Beste rondleidingen door het Louvre

Wil je graag een rondleiding door het Louvre boeken maar zie je door de bomen het bos niet meer?

Het Louvre is het grootste en meest bezochte museum ter wereld, en er worden heel wat verschillende rondleidingen door dit museum aangeboden. Mogelijk weet je niet goed welke tour het beste bij je past.

Op deze pagina vind je een uitgebreide gids met meer informatie over de verschillende rondleidingen door het Louvre. Van privé- en groepsrondleidingen tot rondleidingen voor kinderen of met audiogids, er is voor ieder wat wils.

Met een rondleiding door dit museum til je je bezoek aan het Louvre naar een hoger niveau. Je ontdekt alles wat het Louvre te bieden heeft en slaat geen enkel van ’s werelds beroemdste kunstwerken over.

Ben je klaar om nu je tour door het Louvre museum te boeken? Geen zin om verder te lezen? Klik hier om je rondleiding door het Louvre te boeken.

Zijn rondleidingen door het Louvre de moeite waard?

are Louvre Museum tours worth it

Met 35.000 kunstwerken verspreid over een oppervlakte van 70.000 vierkante meter is het Louvre het grootste museum ter wereld.

Het is zo groot dat je onmogelijk alles in één of meerdere bezoeken kunt zien. Als je elk meesterwerk en historisch object in het Louvre zou willen zien, zou je bijna 100 dagen in het museum moeten doorbrengen.

Zelfs dan zou dat betekenen dat je slechts 30 seconden aan elk object kunt besteden, wat gekkenwerk zou zijn.

Als je hiervoor geen tijd hebt en je werk en andere prioriteiten in het leven niet kunt opgeven om 100 dagen in het Louvre door te brengen, dan is een rondleiding de beste optie. Een toegewijde gids neemt je mee naar de belangrijkste kunstwerken en hoogtepunten om het meeste uit je tijd in het culturele hart van Parijs te halen.

Is een tour door het Louvre de moeite waard?

Een rondleiding boeken is zeker de moeite waard. Sommige mensen verkennen het Louvre liever op eigen tempo, maar als je voor een gids kiest geniet je van een aantal voordelen:

    • Het is supergemakkelijk – Er komt geen gedoe kijken bij het organiseren van een rondleiding. Je tickets worden gekocht en liggen voor je klaar, het enige wat je moet doen is op tijd ter plaatse aankomen. Je slaat ook de wachtrij over, wat betekent dat je kostbare tijd bespaart en meteen het Louvre kunt verkennen.
    • Je hebt een betere focus – Er zijn letterlijk duizenden voorwerpen in het Louvre, waardoor het moeilijk is om te weten welke collecties en stukken het belangrijkst zijn en hoe je je tijd het beste kunt besteden. Je gids kan je bezoek aan het Louvre plannen en ervoor zorgen dat je de belangrijkste kunstwerken ziet en leert kennen.
    • Je kunt vragen stellen – Misschien zie je iets ongelooflijk fascinerends en wil je meer weten over de kunstenaar of de inspiratie voor het stuk. Met een gids heb je toegang tot deskundige antwoorden op al je vragen, terwijl je in je eentje misschien gaat googelen of gewoon niets weet over het kunstwerk waar je naar aan het kijken bent.
    • Je ziet alle belangrijke tentoonstellingen – Veel mensen lopen het Louvre binnen, nemen een verplichte selfie voor de Mona Lisa, lopen een tijdje doelloos rond tussen de andere tentoonstellingen en gaan dan weer weg. Misschien loop je zelfs wel recht langs belangrijke exposities en beelden zoals de Venus van Milo omdat je ze niet kent! Met een gids weet je zeker dat je alle belangrijke plekken bezoekt.

Het spreekt voor zich dat een bezoek aan het Louvre met een gids een wereld van verschil kan maken.

Welke rondleiding door het Louvre is geschikt voor jou?

which Louvre Museum tours is the best

Je hebt besloten dat je graag een rondleiding door het Louvre wilt volgen, maar je weet niet goed welke tour het beste bij jou past? Dit verschilt van persoon tot persoon, afhankelijk van je budget en specifieke interesses en voorkeuren.

