Boottochten op Ibiza

Ibiza staat bekend als een feestoord met het beste nachtleven van Europa. Toch heeft dit eiland nog veel meer te bieden. Het beschikt namelijk over prachtige natuur en is een populaire bestemming voor liefhebbers van het buitenleven. Met schijnbaar eindeloze mogelijkheden om te fietsen, wandelen, duiken, klimmen en watersporten te beoefenen, biedt Ibiza voor elk wat wils.

Als het op boottochten aankomt, is Ibiza een waar paradijs. Het op twee na grootste eiland van de Balearen ligt op een steenworp afstand van het kleine maar fascinerende eiland Formentera, wat een van de populairste boottochten op Ibiza is. Of je nu naar andere eilanden vaart of langs de kustlijn blijft, Ibiza zal je zeker betoveren met haar gouden zandstranden en het warme turquoise water van de Balearen.

Hier volgt een overzicht van enkele van de beste boottochten op Ibiza, om het plannen van je volgende vakantie wat gemakkelijker te maken. Of je nu op zoek bent naar een partyboat, een rustige verkenning van afgelegen eilandjes, of een romantische zonsondergangcruise met je geliefde, er is altijd een tocht die bij je past.

Verken de populairste stranden van het eiland, zoals Cala Bassa en Cala Comte, met een comfortabele catamaran, of breng een bezoek aan iconische bezienswaardigheden zoals het piepkleine eilandje Es Vedra tijdens een ontspannen zeiltocht bij zonsondergang. Vanaf het water krijg je een uniek perspectief op de ware essentie van Ibiza!

Geen zin om verder te lezen? Bekijk dan nu meteen onze volledige catalogus van boottochten op Ibiza.

1 – Zeiltocht van een hele dag naar Formentera

From Ibiza Full-Day Sailing Tour to Formentera

Behoefte aan wat ontspanning? Bezoek het spectaculaire eiland Formentera tijdens je verblijf op Ibiza. Geniet van een volledige dag zeilen op een klassieke zeilboot en ervaar de serene zandstranden, kristalheldere lagunes en ontspannen charme van dit eiland.

Deze excursies zijn perfect voor wie op zoek is naar rust, aangezien het aantal passagiers beperkt is tot maximaal zes personen, waardoor een intieme en persoonlijke ervaring gegarandeerd is.

Je begint je avontuur door een bezoek te brengen aan het kleine eilandje Espalmador, gelegen ten noorden van Formentera. Hoewel dit zandstrand slechts een kleine kapel en vuurtoren heeft, staat het bekend om zijn Caribische sfeer en groen water.

Vervolgens vaar je door naar de prachtige stranden van Formentera, iets verderop langs de kust.

Een absolute must tijdens deze trip is zwemmen en snorkelen in het kristalheldere water van het strand van Ses Illetes, dus zorg ervoor dat je je zwemkleding niet vergeet. Bij de excursie zijn een paddleboard en snorkeluitrusting inbegrepen, evenals gratis drankjes en snacks. Je hoeft alleen maar op te dagen!

Er is een rubberboot beschikbaar om je veilig van en naar de kust te brengen, dus zelfs als je geen ervaren zwemmer bent, hoef je niets te missen. Hoewel er geen ophaalservice bij hotels wordt aangeboden, zijn snacks, drankjes en toegang tot het eiland allemaal inbegrepen bij de prijs.

Stap aan boord van deze voordelige boottocht vanaf Ibiza en verken de turquoise wateren rond de kust van Formentera. Ontdek zelf deze verborgen parel van de Middellandse Zee.

2 – Strandhoppen met open bar en snacks

From Ibiza Beach Hopping Cruise with Open Bar and Snacks

Heb je zin in een zomers strandfeest en de stralende zon?

Ervaar het beste van het populairste feesteiland van Europa tijdens een boottocht waarbij je gaat strandhoppen langs de adembenemende westkust van Ibiza!

