Tickets voor het Louvre

Wil je graag weten hoe je tickets voor het Louvre bemachtigt? Ontdek alles over de prijs van tickets, hoe je de rij kunt overslaan, wie in aanmerking komt voor kortingen, speciale combinaties met andere attracties en meer!

Het Louvre is het meest bezochte museum ter wereld en ontvangt elk jaar miljoenen gasten. Als je tijdens je reis naar Parijs ook graag dit voormalig paleis, dat nu is omgetoverd tot kunstgalerie, wilt verkennen dan ben je waarschijnlijk benieuwd naar hoe je precies aan Louvre tickets komt. Koop je kaartjes en ontdek een aantal van de beroemdste kunstwerken ter wereld, van de Venus van Milo tot de Mona Lisa.

Hoeveel kosten tickets voor het Louvre?

Louvre Museum tickets cost

De prijs van tickets om het wereldberoemde Louvre Museum binnen te gaan variëren afhankelijk van het soort ticket dat je kiest en of je graag een rondleiding wilt volgen om extra informatie en inzicht te krijgen.

Gelukkig is een bezoek aan het Louvre een leuk en informatief dagje uit dat niet duur is.

Standaardticket voor het Louvre

Louvre Museum standard tickets

Volwassenen betalen € 22 per persoon voor een standaardticket voor het Louvre Museum.

We raden je aan om je kaartje van tevoren te reserveren want de rijen bij de ingang zijn vaak ongelooflijk lang. Dit kan via de officiële website.

Houd er rekening mee dat de kaartjes uitverkocht kunnen zijn tijdens feestdagen en het hoogseizoen. Er zijn echter verschillende websites die nog steeds last-minute tickets voor het Louvre Museum verkopen voor een iets hogere prijs (meestal € 2 tot € 3 meer). Je kunt de prijzen vergelijken via TourScanner.

Rondleiding met een audiogids door het Louvre

Louvre Museum audioguided tickets

Een audiotour kost € 6 extra per persoon op de officiële website van het Louvre. De audiogids wordt als een extra boeking bij het individuele ticket gezien, maar kan tegelijkertijd worden aangeschaft.

Dit is een uitstekende optie voor reizigers die meer informatie willen over de tentoonstellingen die ze bekijken zonder extra in de buidel te moeten tasten voor een rondleiding met gids.

Rondleiding met gids door het Louvre

Louvre Museum guided tours

Het kan zijn dat je het Louvre maar één keer in je leven bezoekt. Het valt dan ook te begrijpen dat veel kunst- en/of geschiedenisliefhebbers graag willen genieten van de expertise van een gids aan wie ze vragen kunnen stellen.

Wil je graag een rondleiding volgen door het Louvre, dan betaal je hier € 12 voor. Voor een combinatieticket inclusief toegang tot het Louvre en een rondleiding betaal je € 31. Mensen die in aanmerking komen voor verlaagde tarieven, betalen € 9 voor een rondleiding met gids.

Je kunt kiezen uit rondleidingen die je meenemen naar meesterwerken van het Louvre, minder bekende kunstwerken of gezinsvriendelijke rondleidingen. Er zijn ook een heleboel rondleidingen beschikbaar die worden aangeboden door touroperators buiten het Louvre.

Standaard- en snelle rondleidingen leiden groepen langs de opvallendste hoogtepunten van het museum, privérondleidingen bieden persoonlijke, op maat gemaakte opties en themarondleidingen bieden verschillende perspectieven of richten zich op klassieke stukken.

Als je met kinderen reist, kun je ook een kindvriendelijke rondleiding volgen die de ervaring leuker maakt voor kleintjes met een korte aandachtsspanne.

Lees meer over de beste rondleidingen door het Louvre.

Wie komt in aanmerking voor kortingen?

Louvre Museum discounted tickets

Mensen van bepaalde leeftijden en beroepen komen in aanmerking voor gratis toegang tot het Louvre Museum.

