Beste rondvaarten in Amsterdam

Een bezoek aan de Nederlandse hoofdstad is niet compleet zonder een rondvaart door de Amsterdamse grachten. Een boottocht door Amsterdam neemt je mee op de 17e-eeuwse waterwegen, omringd door herenhuizen, bomen en prachtige bezienswaardigheden. Deze activiteit is een geweldige manier om Amsterdam te leren kennen en haar charme, karakter en prachtige attracties te bewonderen.

Met zoveel rondvaarten in Amsterdam, kan het moeilijk zijn om er maar één te kiezen. Daarom hebben wij de 15 beste rondvaarten in Amsterdam voor je uitgezocht.

1 – Amsterdam: avondrondvaart van 1,5 uur

Amsterdam 1.5-Hour Evening Canal Cruise

Wat denk je van een avondje rondvaren door Amsterdam? Stap dan aan boord van deze tour boat waarmee je de bezienswaardigheden en lichtjes van Amsterdam kunt bewonderen. Tijdens deze rondvaart van 90 minuten over de schilderachtige waterwegen van de Nederlandse hoofdstad kun je genieten van een drankje aan de bar terwijl je langs een aantal van de beroemdste en boeiendste bezienswaardigheden vaart. Dit zijn onder andere de Gouden Bocht en de Magere Brug, een prachtige ophaalbrug die schittert onder de verlichting van de vele lichtjes.

Dit is een van de meest betoverende rondvaarten in Amsterdam. De gids geeft je ook inzicht in de geschiedenis van een aantal van de toeristische attracties van de stad en wijst je op opmerkelijke restaurants en nachtclubs.

2 – Boottocht door Amsterdam

City Canal Cruise

Geniet van de beste bezienswaardigheden van de stad tijdens deze cruise van 75 minuten door Amsterdam. Aangezien de Nederlandse hoofdstad zo’n 165 grachten telt die 75 kilometer lang zijn, is het logisch om aan boord te gaan van een van de vele rondvaarten in Amsterdam en de stad vanaf het water te bewonderen.

Stap daarom aan boord van een rondvaartboot in Amsterdam en geniet van alles wat de stad te bieden heeft. Je bewondert niet alleen het historische centrum en de eeuwenoude gebouwen, maar ook verschillende moderne gebouwen die de dynamische metropool Amsterdam kenmerken.

Hoogtepunten van dit soort rondvaarten in Amsterdam zijn het historische centrum en Overhoeks. Dit is de nieuwste wijk van de stad die bestaat uit woningen, winkels, kantoren en culturele ruimtes.

3 – Gratis rondvaart van 1 uur naar Volendam, Marken & de windmolens

Volendam, Marken & Windmills with Free 1-Hour Canal Cruise

Sommige van de beste dingen in het leven zijn gratis, zoals de gratis rondvaarten in Amsterdam die horen bij dit bezoek van een halve dag aan het prachtige groene Nederlandse platteland. Tijdens deze uitstap bewonder je windmolens en dijken en breng je een bezoek aan de vakwerkhuizen en historische windmolens van de Zaanse Schans. Ook geniet je van een lunch in een traditioneel visrestaurant in het vissersdorp Volendam.

Daarna volgt een uitstapje naar het schiereiland Marken voor een bezoek aan een klompenmaker en een kaaswinkel die kaas maakt op traditionele Nederlandse wijze. In de prijs van deze excursie naar het Nederlandse platteland zit ook een cruise van een uur inbegrepen die je op elk moment tijdens je verblijf in Amsterdam kunt gebruiken.

4 – Ticket voor het Van Gogh Museum en een boottrip door Amsterdam

Amsterdam Van Gogh Museum Ticket and City Canal Cruise

Bespaar tijd en geld door de Nederlandse hoofdstad te verkennen met een ticket dat een bootvaart door Amsterdam combineert met een bezoek aan het Van Gogh Museum. Je betoverende reis begint in het Van Gogh Museum dat een rijke collectie postimpressionistische meesterwerken tentoonstelt van een van de meest invloedrijke schilders in de geschiedenis van de westerse kunst. Deze omvatten Zonnebloemen, uit 1889, De slaapkamer, uit 1888 en Korenveld met kraaien, uit 1890.

