Bezienswaardigheden op Mallorca

Mallorca, ook wel gekend als Majorca en vaak geprezen als de parel van de Balearen, is een zonnig toevluchtsoord met pittoreske baaien, hoge bergen en Moorse architectuur. Dit toegankelijke mediterrane eiland vol dorpjes op heuveltoppen en witte zandstranden betovert reizigers van heinde en verre, die allemaal het eiland verlaten met een brede glimlach en onvergetelijke herinneringen.

Er is eigenlijk geen slecht moment om Mallorca te bezoeken. In de zomer kunnen de temperaturen oplopen tot 30 graden terwijl je in de winter kunt genieten van een gemiddelde temperatuur van rond de 15 graden. Bovendien schijnt de zon 300 dagen per jaar! Je kunt dus het hele jaar door naar Mallorca reizen.

Mallorca is een geschikte bestemming voor verschillende soorten reizigers, ongeacht hun reisstijl, plannen of budget. Je kunt er genieten van een bruisend nachtleven, prachtige baaien ontdekken of de bohemienachtige kunstscène verkennen. Onderweg onmoet je de ongelofelijk gastvrije inwoners van het eiland die je hun aanbevelingen geven om het meeste uit je tijd op Mallorca te halen.

Lees verder om de beste activiteiten en bezienswaardigheden op Mallorca, het grootste eiland van Spanje, te ontdekken. Met onze lijst bij de hand wordt het plannen van jouw vakantie een eitje!

Wil meteen aan de slag? Blader dan nu door onze catalogus!

1 – Kathedraal van Palma

Palma Cathedral

Het hoogtepunt van de hoofdstad van Mallorca is ongetwijfeld de prachtige kathedraal van Palma. Dit gotische wonder staat trots naast de haven in de historische wijk en herbergt heilige relikwieën en koninklijke graftombes.

Houd je camera bij de hand om een van de grootste glas-in-loodramen ter wereld vast te leggen en kijk of je Gaudi’s handwerk op het altaar kunt zien.

Zorg ervoor dat je tijdens een stadswandeling meer te weten komt over de uitgebreide architectuur van de kathedraal, de inspiratie en de omgeving.

2 – Catamarancruises

catamaran excursion

Vaar in stijl langs de kust aan boord van een comfortabele catamaran. Dankzij de dubbele romp geniet je van een stabiele tocht, zodat je je kunt concentreren op het fotograferen van de majestueuze zeekliffen en grotten terwijl je voorbij vaart.

Ga voor anker in de pittoreske baaien van Portals Vells of Cala Vella, waar je kunt zwemmen of snorkelen. Daarna klauter je terug aan boord voor een smakelijk barbecuefeest, bereid door de deskundige bemanning, terwijl je je onder de groepsgenoten mengt en vrienden maakt.

Tickets voor deze excursie beginnen bij € 55.

3 – Hop-on-hop-off-bustours

hop-on hop-off bus tour Mallorca

Wil je de bezienswaardigheden zien maar heb je weinig tijd? Dan is een hop-on hop-off bustour door Palma de oplossing. Verken deze cultuurstad in je eigen tempo en stop bij de attracties waar je oog op valt.

Wandel over Plaza España, bezoek Palau de la Almudaina of ga naar de kathedraal. Neem plaats op het bovendek voor het beste uitzicht en luister naar de audiogids om meer te weten te komen over de spectaculaire bezienswaardigheden om je heen.

4 – Cuevas del Drach

Cuevas del Drach

Een tocht diep onder het aardoppervlak door de grotten van Drach is een van de meest opmerkelijke activiteiten op Mallorca. Live muziekoptredens en speciale lichteffecten maken van deze griezelige onderwereld iets heel bijzonders.

Maak een boottochtje op het enorme ondergrondse Martelmeer en staar vol verwondering naar de etherische formaties om je heen.

Sommige tochten bevatten bonusactiviteiten zoals een stop bij de Parelfabriek en het schilderachtige stadje Porto Cristo!

5 – Cala Agulla

Cala Agulla, Majorca

Het strand van Cala Agulla, perfect gelegen tussen geurende dennenbossen en imposante bergen, is een van de mooiste stranden van het eiland. Het is populair bij gezinnen, aangezien de baai over ondiep blauw water beschikt waar je eenvoudig kunt in zwemmen.

Maak een wandeling door de prachtige natuur, van de zandduinen en woestijnplanten tot pijnbomen en prachtige rotsformaties.

Huur een ligstoel of spreid je handdoek uit en geniet een dagje van pure ontspanning.



6 – Oude stad van Palma de Mallorca

Palma de Mallorca Old Town

De historische wijk van Palma de Mallorca is een doolhof van smalle straatjes die leiden naar pleinen, herenhuizen en musea. Hoogtepunten van de oude stad zijn de gotische kathedraal en het paleis van Almudania.

Deelnemen aan een stadswandeling is de beste manier om de stad te verkennen, maar als je meer wilt zien, zijn fietstochten en segwaytours een leuke manier om je door de stad te verplaatsen.

Een andere plezierige manier om de schilderachtige straatjes van de Oude Stad te verkennen is het huren van een elektrische scooter, waarmee je samen met een meertalige gids één uur lang veel must-see bezienswaardigheden op Mallorca bezoekt.

7 – Quadtours

Quad tour Mallorca
Met dank aan Getyourguide

Trek naar het ruige binnenland van het eiland tijdens een spannende quadtour. Verken minder bekende valleien en dorpjes terwijl je over onverharde wegen en verborgen paden raast.

Stop bij hoge uitzichtpunten op de bergen voor panoramische foto’s en ga daarna naar de stranden om te snorkelen en van de kliffen te springen. Als je een andere kant van Mallorca wilt zien, dan moet je je zeker inschrijven voor een quadtour!

Deze ervaring is het hele jaar door beschikbaar. Reis je naar Mallorca tijdens de winter, dan volg je een andere, maar even volgepakte route!

8 – Soller

Soller

Het vredige stadje Soller ligt in een vallei met sinaasappelboomgaarden tussen de heuvels en de zee. Je kunt het bezoeken tijdens een dagtocht of met de vintage trein vanuit Palma.

Dwaal over geplaveide straatjes langs traditionele herenhuizen en oefen je vaardigheden in afdingen op de markt. Geniet vervolgens van mensen kijken op ontspannen pleintjes en smul van lokale tapas en gebakjes in plaatselijke cafés. Bezoek daarna de haven van Soller voor een prachtig uitzicht over de baai.

9 – Grotten van Hams

Caves of Hams Majorca

Zin in iets anders? De Grotten van Hams zijn buitenaards, met bizarre rotsformaties en geheime lagunes die je de diepte in lokken.

De grotten bestaan uit 15 verschillende ruimtes die klaarstaan om ontdekt te worden, waaronder een ondergronds meer dat de ‘Zee van Venetië’ wordt genoemd. Kijk uit naar de vogels die rondvliegen in de grotten en verbaas je over de heldere kleuren van de blauwe grot.