Dit zijn:

  • Kinderen en jongeren onder de 18 jaar
  • Inwoners tussen 18 en 25 jaar die in de EU wonen
  • Personen met een handicap en hun begeleider
  • Werkzoekenden en mensen met een bijstandsuitkering
  • Journalisten
  • Docenten kunst en kunstgerelateerde vakken
  • Leerkrachten en docenten die lesgeven aan Franse scholen
  • Kunstenaars aangesloten bij Maison des Artistes of Internationale Vereniging van Kunstenaars
  • Kaarthouders van ICOM/ICOMOS

Als je in bovenstaande categorieën valt en gratis tickets voor het Louvre wilt ontvangen, moet je een identiteitsbewijs en andere relevante documenten kunnen overleggen. Bezoekers moeten dit meestal laten zien bij aankomst in het museum.

Er is een informatiebalie onder de piramide bij de ingang van het museum waar je kunt controleren of je de juiste gegevens hebt voordat je in de rij gaat staan als je je zorgen maakt of onzekerheden hebt.

Zelfs als je in aanmerking komt voor gratis toegang, moet je je kaartje van tevoren reserveren om de gewenste datum en tijd voor je bezoek vast te leggen.

Je kunt de website van het Louvre raadplegen voor aanvullende en officiële informatie.

Kun je het Louvre gratis bezoeken?

visit the Louvre Museum for free

Je kunt het Louvre gratis bezoeken op 14 juli, de Franse nationale feestdag, wanneer het museum open is voor alle bezoekers. Houd er wel rekening mee dat als deze datum op een dinsdag valt het museum gesloten is.

Als je het museum bezoekt op een gratis bezoekdag, moet je vroeg bij het museum zijn en moet je rekening houden met grote mensenmassa’s.

Het is ook mogelijk om de Tuilerieën gratis te bezoeken. Mocht het je niet lukken om het Louvre te betreden, dan kun je in ieder geval de sculpturen in de tuin gratis bewonderen.

Wat is inbegrepen in je ticket voor het Louvre? Wat krijg je te zien?

what is included in the Louvre Museum ticket

Een ticket voor het Louvre omvat toegang tot de permanente en tijdelijke collecties in het museum, evenals toegang tot het Musée National Eugène-Delacroix binnen de 48 uur.

Onder de “Permanente collectie” vallen de tentoonstellingen en displays die constant ter plekke aanwezig zijn. Af en toe zijn er ook tijdelijke collecties in het museum, dit zijn tentoonstellingen die de wereld rondreizen en de opmerkelijkste musea aandoen.

Veel mensen associëren het Louvre met de Mona Lisa, en buiten het bekijken van dit wereldberoemde schilderij, weten ze niet zeker wat ze nog meer kunnen zien tijdens hun bezoek.

Het Louvre beschikt over een collectie van meer dan 400.000 voorwerpen, waarvan er 35.000 worden tentoongesteld. Met talloze zalen die zijn onderverdeeld in verschillende collecties over geschiedenis en geografie, heb je keuze te over.

Zo uitgebreid als de collecties zijn, zo fascinerend is het museum zelf. Met je Louvre tickets kun je je verdiepen in kunst uit de hele wereld en in de geschiedenis van het voormalige paleis.

De piramide

The Pyramid, Louvre Museum

Een van de opvallendste elementen van het museum is de Piramide. Dit is de hoofdingang van het museum, dat in fascinerend contrast staat met de klassieke bouwstijl van het paleis. Het glazen bouwwerk werd in 1989 ingehuldigd en is sindsdien een wereldwijd herkend symbool geworden.

Ondergrondse gracht

Underground moat, Louvre Museum

Wist je dat je onder de grond kunt afdalen in het Louvre? Het museum werd oorspronkelijk gebouwd als een kasteel in de 12e eeuw, en vandaag de dag kun je onder het Louvre door lopen over het pad van een voormalige slotgracht.

Het kasteel van het Louvre werd verwoest om plaats te maken voor de bouw van het paleis, dat uiteindelijk het wereldberoemde museum werd.

Schilderijen van het Louvre

Paintings of the Louvre Museum

De schilderijencollectie in het Louvre dateert van de 13e tot de 19e eeuw en bevat werken van enkele van de belangrijkste kunstenaars uit de Europese kunstgeschiedenis.

De collectie toont wereldberoemde meesterwerken van toonaangevende Italiaanse, Franse en Spaanse kunstenaars, waaronder Leonardo da Vinci, Bartolomé Esteban Murillo en Eugène Delacroix.

