Beste Sagrada Familia tours

Wil je graag de Sagrada Familia bezoeken en vraag je je af welke van de vele rondleidingen de juiste is voor jou? Je hebt keuze te over: privérondleidingen, groepsrondleidingen, rondleidingen met audiogids, kindvriendelijke rondleidingen en nog veel meer!

In dit artikel stellen we de beste Sagrada Familia-tours aan je voor, zodat jij de rondleiding kunt vinden die het beste bij je past.

Een tour met gids is een van de beste manieren om de Sagrada Familia te bezoeken en zal je kennis en waardering voor dit architectonische hoogstandje en symbool van Barcelona zeker vergroten.

Heb je geen zin om verder te lezen? Wil je nu meteen een tour boeken? Klik dan hier om je rondleiding door de Sagrada Familia te boeken.

Zijn Sagrada Familia-tours de moeite waard?

are Sagrada Familia tours worth itDe geschiedenis van de Sagrada Familia is bijna even fascinerend als de basiliek zelf. De Sagrada Familia is niet alleen een kerk waar mensen elke zondag de mis bijwonen, het is ook een van de grootste architectonische monumenten van Barcelona, en zelfs van de wereld.

De bouw van de Sagrada Família begon in 1882 en de basiliek is een belangrijk voorbeeld geworden van het Catalaans modernisme. Antoni Gaudí was de hoofdarchitect van de kerk en met zijn unieke stijl heeft hij een van de meest bijzondere architectonische gebouwen gecreëerd dat doordrongen is van verhalen, symboliek en eerbied. Hoewel hij de voltooiing van de Sagrada Família niet meer heeft meegemaakt, want de bouw gaat vandaag de dag nog steeds door, leeft Gaudí’s stempel op Barcelona voort.

Er is eigenlijk heel veel te leren over de Sagrada Família en het is zeker de moeite waard om tijd door te brengen binnen de kerk. Wil je de Sagrada Família bezoeken, dan heb je twee opties:

1 – Een zelfgeleid bezoek met een audiogids: neem de tijd om de basiliek in je eigen tempo te bezoeken met een audiogids die je de weg wijst. Je moet een toegangsticket boeken waarbij de audiogids is inbegrepen.

2 – Een diepgaande rondleiding met een deskundige gids die ervoor zorgt dat je elk aspect van de basiliek tot in detail begrijpt. Wij raden deze optie ten zeerste aan.

Laten we terugkeren naar de hamvraag: is het de moeite waard om een rondleiding te boeken door de Sagrada Familia?

reasons to book Sagrada Familia tours

Een rondleiding door de Sagrada Família met een gids kent meer voordelen dan een zelfgeleid bezoek. In je eentje zou je namelijk veel van de belangrijke aspecten van de kerk kunnen missen.

Hier zijn enkele van de belangrijkste voordelen van het boeken van een rondleiding met gids:

  • Het is gemakkelijk: Zodra je een gids hebt geboekt, is hij of zij verantwoordelijk voor het kopen van je kaartjes op basis van een bezoek naar keuze. Jij hoeft alleen maar op tijd aan te komen en klaar te staan voor de rondleiding.
  • Je vragen worden beantwoord: Wat we fijn vinden aan een gids is dat onze vragen beantwoord worden. Gidsen zijn goed op de hoogte van de geschiedenis van de Sagrada Familia en hebben diepgaande kennis van de basiliek. Je hoeft Google niet te raadplegen en kunt gewoon vragen stellen aan de gids. Het is ook veel zinvoller om die menselijke interactie met je gids te hebben, wat zorgt voor een grotere verbondenheid.
  • Je mist niets: Je kunt er zeker van zijn dat je geen enkel belangrijk hoogtepunt van de Sagrada Família mist als je een rondleiding met gids boekt. De basiliek bevat veel ingewikkelde details, zowel buiten als binnen, die de gids je allemaal zal aanwijzen. Je mist dus helemaal niets, terwijl je deze details mogelijk over het hoofd zou hebben gezien tijdens een zelfgeleid bezoek.

