondiep water als nabijgelegen bars.

Om een voorproefje te krijgen van wat het feesteiland te bieden heeft, kun je een tour per catamaran overwegen langs de meest ongerepte zandstranden van het gebied. Onderweg word je getrakteerd op lunch en drankjes en kun je zonnen, snorkelen en helemaal tot rust komen.

3 – Es Vedra

Es Vedra Ibiza Spanje

Es Vedra is een onbewoonde rotsformatie in de buurt van Cala d’Hort voor de zuidwestkust van Ibiza. Dit eilandje is doordrenkt met intrigerende mythes en legendes aangezien dit de thuisbasis zou zijn van de sirenen en zeenimfen die Odysseus van zijn schip probeerden te lokken. Anderen geloven dan weer dat Es Vedra de top van Atlantis zou zijn, het verzonken eiland.

Es Vedra rijst zo’n 404 meter boven de zeespiegel uit en wordt beschouwd als een van de belangrijkste natuurlijke locaties op het eiland. Dit niet alleen vanwege het prachtige uitzicht op de kust, maar ook omdat het inzicht biedt in de geologische geschiedenis van het eiland.

Of je nu op een jetski, privéboottocht of luxe catamaran stapt, voeg deze opmerkelijke natuurlijke structuur toe aan je lijst van bezienswaardigheden op Ibiza.

4 – Hippiemarkten bezoeken

Hippiemarkt Punta Arabi Ibiza

Ibiza staat ook bekend om zijn hippie vibes, die je tot leven kunt zien komen op een van de hippiemarkten.

Ten eerste is er de hippiemarkt van Punta Arabi, die elke woensdag wordt gehouden. Je vindt er zo’n 500 kraampjes die van alles verkopen, van vintage kleding tot handgemaakte sieraden en lokaal gemaakte biologische huidverzorgingsspecialiteiten. Dit is de ideale manier om contact te komen met de lokale cultuur.

Terwijl je de kraampjes verkent geniet je van livemuziek en zelfgemaakte paëlla en kun je een hennatattoo laten zetten of je laten masseren. De markt is geopend van mei tot september, van 10 uur tot 19 uur.

Ook op de hippiemarkt van Las Dalias kun je heel wat souvenirs, kunstwerken, natuurlijke geneesmiddelen en schoonheidsproducten gemaakt van lokale planten en bloemen kopen. Deze markt wordt elke zaterdag en zondag gehouden (behalve in januari) in het historische hippiedorp San Carlos, op ongeveer 30 minuten rijden van de oude binnenstad van Ibiza. De markt is op zaterdag geopend van 10 uur tot 17 – 18 uur, en op zondag van 11 uur tot 17 – 18 uur.

5 – Beach clubs

Nikki Beach Ibiza

Ibiza staat wereldwijd bekend als feesteiland, het mag dan ook geen verrassing zijn dat je er tientallen verschillende beach clubs terugvindt waar je lekkere drankjes kunt drinken terwijl je je benen losgooit op de vette beats van de dj’s.

Ten eerste is er Nikki Beach Ibiza, een van de meest exclusieve strandclubs van het eiland, die vaak ook wordt bezocht door beroemdheden. Er worden heel wat evenementen georganiseerd bij Nikki Beach, zoals whiteparty’s en de ‘Amazing Sunday Champagne Party’. Je kunt er nippen aan heerlijke mojito’s terwijl je je tegoed doet aan versgevangen zeevruchten. De club beschikt over ligstoelen met comfortabele kussens en handdoeken, en ook privécabanas voor wie op zoek is naar wat privacy zonder nieuwsgierige blikken.

Ushuaia Ibiza Beach Club

Ushuaia Ibiza Beach Club is een van de beroemdste en beste strandclubs ter wereld en staat bekend om zijn prachtige locatie aan Playa d’en Bossa. Elke zomer worden er verschillende wekelijkse feesten gehouden met dj’s van wereldklasse die tot in de vroege uurtjes de muziek laten knallen. Overdag kun je er genieten van verse smoothies en smakelijke mediterrane maaltijden.