Deze tocht duurt ongeveer 6 uur en omvat drie tussenstops op de mooiste stranden van het eiland, waar je kunt genieten van het gouden zand en de kristalheldere wateren. Je bezoekt de stranden van Cala Bassa, Cala Tarida en Cala Conta, waar je ruim de tijd krijgt om te zonnebaden en te zwemmen.

Tijdens deze all-inclusive tocht is er genoeg te beleven. Neem een verfrissende duik of snorkel in het warme, ondiepe water van afgelegen baaien, of verken de kustlijn op een stand-up paddleboard. Een ervaren gids zal te allen tijde aanwezig zijn om de veiligheid van alle deelnemers te waarborgen.

Geniet van een open bar aan boord met een scala aan drankjes, waaronder bier, frisdrank en sangria. Daarnaast worden er verschillende snacks geserveerd, zoals kroketten, vleeswaren, garnalen, vers fruit en snoepjes.

Het gebruik van snorkeluitrusting en paddleboards is inbegrepen in de prijs van de tour, evenals toegang tot het strand van Cala Bassa en alle snacks en drankjes aan boord. Deze tochten zijn zeer geliefd en er is plaats voor maximaal 150 deelnemers.

Vergeet niet om onderweg een glimp op te vangen van de betoverende rotsachtige eilandjes Es Vedra en Conejera. Geniet van een drankje op het dek terwijl je de prachtige zonsondergang bewondert aan het einde van een perfecte dag.

3 – Strandhoppen op Ibiza per privécatamaran

Private Catamaran Beach Hopping in Ibiza

Als je zin hebt om te gaan strandhoppen op Ibiza maar op zoek bent naar een meer exclusieve ervaring, dan is een privétocht per catamaran waarbij je gaat strandhoppen een echte aanrader. Geniet van de bezienswaardigheden en geluiden van de westelijke kustlijn van het eiland tijdens een tour van een hele of halve dag.

Met een maximum aantal deelnemers van slechts 11 personen per tocht, ben je verzekerd van een exclusieve en intieme ervaring, ver weg van de drukte. Vaar vanuit de San Antonio Marina naar het schilderachtige strand van Cala Bassa en neem de tijd om te ontspannen en te zonnebaden op het dek.

Kies je voor een dagtocht, dan duurt deze ongeveer 8 uur en vaar je nog een uur door naar het prachtige Cala Comte. Dit gebied staat bekend als een van de mooiste van het eiland, met zachte zandstranden en ondiep laguneachtig water dat perfect is voor gezinnen met jonge kinderen.

Verken het kristalheldere water door te snorkelen of ga peddelen in de uitnodigende turquoise zee. Sluit je eigen muziek aan op het geluidssysteem aan boord om de perfecte sfeer voor je cruise te creëren. Je kunt je eigen eten en drinken meenemen om van te genieten aan boord, of als je dat liever hebt, kun je lunchen in een van de restaurants aan het water op Ibiza.

Ontspan op de idyllische stranden die je bezoekt of geniet van de zon op het dek terwijl je wacht op de betoverende zonsondergang. Mis de kans niet om prachtige foto’s te maken die de schoonheid van het kristalheldere water van Ibiza vastleggen. Je krijgt gratis mineraalwater en frisdrank, en het gebruik van snorkel- en paddleboarduitrusting is inbegrepen in de prijs.

Deze boottocht per privécatamaran is een van de beste boottochten op Ibiza voor groepen en families.

4 – Snorkelen en suppen + strand en grotten op Ibiza

Ibiza Snorkeling and SUP Paddle, Beach and Cave Cruise

Op zoek naar een voordelige boottocht om de stranden en de zuidoostkust van Ibiza te verkennen? Deze cruise, waarbij je niet alleen gaat snorkelen en suppen, maar ook stranden en grotten bezoekt, biedt een uitgebreide combinatie van activiteiten, sightseeing en ontspanning.