Geniet daarna van een ontspannen boottrip door de grachten van de boheemse en kosmopolitische wijk De Pijp, langs traditionele koopmanshuizen en talloze bruggen en woonboten.

5 – Hop-on-Hop-off-bustour met optionele boottocht door Amsterdam

Amsterdam Hop-On Hop-Off Bus Tour with Boat Option

Van hippe clubs en trendy buurten tot gezellige grachten en historische gebouwen, Amsterdam heeft het allemaal. Om het meeste uit je bezoek aan de Nederlandse hoofdstad te halen, kun je de beste stukjes in je eigen tempo bekijken met een Hop-on-Hop-off-bustour die ook een Hop-on-Hop-off-boottocht bevat. Deze leuke ervaring omvat 11 bushaltes en 10 stops op twee Hop-on-Hop-off-bootroutes.

Alle haltes liggen in de buurt van belangrijke bezienswaardigheden zoals het Anne Frank Huis, het Van Gogh Museum, de Sint-Nicolaaskerk en de Wallen. Zowel een gratis stadsplattegrond als GPS-gids in 18 talen zijn inbegrepen bij deze tour.

6 – Avondrondvaart door Amsterdam met 4-gangendiner en drankjes

Amsterdam Evening Canal Cruise with 4-Course Dinner and Drinks

Wat denk je ervan om Amsterdam te verkennen met een boottocht die je ’s avonds langs verschillende bekende toeristische attracties brengt terwijl je geniet van lekker eten? Deze avondrondvaart heeft het allemaal.

De Amsterdamse grachten vormen een spectaculaire setting voor een intieme avond vol lekker eten en goede wijn. Bewonder enkele van de meest bekende bezienswaardigheden in het avondlicht, zoals de Magere Brug en het Hermitage Museum terwijl je nipt van een drankje en smult van een viergangendiner dat vers wordt bereid aan boord.

Dineer buiten of binnen in de benedensalon en kies uit vlees, vis en vegetarische opties. De prijs van deze rondvaart door Amsterdam is inclusief alcoholische dranken, frisdrank, thee en koffie. Een diner op een boot is een van meest unieke rondvaarten in Amsterdam.

7 – Excursie van een halve dag naar de Keukenhof met gratis rondvaart van 1 uur 

Keukenhof Gardens Half Day Guided Tour from Amsterdam with Free 1-Hour Cruise

Dompel jezelf onder in een zachte, frisse en geurige bloemenzee terwijl je door het Nederlandse platteland reist en de iconische tulpenvelden van de Keukenhof bezoekt. Dit botanische wonderland beschikt over meer dan 800 soorten tulpen en andere lentebloemen verspreid over 32 hectare.

De tuinen zijn alleen open van maart tot mei, wanneer de bloemen in bloei staan en een prachtig plaatje vormen. Met deze excursie krijg je de kans om drie uur lang in deze pittoreske omgeving te vertoeven. Neem een picnic mee en geniet van deze prachtige streek. Een gratis rondvaart van een uur door de Amsterdamse grachten is ook inbegrepen in deze uitstap.

8 – Rondvaarten in Amsterdam met kaas- en wijnproeverij

Amsterdam Dutch Cheese & Wine Cruise

Zie hoe de bezienswaardigheden van Amsterdam langzaam oplichten terwijl je geniet van een fijne selectie van heerlijke Henri Willig-kazen. Drink er een verfrissend glas wijn bij en kijk over het water naar verlichte monumenten zoals de Magere Brug. Deze oversteek over de Amstel heeft een geschiedenis die teruggaat tot de 11e eeuw, hoewel de huidige brug in 1934 werd gebouwd.