Nassau Beach Club Ibiza

Daarnaast is er Nassau Beach Club op het strand van Playa d’en Bossa. Deze club straalt een luxueuze sfeer uit en biedt een echte VIP-ervaring. Je kunt er heerlijk eten in het restaurant met nautisch thema terwijl je geniet van gratis kleurrijke cocktails. De club bestaat uit een bar, lounge en restaurant, maar vooral het privéterras maakt indruk.

Experimental Beach Ibiza

Je kunt ook een bezoekje brengen aan Experimental Beach, in het hart van de zoutvlakte Ses Salines. Deze club staat bekend om zijn onvergetelijke uitzicht bij zonsondergang, gevarieerd menu en chille beats. Je kunt er ook een cabana met tweepersoonsbed boeken mocht je op zoek zijn naar een romantische ervaring. Experimental Beach Resto-Club sluit in de winter en gaat elk voorjaar weer open.

Café del Mar Ibiza

Wie dicht bij San Antoni verblijft, moet zeker eens een kijkje nemen bij Café del Mar. Dit is de ideale plek om de zonsondergang te bewonderen terwijl je smult van heerlijk eten en lekkere drankjes. Café del Mar is open van april tot oktober. We raden aan een tafel te reserveren als je wilt dineren in dit internationaal geprezen restaurant.

Pool party's op Ibiza

Ook O Beach Ibiza is een interessante optie. Er worden regelmatig zwembadfeesten gehouden waarbij wereldberoemde dj’s beats laten dreunen door de luidsprekers. Geniet van non-stop drankjes en het prachtige oceaanuitzicht en de adembenemende zonsondergang. Bewonder de circusartiesten die hun kunstjes laten zien boven het zwembad en mocht je iets speciaals te vieren hebben, neem dan eens een kijkje naar hun VIP-arrangementen.

Cala Bassa Beach Club Ibiza

Bovendien is er de Cala Bassa Beach Club, gelegen aan het drukste strand van San Antoni. Deze club staat erom bekend een smakelijke sangria te serveren en biedt een gevarieerd menu bestaande uit zowel fastfood als gastronomische maaltijden. Gezien de populariteit en locatie van deze club raden we aan om vroeg een ligbedje te bemachtigen en er een dagje uit van te maken.

Tot slot kun je bij Cotton Beach Club Ibiza in Cala Tarida terecht. Dit is een luxueus etablissement dat verfijning en stijl uitstraalt. Cotton Beach Club staat bekend om zijn eersteklas service, prachtig uitzicht op de kliffen, geweldige dj’s en witgekalkte daken, waardoor het een van de hipste clubs van de stad is. Zorg ervoor dat je vooraf een tafel reserveert aangezien het er erg druk kan worden.

6 – Clubs en discotheken

Pacha Ibiza

Heb je, na een dagje luieren op het strand, zin om je benen even los te gooien? Dans dan de hele nacht door in een van de vele clubs en disco’s die het eiland rijk is.

De bekendste club van Ibiza is Pacha, in Ibiza-stad. Deze club is al sinds 1970 geopend en verwelkomt artiesten en bezoekers van over de hele wereld. Elke avond kunnen zo’n 3000 feestgangers zich uitleven in vijf verschillende ruimtes, waaronder o.a. de Main Room (commerciële dansmuziek en internationale dj’s), de Funky Room (disco) en de Global Room (R&B en Hiphop).

Een van de meest spraakmakende clubs van heel Spanje is ongetwijfeld Hï Ibiza. Deze club bevindt zich op slechts 500 meter van het strand Playa d’en Bossa en maakt deel uit van de Ushuïa Group. Hï Ibiza heeft talloze prijzen gewonnen voor het combineren van een hypermodern interieur met enorme geluidssystemen, ontzagwekkende lasers en visuals en een geweldige line-up. Wereldsterren als David Guetta en Armin Van Buuren hebben namelijk al gedraaid in deze club. Dan weet je dat het goed zit!

Daarnaast is er Amnesia, een van de beste feestlocaties van het eiland. Amnesia ligt in San Rafael en is de place to be voor EDM fans. Dankzij het chique decor en het spectaculaire verlichtingssysteem lijkt het alsof je in een caleidoscoop danst. De club is verdeeld in twee zalen, elk met zijn eigen line-up van artiesten van wereldklasse. Zo is er de Club Room, een donkere en sfeervolle zaal waar je kunt dansen alsof niemand kijkt, en de Terrace, een dansvloer in de open lucht die overstroomt met licht als de zon opkomt.

