Activiteiten in Amsterdam

Als het gaat om steden met een uitgesproken persoonlijkheid en fascinerende bezienswaardigheden, kun je moeilijk voorbij aan Amsterdam, één van de boeiendste bestemmingen van Europa.

Wat te doen in Amsterdam? Met zo’n unieke geografische indeling – één vol met bruggen, grachten, woonboten en meer – en een ongelooflijk interessante cultuur die alles biedt van kunst van wereldklasse tot de slapeloze Wallen, is er geen gebrek aan activiteiten in Amsterdam.

En met een prachtige mix van culturele kenmerken en hedonistische avonturen is het een even stijlvolle als levendige bestemming voor bezoekers van alle achtergronden. Als je geen kennis aan het opdoen bent in één van de vele musea en kunstgalerieën, kun je even ontspannen in prachtige openbare parken of wat lekkernijen proeven.

Of als je het even wat wilder aan wilt doen, ga dan naar de trendy bars of duik in een aantal unieke interactieve tentoonstellingen. Je kunt je verblijf nog specialer maken met een bezoek aan enkele nabijgelegen steden, die allemaal een andere kant van Nederland laten zien.

Wandel en fiets, leun achterover en geniet van een drankje op een terrasje, leer en lach terwijl je elk hoekje van onze boeiende hoofdstad verkent. Je zult al snel merken waarom Amsterdam een internationale bestemming is geworden…

1 – Vaar door de grachten

sightseeing canal cruise in Amsterdam

Geen reis naar Amsterdam is compleet zonder de iconische grachten te zien!

Het is een geweldige kans om de verschillende buurten van de stad te bekijken en te zien hoe ze zijn ontstaan: de middeleeuwse kern uit de 13e eeuw gebouwd op moerasland, het gouden tijdperk uit de 17e eeuw en de hippe nieuwe buurten!

Of maak een avondrondvaart om de prachtige stad onder het maanlicht te zien en de duizenden lichtjes te bewonderen.

Wil je zelf kapitein worden? Huur dan een waterfiets en ga op ontdekkingstocht!

Verken de vele mooie routes van de grachten, bekijk klassieke toeristische attracties van Amsterdam en afgelegen plekken, en krijg een uitgebreid beeld van de stad.

Dit soort boottocht biedt niet alleen al het plezier van een traditionele rondvaart, maar ook een extra voordeel: je kunt namelijk erg flexibel zijn en excursies op eigen gelegenheid ondernemen.

Lees meer over de beste rondvaarten in Amsterdam.

2 – Verken het Rijksmuseum

Rijksmuseum, Amsterdam

Dit museum is gewoon een van de beste ter wereld.

Waar anders kunnen reizigers 800 jaar Nederlandse kunst en geschiedenis ontdekken van een land dat enkele van ’s werelds grootste kunstenaars, zoals Rembrandt en Vermeer, heeft voortgebracht, en daarna genieten een heerlijke maaltijd in het met een Michelinster bekroonde restaurant Rijks?

Zorg er zeker voor dat je De Nachtwacht van Rembrandt niet overslaat, dit is een van de publiekslievelingen.

Lees meer over de prijs van tickets voor het Rijksmuseum.

3 – Verken de Wallen

Red Light District, Amsterdam

Elk overzicht van activiteiten in Amsterdam moet een bezoek aan de Wallen bevatten.

Reizigers zijn gefascineerd door het Prostitutie Informatie Centrum dat mythes en vooroordelen over de industrie ontkracht, en de Oude Kerk – de oudste kerk van Amsterdam die rijk werd toen de zondaars in de buurt hun geest reinigden door een ‘zondetaks’ te schenken.

Verken het smalste straatje van de stad en geniet van de sfeer in enkele historische kroegen.

En natuurlijk, als je avontuurlijker bent ingesteld, kun je zelfs meer van de seksindustrie in de stad ontdekken, inclusief de beroemde raamshows.

Deze fascinerende rondleidingen zijn een geweldige manier om een van de beruchtste gebieden van de stad in een nieuw licht te zien!

4 – Bezoek het Anne Frank Huis

Jewish Quarter, Amsterdam

In een van de meest historische en raadselachtige buurten van Amsterdam leer je over het roerige verleden van de stad en hoe de Tweede Wereldoorlog het leven van iedereen in de stad beïnvloedde – maar ook hoe de Nederlanders zich tegen de bezetting verzetten door Joden geheime schuilplaatsen te bieden!

In het centrum staat het beroemde Anne Frank Huis, waar ze haar beroemde dagboek schreef.

Je komt alles te weten over de familie Frank en hun leven in dit bescheiden huis, en over hoe het dagboek van een tienermeisje de wereld voor voorgoed veranderde.

Let op: de toegang tot het huis kost extra, maar het is zeker de moeite waard om er aan het einde van de rondleiding even langs te gaan!

5 – Stap een coffeeshop binnen

coffee shop in Amsterdam

Veel reizigers trekken naar Amsterdam vanwege zijn cannabiscultuur, die zich grotendeels afspeelt in de ‘coffeeshops’.

Neem deel aan deze stadswandeling en laat je door een gids naar de beste winkels en snacks leiden. Natuurlijk staan er ook proeverijen op het programma!

Je bezoekt zelfs een koffieshop en bestelt wat lekkers nadat je gids je heeft rondgeleid en heeft laten zien hoe je een joint rolt (wat in allemaal legaal is, natuurlijk).

Ga naar de iconische Grey Area, waar beroemdheden als Snoop Dogg op bezoek zijn geweest; of trek naar Original Dampkring waar je kunt genieten van de houten accenten en de gezellige sfeer, of ga langs bij Green House United, waar je een vuurtje kunt opsteken terwijl je het prachtige aquarium, dat in de vloer is ingebouwd, bewondert!

Deze coffeeshops zijn creatief, stijlvol en gezellig en zeker de moeite waard om te bezoeken.



6 – Neem deel aan de Heineken Experience

Heineken Experience, Amsterdam

Ontdek het verhaal achter een van ’s werelds favoriete dranken!

Neem deel aan de Heineken Experience en ontdek hoe het geliefde bier van Gerard Adriaan Heineken al meer dan 150 jaar wordt gebrouwen en gedronken. Vang een glimp op van zijn visie, innovaties en de ingrediënten die worden gebruikt!

Als het bezoek dorst heeft opgewekt, bestel dan zeker een glas voordat je vertrekt.

7 – Woon een van de Candlelight Concerts bij

candlelight concerts in Amsterdam
Met dank aan Candlelight Experience / Fever

Zowel het podium als de muzikanten en hun instrumenten zijn klaar. Het concert begint. Laat je meevoeren door de muziek en bewonder de kaarsen die zacht flikkeren op de achtergrond.

Een Candlelight concert bijwonen is een onvergetelijke ervaring voor elke muziekliefhebber. Geniet van de rustgevende sfeer en talent van wereldklasse. Dit is een intieme en stijlvolle gelegenheid als geen ander.

Ontspan op de klanken van Vivaldi, ga los op de muziek van Queen, of dompel jezelf onder in de filmwereld met een medley van soundtracks.

