Rondleidingen door het Colosseum

Er bestaan heel wat verschillende rondleidingen door het Colosseum. Vraag je je af welke het beste bij je past? Op deze pagina vind je een uitgebreide gids over de verschillende soorten rondleidingen door ’s werelds bekendste amfitheater.

Of je nu interesse hebt in groeps- of nachtrondleidingen of eerder op zoek bent naar gezinsvriendelijke rondleidingen, er is voor ieder wat wils.

Geen zin om verder te lezen? Klik hier om meteen je rondleiding door het Colosseum te boeken.

Zijn rondleidingen door het Colosseum de moeite waard?

are Colosseum tours worth it

Zeker weten! Het Colosseum is al duizenden jaren het belangrijkste symbool van Rome. Het is gewoon een must-see tijdens je reis naar de Italiaanse hoofdstad.

Het Colosseum is een van de meest bezochte plaatsen ter wereld en ontvangt elk jaar meer dan 7 miljoen bezoekers. Als je het meeste wilt halen uit je bezoek aan het Colosseum, is een rondleiding met gids de beste manier.

Je kunt het Colosseum op verschillende manieren bezoeken:

  • Individuele tickets – Deze tickets zijn ideaal voor wie het Colosseum op eigen houtje wil verkennen. Als je daar de voorkeur aan geeft, dan kun je een ticket voor het Colosseum kopen.
  • Rondleidingen – Tours hebben veel voordelen. Zo geniet je niet alleen van de historische context die de gids met je deelt, maar ook van toegang tot sommige gebieden die alleen toegankelijk zijn als onderdeel van een rondleiding.

Voordelen van een rondleiding door het Colosseum

benefits of a Colosseum Tour

  • Je krijgt toegang tot exclusieve gebieden: bepaalde gebieden van het Colosseum kunnen alleen bezocht worden als onderdeel van een rondleiding. Dit zijn o.a. de ondergrondse ruimtes, de Gladiatorenarena en de bovenste niveaus van het Belvedere (3e, 4e en 5e verdieping van het Colosseum).
  • Je krijgt een gids ter beschikking!
    • Je gids regelt alles voor jou. Het enige wat je moet doen, is op tijd op het ontmoetingspunt verschijnen en je gids zal ervoor zorgen dat alles goed verloopt.
    • Je gids zal al je vragen beantwoorden en je bezoek verrijken met anekdotes over de geschiedenis van het oude Rome.
    • Met een gids voorkom je dat je verdwaalt, tijd verliest en belangrijke details mist die verborgen liggen in de ruïnes en architecturale details.
  • Je geniet van gegarandeerde toegang: slechts 3000 mensen per dag kunnen het Colosseum bezoeken. Daarom zijn tickets voor het Colosseum regelmatig uitverkocht. Mocht dat het geval zijn, kun je nog steeds het Colosseum bezoeken door een tour te boeken. Je kunt ook onze gids over last-minute tickets voor het Colosseum raadplegen.

Welke soorten rondleidingen door het Colosseum zijn er?

which kind of Colosseum tours are available

Je kunt het Colosseum op verschillende manieren bezoeken. Wanneer je een rondleiding kiest, moet je rekening houden met het type, de gebieden en het tijdstip van de dag.

Soorten rondleidingen

  • Audiorondleidingen
  • Groepsrondleidingen
  • Privérondleidingen
  • Snelle rondleidingen
  • Virtual Reality-rondleidingen
  • Kindvriendelijke rondleidingen

Gebieden die tijdens de rondleiding worden bezocht

  • Rondleidingen door het Colosseum met toegang tot de 1e en 2e verdieping (basistour)
  • Rondleidingen door het Colosseum met toegang tot de 3e, 4e en 5e verdieping
  • Rondleidingen door het Colosseum met toegang tot de Gladiatorenarena
  • Rondleidingen door het Colosseum met toegang tot de ondergrondse ruimtes

Tijdstip

  • Overdag
  • ’s Nachts

Natuurlijk moet je ook rekening houden met de prijs en beschikbaarheid voor de dag en het tijdstip waarop je van plan bent het Colosseum te bezoeken.

