Colosseum Last-minute tickets

Ben je op zoek naar last-minute tickets voor het Colosseum? Wil je een rondleiding boeken door de arena en de ondergrondse ruimtes, maar is alles uitverkocht?

Maak je geen zorgen, er is nog hoop! Lees verder om te ontdekken hoe je last-minute tickets kunt vinden voor het Colosseum als alles is uitverkocht op de officiële website.

Wil je nu al je Colosseum ticket kopen? Boek dan meteen je ticket, of lees verder voor meer informatie over last-minute Colosseum tickets.

Hoe kun je last-minute kaartjes voor het Colosseum bemachtigen als het uitverkocht is op de officiële website?

Colosseum last-minute tickets when it is sold out

Je hebt het misschien al gemerkt op de officiële website van het Colosseum, de tickets zijn vaak al weken of maanden voor je gewenste datum uitverkocht. Het is bijna onmogelijk om op het laatste moment nog kaartjes voor het Colosseum te bemachtigen. Het is erg belangrijk dat je je tickets van tevoren reserveert, liefst één tot vier maanden, afhankelijk van het seizoen.

Het goede nieuws is echter dat er andere manieren zijn om Colosseum tickets te vinden en te boeken. Sommige websites hebben zelfs nog tickets beschikbaar voor de datum van jouw voorkeur.

Er zijn tientallen verschillende websites die last-minute tickets en rondleidingen aanbieden. Het doorbladeren en bekijken van al deze sites is een heel karwei. Laat ons je helpen, TourScanner verzamelt ze namelijk allemaal, zodat je gemakkelijk je tickets kunt vinden en boeken.

Als er op TourScanner geen tickets voor het Colosseum beschikbaar zijn voor jouw gewenste datum, dan zijn ze waarschijnlijk helemaal uitverkocht. Geen paniek! Je reis naar Rome valt zeker niet in het water! Je kunt namelijk het Colosseum nog steeds bezoeken door een rondleiding te boeken.

Welke soorten Colosseum tickets bestaan er en hoeveel kosten ze?

1. Standaardtickets voor het Colosseum

Standard Colosseum Ticket

Standaardtickets voor het Colosseum moeten vooraf online worden gekocht voor een bepaalde dag en tijd. Deze tickets geven één dag lang toegang tot het Colosseum, het Forum Romanum en de Palatijn. Houd er echter rekening mee dat de arena en de ondergrondse ruimtes niet zijn inbegrepen in het standaardticket.

  • Standaardticket voor het Colosseum: € 18
  • Gereduceerd ticket voor het Colosseum voor EU-burgers onder de 25 (inbegrepen tot de dag na hun 25e verjaardag): € 4
  • Alle EU-burgers onder de 18 en mensen met een handicap plus een begeleider hebben gratis toegang.

Je zult bij het Colosseum geen loketten meer vinden waar je bij de ingang kaartjes kunt kopen. De enige optie om je tickets veilig te stellen is door vooraf online te reserveren.

Je kunt tickets voor het Colosseum boeken via de officiële website of externe ticketaanbieders. Deze opties zijn ideaal voor last-minute tickets en om je toegangsticket te combineren met een rondleiding.

Het standaardticket geeft toegang tot het Colosseum, het Forum Romanum en de Palatijn. Het ticket is 24 uur geldig en geeft één keer toegang tot elke locatie. Als je het Colosseum eenmaal hebt verlaten, kun je niet meer terug, ook al zijn er minder dan 24 uur verstreken.

Bij het boeken van je Colosseum ticket moet je een specifieke dag en tijd selecteren. Daarnaast heb je de optie om een audiogids toe te voegen voor € 5 of een iPad te huren voor € 6 extra.

2. Full Experience-ticket: de arena

Full Experience Colosseum Ticket, Gladiator Arena

De gladiatorenarena van het Colosseum is niet toegankelijk voor het grote publiek. Je krijgt enkel toegang tot de arena met een Full Experience-ticket of als onderdeel van een rondleiding.

Het Full Experience-ticket bevat alle voordelen van het standaardticket, samen met toegang tot de arena en de ondergrondse ruimtes, evenals vier extra locaties in het Forum Romanum die niet bij het standaardticket zijn inbegrepen.

Binnen het Forum Romanum heb je ook toegang tot het Oratorio dei Quaranta Martyrs (“Het Oratorium van de Veertig Martelaren”), het Palatijnmuseum, de Schola Praeconum en de buitenkant van het Huis van Augustus.

