Sagrada Familia tickets & prijzen

Wil je graag weten hoeveel Sagrada Família tickets kosten en hoe je kaarten kunt bemachtigen? Dan ben je hier op de juiste plek.

We leggen in dit artikel namelijk uit hoeveel kaartjes voor de Sagrada Família kosten, wie in aanmerking komt voor korting, hoe je de rij kunt overslaan, of er speciale combitickets met andere attracties bestaan en nog veel meer!

De Sagrada Família is een van de beroemdste en populairste bezienswaardigheden van Spanje en wil je zeker niet missen tijdens een bezoek aan Barcelona. Met je tickets krijg je gegarandeerd toegang tot de basiliek en profiteer je van extra voordelen.

Op deze pagina vind je een uitgebreide gids over het kopen van Sagrada Família tickets.

Hoeveel kosten Sagrada Família tickets?

Sagrada Família tickets cost

Er zijn een paar opties voor het kopen van tickets voor de Sagrada Família: je kunt ze direct kopen met behulp van de QR-codes die rondom de basiliek te vinden zijn of je kunt ervoor kiezen om de kaartjes online of via de app te kopen, wat wij ten zeerste aanbevelen.

Je kunt naar de officiële website van de Sagrada Família gaan waar je een scala aan beschikbare ticketopties en data en tijden krijgt om uit te kiezen. Hieronder bespreken we de prijzen van de verschillende Sagrada Família tickets en leggen we uit wat elk soort ticket inhoudt.

1. Tickets met audiogids – bezoek de basiliek in je eigen tempo

Sagrada Familia audioguide tours

Koop je je tickets via de app of de website van de Sagrada Família, dan krijg toegang tot een audiogids via de app en krijg je een vaste tijd voor je bezoek aangewezen. Dit betekent dat je dus geen rekening moet houden met wachtrijen!

Deze Sagrada Família tickets bevatten geen toegang tot een van de torens, maar zijn wel inclusief een audiotour in 17 verschillende talen, waaronder ook Nederlands. Een express audiotour duurt 25 minuten, terwijl de volledige rondleiding 45 minuten in beslag neemt. Als je de audiotour hebt afgerond, heb je de vrijheid om de basiliek in je eigen tijd te verkennen.

De prijs van een kaartje voor de Sagrada Família en de audiogids is € 26 voor een volwassene. Studenten en jongeren onder de 30 jaar betalen een gereduceerd tarief van € 24. Senioren krijgen nog meer korting: zij betalen € 21. Kinderen onder de 11 jaar mogen gratis naar binnen, net als mensen met een handicap en hun begeleiders. Als je een bezoek brengt met twee kinderen onder de 11 jaar, dan moet er één ticket voor een volwassene worden gekocht.

2. Tickets met rondleiding – krijg inzicht in de basiliek

Sagrada Familia guided tours

Als je een persoonlijkere ervaring wilt, kun je ervoor kiezen om een kaartje te kopen met een rondleiding door de basiliek. Je kunt dan zelf de tijd van je bezoek en het tijdstip van de rondleiding kiezen. Deze tours duren ongeveer 50 minuten en zijn beschikbaar in 6 verschillende talen, afhankelijk van het seizoen. De taalopties zijn Catalaans, Engels, Frans, Spaans, Italiaans en Duits.

Na de rondleiding heb je de mogelijkheid om de basiliek verder te verkennen. Je ticket voor de tour bevat ook de audiogids op de app, wat interessant kan zijn indien je je verder wil verdiepen in het verhaal van de Sagrada Família.

Sagrada Família tickets met een rondleiding kosten € 30 voor volwassenen. Studenten en mensen onder de 30 betalen een gereduceerd tarief van € 28. Een seniorenticket kost € 23, terwijl kinderen onder de 11 jaar gratis naar binnen kunnen. Ook personen met een handicap kunnen gratis naar binnen, maar hun begeleider betaalt een ticketprijs van € 4 voor de diensten van de gids die de rondleiding verzorgt.