Alle tours zijn inclusief toegang tot het Colosseum, het Forum Romanum en de Palatijn.

Welke tour door het Colosseum past het beste bij jou?

Rondleidingen door het Colosseum met audiogids

Colosseum audioguide tours

Rondleidingen met audiogids zijn de goedkoopste optie. Je kunt een audiogids huren bij je basisticket. Videogidsen zijn ook beschikbaar.

Tijdens deze soort rondleiding krijg je heel wat relevante details en boeiende verhalen over het Colosseum te horen. Wel mis je de menselijke interactie van een gids en kun je geen vragen stellen. Een rondleiding met audiogids is een goede optie voor mensen met een klein budget.

Groepsrondleidingen door het Colosseum

Colosseum group tours

Dit is de populairste keuze voor rondleidingen door het Colosseum. Groepsrondleidingen zijn meestal de goedkoopste optie onder de begeleide rondleidingen door het amfitheater, omdat je de kosten van de gids met veel andere personen deelt.

Tijdens groepsrondleidingen kun je mensen van over de hele wereld ontmoeten, omdat de groepen meestal uit ongeveer 25 personen bestaan. Er zijn echter ook opties voor kleinere groepen van 6 tot 12 personen, die meer privé en iets duurder zijn.

Je krijgt een koptelefoon zodat je de gids duidelijk kunt horen. Mocht je dus achteraan de groep staan of lopen, dan hoef je helemaal niets te missen van de uitleg van de gids.

Privérondleidingen door het Colosseum

Colosseum private tours

Een privérondleiding is de perfecte optie als je het meeste uit je bezoek aan het Colosseum wilt halen. Tijdens een privérondleiding geniet je van een gids speciaal voor jou (en je gezin).

Voordelen van een privétour door het Colosseum:

  • Privacy – Dit is het meest voor de hand liggende en grootste voordeel van een privérondleiding. Je hoeft niet met anderen te praten en je hebt altijd de volledige aandacht van de gids.
  • Aanpasbaar – De gids houdt rekening met jouw voorkeuren en interesses en past de tour daarop aan. De rondleiding verloopt ook geheel in je eigen tempo.
  • Een VIP-behandeling – Je geniet van een VIP-behandeling, aangezien de gids volledig op jou gefocust is en je bezoek zo aangenaam mogelijk wil maken.

Als je met een grote groep bent, kunnen privérondleidingen zelfs goedkoper zijn dan groepsrondleidingen.

Virtual Reality-rondleidingen door het Colosseum

Colosseum virtual reality tours

Als je van technologie houdt en je graag wilt onderdompelen in de geschiedenis, dan is dit echt iets voor jou. Virtual Reality-rondleidingen nemen je mee naar het oude Rome met behulp van de Oculus VR-bril.

Zet de bril op en zie hoe het Colosseum komt tot leven komt. Bewonder hoe de gladiatoren voor je ogen tot de dood vechten, terwijl leeuwen en toeschouwers om je heen brullen. Dit is perfect voor geschiedenisfanaten en techneuten.

Je kunt een Virtual Reality-tour boeken met een audiogids of een menselijke gids, die je tijdens de ervaring zal bijstaan.

Snelle rondleidingen door het Colosseum

Colosseum express tours

Als je haast hebt, boek dan een snelle rondleiding. Deze bezoeken het Colosseum in ongeveer 90 minuten of minder.

Het Forum Romanum en de Palatijn zijn nog steeds bij de prijs inbegrepen, maar je kunt deze gebieden op eigen houtje verkennen.

Deze rondleidingen zijn, naast de audioguidetours, een goede budgetoptie.

Gezinsvriendelijke rondleidingen door het Colosseum

Colosseum family-friendly tours

Het Colosseum heeft voor elk wat wils. Als je van plan bent om het Colosseum met kinderen te bezoeken, kun je overwegen om een speciale tour voor kinderen en gezinnen te boeken.