  • Full Experience-ticket met toegang tot de arena: € 24
  • Gereduceerd ticket voor EU-burgers onder de 25 (inbegrepen tot de dag na hun 25e verjaardag): € 4
  • Alle EU-burgers onder de 18 en mensen met een handicap plus een begeleider hebben gratis toegang.

De rondleiding neemt je mee naar een andere ingang van het Colosseum, waar je in de voetsporen kunt treden van de oude gladiatoren die bijna 2000 jaar geleden dit pad bewandelden.

Rondleidingen met gids bieden ook de kans om de arena te bezoeken, samen met het Forum Romanum en de Palatijn, en bevatten meestal zowel een toegangsbewijs als een deskundige gids.

3. Full Experience-ticket: Ondergrondse ruimtes

Full Experience Colosseum Ticket, Underground Chambers

Dit ticket geeft toegang tot de ondergrondse ruimtes van het Colosseum, die in 2021 voor het publiek werden geopend. Deze kamers werden ooit gebruikt door gladiatoren en exotische dieren, die wachtten op hun toegang tot de arena via verborgen valdeuren.

Toegang tot de ondergrondse kamers is alleen mogelijk voor bezoekers met een Full Experience-ticket of als onderdeel van een rondleiding en biedt een unieke ervaring.

Het Full Experience-ticket bevat alle voordelen van het standaardticket, plus toegang tot de arena en de ondergrondse ruimtes, en vier extra locaties in het Forum Romanum die niet inbegrepen zijn bij het standaardticket.

In het Forum Romanum heb je ook de mogelijkheid om het Oratorio dei Quaranta Martyrs (“Het Oratorium van de Veertig Martelaren”), het Palatijnmuseum, Schola Praeconum en de buitenkant van het Huis van Augustus te bezoeken.

  • Full Experience-ticket met toegang tot de ondergrondse ruimtes: € 24
  • Gereduceerd ticket voor EU-burgers onder de 25 (inbegrepen tot de dag na hun 25e verjaardag): € 4
  • Alle EU-burgers onder de 18 en mensen met een handicap plus een begeleider hebben gratis toegang.

Er zijn rondleidingen beschikbaar die het Colosseum en zijn ondergrondse kamers laten zien, evenals de Palatijn en het Forum Romanum.

De kosten van deze ondergrondse rondleidingen variëren afhankelijk van de aanbieder, de duur van de rondleiding en of er ook andere gebieden worden bezocht.

Bekijk onze handige gids voor meer informatie over tickets en rondleidingen door de ondergrondse ruimtes van het Colosseum.

4. Colosseum tickets met toegang tot het hoogste niveau (Belvedere)

Colosseum Tickets with Belvedere Top Level Access

De bovenste verdiepingen van het Colosseum bieden een adembenemend panoramisch uitzicht op de Romeinse skyline en staan bekend als het Belvedere, wat “mooi uitzicht” betekent in het Italiaans.

In 2017 werden de 3e, 4e en 5e verdieping geopend voor het publiek, maar de toegang is beperkt en vereist het boeken van een rondleiding. Alleen groepen met een rondleiding mogen het bovenste niveau van het Belvedere betreden.

De prijzen voor de rondleidingen variëren afhankelijk van de aanbieder, met opties voor groepsrondleidingen of privébezoeken. Sommige rondleidingen bieden ook toegang tot andere niet-toegankelijke delen van het Colosseum, zoals de gladiatorenarena en de ondergrondse ruimtes.

5. Colosseum By Night: Tickets

Colosseum At-Night tickets

Verken het Colosseum na zonsondergang met een exclusieve ervaring die toegang geeft tot de ondergrondse kamers en de gladiatorenarena, die op dat moment gesloten zijn voor het grote publiek.

Nachtelijke bezoeken aan het Colosseum zijn alleen beschikbaar als onderdeel van een rondleiding en tickets zijn snel uitverkocht. Zorg ervoor dat je van tevoren reserveert om je plek voor deze unieke ervaring veilig te stellen.

Wat is inbegrepen in een Colosseum ticket en wat krijg je te zien?

what is included in the Colosseum ticket

Tijdens je bezoek aan het Colosseum worden de gebieden die je kunt verkennen bepaald door het soort ticket of rondleiding dat je hebt geboekt. Het Forum Romanum en de Palatijn, die in de buurt liggen, zijn meestal bij alle toegangstickets inbegrepen.