Sommige combinatietickets bevatten ook een stop bij het themapark Dinosaurland, waardoor dit een perfecte activiteit is voor oudere kinderen!

10 – La Almudaina

Royal Palace of La Almudaina

Dit 10e-eeuwse Moorse fort ligt tegenover de kathedraal in Palma en is een van de topbezienswaardigheden in de hoofdstad. Het koninklijk paleis van La Almudaina is door de christenen herbouwd in een meer gotische stijl en is eeuwenlang de thuisbasis geweest van de adel.

Verken de vertrekken en grote zalen en bezoek daarna het museum om te ontdekken hoe de geschiedenis dit prachtige paleis door de eeuwen heen heeft vorm gegeven.

Verken de Koninklijke collecties, bestaande uit tientallen gedetailleerde textielstukken en wandtapijten, waarin de belangrijke Spaanse geschiedenis verder wordt uitgelegd.



11 – Dolfijnen spotten

dolphin watching cruise Mallorca

Stap aan boord van een catamaran en ga op zoek naar dolfijnen. Houd je ogen open voor allerlei zeedieren terwijl je langs de kust vaart en zorg dat je je camera bij de hand houdt om de actie vast te leggen.

Groepen vriendelijke dolfijnen spelen vaak in de boeggolven van de boten en springen door de branding terwijl ze je hun kenmerkende bewegingen laten zien.

Wil je graag nog meer zeeleven kunnen bewonderen? Laat je dan verbazen door de majestueuze walvissen tijdens een walvisexcursie. Kijk toe hoe deze geweldige dieren naar het zeeoppervlak zwemmen terwijl de gids leuke weetjes met je deelt.

12 – Palma Aquarium

Palma Aquarium Mallorca

Op zoek naar een leuk dagje uit met het gezin? Bezoek dan het Palma Aquarium en kom oog in oog te staan met meer dan 8000 zeewezens. Het hoogtepunt van dit enorme onderwaterrijk is de Big Blue Shark Tank. Wie het aandurft kan zelfs in de tank duiken om met de beestjes te zwemmen!

Luister naar betoverende walvisgezangen in de 3D Aquadome en zie hoe mantaroggen zich volvreten tijdens de voedermomenten.

Sommige tickets bieden ook toegang tot de fascinerende 3D-bioscoop, met levensechte natuurfilms die het plaatselijke zeeleven in detail laten zien.

13 – Strand van Es Trenc

Es Trenc Beach Majorca

Es Trenc is het beroemdste strand van Mallorca en het is niet moeilijk te begrijpen waarom. Bij het zien van het lange, goudkleurige strand en de glinsterende turquoise zee waan je je als het ware in de Caraïben. Met gras begroeide duinen omzomen het strand en geven het een gevoel van natuurlijke wildernis.

De faciliteiten zijn bescheiden en onopvallend, wat deel uitmaakt van de charme. Dus pak een handdoek en een picknick in om de hele dag op deze geweldige plek door te brengen.

Weet je niet hoe je dit strand bereikt? Overweeg dan een excursie naar het strand waarbij vervoer heen en terug is inbegrepen!

14 – Valldemossa

Valldemossa Mallorca

Wil je even aan het drukke stadsleven ontsnappen? Overweeg dan een bezoek aan het bergstadje Valldemossa, dat op slechts 20 minuten rijden van Palma ligt. Gezellige voetgangersstraatjes lokken je naar het hart van deze rijke culturele nederzetting, met kerken, tuinen en pleinen om te verkennen.

Wandel rond in het klooster Real Cartuja en geniet van een pianoconcert van Chopin ter nagedachtenis aan de componist die hier ooit verbleef.

Maak er een leuk dagje uit van, en als je kiest voor een combiticket dan houd je ook nog halt op andere plaatsen zoals Soller en Serra de Tramuntana!

15 – Cala Vella

Cala Vella
Met dank aan Getyourguide

Doe je schoenen uit en voel het warme zand onder je voeten terwijl je langs het strand van Cala Vella loopt. Deze plek is, met zijn turquoise water en beschutte baai, een van de populairste badplaatsen op Mallorca.

Dit strand is alleen bereikbaar per boot en je mag er zeker van zijn dat het er bijna altijd rustig is, zelfs tijdens de hoogzomer. Maak er een daguitstap van door je in te schrijven voor een boottocht naar Cala Vella, met barbecuelunches en zoveel snorkelen als je aankunt.



16 – Snorkeltrips

Snorkeling Mallorca

Over snorkelen gesproken, snorkeltours zijn een van de leukste activiteiten op Mallorca. De onderwaterwereld rond dit eiland in de Middellandse Zee is subliem, met ongewone rotsformaties en een overvloed aan zeeleven om te ontdekken.

Vertrek vanaf verlaten stranden of spring overboord en dobber naast kleurrijke regenbooglipvissen en zeebrasems. Kijk uit naar murenen in de rotsspleten.

Snorkel je voor het eerst? Er zijn activiteiten speciaal voor beginners, dus voel je niet geïntimideerd! Andere excursies worden gecombineerd met quadtours en meer.

17 – Wijnproeverijen

vineyards Mallorca

Een bezoek aan Mallorca zou niet compleet zijn zonder een tour door een aantal van de mooiste wijngaarden van het eiland. Bezoek wijnmakerijen die door een familie worden gerund en leer tijdens een rondleiding meer over het productie- en rijpingsproces.

Test je sommeliervaardigheden met proeverijen van deze lokaal geproduceerde wijnen en neem een fles of twee om mee naar huis. Bij sommige tours krijg je tapas bij de wijn.

Misschien vraag je je af wat er uitstekend samengaat met wijn? Kaas natuurlijk! Vergeet dus niet om ook deel te nemen aan een kaasproeverij, waarbij je ambachtelijke kazen uit Mallorca kunt proberen, zoals Queso Mallorca.

18 – Strand van Formentor

Formentor beach

Wie op vakantie gaat naar Mallorca zal zeker tijd willen doorbrengen op een van de prachtige stranden. De zandstranden van Formentor behoren tot de beste en geven je het gevoel dat je je in de tropen bevindt!

De strook goudkleurig zand grenst aan een dennenbos, wat een wilde maar gastvrije sfeer creëert. Geniet van het uitzicht op Cap de Formentor en dobber in het sprankelende water dat zachtjes tegen de kust klotst.

Wil je graag naar het strand van Formentor gaan? Overweeg dan een dagtocht naar Pollença waarbij je ook een boottocht naar het strand van Formentor maakt!

19 -Wakeboarden

wakeboarding in Mallorca

Als je ooit al wakeboarders hun ding hebt zien doen, dan weet je dat het er erg leuk uitziet! Waarom probeer je deze sport niet eens zelf uit? Je kunt een volledige les of een korte proefsessie van 15 tot 30 minuten nemen.