8 – Bezoek de Johan Cruijff ArenA

Johan Cruijff Arena Stadium, Amsterdam

Voetbalfans zullen de kans niet voorbij laten gaan om heilige grond te betreden in het thuisstadion van Ajax!

Stap de dug-out en kleedkamer binnen, en bekijk de schitterende prijzenkast.

Tot slot, als het mogelijk is, woon dan een wedstrijd van Ajax bij en zie hoe de ploeg het thuispubliek in vervoering brengt. Maak je klaar voor een meeslepende ervaring!

9 – Maak een hop-on-hop-off-bus- en boottocht

hop-on hop-off boat tour in Amsterdam

Met zoveel leuke activiteiten in Amsterdam, is een bus- en boottour een geweldige manier om alle bezienswaardigheden comfortabel te zien.

Verken de stad op je eigen tempo en maak je geen zorgen over het vervoer: stap in en uit waar je maar wilt, en er is altijd weer een andere bus of boot om de hoek, compleet met audiogids!

Gesponsorde plaatsing

Ontdek het Joodse erfgoed in het Joods Museum

Bezoek het enige museum dat gewijd is aan de Joodse geschiedenis in Nederland en ontdek het Joodse leven en de Joodse cultuur. In het Joods Museum kun je een rondleiding krijgen door de Portugese Synagoge en je eer betuigen bij het Nationaal Holocaust Monument.

Als onderdeel van deze informatieve ervaring kun je ook het Joodse erfgoed verkennen aan de hand van talloze artefacten en 3D-presentaties.

10 – Trek naar Den Haag, Rotterdam en Delft

The Hague Peace Palace, Netherlands

Rotterdam, de tweede grootste stad van Nederland, heeft een bruisend nachtleven en prachtige architectuur, dus blijf er een nachtje slapen als je kunt!

Het charmante Delft heeft niet voor niets de bijnaam Prinsenstad gekregen. Sinds Willem van Oranje worden namelijk bijna alle leden van het Nederlandse Konklijke Huis bijgezet in de koninklijke grafkelders in de Nieuwe Kerk. Delft heeft daarnaast nog heel wat anders te bieden, zoals veel ongelooflijke monumenten en een wereldberoemde porseleinfabriek!

Tot slot is het Vredespaleis in Den Haag een symbool van internationale samenwerking en vrede.

Tip; Bekijk ons overzicht met leuke dingen om te doen in Den Haag.



11 – Woon een F1-race bij in Zandvoort

Formula One race in Zandvoort

De Grand Prix van Nederland, die elk jaar eind augustus plaatsvindt, is een evenement waar veel naar wordt uitgekeken op de F1-kalender. Zandvoort, het circuit dat ongeveer 30 kilometer ten westen van Amsterdam ligt, is een van de meest uitdagende circuits op het programma, wat het F1-weekend des te spannender maakt.

Naast de raceduels zijn er altijd verschillende energieke concerten en feestjes in de stad. Met een 3-daagse pas in de hand kun je genieten van alle festiviteiten, inclusief de trainingen, kwalificaties en de race zelf.

Tip: probeer plaatsen te bemachtigen in de Eastside Grandstand voor een spectaculair uitzicht op bochten 11 en 12.

12 – Bezoek het Van Gogh Museum

Van Gogh Museum, Amsterdam

200 schilderijen, 500 tekeningen en 700 brieven van een van de grootste kunstenaars uit de geschiedenis nemen je niet alleen mee door zijn kunstwerken, maar ook in zijn uitzonderlijke (hoewel gekwelde) geest.

Ontdek hoe zijn kunst zoveel mensen heeft bereikt en beïnvloed, maar pas nadat een worstelende Van Gogh zijn aspiraties al had opgegeven.

Terwijl je de verschillende galerieën verkent, kun je alles leren over de verschillende stromingen die hem hebben beïnvloed en hoe hij op zijn beurt andere artistieke media heeft beïnvloed.

En als je nog meer context wilt bij de werken die je ziet, kun je zelfs een rondleiding boeken!

Uitverkocht? Ontdek hoe je last-minute tickets voor het Van Gogh Museum kunt bemachtigen.

13 – Doe mee aan een speurtocht door de stad

scavenger game in Amsterdam

Amsterdam heeft meer te bieden dan je op het eerste gezicht zou zeggen!

Met je smartphone als schatkaart krijg je een spannende rondleiding door de stad vol leuke weetjes, verborgen geschiedenis en aanbevelingen voor geweldige activiteiten in Amsterdam buiten de gebaande paden.

Het beste van alles is dat je de speurtocht kunt pauzeren als je ergens wat langer wilt blijven.

14 – Bekijk de prachtige Jordaan

Jordaan district, Amsterdam

Dit is het deel van Amsterdam dat je op ansichtkaarten ziet!

De voormalige arbeiderswijk is nu gewild terrein en behoudt zijn rustieke 17e-eeuwse charme.

Grachten, binnenplaatsen, bruggen en achterafstraatjes zijn er in overvloed – let op jonge kunstenaars en ondernemers die hun stempel drukken op het gebied terwijl je luistert naar de verhalen over de magische Jordaan.

Gesponsorde plaatsing

Bewonder de beroemdste kunstwerken ter wereld

Zie een aantal van de beroemdste schilderijen tot leven komen in Fabrique des Lumières!

Bij deze ongelofelijke tentoonstelling zie je hoe bekende kunstwerken worden geprojecteerd op muren tot wel 17 meter hoog, met behulp van licht, video en geluid. Wandel tussen de penseelstreken van meesters en maak deel uit van de creatie.

15 – Bezoek het Hash Marihuana & Hemp Museum

Hash Marihuana & Hemp Museum, Amsterdam

Dit marihuanamuseum bevindt zich pal in het hart van de Wallen!

Er groeien echte planten en je krijgt pijpen en attributen van over de hele wereld te zien, maar wat de bezoekers echt zal verbazen, zijn de vele toepassingen van hennep!

Stof, voedsel, brandstof – er is een reden waarom Nederland de hennephoofdstad van de wereld is geworden!

16 – Bezoek Fashion for Good

Fashion for Good, Amsterdam
Met dank aan Fashion for Good

Wist je dat we nu 60% meer kleding kopen dan in het begin van de jaren 2000, maar elk kledingstuk slechts half zo lang houden?

Dit heeft ernstige en onnodige milieueffecten tot gevolg!

Bezoek Fashion for Good en ontdek hoe je kleding kunt vinden die net zo duurzaam als stijlvol is, nu grote merken als Adidas en Lafayette meedoen!



17 – Bezoek het Amsterdam Museum

Amsterdam Museum

Hoe heeft deze geweldige stad kunstenaars, atleten en prostituees voortgebracht en hoe is Amsterdam erin geslaagd om elke uithoek van de wereld te koloniseren?

In het Amsterdam Museum krijg je verbazingwekkende verhalen en tal van obscure feiten te horen waar je misschien nooit aan gedacht hebt!

De collectie is gevestigd in een al even historisch gebouw uit de jaren 1500 en heeft een mooie mix van authentieke artefacten en moderne presentatietechnieken.