Welke van de Sagrada Família-tours is geschikt voor jou?

how to choose the best Sagrada Familia tour

Bovenaan onze lijst van meest gestelde vragen vinden we deze vraag: “Welke tour is het meest geschikt voor een bezoek aan de Sagrada Família?” Om eerlijk te zijn kunnen we niet zeggen wat de perfecte rondleiding is voor jou, want dat hangt af van twee dingen: wat je graag wilt zien en wat je budget is.

Als we het hebben over bezienswaardigheden, dan zijn er twee fundamentele manieren om de Sagrada Família te bezoeken:

  • Enkel de Sagrada Família
  • Sagrada Familia inclusief de torens

Er zijn rondleidingen die alleen de belangrijkste buiten- en binnenruimtes van de Sagrada Família bezoeken, maar er zijn ook rondleidingen waarbij je toegang krijgt tot een van de torens aan de geboorte- of de passiefaçade. De torens zijn alleen toegankelijk met een specifiek ticket, maar je vindt verschillende aanbiedingen voor elk soort tour.

Tip: Lees ons artikel over de verschillende soorten Sagrada Família tickets, hun respectievelijke prijzen en wat er precies is inbegrepen bij elk ticket.

Bij alle Sagrada Familia-tours kun je de rij bij de ingang overslaan en krijg je een gediplomeerde gids ter beschikking die je heel je bezoek begeleidt. De gidsen zijn goed op de hoogte van de geschiedenis van de basiliek en geven ook goede aanbevelingen voor bezienswaardigheden in Barcelona tijdens de rondleiding!

Er zijn verschillende opties voor rondleidingen door de Sagrada Família, waaronder:

  • Rondleidingen met audiogids
  • Rondleidingen voor groepen
  • Rondleidingen met toegang tot de toren
  • Privérondleidingen
  • Snelle rondleidingen
  • Rondleidingen voor kinderen en families
  • Rondleidingen in de vroege ochtend
  • Rondleidingen in combinatie met andere attracties

1. Sagrada Familia-tours met audiogids

Sagrada Familia audioguide tours

Als je een kleiner budget hebt en wilt de Sagrada Família bezoeken, dan is een standaardticket met audiogids de goedkoopste optie. Dit ticket kost € 26 en kan worden gekocht op de website van de Sagrada Família of via de app. Je kunt de audiogids downloaden via de app en kiezen of je een express audiotour van 25 minuten of een audiotour van 45 minuten wilt volgen. De audiogids is beschikbaar in 17 verschillende talen, waaronder Nederlands.

Dit is een goede keuze als je geen rondleiding met gids wilt boeken, want je krijgt meer en betere informatie dan met gedrukte brochures of Google. Een voordeel van een rondleiding op eigen gelegenheid is dat je in je eigen tempo van de basiliek kunt genieten en zoveel tijd kunt nemen als je wilt bij de verschillende bezienswaardigheden.

Toch raden we de rondleiding met gids aan. Deze persoonlijke ervaring tilt jouw bezoek aan de Sagrada Familia naar een hoger niveau en maakt het zoveel boeiender. De rijke kennis van de gids over de geschiedenis van het monument is van onschatbare waarde.

Als je toch liever voor de rondleiding door de Sagrada Família met audiogids gaat, moet je de audiogids reserveren terwijl je vooraf je ticket boekt. Je kunt er ook voor kiezen om een kaartje te kopen waarbij je naast de audiogeleide tour ook toegang tot een toren hebt. Je betaalt € 36 voor dit ticket.

2. Groepsrondleidingen door de Sagrada Familia

Sagrada Familia guided tours

Dit is meestal een van de populairste Sagrada Familia-tours voor reizigers die de basiliek in groepsverband willen bezoeken. Deze rondleiding staat je niet alleen toe om de rij bij de ingang over te slaan, maar geeft je ook de mogelijkheid om de kerk te ontdekken samen met een deskundige gids. Hij of zij zal je meenemen naar de belangrijkste onderdelen van de kerk en ervoor zorgen dat je niets mist.

De groepen bestaan meestal uit ongeveer 30 mensen en je krijgt een “fluisterkoptelefoon” ter beschikking. Met deze koptelefoon kun je de gids gemakkelijk horen, zelfs als die op een normale toon en volume spreekt. Zo moet hij of zij niet schreeuwen om zich verstaanbaar te maken en worden andere bezoekers niet gestoord.