Hoewel de Mona Lisa het beroemdste schilderij in het Louvre is, zijn er nog veel meer werken van Da Vinci te zien. Je kunt ook befaamde stukken bewonderen zoals ‘De bruiloft te Kana’ van Paolo Veronese, het grootste schilderij in het Louvre, ‘De Vrijheid leidt het volk’ van Delacroix en ‘De kroning van Napoleon’ van Jacques-Louis David.

Er zijn ook schilderijen die deel uitmaakten van het voormalige paleis zelf. Ga naar de Galerie d’Apollon, die werd ontworpen voor de zelfbenoemde “Zonnekoning” Lodewijk XIV, om werken te bewonderen die op de plafonds en muren zijn geschilderd. Delacroix schilderde hier een centraal plafondstuk, Apollo die de slang Python verslaat.

Beeldhouwwerken in het Louvre

Sculptures of the Louvre Museum

Het Louvre herbergt een aantal van de herkenbaarste en meest iconische beeldhouwwerken ter wereld. Een van de opvallendste is ‘De gevleugelde Nikè van Samothrake’.

Dit beeld, dat bovenop de Darutrap staat, dateert uit de 2e eeuw en werd in 1863 in stukken ontdekt in Griekenland. De Darutrap is zelf een kunstwerk dat in de 19e eeuw werd gebouwd.

Een ander beroemd beeld uit het Louvre is de ‘Venus van Milo’. De ‘Venus de Milo’ is een meesterwerk van Griekse beeldhouwkunst en wordt al sinds 1821 tentoongesteld in het Louvre.

Er zijn ook prachtige voorbeelden van Italiaanse beeldhouwkunst te zien in de Galerij van Michelangelo. Hier kun je het prachtige werk van Michelangelo bewonderen in zijn beelden van slavenfiguren. Ook wordt hier ‘Amor en Psyche’ van Antonio Canova tentoongesteld, een van de emotioneelste beelden dat in het Louvre te zien is.

Je kunt sculpturen bekijken die zijn ontworpen om buiten te staan in de adembenemende Cour Marly en Cour Puget, waar het licht door glazen plafonds naar binnen sijpelt. Dit verlicht de sculpturen, waarvan sommige ooit in Versailles stonden.

Toch beperkt het Louvre zich niet enkel tot Griekse en Italiaanse beeldhouwwerken. Je vindt er ook een moai uit Paaseiland en een ijzeren beeld van de god Gu uit Benin. Het oudste object in het Louvre is in feite een 9000 jaar oud beeld uit ʿAin Ghazal in Jordanië.

De Egyptische collectie

The Egyptian collection, Louvre Museum

De afdeling Egyptische Oudheden van het Louvre herbergt een indrukwekkende collectie van 6000 werken door de eeuwen heen. Deze verzameling is verdeeld over twee verdiepingen en weerspiegelt 5000 jaar geschiedenis.

De antieke voorwerpen die hier worden tentoongesteld variëren van uitgebreide sarcofagen tot belangrijke stenen beelden en obelisken, die teruggaan tot de late prehistorie. Bezoekers worden geïntroduceerd door de ‘Grote Sfinx van Tanis’, een groot beeld dat deels uit mensen en deels uit leeuwen bestaat.

De artefacten die op de onderste verdieping worden tentoongesteld, waaronder hiërogliefen, sarcofagen en de overblijfselen van een graftombe, geven inzicht in het leven van de oude Egyptenaren.

Op de bovenste verdieping is de tentoonstelling in chronologische volgorde georganiseerd, waardoor bezoekers langs een tijdlijn van de Egyptische geschiedenis worden geleid en het oude Egypte weer tot leven wordt gewekt.

Griekse, Etruskische en Romeinse oudheden

Greek, Etruscan and Roman antiquities, Louvre Museum

De Griekse, Etruskische en Romeinse oudheden van het Louvre bevatten een indrukwekkende en ongelooflijk goed bewaarde selectie marmeren beelden (waaronder de  ‘Venus van Milo’ en de ‘De gevleugelde Nikè van Samothrake’), maar ook Grieks aardewerk, sarcofagen en fragmenten van muurschilderingen.

De uitgebreide collectie Griekse en Romeinse oudheden in het Louvre gaat terug tot de neolithische tijd. Deze tentoonstelling biedt een geweldig inzicht in de geschiedenis van twee van ’s werelds belangrijkste beschavingen uit de oudheid.