Krijg inzicht in hoe de specerijenhandel heeft geleid tot het Amsterdam dat we vandaag de dag kennen en waarderen, in een volledig interactief museum dat je een dieper begrip van de stad zal geven.

18 – Bezoek het Museum of Prostitution

Museum of Prostitution, Amsterdam

Dit is het enige museum over sekswerk ter wereld!

Het bevindt zich in een voormalig bordeel waar bezoekers kunnen zien hoe het er aan toe gaat aan de andere kant van de ramen van de Wallen!

Leer hoe Amsterdam sekswerk omarmde en ontdek meer over de taboes, anekdotes en gevaren waar prostituees mee te maken hebben.

Bezoekers vinden het leuk om de “bekentenismuur” te bekijken voor sappige en onthullende informatie.

19 – Verken de Oude Kerk

Oude Church, Amsterdam

In het centrum van de Wallen staat… een kerk?

De oudste en belangrijkste kerk van Amsterdam wordt omringd door cannabiswinkels en bordelen.

De Oude Kerk is versierd met kunst, maar beroemder dan de decoraties is haar reputatie: er wordt gezegd dat mensen na een nacht van uitspattingen en overdaad op de Wallen geld doneren aan de Kerk!

20 – Smul van een verrassingsdiner

Surprise Night Dinner, Amsterdam

Er gaat niets boven een unieke maaltijd op reis; en met Amsterdam Surprise Night Dinner wordt elk onderdeel van de maaltijd een avontuur – inclusief waar je eet!

Meld je aan voor een avond naar keuze en wacht op het sms’je met je bestemming voor die avond.

Met een zorgvuldig samengestelde lijst van de beste restaurants van de stad kun je zeker zijn van een heerlijke eetervaring – en een leuk avontuur buiten je comfortzone!

21 – Ga iets drinken bij de beste rooftopbars

best rooftop bars in Amsterdam

De rooftopbars van Amsterdam combineren stijl met heerlijke drankjes en zijn echte aanraders!

Begin goed bij SkyBar 747, waar je, met een feestelijk welkomstdrankje in de hand, het vliegveld kunt bewonderen.

Of ga op wintersport bij Floor 17, met een geweldig uitzicht op curling- en hockeywedstrijden.

En als je tijdens de zomer op bezoek bent, mag je Level Eleven niet missen, een seizoensgebonden pop-upbar met zorgvuldig samengestelde ginselecties.

Ga lekker zitten en geniet van het uitzicht!



22 – Ga naar een Escape Room

escape room in Amsterdam

Escape Rooms zijn erg populair en boeien mensen wereldwijd!

Betreed een themakamer zoals The Gallery of The Orient Express waar plotseling de deur achter je dichtslaat.

Je hebt slechts 60 minuten, de objecten in de kamer, en je getalenteerde brein om te ontsnappen uit de kamer! Ben je er klaar voor?

23 – Bewonder de windmolens van de Zaanse Schans

Zaanse Schans windmills, Netherlands

De meest iconische foto’s van Nederland zijn toch wel de grachten en de windmolens!

Maak een dagtocht vanuit Amsterdam naar de prachtige zee van verschillend gekleurde tulpen op het Nederlandse platteland en dan verschijnt het charmante molendorp voor je – een bewijs dat je zowel milieuvriendelijk als cool kunt zijn.

24 – Drink een drankje in House of Bols

Mirror Bar, House of Bols, Amsterdam

Stap in de wereld van Lucas Bols, het merk dat Amsterdam al sinds 1575 voorziet van eersteklas likeuren!

Ervaar de geschiedenis door middel van geur, film, geluid en de Hall of Taste met alle 38 likeuren die worden tentoongesteld – voordat een barman in de Mirror Bar een heerlijk drankje voor je ogen brouwt!

25 – Geniet van het uitzicht vanaf de A’DAM Lookout

A'DAM Lookout observation deck, Amsterdam

Met gratis telescopen en een 360-graden uitzicht over Amsterdam vanaf het observatiedek, is dit een geweldige plek om de stad te verkennen!

Voor de durfals is er de ‘Over the Edge’, de hoogste schommel van Europa. Deze geeft je de kans om op 100 meter hoogte boven de stad te schommelen. Feestgangers geven misschien liever de voorkeur aan de Madam Skybar en nachtclub om boven op de wereld te dansen.



26 – Bezoek de Keukenhof

Keukenhof Gardens, Netherlands

Het lijkt wel alsof je door een gigantisch schilderij loopt dankzij de vijftien kilometer aan paden die je langs 32 hectare tulpen, hyacinten en narcissen leiden!

Bloemen in elke denkbare kleur liggen letterlijk aan je voeten. Bezoekers zijn dol op de thematuinen, vooral de Engelse tuin, Japanse tuin en historische tuin!

Lees meer over de prijs van tickets voor de Keukenhof.

27 – Bezoek Ripley’s Believe It or Not

Ripley’s Believe It or Not, Amsterdam
Met dank aan Ripley’s Believe it or Not

Dit is geen gewoon museum!

Deze bizarre, eclectische plek zal je de stuipen op het lijf jagen, maar je zult niet weg kunnen kijken.

Of het nu de gekrompen hoofden zijn, een robot gemaakt van auto-onderdelen, Amsterdam onder water, of ’s werelds langste vingernagels die, als je ze neerlegt, de lengte hebben van een gebouw van drie verdiepingen… Je raadt nooit wat je nog allemaal te zien krijgt!

28 – Bewonder het menselijk lichaam bij Body Worlds

Body Worlds, Amsterdam

In deze unieke tentoonstelling zijn er 200 echte mensen te zien!

De modellen lijken op elk moment weer tot leven te kunnen komen en laten de complexiteit en kwetsbaarheid van het ongelooflijke menselijk lichaam zien!

De tentoonstelling The Happiness Project toont hoe geluk onze gezondheid verbetert, terwijl de tentoonstelling in de kelder, die alleen toegankelijk is voor volwassenen, je mond doet openvallen!

29 – Bezoek het Muiderslot

Castle Muiderslot, Netherlands

Als deze muren konden praten, zouden ze vast een aantal geweldige verhalen te vertellen hebben!

Gelukkig kan een gids je meenemen over de gracht naar dit kasteel van meer dan 700 jaar oud, en je alle verhalen vertellen over deze turbulente plek!

Het Muiderslot is verbazingwekkend goed bewaard gebleven, en dan hebben we het zelfs over de historische kruiden die in de tuin groeien!

30 – Wandel door het Vondelpark

Vondelpark, Amsterdam

Het grootste park van Amsterdam is niet alleen een lust voor het oog, het zit ook vol activiteit en leven!

Zo is het een populaire plek om mensen te kijken en honden uit te laten, en worden er in de openluchtconcertzaal gratis dans-, comedy- en muziekoptredens georganiseerd!

Je vindt er tal van cafés en restaurants in de buurt, evenals een prachtig standbeeld van de dichter Vondel omringd door bloemen.



31 – Verken het Nationaal Park De Hoge Veluwe

Hoge Veluwe National Park, Netherlands

Iets buiten Amsterdam bevindt zich het nationale park De Hoge Veluwe, een geweldige plek om te wandelen of te fietsen terwijl je uitkijkt naar herten, moeflons en wilde zwijnen!