Alle niveaus zijn welkom, ongeacht je vaardigheden!

Leer de basis en ga dan verder met wat geavanceerdere trucs. Ontdek je nieuwe favoriete sport met wakeboarden in Palma de Mallorca.

20 – Karting

karting in Mallorca

Geniet van de voorzieningen en het karten bij Karting Can Picafort dat al meer dan 40 jaar geopend is! Deze activiteit is perfect voor zowel volwassenen als kinderen, en je kunt zelfs meedoen aan een leuke kartwedstrijd als je daar zin in hebt!

Ekarts Mallorca biedt milieuvriendelijke kartopties in een coole omgeving. Je kunt kiezen uit 3 verschillende ticketniveaus en verschillende races, onderverdeeld in hoe snel je kunt gaan (tussen 40 km/uur en 65 km/uur), en nog veel meer!



21 – Paardrijtochten

horse riding tour Mallorca

Haal de innerlijke cowboy in jezelf naar boven en ga hoog in het zadel zitten terwijl je het binnenland van het eiland verkent. De routes variëren, maar je kunt bijvoorbeeld langs de kust of over beboste hellingen draven, terwijl je geniet van adembenemende uitzichten op de bergen.

Ervaren ruiters kunnen het tempo opvoeren en in draf of galop de vrijheid ervaren van een paardrijtocht op Mallorca. Voor een uniekere ervaring boek je een paardrijtocht met een wijn- en kaasproeverij plus een diner en dans na afloop!

22 – Jetskitours

Jet Ski Mallorca

Voer het vermogen op en scheer over het water tijdens een spannende jetskitocht. Rijd met twee of ga solo, de keuze is aan jou. Dit is een leuke manier om een andere kant van het eiland te zien, en je kunt zoveel gas geven als je wilt.

Tijdens je tocht door prachtige natuurgebieden zoals het natuurreservaat Los Deltas ontdek je geheime grotten die alleen bereikbaar zijn voor onverschrokken zeeavonturiers. Als je er zin in hebt, neem dan een duik in open zee.

23 – Tapastours

Tapas Tour Majorca

Eten is een belangrijk onderdeel van je vakantie, dus waarom schrijf je je niet in voor een tapastour door Palma om je smaakpapillen aan het werk te zetten?

Geniet van de bezienswaardigheden van de oude stad terwijl je met een plaatselijke fijnproever bars en markten verkent en van alles proeft, van Spaanse tortilla’s tot amandelijs. Wat zal je favoriete hapje zijn? De krokante hamkroketten of geef je de voorkeur aan de knoflookgarnalen?

Neem deel aan een kookles paella maken en leer dit traditioneel Spaans gerecht zelf bereiden. Geniet na afloop van saffraanrijst met kip, zeevruchten en heerlijke groenten.

Wil je graag weten wat de plaatselijke bevolking drinkt? Boek een leuke bierproeverij of bezoek de verschillende bars in de stad om het beste bier en heerlijke tapas te proeven.

24 – Ballonvaarten

hot air balloon flight Majorca

Bekijk Mallorca vanuit een ander perspectief terwijl je stilletjes over het eiland zweeft. Luchtballonvaren is een van de spannendste activiteiten op Mallorca, vooral als je je vlucht bij zonsopgang plant.

Houd je camera bij de hand terwijl je over ruige bergen en slaperige dorpjes zweeft en kijk of je beneden de populairste bezienswaardigheden van Mallorca kunt zien, van de beroemde bergketen Serra de Tramuntana tot de uitgestrekte rotskust van de noordoostkant van Mallorca.

Om de ervaring goed af te sluiten, word je getrakteerd op een glas bubbels.

25 – Parc Natural de Mondragó

Parc Natural de Mondragó

Van alle bezienswaardigheden op Mallorca, is er één die er met kop en schouders bovenuit steekt: het natuurpark Mondragó. Dit park, beroemd om zijn ongerepte zand en sprankelende turquoise water, is ook de thuishaven van trekvogels die in de wetlands komen nestelen.

Wandel over de kronkelende paden die rond de kust slingeren en loop daarna blootvoets op de beste stranden van het eiland. Wij raden Cala Mondragó en S’Aramador aan!

Houd halt bij een van de strandtentjes aan zee voor een verfrissing en om even uit te rusten na je wandeling door het paradijs.



26 – eFoilen

Fliteschool Mallorca
Met dank aan Fliteschool Mallorca

Ga op avontuur met Fliteschool Mallorca, waar je de sensatie van het eFoilen (surfen op een elektrisch aangedreven surfboard) kunt ervaren. Voel de spanning en sensatie terwijl je moeiteloos over de golven glijdt.

Verken de kustlijn en ontdek echte pareltjes onderweg. Of je nu net begint met e-Foilen of een ervaren enthousiasteling bent, er zijn baaien en spannende surfspots voor iedereen.

Ontsnap aan het alledaagse en laat je meeslepen door de spanning van dit leuke avontuur.

27 – Duiktrips

scuba diving Majorca

Het kalme water van Cala Delta is perfect voor beginners en herbergt een betoverend onderwaterkoninkrijk. Krijg je ademhalingstechnieken onder de knie en ga er dan op uit om je nieuwe vaardigheden in de praktijk te brengen.

Zwem dicht bij scholen kleurrijke vissen en bewonder de levendigheid van dit mariene natuurpark. Misschien spot je wel een barracuda of zelfs een schildpad!

Hoewel de ervaring zelf zo’n 45 tot 50 minuten duurt, zul je levenslange herinneringen maken, vooral in kleine groepen.

28 – Parasailvluchten

parasailing at Bay of Palma, Mallorca

Schrijf je in voor een parasailvlucht en maak je op voor een geweldig avontuur. Stap aan boord, doe de veiligheidsuitrusting aan en maak je klaar om op te stijgen. Tijdens je vlucht krijg je het eiland vanuit een hoger en uniek perspectief te zien. De gids, veiligheidsuitrusting en boottocht zijn inbegrepen bij de prijs.

Je kunt ook kiezen voor een jetboattour. Tijdens deze spannende en ultrasnelle boottocht passeer je langs plaatsen als Sa Coster, Sa Calobra en Cala Tuent, die allemaal bekend staan om hun natuurlijke schoonheid, en verken je ook de ruige natuurlijke terreinen van Mallorca en enkele geheime grotten.

29 – Vistrips

fishing charter in Mallorca

Schrijf je in voor een vistrip en leer hoe je vis binnenhaalt!

Tijdens deze excursie word je aan boord vergezeld door lokale vissers die al hun kennis en de juiste uitrusting met je delen. Kom te weten hoe je vis vangt, van witte tonijn en dorade tot gepen en nog veel meer.

Vaar tot 4 uur lang door de blauwe zee en als je geluk hebt, zie je zelfs dolfijnen in de verte!

