Louvre last-minute tickets

Ben je zoek naar last-minute tickets voor het Louvre? Ben je vergeten je tickets voor het Louvre Museum van tevoren te reserveren? Ben je over minder dan een week in Parijs en zijn alle dagen van je verblijf uitverkocht ?

Maak je geen zorgen, je bent zeker niet de enige.

Lees hieronder onze suggesties voor het verkrijgen van last-minute tickets voor het Louvre via andere sites dan de officiële website, waar je tickets vindt die beschikbaar zijn voor vandaag, morgen of de komende dagen.

Ben je klaar om je kaartje voor het Louvre Museum te boeken? Geen zin om verder te lezen? Koop dan nu meteen je ticket.

Hoe bemachtig je last-minute tickets voor het Louvre als het uitverkocht is op de officiële website?

book Louvre Museum last-minute tickets when it is sold out

Zoals je waarschijnlijk al hebt gezien op de officiële website van het museum, zijn tickets erg snel uitverkocht en is het zo goed als onmogelijk om last-minute nog een ticket te bemachtigen. Meestal moet je je Louvre tickets vaak één tot twee maanden van tevoren kopen.

Het goede nieuws is echter dat er veel online websites zijn waar je nog dezelfde dag tickets voor het Louvre Museum kunt reserveren. Sommige sites hebben nog tickets beschikbaar voor vandaag, morgen of een datum van je voorkeur.

Als je niet al die websites één voor één wilt checken, ben je hier aan het juiste adres: TourScanner verzamelt ze allemaal, zodat je snel en gemakkelijk kunt controleren welke site nog tickets heeft.

Als je nog steeds geen tickets voor kunt vinden, dan is de kans groot dat alles uitverkocht is. De enige manier om dan het museum te kunnen bezoeken is door een rondleiding te boeken.

Hoe bemachtig je vandaag nog een ticket voor het Louvre Museum?

find a Louvre Museum ticket today

Mochten alle Louvre tickets uitverkocht zijn op de officiële website, dan is je beste optie om kaartjes te kopen via een andere website of om een rondleiding te boeken.

Sommige websites hebben op het laatste moment nog tickets beschikbaar voor dezelfde dag of de volgende dagen. Zo niet, dan is een rondleiding een uitstekende manier om niet alleen op het laatste moment toegang te krijgen, maar ook te profiteren van de kennis van een expert.

Er bestaan veel verschillende soorten rondleidingen. Je kunt kiezen uit rondleidingen in kleine groepen, privérondleidingen en gezinsvriendelijke rondleidingen. Er is keuze zat.

Voor een ticket met rondleiding moet je misschien iets dieper in de buidel tasten, maar je geniet wel van een professionele en deskundige gids die je rondleidt door het museum. Gezien de grootte van het museum kun je onmogelijk alle kunstwerken en tentoonstellingen in een dag zien. Een gids kan je de weg wijzen naar de meest opvallende kunstwerken en fascinerende weetjes en feiten met je delen.

De meeste rondleidingen duren ongeveer 2 uur en er zijn veel mogelijkheden om een rondleiding door het Louvre Museum te combineren met andere bezienswaardigheden op dezelfde dag, zodat je je tijd en budget optimaal kunt benutten.

Tip: Bekijk onze gids voor rondleidingen door het Louvre Museum.

Hoeveel kosten musée du Louvre tickets?

Louvre Museum tickets cost

Als je vooraf online reserveert, dan kost een ticket voor het Louvre € 22. Je kunt ook ter plaatse een goedkoper kaartje kopen aan de kassa. Kinderen onder de 18 mogen gratis naar binnen.

Het kan verleidelijk lijken om voor de goedkopere optie te kiezen. Houd er echter rekening mee dat de wachtrij bij de ingang van het museum, vooral tijdens het hoogseizoen, ongelooflijk lang kan zijn en dat de voorraad beperkt is.

Als je tijdens je bezoek een audiogids wilt huren, betaal je € 6 extra.

Het is ook mogelijk om een ticket voor het Louvre Museum te boeken met een rondleiding. Deze rondleidingen kosten € 12, en je kunt ze combineren met je toegangsticket voor € 31.

Waarom vooraf tickets reserveren voor het Louvre?

book Louvre Museum tickets in advance

We kunnen de voordelen van het vooraf boeken van je tickets voor het Louvre Museum niet genoeg benadrukken. Als ’s werelds meest bezochte museum ontvangt het Louvre elk jaar miljoenen bezoekers. Alleen al in 2022 bezochten meer dan 7 miljoen mensen dit museum!

Met zoveel mensen die staan te popelen om tickets te bemachtigen, is het raadzaam om je kaartjes voor het Louvre zo snel mogelijk te reserveren. Dit kan tot twee maanden van tevoren op de officiële website.

Door op voorhand je Louvre tickets online te boeken, ben je er niet alleen zeker van dat je een ticket voor de datum naar voorkeur kunt bemachtigen, maar heb je ook meer opties voor het gewenste tijdslot. Hierdoor kun je bijvoorbeeld de drukte vermijden door een ticket te kopen voor een bezoek ’s morgens vroeg. Je kunt selectiever zijn en je bezoek aan het museum beter plannen.

