Colosseum underground tickets en tours

Ben je op zoek naar Colosseum underground tickets? Vraag je je af welke van de vele ondergrondse rondleidingen door het Colosseum de juiste is voor jou?

De eerste en tweede verdieping van het Colosseum zijn open voor het grote publiek, maar de ondergrondse verdieping is waarschijnlijk het spannendste gedeelte van het Colosseum.

Haal het meeste uit je bezoek, laat de menigte achter je en geniet van deze exclusieve ervaring. Ga terug in de tijd en neem een kijkje achter de schermen van de gladiatorengevechten terwijl je de overblijfselen van de ondergrondse kamers van het grootste amfitheater ter wereld bewondert.

In dit artikel vind je een uitgebreide gids voor Colosseum underground tickets en tours, inclusief groepsrondleidingen, privérondleidingen, nachtrondleidingen, combideals, tips en nog veel meer.

1 – Hoe boek je Colosseum underground tickets?

Het Colosseum is verdeeld in verschillende gebieden. Als je wilt afdalen in de ondergrondse gebieden van het Colosseum en de gladiatorenarena wilt bezoeken, moet je een tour boeken met een erkende gids. Het ondergrondse gedeelte van het Colosseum is namelijk alleen toegankelijk met een vooraf geboekte rondleiding.

Veel reisbureaus bieden rondleidingen aan, zoals Viator, Getyourguide, Musement om er maar een paar te noemen. Er zijn veel aanbiedingen waaruit je kunt kiezen en al deze rondleidingen bekijken en vergelijken kan een heel gedoe zijn. Gebruik de zoekfunctie van TourScanner om de aanbiedingen op één plek te vergelijken en zo je ideale tour te vinden.

2 – Wat is er te zien in de ondergrondse ruimtes en op de andere niveaus van het Colosseum? 

Colosseum underground & tickets

Het Colosseum is met z’n 190 bij 155 meter het grootste amfitheater ooit gebouwd. Hier werden indrukwekkende gladiatorengevechten, wilde-dierengevechten en nog veel meer spektakels opgevoerd voor een menigte van duizenden juichende Romeinen. Het publiek zat waarschijnlijk in een gelaagde opstelling op basis van hun sociale rang. Volgens moderne schattingen bedraagt het aantal zitplaatsen ongeveer 50.000.

Als je het ondergrondse gebied wilt verkennen, wil je misschien ook over de arenavloer lopen of de derde, vierde en vijfde verdieping bezoeken. Hieronder bespreken we de verschillende niveaus van het Colosseum, waaronder de ondergrondse ruimtes van het Colosseum.

De ondergrondse kamers

Je kunt deze exclusieve rondleiding niet alleen doen, je hebt namelijk een gids nodig. Een deskundige gids geeft uitleg over het Colosseum en vertelt verhalen over het oude rijk tijdens je bezoek.

Daal af onder de grond en wandel door het doolhof van ondergrondse kamers om te zien waar wilde dieren in kooien werden gehouden. Je krijgt ook de kans om de kerkers te verkennen waar de gladiatoren zich voorbereidden op de gevechten.

De ondergrondse kamers, ook bekend als het hypogeum, zijn nog steeds duidelijk zichtbaar vanaf de arena. Het hypogeum bestond uit een ondergronds netwerk van tunnels en kooien op twee niveaus onder de arena. Luister naar verhalen van je deskundige gids over de gruwelijke gladiatorengevechten en de overblijfselen van technologische hoogstandjes zoals ingenieuze katrol- en liersystemen die als vroege liften dienden om de show naar de arena te brengen.

Vanuit de diepte stijg je, net als dieren, mensen en decorstukken (zij het met een moderne lift) naar de bovenste verdiepingen van de structuur.

1e & 2e verdieping

De meeste rondleidingen brengen je naar de 1e en 2e verdieping. Vanaf de derde en laatste opeenvolging bogen van het monument (2e verdieping), ongeveer 30 meter boven de grond, kun je genieten van een fantastisch panoramisch uitzicht over de stad.

De arena

Bekijk het Colosseum vanuit het perspectief van een gladiator terwijl je tussen het opgelapte, oude metselwerk en over de gereconstrueerde vloer van de arena loopt. Waan je in het hart van de actie, waar de gladiatoren ooit duelleerden in bloedige gevechten, en kijk naar beneden in de ondergrondse kamers.

Derde, 4e & 5e verdieping

Ga naar de derde verdieping, het ‘Maenianum Secundum’, en geniet van het spectaculaire panoramische uitzicht op het Colosseum en het Forum Romanum.