Opmerkelijke tentoongestelde stukken zijn beelden van Romeinse keizers, juwelen en marmeren tronen.

Oudheden uit het Nabije Oosten

Near Eastern antiquities, Louvre Museum

Het Louvre heeft een ongelooflijke diversiteit aan kunst die je kunt ontdekken in hun collectie uit het Nabije Oosten. Deze verzameling bestaat uit kunstwerken en voorwerpen uit de Levant, het oude Iran en Mesopotamië en heeft enkele van de oudste voorwerpen in het Louvre, die teruggaan tot 7000 voor Christus.

Een van de prominentste tentoonstellingen die je kunt bekijken is het Paleis van Sargon II in Cour Khorsabad. Deze binnenplaats toont de overblijfselen van een paleis dat werd gebouwd door koning Sargon II. Hij probeerde een stad te bouwen maar stierf voordat hij klaar was. Bewonder de torenhoge hybride wezens die ooit het paleis beschermden en een stuk met Gilgamesj.

Islamitische kunst

Islamic art, Louvre Museum
Met dank aan het Louvre

In Cour Visconti, een binnenplaats overdekt door een golvend dak, vind je een collectie van bijna 3000 werken van islamitische kunst. Van ingewikkelde Iznik-tegels tot dolken met juwelen, deze collectie is een prachtig uitstapje naar het verleden.

Een van de opvallendste werken hier is een koperen doopbekken met goud en zilver waarop prinsen en ontelbare dieren zijn afgebeeld. Lodewijk XIII werd in dit bekken gedoopt. Andere prachtige werken zijn een sculptuur van een leeuw met een gelede staart en een Iraans paneel van 63 keramische tegels.

Tekeningen en prenten

Drawings and prints, Louvre Museum
Met dank aan het Louvre

In het Louvre vind je niet alleen uitzonderlijke beeldhouwwerken en schilderijen, maar ook originele prenten en tekeningen, van Da Vinci en Michelangelo tot Delacroix en Rembrandt.

Dit deel van het Louvre bevat de kwetsbaarste stukken, die erg gevoelig zijn voor licht. In feite kunnen deze tekeningen en prenten maar maximaal vier maanden achter elkaar worden tentoongesteld, voordat ze voor minstens vijf jaar moeten worden teruggebracht naar verduisterde opslagruimtes.

Stijlkamers

Period rooms, Louvre Museum
Met dank aan het Louvre

Om inzicht te krijgen in het leven van royals kun je de stijlkamers van het Louvre bezoeken, waar de woningen van de Franse vorsten, waaronder Marie Antoinette, zijn nagebouwd.

Met meubels en voorwerpen uit Versailles en andere landhuizen en kastelen is dit een nauwkeurige weergave van de levensstijl van de aristocraten en zeker een bezoek waard als je niet naar Versailles zelf kunt reizen.

Hier zie je de originele reiskoffer van Marie Antoinette, weelderige meubels en andere ingewikkelde decoratieve voorwerpen.

Appartement van Napoleon III

Napoleon III Apartments, Louvre Museum

Hoewel het Louvre wereldwijd het meest bekend is als museum, werd het eerst gebouwd als kasteel en fort voordat het een paleis werd.

Sinds Franciscus I het kasteel afbrak en er een paleis van maakte, hebben de daaropvolgende vorsten het uitgebreid tot de gebouwen die je vandaag de dag ziet. Veel van deze vorsten hadden grote kunstverzamelingen en delen van het Louvre werden voor het eerst een museum in de 18e eeuw.

Ook daarna bleef het Louvre een statige rol spelen. Napoleon III breidde het Louvre halverwege de 19e eeuw uit en de oorspronkelijke zalen uit die tijd zijn nog steeds te zien.

Vandaag de dag kun je de weelderige ruimtes bewonderen die onderdak boden aan de minister van Staat en zijn gasten, en unieke artefacten zoals de driezitsfauteuil en een podium voor muzikanten.

Franse kroonjuwelen

French Crown Jewels, Louvre Museum

Proef nog meer van het koninklijke leven in de Galerie d’Apollon, waar je de Franse kroonjuwelen kunt bekijken. Onder deze juwelen bevinden zich smaragden en diamanten die ooit toebehoorden aan keizerin Marie Louise, en de rode spinel uit Côte-de-Bretagne, een steen in de vorm van een draak en de oudste edelsteen in de kroonjuwelencollectie.