Als je liever van een persoonlijkere ervaring geniet, kies dan voor een privétour. Bij deze rondleiding weet je op voorhand hoe groot de groep zal zijn.

Groepsrondleidingen zijn betaalbaar en je geniet voor een kleine meerprijs (in vergelijking met de tour met audiogids) van een rondleiding met deskundige gids. Rondleidingen door de Sagrada Família duren meestal ongeveer 50 minuten, maar sommige kunnen 1,5 tot 2 uur duren. Bij sommige tickets voor Sagrada Familia-tours zit ook toegang tot een van de torens inbegrepen.

3. Sagrada Familia-tours met toegang tot de toren

Sagrada Família towers guided tour

Of je nu kiest voor een rondleiding met gids of een audiotour op eigen gelegenheid, je kunt tickets krijgen voor rondleidingen die specifiek toegang tot een van de torens van de Sagrada Familia bevatten.

De torens zijn een bepalend element van de Sagrada Familia, omdat ze de skyline van Barcelona domineren. Met je ticket krijg je toegang tot een van de torens van de Sagrada Família aan de passie- of de geboortegevel.

Je kunt de top van de torens bereiken met de lift, maar je moet weer met de trap naar beneden. Op de top krijg je niet alleen een prachtig en uitzonderlijk uitzicht over de stad, maar kun je ook de voortgaande bouw van de basiliek zien.

Gezien de hoogte van de torens en de smalle trap is een bezoek aan de torens van de Sagrada Familia niet aan te raden voor mensen met hoogtevrees of claustrofobie.

4. Privérondleidingen door de Sagrada Familia

Sagrada Família private tours

Een privérondleiding door de Sagrada Familia is een geweldige ervaring die we van harte aanbevelen. Bij een dergelijke rondleiding geniet je van veel voordelen en extra’s die je niet hebt bij een zelfgeleid bezoek of een groepsrondleiding met gids. Privérondleidingen zijn vaak duurder dan standaard groepsrondleidingen, maar hebben veel voordelen, zoals extra’s, privacy en flexibiliteit.

De meeste gidsen van privérondleidingen zijn goed op de hoogte van de geschiedenis van het monument en kunnen dus gemakkelijk voor je inschatten wat er te zien is. Je kunt hen zoveel mogelijk vragen stellen als je wilt, totdat je een uitgebreide en diepgaande kennis hebt van de Sagrada Família. Je hebt ook het voordeel dat je de rondleiding volgt met je eigen selecte groepje, wat een persoonlijkere ervaring oplevert.

Een ander leuk aspect van privérondleidingen is dat je vaak kunt genieten van ophaal- en terugbrengservice in een comfortabel voertuig. Sommige privérondleidingen geven je ook de mogelijkheid te stoppen bij andere bezienswaardigheden die je wilt bezoeken in Barcelona.

Afhankelijk van de privétour die je hebt geboekt, kun je ook genieten van inbegrepen extraatjes zoals een glas cava, koffie in Picasso’s favoriete restaurant of een stevige tapasmaaltijd!

Talloze ticketwebsites verkopen tickets voor la Sagrada Família waarin privérondleidingen inbegrepen zitten. De prijzen hiervan variëren. Neem een kijkje op TourScanner om de best mogelijke prijzen te vinden voordat je je ticket boekt.

5. Snelle rondleidingen door de Sagrada Familia

Sagrada Família express tours

Deze tours zijn perfect voor mensen die weinig tijd hebben om de Sagrada Familia te bezoeken. De snelle rondleidingen duren slechts anderhalf uur. Deze Sagrada Familia-tours bevatten ook voorrangstoegang waarmee je alle grote wachtrijen overslaat. Op die manier bespaar je nog meer tijd.

Als een bezoek aan de Sagrada Familia echt op jouw verlanglijstje staat, maar je hebt weinig tijd dan raden we deze express rondleidingen ten zeerste aan. Je kunt in de voormiddag al klaar zijn zodat je de rest van de dag tijd hebt om Barcelona verder te verkennen!