7 – Formentera

Excursies naar Formentera vanuit Ibiza

Als je even wilt ontsnappen aan de feestscène en het drukke clubleven van Sant Antoni of Ibiza zelf, plan dan een uitstapje naar het rustige eiland Formentera. Dit eiland wordt ook wel het kleine zusje van Ibiza genoemd.

Formentera ligt op een steenworp afstand van Ibiza, maar qua sfeer is een andere wereld. Dit kleine eiland staat namelijk bekend om zijn serene zandstranden en schilderachtige uitzichten.

Je kunt dit mooie eiland op verschillende manieren verkennen, kies bijvoorbeeld voor een begeleide excursie, maak een wandeling langs de kust, ga snorkelen of duiken of ga gewoon lekker luieren op je eigen stukje privézand.

8 – Natuurpark Ses Salines

Natuurpark Ses Salines Ibiza

Dit natuurreservaat strekt zich uit over zowel land als moerassen tussen het zuiden van Ibiza en het noorden van Formentera en bestaat uit uitgestrekte lagunes, wetlands en kustbassins die honderden verschillende soorten dieren aantrekken, van flamingo’s en schildpadden tot zonnebadende leguanen.

Of je nu een fervent vogelspotter of een natuurliefhebber bent, Ses Salines is een van de interessantste bezienswaardigheden op Ibiza en moet zeker op je verlanglijstje staan als je op zoek bent naar een beetje rust en frisse lucht.

Ses Salinas kan het hele jaar door worden bezocht, maar september is de ideale maand om een bezoekje te brengen.

Routebeschrijving in Google Maps

9 – Ibiza verkennen met een boottocht

Boottochten op Ibiza

Je kunt Ibiza ook verkennen aan boord van een boot. Dit is de ideale manier om het eiland vanuit een ander perspectief te bekijken en om meer van de natuurlijke omgeving te zien.

Je kunt deze vorm van sightseeing combineren met een leuk feestje, want daar staat Ibiza nu eenmaal om bekend. Neem deel aan een boat party en geniet van de beats van de beste dj’s van Ibiza terwijl je je benen losgooit op een luxejacht of een catamaran. Dit is een van de populairste activiteiten op Ibiza en trekt vele gegadigden.

Met een aantal van Ibiza’s beste dj’s die beats draaien vanaf het bovendek van luxe jachten en catamarans, is het geen wonder dat deze evenementen snel bekendheid winnen als een van Ibiza’s meest typische zomeractiviteiten!

Alle boat party’s op het eiland (waarvan Oceanbeat, Lost in Ibiza, Cirque de la Nuit en Pukka Up enkele van de bekendste zijn) bieden iets anders, maar ze beschikken allemaal over een ongelooflijk vrolijke sfeer, met all-inclusive bars, zwemstops en een reeks thema-activiteiten om je te vermaken.



Gesponsorde plaatsing

Verken Ibiza met een zeiltocht

Catamaran op zonne-energie bootverhuur op Ibiza
Met dank aan Click & Boat

Vanuit het comfort van een catamaran op zonne-energie kun je de schoonheid van Ibiza ontdekken tijdens een unieke dagtocht. Deze boot is uitgerust met een trampoline en een geluidsinstallatie en je ontvangt bij aankomst een welkomstdrankje. Geniet van de zon terwijl je adembenemende stranden bezoekt.

De dagtocht duurt ongeveer 7 uur en brengt je naar de westkust van Ibiza. Trek een snorkelmasker aan en duik in het turquoise water. Je kunt zelfs kiezen voor een excursie bij zonsondergang, wat een onvergetelijke en spectaculaire avond beloofd te worden.

Lees ook: De beste boottochten op Ibiza

10 – Santa Gertrudis

Santa Gertrudis Ibiza

Midden op het eiland ligt het kleine maar historische dorpje Santa Gertrudis de Fruitera, dat bekend staat als een charmante en traditionele witgekalkte mediterrane plek die snel aan populariteit wint als foodbestemming.

