Van Gogh Museum

Op zoek naar last-minute tickets voor het Van Gogh Museum? Ben je vergeten je tickets voor het Van Gogh Museum van tevoren te bestellen?

Ben je over een paar weken in Amsterdam en zijn de tickets uitverkocht tijdens jouw bezoek aan de Nederlandse hoofdstad?

Maak je geen zorgen, het kan iedereen overkomen. Lees hieronder onze suggesties voor het verkrijgen van last-minute Van Gogh Museum tickets via andere bronnen dan de officiële website.

Ben je klaar om meteen je ticket voor het Vincent Van Gogh Museum te boeken? Geen zin om verder te lezen? Boek dan nu je ticket.

Hoeveel kosten tickets voor het Van Gogh Museum?

Een algemeen toegangskaartje kost €20.

Het leuke is dat er geen extra kosten zijn voor tijdelijke tentoonstellingen. Het algemene toegangskaartje garandeert namelijk toegang tot alle tentoonstellingen in het Van Gogh Museum.

Toegang is gratis voor bezoekers onder de 18 jaar.

Hoe kun je last-minute tickets bemachtigen voor het Van Gogh Museum in Amsterdam als ze uitverkocht zijn op de officiële website?

Van Gogh Museum

Zoals je waarschijnlijk al op de officiële website van het Van Gogh Museum hebt gezien, zijn tickets erg snel uitverkocht en is het vaak onmogelijk om last-minute nog een ticket te bemachtigen. Je moet je ticket soms zelfs maanden van tevoren kopen, afhankelijk van het seizoen.

Het goede nieuws is echter dat er veel andere sites zijn waar je Van Gogh Museum tickets kunt kopen. Sommige hebben misschien nog tickets beschikbaar voor jouw gewenste datum.

Je bent hier op de juiste plek, want Tourscanner verzamelt alle websites zonder dat jij ze zelf allemaal moet controleren. Zo kun je snel zien op welke sites nog tickets beschikbaar zijn.

Als je nog steeds geen tickets vindt, dan zijn ze mogelijk echt uitverkocht. De enige manier om het museum te bezoeken is door een rondleiding te boeken.

Waarom vooraf boeken?

Verspil geen tijd met in de rij staan.

Het is ten zeerste aanbevolen om van tevoren te reserveren, omdat het Van Gogh Museum gebruik maakt van toegangskaarten met starttijden.

Als je ervoor kiest om je tickets ter plekke te kopen tijdens drukke uren, kan het zijn dat je moet wachten op het eerstvolgende beschikbare tijdstip.

Gegarandeerde toegang.

Het Van Gogh Museum is een van de meest bezochte musea ter wereld en is daarom vaak uitverkocht. Als je van tevoren reserveert, ben je verzekerd van een toegangsticket.

Is het ticket voor het Van Gogh Museum inbegrepen in de Amsterdam City Pass?

Amsterdam city pass

Als je tickets voor het Van Gogh Museum wilt boeken, dan is het interessant om te weten dat toegang inbegrepen is bij de meeste toeristische passen, waaronder de I Amsterdam Card, Amsterdam City Pass, Holland Pass en Museumkaart.

Je kunt tussen de 20% en 50% besparen op de toegang tot veel van de populairste tours en bezienswaardigheden van Amsterdam.

Met de I Amsterdam City Card krijg je gratis toegang tot 44 musea en toeristische attracties in Amsterdam, waaronder het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum, het Museum Rembrandthuis of de Hermitage Amsterdam.

Met de Holland Pass krijg je gratis en met korting toegang tot meer dan 100 bezienswaardigheden en musea in Amsterdam. Je kunt ook de rij overslaan bij het Keukenhof, Madame Tussauds en het Rijksmuseum.

Zijn er ook combitickets?

Ja, die zijn er. Er is ongetwijfeld veel te doen en zien in Amsterdam! De Nederlandse hoofdstad staat vooral bekend om zijn prachtige musea, met name het Van Gogh Museum.

Hieronder vind je de populairste plekken die vaak gecombineerd worden met tickets voor het Van Gogh Museum.

Van Gogh Museum + rondvaart door de Amsterdamse grachten: bezoek het Van Gogh Museum en maak een rondvaart door de Amsterdamse grachten op één dag om tijd en geld te besparen. Een geweldige combinatie!

Van Gogh Museum + Rijksmuseum: het Rijksmuseum is een van de meest bezochte musea ter wereld en in Nederland, en is een niet te missen museum in Amsterdam. Met je combiticket sla je de wachtrij over en kun je direct naar binnen in beide musea. Een niet te missen kans!