Hoewel het park op slechts een uurtje rijden van de stad ligt, heb je tijdens je ontdekkingstocht het gevoel dat je in een stukje landelijk verleden van Europa bent gestapt!

Verken de dichte bossen en bewonder de uitgestrekte vlaktes, terwijl je alles leert over dit waardevolle ecosysteem en zijn opmerkelijke bewoners.

De meeste reizigers zullen vervolgens naar het nabijgelegen Kroller-Muller Museum gaan, de op één na grootste kunstcollectie van Van Gogh ter wereld, en een beeldentuin met 160 beelden te midden van de nabijgelegen natuur!

32 – Fiets door Amsterdam

bike tour in Amsterdam

Zo verplaatsen de Amsterdammers zich!

Lokale gidsen leiden fietstochten waarbij reizigers veel te zien krijgen en de smalle straatjes kunnen verkennen om zo de geheime plekjes van de stad te ontdekken.

Ondertussen houd je ook halt bij de belangrijkste bezienswaardigheden en geeft de gids je inzicht in de Amsterdamse cultuur!

33 – Ga kanoën in Waterland

canoeing in the Wetlands, Netherlands

Dit is een ideale excursie voor avontuurlijke reizigers, of iedereen die gewoon een paar uur weg wil van de drukke stad!

Het landschap van Waterland is letterlijk schilderachtig – Rembrandt heeft het namelijk geschilderd!

Met fluitende vogels en de geur van wilde bloemen is dit de perfecte setting voor een zonsondergang over het vlakke platteland.

34 – Ga naar het strand van Zandvoort en Scheveningen

Scheveningen day trip from Amsterdam

Zin in een dagje zon, zee en strand?

Zandvoort, bekend van de Grand Prix van Nederland, en Scheveningen zijn twee geweldige badplaatsen op een steenworp afstand van Amsterdam!

Je kunt er meer doen dan alleen maar zonnebaden: rol van de Zandvoortse zandduinen, bezoek het casino, ga surfen of speel een potje volleybal op de stranden van Scheveningen.



35 – Verken Amsterdam per Segway

segway tour in Amsterdam

Een rondleiding op een zelfbalancerende segway stelt je in staat om dingen te doen die je niet kunt doen tijdens een bustour.

Zoef langs de grachten, over de Magere Brug en door de Botanische Tuinen terwijl je gids je boeit met geweldige vondsten, anekdotes en lokale aanbevelingen voor dingen die je kunt doen in Amsterdam!

En maak je geen zorgen, met een Segway rijden is gemakkelijker dan je denkt!

36 – Vlieg over Amsterdam met THIS IS HOLLAND

THIS IS HOLLAND, Amsterdam
Met dank aan THIS IS HOLLAND

Deze 5D-ervaring geeft een hele nieuwe betekenis aan de Vliegende Hollander!

Beleef het beste van Nederland in deze meeslepende zintuiglijke ervaring. Zweef over de bezienswaardigheden, geluiden en geuren van Amsterdam en het Nederlandse platteland, terwijl je met je voeten omhoog zit in de vluchtsimulator.

Vlieg over erfgoedsites, grachten, windmolens en nog veel meer. Of, als je het echte werk verkiest, kun je ervoor kiezen om een echte vliegervaring te boeken!

37 – Bezoek Madame Tussauds

Madame Tussauds, Amsterdam Madame Tussauds heeft levensechte versies van veel beroemdheden, die opvallend stil staan voor foto’s en graag luisteren naar wat je van ze vindt!

Artiesten, zangers, leden van de koninklijke familie, superhelden, winnaars van de Nobelprijs voor de Vrede en nog veel meer bekendheden zijn te zien in dit museum – ga daarna naar de opnamestudio om een liedje te zingen en de beelden naar je opgestuurd te krijgen!

38 – Bekijk moderne kunst in het Moco Museum

Moco Museum, Amsterdam

De hedendaagse kunstscène van Amsterdam is net zo geavanceerd en modern als de grootmeesters die eraan voorafgingen.

De tentoonstelling ‘Laugh Now’ stelt werken van Banksy tentoon en is een populair hoogtepunt voor bezoekers, net als de expositie “Modern Masters” waarmee je werken van moderne meesters als Andy Warhol en Keith Haring kunt bewonderen.

Je vindt er ook lopende tentoonstellingen terug zoals een expositie over NFT-kunst of immersieve digitale kunst.

39 – Bezoek het Sexmuseum, de Venustempel

Sexmuseum Amsterdam Venustempel

Dit zinnenprikkelende museum behandelt een taboe-onderwerp op een opmerkelijk inzichtelijke manier!

Met een mix van kunst, beeldhouwkunst, humor en erotiek onderzoekt dit museum de rol van seks in het menselijk leven, van de oude Grieken, de stoommachines die werden gebruikt om ‘vrouwelijke hysterie’ te genezen, tot de toegenomen seksuele bevrijding van tegenwoordig.

Wie zegt dat musea niet leuk zijn?



40 – Proef Amsterdam tijdens een culinaire tour

food tour in Amsterdam

Ontdek Amsterdam via je smaakpapillen tijdens een culinaire privétour naar alle lokale verborgen juweeltjes.

Eet je een weg door de Jordaan, waar diverse, levendige restaurants samenkomen met de bruisende energie van de stad.

Terwijl de gidsen culinaire geheimen met je delen, krijg je ook nieuwe perspectieven op de Nederlandse samenleving en geschiedenis – met enkele heerlijke resultaten!

Dit is zeker de lekkerste manier om de cultuur en tradities van de stad te ervaren terwijl je alles leert over de rijke geschiedenis van authentieke gerechten, waaronder de kenmerkende stroopwafel – een genot voor elke zoetekauw!

41 – Griezel in de Amsterdam Dungeon

Amsterdam Dungeon, Amsterdam

BOE! Bang? Oké, misschien niet.

Maar van een bezoek aan de Amsterdam Dungeon gaan je haren overeind staan!

Ervaar de duistere kant van Amsterdam met voorstellingen vol live acteurs, griezelige geschiedenis, schrikeffecten, gruwelijke decors, martelkamers en een goede dosis zwarte komedie!

Het galgenveld, waar ooit alle ter dood veroordeelden samenkwamen, trekt heel wat geïnteresseerden.

42 – Leer schetsen in Museum Rembrandthuis

Rembrandt House Museum, Amsterdam

Bezoekers kunnen schilder- en schetslessen volgen op de plek waar de grote kunstenaar tot zijn faillissement woonde en werkte.

Het huis en de inrichting stralen 17e-eeuwse pracht uit en tonen zeldzame stukken en persoonlijke collecties van Rembrandt.

Om dieper in zijn kunst te duiken, is er een tentoonstelling die moderne technologie gebruikt om details van zijn schilderijen te onthullen die met het blote oog niet te zien zijn!

43 – Steek de grens over en bezoek België

Bruges day trip from Amsterdam

Omdat Amsterdam in het hart van Europa ligt, kunnen reizigers van de gelegenheid gebruikmaken om geweldige plaatsen te ontdekken buiten de Nederlandse landsgrenzen!