Je vindt er ook een handvol toeristische kunstgalerieën, boetiekjes en winkels en kunt genieten van het rustigere tempo van dit serene dorpje.

Als je gewoon even een uurtje of twee Santa Gertrudis wilt verkennen, kun je deze plek ook bezoeken tijdens een van de vele begeleide excursies op het eiland.

Routebeschrijving in Google Maps

11 – Santa Eulalia

Santa Eulalia Ibiza

Santa Eulalia del Río is de op twee na grootste badplaats van het eiland en ligt in een bijzonder weelderig gebied aan de oostkust van het eiland. Het heeft een prachtig strand met kristalhelder water en is de ideale bestemming voor gezinnen. Je vindt er ook veel opmerkelijke restaurants en kunstgalerieën en een exclusieve jachthaven waar regelmatig indrukwekkende schepen aanmeren.

Tip: Plan, indien mogelijk, je vakantie tijdens de eerste week van mei, wanneer de Energy Week plaatsvindt in Santa Eulalia. Dit is een festival vol wellness en ontspanning dat experts van heinde en verre aantrekt.

Routebeschrijving in Google Maps

12 – Atlantis

Atlantis Ibiza

Wat natuurlijke bezienswaardigheden op Ibiza betreft, moet het verborgen juweeltje Atlantis zeker op het programma staan.

De inham Sa Pedrera in het natuurreservaat Cala d’Hort heeft de naam Atlantis gekregen. Dit is een afgelegen rotsgebied dat beschikt over een natuurlijk zwembad, dat doet denk aan een jacuzzi. Bij vloed is het helemaal bedekt met water en is het de perfecte plek om te ontspannen en het helderblauwe water aan de andere kant van de rotswand te bewonderen.

Maak zeker een wandeling door het gebied, er liggen namelijk ongelooflijke natuurlijke zwembaden en hippiekunst om elke hoek.

Routebeschrijving in Google Maps

13 – Sa Talaia

Sa Talaia op Ibiza

Het ruige landschap van Ibiza schreeuwt om verkend te worden, of je nu van wandelen houdt of niet.

De hoogste beg van het eiland is Sa Talaia en je vindt er tientallen wandelroutes die geschikt zijn voor alle niveaus. De bekendste wandelroute, Cap de se Talaia, is 11,9 kilometer lang en slingert door bossen om zo het hoogste punt van het eiland te bereiken.

Plan je wandeling zo dat je bij zonsondergang op de top bent om te kunnen genieten van een werkelijk ongeëvenaard uitzicht over de baai en de stad Sant Antoni.

Routebeschrijving in Google Maps

14 – Cova de Can Marçá

Cova de Can Marçà Ibiza

De Cova de Can Marçà, een prachtige grot vol stalactieten en stalagmieten is een de mooiste natuurlijke bezienswaardigheden op Ibiza.

Deze grot bevindt zich een beetje buiten de gebaande paden in het noorden van het eiland in de buurt van de haven van San Miguel. Omwille van de prachtige rotsformaties, het kristalheldere water en zijn unieke geschiedenis is deze grot niet alleen een populaire plek voor de lokale bevolking, maar ook voor toeristen.

De grot werd oorspronkelijk ontdekt door smokkelaars en gebruikt als schuilplaats. Vandaag de dag is het een toeristische attractie die vaak wordt bezocht als onderdeel van een 2-3 uur durende boottocht.

15 – Puig de Missa

Puig de Missa Ibiza

De wit ommuurde kerk Puig de Missa, gelegen op een heuvel die uitzicht biedt over de zee en de 16e-eeuwse stad Santa Eulalia del Rio, wordt geroemd als een van de meest indrukwekkende kerken van Ibiza omwille van de unieke architectuur.

Vlakbij vind je een kerkhof, een klein cultureel museum en een oude watermolen. Wees echter gewaarschuwd, het gebied is steil dus reken op een behoorlijke inspanning om de top te bereiken.

Je kunt de kerk tussen 10 en 14 uur bezoeken om de architectuur van binnen te bewonderen.

Routebeschrijving in Google Maps

16 – Verdedigingstorens van Ibiza

Verdedigingstorens van Ibiza

Beklim de verdedigingstorens van Ibiza, die van oudsher zijn gebouwd om bescherming te bieden tegen aanvallen van piraten.