Tip: Bekijk onze complete gids over de beste rondleidingen door de Sagrada Família

3. Tickets met toegang tot de torens – uitzicht vanaf de top

Sagrada Família tickets with towers access

Als je toegang wilt tot de torens van de basiliek en het ongelooflijke uitzicht vanaf de top wilt bewonderen, dan moet je een specifiek ticket kopen. Met deze speciale Sagrada Família tickets heb je de optie om één toren te bezoeken. Je kunt kiezen uit de toren op de Geboortefaçade of die op de Passiefaçade.

Je kunt ook kiezen hoe laat je de torens bezoekt. Om de top van de torens te bereiken kun je een lift nemen, maar daarna moet je via een trap weer naar beneden lopen. De audiogids is ook bij de ticketprijs inbegrepen, zodat je geen waardevolle informatie mist.

De prijs van een kaartje voor de Sagrada Família inclusief toegang tot de torens is € 36 voor volwassenen. Studenten en mensen onder de 30 betalen € 34. Kinderen onder de 11 gaan gratis naar binnen en senioren betalen € 28 per kaartje. Mensen met een handicap kunnen ook gratis naar binnen, maar hun begeleiders betalen € 10 voor een ticket.

4. Tickets met rondleiding en toegang tot de torens

Sagrada Família towers guided tour

Voor een volledige ervaring van de basiliek kun je ervoor kiezen om een ticket te kopen dat zowel een bezoek aan de toren als een rondleiding omvat.

Met deze tickets kun je genieten van een informatieve rondleiding van 50 minuten in een van de 6 talen die we hierboven hebben opgesomd en krijg je toegang tot een van de torens aan de Passie- of Geboortefaçade. De audiogids is ook bij het ticket inbegrepen en na de tour heb je tijd om de basiliek op je gemak te verkennen.

Je kunt zelf kiezen hoe laat je de rondleiding volgt en wanneer je de toren binnengaat. Houd er rekening mee dat het mogelijk is dat sommige tijden voor beide niet beschikbaar zijn en dat je je tijd moet aanpassen. Boek dus zo vroeg mogelijk om de tijden te krijgen die je wilt en die het best passen bij jouw schema!

Voor een rondleiding en torenbezoek aan de Sagrada Família kost een ticket voor een volwassene € 40. Studenten en mensen onder de 30 betalen € 38. Senioren betalen € 32, terwijl kinderen onder de 11 jaar gratis naar binnen kunnen. Personen met een handicap kunnen ook gratis naar binnen, terwijl hun begeleiders een kaartje moeten kopen voor € 14.

5. Kaartjes voor het Casa Museu Gaudí met toegang tot de Sagrada Família

Sagrada Família tickets with Gaudí House Museum entry

Als je een intiemere kijk wilt krijgen in het leven van Antoni Gaudí, kun je ook het Casa Museu Gaudí bezoeken. Dit museum was het voormalige huis van Gaudí en toont vandaag de dag een aantal van de meubels en andere voorwerpen die hij ontwierp.

Je kunt kaartjes voor het Casa Museu Gaudí kopen via de QR-codes bij de ingang van het museum in Park Güell. Om het museum binnen te gaan, heb je ook een ticket voor Park Güell nodig.

Een kaartje voor het Casa Museu Gaudí kost € 5,50 voor een volwassene. Senioren, studenten en mensen onder de 30 jaar betalen allemaal € 4,50. Kinderen onder de 11 jaar en mensen met een handicap en hun begeleiders hebben gratis toegang.

Je kunt er ook voor kiezen om een kaartje te kopen met toegang tot zowel de Sagrada Família als het Casa Museu Gaudí. Bij het ticket is ook de audiogids van de basiliek inbegrepen. Een kaartje voor zowel de Sagrada Família als het Casa Museu Gaudí kost € 30 voor een volwassene. Studenten en mensen onder de 30 betalen € 28, terwijl een seniorenticket € 23 kost. Kinderen onder de 11 en personen met een handicap en hun begeleiders mogen gratis naar binnen.

Wie komt in aanmerking voor kortingen?

Sagrada Familia discounted tickets

Bepaalde mensen komen in aanmerking voor kortingen op de Sagrada Família tickets. Om te beginnen krijgen studenten en mensen onder de 30 jaar een korting van € 2 op elk kaartje. Mensen met een Carnet Jove-voucher kunnen ook genieten van 50% korting als ze online boeken.

