Sagrada Familia last-minute tickets

Ben je op zoek naar last-minute tickets voor de Sagrada Família?

Ben je vergeten je tickets voor de Sagrada Família van tevoren te bestellen? Ben je vandaag nog op zoek naar een ticket? Ben je in Barcelona en zijn de tickets voor de komende dagen helemaal uitverkocht? Maak je geen zorgen, je bent niet de enige.

Lees hieronder onze suggesties voor het verkrijgen van last-minute tickets voor de Sagrada Família via andere sites dan de officiële website. Bij deze sites kun je tickets vinden die beschikbaar zijn op de dag zelf, morgen of in de komende weken.

Ben je klaar om onmiddellijk je Sagrada Familia ticket te boeken? Geen zin om verder te lezen? Boek dan nu meteen je ticket hier.

Hoe kun je last-minute tickets voor de Sagrada Familia bemachtigen als ze zijn uitverkocht op de officiële website?

how to find Sagrada Familia last-minute tickets

Als je tijdens je reis impulsief plannen maakt en op zoek bent naar last-minute tickets, dan kun je rechtstreeks naar de Sagrada Familia gaan en een kaartje kopen met een van de QR-codes die je rondom de basiliek kunt vinden.

Het is echter niet gegarandeerd dat je een last-minute ticket kunt bemachtigen. Ook kun je er niet zeker van zijn dat er kaartjes beschikbaar zijn voor de dag of tijd naar keuze. Je zult meer kans op slagen hebben door online te kijken naar welke aanbiedingen er zijn, want er zijn veel wederverkopers beschikbaar die je kunt bekijken op TourScanner.

Hoe vind je een ticket voor vandaag?

how to buy Sagrada Familia last-minute tickets

Zoals je waarschijnlijk al hebt gemerkt op de officiële website, zijn tickets voor de Sagrada Família erg snel uitverkocht en is het bijna onmogelijk om last-minute nog een kaartje te bemachtigen. Meestal moet je je tickets al twee maanden voor je gewenste bezoek reserveren.

Het goede nieuws is echter dat er veel online boekingssites zijn waar je last-minute tickets kunt boeken voor de Sagrada Familia, soms zelfs op dezelfde dag van je bezoek. Sommige hebben nog tickets beschikbaar voor vandaag, morgen of een door jou gewenste datum.

Als je geen zin hebt om tientallen websites handmatig te controleren, dan ben je hier op de juiste plek. TourScanner verzamelt ze allemaal, zodat je gemakkelijk kunt controleren welke site nog tickets beschikbaar heeft voor vandaag of de dag van je bezoek.

Als je nog steeds geen tickets voor de Sagrada Família vindt, dan is de kans groot dat er werkelijk geen tickets meer beschikbaar zijn. De enige manier die je nog rest om de Sagrada Familia te bezoeken is door een rondleiding te boeken.

Hoeveel kosten tickets voor de Sagrada Família?

Sagrada Família tickets cost

De volgende ticketprijzen zijn de standaardprijzen vastgesteld door Sagrada Família. De kosten van een ticket aangeschaft via een andere website en wat inbegrepen is kan verschillen per wederverkoper of touroperator.

Standaardticket voor de Sagrada Familia met audiogids

Sagrada Familia audioguide tours

Dit ticket is inclusief een audiogids van 25-45 minuten.

  • Volwassenen: € 26
  • Studenten: € 24
  • Jongeren tot 30 jaar: € 24
  • Senioren: € 21
  • Personen met een handicap en hun begeleiders: Gratis
  • Kinderen onder de 11 jaar: Gratis

Standaardticket voor de Sagrada Familia met rondleiding

Sagrada Familia guided tours

Dit ticket is inclusief een rondleiding van 50 minuten.

  • Volwassenen: € 30
  • Studenten: € 28
  • Jongeren onder 30 jaar: € 28
  • Senioren: € 23
  • Personen met een handicap: Gratis
  • Begeleiders van personen met een handicap: € 4
  • Kinderen jonger dan 11 jaar: Gratis

Tip: Lees onze gids over rondleidingen door de Sagrada Familia.