Een andere beroemde edelsteen is de diamant Le Régent, die wordt beschouwd als een van de mooiste ter wereld. Hij sierde de kronen van de Franse koningen en werd zelfs geplaatst in het zwaard van Napoleon I.

De Galerie d’Apollon diende als inspiratie voor de Spiegelzaal in Versailles en bevat de sierlijke en gedetailleerde hardstenen vaten die door de Franse vorsten werden bewaard.

Tuin van de Tuilerieën

Tuileries Garden in Paris

Hoewel de tuin van de Tuilerieën (Jardin des Tuileries) een van de meest pittoreske plekken van Parijs is, is het in feite vernoemd naar de tegelfabrieken (tuilerieën) die er ooit stonden.

Deze tuinen floreren al 500 jaar in Parijs en hebben zelfs de branden overleefd die het Tuilerieënpaleis in de as legden.

De tuinen zijn verdeeld in drie secties: de Grand Carré met vijvers en bloemperken, de Grand Couvert met bomen en de Octogone die het Grand Bassin omringt, een vijver die erg populair is bij de plaatselijke bevolking en toeristen.

De tuin van de Tuilerieën is een ideale bestemming voor kinderen. Ze kunnen bootjes varen op het Grand Bassin, op trampolines springen en zelfs op een draaimolen rijden.

De Jardin des Tuileries is ook uitstekend geschikt om kunst te bekijken, en dit kan bovendien gratis! De tuinen zijn bezaaid met sculpturen, van klassieke tot moderne werken, en je kunt de tijd nemen om ze van dichtbij te bewonderen.

Musée national Eugène-Delacroix

Musée National Eugène-Delacroix, Paris

Een ticket voor het Louvre geeft je binnen de 48 uur ook toegang tot het Musée National Eugène-Delacroix. Dit museum was ooit het appartement van Eugène Delacroix, de beroemde Franse schilder die meesterwerken maakte zoals ‘De Vrijheid leidt het volk’, dat prominent in het Louvre hangt.

Tijdens een bezoek aan het museum leer je niet alleen meer over de kunstenaar zelf, maar zie je ook veel meer voorbeelden van zijn werk. Dit is een geweldige aanvulling op een bezoek aan het Louvre voor kunstfanaten en biedt een goed afgerond beeld van de kunstgeschiedenis in Frankrijk.

Hoe boek je vooraf tickets voor het Louvre? Hoe sla je de rij over?

book Louvre Museum tickets in advance

Reserveer je Louvre tickets online om te voorkomen dat je lang moet wachten bij de ingang.

Het Louvre is het meest bezochte museum ter wereld en de rijen kunnen overdag ongelooflijk lang worden. Dit betekent dat je vaak uren in de rij staat voordat je naar binnen kunt.

Bezoekers van het Louvre kunnen hun tickets tot twee maanden van tevoren online boeken via de officiële website van het museum, of via een online reisbureau. Bij het boeken van Louvre tickets kun je kiezen voor het standaardticket of een ticket met rondleiding of een audiotour.

Vooraf boeken geeft je ook meer flexibiliteit wat tijd en data betreft, en is de extra kosten waard omdat het je voorkomt dat je op de dag zelf in de rij moet staan en tijd verliest.

We raden je aan om de prijzen tussen een paar aanbieders te vergelijken voordat je een aankoop doet, omdat er soms kortingen en aanbiedingen beschikbaar zijn die je wat geld kunnen besparen.

Kun je je Louvre tickets annuleren of wijzigen?

cancel or modify Louvre Museums tickets

Boek je een standaardticket voor het Louvre, dan kan dit niet worden geannuleerd of gewijzigd. Let er dus bij het kopen van je ticket op dat je tevreden bent met de datum en het tijdslot.

Besluit je een rondleiding door het Louvre te boeken bij een andere touroperator, dan kom je mogelijk in aanmerking voor restitutie of wijziging van je ticket. Dit hangt af van de specifieke voorwaarden van de aanbieder die je hebt gekozen.

Is een ticket voor het Louvre inbegrepen in de Paris Pass?