De volledige duur van de tocht is ongeveer 3 uur en omvat twee stops, waardoor je voldoende tijd hebt om te zwemmen en de betoverende stranden van de regio te verkennen.

Tijdens de tocht passeer je langs historische plekken van Ibiza en bezoek je enkele van de populairste bezienswaardigheden van het eiland. Natuurliefhebbers zullen zeker genieten van deze tour, die je meeneemt langs de riffen, grotten en natuurreservaten van het eiland.

Verken de riffen voor de kust tijdens het snorkelen en bewonder de kleurrijke vissen in het kristalheldere water. Ontspan op de uitnodigende gouden stranden van het eiland of verken de kustgrotten voor een onvergetelijke ervaring op Ibiza.

Als je niet van zwemmen of water houdt, is deze excursie misschien niet geschikt voor jou, aangezien je wordt aangemoedigd om op elke locatie het water in te gaan.

Bij de tocht is het gratis gebruik van snorkeluitrusting en paddleboards inbegrepen, zodat je de onderwaterwereld en zeegrotten kunt verkennen. Deze korte boottochten zijn een geweldige kennismaking met het prachtige landschap van Ibiza – perfect voor gezinnen en vriendengroepen die op zoek zijn naar een privébootexcursie zonder hoge kosten.

Je kunt tot 24 uur van tevoren annuleren om het volledige bedrag terug te krijgen.

5 – Strandhoppen bij zonsondergang (Cala Comte en Cala Bassa)

Cala Comte and Cala Bassa Sunset Beach Hopping Cruise

Deze zes uur durende cruise waarbij je gaat strandhoppen langs de westkust van Ibiza biedt een perfecte mix van zwemmen, zonnebaden, adembenemende uitzichten en een bezoek aan enkele van de meest geprezen stranden van het eiland.

Je vertrekt vanuit de bruisende San Antonio Marina, gelegen aan de levendige westkust van het eiland, vaart langs de kust en geniet van de betoverende aanblik van baaien en zeegrotten terwijl je ontspant aan boord.

De eerste halte is bij Cala Comte, beschouwd als een van de mooiste stranden van Ibiza, waar je kunt genieten van een verfrissende duik in het kristalheldere water of kunt dineren in een van de gezellige strandrestaurants. Dit strand is ideaal voor gezinnen met kinderen, omdat er diverse watersportactiviteiten te doen zijn. Je hebt ongeveer een uur de tijd om te zwemmen en te snorkelen in het rustige zeewater.

Vervolgens gaat de cruise verder naar het populaire strand van Cala Bassa, waar je kunt genieten van zonnebaden, snorkelen, paddleboarden of een bezoek kunt brengen aan de nabijgelegen restaurants.

De cruise omvat nog een paar stops in afgelegen baaien en stranden, en eindigt met een ontspannen tocht rond het eilandje Conejera, terwijl je geniet van de betoverende zonsondergang op de terugweg naar San Antonio Marina.

Zeilen naar twee van de populairste badplaatsen op Ibiza kan aanzienlijk handiger zijn dan rijden met de auto. Vermijd hoge parkeerkosten en een lange wandeling vanaf de parkeerplaats door mee te gaan op een van deze boottochten naar de geliefde stranden van Cala Comte en Cala Bassa.

Deze voordelige excursies zijn waarschijnlijk enkele van de beste boottochten op Ibiza voor kleine gezinnen of stellen. Ze bieden gratis gebruik van uitrusting, waaronder paddleboards, snorkels, drijvers en glijbanen, en een zorgeloze dagtocht met hapjes en drankjes inbegrepen. Je hebt ook de mogelijkheid om te upgraden naar een ‘open bar-ticket’ voor aanzienlijke besparingen op drankjes.

6 – Privécatamarantocht naar Ses Illetes op Formentera

Ses Illetes Beach Formentera Catamaran Private Tour

Bezoek een van de populairste stranden van Spanje tijdens een dagtocht met een privécatamaran!