Tickets voor de Sagrada Familia met toegang tot de torens

Sagrada Família tickets with towers access

Dit ticket is inclusief audiogids en toegang tot een van de torens.

  • Volwassenen: € 36
  • Studenten: € 34
  • Jongeren tot 30 jaar: € 34
  • Senioren: € 28
  • Personen met een handicap: Gratis
  • Begeleiders van personen met een handicap: € 10
  • Kinderen jonger dan 11 jaar: Gratis

Tickets voor de Sagrada Familia met toegang tot de torens en rondleiding

Sagrada Família towers guided tour

Dit combiticket bevat een rondleiding en toegang tot een van de torens.

  • Volwassenen: € 40
  • Studenten: € 38
  • Jongeren tot 30 jaar: € 38
  • Senioren: € 32
  • Personen met een handicap: Gratis
  • Begeleiders van personen met een handicap: € 14
  • Kinderen jonger dan 11 jaar: Gratis

Waarom vooraf Sagrada Familia tickets boeken?

how to book Sagrada Família tickets in advance

Er zijn talloze voordelen verbonden aan het vooraf boeken van je Sagrada Familia tickets. Een rondleiding door de Sagrada Familia is een van de leukste activiteiten in Barcelona, met miljoenen bezoekers per jaar. Tickets kunnen snel uitverkocht zijn, vooral in het hoogseizoen en voor de populairste tijdstippen.

Als je van tevoren reserveert, kun je je optimale bezoekdatum en -tijd kiezen en krijg je voorrang bij de toegang. Je kunt ook selectiever zijn in het kiezen van het tijdstip van je toegang, rondleiding of torenbezoek. Op de website van de Sagrada Familia kun je tot bijna twee maanden van tevoren reserveren.

Als je je kaartje op voorhand koopt, kun je de rij overslaan en direct naar de veiligheidscontrole gaan en eventuele grote wachtrijen overslaan. De Sagrada Família is geen ervaring die je wilt missen. Reseveer je tickets vooraf om je bezoek te garanderen!

Wat krijg je te zien tijdens je bezoek?

what will you see at the Sagrada Família

De schoonheid van de Sagrada Familia ontstaat uit de opvallende synergie tussen de christelijke iconografie en de unieke stijl van architect Antoni Gaudí, die zich liet inspireren door de organische patronen die hij in de natuur vond. De basiliek is een uitstekend voorbeeld van Catalaans modernisme en was waarschijnlijk Gaudí’s meesterwerk. Je kunt de wonderen van de basiliek ontdekken met je last-minute tickets voor de Sagrada Família!

De basiliek is al meer dan 100 jaar in aanbouw en is dat nog steeds. Eenmaal voltooid, zal het naar verwachting het hoogste kerkgebouw ter wereld zijn. Het is door de jaren heen een symbool van Barcelona geworden.

De geboortefaçade en crypte van de basiliek, waarvan Gaudí de bouw overzag toen hij nog leefde, staan samen met andere gebouwen van Gaudí op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Hier zijn een paar van de beste dingen die je tijdens je bezoek kunt zien.

De geboortefaçade

The Nativity facade, Sagrada Família

De geboortefaçade is een van de meest opvallende en herkenbare aspecten van de basiliek. Hoewel het scènes uit het vroege leven van Jezus Christus uitbeeldt, is het ook doordrenkt met natuurlijke symboliek.

Gaudí werd in zijn werk sterk beïnvloed door de natuur en zag deze als fundamenteel verbonden met zijn religieuze geloof. Neem de tijd om de ontelbare details op de gevel te bewonderen en te observeren, van bijen tot eenden en libellen.

Een gids kan je meer vertellen over de details en de betekenis van de geboortefaçade.

De bouw van de geboortefaçade begon in de jaren 1890 en werd uiteindelijk voltooid en verlicht in 1952. Gaudí besloot in feite om eerst de geboortefaçade te bouwen om meer mensen te overtuigen om te doneren aan de bouw van de Sagrada Familia, aangezien deze volledig is gebouwd met behulp van particuliere donaties.