Tijdens je boottrip kun je luisteren naar deskundig commentaar over de Nederlandse hoofdstad en de plaatsen die het zo’n fascinerende plek maken. Dit is een van de meest magische rondvaarten in Amsterdam en is een prachtige manier om je dag af te sluiten of je avond te beginnen.

9 – A’DAM LOOKOUT & Cruise & Heineken Experience – Rock the City

A'DAM LOOKOUT & Canal Cruise & Heineken Experience - Rock the City

Met dit combiticket geniet je van een dag vol sightseeing. Maak je op voor een boottrip door Amsterdam langs iconische bezienswaardigheden en een bezoek aan twee razendpopulaire attracties.

De pret begint met een panoramisch uitzicht van 360 graden over de stad vanaf de top van de A’DAM LOOKOUT. Deze uitkijktoren beschikt ook over de hoogste schommel van Europa, waar bezoekers 100 meter boven de grond kunnen schommelen.

Stap daarna aan boord van de rondvaartboot voor een onvergetelijke enkele reis door Amsterdam op het 17e-eeuwse grachtensysteem. Je vaart onder iconische bruggen door en stopt bij de Heineken Experience, een interactieve tour door de geschiedenis van de biermaker.

Bij dit combinatieticket voor deze boottocht zijn ook twee drankjes bij de Heineken Experience inbegrepen.

10 – Skip-the-line rondleiding door het Van Gogh Museum en het Rijksmuseum, lunch en rondvaart

Van Gogh Museum and Rijksmuseum skip-the-line guided visit, lunch and cruise

Bezoek de topattracties van Amsterdam zonder problemen dankzij dit combiticket waarmee je de wachtrij bij het Van Gogh Museum en Rijksmuseum kunt overslaan. Deze spannende tour begint bij het Rijksmuseum, dat gewijd is aan Nederlandse kunst en geschiedenis van de Middeleeuwen tot nu.

Na de lunch in het museum, die is inbegrepen in de prijs, is het tijd voor een boottocht door de UNESCO-beschermde grachtengordel van de Amsterdam. Dit is een prachtige kennismaking met de stad waarbij je langs kerken, torens en charmante grachtenpanden vaart.

Daarna ga je naar het Van Gogh Museum, waar je een overvloed aan werk van de Nederlandse meester en andere 19e-eeuwse schilders kunt bewonderen.

11 – Rondvaren door Amsterdam met pizza en drankjes

Amsterdam Canals Pizza Cruise Including Drinks

Smul van een heerlijke pizza rechtstreeks uit de oven gevolgd door verrukkelijke ijsbolletjes van Ben and Jerry terwijl je langs de beroemdste bezienswaardigheden van de stad vaart. Deze boottrip door Amsterdam van 90 minuten is zowel een lust voor het oog als voor de smaakpapillen.

Terwijl je langs de sfeervolle waterwegen van de Nederlandse hoofdstad vaart, onthult de gids fascinerende inzichten in de iconische gebouwen en structuren. Je kunt kiezen uit zes soorten pizza en krijgt onbeperkt frisdrank, bier en wijn voorgeschoteld, allemaal inbegrepen in de prijs.

12 – Rondvaart door Amsterdam bij kaarslicht met wijn en kaas

Amsterdam Dutch Wine and Cheese Candlelight Cruise

De Amsterdamse grachten zijn overdag al een prachtig gezicht, maar nog meer als ze ’s avonds worden verlicht door de stadslichten. Deze romantische omgeving is gewoonweg adembenemend, zeker tijdens een cruise bij kaarslicht. Deze rondvaarten in Amsterdam vinden plaats aan boord van een boot met glazen dak, van waaruit je vanuit elke hoek een prachtig uitzicht hebt.

Terwijl de kapitein over de 17e-eeuwse waterwegen vaart en de kaarsen flikkeren in de nachtelijke lucht, geniet je van een glas wijn of frisdrank, Nederlandse kazen, augurken en andere hapjes. De ontspannen terugreis voert je door de grachtengordel van de Amstel en onder de met lichtjes versierde bruggen.