Als je je tickets van tevoren reserveert, kun je de rijen bij de ingang overslaan en meteen beginnen met het bewonderen van de kunstwerken. De wachtrijen aan de kassa kunnen ongelooflijk lang zijn en uren in beslag nemen. Met een vooraf gereserveerd ticket heb je meerdere ingangen om naar binnen te gaan, waardoor je de wachtrijen kunt vermijden en kostbare tijd bespaart.

Wat krijg je te zien tijdens je bezoek?

what to see during a Louvre Museum visit

Veel reizigers associëren het Louvre met de Mona Lisa en weten niet zeker wat er nog meer te zien is naast dit wereldberoemde schilderij. Het museum beschikt over een collectie van 400.000 kunstwerken, waarvan er 35.000 worden tentoongesteld.

Tijdens een bezoek kom je tal van fascinerende en adembenemende stukken tegen. De collecties bevatten bijvoorbeeld kunstwerken van duizenden jaren geleden tot de 19e eeuw, van het oude Griekenland tot de Italiaanse Renaissance, en zelfs van Mesopotamië tot Benin.

Schilderijen

Paintings of the Louvre Museum

De schilderijencollectie van het Louvre omvat de meeste Europese scholen van de 13e tot de 19e eeuw. Hoewel de Mona Lisa het beroemdste schilderij is dat in het museum hangt, zijn er nog veel meer kunstwerken van Leonardo da Vinci die je kunt bezichtigen.

Vergeet bij het bewonderen van de Mona Lisa je niet om te draaien en “De bruiloft te Kana” van Veronese te bewonderen, het grootste schilderij dat in het museum te vinden is. Andere opmerkelijke schilderijen zijn “De Vrijheid leidt het volk” van Eugène Delacroix en “De kroning van Napoleon” van Jacques-Louis David.

Egyptische oudheden

The Egyptian collection, Louvre Museum

Het Louvre Museum herbergt een enorme collectie Egyptische oudheden. Deze afdeling van het museum beslaat twee verdiepingen en bevat sarcofagen, hiërogliefen en beeldhouwwerken.

Deze afdeling presenteert overblijfselen van kunst uit de beschavingen die zich in de Nijlvallei ontwikkelden en dateren van 5000 jaar geleden. Enkele prominente stukken zijn de “Zittende Schrijver” en de “Grote Sfinx van Tanis”, die je welkom heet in de collectie.

Romeinse, Etruskische en Griekse oudheden

Greek, Etruscan and Roman antiquities, Louvre Museum

Het Louvre huisvest ook een erg uitgebreide collectie kunstwerken en artefacten uit de Romeinse, Etruskische en Griekse beschavingen. Ze omspant de periode van het neolithicum tot de 6e eeuw na Christus.

Van beelden van goden en keizers tot ingewikkelde sieraden en Grieks aardewerk, deze collectie geeft een diepgaand inzicht in deze oude beschavingen en hun blijvende invloed.

Midden-Oosterse oudheden

Near Eastern antiquities, Louvre Museum

De afdeling Midden-Oosterse oudheden bezit enkele van de oudste stukken die in het Louvre te vinden zijn. Het oudste stuk is een beeld uit ʿAin Ghazal dat dateert uit 7.000 voor Christus en afkomstig is uit Jordanië.

Met werken uit Mesopotamië, de Levant en Iran omspant deze collectie 9000 jaar geschiedenis. Een prominente tentoonstelling is het Paleis van Sargon II in Khorsabad, met de overblijfselen van een paleis uit Assyrië. Een collectie die het bekijken waard is!

Beeldhouwwerken

Sculptures of the Louvre Museum

Het Louvre Museum staat vol met iconische beeldhouwwerken. Een van de opvallendste is “De gevleugelde Nikè van Samothrake”, die prominent in het museum staat bovenop de Darutrap. Deze sculptuur dateert uit de 2e eeuw voor Christus en is een van de meest adembenemende in het Louvre.

Een ander beroemd beeldhouwwerk hier is de “Venus van Milo”. De Venus van Milo bevindt zich in de Galerie des Antiques en wordt al sinds 1821 tentoongesteld in het Louvre.

Je kunt ook Italiaanse beeldhouwwerken bewonderen in de Galerij van Michelangelo, waar werken van Michelangelo en het verbluffende “Amor en Psyche” van Antonio Canova worden tentoongesteld.

De Cour Puget en Cour Marly tonen Franse beeldhouwwerken die zijn ontworpen om buiten en in tuinen te worden tentoongesteld, waarvan sommige afkomstig zijn uit Versailles en andere kastelen.

Decoratieve kunst

Napoleon III Apartments, Louvre Museum

Het museum was in een vorig leven een paleis en vandaag de dag kun je door middel van een aantal van de displays in het museum zien hoe koningen en koninginnen ooit leefden. Met nagebouwde kamers van de monarchie kun je de decoratieve kunst bewonderen waarmee zij ooit hun paleizen inrichtten.