Als je alleen maar inzicht wilt krijgen in het Louvre en de belangrijkste collecties, dan bieden de standaard groepsrondleidingen of audiotours je alles wat je nodig hebt. Als je een voorliefde hebt voor een bepaalde kunstenaar of langer in het museum wilt blijven, kun je een privérondleiding regelen die is afgestemd op jouw interesses. Er zijn ook rondleidingen voor gezinnen waarmee zowel ouders als kinderen een leuke tijd beleven.

Welke specifieke optie je ook kiest, je geniet van verschillende voordelen! Met alle rondleidingen in het Louvre kun je de wachtrij overslaan, wat betekent dat je later meer tijd hebt om te smullen van lekkere Franse kaas en heerlijke wijn of om de Eiffeltoren te bewonderen! De meeste rondleidingen (met uitzondering van audiotours) hebben ook een deskundige en gepassioneerde Engelssprekende gids.

Als je nog altijd niet goed weet welke rondleiding te kiezen, bekijk dan het overzicht hieronder:

  • Rondleidingen met audiogids – Rondleidingen met audiogids zijn de perfecte optie voor degenen die meer informatie willen, maar toch onafhankelijk en in hun eigen tempo het museum willen verkennen.
  • Groepsrondleidingen – De standaard groepsrondleiding is vaak de beste optie voor budgetreizigers die de hoogtepunten van het Louvre willen zien en iemand willen hebben die hun vragen beantwoordt.
  • Privérondleidingen – Dit is een op maat gemaakte rondleiding die speciaal op jouw interesses is afgestemd. Met een privérondleiding kun je je concentreren op bepaalde collecties of stukken (misschien ben je bijvoorbeeld gefascineerd door de Griekse geschiedenis en wil je je concentreren op de beeldhouwwerken).
  • Snelle rondleidingen – Hiermee krijg je een snel overzicht van de hoogtepunten van het museum. Deze tours duren ongeveer 1,5 uur.
  • Kindvriendelijke rondleidingen – Rondleidingen op maat om de kleintjes te vermaken en te boeien.
  • Avondrondleidingen – Een geweldige optie als je de drukte wilt vermijden of als je je rondleiding wilt aanpassen aan een overvolle agenda.
  • Themarondleidingen – Rondleidingen die zich richten op een specifiek thema of onderwerp voor cultuurfanaten en kunstliefhebbers.

Rondleidingen door het Louvre Museum met audiogids

Louvre Museum audioguided tours

Rondleidingen door het Louvre met audiogids zijn de goedkoopste optie en kosten slechts € 5 per persoon bovenop het museumticket. Deze rondleidingen kunnen ook worden gekocht op de officiële website van het Louvre op hetzelfde moment dat je je tickets voor het Louvre museum koopt.

Tip: Lees meer over de prijs van tickets voor het Louvre.

Dit soort rondleiding is perfect voor wie graag wat meer informatie wil over de tentoonstellingen en kunstwerken, zonder voor een rondleiding te moeten betalen of te worden opgehouden door andere mensen.

De audiotours worden geleverd op een Nintendo 3DS en zijn beschikbaar in 9 talen, waaronder Engels, Frans, Spaans, Italiaans, Portugees, Duits, Japans, Koreaans en Chinees. De rondleiding is ook beschikbaar in Franse gebarentaal en wordt geleverd met Franse audiobeschrijvingen.

De audiogids is ook bijzonder handig omdat hij geotracking heeft en je helpt om door het grote museum te navigeren.

Het enige nadeel van dit soort rondleiding is dat je niemand hebt aan wie je vragen kunt stellen, dus het kan zijn dat je graag nog meer informatie wilt maar geen antwoord kunt krijgen op je vragen.

Groepsrondleidingen door het Louvre museum

Louvre Museum group tours

Dit is ongetwijfeld de “standaard” en populairste optie voor een bezoek aan het Louvre. Voor wie de belangrijkste tentoonstellingen in het museum wil zien en een inzichtelijke rondleiding wil, is een groepsrondleiding een goede keuze.