Ses Illetes op het eiland Formentera is uitgeroepen tot een van de beste stranden van Spanje en staat bekend om zijn betoverende kustwater dat varieert van turquoise groen tot diepblauw.

Een dag vol plezier en luxe wacht op je wanneer je aan boord stapt van deze luxe catamaran en het idyllische eiland Formentera verkent, slechts een korte cruise ten zuiden van Ibiza. Je vriendelijke en toegewijde kapitein en bemanning staan de hele dag voor je klaar om ervoor te zorgen dat je de best mogelijke tijd beleeft.

Het strand van Ses Ilhetes is ideaal om te zwemmen, snorkelen en paddleboarden en met een lengte van 1,5 kilometer kun je zeker een plekje vinden weg van de drukte. Ga zonnebaden op het gouden zand of ga luieren op de netten van de catamaran, zwevend boven het kristalheldere water.

Je kunt je eigen eten en drinken meenemen om van te genieten tijdens de tocht of je bemanningsleden kunnen je uitstekende aanbevelingen geven voor restaurants in de buurt. Speel je eigen muziek af via het Bluetooth-geluidssysteem om de sfeer te creëren die je wilt.

Kinderen zijn meer dan welkom op de tour, en kinderzitjes kunnen worden verstrekt indien nodig. De tocht duurt ongeveer 7 uur en bij de prijs zijn het gebruik van snorkel- en paddleboarduitrusting, WiFi aan boord en het geluidssysteem inbegrepen.

Deze privécatamarantochten zijn geschikt voor maximaal 12 passagiers en zijn daarom ideaal voor grote groepen vrienden of families. Geniet van de prachtige stranden en uitnodigende wateren van Formentera tijdens deze luxecruises per privécatamaran.

7 – Boottocht langs de baaien van Ibiza

Ibiza Coves Boat Tour

Stap terug in de tijd en ervaar de vibes van het hippietijdperk aan boord van “Salvador”, een authentiek gerestaureerde cruiser uit de jaren 1960, voor een heerlijke tour langs de baaien en stranden van Ibiza!

Geniet van een ontspannen 3 uur durende tocht langs de westkust van Ibiza, waar je kunt zwemmen, zonnebaden en deelnemen aan wateractiviteiten. Verken enkele van de mooiste baaien en bezienswaardigheden van Ibiza, zoals Cala Gració, Cap Negret en Cala Salada – dat wordt beschouwd als een van de beste stranden van het eiland.

Voel de verfrissende bries terwijl je door het glinsterende water van de Balearen vaart. Ontspan in retro luxe op de comfortabele banken en ligstoelen aan dek, of geniet van snorkelen, kajakken of paddleboarden vanaf de zijkant van de boot.

Deze tochten zijn geschikt voor passagiers van alle leeftijden en zijn inclusief gratis drankjes en vers fruit, zodat je kunt genieten van verfrissingen terwijl je door het kristalheldere water van de baaien van het eiland vaart.

Als je op zoek bent naar een kortere boottocht die toch voldoende tijd biedt voor sightseeing en zwemmen, dan is de deze boottocht langs de baaien en inhammen van Ibiza een uitstekende keuze.

De tochten vertrekken en keren terug naar de jachthaven van San Antonio. Kinderen tot 14 jaar reizen tegen een gereduceerd tarief en kinderen van 5 jaar en jonger gaan gratis mee. Versnaperingen en het gebruik van snorkels, kajaks en paddleboards zijn bij de prijs inbegrepen.

Herleef de zorgeloze dagen van Ibiza’s hippieverleden met een onvergetelijke tocht aan boord van de Salvador!

8 – Zonsondergangcruise op een catamaran

Catamaran Ibiza Sunset

Op zoek naar de ultieme partycruise bij zonsondergang op het prachtige eiland Ibiza? Dan zijn de zonsondergangcruises op een catamaran precies wat je zoekt.