Deze tours zijn speciaal ontworpen voor kinderen: ze zijn interactiever en minder vermoeiend. De gidsen zijn getraind om om te gaan met groepen met kinderen en om kinderen van alle leeftijden te betrekken met interactieve spelletjes en activiteiten.

Vergelijk gezinsvriendelijke rondleidingen door het Colosseum op TourScanner om de tour te vinden die het beste bij je wensen en budget past. Er zijn al tours vanaf € 30.

Welke niveaus van het Colosseum kun je bezoeken?

Rondleidingen door het 1e en 2e niveau van het Colosseum

basic Colosseum tours

Bezoekers die een basisticket of een rondleiding zonder speciaal onderdeel van het Colosseum boeken, krijgen toegang tot deze niveaus.

Vanaf het tweede niveau kun je de binnenkant van het Colosseum zien, maar je mag de arena of de ondergrondse ruimtes niet betreden. Ook geniet je niet van het panoramische uitzicht over Rome dat je te zien krijgt vanaf het Belvedere.

Rondleidingen door het 3e, 4e en 5e niveau (het Belvedere)

Belvedere Colosseum tours

In het Italiaans betekent Belvedere “mooi uitzicht”. Het is gemakkelijk te begrijpen waarom de bovenste verdiepingen van het Colosseum deze naam kregen – het 360 graden uitzicht over Rome vanaf de top van het Colosseum is absoluut adembenemend!

De 3de, 4de en 5de verdieping van het Colosseum werden pas in 2017 opengesteld voor het publiek en slechts een beperkt aantal bezoekers per dag mag dit deel van het Colosseum betreden.

Je moet een rondleiding met gids boeken om toegang te krijgen tot de bovenste niveaus van het Belvedere.

Rondleidingen door het Colosseum met toegang tot de arena

Colosseum and the Gladiator Arena tours

Ook de Gladiatorenarena is een gebied van het Colosseum dat gesloten is voor het grote publiek. Het kan alleen worden bezocht als onderdeel van een rondleiding of met speciale tickets.

Vanaf de arenavloer bekijk je het Colosseum door de ogen van de gladiatoren. Je gids vertelt verhalen over de spektakels, zoals hoe de gladiatoren ooit tegen elkaar vochten of tegen wilde dieren, zoals leeuwen en beren.

Ondergrondse rondleidingen

Colosseum Underground tours

De ondergrondse ruimtes van het Colosseum zijn een ander beperkt gebied dat gesloten is voor het grote publiek en alleen toegankelijk is als onderdeel van een rondleiding of met een speciaal ticket.

De rondleidingen nemen je mee onder de arena om te zien waar gladiatoren ooit trainden en zich voorbereidden op hun hevige gevechten op het hoofdpodium. Je ziet waar de leeuwen en beren werden gehouden voordat ze via verborgen valdeuren in de arena werden losgelaten.

Bij de meeste ondergrondse tours is ook toegang tot de arena inbegrepen. Sommigen bieden ook toegang tot het Belvedere en bezoeken andere populaire bezienswaardigheden in Rome, zoals de Vaticaanse Musea of de Sixtijnse Kapel.

Ochtendrondleidingen door het Colosseum

Colosseum morning tours

Elk jaar bezoeken miljoenen mensen het Colosseum, omdat het een van de populairste toeristische trekpleisters van het land is. Het kan er daarom vaak druk zijn, maar laat dit je niet tegenhouden. Een goede manier om de toeristenmassa’s te vermijden is door een ochtendrondleiding te boeken.

Maak gebruik van het feit dat mensen niet vroeg op willen staan als ze op vakantie zijn. De meeste bezoekers komen pas laat in de ochtend of vroeg in de middag aan bij het Colosseum. Je beste kans om de drukte te vermijden is door de eerste rondleiding van de dag te boeken (meestal rond 9 uur).