Ook senioren krijgen korting op de ticketprijzen en houders van de Targeta Rosa genieten van dezelfde tarieven als senioren.

Mensen met een handicap hebben gratis toegang tot de Sagrada Família en aanvullende diensten, terwijl hun begeleiders de Sagrada Família gratis mogen betreden maar wel moeten betalen voor toegang (aan een verlaagd tarief!) tot de torens en een rondleiding door de kerk.

Kinderen jonger dan 11 jaar krijgen gratis toegang tot alles wat de Sagrada Família te bieden heeft, wat betekent dat ze voor geen enkel deel van de kerk hoeven te betalen. Grote gezinnen en eenoudergezinnen hebben ook de mogelijkheid om 50% korting te krijgen op hun tickets.

Het is belangrijk om ondersteunende en relevante officiële documenten mee te nemen om aan te tonen dat je in aanmerking komt voor Sagrada Família tickets met korting. Deze kunnen worden gevraagd bij de ingang.

Kun je de Sagrada Família gratis bezoeken?

visit the Sagrada for free

Als je met een budget reist en liever niet betaalt voor een toegangsticket voor de Sagrada Família, dan hebben wij een oplossing voor je: je kunt een van de twee missen in de basiliek bijwonen.

Zo wordt er elke zondagochtend om 9 uur een internationale mis gehouden. Dit is absoluut de beste manier om de Sagrada Família gratis te bezoeken. Je betreedt de kerk via de Carrer de La Marina. Houd er rekening mee dat er een streng kledingvoorschrift geldt in de basiliek en dat de bewakers het recht hebben om je de toegang te weigeren als ze vinden dat je kleding niet voldoet aan hun verwachte richtlijnen.

We raden aan om ongeveer een half uur voordat de mis van start gaat aan te komen bij de kerk. Zo kun je een goede plaats bemachtigen waar je het beste uitzicht hebt op de basiliek en de mis. De kerk en de zitplaatsen kunnen snel vol raken, kom dus vroeg aan want je wilt dit spektakel zeker niet missen!

Ook worden er af en toe speciale evenementen en missen gehouden in de basiliek. Deze zijn echter alleen op uitnodiging. Je kunt een kijkje nemen op de officiële website bij de miskalender om te zien of er uitnodigingen beschikbaar zijn.

Bepaalde personen komen ook in aanmerking voor gratis toegang tot de Sagrada Família. Zo kunnen mensen die in Spanje als werkloze geregistreerd staan de Sagrada Família gratis bezoeken op woensdag van 9 uur ’s ochtends tot 12 uur ’s middags. Als zij een rondleiding willen volgen, moeten ze hiervoor € 4 betalen. Willen ze een van de torens beklimmen, dan betalen ze € 10.

Ook mensen die lid zijn van een religieuze orde mogen de Sagrada Família gratis binnen en hebben op vertoon van een officiële kaart gratis toegang tot alle aanvullende diensten.

Bovendien kunnen kinderen onder de 11 jaar en mensen met een handicap en hun begeleiders gratis naar binnen. Begeleiders moeten wel betalen voor extra diensten zoals rondleidingen en torenbezoeken, respectievelijk € 4 en € 10.

Ten slotte kunnen leden van ICOM de Sagrada Família gratis bezoeken, net als houders van een Barcelona Press Card. Je moet echter wel € 4 betalen voor een rondleiding of € 10 voor een torenbezoek.

Als je een gratis kaartje wilt, moet je je tickets 48 uur voor de datum van je gewenste bezoek reserveren.

Wat is inbegrepen in het Sagrada Família ticket en wat krijg je te zien?

things to see during a Sagrada Familia tour

De Sagrada Família is misschien wel het hoogtepunt van de architectuur in Barcelona. De bouw begon in 1882 en de Sagrada Família is nog steeds een werk in uitvoering, maar zal naar verwachting het hoogste kerkgebouw ter wereld worden. De volledige naam van de basiliek is Templo Expiatorio de la Sagrada Família, wat Tempel van de Heilige Familie betekent.

Hoewel het een rooms-katholieke kerk is, was het de bedoeling van Gaudí dat deze open zou staan voor iedereen, ongeacht geloof of sociale status. Sinds het begin van de bouw is de Sagrada Família volledig gefinancierd door particuliere donaties. Tickets voor de Sagrada Família gaan naar deze donaties – wat betekent dat jouw aankoop bijdraagt aan de totstandkoming van dit monument!