30 – Kliffen van Calo des Moro

Calo Des Moro

Dit juweeltje in de zuidoosthoek van het eiland is een van de best bewaarde geheimen van Mallorca. Geflankeerd door rotsachtige kliffen, fijnkorrelige en witte zandstranden die perfect zijn om op te liggen, is Calo Des Moro een prachtige baai met kalm water waarin je heerlijk kunt zwemmen.

Tenzij je een boottocht maakt, kun je deze plek maar moeilijk bereiken. De klim naar beneden naar het strand is namelijk steil. Veel toeristen die naar Calo Des Moro trekken vinden het gebrek aan faciliteiten een van de trekpleisters van deze baai. Wil je een plekje bemachtigen, zorg er dan voor dat je er vroeg bij bent.



31 – Serra de Tramuntana

Serra de Tramuntana

Voor het beste uitzicht op het eiland ga je naar de bergen van Serra de Tramuntana. Deze bergketen staat op de Wereldergoedlijst van UNESCO en vormt de ruggengraat van Mallorca.

Wandel door eeuwenoude olijfgaarden en langs rustige meren terwijl je deze prachtige landelijke idylle verkent en onderweg stopt bij traditionele dorpjes. Je kunt ook een historische treinreis maken om de hoogtepunten in stijl te bekijken.

Hoewel er enkel nog ruïnes over zijn van het klooster La Trapa, kun je naar de top wandelen voor een ongelooflijk uitzicht op de naburige eilanden, de bergen en de blauwe zee.

32 – Coasteering

coasteering in Mallorca

Schrijf je in voor een dagje coasteering en maak je op voor adembenemende uitzichten en een spannend avontuur. Zoals je zou verwachten, omvat coasteering het beste van wat de kust te bieden heeft, waaronder zwemmen, klifspringen, klimmen en abseilen.

Ontdek plekken op het eiland die maar weinig anderen te zien krijgen en verleg je grenzen in deze fysiek veeleisende maar lonende activiteit.

Deze ervaring verwelkomt avontuurlijke reizigers vanaf 10 jaar. Hoewel er geen eerdere ervaring nodig is om deel te nemen, moet je wel kunnen zwemmen.

33 – Kajaktochten

kayaking Majorca

Haal de ontdekkingsreiziger in jezelf naar boven en peddel langs de rotsachtige kustlijn van Cala Major, verken verborgen baaien en zwem bij prachtige zandstranden.

Het kalme water maakt deze ervaring leuk voor zowel beginners als gevorderden, en de plaatselijke gidsen kennen alle beste plekjes voor foto’s. Neem een snorkel mee als je scholen kleurrijke vissen over de zeebodem wilt zien zwemmen.

Een andere geweldige manier om het prachtige water te verkennen is kanoën! Vaar langs de idyllische uitzichten van rotsachtige kliffen, maagdelijke baaien en andere dromerige natuuruitzichten die je zeker de adem zullen benemen.

34 – Yogalessen

yoga lessons in Mallorca

Zin in een workout waarbij je je zowel in het zweet werkt als je vermoeide benen kunt stretchen? Dan is een herstellende yogasessie precies wat je zoekt. Deze lessen worden vaak georganiseerd op de prachtige stranden van Mallorca.

Sommige yogasessies vinden plaats op dromerige plekken zoals Palmanova Beach, of zelfs op een stand-up paddleboard op het water, en gaan vergezeld van een heerlijke brunch achteraf. Andere yogalessen maken ook een wandeling voor de sessie om te genieten van een volledige ochtend vol fysieke activiteit.

35 – Jungle Parc Mallorca

Jungle Parc Mallorca

Overwin hoge klimparcoursen, tokkelbanen en hangbruggen in het Jungle Parc in Santa Ponsa. Deze avontuurlijke buitenspeeltuin is geschikt voor alle leeftijden en laat je adrenaline in een mum van tijd stromen.

Test je evenwichtsvaardigheden op het parcours Explorador en baan je een weg over ladingnetten, schommels en zelfs een fietsbrug in de lucht. Bereik jij het einde van het parcours?

Kijk op de website van Jungle Parc voor voordelige groepsaanbiedingen, waaronder de COMBO-aanbiedingen met onbeperkt plezier!



36 – Marineland

Marineland Mallorca

Bewonder de capriolen van dolfijnen, pinguïns en zeeleeuwen tijdens een gezinsuitstapje naar Marineland Mallorca. Ontmoet de wilde bewoners van de aquaria en de vogelhuizen en geniet de hele dag door van leuke shows.

Wil je een dolfijn van dichtbij bewonderen? Neem dan deel aan een van de speciale ontmoetingen en neem een foto mee als herinnering aan dit magische moment. Bespaar tijd en geld en overweeg een skip-the-line ticket te boeken, met toegang tot Marineland en de shows!

37 – Grotten van Genova

Genova Caves
Met dank aan Getyourguide

Ga diep onder het aardoppervlak op verkenning tijdens een rondleiding door de prehistorische grotten van Genova bij Palma. Wandel door kronkelende tunnels en kolossale spelonken vol stalactieten terwijl je verder duikt in deze weinig bekende wereld.

Bewonder torenhoge kalkzuilen en mysterieuze poelen, die worden verlicht met kleurrijke lampjes. Houd je camera gereed! Er zijn verschillende ticketopties beschikbaar om aan je reisplannen en budget te voldoen, van tijdbesparende skip-the-line tickets tot tickets voor een rondleiding op eigen gelegenheid, en nog veel meer!

38 – Fundació Miró Mallorca

Fundació Miró Mallorca
Met dank aan Tiqets

Een van de meest tot de verbeelding sprekende bezienswaardigheden op Mallorca is de Fundació Miró Mallorca. Deze galerie was het huis van de Spaanse schilder Joan Miró, bekend om zijn levendige kinderlijke composities.

Er zijn meer dan 100 schilderijen en een aantal intrigerende sculpturen om van te genieten. Bezoek het atelier dat nog onaangeroerd is, met onafgemaakt werk en open blikken verf op de vloer. Eindig je rondleiding door het kunstmuseum in de prachtige tuinen, waar veel van de sculpturen staan.

39 – Surflessen

surf lessons in Mallorca

Zin in een andere watersport? Waarom waag je je dan niet eens aan een surfles? Probeer deze bevrijdende sport uit op een van de beste stranden van Mallorca, die bekend staan om hun geweldige golven.

Deze surflessen zijn geschikt voor alle niveau’s, van beginners tot gevorderden. De professionele instructeurs passen hun lessen namelijk aan aan je niveau! Wil je graag eens een nieuwe, moderne vorm van surfen uitproberen? Waag je dan aan eFoilen en boek een twee uur durende les met een elektrisch surfboard om over het water te glijden.