Van de Torre des Molar bij Port de Sant Miquel in het noorden tot Torre des Carregador of Torre de Campanitx in het oosten en Torre de ses Portes op het zuidelijkste puntje van het eiland, Ibiza is bezaaid met verdedigingstorens in elke richting, die elk een uniek historisch verhaal vertellen.

Alle torens zijn gebouwd op uitstekende uitkijklocaties en het spreekt voor zich dat een spectaculair uitzicht over de oceaan bijna altijd gegarandeerd is, ongeacht bij welke toren je stopt.

17 – Puig des Molins

Puig des Molines Ibiza

Puig des Molins is zowel de grootste archeologische vindplaats van het eiland als de grootste necropolis ter wereld en is een archeologisch wonderland met een fascinerende geschiedenis.

Met meer dan 4000 graven die dateren uit de Fenicisch-Punische tijd, plus een museum dat sieraden, keramiek en een heleboel oude schatten herbergt, is het een must voor geschiedenisliefhebbers die het Spaanse eiland bezoeken.

Het museum is elke dag geopend, behalve op maandag of op feestdagen, en kaartjes kunnen in het museum worden gekocht.

18 – Time and Space

Time Space Ibiza

Wist je dat Ibiza over zijn eigen Stonehenge beschikt? Verscholen tussen de stranden van Cala Tarida en Cala Codolar vind je ‘Time & Space’, een kunstwerk van Andrew Rogers.

Het werk van de Australische kunstenaar bestaat uit 13 grote basaltstenen die een zonnewijzer voorstellen. De middelste, en tevens hoogste steen, torent zo’n tien meter in de lucht en stelt de zon voor (daarom heeft deze steen een gouden top).

Tip: Omdat het kunstwerk nogal afgelegen ligt, raden we een bezoekje aan een ander, gemakkelijker te bereiken, kunstwerk aan: Doors of Es Vedra (ook wel bekend als de Poorten van Cala Llentia).

Routebeschrijving in Google Maps

19 – Aquarium Cap Blanc

Aquarium Cap Blanc Ibiza

Cap Blanc, een voormalige natuurlijke kreeftengrot die nu een populair aquarium is, biedt een educatieve en interactieve ervaring die perfect is voor kinderen (en volwassenen) van alle leeftijden.

Het aquarium, niet al te ver van Sant Antoni, is de thuisbasis van honderden kleurrijke dieren. Je vindt er octopussen, roggen en levendige vissen, om nog maar te zwijgen van de indrukwekkende collectie haaieneieren en zeesponzen.

Voor slechts € 5 voor volwassenen en € 3 voor kinderen is het alleen al de moeite waard voor het uitzicht op zee vanaf het terras en het restaurant.

20 – Ibiza verkennen vanop het water

Jetskiën op Ibiza

Ibiza is niet alleen de perfecte bestemming om te feesten, maar ook om van het water te genieten! Waag je aan een van de vele watersporten die op dit eiland worden beoefend en beleef een aantal onvergetelijke avonturen.

Ten eerste kun je jetskiën op Ibiza door deel te nemen aan een georganiseerde en begeleide tocht naar plekken als Atlantis, het eiland Es Vedra of de unieke rotsformaties van Puertas del Cielo. Je kunt er ook voor kiezen om zelf een jetski te huren en er alleen op uit te trekken. Deze activiteit is een perfecte combinatie van sensatie en ontspanning en er is geen betere manier om de mooie kustlijn van Ibiza te verkennen.

Snorkelen en duiken op Ibiza

Als je het water in wilt en geïnteresseerd bent in het onderwaterleven, kies dan voor een snorkel– of duiktrip om octopussen, schildpadden, krabben, kreeften en murenen te bewonderen. Reis je met kinderen en ben je op zoek naar een kindvriendelijk onderwateravontuur, trek dan naar de Ses Margalides-eilanden. Wil je een unieke duikervaring beleven, dan kun je niet om het wrak van Don Pedro heen, een schip dat in 2007 zonk bij de haven van Ibiza.