De Sagrada Família is niet alleen een symbool van het religieuze geloof, maar ook van de stad Barcelona, waardoor het een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Spanje is geworden. Elk jaar trekt het meer dan 4 miljoen bezoekers! De Sagrada Família is ongetwijfeld een must tijdens een bezoek aan Spanje, en met een kaartje krijg je toegang tot deze fascinerende en unieke tempel die in 2010 door paus Benedictus XVI werd uitgeroepen tot basiliek.

Afhankelijk van je ticket kun je vrij het interieur verkennen, Gaudi’s graftombe in de basiliek bekijken, een lift nemen naar de top van een van de torens voor een ongelofelijk uitzicht, of genieten van een informatieve rondleiding waar stukjes geschiedenis met je worden gedeeld.

Een audiotour van 25-45 minuten is inbegrepen bij een basisticket voor de Sagrada Família, deze leidt je door de basiliek en geeft een waardevol inzicht in wat je ziet. Als je kiest voor een ticket met rondleiding, krijg je een tour van ongeveer 50 minuten door een gids die je een aantal van de geheimen van de Sagrada Família met je zal delen.

Als alternatief krijg je met een torenkaartje toegang tot de top van een van de torens aan de Passie- of de Geboortefaçade. Je kunt ook een rondleiding en toegang tot de toren combineren in één ticket.

Tijdens je bezoek aan de Sagrada Família kun je o.a. het volgende zien en erover leren:

Het leven van Antoni Gaudí

Sagrada Familia crypt

Tijdens een bezoek aan de Sagrada Família raak je vertrouwd met de visie en het werk van Antoni Gaudí. De baanbrekende architect is synoniem geworden met Barcelona. Zijn werken, waaronder delen van de basiliek, staan op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

De Sagrada Família werd in eerste instantie gebouwd in opdracht van een plaatselijke boekhandelaar, maar na onenigheid met de oorspronkelijke architect kwam Gaudí aan boord van het project. Hij werkte meer dan 40 jaar aan de basiliek tot aan zijn dood in 1926.

In de laatste jaren van zijn leven wijdde Gaudí zich alleen aan de Sagrada Família en werd hij steeds eenzamer en geloviger. Gaudí wist dat hij de voltooiing van de Sagrada Família niet zou meemaken, maar zijn invloed op het gebouw is onmiskenbaar.

De architectonische stijl van de Sagrada Família is volstrekt uniek. Hoewel Gaudí een leidende figuur was in het Catalaanse modernisme, is het moeilijk om zijn kenmerkende architectonische stem duidelijk te classificeren. De Sagrada Família weerspiegelt Gaudí’s diepe verbondenheid met de natuur en bevat grotendeels organische vormen die een zeer texturaal en vloeiend gebouw creëren.

Gaudí was zo toegewijd aan de bouw van de Sagrada Família dat hij zelfs in de werkplaats sliep. In zijn latere levensjaren werd hij extreem bescheiden, zozeer zelfs dat hij bij het tramongeluk dat zijn dood veroorzaakte in 1926 voor een bedelaar werd aangezien. Zijn nalatenschap leeft voort in zijn oogverblindende creaties en zijn impact kreeg decennia na zijn dood meer erkenning.

Tragisch genoeg ging na zijn dood een groot deel van Gaudí’s originele modellen van de Sagrada Família verloren in de Spaanse Burgeroorlog van de jaren 1930. Dit heeft de voortzetting van de bouw gelukkig niet verhinderd.

Geboortefaçade

The Nativity facade, Sagrada Família

Gaudí’s passie voor natuur is het duidelijkst te zien op de Geboortefaçade – een deel van de Sagrada Família dat tijdens Gaudí’s leven werd voltooid en dat deel uitmaakt van het Werelderfgoed. De Geboortegevel beeldt het vroege leven van Jezus uit en is versierd met natuurlijke motieven en symboliek.