Voor exclusieve gebieden zoals de gladiatorenarena en de ondergrondse ruimtes is echter een speciaal ticket vereist. Bovendien zijn de bovenste verdiepingen van het Belvedere alleen toegankelijk als onderdeel van een rondleiding. Het is belangrijk dat je je bewust bent van deze verschillen en dat je de juiste tickets of rondleidingen boekt voor de gebieden die je wilt bezoeken.

Het Colosseum

The Colosseum, Rome

Het Colosseum, gebouwd met vulkanische tufsteen, baksteen, beton en travertijn, is het grootste amfitheater ter wereld en een toeristische topbestemming die jaarlijks meer dan 7 miljoen bezoekers trekt.

Waarom is het Colosseum zo populair? Zoals de naam al doet uitschijnen, is het kolossaal, reusachtig en gigantisch! In zijn hoogdagen konden 80.000 toeschouwers epische gladiatorengevechten en zelfs zeeslagen tot leven konden zien komen in dit iconische monument. Wat een spektakel!

Om dergelijke grote voorstellingen te kunnen organiseren voor grote mensenmassa’s, bouwden de Romeinen dit monumentale amfitheater, dat na bijna 2000 jaar nog steeds de skyline van de stad domineert. Geen wonder dat het Colosseum nog steeds een must is voor reizigers van over de hele wereld.

Binnen in het Colosseum

things to see inside the Colosseum, Rome

Binnen in het Colosseum kun je de verschillende onderdelen van het amfitheater verkennen die elk hun eigen unieke ervaring bieden.

Je kunt beginnen met een wandeling rond de buitenkant en opklimmen van de lagere naar de hogere zitgedeeltes, terwijl je je stilstaat bij de grootsheid van dit oude amfitheater. Voor degenen die tickets of een rondleiding met exclusieve toegang hebben geboekt, wacht er een zeldzame kans om af te dalen naar het midden van de arena en het mysterieuze ondergrondse hypogeum te verkennen.

Net als moderne stadions had het Colosseum verschillende zitgedeeltes verdeeld in vier niveaus, die de nabijheid van de spannende actie beneden bepaalden.

De eerste rij, het dichtst bij de arena, bood het meest begeerde uitzicht en was exclusief gereserveerd voor hooggeplaatste personen zoals senatoren, de keizer en zijn vereerde Vestaalse Maagden.

De tweede rij was bestemd voor de adellijke klasse die geen senator was en de voorname Romeinse ridders, die hun plaatsen innamen met een gevoel van trots en voorrecht. De derde rij was gereserveerd voor de welgestelde burgers en degenen met gerespecteerde beroepen, zoals herauten, soldaten, priesters en schriftgeleerden, die het schouwspel vanaf een iets hoger gelegen uitkijkpunt konden aanschouwen.

Tot slot was er de vierde verdieping, helemaal bovenin het Colosseum, waar men de slechtste zitplaatsen kon terugvinden. Hier juichten slaven, vrouwen en de lagere klassen enthousiast en lieten ze zich meeslepen door de energie en opwinding van de arena.

Terwijl je de verschillende delen van het Colosseum verkent, kun je je het diverse publiek voorstellen dat ooit in de tribunes zat, elk met hun eigen unieke perspectief op ontzagwekkende spektakels die zich voor hun ogen afspeelden in dit oude architecturale wonder.

De arena en het hypogeum

The Arena and the Hypogeum, Rome

Het centrale podium van het Colosseum, even groot als een modern voetbalveld, was ooit bedekt met zand, in het Latijn toepasselijk “arena” genoemd. Onder dit zanderige oppervlak zat een houten platform met valdeuren verborgen, dat de illusie opwekte dat beren, tijgers en andere exotische wezens uit het niets opdoken.

Onder de arena bevinden zich de overblijfselen van het “hypogeum” – een ingewikkeld systeem van ondergrondse tunnels dat door artiesten en dieren werd gebruikt om zich door het Colosseum te verplaatsen, zonder dat toeschouwers hen konden zien.

Het is belangrijk om te weten dat standaardtickets meestal geen toegang geven tot de arena of het hypogeum. Om deze fascinerende gebieden te verkennen, moet je Full Experience-tickets boeken of kiezen voor een rondleiding door het Colosseum, omdat alle tours exclusieve toegang tot de arena en het hypogeum bevatten. Ontrafel de geheimen van dit oude amfitheater en dompel jezelf onder in de rijke geschiedenis met deze speciale arrangementen.

Buiten het Colosseum

things to see outside the Colosseum, Rome

Als je het Colosseum nadert is het eerste waar je oog op valt de Boog van Constantijn, de grootste boog in Rome, hoewel hij klein lijkt naast het machtige Colosseum.