De passiefaçade

The Passion facade, Sagrada Família

De passiefaçade of lijdensfaçade staat in schril contrast met de geboortefaçade. Terwijl de geboortefaçade een organische stijl heeft, is de passiegevel strak en sober.

De reden hiervoor is dat de passiefaçade de dood en wederopstanding van Jezus Christus uitbeeldt en bedoeld was om somber en enigszins angstaanjagend te zijn. De bouw van de passiefaçade begon in 1954 en werd voltooid in 1976, onder leiding van beeldhouwer Josep Maria Subirachs.

De laatste gevel van de Sagrada Familia is de façade van de Glorie. De bouw van deze gevel begon in 2002 en is nog steeds in volle gang. Na voltooiing zal het de glorie van Jezus Christus voorstellen.

Torens van de Sagrada Familia

Sagrada Família Towers

De torens van de Sagrada Familia zijn de meest prominente en herkenbare elementen van de skyline van Barcelona. Na voltooiing zal de Sagrada Familia in totaal 18 torens tellen.

Twaalf van deze torens stellen de 12 apostelen voor, terwijl nog eens vier torens de vier evangelisten voorstellen. De laatste twee stellen de Maagd Maria en Jezus Christus voor. De toren van Jezus Christus zal de hoogste van alle torens zijn. Eenmaal afgewerkt, zal deze ongeveer 172 meter hoog zijn, waardoor de basiliek het hoogste kerkgebouw ter wereld wordt.

De toren van de Maagd Maria werd recent voltooid. Er prijkt een gigantische ster bovenop die wordt verlicht en over de stad schijnt.

Een van de leukste dingen die je kunt doen tijdens een bezoek aan de Sagrada Familia is een van de torens beklimmen. Niet alle tickets geven je toegang tot de torens, controleer dus goed wat er bij je ticket is inbegrepen voordat je het koopt.

Tickets met toegang tot de torens geven je de mogelijkheid om een van de torens aan de geboorte- of de passiefaçade te bezoeken. Je kunt een lift nemen naar de top van de torens voor een uitzicht over de basiliek en de lopende bouw, maar ook voor een panoramisch uitzicht over Barcelona. Na je bezoek aan de toren moet je weer naar beneden lopen. Een torenbezoek wordt niet aanbevolen voor mensen met hoogtevrees of claustrofobie.

Het interieur van de Sagrada Familia

Sagrada Família interior

Het interieur van de Sagrada Família is werkelijk een lust voor het oog. De torenhoge zuilen creëren een volumineuze ruimte, met licht dat door glas-in-loodramen naar binnen schijnt. Gaudí ontwikkelde een geheel nieuw type zuil voor de Sagrada Família, de dubbel gedraaide zuil. De zuilen zijn zo ontworpen dat ze op bomen lijken en de indruk wekken dat je je in een groot bos bevindt. Vier van de centrale zuilen staan symbool voor de vier evangelisten, Matteüs, Marcus, Lucas en Johannes.

De gebrandschilderde ramen zijn specifiek gekleurd om perioden uit het leven van Jezus voor te stellen en komen overeen met de respectievelijke gevels. Van opvallend rood tot rustgevend blauw, het effect is tegelijk dramatisch en ontzagwekkend.

Sagrada Família museum en graftombe van Gaudí

Sagrada Família museum

Binnen in de Sagrada Família bevindt zich een museum gewijd aan de bouw ervan. Gezien het feit dat er meer dan 100 jaar aan is gebouwd, is het verhaal over hoe de Sagrada Família tot stand is gekomen net zo fascinerend als de basiliek zelf. In het museum vind je onder andere foto’s, maquettes en tekeningen die inzicht geven in de geschiedenis van de bouw van de Sagrada Família.

Vanuit het museum kun je ook het graf van Gaudí bekijken. In 1926 werd Gaudí op tragische wijze aangereden door een tram en hij overleed een paar dagen later. De laatste jaren van zijn leven wijdde Gaudí zich volledig aan de bouw van de basiliek. Hij werd respectvol begraven in de basiliek en staat sindsdien bekend als “de architect van God”.