40 – Katmandu Park

Katmandu Park

Het beste themapark van Mallorca is echt een topper als het gaat om huiveringwekkende en verbijsterende attracties. Katmandu Park is leuk voor het hele gezin en heeft van alles te bieden, van omgekeerde herenhuizen met betoverende bossen tot ijsgrotten met interactieve aquaria.

Een dagje in dit park is de ideale gezinsactiviteit. Je kunt genieten van pretparken, theater en nog veel meer! Ga de strijd aan met zombies uit de onderwereld in een virtuele achtbaan of zoek verkoeling in het waterpretpark met glijbanen en watervallen.



41 – Dragonera

Dragonera Island

Hou je van snorkelen en spannende piratenverhalen? Vaar dan naar het onbewoonde eilandje Dragonera voor een dag vol verkenning. Het bezoeken van dit geheimzinnig eiland is een van de avontuurlijkste activiteiten op Mallorca en is perfect voor natuurliefhebbers van alle leeftijden.

Dit beschermde reservaat was ooit de schuilplaats van beroemde piraten zoals Barbossa, maar tegenwoordig kun je er wandelen, zwemmen en hagedissen spotten. Sommige tours omvatten ook kajakken en duiken, evenals cruises met lunch inbegrepen!

42 – Canyoningtochten

canyoning Mallorca

Abseil door dramatische kloven en klauter over rotsblokken terwijl je de rivier volgt die door ravijnen stroomt. Oefen je touwtechnieken onder het toeziend oog van je deskundige gids en spring van verticale rotsen in dompelbaden als je durft.

Canyoning op Mallorca is geschikt voor alle niveaus en is een geweldige manier om de natuur van dichtbij mee te maken. Er zijn verschillende tochten die unieke ervaringen bieden. Kies tussen een bezoek aan plaatsen als Torrente de Pareis of andere felbegeerde plekken in het Tramuntana-gebergte!

43 – Speurtochten

scavenger games in Mallorca

Verken de stad al spelend tijdens een speurtocht die je direct op je telefoon kunt downloaden. Los de aanwijzingen en raadsels op samen met je beste vrienden en leer de stad op een nieuwe en unieke manier kennen.

Zo bezoek je verschillende plekken waar je anders nooit zou komen. Houd halt bij verborgen juweeltjes en leg deze vast op foto. Voor de ultieme ontdekkingsreizigers is er een schattenjacht in een grot op Mallorca!

Trek je meest comfortabele schoenen aan en maak je klaar om op ontdekkingstocht te gaan!

44 – Flyboarden

flyboard in Mallorca

Huur een flyboard en zweef letterlijk boven het water. Bereik tijdens deze activiteit nieuwe hoogten, en geniet van het ongelooflijke uitzicht op de prachtige baai van Alcudia en Port Calanova!

Een sessie duurt meestal zo’n 15 tot 20 minuten en je leert allerlei trucjes die je kunt uitvoeren in de lucht en op het water. Je kunt je nieuwe vaardigheden ook opnemen zodat je ze kunt delen op je sociale media.

Neem je gevoel voor avontuur mee voor deze spannende ervaring!

45 – Pittoreske markten

Inca Market, Majorca

Wil je unieke souvenirs mee naar huis nemen? Ga dan naar de levendige Inca Market en snuister tussen de kraampjes die ambachtelijk handwerk en traditionele lederwaren verkopen.

De beroemdste markt van Mallorca wordt elke donderdagochtend gehouden en is de perfecte plek voor een wandeling. Geniet van de vrolijke sfeer terwijl je de kleurrijke waren bewondert.

Een andere prachtige markt om naartoe te gaan is de Mercado del Olivar, waar je van alles kunt vinden, van verse ingrediënten tot een lokale lunch of een hapje eten bij de kraampjes op de markt.



46 – Castell de Bellver

Bellver Castle

Dit imposante 14e-eeuwse fort ligt op een heuveltop 3 kilometer buiten Palma en is het enige ronde kasteel in Spanje. Vroeger was het een koninklijke residentie en een beruchte gevangenis, maar tegenwoordig is het kasteel van Bellver een van de populairste bezienswaardigheden op Mallorca.

Bewonder het spectaculaire uitzicht en ga dan naar binnen om de torens, muren en binnenplaatsen te verkennen. Bezoek het museum om oude kunstvoorwerpen te bekijken en meer te leren over de geschiedenis van het eiland.

Of je nu een paar dagen op Mallorca doorbrengt of halt houdt tijdens een cruise komt, bekijk zeker eens de excursies naar het kasteel van Bellver!

47 – Paraglidingvluchten

paragliding in Mallorca

Voel je zo vrij als een vogel tijdens een spannende paraglidingvlucht, zwevend door de blauwe lucht en boven het nog blauwere water van de Middellandse Zee!

Geniet van het ongelooflijke uitzicht op Mallorca, van de Serra de Tramuntana tot de rotsachtige kliffen en kust van het eiland, spectaculaire stranden en pittoreske stadjes en dorpjes.

Zo’n 20 minuten lang vlieg je samen met een professional die de hele ervaring in goede banen leidt, terwijl jij achterover leunt en geniet!

48 – Cova de Coloms

sea caving at Cova de Coloms
Met dank aan Viator

Mallorca telt veel grotten, maar het avontuur dat je te wachten staat in de Cova de Coloms overtreft ze allemaal. Deze grot is alleen zwemmend te bereiken en is de beste speleotocht in zee op Mallorca.

Wetsuits en zwemvesten maken het zwemmen gemakkelijker en eenmaal binnen kun je ondergrondse grotten en meren verkennen. Laat je verrassen door griezelige rotsformaties en spring in grotten als je durft. Je leert ook alles over hoe de rotsformaties in de loop der tijd zijn ontstaan, om de tocht helemaal compleet te maken!

49 – Buggytours

Cala Millor

Het populaire vakantieoord Cala Millor aan de oostkust staat bekend om zijn lange zandstrand en idyllische blauwe water. Maar als je de kust verlaat, wacht je een wereld vol ruig avontuur.

Maak een leuke buggytour door afgelegen dorpjes en valleien en bezoek onderweg kloosters en kastelen. Geniet van het prachtige uitzicht over zee, voordat je terugkeert voor een duik in de warme Middellandse Zee.

Maak je tijd op Mallorca nog leuker door deel te nemen aan een avontuurlijke jeeptour, waarbij je van de gebaande paden af gaat en bergen, strand en alles daar tussenin kunt bewonderen!

50 – Golfen

best golf courses in Mallorca

Golf Son Gual Mallorca wordt gerund door een familie en heeft meer dan 150 hectare aan groene golfbanen. Het is een van de beste golfgebieden van Mallorca.

Golf Son Muntaner biedt ook de beste golfbanen in het Middellandse Zeegebied en is perfect voor professionele golfers. Als je voor het eerst gaat golfen, oefen dan je vaardigheden op de aangewezen oefengebieden!