Als je naar dit grootse amfitheater kijkt, kun je de bijna 100 bogen bewonderen die worden ondersteund door enorme zuilen en je voorstellen hoe de menigte toeschouwers het Colosseum in- en uitliepen tijdens de gebeurtenissen van de dag.

Voor de buitenmuur van het Colosseum werd een duizelingwekkende hoeveelheid travertijn gebruikt, meer dan 100.000 kubieke meter, die wordt bijeengehouden door 300 ton ijzeren klemmen. Opmerkelijk genoeg werd het Colosseum, ondanks zijn immense afmetingen, in minder dan tien jaar gebouwd en vonden de eerste evenementen plaats in 80 na Christus.

Als je het Colosseum van dichtbij bekijkt, merk je dat het niet meer helemaal intact is. Een grote aardbeving in 1349 veroorzaakte ernstige schade aan het bouwwerk en veel van de gevallen steen werd hergebruikt om kerken, paleizen, ziekenhuizen en andere gebouwen in het getroffen gebied te herbouwen.

Door de geschiedenis heen heeft het Colosseum verschillende doelen gediend. Na de val van het Romeinse Rijk werd het gebruikt als fort, steengroeve en soms zelfs als woning. Desondanks is het Colosseum door de eeuwen heen regelmatig gerestaureerd en is het vandaag de dag een symbool van de immense rijkdom en macht van het Romeinse Rijk.

Naast het Colosseum stonden ooit andere gebouwen, waaronder een gladiatorenschool, opslagruimtes voor harnassen en machines, een ziekenboeg voor gewonde gladiatoren en een “spoliarium” waar de lichamen van verslagen gladiatoren werden bewaard. Deze overblijfselen getuigen van de rijke geschiedenis en het belang van dit ontzagwekkende bouwwerk uit de oudheid.

Het Forum Romanum

The Roman Forum, Rome

Het Forum Romanum beslaat ongeveer twee hectare en strekt zich uit van het Colosseum tot Piazza Venezia. Op het terrein vind je aquaducten, kerken, kleinere fora en zelfs het graf van de legendarische stichter van Rome, Romulus.

Als je een tour van het Colosseum maakt of Full Experience-tickets hebt geboekt, heb je exclusieve toegang tot bepaalde locaties van het Forum Romanum. Dit zijn onder andere Santa Maria Antiqua, het Oratorium van de Veertig Martelaren, de Tempel van Romulus, het Huis van Augustus, de Rampa van Domitianus en de Curia Iulia.

Palatijn

Palatine Hill, Rome

De Palatijn staat bekend als de belangrijkste van de zeven heuvels van Rome, omdat hier in de 9e eeuw voor Christus de stad werd gesticht. Om de Palatijn te bereiken, loop je vanaf het Forum Romanum omhoog richting het Circus Maximus en volg je de relatief nieuwe routes rond de heuvel.

Vanaf de Severische Arcades kun je langs de Domus Augustana naar het Paedagogium lopen. Van daaruit ga je verder naar de zuidwestelijke helling van de heuvel, waar je bij het Circus Maximus de exacte plek vindt waar Romulus Rome zou hebben gesticht.

Historische feiten over het Colosseum

Colosseum historical facts

  • De bouw van het Colosseum duurde tien jaar. De werken begonnen in 70 na Christus en waren voltooid in 80 na Christus.
  • De hoeveelheid marmer die voor het Colosseum werd gebruikt werd geschat op 100.000 kubieke meter.
  • Sommige delen van het Colosseum werden gebruikt voor de bouw van de Sint-Pietersbasiliek en andere monumenten in Rome.
  • Verschillende natuurrampen hebben de structuur verwoest, maar de aardbevingen van 847 na Christus en 1231 na Christus veroorzaakten de meeste schade.

Architectuur

Colosseum architecture

  • Dit is het grootste amfitheater ter wereld en heeft meer dan 80 ingangen.
  • Het Colosseum bood ooit plaats aan meer dan 50.000 toeschouwers.
  • Er waren 36 valdeuren die uitgebreide speciale effecten mogelijk maakten.
  • De ondergrondse ruimte onder de arena werd het Hypogeum genoemd en bestond uit een ondergronds netwerk van tunnels van twee verdiepen en 32 dierenhokken.