Suppen op Ibiza

Een andere leuke watersport is stand-up paddleboarding (SUP). Dit is de perfecte manier om het water op te gaan en de prachtige kust van Ibiza te ervaren. Trek naar het San Antoni, Playas d’en Bossa of Santa Eulària en huur een board bij een van de vele verhuurbedrijven. Je hebt geen ervaring of lessen nodig om deze sport uit te proberen. Wel kun je een excursie van een dag boeken waarbij je kunt zeilen, snorkelen en suppen.

Kajaktochten op Ibiza

Je kunt ook kiezen voor een kajaktocht. Dit is een geweldige manier om delen van dit zonovergoten eiland te verkennen die met de auto of te voet niet toegankelijk zijn. Ook geeft het je een andere kijk op Ibiza, of dat nu de spectaculaire zonsondergangen bij Cala Benirràs zijn, of de ongerepte wateren van Chiringuito Cala Xuclar. Bewonder de ruige, dramatische kustlijn en het heldere water vol vissen en planten en geniet van je tocht!

Flyboard op Ibiza

Tot slot kun je op Ibiza een uniek wateravontuur beleven. Waag je aan een flyboardsessie en zweef boven het water! Je kunt deze activiteit uitproberen onder begeleiding van een professionele gids, of gewoon zelf voor de lol!

21 – Outdooractiviteiten op Ibiza

Quadtours op Ibiza

Op Ibiza kun je heel wat spannende avonturen beleven.

Zo kun je je inschrijven voor een quad– of buggytour. Tijdens deze excursies verken je baaien, stranden, grotten en het weelderige platteland van het eiland en word je opgehaald bij je accommodatie als je in San Antoni, Cala d’en Bossa of Ibiza-stad verblijft. Deze tochten op vier wielen bieden zowel sensatie als een kans om enkele van de minder bekende uitzichten van het eiland te bekijken.

Jeeptours op Ibiza

Een andere spannende excursie op vier wielen is een jeepsafari in de open lucht. Een professionele chauffeur brengt je naar enkele van de spectaculairste uitzichten van Ibiza terwijl je door de rotsachtige heuvels en groene valleien rijdt en hij of zij enkele leuke weetjes met je deelt.

Go-kart Ibiza

Je kunt ook naar Ibiza Karting en Go-Kart Santa Eulalia gaan, waar je kunt kiezen uit binnen- of buitenbanen en snelheden van 64 km/u kunt halen. Deze activiteit is ook geschikt voor kinderen, want er worden kindvriendelijke karts aangeboden, en voor groepen, die kunnen genieten van een groepskorting.

Slingshot op Ibiza

Ben jij een echte adrenalinejunkie, laat je dan met een slingshot (een soort van katapult) de lucht in schieten en bereik snelheden van 160 km/u. Reis je samen met een vriend of vriendin, dan is de tweede rit gratis. Kinderen onder de 16 jaar mogen voor slechts € 15 in de katapult. Als dat een beetje te heftig klinkt, zijn er altijd nog de botsauto’s, Crazy Frog of trampolines in de buurt.

Ibiza Horse Valley

Je kunt ook deelnemen aan een paardrijtocht waarbij je kunt kiezen uit een tocht van een halve dag door de heuvels, een excursie van een hele dag langs het strand of zelfs een nachtelijke kampeertocht. Daarnaast kun je naar Ibiza Horse Valley trekken, een paardrijcentrum waar je paardrijlessen kunt volgen.

Yogalessen op Ibiza

Mag het voor jou wat rustiger, neem dan deel aan een yogales op Ibiza. Er worden zowel groeps- als privélessen aangeboden op een aantal van de mooiste plekken van het eiland. Na de les kun je de revitaliserende ervaring voortzetten met een verfrissende smoothie bij je ontbijt aan zee en een reflecterende meditatie op het geluid van dolfijnen en vogels.

Golf Ibiza Spanje

Je kunt ook naar Golf Ibiza trekken, dat over 2 golfbanen beschikt, een met 19 holes en een met 9 holes. Deze golfbaan biedt prachtige uitzichten op de bergkliffen en de zee in de verte en is redelijk geprijsd. Je kunt er les nemen of gewoon een dagje gaan golfen.