Neem de tijd om de details van deze adembenemende gevel te bekijken en ontdek o.a. bloemen, libellen, eenden, bomen, bijen en eekhoorns. De beelden zijn doordrenkt met verwijzingen naar de Bijbel, zorgvuldig overwogen en prachtig weergegeven. Het was Gaudí’s bedoeling dat de Sagrada Família een Bijbel in steen zou zijn, en dit is duidelijk te zien op de Geboortegevel.

Passiefaçade

The Passion facade, Sagrada Família

Gaudí heeft de bouw van de Passiefaçade niet meer meegemaakt, want die begon in 1954 en werd pas in 2018 voltooid. De Passiegevel beeldt de dood en wederopstanding van Jezus Christus uit.

De gevel is ontworpen als contrast met de schoonheid en organische stijl van de Geboortegevel – de beelden van de Passiegevel zijn spaarzaam, hoekig en opzettelijk angstaanjagend. Ze zijn gemaakt door de beroemde beeldhouwer Josep Maria Subirachs en zijn ook zeer symbolisch. De derde gevel, de Gloriegevel, zal de glorie van Jezus uitbeelden en moet nog worden voltooid.

Torens van de Sagrada Família

Sagrada Família Towers

Vandaag de dag kun je met een lift naar de top van de torens van de Passie- of de Geboortegevel, waardoor je de omvang van de Sagrada Família en het prachtige uitzicht over de stad Barcelona goed kunt zien.

De torens zijn een bepalend element van de Sagrada Família en het is de bedoeling dat er 18 torens in het uiteindelijke gebouw worden gebouwd. Twaalf van de torens stellen de 12 apostelen voor, vier andere torens symboliseren de vier Evangelisten en de overige twee stellen respectievelijk de Maagd Maria en Jezus Christus voor. Twee van de torens van de Evangelisten werden in 2022 voltooid.

De toren van de Maagd Maria werd ook in 2021 voltooid en is met 138 meter de op één na hoogste toren van de Sagrada Família. Bovenaan de toren prijkt een heldere ster die ’s nachts verlicht is en de stad doet oplichten. De toren van Jezus wordt naar verwachting 172 meter hoog, waardoor de Sagrada Família het hoogste kerkgebouw ter wereld wordt.

Mensen met hoogtevrees of claustrofobie wordt echter aangeraden de torens over te slaan. Ze zijn namelijk hoog en de trap naar beneden is vrij smal.

Het interieur van de Sagrada Família

Sagrada Família interior

Het interieur van de Sagrada Família is net zo adembenemend als de gedetailleerde gevels. Binnen staan de pilaren symbool voor bomen om de indruk van een bos te wekken. Deze pilaren zijn een unieke dubbelgedraaide zuil die Gaudi speciaal voor de Sagrada Familia ontwierp.

De gebrandschilderde ramen rondom het interieur verlichten de basiliek en staan symbool voor verschillende periodes uit het leven van Jezus. Deze elementen creëren een buitengewone, mystieke en transcendente ruimte, waardoor de Sagrada Família ideaal is voor reflectie en meditatie.

Er wordt wekelijks een mis gehouden in de Sagrada Família, wat een unieke gelegenheid kan zijn om het gebouw in gebruik te zien zoals het bedoeld was. Met behulp van een audiogids of tijdens een rondleiding leer je meer over de details van het ontwerp van de Sagrada Família. Daarna heb je de tijd om de Sagrada Família in je eigen tempo te verkennen. Het is aan te raden om twee tot drie uur in de basiliek door te brengen. Zo’n heilige en grootse ruimte ervaren is werkelijk een unieke kans.

Tip: Lees onze complete gids over rondleidingen door de Sagrada Família.

Casa Museu Gaudí

Gaudí House Museum, Barcelona

Als je tijdens je bezoek aan de Sagrada Família ook even een stop wilt maken bij het Casa Museu Gaudí, dan mag je een intiemere kijk op het leven van Gaudí verwachten. Hoewel het huis oorspronkelijk werd gebouwd om deel uit te maken van het Park Güell, trok Gaudí er in 1906 in en bleef hij er 20 jaar wonen.

Aanvankelijk woonde hij hier met zijn vader en nicht tot zij beiden stierven. Daarna werd hij verzorgd door een gemeenschap van nonnen en vrienden. Later sliep hij ook in de Sagrada Família waar hij ondertussen toezicht hield op de bouw van de kerk.