Brugge, bekend als ‘het Venetië van het Noorden’, ligt dicht bij genoeg voor een uitstapje van een halve of een hele dag.

Ontdek deze sprookjesachtige stad met romantische kanalen, overheerlijke chocolade, historische wijken en levendige markten.

Stop bij enkele charmante souvenirwinkeltjes, geniet van het unieke uitzicht op de stad, of neem plaats op een terrasje en sla de gezellige drukte van deze bruisende stad gade.

Je kunt zelfs even halt houden bij de Basiliek van het Heilig Bloed om een flacon te bekijken die het bloed van Jezus zelf zou bevatten.

Zoals je merkt valt er heel wat te beleven in Brugge, niet slecht voor een dagje uit!

Tip: Mis de leukste dingen om te doen in Brugge niet.

44 – Proef haring

herring tasting in Amsterdam

Haring proeven moet zeker op jouw to-dolijstje staan. Dit is namelijk een van de meest essentiële activiteiten in Amsterdam!

De geur van haring verspreidt zich over de stad en je zult zeker deze sterke visgeur opmerken als je langs een foodtruck loopt.

Haring is niet rauw, smaakt als zoute sashimi en is de perfecte remedie tegen een kater. Bovendien verlaagt het je cholesterolgehalte en versterkt het je immuunsysteem. Vooruit, tast toe!



45 – Bezoek een muziekfestival

DGTL music festival in Amsterdam

Elke Pasen brengt het milieuvriendelijke festival van DGTL de top van de underground elektronische muziek naar boven voor een lang weekend vol indrukwekkende lichtshows, geweldige beats en urenlang dansen!

Loveland is nog zo’n ongelooflijk elektronica- en technofestival, met een gigantische pool party!

Ben je eerder liefhebber van klassieke muziek, dan is Klassifest zeker iets voor jou. Tijdens dit festival draait alles om klassieke muziek die de ziel van de luisteraars raakt.

46 – Bezoek het Scheepvaartmuseum

National Maritime Museum, Amsterdam

Hoe slaagde het kleine Nederland erin de zeeën te veroveren en koloniën te stichten van New York tot Zuid-Afrika en Indonesië?

Tijdens hun ontdekkingsreizen stuitten ze op nieuw land; bekijk de atlassen waarin ze deze ontdekkingen voor het eerst schetsten!

Volg daarna het avontuur van een 18e-eeuwse zeeman terwijl je aan boord gaat van een replica van een schip uit die tijd!

47 – Verken Giethoorn

Giethoorn’s Old Town, Netherlands

Verlaat Amsterdam en trek naar het polderlandschap, land dat uit de zee is gewonnen, en bezoek een van de meest pittoreske dorpen van Nederland!

Auto’s zijn verboden in de oude stad om het karakter van Giethoorn te behouden, dus je kunt deze stad alleen te voet of vanop een boot verkennen!

Bezoekers zijn dol op de merkwaardige huizen met rieten daken.

48 – Neem de veerboot naar Marken

Marken, Netherlands

Tot aan de jaren 1950 was Marken afgesloten van het vasteland, waardoor het een uniek karakter ontwikkelde dat het vandaag de dag nog steeds heeft!

Marken werd oorspronkelijk gebouwd in het midden van de Zuiderzee, een baai met een ongelooflijk landschap.

De kenmerkende traditionele cultuur van het dorp trok antropologen aan, en sinds het water werd afgedamd, is Marken een overblijfsel gebleven van een vervlogen tijdperk.

Bekijk de kleurrijke houten huizen op palen, de klompenfabriek, de ouderwetse vissers op het Markermeer, en de vuurtoren die hen naar veiligheid bracht.

49 – Ding af op de vlooienmarkt IJ-Hallen

IJ-Hallen flea market, Amsterdam

Dit is de grootste vlooienmarkt van Europa met 750 kraampjes waar je kleding, antiek, sieraden, boeken, meubels en alles daartussenin kunt kopen!

Om het meeste uit je bezoek te halen, moet je er vroeg bij zijn, of kom op zondagmiddag wanneer de verkopers de prijzen verlagen van de voorraad die ze niet mee naar huis willen nemen.

En vergeet niet af te dingen!



50 – Bezoek het Museum Ons’ Lieve Heer op Solder

Our Lord in the Attic Museum, Amsterdam

Dit museum ligt verscholen in een 17e eeuws huis, waardoor de meeste mensen het zomaar voorbij lopen.

In een tijd waarin katholieken niet openlijk mochten bidden, werd er in het pand een schuilkerk gebouwd.

Bezoekers vinden het geweldig om door de gangen en trappen van een gewoon huis te lopen, om op zolder een kerk te ontdekken die eeuwenlang verborgen is gebleven!

51 – Laat je verblinden in het Diamant Museum

Diamond Museum, Amsterdam

Diamanten zijn voor altijd, net zoals de herinneringen die je aan dit museum zult overhouden!

Dit museum is absoluut een lust voor het oog en gewoonweg fascinerend!

Leer hoe elke diamant een lange reis van 200 kilometer aflegt vanaf het middelpunt van de aarde.

Bezoekers zijn dol op de diamanten apenschedel en de met diamanten bezette Sterrennacht.

52 – Bezoek Huis Willet-Holthuysen

Willet-Holthuysen, Amsterdam

Het glamoureuze huis en de collectie werden door de welgestelde mevrouw Willet-Holthuysen aan de stad Amsterdam nagelaten zodat iedereen ervan kon genieten!

Dit trotse en weelderige huis, gelegen midden in de stad, was ooit de thuisbasis van een van de meest prominente echtparen uit de 19e eeuw.

Ze stonden bekend om hun indrukwekkende kunstcollectie en decoratieve vaardigheden, die allemaal een eerbetoon waren aan het romantische tijdperk.

Wandel door de Franse balzaal, de weelderige tuin en het museum waar je een verzameling kunst en antiek kunt bewonderen, om een idee te krijgen van het leven van de rijken en hun bedienden!

53 – Bezoek het Verzetsmuseum

Dutch Resistance Museum, Amsterdam

Het is 1940 en de Duitsers hebben Nederland ingenomen. Hoe reageer je daarop en wat doe je de volgende dag?

Ontdek hoe de geschokte lokale bevolking onder het nieuwe regime gedwongen werd hun leven drastisch te veranderen; terwijl ze manieren vonden om weerstand te bieden door wapens te smokkelen, Joden te verbergen en te koken met bloembollen!

54 – Dineer in een Michelin-restaurant

fine dining restaurant in Amsterdam

We begrijpen dat je niet altijd gezouten haring en spacecake kunt eten.

Verwen jezelf met zoete en zure contrasten in De Kas, bewonder het creatieve gebruik van groenten bij Choux, proef het ongelooflijke Aziatische eten en de cocktails bij Geisha, of geniet van de ontspannen sfeer en eenvoud van Elkaar – om er maar een paar te noemen!



55 – Houd het hoofd koel in de XtraCold Icebar

XtraCold Icebar, Amsterdam

De koelste/coolste bar in Amsterdam.