22 – Ibiza bewonderen vanuit de lucht

Parasailing op Ibiza

Ibiza verkennen vanop de grond is al een waar avontuur, maar vanuit de lucht is het echt spectaculair!

Trek naar Es Canar en waag je aan parasailing. Dit is een geweldige manier om te genieten van het mooie weer en het prachtige uitzicht terwijl je tegelijkertijd de ultieme vakantieactiviteit beleeft.

Ook met een luchtballonvaart krijg je een ongeëvenaard zicht op het eiland. Deze activiteit belooft een combinatie van romantiek en avontuur en is vooral populair bij zonsopgang. Op een heldere dag kun je zelfs Mallorca zien Een ballonvaart duurt zo’n 60 minuten en je ontvangt zelfs een glas champagne of cava bij het ontbijt na de landing! Waar je ook verblijft op het eiland, of het nu Ibiza-stad of Sant Antoni is, de vertrekpunten van de luchtballonvaarten zijn gemakkelijk bereikbaar.

Reis je met kinderen? Geniet van een speciale ballonvaart voor kinderen jonger dan 12 jaar!

23 – Lekker eten bij de beste restaurants

Sa Caleta restaurant Ibiza

Je kunt op Ibiza heerlijk Spaans eten. Reserveer bijvoorbeeld een tafeltje bij Sa Caleta, dat verscholen ligt op het rustige zand van Playa es Bol Nou en wordt beschouwd als een van de beste visrestaurants van het eiland. Je kunt er genieten van heerlijke lokale visgerechten naast klassieke Spaanse tapas, paella en andere mediterrane specialiteiten.

Als je op zoek bent naar huisgemaakte en authentieke Spaanse, Mediterrane en Midden-Oosterse gerechten, dan is Paloma hét restaurant bij uitstek. Dit familierestaurant bevindt zich in San Lorenzo, een minder druk bezocht stadje in het centrum van het eiland, en bestaat al tientallen jaren. Je vindt er een menu met ongelooflijke gerechten tegen prijzen die iedereen zich kan veroorloven!

Amante is een van de nieuwste hotspots van het eiland. Dit restaurant, dat overdag dienstdoet als beach club, biedt een chique ervaring voor wie op zoek is naar een stijlvol, maar ontspannen dagje uit of diner. Amante is te vinden in de baai Sol d’en Serra vlakbij Santa Eulalia en staat bekend om zijn ligging bovenop de dramatische kliffen, maar het menu met cocktails en vers gegrilde zeevruchten mag ook zeker niet over het hoofd worden gezien.

24 – De beste rooftop bars van Ibiza

Beste rooftop bars op Ibiza

Een eiland dat bekend staat om zijn geweldige feestscène beschikt ook over fantastische rooftop bars waar je kunt genieten van heerlijke drankjes en een geweldig uitzicht.

Zo is er Radio ME Ibiza Rooftop Bar, waar je een geweldig uitzicht hebt over de zee en het eiland, terwijl je nipt van een lekker drankje en achterover leunt op de zachte loungebedden.

Bewonder de zonsondergang vanaf een van de coolste infinity pools van Europa. Epic Infinity Lounge, gelegen op de bovenste verdieping van Bless Hotel Ibiza, is een geweldige locatie waar de volledig witte meubels boven het zwembad zweven.

Vanaf Rooftop Nine heb je een mooi uitzicht over de prachtige baai van Sant Antoni, terwijl de dag overgaat in de nacht en de lichtjes in de verte het landschap nog magischer maken.

25 – Culturele belevenissen op Ibiza

Ibiza Medieval Fair

Het draait op Ibiza niet allemaal om feesten en lekker eten. Je kunt er namelijk ook cultuur opsnuiven.

Zo wordt er elk jaar de Ibiza Medieval Fair gehouden, een leuk evenement voor zowel volwassenen en kinderen.

De Medieval Fair vindt jaarlijjks plaats van 7 tot 10 mei in de oude straten van Dalt Vila. Verwacht je aan livemuziek, marktkraampjes, attracties, jongleurs, lekker eten en drinken, nagespeelde gevechten, steekspeltoernooien, valkerijshows en nog veel meer in deze unieke viering van de rijke geschiedenis van het eiland!

