Hop-on-Hop-off-bustours in Barcelona

Als je Barcelona bezoekt, wil je zeker niet onnodig veel tijd verspillen aan het uitzoeken van hoe je je door de stad moet verplaatsen. Daarom is het nemen van een hop-on-hop-off-bus, waarmee je de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad kunt bereiken, een van de beste manieren om de stad te bezoeken. Lees verder voor meer informatie over de beste hop-on-hop-off-bustours in Barcelona, de routes, speciale kortingen en meer.

Wil je nu een ticket reserveren? Klik dan op deze link om een hop-on-hop-off-bustour in Barcelona te boeken.

Wat zijn de beste bedrijven die hop-on-hop-off-bustours in Barcelona aanbieden?

Barcelona bus tours companies

Een rondleiding in een hop-on-hop-off-bus is een van de goedkoopste opties om een grote stad als Barcelona te verkennen. In plaats van ingewikkelde kaarten en openbaar vervoer te moeten uitpluizen, kun je gewoon de belangrijkste bezienswaardigheden en attracties van de stad verkennen in een tourbus die je naar je bestemming brengt. Met audio- of live-gidsen die je tijdens de reis vergezellen, kun je veel meer leren terwijl je flexibel reist. Hieronder vind je een selectie van de best hop-on-hop-off-bustours in Barcelona.

1 – City Tour

City Tour is de officiële aanbieder van hop-on-hop-off-bustours in Barcelona en biedt twee hoofdroutes om de stad te verkennen, met meer dan 30 stops om uit te kiezen.

Routes

City Tour biedt twee verschillende routes aan voor haar bustours door Barcelona: de West Route en de Oost Route. De West Route neemt je mee door het westelijke deel van de stad, waar je La Rambla, de berg Montjuïc en andere bezienswaardigheden kunt verkennen, terwijl de Oost Route het oostelijke deel van de stad beslaat, inclusief de Gotische wijk, de kust en andere historische bezienswaardigheden in Barcelona. Er zijn meer dan 30 haltes en alle tickets zijn inclusief toegang tot beide routes.

Tickets

Het 24-uursticket geeft je een dag toegang tot beide buslijnen voor alle hop-on-hop-off-ritten met City Tour in Barcelona. Dit is een goedkope en comfortabele manier om door de stad te reizen. Tickets voor volwassenen kosten € 29,70, terwijl kinderen € 16,20 betalen. Er zijn ook speciale tarieven voor senioren en mensen met een handicap, en kortingen als je online boekt. Een boottocht op een catamaran van 60 of 90 minuten kan tegen een toeslag worden bijgeboekt.
Met een 48-uursticket heb je gedurende twee kalenderdagen toegang tot beide routes en kun je Barcelona nog intensiever verkennen. Je hebt onbeperkt toegang tot alle haltes. Dit ticket kost € 39,60 voor volwassenen en € 20,70 voor kinderen. Kortingen zijn online beschikbaar, evenals speciale tarieven voor senioren en mensen met een handicap. Een boottocht met een catamaran van 60 of 90 minuten kan ook worden toegevoegd aan dit ticket tegen een extra toeslag.

2 – Barcelona Bus Turistic

Barcelona Bus Turístic biedt twee routes om uit te kiezen en extra voordelen zoals gratis wifi aan boord, audiogidsen in 16 verschillende talen, gratis annuleringsopties en speciale diensten voor mensen met een handicap, waardoor dit een van de best geprijsde tours is.

Routes

Barcelona Bus Turístic biedt twee verschillende routes door de stad. De blauwe route omvat 14 haltes in het bovenste deel van de stad en het belangrijkste voetbalstadion van de stad, Camp Nou. De rode route gaat langs de belangrijkste culturele bezienswaardigheden in het centrum van de stad en langs verschillende stranden. Het bedrijf biedt speciale tarieven voor senioren en mensen met een handicap. Kinderen onder de 4 jaar reizen gratis onder begeleiding van een volwassene.