13 – Skip-the-line ticket voor het Rijksmuseum en rondvaart van 1 uur

Rijksmuseum Skip-the-Line Ticket and 1-Hour Cruise

Met deze combideal bekijk je de prachtige collecties eeuwenoude kunst in het Rijksmuseum en maak je een rondvaart van een uur door Amsterdam. Stap aan boord van een rondvaart boot waarmee je Amsterdam verkent en maak je op voor een schilderachtige boottocht langs het Anne Frank Huis, de oude haven van Amsterdam en grachtenpanden en koopmanshuizen in verschillende stijlen.

Als je van boord gaat, kun je de wachtrij bij het Rijksmuseum overslaan. Eenmaal binnen verken je de tentoonstellingszalen vol kunst en kunstvoorwerpen uit de middeleeuwen. Tot de hoogtepunten behoren meer dan 2000 schilderijen uit de Gouden Eeuw, een periode die zich uitstrekte over de 17e eeuw.

14 – Rondvaart door de Amsterdamse grachten en toegang tot Xtracold Icebar

Amsterdam Canal Cruise and Entrance to Xtracold Icebar

Combineer je cruise door Amsterdam met een drankje op een van de coolste plekken van de stad, de Xtracold Icebar. Deze bar is helemaal van ijs gemaakt, zelfs de glazen. Met dit combiticket kun je in één keer van de tour genieten of elke optie afzonderlijk doen.

Terwijl je over sfeervolle waterwegen vaart in de luxe boot met glazen dak, kom je langs een verscheidenheid aan betoverende bezienswaardigheden, waaronder 16e- en 17e-eeuwse koopmansgebouwen en het Anne Frank Huis.

Als je aankomt bij de ijsbar, sla je de rij over en kun je genieten van drie gratis drankjes. Bij de prijs is ook de speciale kleding inbegrepen die je nodig hebt om van deze ijskoude ervaring, die een van de meest unieke rondvaarten in Amsterdam is, te genieten.

15 – Stadswandeling en rondvaart door Amsterdam

Amsterdam Walking Tour and Canal Cruise

Verken de Nederlandse hoofdstad vanop het land en vanaf het water met een drie uur durende stadswandeling en een rondvaart van een uur. De ervaring begint met een rondleiding door kleurrijke wijken en komt langs een aantal van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad, waaronder het Anne Frank Huis, de Westerkerk en het 17e-eeuwse Koninklijk Paleis van Amsterdam, een kolossaal gebouw op de Dam.

Je gids vertelt je niet alleen verhalen over de lange geschiedenis van de hoofdstad, maar geeft je ook veel insidertips over de beste restaurants, activiteiten in Amsterdam en attracties. Dan is het tijd voor de rondvaart van een uur voor een ongeëvenaarde uitzicht op Amsterdam vanaf het water.

Wil je graag rondvaren door Amsterdam maar heb je nog niet de juiste boottocht gevonden? Op zoek naar nog een andere cruise? Klik dan op de volgende link voor een volledige lijst met rondvaarten in Amsterdam.

Jolien Follens werkt als Dutch Content Localization Manager bij TourScanner. Ze is al van jongs af aan gepassioneerd door schrijven en koos daarom voor een master in de Journalistiek na het afronden van haar master in de Taal- en Letterkunde. Na haar studies ging ze aan de slag als vertaler en content editor om uiteindelijk bij TourScanner haar liefde voor schrijven te combineren met haar andere grote passie: reizen. Ze woonde al in België, Malta en Italië en reisde een jaar lang de wereld rond. Ondertussen staan er 33 landen op de teller en blijft haar verlanglijstje ellenlang. Staan nog op het programma: Canada, Japan, de Balkan, Zuid-Afrika, Colombia, Sri Lanka, Costa Rica, en nog veel meer!