Zeil van Ibiza naar een betoverend eiland voor een ontspannen dag vol zonnebaden, zwemmen en muziek. Deze 8 uur durende cruises brengen je naar het onbewoonde eiland Espalmador, waar je kunt relaxen op de zachte zandstranden terwijl je luistert naar het kalmerende geluid van de golven.

Zodra het anker is uitgeworpen, kun je een verfrissende duik nemen in het kristalheldere water. Espalmador is een onbewoond privé-eiland met prachtige baaien en witte zandstranden, waardoor het de perfecte plek is voor glamoureuze fotomomenten.

Geniet van een heerlijke BBQ-diner bereid door de bemanning, bestaande uit varkensvlees, worstjes, vis, salade en vers fruit. Ontspan op de beste beats van de DJ aan boord of neem nog een duik.

Maak je op voor de langzame cruise terug naar de haven en geniet van de goede vibes, muziek en de betoverende zonsondergang rond Playa d’en Bossa. Vergeet niet om wat prachtige foto’s te maken, want het uitzicht is hier adembenemend.

Eten en drinken, inclusief bier, wijn en frisdrank zijn inbegrepen in het pakket. Afhankelijk van de tour die je kiest, kun je ook worden opgehaald en terug worden gebracht naar je hotel.

Zin in een ontspannen partycruise met alles wat je nodig hebt inbegrepen bij de prijs? Kies dan voor een zonsondergangcruise op een catamaran voor een onvergetelijke ervaring zonder gedoe. Bij annuleringen tot 24 uur van tevoren krijg je het volledige bedrag terug.

9 – Boottocht naar Formentera aangeboden door Cirque de la Nuit

Formentera with Benefits by Cirque de la Nuit - The all inclusive boat trip

Wat is er heerlijker dan ontspannen op het strand en enkel te hoeven kiezen tussen zwemmen en zonnebaden?

Deze all-inclusive boottochten van Cirque de la Nuit brengen je naar het rustige eiland Formentera, waar je op je gemak kunt verkennen of gewoon kunt ontspannen.

De dagtochten beginnen rond 11 uur en varen door het natuurreservaat Ses Salines, dat bekend staat om zijn heldere water en de flamingo’s die in de zoutmeren leven. De korte reis naar Formentera duurt ongeveer een uur en brengt je naar de belangrijkste haven van het eiland, waar je ongeveer 5,5 uur de tijd hebt om het eiland te verkennen.

Hier kun je de hippiemarkt bezoeken of naar de beroemde “vuurtoren aan het einde van de wereld” trekken om een paar Insta-waardige foto’s te maken. Neem de tijd om te zonnebaden op de zachte witte zandstranden of om af te koelen in het uitnodigende water. Verken enkele hoogtepunten van Formentera en de kustlijn van Ibiza op deze all-inclusive excursies, en maak gebruik van de snorkeluitrusting en standup paddleboards die worden aangeboden. Ontbijt en lunch zijn inbegrepen, evenals drankjes en verfrissingen aan boord.

Deze tochten zijn niet bedoeld voor feestvierders, omdat er geen dj of luide muziek aan boord is. Ze zijn eerder gezinsvriendelijk en lijken op een tocht per veerboot, waarbij eten, drinken en zwemstops bij de prijs zijn inbegrepen. De boot biedt plaats aan ongeveer 100 reizigers.

Sluit de dag af met een prachtige zonsondergang als de boot voor anker gaat bij Cap des Falco, een van de meest iconische plekken voor het bewonderen van de zonsondergang op Ibiza. Geniet van een langzame cruise terug naar huis via Ses Salines en luister naar het zachte kabbelen van de golven of bekijk de kookshow van Cafe Caleta.