6. Kindvriendelijke rondleidingen door de Sagrada Familia

kids and family Sagrada Família tours

Als je met je kinderen of familieleden naar de Sagrada Família gaat, raden we je ten zeerste aan om de beschikbare familiepakketten te bekijken. Gezinsvriendelijke tours zijn ontworpen met de belangen van kinderen in het achterhoofd. Veel van deze rondleidingen zijn privé zodat jij en je gezin de kerk op jullie eigen tempo kunnen verkennen en plezier kunnen maken.

Dit is een geweldige manier om als gezin meer te weten te komen over de kerk en kinderen kunnen gemakkelijker vragen stellen tijdens een privérondleiding. De gidsen zijn gediplomeerd en weten precies hoe ze een rondleiding op maat moeten maken voor kinderen.

En dat is nog niet alles! Deze Sagrada Familia-tours staan bol van de spelletjes en andere activiteiten, zodat de kleintjes altijd bezig zijn en plezier hebben. Veel familietours bezoeken ook andere interessante locaties in Barcelona zoals Park Güell en de Gotische wijk.

Dit pakket is ook geweldig als je een bezoek aan de Sagrada Familia wilt combineren met andere kindvriendelijke activiteiten. De gidsen kennen Barcelona op hun duimpje en kunnen je meer informatie geven over leuke bezienswaardigheden en activiteiten voor het hele gezin.

7. Vermijd de drukte – Sagrada Familia-tours in de vroege ochtend

early morning Sagrada Família tours

De Sagrada Família is de populairste bezienswaardigheid in Barcelona. Het mag dus geen verrassing zijn dat het er altijd druk is. Tijdens de piekuren rond de middag kan het er vol staan met mensen. Een goede manier om de grote drukte te vermijden is door te kiezen voor een van de Sagrada Família-tours in de vroege ochtend. Met deze rondleiding betreed je de basiliek als de deuren opengaan voor het grote publiek.

Door de Sagrada Família ’s ochtends te bezoeken als de kerk open gaat, ben je de drukte van de middag en namiddag voor. Je profiteert ook van een rustigere ruimte, zodat je beter naar je audiogids of gids kunt luisteren. Wat een geweldige manier om de drukte te vermijden!

Tips voor het boeken van Sagrada Familia-tours in combinatie met andere bezienswaardigheden

Sagrada Familia combo tours

Voordat je je rondleiding door de Sagrada Familia kiest, raden we aan om ook even een kijkje te nemen naar de combitickets waarmee je andere bezienswaardigheden in Barcelona kunt bezoeken.

Bij een combiticket zitten zeker de kaartjes voor de Sagrada Familia inbegrepen, maar je kunt ook profiteren van toegang tot andere bezienswaardigheden en attracties in Barcelona.

Er zijn verschillende opties waaruit je kunt kiezen en je kunt de prijzen vergelijken om zo de beste keuze voor jou te vinden. Je kunt bijvoorbeeld een rondleiding door de Sagrada Família boeken in combinatie met een bezoek aan Casa Batlló, La Pedrera, Park Güell, Montserrat of nog andere bezienswaardigheden.

Wat we leuk vinden aan deze combitickets, is dat ze goedkoper zijn dan als je alle tickets voor de monumenten en bezienswaardigheden apart zou kopen. Een ander voordeel is dat je wordt vergezeld door dezelfde gids, waarmee je gemakkelijk directe gesprekken kunt voeren en vragen kunt stellen.

Je zult nooit een bezienswaardigheid overslaan en ze zullen je vertellen waar je de beste foto’s of opnames kunt maken van de toeristische attracties die je gaat bezoeken.

We raden je ten zeerste aan om voordat je boekt de prijzen te vergelijken op verschillende websites die dezelfde soort service aanbieden voor kortingen of groepstarieven.

Hier zijn wat meer details over de verschillende opties voor combitickets:

Sagrada Familia en Casa Batlló

Sagrada Família and Casa Batlló tickets

Maak je bezoek aan Barcelona nog specialer door een ander beroemd werk van Gaudí, het Casa Batlló, te bewonderen. Gaudí kreeg van de eigenaar van Casa Batlló, Josep Batlló, de opdracht om toezicht te houden op de sloop en wederopbouw ervan. Gaudí raadde echter af om het te slopen en maakte er in plaats daarvan een kunstwerk van.