Nachtrondleidingen door het Colosseum

Colosseum At-Night tours

Het Colosseum ziet er spectaculair uit als de avond valt. Een avondbezoek is dan ook zeker de moeite. De enige manier om het Colosseum in het donker te bezoeken is door een tour te boeken, want het amfitheater is ’s avonds gesloten voor het grote publiek.

Tijdens een nachtrondleiding heb je niet alleen toegang tot de ondergrondse ruimtes en de Gladiatorenarena, maar ook de rest van het Colosseum.

Deze rondleidingen duren meestal 2,5 uur en zijn alleen beschikbaar op donderdag, vrijdag en zaterdag.

Voordelen van een nachtrondleiding door het Colosseum:

  • Exclusieve en snelle toegang tot het Colosseum na sluitingstijd
  • Toegang tot exclusieve gebieden (Gladiatorenaena en ondergrondse ruimtes)
  • Toegang tot de Palatijn en het Forum Romanum
  • Een ervaren gids die al je vragen beantwoordt

Nachtrondleidingen beginnen bij € 70 en zijn inclusief het toegangskaartje.

Kun je rondleidingen door het Colosseum combineren met andere bezienswaardigheden?

combine Colosseum tours with other attractions in Rome

Ja. Sommige tours combineren het Colosseum met andere populaire attracties in Rome, zoals de Vaticaanse Musea en de Galleria Borghese.

Rondleidingen door het Colosseum en de Vaticaanse Musea

Colosseum and Vatican Museum tours

De Vaticaanse Musea bevinden zich in Vaticaanstad en herbergen een van de grootste kunstcollecties ter wereld, waaronder het plafond van de Sixtijnse Kapel.

Er zijn veel tours beschikbaar waarmee je beide bezienswaardigheden op één dag kunt bezoeken. Met een gecombineerde tour bezoek je ’s ochtends het Colosseum en ’s middags het Vaticaan (of andersom), wat een perfecte dag in Rome oplevert.

Met een gids en skip-the-line tickets ben je klaar voor een zorgeloze dag sightseeing in Rome. De Sixtijnse Kapel is altijd inbegrepen bij rondleidingen door de Vaticaanse Musea.

Als je van plan bent om de Vaticaanse Musea op een aparte dag te bezoeken, kun je gemakkelijk tickets en tours voor de Vaticaanse Musea vergelijken op TourScanner.

Rondleidingen door het Colosseum en de Galleria Borghese

Colosseum and Borghese Gallery tours

De Galleria Borghese is een gerenommeerde kunstcollectie gehuisvest in Villa Borghese, in het hart van Rome. Het beroemdste kunstwerk in de galerij is Bernini’s marmeren beeldhouwwerk “Pluto en Prosperina”.

Als je van plan bent om het Colosseum en de Galleria Borghese op dezelfde dag te bezoeken, kun je deelnemen aan een combitour om tijd en geld te besparen.

Worden er gratis rondleidingen door het Colosseum aangeboden?

are there any free Colosseum tours

Er zijn geen gratis rondleidingen. De goedkoopste is een tour met audiogids, die € 5 kost bovenop het toegangsticket. Je kunt gratis buiten rond het Colosseum wandelen en genieten van enkele uitzichten, maar je moet betalen om het amfitheater zelf en de andere gebieden te betreden.

Als je het Colosseum gratis wilt bezoeken, is dat mogelijk op de eerste zondag van de maand. Je kunt hier helaas niet voor reserveren, wat betekent dat er lange wachtrijen zullen zijn!

Als je een EU-burger onder de 18 bent, kun je alle delen van het Colosseum en het Forum Romanum gratis bezoeken.

Kun je een rondleiding door het Colosseum annuleren of wijzigen?

Dit hangt af van de aanbieder. Sommigen staan gratis annuleringen toe, terwijl anderen annuleringskosten in rekening brengen op basis van wanneer je de tour hebt geannuleerd.

Meestal zijn wijzigingen niet toegestaan omdat de meeste tickets gedateerd zijn, dus het is belangrijk om de voorwaarden goed door te nemen voordat je boekt.