Van eetgelegenheden van wereldklasse tot golfbanen van wereldklasse, een bezoek aan T Golf Palma Puntiro om te golfen tussen het prachtige groen en de tuinen van Mallorca is een must.



51 – Strand van Alcudia

Alcudia Beach Mallorca

Het fijne witte zand van het strand van Alcudia maakt dit stuk kust tot een van de populairste stranden van het eiland. Pak een ligstoel en breng de dag door met chillen en genieten van cocktails en hapjes van de strandbars.

Wil je wat energie kwijt? Probeer dan eens stand-up paddle boarding. Het kalme water is ideaal om je evenwicht te oefenen. Of je nu op zoek bent naar een les of alleen de uitrusting wilt huren, bekijk de verschillende SUP-mogelijkheden!

52 – Aqualand

Aqualand Mallorca
Met dank aan Musement

Ontsnap aan de zinderende hitte in Aqualand, een van de grootste waterparken ter wereld. Race met je vrienden van de glijbanen, spring over de golven op het surfstrand en drijf op de lazy river de Congo.

Jongere bezoekers zullen dol zijn op Dragonland, waar mini-waterglijbanen en een plonsbad ze urenlang zullen vermaken. Beloon jezelf na je inspanningen met pizza’s en hamburgers.

Sta je niet graag in de rij? Bekijk de skip-the-line tickets waarmee je de rij kunt overslaan!

53 – Jardines de Alfàbia

Jardines de Alfàbia

Verruil het strand voor de heuvels en trek naar de historische tuinen Jardines de Alfàbia. Het huis en de tuinen in Engelse stijl liggen in het hart van de bergketen van Tramuntana en hebben een duidelijk Moors tintje, met een mix van Romeinse, gotische en renaissance-architectuur.

Wandel na je bezoek aan het landhuis door de verzorgde oase, waar palmenlanen en lelievijvers met fonteinen je urenlang zullen boeien.

Sla de rij over met skip-the-line tickets die je online kunt kopen!

54 – Hamams

spas in Mallorca

Na zoveel sightseeing verdien je een bezoek aan het Hammam Al Ándalus, met massages, een heet stoombad, liggen op een bank met hete stenen en gezichtsbehandelingen als bonus.

Ontspan onmiddellijk met de geur van oliën en wierookaroma’s, terwijl je goed wordt ontvangen en verzorgd door het zorgzame personeel.

Op zoek naar andere ontspannende dingen om te doen op Mallorca? Aarzel dan niet om de verschillende spa’s te bekijken voor een moment van rust en sereniteit.

55 – Castell de Capdepera

Capdepera Castle, Mallorca

Geniet van een adembenemend uitzicht over de zee en de bergen wanneer je het Castell de Capdepera bereikt, gelegen op een heuveltop aan de noordoostelijke kant van Mallorca.

Het kasteel Capdepera werd in de 14e eeuw gebouwd om bescherming te bieden tegen piratenaanvallen, maar kreeg later verschillende andere bestemmingen. Zo werden er overblijfselen van een kerk en van militaire gebruik gevonden.

Het kasteel is het hele jaar door geopend, behalve in januari en februari.



56 – Escape rooms

escape rooms in Mallorca

Of je nu probeert te ontsnappen uit een escape room met thema of een escape room die buiten plaatsvindt, je zult gegarandeerd plezier beleven! Samen met een kleine groep medespelers los je raadsels op en beantwoord je vragen om binnen de 60 minuten te ontsnappen uit de kamer.

Lukt het je om binnen de aangegeven tijd alle raadsels op te lossen en te ontsnappen? Dan word je beloond met een certificaat.

Heb je kinderen? Er zijn ook escape rooms voor gezinnen!

57 – Rondvluchten over het eiland

airplane tours in Mallorca

Geniet van een spectaculair uitzicht vanuit de lucht tijdens een rondvlucht (met Microlight Flight Baptism) van ongeveer 30 minuten, waarbij je land en zee doorkruist terwijl de wind door je haren waait. Als je met iemand anders reist, vraag dan om de 30 minuten op te splitsen in twee sessies van 15 minuten.

Je kunt ook kiezen voor een spannende helikoptervlucht waarmee je de magie van Mallorca kunt ervaren, die vooral naar boven komt tijdens zonsondergang. Ontdek de charmante stadjes, de glinsterende zee en de natuur van het eiland vanuit de lucht!

58 – Cabrera

Cabrera Island

Net voor de zuidkust van Mallorca ligt het eiland Cabrera. Dit is de perfecte plek om aan de drukte te ontsnappen. Dit onbewoond eiland maakt deel uit van het Cabrera Archipelago Maritime-Terrestrial National Park en is beroemd om zijn blauwe grot waar betoverende grotreflecties het water laten dansen.

Maak een boottocht en breng de dag door met het verkennen van de verwoeste forttoren, een marinebegraafplaats en de vuurtoren van Cape Punta de Anciola. Tours beginnen vanaf € 38,50 USD en en je kunt kiezen uit excursies van 4 uur of een hele dag!

59 – Tirolinas Go Mallorca Forestal Park

Go Tirolinas Mallorca

Ontdek wat je nodig hebt om net als Tarzan tussen de bomen te slingeren in het Tirolinas Go Mallorca Forestal Park. Een bezoek aan dit park is een leuk en spannend dagje uit voor het hele gezin met meer dan 80 verschillende activiteiten die zich afspelen tussen de boomtoppen.

Kies tussen het sport- of familieparcours om te beginnen en maak je klaar voor een 2 tot 3 uur durende ervaring met vrienden of familie.

Vlieg door de lucht op een zipline of kijk of je de klimmuur kunt bedwingen.

60 – Beach clubs

best beach clubs in Mallorca

Op zoek naar een centraal gelegen beach club? Ga dan naar Anima Beach, gelegen in het hart van Mallorca, met uitstekende voorzieningen zoals drankjes, eten en schaduwrijke parasols.

Ga naar Mharese Sea Club, gelegen op het discrete zuidelijke puntje van Mallorca in Puig den Ros, als je op zoek bent naar iets eenvoudigs dat tegelijkertijd weelde uitstraalt. UM Beach Club aan de zuidwestkant van Mallorca biedt een stukje exclusiviteit en een mediterrane sfeer.

Doe een dutje op de supergezellige strandbedden van Nikki Beach, en geniet van de verfrissende drankjes en een chille sfeer.



61 – Western Water Park

Western Water Park
Met dank aan Musement

Duik van de waterglijbanen of relax in de ontspannende zwembaden in dit waterpark dat het Wilde Westen als thema heeft. De attracties in het Western Water Park zijn er in alle soorten en maten en zijn perfect voor het hele gezin.

Durf je de zwaartekracht tartende Beast aan, of zweef je liever sereen per raft door de Gran Canyon? Aan jou de keuze.

Om zo snel mogelijk toegang te krijgen tot het Western Water Park, kun je overwegen om je kaartjes online te reserveren. Tickets beginnen bij € 34.