Je profiteert van de kennis en expertise van een lokale gids die je de beste kunstwerken en ook minder bekende meesterwerken van het Louvre laat zien. Deze rondleidingen duren meestal ongeveer 2 uur en je krijgt een aantal van de topattracties in het Louvre te zien, zoals de Mona Lisa, de Nikè van Samothrake en zelfs de Franse kroonjuwelen.

De groepsgrootte hangt af van de tijd van het jaar en het tijdstip van de dag. Elke bezoeker krijgt een koptelefoon om duidelijk te kunnen horen wat de gids zegt, zo mis je zeker niets.

Meestal worden de rondleidingen in kleine groepen gehouden om ervoor te zorgen dat de ervaring wat persoonlijker is. Bovendien heeft iedereen in de groep zo de kans om met de gids te praten en vragen te stellen als dat nodig is.

Het Louvre biedt zijn eigen rondleidingen aan, variërend van rondleidingen langs de meest bezienswaardige werken tot nachtelijke tours weg van de menigte. Veel touroperators bieden ook unieke rondleidingen door het Louvre aan, die je kunt bekijken en boeken via TourScanner.

Groepsrondleidingen door het Louvre zijn goedkoop en de beste optie voor wie met een budget reist.

Privérondleidingen door het Louvre

Louvre Museum private tours

Zoals bij alle rondleidingen in het Louvre Museum kun je met een privérondleiding de lange rij bij de ingang overslaan en meteen cultuur gaan opsnuiven.

Als je het museum liever op eigen tempo verkent en je graag genoeg tijd wilt hebben om de bezienswaardigheden te bekijken zonder te hoeven wachten op treuzelende mensen of mensen die veel vragen stellen, dan is een privérondleiding de beste optie voor jou.

Voor velen is een bezoek aan het Louvre een unieke kans. Je wilt Parijs zeker verlaten met het gevoel dat je het meeste uit je reis hebt gehaald en dat je er met plezier op kunt terugkijken.

Als je kiest voor een privétour, dan heb je de deskundige gids helemaal voor jezelf en kun je kiezen wat je wilt zien of waar je wilt halt houden. Een ander voordeel van dit soort rondleiding is dat je bij je hotel kunt worden opgehaald, wat eens zo gemakkelijk is.

Veel privérondleidingen bieden ook de mogelijkheid om je ervaring te combineren met andere hoogtepunten in Parijs of om zelfs op dezelfde dag een excursie te maken naar belangrijke bezienswaardigheden zoals Versailles.

Snelle rondleidingen door het Louvre museum

Louvre Museum express tours

Als je weinig tijd hebt maar toch het Louvre wilt bezoeken, is een express tour misschien iets voor jou. Je mag een van de belangrijkste musea ter wereld zeker niet missen!

Deze tours bieden je een snelle rondleiding langs de meest opvallende tentoonstellingen zonder al te veel tijd in het museum door te brengen en duren ongeveer 1,5 uur.

Dit is ook een goede optie als je maar een uur of twee over hebt en een vlucht moet halen. Met een snelle tour kun je de rij bij de ingang overslaan en meteen door naar de beroemdste meesterwerken zoals de Mona Lisa, de Grote Sfinx van Tanis en de Venus van Milo.

Kindvriendelijke rondleidingen door het Louvre

kids and family Louvre Museum tours

Elke ouder weet dat reizen even educatief is als in de klas zitten. Soms is het echter moeilijk om de aandacht van de kleintjes lang vast te houden.

Gelukkig zijn er rondleidingen in het Louvre die speciaal werden ontworpen voor kinderen en gezinnen. Deze zorgen ervoor dat zowel ouders als kinderen geboeid blijven en een leuke tijd beleven.

Veel van deze rondleidingen bevatten spelletjes zodat kinderen al spelend kunnen leren. Zo kun je op schattenjacht gaan in het Louvre en je rondleiding aanpassen aan de interesses van je gezin.

Vermijd de drukte – Avondrondleidingen door het Louvre

evening Louvre Museum tours

Voor een unieke ervaring kun je ook kiezen voor een avondrondleiding. Deze rondleidingen zijn een geweldige manier om de drukte te vermijden, aangezien de meeste mensen het Louvre ’s middags bezoeken.