Zijn rondleidingen door het Colosseum inbegrepen in de Roma Pass?

Colosseum tickets and city attraction passes

De Roma Pass geeft je toegang tot het Colosseum, de Palatijn en het Forum Romanum. Rondleidingen zijn echter niet inbegrepen.

Wat krijg je te zien in het Colosseum?

what is included in the Colosseum ticket

Het Colosseum, gemaakt van vulkanische tufsteen, baksteen, beton en travertijn, is het grootste amfitheater en de populairste toeristische attractie ter wereld die jaarlijks meer dan 7 miljoen bezoekers trekt.

Waarom is het Colosseum zo populair? Nou, zoals de naam al aangeeft: het is kolossaal, reusachtig en gigantisch! In zijn hoogtijdagen bood het Colosseum plaats aan 80.000 toeschouwers die ontzagwekkende gladiatorengevechten en zelfs nagespeelde zeeslagen bijwoonden. Het was een spektakel als geen ander!

Om zo’n enorme menigte te kunnen ontvangen, bouwden de Romeinen dit gigantische amfitheater, dat na bijna 2000 jaar nog steeds hoog aan de skyline van de stad prijkt. De grootsheid en omvang blijven bezoekers tot op de dag van vandaag boeien.

Binnen in het Colosseum

things to see inside the Colosseum, Rome

Zodra je het Colosseum binnenstapt, gaat er een wereld van ontdekkingen voor je open met verschillende secties om te verkennen.

Je kunt langs de buitenkant wandelen en van de lagere naar de hogere zitgedeeltes klimmen. Als je kaartjes of een rondleiding met exclusieve toegang hebt, kun je ook afdalen naar het midden van de arena en daarna verder afdalen in het ondergrondse hypogeum.

Net als moderne stadions had het Colosseum zijn eigen hiërarchie van zitplaatsen, verdeeld in vier lagen. Hoe dichter bij de actie, hoe prestigieuzer je zitplaats.

De eerste rij, het dichtst bij de arena, bood het beste uitzicht en was gereserveerd voor senatoren, de keizer en zijn Vestaalse Maagden.

De tweede rij was bestemd voor de adellijke klasse die geen senator was en voor Romeinse ridders.

De derde rij was bestemd voor rijke burgers en mensen met een hoog beroep, zoals herauten, soldaten, priesters en schriftgeleerden.

Op het vierde niveau, helemaal bovenin het Colosseum, vond je de slechtste plekken. Dit was de plek waar slaven, vrouwen en de lagere klassen mochten plaatsnemen.

De arena en het hypogeum

The Arena and the Hypogeum, Rome

Het centrale podium van het Colosseum is enorm, bijna zo groot als een modern voetbalveld, en was ooit bedekt met zand, in het Latijn “arena” genoemd.

Dit zand verborg een houten platform met valdeuren eronder, waardoor de illusie ontstond dat exotische wezens zoals beren en tijgers uit het niets verschenen.

Onder de arena zijn overblijfselen van het “hypogeum” te zien – een netwerk van ondergrondse tunnels dat door artiesten en dieren werd gebruikt om zich door het Colosseum te verplaatsen, verborgen voor het oog van de toeschouwers.

Standaardtickets voor het Colosseum geven geen toegang tot de arena of het hypogeum. Om deze gebieden te verkennen, moet je Full Experience-tickets boeken of kiezen voor een rondleiding door het Colosseum, want alle rondleidingen geven toegang tot de arena en het hypogeum.

Buiten het Colosseum

things to see outside the Colosseum, Rome

Als je het Colosseum nadert, kom je de Boog van Constantijn tegen, de grootste boog in Rome, hoewel hij klein lijkt naast de kolossale structuur van het Colosseum.

Als je naar het Colosseum staart, kun je je verbazen over de bijna 100 bogen die worden ondersteund door enorme zuilen, en je kunt je de ontelbare toeschouwers voorstellen het amfitheater betraden voor de gebeurtenissen van de dag.