Daarnaast kun je een leuke cabaretvoorstelling bijwonen in Lio. Dit mediterraan restaurant organiseert namelijk dinershows waarbij je kunt genieten van een spectaculaire cabaretvoorstelling terwijl je smult van lekker eten. Na afloop, verandert dit restaurant in een van de best clubs van Ibiza, met internationale dj’s die vette beats door de luidsprekers laten kanellen en VIP’s die tot laat champagne schenken.

Hoe bereik je Ibiza?

Kies voor comfort en gemak en boek vooraf een luchthaventransfer die je snel en zonder stress van het vliegveld naar je hotel brengt, vooral als je met een vriendengroep of familie reist.

Waar verblijven op Ibiza?

Op Ibiza bevinden zich honderden hotels, voor verschillende budgetten. Mocht je door de bomen het bos niet meer zien, raadpleeg dan Booking.

Deze vergelijkingswebsite toont alle beste online deals voor hotels in Ibiza, of je nu op zoek bent naar overdadige luxe in het Hard Rock Hotel of een geweldig VIP-feest in het Ushuaïa Ibiza Beach Hotel, of zelfs een kaal en eenvoudig hostel met ontbijt en een stapelbed, Booking heeft de beste prijzen voor je. Er is voor ieder wat wils op dit paradijselijke eiland.

Bezoek je Ibiza met een budget?

Als je een budget hebt, waarom verken je Ibiza dan niet met een free walking tour? Of je nu in Dalt Vila, Sant Antoni, het charmante Salinas of het relaxte Santa Eulalia verblijft, deze free walking tours zijn een geweldige manier om de geschiedenis en cultuur van een stad te leren kennen.

In de meeste gevallen word je rondgeleid door lokale bewoners die het gebied goed kennen. Vind je de rondleiding de moeite waard en heb je er heel wat van op gestoken? Geef je gids dan na afloop wat kleingeld als fooi.

Wat is je volgende bestemming?

Nadat je de magie van Ibiza hebt ontdekt en tijdens de verschillende meerdaagse trips de vele pareltjes in de buurt van Ibiza hebt verkend, moet je zeker een een bezoekje brengen aan een paar van de andere beste plekken in Spanje.

Zo heeft Mallorca heel wat te bieden, van avonturen buiten de gebaande paden, tot zwemmen in de Middellandse zee. Je kunt er genieten van een combinatie van spannende outdooractiviteiten en rustige namiddagen op het strand.

Menorca is een typisch vakantieparadijs voor zowel Spanjaarden als buitenlanders, met een overvloed aan wateractiviteiten om even verkoeling te zoeken na een dag wandelen naar de top van Monte Toro.

Valencia is niet alleen de bakermat van paëlla, maar is ook een geweldige plek voor strandfeestjes en spannende activeiten. Ook de stad zelf is zeer goed begaanbaar en heeft heel wat te bieden.

Bezoek een van de beroemde steden aan de Costa Blanca, Alicante, en maak een prachtige wandeling in het grootste palmbos van Europa. Bewonder de geweldige bezienswaardigheden van Alicante en geniet van je verblijf in deze veelzijdige stad.

Slotopmerkingen

Je merkt dat er op Ibiza veel te beleven valt. Of je nu een feestbeest of eerder een actieve reiziger bent, Ibiza heeft voor ieder wat wils.

We hopen dat onze lijst met activiteiten en bezienswaardigheden op Ibiza je zal helpen bij het plannen van je reis naar dit prachtige eiland!

We wensen je, zoals altijd, een goede reis!

Jolien Follens werkt als Dutch Content Localization Manager bij TourScanner. Ze is al van jongs af aan gepassioneerd door schrijven en koos daarom voor een master in de Journalistiek na het afronden van haar master in de Taal- en Letterkunde. Na haar studies ging ze aan de slag als vertaler en content editor om uiteindelijk bij TourScanner haar liefde voor schrijven te combineren met haar andere grote passie: reizen. Ze woonde al in België, Malta en Italië en reisde een jaar lang de wereld rond. Ondertussen staan er 33 landen op de teller en blijft haar verlanglijstje ellenlang. Staan nog op het programma: Canada, Japan, de Balkan, Zuid-Afrika, Colombia, Sri Lanka, Costa Rica, en nog veel meer!