Met zijn kleurrijke mozaïekgevels en golvende dak weerspiegelt Casa Batlló een tot leven gebrachte oceaan. Hoewel de ware bedoeling van Gaudí’s werk onbekend is, gaat men er vanuit dat hij zijn inspiratie haalde bij de onderwaterwereld of bij het verhaal van Sint-Joris, die een draak versloeg.

Vervolgens werd Casa Batlló bekend als het huis van de draak of het huis van de botten. Casa Batlló wordt ook wel het huis van de maskers genoemd. Dit komt door de vorm van de balkons aan de voorkant van het huis, die op carnavalsmaskers lijken.

Het interieur van Casa Batlló is al even fantastisch en adembenemend. De invloed van de natuur is overal te zien, van de entreehal tot de loft en de patio vol met licht.

Tijdens een rondleiding ontdek je meer over wat Casa Batlló niet alleen tot een prachtig complex maakte, maar ook tot een baanbrekend stukje architectuur.

Sagrada Família en Park Güell

Sagrada Família and Park Güell tickets

Park Güell is waarschijnlijk, na de Sagrada Família, Gaudí’s beroemdste creatie. Een bezoek aan beide vormt de ideale combinatietour. Park Güell weerspiegelt echt Gaudí’s eerbied voor de natuur en hoe die zijn kunst en ontwerp beïnvloedde. Park Güell beslaat ongeveer 18 hectare en bestaat uit dennebossen en een bebouwde zone, waar je Gaudí’s iconische werk kunt vinden.

Oorspronkelijk ontworpen als landgoed, werd Park Güell uiteindelijk omgevormd tot een openbaar park. Hier kun je Gaudí’s beroemde dubbele trap met Salamander (“El Drac”, De Draak) ontdekken, versierd met een innovatief mozaïekontwerp.

Een rondleiding met gids geeft je meer historische context over de ontwikkeling en de creatie van Park Güell, en vestigt je aandacht op de vele details die in het park verborgen liggen en die je anders misschien zou missen!

Sagrada Familia en La Pedrera

Sagrada Família and La Pedrera tickets

La Pedrera, ook bekend als Casa Milà, ligt in feite in dezelfde straat als Casa Batlló. Ze liggen op loopafstand van elkaar maar verschillen enigszins van stijl. Terwijl Casa Batlló levendig en felgekleurd is, is La Pedrera monotoon van kleur, maar de klassieke golvende en organische stijl van Gaudí blijft behouden.

La Pedrera staat in feite bekend als de “steengroeve” vanwege de gelijkenis met een steengroeve, maar is een knap staaltje architectuur en design. Dit was ook het laatste civiele architectuurproject waar Gaudí zich aan wijdde. In de laatste jaren van zijn leven legde hij zich volledig toe op de bouw van de Sagrada Familia. Oorspronkelijk was La Pedrera een appartementencomplex, maar er wonen nog steeds families in, en dat al meer dan 70 jaar!

Een rondleiding door La Pedrera kan je een fascinerend inzicht geven in de geschiedenis van het gebouw, de controverse die het veroorzaakte en waarom het vandaag de dag wordt beschouwd als een grote prestatie en een integraal onderdeel van Barcelona.

Sagrada Familia en Montserrat

Sagrada Família and Montserrat tickets

Je kunt op één dag een fascinerende excursie maken waarmee je de Sagrada Família combineert met Montserrat. Montserrat ligt op ongeveer 1 uur rijden van Barcelona en herbergt een oud en legendarisch klooster. Tijdens deze combinatietour kun je twee opmerkelijke gebedshuizen in Barcelona verkennen.

Tijdens het ontwerpen van de Sagrada Familia liet Gaudi zich inspireren door Monserrat. Tegenwoordig kun je met een kabelbaan de bergen in voor een ongelooflijk uitzicht op het landschap.