Van Gogh Museum + Wallen: In tegenstelling tot wat er gezegd of gedacht wordt over deze buurt van Amsterdam, heeft de Wallen juist een heel vriendelijke sfeer en trekken er steeds meer toeristen naar deze wijk.

Van Gogh Museum + Hop-on-Hop-off Bus: Het grootste voordeel van dit combiticket is dat je onbeperkt kunt in- of uitstappen op deze toeristenbussen. Er is geen betere manier om te genieten van je verblijf in de Nederlandse hoofdstad!

Zijn rondleidingen door het Van Gogh Museum de moeite waard?

Zeker weten! Een rondleiding door het museum kent vele voordelen en het zou zonde zijn om daar geen gebruik van te maken.

Ten eerste kun je met een rondleiding door het Van Gogh Museum de wachtrij overslaan.

Bovendien kun je je gids alle vragen stellen die je maar wilt. Het is veel handiger om een deskundige gids aan je zijde te hebben die je precies kan uitleggen wat je wilt weten.

Koptelefoons zijn vaak inbegrepen bij rondleidingen, zodat je je gids zonder problemen kunt verstaan en je ten volle kunt genieten van je bezoek aan Amsterdam!

Wat krijg je te zien tijdens je bezoek?

Van Gogh Museum - what will you see
Met dank aan Pxhere

Ontdek de permanente collectie van meesterwerken van Vincent van Gogh, net zoals zijn tekeningen en brieven. Van Gogh beleefde het leven intens en wilde met zijn kunst altijd de grote thema’s van het leven uitbeelden, zoals liefde, hoop, angst en lijden.

Tot zijn meesterwerken behoren landschappen, stillevens, portretten en zelfportretten. De meeste van zijn kunstwerken worden gekenmerkt door felle kleuren en expressieve penseelstreken die hebben bijgedragen aan de fundamenten van de moderne kunst.

Van Gogh blijft een van de beroemdste en invloedrijkste kunstenaars in de geschiedenis van de westerse kunst.

Wat zijn de openingstijden van het Van Gogh Museum?

Het museum is het hele jaar door dagelijks geopend, maar de openingstijden zijn afhankelijk van de periode van het jaar waarin je het museum wilt bezoeken.

Het Van Gogh Museum is het hele jaar door doordeweeks geopend van 9.00 tot 17.00 uur en in het weekend tot 21.00 uur.

Wat is de beste tijd om het Van Gogh Museum te bezoeken?

Er is nooit een slecht moment om het Van Gogh Museum te bezoeken, maar op bepaalde uren is het er minder druk.

Zoals bij de meeste toeristische attracties is de beste tijd om het museum te bezoeken ’s morgens vroeg, wanneer het museum opengaat.

Daarom raden we je aan om tussen 9.00 en 11.00 uur te komen.

Bezoekers verlaten het museum echter meestal in de late namiddag. Om te profiteren van deze rustigere uren kun je overwegen om tussen 15.00 en 17.00 uur het museum te bezoeken.

Reistips

  • Tijdens het weekend is het erg druk in het museum. Plan indien mogelijk je bezoek aan het museum tijdens de week.
  • Je mag alleen volgende voorwerpen meebrengen tijdens een bezoek: jassen, kleine tassen en paraplu’s. Aangezien er geen garderobe is in het Van Gogh Museum, raden we aan om de meeste van je persoonlijke spullen thuis te laten.
  • Je mag geen foto’s maken met flits in het museum. Je mag wel op aangewezen plekken foto’s maken.

Laat hieronder gerust een reactie achter als je vragen hebt over het kopen van last-minute Van Gogh Museum tickets.

Geniet van je bezoek ?

Van Gogh Museum - Pinterest

Jolien Follens werkt als Dutch Content Localization Manager bij TourScanner. Ze is al van jongs af aan gepassioneerd door schrijven en koos daarom voor een master in de Journalistiek na het afronden van haar master in de Taal- en Letterkunde. Na haar studies ging ze aan de slag als vertaler en content editor om uiteindelijk bij TourScanner haar liefde voor schrijven te combineren met haar andere grote passie: reizen. Ze woonde al in België, Malta en Italië en reisde een jaar lang de wereld rond. Ondertussen staan er 33 landen op de teller en blijft haar verlanglijstje ellenlang. Staan nog op het programma: Canada, Japan, de Balkan, Zuid-Afrika, Colombia, Sri Lanka, Costa Rica, en nog veel meer!