Voor de buitenmuur van het Colosseum was een verbazingwekkende 100.000 kubieke meter travertijn nodig, bijeengehouden door 300 ton ijzeren klemmen. Ondanks de enorme omvang werd het Colosseum in minder dan tien jaar gebouwd en vonden de eerste evenementen plaats in 80 na Christus.

Het Colosseum is echter niet meer helemaal intact. Een grote aardbeving in 1349 veroorzaakte ernstige schade aan het bouwwerk en veel van de gevallen steen werd gebruikt om kerken, paleizen, ziekenhuizen en andere gebouwen in het door de aardbeving getroffen gebied te herbouwen.

Na het verval van het Romeinse Rijk werd het Colosseum niet langer gebruikt voor amusement en deed het dienst als fort, steengroeve en soms zelfs als woning.

Door de eeuwen heen is het Colosseum regelmatig gerestaureerd en werd het voor verschillende doeleinden gebruikt. Daarom staat het vandaag de dag nog steeds symbool voor de immense rijkdom en macht die het Romeinse Rijk ooit bezat.

Naast het Colosseum waren er ooit andere structuren zoals een gladiatorenschool, opslagruimtes voor harnassen en machines, een ziekenboeg voor gewonde gladiatoren en een “spoliarium” waar de lichamen van verslagen gladiatoren werden bewaard.

Het Forum Romanum

The Roman Forum, Rome

Het Forum Romanum beslaat ongeveer twee hectare en strekt zich uit van het Colosseum tot Piazza Venezia. Op deze historische plek vind je aquaducten, kerken, kleinere fora en zelfs het graf van Romulus, de legendarische stichter van Rome.

Als je een rondleiding door het Colosseum volgt of Full Experience-tickets hebt geboekt, krijg je exclusieve toegang tot een aantal opmerkelijke plekken in het Forum Romanum. Deze omvatten Santa Maria Antiqua, het Oratorium van de Veertig Martelaren, de Tempel van Romulus, het Huis van Augustus, de Rampa van Domitianus en de Curia Iulia.

De Palatijn

Palatine Hill, Rome

De Palatijn, een van de zeven heuvels van Rome, heeft een belangrijke historische betekenis als de geboorteplaats van de stad in de 9e eeuw voor Christus. Om de Palatijn te bereiken, kun je vanaf het Forum Romanum omhoog lopen door een van de relatief nieuwe routes te volgen in de richting van het Circus Maximus.

Als je begint bij de Severische Arcades, kun je langs de Domus Augustana naar het Paedagogium lopen. Als je verder gaat richting de zuidwestelijke helling van de heuvel, kom je bij het Circus Maximus, waar Romulus Rome zou hebben gesticht.

Hoe bereik je het Colosseum?

how to get to the Colosseum

Het iconische Colosseum ligt aan Piazza del Colosseo en is gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer.

Met de metro

Om het Colosseum te bereiken kun je de metrolijn B of B1 nemen en uitstappen bij de dichtstbijzijnde halte, Colosseo. Vanaf het station is het slechts 5 minuten lopen via de Via Nicola Salvi naar de hoofdingang.

Met de bus

Om bij het Colosseum te komen kun je verschillende buslijnen nemen, waaronder lijn 51, 75, 85, 87 of N2, die je naar station Colosseo brengen. Vanaf daar is het nog 5 minuten lopen langs de Via Nicola Salvi tot je bij de hoofdingang bent.

Met de tram

Je kunt ook tramlijn 3 en 8 nemen, die je rechtstreeks naar de halte Piazza del Colosseo brengt. Vanaf daar is het maar een klein stukje lopen naar het Colosseum.

Met een rondleiding

Dit is zonder twijfel de handigste manier om het Colosseum te bereiken. Als je kiest voor een rondleiding met gids, kun je alle stress en zorgen over de organisatie en logistiek aan je gids overlaten, die je rechtstreeks bij je hotel ophaalt.

Kaartjes voor het openbaar vervoer

In Rome heb je verschillende opties die je toegang geven tot alle openbare vervoersdiensten in de stad. Daarnaast kun je overwegen om een Omnia Card of Roma Pass aan te schaffen.