Vandaag de dag recreëert het Casa Museu Gaudí de tijd dat Gaudí hier woonde en toont het ook meubels en voorwerpen die hij buiten zijn architecturale bezigheden ontwierp. Aan de muren hangen ook meer van zijn tekeningen en kunstwerken.

Sagrada Família museum

Sagrada Família museum

In de Sagrada Família bevindt zich een museum waar enkele plannen, modellen en schetsen van de basiliek worden tentoongesteld. Dit museum geeft bezoekers een uitgebreid inzicht in de geschiedenis van de Sagrada Família en Gaudí. Hier kun je ook de graftombe van Gaudí zien, waar “de architect van God” begraven ligt binnen de beschermende muren van zijn meesterwerk.

Hoewel de Sagrada Família oorspronkelijk in 2026, 100 jaar na Gaudí’s dood, klaar had moeten zijn, heeft de COVID-19-pandemie deze plannen verstoord. Omdat er nog steeds gebouwd wordt, is het mogelijk dat je alleen toegang hebt tot bepaalde delen van de basiliek. Maar welk deel je ook ziet, met een ticket voor de Sagrada Família ben je verzekerd van een fenomenale en unieke ervaring.

Hoe boek je vooraf Sagrada Família tickets en hoe sla je de rij over?

Sagrada Familia skip the line tickets

De beste manier om de rij over te slaan en onnodig lange wachtrijen bij de basiliek te vermijden is door je kaartjes van tevoren online te kopen. Gebruik de geautoriseerde app of website van de Sagrada Família, dit is namelijk de officiële plek om tickets te reserveren.

Het is een goed idee om van tevoren Sagrada Família tickets te boeken. De basiliek trekt namelijk elk jaar miljoenen bezoekers wat betekent dat kaartjes snel uitverkocht kunnen raken, vooral in het hoogseizoen. Met een vooraf geboekt ticket kun je ook kiezen hoe laat je de Sagrada Família binnengaat. Over het algemeen kun je je kaartjes tot twee maanden voor je gewenste bezoek boeken via de website of app van de Sagrada Família.

Je kunt ook op websites van wederverkopers of reisbureaus kijken of er kortingen of speciale aanbiedingen waarmee je geld kunt besparen. Kijk ook op TourScanner voor aanbiedingen die je tijd en kosten besparen. Er zijn ook last-minute tickets beschikbaar bij sommige van onze partners.

Kun je je tickets voor de Sagrada Família annuleren of wijzigen?

modify Sagrada Família tickets

Eenmaal je Sagrada Família tickets hebt gekocht, kun je deze NIET meer annuleren of wijzigen. Wanneer je je tickets boekt, moet je dus zeker zijn van de data en tijden van je bezoek en het soort ticket dat je kiest.

Als je je kaartje voor de Sagrada Família niet kunt gebruiken, kun je 48 uur voor de datum van je bezoek een verzoek indienen voor terugbetaling of omruiling met bewijs van de reden waarom je niet kunt komen. Dit geldt alleen voor ongebruikte tickets. Houd er rekening mee dat een omruiling of terugbetaling niet altijd gegarandeerd is en afhankelijk is van de beschikbaarheid van tickets.

Zijn er Sagrada Família tickets inbegrepen in de Barcelona Pass?

Ja, er is een gratis ticket voor de Sagrada Família inbegrepen in de Barcelona Pass waarmee je de rij kunt overslaan! Je kunt niet alleen de Sagrada Família bezoeken met de Barcelona Pass, maar ook een andere beroemde attractie van Gaudí: het Park Güell.

De Barcelona Pass kost € 86,50 en geeft je snel toegang tot de Sagrada Família, het museum in de basiliek, de Sagrada Família app en de audiogids.
De pas geeft je ook toegang tot de audiogidsen en de hop-on-hop-off-bustours in Barcelona, naast kortingen op opmerkelijke musea en bezienswaardigheden in Barcelona.

Je kunt ook kiezen voor een Barcelona Pass met alle bovenstaande voordelen en toegang tot een van de torens van de Sagrada Família voor € 101,30.

Wat zijn de openingstijden van de Sagrada Família?