62 – Torrent de Pareis

Torrent de Pareis - Sa Calobra

Trek je wandelschoenen aan en ga diep het natuurpark Torrent de Pareis in voor een avontuurlijke dag vol prachtige wandelingen. De route begint bij Escorca en slingert zich naar de kust bij Sa Calobra, omringd door dramatische rotsen en langs een uitgestrekte kloof.

Kijk uit naar geiten en gieren terwijl je over rotsblokken klautert en over vijvers springt.

Hoewel je een wandeling door Torrents de Pareis op elk moment kunt plannen, is het een goed idee om online te kijken of er eventuele onverwachte wijzigingen hebben plaatsgevonden.

63 – Windsurflessen

windsurfing in Mallorca

Windsurfen in de spectaculaire wateren en op de prachtige stranden van Mallorca is een erg populaire activiteit. Deze ervaringen vinden plaats in Port Calanova of de baai van Alacudia, in het gezelschap van een professionele instructeur.

Twee uur lang leert de gids je de fijne kneepjes van deze spannende sport. Het blijft echter niet alleen bij theorie: je gaat het water op en probeert je nieuwe vaardigheden uit.

Een andere soortgelijke wateractiviteit is kitesurfen, waarbij je wordt vastgemaakt aan de plank en het zeil, terwijl de wind je aandrijft!

64 – Kooklessen

cooking classes in Mallorca

Maak je handen vuil tijdens een Spaanse kookles, waar je meer leert over bepaalde ingrediënten die veel voorkomen in de Spaanse keuken en natuurlijk hoe je een aantal van de populairste gerechten bereidt.

Van de Coca de Trampo, een smakelijk brood, tot Arrós Brut, een bouillonachtig mengsel van rijst, vlees, groenten en kruiden, en nog veel meer.

Kies ervoor om samen met een plaatselijke bewoner in zijn keuken te koken en geniet met het hele gezin van je creaties.

65 – De beste restaurants

best restaurants in MallorcaEen diner in Terrae staat gelijk aan een grootse gastronomische ervaring. De chef-kok verwent je smaakpapillen met eenvoudige maar erg smakelijke gerechten, waar geen ingrediënt verloren gaat. Lokale inwoners raden rundsvlees met aardappelen in Terrae-stijl of Tacos Tarrae aan.

Een bezoek aan Restaurante Ca na Toneta is niet alleen een traktatie, maar een must tijdens een trip naar Mallorca. Dit restaurant maakt gebruik van exclusieve, biologische ingrediënten, afkomstig van lokale boerderijen, bij het maken van hun mediterraan geïnspireerde gerechten.

Het eten bij Ca’s Patró March overtreft alle verwachtingen. Niet alleen het eten is overheerlijk, ook het uitzicht op de baai van Cala Deià is prachtig. Op het menu vind je een uitgebreide lijst visgerechten waarvan je heerlijk kunt smullen.

Voor een heerlijke en luxe maaltijd ga je naar DINS Santi Taura Restaurant. De gerechten worden gemaakt met de meest verse ingrediënten en de passie van de chef-kok komt bij elke hap naar voor. Het personeel serveert je met een glimlach en de gerechten leren je iets meer over de lokale geschiedenis. Het restaurant bevindt zich vlak bij de kathedraal en beschikt over een prachtig uitzicht over de oude binnenstad.

Adrian Quetglas Restaurant, een met een Michelinster bekroond restaurant, combineert haute cuisine met lokale ingrediënten van de markten van Mallorca. Kies voor het 2 of 6 gangenmenu en beleef een ultieme mediterrane reis door het palet.

Quadrat Restaurant & Garden combineert de mediterrane keuken met de beste wereldse smaken. Van Pekingeend tot Chimichurri en gegrilde yuca, maak je klaar voor een reis door de beste smaken ter wereld!



66 – Strand van Cala Figuera

Cala Figuera

De beste manier om het strand van Cala Figuera te bereiken is per boot. Je passeert langs verticale kliffen en arriveert in stijl in de baai. Deze afgelegen noordoostelijke baai is nog niet erg bekend onder het grote publiek en beschikt over kristalhelder water dat ideaal is om te snorkelen.

Je kunt er ook wandelen langs het kustpad. De wandeling is steil, dus een verfrissende duik aan het einde is zeer welkom. Vergelijk alle tours naar Cala Figuera want elke tour biedt een unieke ervaring die de moeite waard is!

67 – Dineren met een piraat

Magaluf Pirates Adventure, Mallorca
Met dank aan Magaluf Pirate Adventure

Koop tickets voor de Magaluf: Pirates Adventure Dinnershow en geniet niet alleen van een uitgebreid buffet, maar ook van de acrobatische piraten die tijdens dit diner de hoofdrol spelen!

Er zijn twee verschillende dinershows: de Pirate Adventure Show voor gezinnen met kinderen van alle leeftijden, en de Pirates Reloaded, een dinershow die enkel is weggelegd voor volwassenen van 18+.

Magaluf: Pirates Adventure heeft al meer dan 30 jaar ervaring in het vak en heeft in die tijdsperiode al heel wat mensen vermaakt.

68 – Zeiltochten

sunset sailing Majorca

Aanschouw het magische moment waarop de dag plaatsmaakt voor de nacht vanop een zeilboot die langs de dramatische kust van Mallorca vaart. Bewonder de vuurrode zon die langzaam in de zee zakt en de hemel overspoelt met romantische gouden tinten.

Geniet van een heerlijk lokaal diner of barbecue op het dek, neem een verfrissende duik of ga gewoon lekker zonnebaden in de boegnetten. Of je nu alleen of met je partner reist, deze ervaring mag je niet overslaan!

69 – Rafa Nadal Museum Xperience

Rafa Nadal Museum Xperience

Leer meer over de carrière van de Spaanse tennislegende Rafael Nadal in het Rafa Nadal Museum Xperience in Manacor, waar hij is geboren. Bekijk zijn trofeeën en het materiaal dat hij gebruikte bij zijn grand slam-overwinningen van dichtbij.

Je kunt in dit museum ook een tennisles nemen met een professionele coach of het opnemen tegen je rivalen in de nieuwste generatie sportsimulators. Als je een echte fan bent van de sport en/of Nadal, overweeg dan een rondleiding van een hele dag met een kijkje achter de schermen en VIP-toegang.

70 – Rooftop bars

best rooftop bars in Mallorca

Almaq Rooftop kijkt uit over de prachtige oude stad van Mallorca en biedt een verscheidenheid aan zowel lichte als vullende gerechten, plus verbluffende ambachtelijke cocktails.

Terracotta in Hotel Antigua Palma, boven op een 17e-eeuws huis, prikkelt bezoekers met zijn rustieke maar chique inrichting, live DJ en een geweldige selectie ambachtelijke drankjes, waaronder vermouth.