Het museum sluit meestal om 18.00 uur, maar is op vrijdagavond geopend tot 21.45 uur.

Waarom kies je er niet voor om het Louvre op een vrijdagavond na het werk te bezoeken? Je zet dan niet alleen het weekend op een originele manier in, maar geniet ook van meer privacy en een erg leuke sfeer.

Sommige avondrondleidingen richten zich zelfs meer op de geheimen en legendes van het Louvre, waardoor je een andere kant van het beroemde museum te zien krijgt.

Themarondleidingen door het Louvre

themed Louvre Museum tours

Heb je een bepaalde interesse of favoriete kunstenaar? Misschien wil je je concentreren op kunst uit een bepaalde periode of geschiedenis uit een bepaald land. Het is mogelijk om deel te nemen aan een themarondleiding die zich concentreert op bepaalde aspecten van de uitgebreide collecties van het Louvre.

Veel van de themarondleidingen bieden een frisse kijk op wat je ziet. Of je je nu specifiek wilt richten op Italiaanse kunst of meer wilt leren over hoe de klassieke meesterwerken de hedendaagse kunst hebben beïnvloed, er valt genoeg bij te leren tijdens een tour door het Louvre.

Kun je rondleidingen door het Louvre combineren met andere attracties in Parijs?

combine Louvre Museum guided tours with other attractions in Paris

Het Louvre is een van de vele must-see bezienswaardigheden in Parijs. Als je op citytrip bent in de Franse hoofdstad, zul je waarschijnlijk ook een boottochtje op de Seine willen maken, de trappen van de Eiffeltoren willen beklimmen of het paleis van Versailles willen bewonderen.

Het is eigenlijk goedkoper om een pakketdeal te kopen met toegang tot een andere attractie (of meerdere andere attracties) wanneer je op zoek bent naar een ticket voor het Louvre. Dit kost minder dan als je alles afzonderlijk zou kopen.

Dit bespaart ook tijd, omdat alles in één keer wordt geboekt en georganiseerd. Dit betekent dat je je kunt ontspannen en genieten van Parijs, in plaats van dat je tijd verliest met het kopen van tickets en het organiseren van je bezoek.

Houd er rekening mee dat de prijzen kunnen veranderen afhankelijk van het seizoen en de vraag. Soms kunnen er ook interessante aanbiedingen zijn. Daarom raden we je aan om prijzen te vergelijken voordat je boekt.

Dit zijn enkele van de beste combideals die beschikbaar zijn:

  • Louvre + Eiffeltoren: Bekijk het beste van Parijs op één dag door een bezoek aan het Louvre te combineren met een beklimming van de Eiffeltoren. Veel rondleidingen geven je de optie om de tweede verdieping of de top van de Eiffeltoren te beklimmen op dezelfde dag als je tour door het Louvre.
  • Louvre museum + boottocht op de Seine: Het Louvre is gelegen aan de oevers van de rivier de Seine, waardoor je een rondleiding door het museum eenvoudig kunt combineren met een boottocht op de rivier. Tijdens een boottocht over de Seine kun je andere bezienswaardigheden in Parijs bewonderen, zoals de Notre Dame, de Eiffeltoren en het Musée d’Orsay. Je kunt ook de top van de Eiffeltoren meepikken voor een volwaardige Parijse ervaring!
  • Louvre + kasteel van Versailles: Wil je graag de Franse geschiedenis induiken? Bezoek dan het Louvre en het paleis van Versailles op dezelfde dag. Je ontdekt hoe de koningen van Frankrijk in Versailles leefden voordat je veel van de kunstwerken bewondert die ooit in het kasteel werden tentoongesteld.

Worden er gratis rondleidingen aangeboden in het Louvre Museum?

are there any free Louvre Museum tours

Helaas zijn er geen gratis rondleidingen in het Louvre. De rondleiding met audiogids, die € 5 per persoon kost (bovenop je toegangsticket), is de goedkoopste optie. Gezien je kunt genieten van een informatieve en leuke ervaring, krijg je zeker waar voor je geld.

Sommige mensen kunnen echter op elke dag van het jaar gratis naar binnen. Studenten, kinderen, jongeren, mensen met een handicap, werkzoekenden en kunstdocenten komen onder andere in aanmerking voor korting.