Sagrada Família opening hours

De openingstijden variëren per seizoen en zijn als volgt:

Van november tot februari is de Sagrada Família dagelijks geopend van maandag tot en met zaterdag van 9.00 tot 18.00 uur. Op zondag is de basiliek open van 10.30 tot 18.00 uur.

In maart en oktober is de kerk dagelijks geopend van maandag tot en met zaterdag van 9.00 tot 19.00 uur. Op zondag is het open van 10.30 tot 19.00 uur.

Van april tot en met september is de Sagrada Família dagelijks geopend van maandag tot en met zaterdag van 9.00 tot 20.00 uur. Op zondag is het geopend van 10.30 tot 20.00 uur.

Uitzonderlijke data zijn 25 december, 26 december, 1 januari en 6 januari, wanneer de Sagrada Família open is van 9.00 tot 14.00 uur.

Als er speciale evenementen plaatsvinden in de basiliek, kunnen de openingstijden en data worden gewijzigd, waardoor het nog belangrijker is om je tickets van tevoren te reserveren!

Wat is de beste tijd om de Sagrada Família te bezoeken?

best time to visit the Sagrada Familia

De beste tijd om de Sagrada Família te bezoeken is doordeweeks vroeg in de ochtend of laat in de middag. Dan zijn er minder toeristen bij de basiliek.

De late namiddag en avond zijn ook fantastische tijden om te zien hoe het licht de basiliek tot leven brengt. De ondergaande zon schijnt door de gebrandschilderde ramen van de Sagrada Família, wat een bijna goddelijk gezicht oplevert en een uitstekend fotomoment is!

Wil je weten wat de beste tijd van het jaar is om de Sagrada Família te bezoeken? Houd er rekening mee dat het erg druk is in de lente en de zomer, tussen april en september. We raden aan om je reis in de schoudermaanden te plannen om nog steeds te kunnen genieten van mooi weer en om het hoogseizoen te vermijden.

Zijn de tickets uitverkocht? Lees hier hoe je last-minute tickets voor de Sagrada Família kunt boeken.

Wat moet je dragen als je de Sagrada Família wilt bezoeken?

De Sagrada Família is een belangrijke gebedsplaats en het is van het grootste belang dat je je gepast kleedt tijdens je bezoek aan de basiliek. Als wat je draagt ongepast wordt geacht, kan je de toegang worden geweigerd of kan je worden gevraagd te vertrekken.

Hoeden mogen binnen niet worden gedragen, behalve om specifieke religieuze redenen of gezondheidsredenen, en bezoekers mogen ook niet op blote voeten naar binnen. Bezoekers wordt verzocht een broek te dragen die tot halverwege de dij reikt en geen doorschijnende kleding te dragen. Zwemkleding is ook niet toegestaan.

Bezoekers mogen ook geen feestartikelen of versieringen dragen die religieus, artistiek of aandachttrekkend zijn om wat voor reden dan ook.

Bestaan er combitickets voor de Sagrada Família en andere attracties?

Sagrada Familia combo tours

Er zijn veel combinatietickets waarbij de Sagrada Família is inbegrepen! Combotours zijn erg handig als je meerdere bezienswaardigheden op een dag wilt bezoeken, maar kunnen ook een uitstekende manier zijn om korting te krijgen. Er zijn een aantal geweldige combotours waarbij Sagrada Família tickets inbegrepen zijn die je ervaring met de beroemde basiliek naar een nog hoger niveau zullen tillen!

Dit zijn enkele van de interessantste combotours: Sagrada Família + Park Güell of een excursie naar Monserrat en een bezoek aan de Sagrada Família. We bespreken ze hieronder in meer detail.

Sagrada Família + Park Güell

Sagrada Família and Park Güell tickets

Een combinatietour van de Sagrada Família en Park Güell brengt je naar een andere creatie van Gaudí en is een uitstekende aanvulling op je tour van de Sagrada Família. Park Güell staat ook op de UNESCO-Werelderfgoedlijst en is een van de populairste bezienswaardigheden in Barcelona.

Gaudí kreeg van Eusebi Güell de opdracht om een landgoed te ontwikkelen en de bouw van het park ging begin 1900 van start. Aanvankelijke plannen om een aantal huizen te bouwen werden opgegeven en het perceel werd uiteindelijk een park dat vandaag de dag nog steeds wordt bezocht vanwege de fascinerende elementen.