Hier kun je vervolgens het klooster van Montserrat bezoeken, dat dateert uit de 11e eeuw en nog steeds dienst doet als verblijfplaats voor monniken. Het is ook de thuisbasis van het beroemde beeld van de Maagd van Montserrat, een zeldzame Zwarte Madonna uit de 12e eeuw.

Je kunt ook de bergpaden verkennen en zelfs de Heilige Grot bezoeken, naar verluidt de plek waar herders in het jaar 880 visioenen van de Maagd Maria zagen.

Wat krijg je te zien tijdens een rondleiding door de Sagrada Família?

things to see during a Sagrada Familia tour

Van de gedetailleerde gevels tot het adembenemende interieur, er is zoveel te zien en te leren tijdens een rondleiding door de Sagrada Família. Gezien de omvang van de basiliek, de meer dan 100 jaar durende bouwgeschiedenis en de vele symbolische lagen, raden we een rondleiding met gids ten zeerste aan om de volledige omvang van de Sagrada Família te ontdekken.

Terwijl je de Sagrada Família bewondert, ontdek je ook veel over het leven van Gaudí, de architect achter de basiliek. Gaudí heeft de voltooiing van de Sagrada Família niet meer meegemaakt, maar twee delen waar hij toezicht op hield, de crypte en de geboortegevel, zijn erkend als onderdeel van het UNESCO Werelderfgoed.

Hier zijn enkele van de opmerkelijke bezienswaardigheden die je kunt zien in de Sagrada Família.

De torens van de Sagrada Familia

Sagrada Família Towers

De torens van de Sagrada Família bepalen de skyline van Barcelona en zijn het eerste wat je opvalt aan de grote basiliek. Eens de kerk af is, zullen er naar verwachting in totaal 18 torens zijn, en zal de Sagrada Família het hoogste kerkgebouw ter wereld zijn!

De 18 torens hebben allemaal een specifieke symboliek. Twaalf van de torens stellen de apostelen voor en nog eens vier torens de evangelisten – Matteüs, Marcus, Lucas en Johannes.

Daarboven torent de toren van de Maagd Maria uit, die onlangs is voltooid en waar bovenop een prachtige stralende ster prijkt. De laatste toren wordt die van Jezus Christus, die op een indrukwekkende hoogte van 172 meter boven alle torens zal uittorenen.

Op dit moment heb je per bezoek toegang tot één toren aan de geboorte- of de passiefaçade. Vanaf dit uitkijkpunt kun je de voortgaande bouw en de prachtige stad Barcelona bekijken.

Geboortefaçade

The Nativity facade, Sagrada Família

De geboortefaçade beeldt het vroege leven van Jezus met een ongelooflijke symboliek uit en kent heel wat prachtige details en vloeiende sculpturale vormen. Gaudi werd zowel in zijn leven als in zijn architectuur sterk beïnvloed door de natuur en dit is nergens duidelijker te zien dan in de geboortefaçade.

Zo krijg je o.a. eenden, bloemen, bijen en libellen te zien in de scènes uit het leven van Jezus die de gevel versieren. Je zult zeker alles tot in het kleinste detail willen bekijken. Een gids kan je helpen bij het vinden van de details die je misschien over het hoofd ziet en kan beschrijven wat elk beeld voorstelt.

Passiefaçade

The Passion facade, Sagrada Família

De passiefaçade staat in direct contrast met de geboortefaçade. De beelden hier zijn strak en hoekig van vorm en zijn ontworpen om bijna angstaanjagend te zijn. Dit komt omdat de passiefaçade de dood van Jezus uitbeeldt.

De bouw van de passiefaçade begon in 1954, maar werd in 2018 voltooid. De laatste gevel die deel uitmaakt van de Sagrada Família is de façade van de glorie, die de glorie van Jezus zal uitbeelden. Er wordt nog steeds gebouwd aan deze façade, maar na voltooiing zal het verhaal van Jezus en de Sagrada Família de cirkel rond maken.

Binnenin de Sagrada Familia

Sagrada Família interior

Het interieur van de Sagrada Família is adembenemend en het is zeker de moeite waard om hier een paar uur door te brengen.

Gaudí ontwierp het interieur van de Sagrada Família als een weerspiegeling van een groot bos, met dubbel gedraaide kolommen die uit het plafond komen en de illusie van torenhoge bomen wekken. Gaudí ontwierp dit geheel nieuwe type zuil speciaal voor de Sagrada Família.