Ruil je T-shirt in voor thermisch ondergoed en handschoenen en ontspan in deze ijskoude bar waar het altijd -10 graden is en waar alles, zelfs je stoel en je glas, van ijs is gemaakt!

De funky kleurrijke verlichting zorgt voor een ongelooflijke sfeer, wat de perfecte manier is om een avondje uit in de stad te beginnen of te eindigen!

56 – Reis de wereld rond in het Tropenmuseum

Tropenmuseum, Amsterdam

Dit is een museum over de wereld met een kleine twist.

In plaats van de verschillen tussen volkeren en culturen wereldwijd te benadrukken, nodigt het museum bezoekers uit om overeenkomsten en universele thema’s te vinden die iedereen met elkaar verbinden!

Bekijk fascinerende voorwerpen van over de hele wereld van dichtbij en zie de ongebruikelijke manieren waarop ze met elkaar in verband staan.

Onderweg kun je je verdiepen in de thema’s die ons persoonlijke leven bepalen, van aanbidding en conflict tot feestjes en rouwrituelen.

Er is zelfs een speciale vleugel voor kinderen in het museum, waardoor het een must-visit is.

57 – Ga kaasproeven bij Henri Willig

Henri Willig cheese factory

Neem een kijkje achter de schermen van een authentieke kaasfabriek terwijl je de lekkerste lokale kazen proeft met een bijpassend biertje of wijntje in de hand!

Henri weet alles over kaas en zal zijn kennes met de bezoekers delen. Zo leer je meer over hoe kaas precies wordt gemaakt.

58 – Bezoek het Stedelijk Museum

Stedelijk Museum, Amsterdam

Dit museum, tot de nok toe gevuld met dynamische meesterwerken uit de moderne kunst, is dit de hemel voor kunstliefhebbers!

Met werken van Picasso, Cezanne en De Stijl, zullen bezoekers van geen ophouden weten tijdens het verkennen van de permanente collectie bestaande uit 90.000 kunstwerken. Zo kun je genieten van bewegende beelden, grafisch ontwerp, industrieel ontwerp en installaties!

Bezoekers horen ook graag alles over de gestolen meesterwerken.

59 – Ga naar het Hard Rock Café

Hard Rock Cafe, Amsterdam

Je kunt niet elke avond stroopwafels en kaas eten, trek daarom naar het Hard Rock Café en geniet van een stevige maaltijd! Smul van hamburgers, macaroni met kaas, ribbetjes, of veganistische opties – dit zijn slechts enkele van de smakelijke gerechten op het menu.

Vergeet na het bestellen niet om alle rockmemorabilia te bekijken!

Het café heeft de gitaar van Eddie Van Halen en de zilveren bodysuit van Marilyn Manson tentoongesteld.



60 – Maak een avondrondvaart door de grachten

evening canal cruise in Amsterdam

Vaar ’s avonds door de grachten van de stad langs bruggen en gebouwen, verlicht door duizenden lichtjes.

Je zult het gevoel krijgen dat je je in een sprookje bevindt terwijl je door het centrum en langs de verlichte koopmanshuizen vaart.

Als je op zoek bent naar wat avondromantiek, is dit de ervaring voor jou!

61 – Bezoek het Micropia Museum

Micropia Museum, Amsterdam

De meeste reizigers hebben sinds de middelbare school niet meer nagedacht over microben, maar ze zijn erg fascinerend!

We kunnen ze niet eens zien en toch maken ze ons water schoon, genezen ze ziekten en maken ze energie!

Verdiep je in de belangrijkste en succesvolste beestjes van de planeet en ontdek hoe hard we ze nodig hebben in dit bekroonde museum waar je geen wetenschapsdiploma voor nodig hebt om ervan te genieten.

62 – Bezoek een brouwerij

brewery tour in Amsterdam

De Nederlandse brouwerijen behoren tot de beste ter wereld!

Naast het wereldberoemde Heineken, serveert de meer hippe ambachtelijke brouwerijscene enkele ongelooflijke bieren waarmee je je smaakpapillen kunt verwennen.

Met een gids op pad gaan zorgt ervoor dat reizigers de weg vinden naar de beste brouwerijen en achtergrondinformatie en een geschiedenisles krijgen bij elk glas.

63 – Verwen jezelf met een chocoladeproeverij

chocolate tour in Amsterdam

Chocoladeliefhebbers en zoetekauwen zullen dit graag afvinken op hun lijstje van activiteiten in Amsterdam!

De stad maakt en verkoopt al honderden jaren chocolade, die werkelijk smelt in de mond.

Woon een proeverij bij om te zien hoe deze lekkernij wordt gemaakt, doe je tegoed aan enkele proevertjes en leer bij over hoe chocolade van een zeldzame delicatesse veranderde in een populair en favoriet tussendoortje.

64 – Knuffel met de katten van het KattenKabinet

Cat Cabinet, Amsterdam

Het Kattenkabinet is het schattigste en meest knuffelige grachtenpand van de stad!

De katten runnen in principe het huis, je ziet ze op de vintage banken, het antieke houtwerk en mogelijk krabben ze aan de pluchen gordijnen.

Ze zijn zo schattig en vriendelijk dat je ze urenlang zult willen aaien en de kunst en parafernalia met kattenthema niet eens zult opmerken!



65 – Volg een fotografieles bij FOAM

FOAM Photography Museum, Amsterdam

Nog steeds op zoek naar die perfecte Instagramfoto?

FOAM, of Fotografiemuseum Amsterdam, is één van de beste fotografiemusea van Europa waar een mix van gevestigde kunstenaars en jong talent je wil inspireren met zijn eclectische tentoonstelling.

Als dat nog niet genoeg is, organiseert het museum ook rondleidingen, lezingen en workshops om alle aspirant-kunstenaars te motiveren en inspireren.

66 – Woon een comedyshow van Boom Chicago bij

Boom Chicago Comedy Show, Amsterdam
Met dank aan Boom Chicago

Deze hilarische show lanceert al meer dan 25 jaar de carrières van komieken zoals Jordan Peele en Seth Meyers!

De show mixt improvisatie, muziek, video en grappig geschreven teksten om het publiek in lachen uit te laten barsten!

Het publiek is ook dol op de uitgebreide bar, evenals spannende flipperkasten en klassieke arcade games.

67 – Bewonder het magische Light Festival

Light Festival in Amsterdam

Als de winteravonden je te somber en koud lijken, dan is dit echt iets voor jou!

Tijdens de winter wordt Amsterdam verlicht met kleurrijke lichtprojecties en vrolijke sculpturen, die het best te zien zijn vanaf het water.

Vaar langs meer dan 20 ingewikkelde kunstwerken, die de creativiteit van de stad op prachtige wijze tonen.

Je bevindt je al snel in een wereld van verwondering, terwijl je onder schitterende bogen doorvaart en fantastische sculpturen bewondert die een kinderlijke gevoel van vreugde oproepen.

Een gids laat je de hoogtepunten zien terwijl je van een warm drankje geniet onder een warme deken om de kou te ontvluchten!

68 – Bewonder de vele dieren van ArtisArtis Royal Zoo, Amsterdam

Van olifanten tot pinguïns, wolven tot vissen, en zelfs een planetarium waar dagelijkse shows worden opgevoerd, in deze dierentuin vind je het allemaal!