Je kunt ook de appartementen van Napoleon III bezoeken, waar de staatsminister belangrijke gasten ontving en evenementen hield tussen de pluche meubels en unieke driezitsbanken.

Islamitische kunst

Islamic art, Louvre Museum
Met dank aan het Louvre Museum

De collectie islamitische kunst in het Louvre bevat meer dan 3000 kunstwerken die duizenden jaren geschiedenis en drie continenten omspannen, van Spanje tot Zuidoost-Azië.

De collectie bevindt zich in de Cour Visconti onder een golvend dak en is verdeeld over twee verdiepingen. Ze omvat sierlijke wapens, keramische kunst, Iznik-tegels en unieke beeldhouwwerken zoals de leeuw met een gelede staart.

Prenten en tekeningen

Drawings and prints, Louvre Museum
Met dank aan het Louvre Museum

Op deze afdeling van het Louvre vind je de uitgebreide collectie prenten, tekeningen, boeken, pastels en miniaturen van het museum.

Deze collectie bevat stukken van Da Vinci, Rembrandt, Michelangelo en Delacroix. Dit zijn enkele van de meest kwetsbare werken in de collectie van het Louvre. Ze worden daarom slechts vier maanden aan een stuk tentoongesteld voordat ze voor minstens vijf jaar in verduisterde opslagruimtes worden bewaard.

Hier kun je ook meer leren over tekentechnieken via de leerzame tentoonstellingen in de Rotonde Sully.

Pavillon de l’Horloge

The Pavillon de l’Horloge, Louvre Museum

Als je meer wilt leren over de geschiedenis van het Louvre zelf, kun je naar het Pavillon de l’Horloge (het klokpaviljoen) gaan. Vanaf het laagste niveau van dit deel van het Louvre kun je langs een middeleeuwse gracht lopen die ooit deel uitmaakte van het oorspronkelijke kasteel dat op de plaats van het Louvre stond.

Van hieruit kun je meer ontdekken over hoe het Louvre veranderde in een museum en hoe het blijft groeien en ontwikkelen door zijn aankopen en tentoonstellingen.

Jardin des Tuileries

Tuileries Garden in Paris

De Jardin des Tuileries (of Tuin van de Tuilerieën) is net zo iconisch als het Louvre zelf en werd al in 1553 aangelegd. De Tuilerieën zijn niet alleen rijk aan planten, bomen en bloembedden, maar ook aan vijvers, draaimolens en beeldhouwwerken.

De Tuilerieën kunnen gratis worden bezocht en bieden een perfecte manier om kunst in de stad Parijs te bekijken als je het museum niet kunt bezoeken, met talloze klassieke en zelfs moderne beeldhouwwerken in de tuinen.

Het is ook een idyllische omgeving voor kinderen, die in bootjes kunnen varen op de Grand Bassin of kunnen springen op trampolines.

Reistips

Louvre Museum travel tips

  • Reserveer je Louvre tickets op voorhand om je gewenste reisdatum en toegangstijd vast te leggen. Zo kun je de wachtrijen overslaan en de drukte vermijden, waardoor je kostbare tijd bespaart om de kunstwerken te bewonderen.
  • De Piramide is de hoofdingang, maar hier kan het druk zijn. Als je een vooraf gereserveerd ticket hebt, kun je de alternatieve ingangen gebruiken en in plaats daarvan via de Piramide naar buiten gaan.
  • Het Louvre is het grootste museum ter wereld en de tentoonstellingsruimtes alleen al beslaan 70.000 vierkante meter! Zorg ervoor dat je comfortabele schoenen draagt als je zoveel mogelijk wilt zien, zelfs al is het niet mogelijk om het hele museum op één dag te zien. Als je moe wordt of moet bijtanken, stop dan bij een van de vele restaurants en cafés voor een hapje en een drankje.
  • Als je niet zeker weet waar je moet beginnen of hoe je wegwijs wordt door het Louvre, maak dan gebruik van de museumkaarten die online beschikbaar zijn om je een indicatie te geven van waar je heen moet. Er zijn ook routes die je naar de meest opmerkelijke kunstwerken in het museum leiden.
  • Niet alle zalen zijn altijd open. Op de website vind je meer informatie over de geplande sluitingen van de zalen. Je kunt op basis hiervan je reis plannen, zodat je zeker de zalen kunt bezoeken die je graag wilt zien.

Wij wensen je een geweldig bezoek! 🙂

Jolien Follens werkt als Dutch Content Localization Manager bij TourScanner. Ze is al van jongs af aan gepassioneerd door schrijven en koos daarom voor een master in de Journalistiek na het afronden van haar master in de Taal- en Letterkunde. Na haar studies ging ze aan de slag als vertaler en content editor om uiteindelijk bij TourScanner haar liefde voor schrijven te combineren met haar andere grote passie: reizen. Ze woonde al in België, Malta en Italië en reisde een jaar lang de wereld rond. Ondertussen staan er 33 landen op de teller en blijft haar verlanglijstje ellenlang. Staan nog op het programma: Canada, Japan, de Balkan, Zuid-Afrika, Colombia, Sri Lanka, Costa Rica, en nog veel meer!