Mocht je een heel strikt budget hebben, plan dan een bezoek op de nationale feestdag van Frankrijk (14 juli). Op deze dag mag iedereen, ongeacht leeftijd of nationaliteit, gratis naar binnen. Houd er wel rekening mee dat het er dan ongelooflijk druk is.

Kun je een tour door het Louvre annuleren of aanpassen?

cancel or modify Louvre Museums tickets

Zorg ervoor dat je zeker bent van je data voordat je een rondleiding boekt om gedoe te voorkomen. Sommige touraanbieders bieden gratis wijzigingen of annuleringen aan binnen bepaalde tijdsbestekken, terwijl anderen dat niet doen.

Ook raden we aan om de kleine lettertjes van de gekozen aanbieding te controleren om op de hoogte te zijn van de voorwaarden voor het geval je je tour moet wijzigen of annuleren.

Vermijd de drukte – Wat is de beste tijd om het Louvre te bezoeken?

best time to visit the Louvre Museum

Het kan erg druk worden in het Louvre. Het is nu eenmaal het meest bezochte museum ter wereld. Als je graag de toeristenmassa’s wilt vermijden, plan dan een bezoek aan Parijs buiten het hoogseizoen.

Wil je graag het Louvre museum verkennen, kies dan voor een bezoek in de ochtend, late namiddag of avond, wanneer er minder toeristen zijn. Je kunt zelfs kiezen voor rondleidingen op vrijdagavond of late rondleidingen die eindigen met een bezichtiging van de Mona Lisa net voordat het museum sluit.

Zijn rondleidingen door het Louvre inbegrepen in de Paris Pass?

are there any Louvre Museum tours included in the Paris Pass

De Paris Pass geeft je toegang tot het Louvre en vele andere bezienswaardigheden en musea in Parijs. Als je graag verschillende toeristische attracties en musea wilt bezoeken, dan bespaar je met de Paris Pass heel wat geld.

Een rondleiding door het Louvre is echter niet inbegrepen en moet apart worden georganiseerd. Met een Paris Pass krijg je alleen toegang tot het Louvre.

Meer weten over de Paris Pass? Lees dan onze uitgebreide gids waarin wij nagaan of een Paris Pass de moeite waard is of niet.

Reistips

Louvre Museum travel tips

  • Boek je rondleiding van tevoren om de best mogelijke aanbiedingen te krijgen en teleurstelling te voorkomen.
  • Overweeg om een combinatietour van het Louvre en andere attracties te boeken om het meeste uit je tijd in Parijs te halen.
  • Je zult behoorlijk wat afstand afleggen en lange perioden moeten wandelen om de kunstwerken te ontdekken. Zorg ervoor dat je comfortabele schoenen en kleding draagt.
  • Stop na je rondleiding zeker even bij de restaurants, cafés en souvenirwinkels in het Louvre.
  • Aan het einde van je rondleiding kun je het Louvre op eigen houtje verkennen en dingen ontdekken waar je eerder misschien geen tijd voor had.
  • Vergeet niet om de Jardin des Tuileries buiten het Louvre te verkennen. De tuinen zijn gratis toegankelijk en bevatten zowel klassieke als moderne beeldhouwwerken die je kunt bewonderen.

Als je hebt genoten van dit artikel, deel het dan op sociale media! 🙂

Louvre Museum Tours Pinterest

Jolien Follens werkt als Dutch Content Localization Manager bij TourScanner. Ze is al van jongs af aan gepassioneerd door schrijven en koos daarom voor een master in de Journalistiek na het afronden van haar master in de Taal- en Letterkunde. Na haar studies ging ze aan de slag als vertaler en content editor om uiteindelijk bij TourScanner haar liefde voor schrijven te combineren met haar andere grote passie: reizen. Ze woonde al in België, Malta en Italië en reisde een jaar lang de wereld rond. Ondertussen staan er 33 landen op de teller en blijft haar verlanglijstje ellenlang. Staan nog op het programma: Canada, Japan, de Balkan, Zuid-Afrika, Colombia, Sri Lanka, Costa Rica, en nog veel meer!