Louvre Museum tickets and Paris Pass

Ja! Tickets voor het Louvre Museum zijn inbegrepen bij de Paris Pass, naast toegang tot een aantal van de opmerkelijkste toeristische attracties van de Franse hoofdstad.

Dit is een goede manier om geld te besparen, want de meeste reizigers zullen andere bezienswaardigheden bezoeken, zoals de Eiffeltoren of de Notre Dame, terwijl ze in de stad zijn.

Er is ook de aparte Paris Museum Pass voor toegang tot alleen de musea en monumenten. Hieronder geven we een overzicht van de verschillende passen.

Paris Pass

Dit is een algemene reispas die toegang geeft tot tientallen attracties in de Franse hoofdstad. Varianten van de pas zijn beschikbaar afhankelijk van budget, specifieke interesses en reisduur.

De Paris Pass bevat vaak een Hop-on-Hop-off-buskaart om gemakkelijk langs de belangrijkste toeristische trekpleisters te reizen, evenals toegang tot de opvallendste attracties zoals de Eiffeltoren en een riviercruise op de Seine.

Het ticket voor het Louvre is echter alleen inbegrepen bij de 4- en 6-daagse Paris Pass. Deze passen bevatten automatisch de 4- en 6-daagse Paris Museum Passen, die je extra toegang geven tot musea die niet zijn inbegrepen in de Paris Pass.

Je betaalt € 229 voor een 4-daagse pas en € 269 voor een 6-daagse pas.

Paris Museum Pass

Als je een echte geschiedenis-, kunst- of cultuurliefhebber bent, dan is de Paris Museum Pass misschien wel iets voor jou.

De Paris Museum Pass is een uitstekende keuze voor mensen die hun reis naar Parijs willen richten op educatieve ervaringen en museumbezoeken.

Deze pas geeft reizigers toegang tot meer dan 50 musea en monumenten in Parijs, waaronder het Louvre, Arc de Triomphe, Centre Pompidou en de Conciergerie.

Je kunt kiezen uit een 2-daagse, 4-daagse en 6-daagse pas. Een 2-daagse pas kost € 62, een 4-daagse pas € 77 en een 6-daagse pas € 92.

Reispassen voor Parijs zijn een geweldige manier om geld te besparen tijdens je verblijf in Parijs en ze zijn veel goedkoper dan wanneer je de tickets voor de verschillende attracties afzonderlijk koopt.

Mensen die een Paris Pass kopen krijgen ook extra voordelen die handig zijn voor hun reis, zoals kaarten van de omgeving, verdere kortingen in de stad en een handige gids over de stad. Parijs passen kunnen online worden gekocht of via de verschillende VVV-kantoren verspreid over de stad.

Wat zijn de openingsuren van het Louvre Museum?

Louvre Museum opening hours

Het Louvre is elke dag van de week geopend, behalve op dinsdag. Hieronder vind je een overzicht van de specifieke dagelijkse openingsuren:

  • Maandag, woensdag, donderdag, zaterdag en zondag: 9.00 tot 18.00 uur
  • Vrijdag: 9.00 tot 21.45 uur

De laatste toegang tot het Louvre is 1 uur voor sluitingstijd. De zalen en tentoonstellingen sluiten ongeveer 30 minuten voor sluitingstijd, dus het is aan te raden om genoeg tijd voor je bezoek uit te trekken en niet te laat op de dag aan te komen.

Behalve op dinsdag is het Louvre ook gesloten op 1 januari, 25 december en 1 mei.

Een belangrijke factor om rekening mee te houden is dat niet alle museumzalen altijd open zijn voor het publiek vanwege renovaties. Je kunt van tevoren op de officiële website kijken welke zalen gesloten zijn tijdens je bezoek.

De openingstijden voor de Tuilerieën staan hieronder ook vermeld:

  • Januari, februari, maart, oktober, november en december: 7.30 tot 19.30 uur.
  • Juni, juli en augustus: 7.00 tot 23.00 uur.
  • April, mei en september: 7.00 tot 21.00 uur.

Je wordt ook gevraagd om de Tuilerieën 30 minuten voor sluitingstijd te verlaten.

Wat is de beste tijd om het Louvre te bezoeken en de drukte te vermijden?

best time to visit the Louvre Museum

Als je de drukte wilt missen en van plan bent om het Louvre zelfstandig zonder gids te bezoeken, dan zijn de vroege ochtenden of avonden een goede tijd om te gaan. Zorg er wel voor dat je voldoende tijd hebt om alles te zien wat je wilt voor sluitingstijd.