Prachtige glas-in-loodramen versieren de basiliek. Elke kleur glas weerspiegelt verschillende periodes uit het leven van Jezus, van hartstochtelijk rood tot natuurlijk groen.

Neem gerust de tijd om even te reflecteren in deze heilige ruimte! Als je wilt, kun je zelfs een gratis mis bijwonen in de Sagrada Família, waarover we hieronder meer vertellen.

Sagrada Família museum en de graftombe van Gaudí

Sagrada Família museum

Om meer te weten te komen over de geschiedenis van de Sagrada Família, kun je het museum bezoeken dat zich in de basiliek bevindt. Hier vind je maquettes, pagina’s en andere documenten die de bouw van de basiliek door de decennia heen gedetailleerd beschrijven.

Vlakbij het museum bevindt zich ook het graf van de architect van de Sagrada Família, Gaudí. In de laatste jaren van zijn leven werd Gaudí steeds eenzamer en vromer terwijl hij al zijn tijd, energie en aandacht wijdde aan de bouw van de Sagrada Família.

In feite stond hij bekend als “de architect van God”, die van de basiliek een stenen bijbel wilde maken. Tragisch genoeg werd Gaudí in 1926 aangereden door een tram en stierf hij enkele dagen later. Hij was zo bescheiden geworden dat hij aanvankelijk voor een bedelaar werd aangezien vanwege de kleding die hij droeg.

Hij werd echter te ruste gelegd in de Sagrada Família, een eerbetoon aan de architect die het Catalaans modernisme definieerde en zo’n grote bijdrage leverde aan het imago van Barcelona.

Zijn er gratis rondleidingen door de Sagrada Família?

free Sagrada Família tours

Helaas zijn er geen gratis Sagrada Familia-tours beschikbaar. De laagste ticketprijs die beschikbaar is, is de rondleiding met audiogids.

Er zijn echter twee andere opties waarmee je de Sagrada Família gratis kunt zien:

  • Free walking tour
  • Mis bijwonen in de Sagrada Família

Free walking tours

Er zijn meerdere free walking tours beschikbaar waarmee je veel te weten kunt komen over de Sagrada Família. Het enige nadeel is dat je de basiliek niet in kunt. Dit is echter een goede optie om voor een klein budget meer te leren over Gaudi, zijn leven en zijn andere werken.

Sommige walking tours gaan naar een paar van zijn andere gebouwen en geven je een uitgebreid inzicht in zijn bouwstijl en zijn historische context. Houd er rekening mee dat het standaard is om je gids na de rondleiding een fooi naar keuze te geven. Zorg ervoor dat je comfortabele schoenen draagt, een fles water meeneemt en je goed kleedt voor het weer.

Mis bijwonen in de Sagrada Família

Het is mogelijk om de Sagrada Família gratis te bezoeken zonder deel te nemen aan een rondleiding. Elke zondag wordt er om 9 uur ’s ochtends een mis gehouden en iedereen is vrij om deze bij te wonen. We raden je aan eerder aan te komen om je plaatsen te bemachtigen, want de capaciteit is beperkt. Dit is een uitstekende manier om de Sagrada Família te ervaren zoals hij bedoeld is.

Omdat de Sagrada Família een gebedsplaats is, moet je je respectvol gedragen en gepast gekleed gaan. De basiliek heeft een duidelijk kledingvoorschrift, het dragen van zwemkleding, doorschijnende kleding of broeken korter dan halverwege je dij zijn niet toegestaan. Je mag ook niet op blote voeten naar binnen.

Je mag daarnaast geen kleding dragen voor specifieke feestelijke vieringen of je kleden om een bepaald doel onder de aandacht te brengen. Als je je niet aan de dresscode houdt, kan je worden gevraagd de basiliek te verlaten.

Je kunt de officiële website van de Sagrada Familia bekijken voor de misroosters en voor eventuele speciale massa-evenementen die alleen toegankelijk zijn op uitnodiging.

Kun je je rondleiding door de Sagrada Familia annuleren of wijzigen?