Het park bestaat uit twee hoofdgebieden, het beboste gebied dat ongeveer 8 hectare beslaat en het gebied met huizen en gebouwen dat ongeveer 12 hectare beslaat. Er is een afgeschermd gebied waar je alleen op bepaalde tijden met je ticket naar binnen kunt om overbevolking te voorkomen.

Hier zie je iconische elementen zoals de dubbele trap met Salamander (“El Drac”, De Draak), bedekt met innovatieve mozaïek. De trap leidt naar de “Hypostyle Room”, een monumentale colonnade die uit 86 zuilen bestaat en oorspronkelijk bedoeld was als ruimte voor een marktplaats.

Uitkijkend over de trap ligt het Natuurplein of Grieks Theater, met een schitterende balustrade van mozaïek. Er zijn ook twee unieke gebouwen, die respectievelijk dienst deden als portiersloge en portierswoning.

Op het terrein van Park Güell ligt het Casa Museu Gaudí. Hoewel dit oorspronkelijk een modelwoning was, gebouwd als onderdeel van het landgoed, was het later het huis van Gaudí zelf. In het museum vind je veel van de meubels en voorwerpen die hij ontwierp.

Je kunt combitickets krijgen voor een rondleiding door zowel Park Güell als de Sagrada Família, zodat je meer te weten komt over het leven van Gaudí en zijn belangrijke bijdragen aan het Catalaanse modernisme. Dit is een unieke manier om te zien hoe Gaudí Barcelona vorm heeft gegeven.

Sagrada Família + Montserrat

Sagrada Família and Montserrat tickets

Reis van de ene geloofsplek naar de andere tijdens een combinatietour naar de Sagrada Família en Montserrat. In Monserrat bevindt zich een prachtig klooster dat honderden jaren oud is. Het klooster van Monserrat is gebouwd aan de oostzijde van de berg Montserrat. Het is ook de thuisbasis van het beeld van de Maagd van Montserrat, of Onze Lieve Vrouw van Montserrat, een Zwarte Madonna.

Montserrat ligt slechts een uur buiten de stad Barcelona en is gemakkelijk bereikbaar tijdens een dagtocht. Je hebt zelfs de mogelijkheid om met een kabelbaan naar de top te gaan voor een spectaculair uitzicht op de berg!

Tijdens een rondleiding door het klooster kun je de geschiedenis induiken en de Heilige Grot bezoeken, een belangrijk bedevaartsoord waar de Maagd Maria in het jaar 880 aan herderskinderen zou zijn verschenen.

In het klooster heb je de mogelijkheid om de Maagd van Montserrat te zien. Dit beeldhouwwerk stelt de Maagd Maria voor met kindje Jezus op haar schoot, en is een romaans stuk dat dateert uit de 12e eeuw, en is een van de Zwarte Madonna’s.

Nadat je tijd hebt doorgebracht in het klooster kun je het Montserrat museum verkennen of een korte wandeling maken langs de berg. Afhankelijk van je reisroute kun je overdag zelfs deelnemen aan een likeurproeverij.

Interessant genoeg liet Gaudí zich beïnvloeden door Monserrat in zijn ontwerpen voor de Sagrada Família. Kijk tijdens je rondleiding of je gelijkenissen opmerkt!

Deel dit artikel op Pinterest 🙂

Sagrada Familia Tickets Pinterest

Jolien Follens werkt als Dutch Content Localization Manager bij TourScanner. Ze is al van jongs af aan gepassioneerd door schrijven en koos daarom voor een master in de Journalistiek na het afronden van haar master in de Taal- en Letterkunde. Na haar studies ging ze aan de slag als vertaler en content editor om uiteindelijk bij TourScanner haar liefde voor schrijven te combineren met haar andere grote passie: reizen. Ze woonde al in België, Malta en Italië en reisde een jaar lang de wereld rond. Ondertussen staan er 33 landen op de teller en blijft haar verlanglijstje ellenlang. Staan nog op het programma: Canada, Japan, de Balkan, Zuid-Afrika, Colombia, Sri Lanka, Costa Rica, en nog veel meer!