Gezien de grootte van het Louvre en het aantal kunstwerken is het onmogelijk om het hele Louvre in een dag te zien. Het museum raadt aan om de Denon-vleugel te bezoeken als je weinig tijd hebt om de beroemdste kunstwerken te zien, zoals de Mona Lisa.

Als je meer tijd te besteden hebt in het Louvre, bezoek dan de Sully- en Richelieu-vleugels om aan de drukte te ontsnappen.

Je hebt ook de optie om deel te nemen aan een ochtend- of avondrondleiding, zodat je het grootste deel van de toeristische drukte kunt overslaan.

Kun je je Louvre tickets combineren met andere Parijse attracties?

Louvre Museum tickets and other Paris attractions

Er zijn een aantal ticketcombinaties beschikbaar waarmee je verschillende bezienswaardigheden in Parijs kunt bezoeken tegen een gereduceerde prijs. Zoals eerder vermeld is er de Paris Pass.

Als je echter een klein aantal of slechts een paar attracties wilt combineren, zijn er andere, meer betaalbare, opties beschikbaar.

Zo kun je tickets voor het Louvre combineren met andere bezienswaardigheden en activiteiten zoals de Eiffeltoren of een schilderachtige riviercruise op de Seine.

Gecombineerde tours zijn een uitstekende manier om het meeste uit je tijd in Parijs te halen. Met talloze attracties in de stad bieden deze tours een gestructureerde manier om niet alleen het beste van het Louvre te zien, maar ook van de Eiffeltoren en de Seine.

Sommige tours combineren ze zelfs alle drie, zodat je over de Seine kunt varen, de Eiffeltoren kunt beklimmen en het Louvre kunt verkennen, allemaal op één dag!

Op zoek naar meer activiteiten? Mis onze selectie van leuke activiteiten en bezienswaardigheden in Parijs niet!

Reistips

Louvre Museum travel tips

  • Controleer welke zalen open of gesloten zijn op de gewenste datum van je bezoek voordat je je tickets voor het Louvre boekt. Je wilt niet bij het Louvre aankomen en ontdekken dat je je favoriete kunstwerken niet kunt zien.
  • Met talloze zalen en duizenden kunstwerken is het onmogelijk om het Louvre in één dag te zien. Plan van tevoren wat je wilt zien om je ticket en tijd optimaal te benutten. Je kunt ook de kaarten en routes van de officiële website gebruiken om te bepalen hoe je je een weg door het Louvre baant.
  • Met een vooraf geboekt ticket kun je het Louvre via verschillende ingangen betreden. Kies een andere ingang dan de hoofdingang (de Piramide), omdat dit de drukste ingang is.
  • Zorg ervoor dat je comfortabele schoenen draagt. Het Louvre is het grootste museum ter wereld en de tentoonstellingsruimtes alleen al beslaan 70.000 vierkante kilometer. Hoewel je deze afstand niet zult afleggen, zul je wel een groot deel van je bezoek staan en lopen.
  • Hoewel de kunstwerken de belangrijkste attractie van het Louvre zijn, kun je ook stoppen bij een van de vele restaurants en cafés voor een heerlijke traktatie en een comfortabele plek om te zitten en te ontspannen. Vergeet op weg naar buiten niet langs de cadeauwinkels te gaan voor unieke souvenirs uit het museum.

Deel dit artikel op Pinterest 🙂

Louvre Museum Tickets Pinterest

Jolien Follens werkt als Dutch Content Localization Manager bij TourScanner. Ze is al van jongs af aan gepassioneerd door schrijven en koos daarom voor een master in de Journalistiek na het afronden van haar master in de Taal- en Letterkunde. Na haar studies ging ze aan de slag als vertaler en content editor om uiteindelijk bij TourScanner haar liefde voor schrijven te combineren met haar andere grote passie: reizen. Ze woonde al in België, Malta en Italië en reisde een jaar lang de wereld rond. Ondertussen staan er 33 landen op de teller en blijft haar verlanglijstje ellenlang. Staan nog op het programma: Canada, Japan, de Balkan, Zuid-Afrika, Colombia, Sri Lanka, Costa Rica, en nog veel meer!