De vierde en vijfde verdieping werden eind 2017 geopend en bieden het meest exclusieve uitzicht op de historische site. Op de vierde verdieping bevind je je direct boven de keizerlijke loge. Dit is een van de beste uitkijkpunten op de arenavloer eronder. Vanaf het 5e niveau heb je een opmerkelijk uitzicht op zowel het oude als het moderne deel van de stad.

Vergelijk Colosseum underground tickets en tours op TourScanner om de best passende rondleiding te vinden; of lees verder om meer te weten te komen over de verschillende soorten Colosseum underground tickets.

3 – Welke Colosseum underground tour moet ik kiezen?

Colosseum by night
Met dank aan Wikipedia

De meeste Colosseum underground tickets zijn inclusief toegang tot het Forum Romanum, het centrum van al het politieke en sociale leven in het oude Rome, en de Palatijn, ooit de meest gewilde buurt in Rome en de plek waar keizers hun huizen bouwden.

Skip-the-line tickets of tickets met voorrang zijn inbegrepen in de rondleidingen door de ondergrondse ruimtes van het Colosseum, evenals rondleidingen met verschillende groepsgroottes, afhankelijk van je voorkeur. Er zijn ook persoonlijkere nachttours en combitickets met ondergrondse rondleidingen door het Colosseum beschikbaar.

Entreekaarten met voorrang

Er zijn twee ingangen bij het Colosseum. Eén voor bezoekers zonder tickets en één voor bezoekers met gereserveerde toegang. Door naar deze ingang te gaan, sla je de rij over. Houd er rekening mee dat je de leeftijd van kinderen moet aangeven bij de kassa die zich bij deze zelfde ingang bevindt. Zo sla je nog steeds de rij over.

Groepsrondleidingen

Groepsrondleidingen zijn de goedkopere optie voor je ondergrondse bezoek aan het Colosseum. Ze zijn goedkoper dan een privérondleiding en kunnen ideaal zijn als je een klein budget hebt en je het niet erg vindt om het Colosseum met een groep te verkennen. Je moet echter het tempo van de gids en je medetoeristen volgen en je kunt ook niet op je gemak vragen stellen.

Soms kan het moeilijk zijn om de gids te horen met zoveel mensen om je heen. Een goede optie is om te kiezen voor een tour met een noise cancelling koptelefoon die het achtergrondlawaai onderdrukt. Rondleidingen in kleine groepen kunnen ook een goede middenweg zijn als je meer persoonlijke ruimte wilt en vragen wilt kunnen stellen.

Privétours

Als je een persoonlijkere ervaring verkiest, boek dan een privérondleiding door het Colosseum. De meeste groepsrondleidingen zijn alleen beschikbaar in het Engels, maar er zijn ook privérondleidingen in andere talen zoals Spaans, Duits, Frans en Arabisch.

Hoewel ze duurder zijn dan de meeste andere opties, kennen ze wel heel wat voordelen. Zo kun je gedetailleerde antwoorden krijgen op al je vragen en worden er optionele diensten aangeboden zoals ophalen en terugbrengen naar het hotel, lunch en fotografie. Je kunt ook in je eigen tempo gaan, wat een zegen kan zijn voor gezinnen of als je gewoon liever de tijd neemt om van de ervaring te genieten.

Nachtrondleidingen

Het Colosseum sluit traditioneel zijn deuren voor het grote publiek een uur voor zonsondergang. Geniet zonder de drukte van de meest exclusieve ervaring in het grootste amfitheater ter wereld. Je wordt verwelkomd door de bewakers die de poorten openen om jouw groep binnen te laten!

Met deze speciale rondleidingen door het Colosseum en de ondergrondse ruimtes kun je genieten van koelere temperaturen en stilte op een plek die normaal gezien erg druk is.