Reistips

Sagrada Família travel tips

Time je bezoek

Hoewel een bezoek aan de Sagrada Familia op elk moment van de dag de moeite waard is, kun je als je de drukte wilt vermijden beter kaartjes kopen voor de vroege ochtend of de late middag. We kunnen de late namiddag van harte aanbevelen – dan schijnt het zonlicht door de gebrandschilderde ramen, wat een buitenaardse sfeer creëert in de basiliek. Dit is de beste tijd om prachtige foto’s te maken en het creëert ook een ruimte voor bezinning.

Draag gepaste kleding

Houd in gedachten dat de Sagrada Familia een belangrijke gebedsplaats is. Daarom is er een kledingvoorschrift en wordt er van je verwacht dat je je gepast kleedt en gedraagt. Draag geen broeken die korter zijn dan halverwege je dij en draag geen doorschijnende kleding. Draag geen zwemkleding, kleding voor specifieke festiviteiten of kleding die bedoeld is om af te leiden of specifieke aandacht te trekken.

Volg een rondleiding

Als je last-minute tickets boekt voor Sagrada Família, kies dan voor een rondleiding indien mogelijk. Hoewel het verkennen van de basiliek in je eentje nog steeds een ongelooflijke ervaring is, zal een rondleiding je meer inzicht geven in de basiliek en de bouw ervan. Goed geïnformeerde gidsen kunnen de symboliek achter het ontwerp van de Sagrada Familia uitleggen, van de gevels tot het interieur. Ze kunnen ook verhalen vertellen over de bouw waar je anders misschien niets over te weten zou komen. Een rondleiding is een waardevolle manier om de basiliek te verkennen.

Woon gratis de mis bij

Als het je niet lukt om kaartjes te kopen, zelfs geen last-minute tickets, kun je er ook voor kiezen om een van de gratis missen bij te wonen die in de Sagrada basiliek worden gehouden. Elke week organiseert de basiliek op zondag om 9 uur ’s ochtends een open mis in meerdere talen. Dit is een uitstekende manier om de Sagrada Familia te zien en te ervaren. Zorg er wel voor dat je er vroeg bij bent om zeker te zijn van een zitplaats, want de basiliek kan snel vol raken.

Koop een combiticket

De Sagrada Família is niet het enige gebouw van de hand van Gaudí. Je vindt zijn creaties in heel Barcelona. Als je het leven en werk van Gaudí volledig wilt leren waarderen, kun je een ticket kopen dat je niet alleen toegang geeft tot de basiliek, maar ook tot andere opmerkelijke plekken, zoals Park Güell, Casa Batlló en Casa Milà. Dit zijn allemaal belangrijke creaties van Gaudí en ze maken deel uit van het UNESCO Werelderfgoed dat aan hem is gewijd.

Je kunt er ook voor kiezen om een ticket te kopen waarbij de Sagrada Familia samen met andere bezienswaardigheden in de stad Barcelona is inbegrepen. Een populaire optie is een combitour naar Montserrat, waar een beroemd klooster met een lange en fascinerende geschiedenis staat.

We wensen je een geweldig bezoek! 🙂

Jolien Follens werkt als Dutch Content Localization Manager bij TourScanner. Ze is al van jongs af aan gepassioneerd door schrijven en koos daarom voor een master in de Journalistiek na het afronden van haar master in de Taal- en Letterkunde. Na haar studies ging ze aan de slag als vertaler en content editor om uiteindelijk bij TourScanner haar liefde voor schrijven te combineren met haar andere grote passie: reizen. Ze woonde al in België, Malta en Italië en reisde een jaar lang de wereld rond. Ondertussen staan er 33 landen op de teller en blijft haar verlanglijstje ellenlang. Staan nog op het programma: Canada, Japan, de Balkan, Zuid-Afrika, Colombia, Sri Lanka, Costa Rica, en nog veel meer!