Dit prachtige park werd geopend in 1838 en is de perfecte halte voor wetenschapsliefhebbers. Je kunt hier in contact komen met honderden dynamische diersoorten uit de lucht, het land en de zee.

Terwijl je verbazingwekkende dieren van over de hele wereld te zien krijgt, kun je ook genieten van de lokale natuur, waaronder enkele van de oudste bomen van de stad!

Ga even een kopje koffie drinken in het restaurant bij de Volière en spot prachtige vogels en duizenden kleurrijke vlinders in de Vlindertuin!

69 – Laat je beste danspasjes zien bij TonTon Club West

TonTon Club West, Amsterdam

De TonTon Club West heeft het allemaal: neonverlichting, retro arcade games, Japans-Amerikaanse fusiongerechten en een plek om de hele nacht te dansen!

Deze coole en ongedwongen club is in alle opzichten een uniek avondje uit – eet een ramenburger, speel wat arcade-schietspellen en nip aan een alcoholische milkshake om je op te warmen voor de dansvloer (of Dance Dance Revolution)!



70 – Ga naar de Efteling

Efteling Theme Park, Netherlands

Sprookjes en mythen staan centraal in de Efteling.

Vanaf het moment dat bezoekers binnenkomen via het Huis van de Vijf Zintuigen, worden ze meegenomen naar een plek vol verwondering en fantasie!

Er zijn waterglijbanen en achtbanen voor waaghalzen, maar de Aquanura is prachtig: een fontein met vier kikkers die een waterballet opvoeren!

71 – Ga een dagje winkelen in Batavia Stad

Batavia Stad Fashion Outlet, Netherlands

Tijd voor een nieuwe garderobe?

Met 250 van de topmodemerken en lifestylemerken zoals Hugo Boss en Armani, waarvan bijna de helft kortingen van 30% tot 70% biedt, moet dat zeker lukken!

Naast trendy mode biedt deze outlet ook parfums, chocolade, sieraden en woonartikelen.

72 – Bezoek de WONDR Experience

Wondr Experience, Amsterdam
Met dank aan WONDR Experience

Bij de WONDR Experience kun je een paar uur lang weer kind worden.

Een reusachtige ballenbak, een zwembad vol marshmallows, een levensgroot poppenhuis en karaokehokjes, je vindt het allemaal terug in deze speeltuin voor volwassenen.

WONDR werd opgericht door een aantal van de leukste en meest artistieke geesten van Amsterdam en is de plek waar volwassenen het kind in zichzelf naar boven kunnen halen!

73 – Verken Volendam en Edam

Volendam, Netherlands

In Volendam, een retro vissersdorpje, kun je verdwalen in de visrestaurants en het labyrint van smalle straatjes. Het eindresultaat is dat je de lokale vis proeft (kabeljauw en haring zijn echte aanraders) en modieuze klompen koopt!

Ga daarna naar het prachtige Edam om te zien hoe ze de beroemde kaas maken, voordat je er zelf mag van smullen!

Neem, nadat je wat verrukkelijke zuivelproducten hebt ingeslagen, de tijd om door de historische straten van de stad te dwalen en de prachtige architectuur uit de jaren 1600 te bewonderen.

Deze mooie steden laten de charme van het Nederlandse platteland zien en geven bezoekers de kans om te leren, te onstpannen en te winkelen, een perfect dagje uit!

74 – Bekijk een show in de Ziggo Dome

Ziggo Dome concert, Amsterdam

De sfeervolle Ziggo Dome, een van de beste concertzalen ter wereld, ontving al artiesten als Trevor Noah, The Weeknd en Snoop Dogg.

Deze befaamde concertzaal werd in 2008 gebouwd en is speciaal ontworpen met het oog op een goede akoestiek en een publiekservaring van wereldklasse.

De architectuur weerspiegelt deze democratische benadering van livemuziek; het is ontworpen om alle 17.000 bezoekers een even goed zicht en een even goede luisterervaring te bieden.

Reizigers die wat meer willen uitgeven, kunnen voor het optreden genieten van een 3-gangenmenu in de Restaurant Member Lounge, waar bezoekers via een exclusieve ingang de Ziggo Dome kunnen betreden!



75 – Bezoek The Upside Down

Upside Down Amsterdam

Dit museum moet zeker op jouw todo-lijstje staan!

The Upside Down is het grootste social media museum in Amsterdam en daarmee de perfecte plek om onvergetelijke vakantiefoto’s te maken – en tegelijk een beetje gek te doen!

Verken 25 verschillende creatieve kamers, die elk het concept en het thema “The New Dutch” verkennen. Je ontdekt hier een wereld van kunst en cultuur die de stereotypische en traditionele dingen zoals bloemen en windmolens overstijgt.

Een bezoek aan dit museum, pretpark en illusiehal in één zal je creativiteit stimuleren en je geest verruimen. Bovendien zul je hier ongetwijfeld veel mogelijkheden vinden voor dat perfecte breinbrekende plaatje.

76 – Bezoek het Koninklijk Paleis Amsterdam

Royal Palace Amsterdam

De (niet zo bescheiden) verblijfplaats van de Nederlandse koninklijke familie zal je zeker versteld doen staan.

Bezoekers zijn dol op de Burgerzaal – een 30 meter hoge kamer doordrenkt van natuurlijk licht, compleet met glinsterende marmeren vloeren ingelegd met wereldkaarten, een knipoog naar de Nederlandse ontdekkingsreizen, en een 6 meter hoog standbeeld van Atlas die de wereld op zijn schouders draagt.

Je kunt ervoor kiezen om je eigen kaartje te kopen of het paleis te bezoeken tijdens een leuke en interessante rondleiding!

77 – Bezoek het NEMO Science Museum

NEMO Science Museum, Amsterdam

Laat je nieuwsgierigheid de vrije loop in het NEMO Science Museum!

Hoewel het vooral gericht is op jongere reizigers, zullen mensen van alle leeftijden genieten van deze interactieve wetenschappelijke ervaring!

Honderden spelletjes en zelfgeleide rondleidingen gaan over techniek, scheikunde en het menselijk lichaam.

Verken vijf verdiepingen vol avontuurlijke experimenten; duik in het menselijk brein, omring jezelf met reuzenbellen of treed in de voetsporen van grote vernieuwers uit het verleden.

Als je klaar bent, neem dan een kijkje op het dakterras voor een onderschat uitzicht over de stad en beslis waar je hierna naartoe gaat.

78 – Bezoek de Hortus Botanicus

Hortus Botanicus, Amsterdam

Een van ’s werelds oudste en mooiste botanische tuinen begon als een plek om geneeskrachtige kruiden en planten te kweken en is van daaruit gegroeid!

Sinds 1638 is dit prachtige geheel van tuinen de thuisbasis van binnenlandse en internationale planten, en de creatieve landschapsarchitectuur draagt voor een groot deel bij aan de schoonheid.

En als het ’s winters vriest, kun je de uitgestrekte broeikas binnengaan en jezelf onderdompelen in een wereld van tropische planten en ecologisch ontwerp.