10 – Zeiltocht langs de zuidkust van Ibiza

Sailing the Southern Beaches of Ibiza

Wil je de rust en pracht van de zuidkust van Ibiza verkennen tijdens een volledige dagexcursie zonder de drukte? Stap aan boord van een moderne en luxe catamaran en zeil langs de zuidelijke stranden van het eiland.

Deze intieme en exclusieve tochten zijn geschikt voor kleine groepen van maximaal 11 reizigers, waardoor je een geweldige persoonlijke ervaring kunt verwachten.

Leun achterover en ontspan terwijl je schipper voor het zeilen zorgt en de adembenemende kustlijn aan je voorbijtrekt. Verken de topbezienswaardigheden in het zuiden van Ibiza, zoals het serene strand van Cala Tarida en de spectaculaire klif die bekend staat als Atlantis.

Neem een verfrissende duik in het kristalheldere water van de Middellandse Zee of verken de kustlijn al snorkelend of suppend. Ontdek nog meer prachtige stranden zoals Cala d’Hort, waar je kunt stoppen voor de lunch en waar je wat vrije tijd krijgt om op verkenning te gaan.

Geniet van een dag op het water weg van de drukste plekken van het eiland tijdens deze unieke boottochten. Breng je eigen eten en drinken mee om aan boord van te genieten en speel je favoriete muziek af via het Bluetooth-geluidssysteem van de boot om de perfecte sfeer te creëren.

Bekijk enkele van de mooiste uitzichten van het eiland en breng tijd door bij de iconische rotsformatie Es Vedra.

Deze tochten zijn perfect voor kleine groepen en zijn inclusief een ervaren schipper, het gebruik van paddleboard- en snorkeluitrusting, en het luidsprekersysteem van de boot.

Voor wie op zoek is naar rust, privacy en een luxe boottocht rond de zuidelijke stranden, is dit een van de beste boottochten op Ibiza.

11 – Zonsondergangcruise naar Es Vedrá met livemuziek

Es Vedrá Sunset Catamaran Cruise with Live Music

Op zoek naar een korte boottocht met veel waar voor je geld en een levendige sfeer? Dan is de catamarancruise bij zonsondergang naar Es Vedrá precies wat je zoekt.

Geniet van livemuziek terwijl je langs de prachtige stranden van Ibiza vaart! De tocht begint in de jachthaven van San Antonio aan de westkust van Ibiza, waar reizigers bij aankomst een welkomstdrankje krijgen.

De gids aan boord vertelt je over de plaatsen en bezienswaardigheden die je passeert, zoals de populaire stranden van Cala Bassa, Cala Salada, de baaien van Cala Conta en het betoverende eilandje Es Vedrá.

Na het bewonderen van deze prachtige plekjes krijg je de kans om een verfrissende duik te nemen in het koele water van de Balearen. Glijd van de rand van de boot en ga snorkelen of, als je liever droog blijft, pak een drankje en speur naar vissen door de panoramische glazen ramen in de vloer van de boot.

Sluit de trip af met een zonsondergangcruise bij het beroemde Café Mambo in San Antonio, het hart van Ibiza’s legendarische pre-party scene. Leg de romantische zonsondergang vast en dans op livemuziek onder de prachtige zonsondergang.

De tour begint en eindigt in San Antonio Marina en duurt ongeveer 2,5 uur. Het gebruik van snorkeluitrusting en een welkomstdrankje zijn bij de prijs inbegrepen. Extra drankjes kunnen worden gekocht bij de bar aan boord. Deze boottocht is rolstoeltoegankelijk.

Deze populaire tochten zijn een geweldige keuze voor vriendengroepen en mensen die op zoek zijn naar een levendige feestsfeer. Vergeet niet je zwemkleding en goede vibes mee te nemen!

12 – Privéboottocht rond Cafe del Mar

Cafe del Mar Private Boat Trip

Geniet van een exclusieve 7 uur durende boottocht rond het iconische Cafe del Mar voor een onvergetelijke ervaring op Ibiza!