Combitickets

Er zijn verschillende combitickets die andere beroemde attracties in Rome met je Colosseum underground tour combineren. Naast de ondergrondse ruimtes krijg je misschien volgende bezienswaardigheden te zien:

  • De oude stad
  • Het Vaticaan
  • Het huis van de Vestaalse Maagden
  • De Romeinse Senaat
  • De Boog van Septimius Severus
  • De Boog van Constantijn
  • en nog veel meer…

Vergelijk Colosseum underground tours van verschillende aanbieders op TourScanner en vind de rondleiding die het beste bij je past 🙂

4 – Openingstijden Colosseum

Colosseum underground & arena
Met dank aan Headout
Het Colosseum is elke dag geopend van 8.30 uur tot een uur voor zonsondergang, afhankelijk van het seizoen:
2 januari – 15 februari: sluiting om 16.30 uur
16 februari – 15 maart: sluitingstijd om 17.00 uur
16 maart – laatste zaterdag van maart: sluitingstijd om 17.30 uur
Laatste zondag van maart – 31 augustus: sluitingstijd om 19.15 uur
1 september tot 30 september: sluitingstijd om 19 uur
1 oktober tot en met de laatste zondag van oktober: sluitingstijd om 18.30 uur
Laatste zondag van oktober – 31 december: sluitingstijd om 16.30 uur

5 – Hoe kom je er?

Colosseum belvedere
Met dank aan Headout

Het Colosseum, gelegen aan het Piazza del Colosseo, is heel gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer. Hier lees je hoe je er komt:

Met de metro
Neem lijn B of B1 naar de dichtstbijzijnde metrohalte, Colosseo. De hoofdingang ligt op 4 minuten lopen van het station via de Via Nicola Salvi.

Met de bus
Bussen 51, 75, 85, 87 en N2 brengen je naar het station Colosseo, op 4 minuten lopen van de ingang via Via Nicola Salvi.

Met de tram
Trams 3 en 8 brengen je rechtstreeks naar de halte Piazza del Colosseo, op 3 minuten lopen van het Colosseum.

Info vervoersbewijs

Met een vervoersbewijs kun je gebruik maken van al het openbaar vervoer in de hoofdstad:

  • One-Way Ticket (BIT) – kost € 1,50 en is 75 minuten geldig met onbeperkt overstappen, behalve voor de metrolijn die je maar één keer kunt gebruiken.
  • Dagkaart (BIG) – kost € 6 en geldt vanaf het moment van validatie tot middernacht op dezelfde dag met onbeperkt overstappen.
  • Toeristenpas 3 dagen (BTI) – kost € 16,50 en is geldig voor drie dagen vanaf het moment van validatie met onbeperkt overstappen.
  • Weekpas (CIS) – kost € 24 en is zeven dagen geldig vanaf het moment van validatie met onbeperkt overstappen.

6 – Tips voor een bezoek aan het Colosseum

Colosseum travel tips
Met dank aan Headout
      • Alleen de 1e en 2e verdieping zijn toegankelijk voor mensen die slecht ter been zijn of rolstoelgebruikers. Andere delen van het Colosseum zijn ook niet geschikt voor kinderwagens.
      • Bezoekers moeten door metaaldetectoren bij de veiligheidscontrole. Reken op een wachttijd van 20-30 minuten.
      • Je moet een geldig identiteitsbewijs bij je hebben en dit bij de ingang laten zien als daarom wordt gevraagd.
      • Selfiesticks zijn om veiligheidsredenen niet toegestaan in het Colosseum.
      • Houd er rekening mee dat je het Colosseum niet in mag met grote tassen, rugzakken of koffers. Je mag wel kleine tassen meenemen, maar er is geen garderobe in het Colosseum voor grote voorwerpen.
      • Toegang tot het Colosseum is gratis op de eerste zondag van elke maand.
      • Ga tijdens je bezoek aan het Colosseum zeker een kijkje nemen in het museum gewijd aan Eros (de Griekse god van de liefde) dat zich op de bovenste verdieping van de buitenmuur van het gebouw bevindt. Het museum bevat talloze beelden, bustes en andere artefacten die zijn opgegraven in het Colosseum en op andere locaties in Rome.
      • Er leven ongeveer 200 katten in het Colosseum. Je hoeft ze niet te voeren, ze worden goed verzorgd.
Jolien Follens werkt als Dutch Content Localization Manager bij TourScanner. Ze is al van jongs af aan gepassioneerd door schrijven en koos daarom voor een master in de Journalistiek na het afronden van haar master in de Taal- en Letterkunde. Na haar studies ging ze aan de slag als vertaler en content editor om uiteindelijk bij TourScanner haar liefde voor schrijven te combineren met haar andere grote passie: reizen. Ze woonde al in België, Malta en Italië en reisde een jaar lang de wereld rond. Ondertussen staan er 33 landen op de teller en blijft haar verlanglijstje ellenlang. Staan nog op het programma: Canada, Japan, de Balkan, Zuid-Afrika, Colombia, Sri Lanka, Costa Rica, en nog veel meer!