Gladiatoren en spelen

Colosseum gladiators and games

  • In de Romeinse samenleving werden gladiatoren gemarginaliseerd en hadden ze geen burgerrechten (met andere woorden, ze waren slaven). Ze werden zowel bewonderd als veracht door de Romeinen.
  • In 80 na Christus werden tijdens de openingsspelen van het Colosseum, georganiseerd door Titus, 9.000 wilde dieren afgeslacht.
  • De spelen konden wel 100 dagen duren.
  • Het Colosseum werd gebruikt voor gladiatorengevechten en openbare spektakels zoals dierenjachten, nagebootste zeeslagen, zeeslagen met miniatuurschepen en heropvoeringen van beroemde veldslagen, executies en drama’s.
  • In 107 na Christus zou keizer Trajanus zijn overwinningen in Dacië hebben gevierd met wedstrijden waarbij 11.000 dieren en 10.000 gladiatoren waren betrokken gedurende 123 dagen.
  • De laatste gladiatorengevechten vonden plaats in 435 na Christus en de laatste dierenjachten stopten in 523 na Christus. Dit was voornamelijk te wijten aan de kosten van het zoeken naar dieren en gladiatoren en het onderhouden van de dure faciliteit.
  • Volgens historici zijn in de loop van de eeuwen ongeveer een half miljoen mensen en meer dan een miljoen wilde dieren om het leven gekomen in het Colosseum.

Andere feiten

Colosseum other facts

  • Romeinen hadden gratis toegang tot het Colosseum en kregen te eten tijdens de optredens. Zoals de Romeinse dichter Juvenalis ooit zei, “het volk… hoopt maar op twee dingen: brood en spelen.”
  • De eerste naam van het Colosseum was Flavisch Amfitheater, naar de Flavische dynastie van keizers.
  • Het beroemdste monument van Rome werd om drie redenen gebouwd: als geschenk van de Flavische dynastie aan de Romeinse burgers om hun populariteit te vergroten, om verschillende vormen van entertainment op te voeren en om Romeinse ingenieurstechnieken aan de wereld te laten zien.

Reistips

Colosseum travel tips

  • Tickets voor het Colosseum kun je tegenwoordig alleen online reserveren.
  • Pas op voor oplichters en koop geen kaartjes bij kaartjesverkopers in de buurt van het Colosseum. Om een ​​serieuze en betrouwbare transacties te garanderen, is het raadzaam om TourScanner te gebruiken om aanbiedingen van vertrouwde online ticketaanbieders te vergelijken.
  • Wees voorbereid op strenge veiligheidsmaatregelen, want grote rugzakken of tassen, glazen flessen en scherpe voorwerpen zijn niet toegestaan.
  • Reis licht want er is geen garderobe beschikbaar. Je moet alles wat je meebrengt meenemen in het monument.
  • Zorg ervoor dat je voor je bezoek de voorwaarden van je tickets en rondleidingen goed doorneemt. Als je online boekt, informeer dan naar de voorwaarden van je tickets.
  • Draag comfortabele schoenen. Houd er rekening mee dat de hele faciliteit antiek is, inclusief de paden, die hobbelig en oneffen kunnen zijn.
  • Zorg ervoor dat je je identiteitsbewijs of paspoort bij je hebt, vooral als je van plan bent het Colosseum te betreden met gratis tickets of tickets met korting. Dit komt omdat je je mogelijk moet legitimeren om te verifiëren dat je recht hebt op verminderde of gratis toegang.
  • Zorg dat je vroeg bij het Colosseum bent, bij voorkeur ten minste 30 minuten voor je geplande bezoek. Het kan druk zijn in het gebied rond het Colosseum en het kan even duren voordat je je gids op de afgesproken plek hebt gevonden.

Geniet van je bezoek aan het Colosseum. We hopen dat je dankzij deze gids het meeste uit je bezoek te halen! Divertiti! 😊🏛️

Jolien Follens werkt als Dutch Content Localization Manager bij TourScanner. Ze is al van jongs af aan gepassioneerd door schrijven en koos daarom voor een master in de Journalistiek na het afronden van haar master in de Taal- en Letterkunde. Na haar studies ging ze aan de slag als vertaler en content editor om uiteindelijk bij TourScanner haar liefde voor schrijven te combineren met haar andere grote passie: reizen. Ze woonde al in België, Malta en Italië en reisde een jaar lang de wereld rond. Ondertussen staan er 33 landen op de teller en blijft haar verlanglijstje ellenlang. Staan nog op het programma: Canada, Japan, de Balkan, Zuid-Afrika, Colombia, Sri Lanka, Costa Rica, en nog veel meer!