Dit hangt volledig af van de voorwaarden van de touroperator waarbij je de rondleiding hebt geboekt.

De meeste touroperators accepteren gratis annuleringen of wijzigingen 24 uur voor je tour. Annuleringen zijn echter niet altijd mogelijk. Sommige Sagrada Familia-tours worden helemaal niet terugbetaald of kunnen niet worden gewijzigd. We raden je ten zeerste aan om de voorwaarden van de tour na te lezen voordat je deze boekt.

Zijn er Sagrada Familia-tours inbegrepen in de Barcelona Pass?

Helaas zijn rondleidingen met gids niet inbegrepen bij de Barcelona Pass. Wel kun je met een Barcelona Pass een rondleiding met audiogids door de Sagrada Familia volgen.

Reistips

best Sagrada Família travel tips

Boek je tour van tevoren

De Sagrada Família ontvangt elk jaar bijna 4 miljoen bezoekers, wat betekent dat tickets en rondleidingen snel uitverkocht zijn! De beste manier om je bezoek aan de Sagrada Família veilig te stellen is door je ticket van tevoren te boeken.

Op de officiële website van de Sagrada Família kun je je tickets tot twee maanden van tevoren reserveren. Kijk ook eens op andere toursites en doorverkopers van tickets voor andere opties, vooral als je last-minute boekt. TourScanner verzamelt al deze aanbiedingen voor je, waardoor je snel de beste touropties kunt vinden!

Tip: Lees ons artikel over last-minute tickets voor de Sagrada Família als je op het allerlaatste moment nog een kaartje wilt bemachtigen. 

Vooraf boeken kent enkele voordelen, zo heb je meer flexibiliteit wat het boeken van een tour en het tijdstip van de rondleiding betreft. Ook kun je de rij overslaan bij de ingang aangezien je geniet van voorrangstoegang.

Time je bezoek zorgvuldig

De Sagrada Familia is zo uitgestrekt dat een bezoek al snel 2 tot 3 uur in beslag neemt. Probeer een langere rondleiding te vinden die dieper op de details ingaat en je ook vrije tijd geeft om van deze heilige ruimte te genieten.

Het is ook de moeite waard om de basiliek aan het eind van de middag te bezoeken. Dan stroomt het zonlicht door de gebrandschilderde ramen, wat een buitenaardse sfeer creëert die je vast en zeker zult willen vastleggen op camera.

Vergeet niet dat de tickets gekoppeld zijn aan een tijdsslot. Zorg er dus voor dat je op tijd bent, want als je te laat bent mag je misschien niet meer naar binnen!

Kleed je gepast

Omdat de Sagrada Família een basiliek en een belangrijke gebedsplaats is, geldt er een strikte dresscode. Zorg ervoor dat je je aan de regels houdt en dienovereenkomstig kleedt, anders kan je gevraagd worden te vertrekken.

We raden je ook aan om comfortabele schoenen te dragen voor je bezoek. Je zult waarschijnlijk lange tijd rondlopen en je wilt niet het risico lopen dat je pijnlijke voeten krijgt. Dit is ook zeer belangrijk als je besluit de torens te bezoeken.

We hopen dat dit artikel over de verschillende Sagrada Familia-tours van pas komt bij het plannen van je volgende citytrip naar Barcelona.

Als je het artikel leuk vond, deel het dan op Pinterest! 🙂

Sagrada Familia Tours Pinterest

Jolien Follens werkt als Dutch Content Localization Manager bij TourScanner. Ze is al van jongs af aan gepassioneerd door schrijven en koos daarom voor een master in de Journalistiek na het afronden van haar master in de Taal- en Letterkunde. Na haar studies ging ze aan de slag als vertaler en content editor om uiteindelijk bij TourScanner haar liefde voor schrijven te combineren met haar andere grote passie: reizen. Ze woonde al in België, Malta en Italië en reisde een jaar lang de wereld rond. Ondertussen staan er 33 landen op de teller en blijft haar verlanglijstje ellenlang. Staan nog op het programma: Canada, Japan, de Balkan, Zuid-Afrika, Colombia, Sri Lanka, Costa Rica, en nog veel meer!