Deze luxe privé-excursies op een catamaran zijn geschikt voor maximaal 11 reizigers en bieden je gegarandeerd de best mogelijke tour. Vertrekkend vanuit San Antonio Marina, verken je de rustige schoonheid en de exclusiefste plekjes langs de westkust van het eiland.

Maak van de gelegenheid gebruik om te snorkelen of te paddleboarden in het koele, heldere water en geniet van de zon op het dek. Vaar langs de kusten en ontspan op de netten en preekstoelen aan de boeg van de catamaran terwijl het water onder je voorbijglijdt.

Of je nu een speciaal evenement wilt vieren of gewoon fantastische herinneringen wilt maken met vrienden of familie, je schipper zorgt voor de perfecte omgeving om achterover te leunen en te genieten van een fantastische dag.

Breng je eigen eten en drinken mee en luister naar je favoriete muziek via het Bluetooth-geluidssysteem aan boord. Wat is een betere manier om de dag op Ibiza door te brengen samen met je naasten?

De prijs van de tour is inclusief het gebruik van paddleboard- en snorkeluitrusting, en er is een koelbox beschikbaar aan boord. Je krijgt gratis mineraalwater en frisdrank, en reizigers mogen hun eigen alcoholische dranken meenemen om aan boord van te genieten.

Deze tours zijn geschikt voor privégroepen van alle leeftijden, en kinderzitjes zijn op aanvraag beschikbaar.

13 – Zonsondergangcruise vanuit San Antonio

San Antonio Sunset Boat Tour

Geniet van een romantische boottocht bij zonsondergang vanuit het levendige stadje San Antonio en laat je betoveren door de bezienswaardigheden en geluiden van Ses Variades, ook wel bekend als de ‘Sunset Strip’.

De Sunset Strip strekt zich uit van de haven van San Antonio tot aan het strand van Caló des Moro en zit vol met levendige clubs en hippe cafébars. Hier vind je enkele van Ibiza’s populairste en levendigste etablissementen zoals Café del Mar, Café Mambo en Savannah, waar mensen samenkomen om epische zonsondergangen te bekijken en te genieten van de beats van top-DJ’s.

Begin de avond in stijl met een twee uur durende zonsondergangcruise vanuit San Antonio en ontdek wat deze plek zo magisch maakt. Deze tour is perfect voor koppels die op zoek zijn naar een romantische ervaring, waarbij je kunt genieten van een ontspannen cruise met gratis drankjes terwijl je samen de zon in de zee ziet zakken.

Maak enkele spectaculaire Insta-waardige foto’s terwijl je over de zee tuurt en langs de restaurants, stranden en baaien aan de westkust van Ibiza vaart.

De tour duurt ongeveer twee uur en twee gratis drankjes zijn inbegrepen in de prijs. Bij annuleringen tot 48 uur voor aanvang krijg je het volledige bedrag terug.

14 – Boatparty’s op Ibiza

Ibiza Boat Party

De naar eigen zeggen “beste boatparty op Ibiza” wacht op jou als je op zoek bent naar een energieke cruise met live DJ’s, schuim en een open bar. Deze ervaring belooft een van de beste boottochten op Ibiza te zijn.

De tocht begint bij Playa d’en Bossa en vaart naar de beroemde Bora Bora Beach Club. Geniet van de warme mediterrane zon en de verfrissende zeebries terwijl je nipt van drankjes van de bar aan boord.

Maak een tussenstop voor een verkwikkende duik in het heldere water van de Middellandse Zee en probeer verschillende watersporten uit, zoals jetskiën en andere leuke wateractiviteiten.

Als je trek hebt gekregen, kun je genieten van een heerlijke maaltijd bestaande uit paella, salade en vers fruit. Na de lunch kun je vanaf het dek het prachtige uitzicht bewonderen terwijl de DJ de feeststemming naar een hoger niveau tilt.