Een ticket voor een enkele reis kost € 1,50 en biedt onbeperkt overstappen binnen 100 minuten, met uitzondering van de metrolijn waar het geldig is voor een enkele reis.

  • Een 1-dagkaart kost € 7 en biedt 24 uur lang onbeperkt overstappen.
  • Een 2-dagenpas kost € 12,50 en biedt twee dagen lang onbeperkt reizen.
  • Een 3-dagenpas kost € 18 en is inclusief onbeperkt overstappen voor drie dagen.
  • Een weekpas kost € 24 en is inclusief onbeperkte transfers voor zeven dagen.

Tips voor een bezoek aan het Colosseum

Colosseum tips

  • De enige methode om tegenwoordig tickets voor het Colosseum te kopen is door online te boeken. Ondanks de aanwezigheid van ticketverkopers buiten het Colosseum, is het raadzaam om ze te mijden.
  • Wees voorzichtig om oplichting te voorkomen. Koop geen tickets bij willekeurige ticketverkopers in de buurt van het Colosseum. We stellen voor om TourScanner te gebruiken om de aanbiedingen van betrouwbare online ticketaanbieders te vergelijken.
  • Wees voorbereid op strenge veiligheidsmaatregelen. Grote rugzakken, tassen, glazen flessen en scherpe voorwerpen zijn niet toegestaan in het Colosseum. We raden je aan om deze spullen in je hotel achter te laten voordat je het Colosseum bezoekt.
  • Reis licht, want er is geen garderobe beschikbaar in het Colosseum. Je zult al je spullen bij je moeten dragen tijdens je bezoek.
  • Zorg ervoor dat je de voorwaarden van je tickets en tours controleert wanneer je online boekt. Tickets voor het Colosseum zijn meestal alleen geldig voor één specifieke dag en tijd, en meerdaagse tickets zijn meestal alleen geldig voor opeenvolgende dagen. Als je deze details bevestigt, voorkom je problemen tijdens je bezoek.
  • Zorg ervoor dat je geschikte wandelschoenen draagt wanneer je het Colosseum verkent. Onthoud dat alles aan het Colosseum eeuwenoud is, inclusief de paden, die hobbelig en oneffen kunnen zijn. Goed schoeisel is essentieel voor een comfortabel bezoek.
  • Het is belangrijk om altijd je identiteitsbewijs of paspoort bij je te hebben, vooral als je van plan bent om gratis tickets of tickets met korting te gebruiken. Wees bereid om je te legitimeren om problemen tijdens je bezoek te voorkomen.
  • Zorg ervoor dat je vroeg aankomt, minstens 30 minuten voor de starttijd van je bezoek. Het kan druk zijn in het gebied rond het Colosseum en het kan even duren voordat je je gids terugvindt op het ontmoetingspunt. Houd er rekening mee dat je geen recht hebt op een terugbetaling als je niet op de aangegeven tijd op het ontmoetingspunt bent.

Geniet van je bezoek aan het Colosseum. We hopen dat je met deze gids het meeste uit je bezoek kunt halen! Divertiti! 😊🏛️

Deel dit artikel op Pinterest 🙂

Colosseum Tours Pinterest

Jolien Follens werkt als Dutch Content Localization Manager bij TourScanner. Ze is al van jongs af aan gepassioneerd door schrijven en koos daarom voor een master in de Journalistiek na het afronden van haar master in de Taal- en Letterkunde. Na haar studies ging ze aan de slag als vertaler en content editor om uiteindelijk bij TourScanner haar liefde voor schrijven te combineren met haar andere grote passie: reizen. Ze woonde al in België, Malta en Italië en reisde een jaar lang de wereld rond. Ondertussen staan er 33 landen op de teller en blijft haar verlanglijstje ellenlang. Staan nog op het programma: Canada, Japan, de Balkan, Zuid-Afrika, Colombia, Sri Lanka, Costa Rica, en nog veel meer!