Katagi Blau, bekroond om zijn uitstekende Aziatische fusionkeuken, biedt een spectaculair dakterras. Trek je naar Singular Rooftop Terrace, dan geniet je van een prachtig uitzicht op de kathedraal en overvloedige hoeveelheden champagne!



71 – Mallorca Bowling

bowling tours in Mallorca

Op regenachtige dagen is een potje bowling altijd een leuk idee!

Ga naar Mallorca Bowling, waar je meer dan 5 beschikbare bowlingbanen kunt vinden, gelabeld op basis van expertise. Daag je vrienden uit om te zien wie de beste bowler is en wie als laatste eindigt en het diner moet betalen!

Je kunt er niet alleen bowlen, maar ook genieten van karaoke en verschillende arcadegames.

Hou je van een goede deal? Bekijk dan zeker hun regelmatige promoties online.

72 – Son Amar Show

Son Amar Show
Met dank aan Ceetiz

De Son Amar Show is een van de beste activiteiten op Mallorca en belooft een onvergetelijke avond. Kijk hoe internationale acrobaten door de lucht springen en dansers indruk maken met hun sierlijke behendigheid.

Deze interactieve themashow neemt je mee op een magische reis door de Middellandse Zee, met speciale effecten en gechoreografeerde voorstellingen die het geheel tot leven brengen. Wil je tickets kopen voor deze show? Ga dan naar hun website om de beste plaatsen en aanbiedingen te scoren!

73 – Het nachtleven van Mallorca

nightlife in Mallorca

El Neo Gastro Bar staat bij de lokale bevolking bekend als een van de beste bars voor ongelofelijke drankjes en een uitgebreide lijst van ambachtelijke bieren en sterke dranken. In de wijk La Llonja kun je je avond afronden in deze trendy, bohemienachtige plek, waar je ook heerlijk kunt eten.

Agua Bar, ook gelegen in La Llonja, is een geweldige plek om te bezoeken als je zin hebt om de hele nacht door te dansen. Luister naar de beste nummers gedraaid door een DJ en woon, als je kunt, een van hun thema-avonden bij zoals Open Mic Night en Free Drinks (voor dames). Je vindt meer informatie over deze speciale gelegenheden op hun website.

In de andere uitgaanswijk in Palma, Santa Catalina, kun je genieten van de levendige, op Bollywood geïnspireerde bar met een geweldig aanbod cocktails, natuurlijk bier en sterke drank.

Hoe bereik je Mallorca?

De beste manier om Mallorca te bereiken is door te vliegen op de luchthaven van Palma de Mallorca. Een andere manier is door een veerboot vanaf het vasteland te nemen!

Bekijk de beste luchthaventransfers op Mallorca voor een gemakkelijke reis van het vliegveld naar de oude stad. Houdt je cruiseship maar een paar uur halt op het eiland? Bekijk dan de beste excursies aan wal in Mallorca die je de belangrijkste bezienswaardigheden op Mallorca laten zien!

Waar verblijven op Mallorca?

Het ICON Rosetó is een voormalig klooster dat nu dienstdoet als prachtig boetiekhotel met een modern ontwerp en uitstekende voorzieningen. Kies tussen een schitterend uitzicht op de stad of een weelderig uitzicht op de tuin en geniet van een gratis mediterraans ontbijt.

Als je met een grote groep reist, dan is Casa Catalina de plek voor jou. Het ruime vakantiehuis, uitgerust met een heerlijk dakterras met uitzicht op de prachtige bergen, biedt meerdere kamers zodat elke gast zijn eigen ruimte heeft. Het ligt in een schilderachtige en rustige straat en je geniet van een rustieke sfeer en de uitstekende aandacht van de gastheer.

Can Busquets is een ander prachtig hotel, vol met charmante inrichting, hoge plafonds en houten balken, gelegen midden in het prachtige Tramuntana-gebergte. Als je naar Mallorca reist om te fietsen, wandelen en vooral voor het buitentoerisme, dan is Can Banquets de plek voor jou.

Bezoek je Mallorca met een budget?

Maak kennis met de stad, verken de belangrijkste bezienswaardigheden op Mallorca en leer de omgeving kennen met de hulp van een plaatselijke gids tijdens een free walking tour.

Wil je wat extra geld besparen? Overweeg dan een TUI Pass, die het beste van Mallorca biedt, met tot 60% korting op de toegangsprijs van musea, monumenten en andere bezienswaardigheden, plus andere bonussen!

Wat is je volgende bestemming?

Mallorca en de omliggende gebieden hebben heel wat te bieden. Blijf een aantal dagen in de omgeving door een van de beste meerdaagse reizen te boeken! Bekijk onze lijst met de beste meerdaagse trips vanaf Mallorca, die bijna dagelijks vertrekken.

Het even mooie en verbluffende eiland Menorca kan met de veerboot worden bereikt vanaf Mallorca. Bekend om het uitnodigende appelblauwzeegroene water, de ongerepte wijngaarden die de beste wijn bieden of een trektocht door het UNESCO Biosfeerreservaat, is de lijst van activiteiten en bezienswaardigheden op Menorca werkelijk betoverend.

Overweeg ook zeker een reis naar Ibiza, een eiland dat over heel wat activiteiten en bezienswaardigheden beschikt en zeker geschikt is voor meer dan één type reiziger.

Van overheerlijke zeevruchten en slaperige dorpjes aan zee tot ongelofelijke wandeltochten, de mogelijkheden zijn eindeloos op Ibiza.

Spanje is het op één na meest bezochte land ter wereld en beschikt over heel wat prachtige plekken die zeker een bezoekje waard zijn, vooral in de buurt van Mallorca!

Tot slot

Mallorca beschikt over heel wat leuke activiteiten en toeristische attracites en moet zeker op jouw verlanglijstje staan. Van de prachtige kusten van het strand van Cala Vella tot het ongelooflijke uitzicht op de bergen van de Serra de Tramuntana en de gotische architectuur van de oude binnenstad, er is voor ieder wat wils.

We hopen dat je deze lijst met de beste activiteiten en bezienswaardigheden op Mallorca met plezier hebt gelezen.

We wensen je een goede reis!

Jolien Follens werkt als Dutch Content Localization Manager bij TourScanner. Ze is al van jongs af aan gepassioneerd door schrijven en koos daarom voor een master in de Journalistiek na het afronden van haar master in de Taal- en Letterkunde. Na haar studies ging ze aan de slag als vertaler en content editor om uiteindelijk bij TourScanner haar liefde voor schrijven te combineren met haar andere grote passie: reizen. Ze woonde al in België, Malta en Italië en reisde een jaar lang de wereld rond. Ondertussen staan er 33 landen op de teller en blijft haar verlanglijstje ellenlang. Staan nog op het programma: Canada, Japan, de Balkan, Zuid-Afrika, Colombia, Sri Lanka, Costa Rica, en nog veel meer!