Het hoogtepunt van de tour is ongetwijfeld de schuimparty terwijl deze “drijvende nachtclub” terugkeert naar Playa d’en Bossa, waar je verder kunt feesten!

De totale duur van de tocht is ongeveer 3,5 uur, wat betekent dat je in korte tijd veel plezier zult beleven.

Inbegrepen in de tour zijn professionele fotografie, animatie en een DJ, waardoor je gegarandeerd een onvergetelijke tijd zult hebben onder de zon van de Balearen!

Let op: deze tours zijn strikt voor 18 jaar en ouder en tickets zijn inclusief toegang en kortingen tot enkele van de beste clubs op Ibiza.

Je kunt tot 2 uur voor de activiteit boeken zolang er nog plaatsen beschikbaar zijn. Tickets kunnen niet worden terugbetaald.

15 – Bootverhuur op Ibiza

Ibiza Boat Rental

Ben je op zoek naar een specifieke cruise of boottocht maar kun je die hier niet vinden? Waarom huur je dan geen boot om je eigen droomexcursie op Ibiza samen te stellen!

Er zijn talloze boten om uit te kiezen, variërend van jachten en motorboten tot catamarans en klassieke houten zeilboten. Huur een boot met een kapitein die voor de navigatie kan zorgen terwijl jij ontspant, of ga het avontuur aan en bestuur de boot zelf.

Je hebt hier de mogelijkheid om boten te huren voor verschillende budgetten en smaken. Of je nu de luxe levensstijl van miljonairs wilt ervaren op een gestroomlijnd en modern superjacht, of liever de rustieke charme van een klassieke zeilboot zoekt, er is altijd een huurboot die aan je wensen voldoet.

Als je je eigen boot huurt, kun je zelf kiezen hoe je je dag doorbrengt. Vaar langs de populairste stranden van het eiland, zoals Ses Salines en Playa d’en Bossa, of ga voor anker voor de kust en geniet van een ontspannen dagje zonnebaden en zwemmen vanaf de boot.

Misschien wil je een speciale gelegenheid vieren of wil je gewoon quality time doorbrengen met je geliefden. Het huren van een boot is een geweldige manier om een onvergetelijke dag door te brengen!

Verken populaire bestemmingen op het eiland, zoals Cala Bassa of Cala Portixol voor een verfrissende duik, en vaar vervolgens naar Cala Benirrás om al zijn prachtige baaien te verkennen. Maak een zonsondergangcruise naar Es Vedrà of bezoek zelfs het nabijgelegen eiland Formentera, dat slechts een korte vaart verwijderd is.

Enkele van de populairste havens waar je een boot kunt huren zijn de haven van San Antonio aan de westkust van het eiland, Puerto Marina Ibiza Magna en de haven van Santa Eulalia aan de oostkust. Een van de exclusiefste jachthavens op het eiland is Puerto Deportivo Marina Botafoch.

We hopen dat je deze verzameling van de beste boottochten op Ibiza met plezier hebt gelezen en dat je het nuttig vindt bij het plannen van je volgende reis!

Als je op zoek bent naar andere activiteiten, bekijk dan zeker onze selectie van activiteiten en bezienswaardigheden op Ibiza.

We wensen je, zoals altijd, een goede reis!

Jolien Follens werkt als Dutch Content Localization Manager bij TourScanner. Ze is al van jongs af aan gepassioneerd door schrijven en koos daarom voor een master in de Journalistiek na het afronden van haar master in de Taal- en Letterkunde. Na haar studies ging ze aan de slag als vertaler en content editor om uiteindelijk bij TourScanner haar liefde voor schrijven te combineren met haar andere grote passie: reizen. Ze woonde al in België, Malta en Italië en reisde een jaar lang de wereld rond. Ondertussen staan er 33 landen op de teller en blijft haar verlanglijstje ellenlang. Staan nog op het programma: Canada, Japan, de Balkan, Zuid-Afrika, Colombia, Sri Lanka, Costa Rica, en nog veel meer!