Tickets

Met dit ticket kun je beide routes van Barcelona Bus Turístic gebruiken en zonder beperkingen naar alle haltes reizen. Ticketprijzen beginnen bij € 29,70 voor volwassenen, een ticket voor kinderen tussen 4 en 12 jaar kost € 16,20. Seniorentickets zijn verkrijgbaar voor €25,20. Kinderen onder de 4 jaar reizen gratis.
Een 48-uursticket is vooral geschikt voor een langer verblijf in de stad. Het is twee kalenderdagen geldig en je kunt er alle routes mee afleggen van de hop-on-hop-off-bustours in Barcelona aangeboden door Barcelona Bus Turístic. Een ticket voor volwassenen kost € 39,60, terwijl kinderen € 20,70 en senioren € 35,10 betalen. Je kunt aanspraak maken op kortingen als je vroeg online boekt.

Hoe vind je goedkope tickets voor hop-on-hop-off-bustours in Barcelona?

discounted hop on hop off Barcelona bus tours tickets
Hop-on-hop-off-bussen zijn een goedkope manier om een stad te verkennen. Als je binnenkort naar Barcelona gaat, boek dan online voor je reis om te kunnen genieten van een aantal fantastische aanbiedingen en zo meer geld te besparen. Het is altijd de moeite waard om van tevoren naar de beste deals te zoeken, want tickets zijn vaak goedkoper als je ze vroeg online boekt dan als je ze ter plekke koopt. Hier zijn enkele manieren waarop je wat meer kunt besparen op je reis:

1 – Bekijk tickets met korting op reiswebsites

bus tours travel websites

Reiswebsites hebben vaak speciale aanbiedingen met exclusieve kortingen die het verkennen van een stad met een bustour veel goedkoper maken. Je kunt de laatste aanbiedingen vinden bij aanbieders zoals Getyourguide en Musement.

2 – Boek een stadspas

book a city pass

Stadspassen zijn een van de beste manieren om een stad als Barcelona met haar rijke culturele erfgoed te verkennen. Bij veel passen is de toegang tot de belangrijkste attracties en musea al bij de prijs inbegrepen. Bovendien kun je met deze passen de wachtrijen bij de ingangen overslaan, waardoor je zowel tijd als geld bespaart. Veel passen bevatten ook hop-on-hop-off-bustours in Barcelona of geven je recht op korting op andere tours.

Hier zijn een aantal van de beste stadspassen die beschikbaar zijn in Barcelona.

De Barcelona Pass

De Barcelona Pass is een voordelige optie voor een twee- of driedaags bezoek aan de stad, met gratis toegang tot meer dan 20 attracties en een dagkaart voor de hop-on-hop-off-bus. Je kunt ook een optionele Travel Card toevoegen om gratis gebruik te maken van het openbaar vervoer tijdens je bezoek.

Bezoek de officiële website

iVenture Kaart

Met de iVenture Card kun je je stadspas voor Barcelona personaliseren door zelf te bepalen welke attracties je wilt bezoeken. Dit kan vaak voordeliger zijn omdat je alleen de bezienswaardigheden en aanbiedingen boekt die je echt wilt gebruiken. Dit kan toegang omvatten tot geselecteerde toeristische attracties en speciale rondleidingen, maar ook korting op toegang tot andere locaties en voorrangstoegang. Deze pas bevat geen extra vervoer- of busopties.

Bezoek de officiële website

Barcelona City Pass

De Barcelona City Pass biedt een fantastisch allround pakket voor toeristen, met voorrangstoegang tot een heleboel attracties, waaronder de Sagrada Familia, en een een- of tweedaagse hop-on-hop-off-bustour. De pas bevat ook een luchthaventransfer en kortingen op verschillende activiteiten en evenementen in Barcelona.

Bezoek de officiële website

We hopen dat deze pagina over hop-on-hop-off-bustours in Barcelona je heeft geholpen bij het plannen van je reis naar de hoofdstad van Catalonië!

Jolien Follens werkt als Dutch Content Localization Manager bij TourScanner. Ze is al van jongs af aan gepassioneerd door schrijven en koos daarom voor een master in de Journalistiek na het afronden van haar master in de Taal- en Letterkunde. Na haar studies ging ze aan de slag als vertaler en content editor om uiteindelijk bij TourScanner haar liefde voor schrijven te combineren met haar andere grote passie: reizen. Ze woonde al in België, Malta en Italië en reisde een jaar lang de wereld rond. Ondertussen staan er 33 landen op de teller en blijft haar verlanglijstje ellenlang. Staan nog op het programma: Canada, Japan, de Balkan, Zuid-Afrika, Colombia, Sri Lanka, Costa Rica, en nog veel meer!