Hier zijn enkele interessante weetjes voor bezoekers: je vindt hier een 2000 jaar oude agave cactus en nakomelingen van één enkele koffieplant die de voorouder is van alle koffie in Midden- en Zuid-Amerika!

79 – Bezoek het graf in de goot op het Begijnhof

Begijnhof, Amsterdam

Dit prachtige groepje huizen rond een afgelegen binnenplaats was de thuisbasis van de begijnen – ongehuwde religieuze vrouwen die voor kuisheid kozen.

Volgens de legende vroeg Cornelia Arents, een 17e-eeuwse bewoonster van het klooster, om op de binnenplaats begraven te worden in plaats van in de Presbyteriaanse kerk.

Nadat ze in de kerk was begraven, dook haar kist op mysterieuze wijze op in een nabijgelegen stuk land en na meerdere incidenten werd ze op de binnenplaats begraven, in overeenstemming met haar wensen.

Leer meer over het Mirakel van Amsterdam, waar het heilige brood ongeschonden uit het vuur werd gehaald, en bekijk de bloemen in de goot waar zuster Cornelia Arens te ruste zou zijn gelegd.



80 – Ga naar een concert

Paradiso concert hall in Amsterdam

Amsterdam heeft een van de beste en meest uitgebreide muziekscènes ter wereld!

Dauphine is een intieme zaal met soul, funk en R&B; Paradiso is een voormalige kerk die popmuziekconcerten organiseert; Bourbon Street is een waar jazzparadijs; en het prachtige Muziekgebouw aan’t IJ heeft de beste achtergrond voor klassieke muziek die er is!

81 – Bekijk een film bij EYE Filminstituut Nederland

EYE Film Institute Netherlands, Amsterdam

Al meer dan 70 jaar bewaart dit museum de Nederlandse film en promoot het de unieke en bewonderenswaardige Nederlandse filmcultuur!

Met een indrukwekkende collectie van 54.000 films is dit museum de perfecte plek om de kunst van de Nederlandse film in al zijn vormen te ontdekken.

En met een ongelooflijke catalogus die zich uitstrekt van het begin van de film tot nu, krijg je een uniek inzicht in de filmwereld.

Of je nu iets meer wilt leren over film als kunstvorm, of gewoon een klassieke of moderne film wilt bekijken in hun hypermoderne bioscoop; er is voor elke filmliefhebber wel iets om van te genieten!

82 – Maak nieuwe vrienden tijdens een kroegentocht

pub crawl in Amsterdam

Ervaar het beroemde nachtleven van Amsterdam!

Maak je klaar om de hele nacht te dansen (en te drinken) terwijl een lokale gids je meeneemt naar hippe en energieke bars en clubs en je andere reizigers op de pub crawl ontmoet.

Of je je hun namen de volgende dag kunt herinneren weten we niet goed, je ontvangt namelijk gratis drankjes op elke locatie en onbeperkte sterke drank aan het begin van je uitstap.

Hoe kom je in Amsterdam?

Of je nu per vliegtuig of boot aankomt, er zijn geweldige transfers en vervoersopties beschikbaar.

Schiphol is een belangrijk knooppunt voor Europa en andere internationale bestemmingen, met veel shuttlebussen en privévoertuigen om uit te kiezen.

En als je aan boord gaat van een cruise, kun je rechtstreeks naar de haven worden gebracht.

Waar overnachten in Amsterdam?

Omring jezelf met geschiedenis in NH Collection Amsterdam Doelen, dat eigentijdse voorzieningen biedt in een prachtig 17e eeuws gebouw.

Of proef het stadsleven in Eden Hotel Amsterdam, een vorstelijk gebouw met een geweldig uitzicht op de grachten en het Rembrandtplein om de hoek.

CitizenM Amstel Amsterdam is de plek waar je moet zijn voor gemakkelijke toegang tot bezienswaardigheden als de Nationale Opera & Ballet en de dierentuin Artis, en voor een ontspannen, luxe sfeer.

Gezondheid en vrolijk reizen gaan hand in hand bij Movenpick Hotel Amsterdam City Center, waar je na een dagje verkennen kunt genieten van heerlijke maaltijden en een eersteklas fitnesscentrum.

En terwijl je geniet van de charmante moderne voorzieningen van Joy Hotel, kun je ook de luxe van de omgeving bewonderen, van restaurants en winkels tot een metrostation op loopafstand.

Bezoek je Amsterdam met een budget?

Verken de straten en bekijk de bezienswaardigheden op de lokale manier, met een aantal geweldige free walking tours. Of koop een Amsterdam City Card om toegang te krijgen tot enkele van de meest geliefde attracties met één handige kaart.

Nog beter, je kunt deze bezienswaardigheden met korting bezoeken, zodat je nog meer geld overhoudt voor andere leuke dingen!

Waar ga je hierna heen?

Rotterdam is een perfect voorbeeld van wederopbouw na de Tweede Wereldoorlog, met opvallende architectuur, historische wijken, prachtige kunst en beroemde groene ruimtes. Het is een geweldige bestemming voor reizigers!

En als je klaar bent om andere landen te verkennen, dan ligt Brussel op slechts een korte reisafstand. Wil je je reis verlengen? Bezoek dan zeker Gent en Antwerpen, beide fantastische bestemmingen. Als je Duitsland wilt verkennen, is Hamburg perfect voor een romantisch weekendje weg.

Met zijn rijke culturele en culinaire scène is België perfect voor een langer verblijf, maar je kunt er ook van genieten tijdens een dagtrip vanuit Amsterdam.

Op zoek naar meer avontuur?

Boek een meerdaagse reis om een aantal van de hoogtepunten van het gebied in je op te nemen, van feestjes en markten tot windmolens; of combineer het met uitstapjes naar andere nabijgelegen trekpleisters zoals Parijs.

Ga dan verder met het verkennen van de andere beste plaatsen om te bezoeken in Europa.

Het wordt een vakantie als geen ander!

Laatste opmerkingen

Er zijn tal van avontuurlijke activiteiten in Amsterdam, van de Wallen tot de coffeeshops. Maar als je je alleen concentreert op de gewaagde aspecten, loop je veel moois mis!

Met spannende en meeslepende belevenissen, muziek en kunst van wereldklasse en eeuwenoude rijke cultuur is het een bestemming die tot de verbeelding spreekt.

Lang nadat je weer thuis bent, zul je met veel plezier terugdenken aan je tijd in Amsterdam, begin dus alvast te plannen!

Jolien Follens werkt als Dutch Content Localization Manager bij TourScanner. Ze is al van jongs af aan gepassioneerd door schrijven en koos daarom voor een master in de Journalistiek na het afronden van haar master in de Taal- en Letterkunde. Na haar studies ging ze aan de slag als vertaler en content editor om uiteindelijk bij TourScanner haar liefde voor schrijven te combineren met haar andere grote passie: reizen. Ze woonde al in België, Malta en Italië en reisde een jaar lang de wereld rond. Ondertussen staan er 33 landen op de teller en blijft haar verlanglijstje ellenlang. Staan nog op het programma: Canada, Japan, de Balkan, Zuid-Afrika, Colombia, Sri Lanka, Costa Rica, en nog veel meer!