Tickets voor de Galleria Borghese

Ben je van plan om de Galleria Borghese te bezoeken? Hier vind je alles wat je moet weten over tickets voor de Galleria Borghese, waaronder toegangsprijzen, hoe je online tickets kunt reserveren, rondleidingen, speciale combinaties en handige reistips voor een bezoek aan de Galleria Borghese.

Bezoek de Galleria Borghese – een van de meest prestigieuze musea ter wereld. Vergelijk aanbiedingen en boek je tickets online tegen de beste prijs.

De Galleria Borghese is gelegen op de heuvel Pincio in Rome en is gehuisvest in de prachtige 17e-eeuwse Villa Borghese. Het museum biedt zijn bezoekers een zeer belangrijke collectie kunstwerken van Bernini, Caravaggio, Rafaël en Canova, om er maar een paar te noemen. Deze verbazingwekkende meesterwerken hebben bijgedragen aan de bekendheid van de Galleria Borghese in heel Europa.

Hoeveel kosten tickets voor de Galleria Borghese?

Borghese Gallery tickets cost

  • Standaardtickets voor de Galleria Borghese kosten € 13 (+ € 2 online boekingskosten).
  • Tickets met korting* kosten € 2 (+ € 2 online boekingskosten).
    *De gereduceerde prijs is van toepassing op inwoners van de EU, IJsland, Zwitserland, Noorwegen, Liechtenstein tussen de 18 en 25 jaar oud en reguliere docenten op openbare scholen.
  • Last-entry tickets kosten slechts € 8, maar je bezoek is 45 minuten korter dan bij een standaardticket.
  • Op de eerste zondag van elke maand is de toegang tot de Galleria Borghese gratis.

Is de Galleria Borghese inbegrepen bij de Roma Pass?

Ja, toegangskaarten voor de Galleria Borghese zijn inbegrepen bij de Roma Pass. Houd er rekening mee dat je je pas moet tonen bij de kassa en dat je je ticket vooraf online moet reserveren of telefonisch moet reserveren door te bellen naar +39 06 32810.

Moet ik mijn ticket van tevoren reserveren?

book Borghese Gallery tickets in advance

Ja, je moet je tickets van tevoren reserveren omdat de Galleria Borghese alleen bezocht kan worden met een vooraf gemaakte reservering voor een specifieke datum en tijd.

Je kunt tickets kopen via de officiële website, maar wees je ervan bewust dat de beschikbare kaartjes snel uitverkocht raken vanwege de beperkte capaciteit (maximaal 360 bezoekers per keer voor een bezoek van 2 uur).

Maak je geen zorgen als de tickets voor de door jou gewenste datum zijn uitverkocht; er zijn nog veel andere websites waar je tickets kunt kopen. Als de Galleria Borghese geen tickets meer beschikbaar heeft voor die dag, heeft een andere online ticketaanbieder wellicht nog wel kaartjes beschikbaar.

Met TourScanner kun je eenvoudig zoeken naar tickets en kun je verschillende aanbieders van kaartjes, rondleidingen, combitickets en rondleidingen door verschillende andere attracties in Rome vergelijken.

Wie komt in aanmerking voor korting?

Als je een EU-burger bent die jonger is dan 25 jaar, kun je voor slechts € 2 de Galleria Borghese bezoeken!

Als je het niet erg vindt om aan het einde van de dag een korter bezoek te brengen, kun je ook korting krijgen. Kaartjes voor de laatste toegang tot de Galleria Borghese kosten slechts € 8 .

Houd er rekening mee dat er nog steeds € 2 online reserveringskosten in rekening worden gebracht voor de tickets met korting, maar mensen met een handicap en één begeleider kunnen van deze kosten worden vrijgesteld. Zorg er dus voor dat je hiervan profiteert!

Kun je de Galleria Borghese gratis bezoeken?

visit the Borghese Gallery for free

Ja, elke eerste zondag van de maand is de toegang tot de Galleria Borghese gratis voor iedereen! Bovendien mogen personen jonger dan 18 jaar altijd gratis naar binnen.

Journalisten, toeristische gidsen uit de EU die een rondleiding geven en mensen met een handicap plus een begeleider hoeven echter geen € 2 online reserveringskosten te betalen.

Burgers en inwoners van de EU kunnen ook gratis toegang krijgen als ze student of leraar zijn aan een basisschool of middelbare school, of als ze een universiteitsstudent of professor zijn op het gebied van Archeologie, Architectuur, Kunstgeschiedenis, Behoud van Cultureel Erfgoed, Onderwijskunde en Literatuur.

En als je werkt voor het Ministerie voor Cultureel Erfgoed en Activiteiten, of als je lid bent van ICOM (International Council of Museums) en ICCROM (International Organization for Conservation of Cultural Heritage), mag je ook gratis naar binnen!

Kun je een bezoek aan de Galleria Borghese combineren met andere attracties in Rome?

Borghese Gallery combined tickets

Ja, er zijn verschillende opties voor gecombineerde tickets en rondleidingen beschikbaar. Het bundelen van je tickets kan tijd en geld besparen. Hier zijn enkele van de populairste combinaties:

Bezoek het Colosseum & het Forum Romanum

Colosseum, Rome, Italy

Voeg een bezoek aan het Colosseum toe aan je reisroute. Het Colosseum is het grootste amfitheater ter wereld en werd gebouwd tijdens het Romeinse Rijk. Het werd ingehuldigd in 80 na Christus en gladiatorengevechten, executies en dierenjachten waren slechts enkele van de spektakels die de Romeinen hier konden bijwonen.

Verken de Vaticaanse Musea

Vatican Museums, Vatican City

Als je de Galleria Borghese hebt bezocht, waarom ga je dan niet naar de Vaticaanse Musea? Verken een van de grootste kunstcollecties ter wereld in dit museum dat absoluut een must-visit is voor wie voor het eerst Rome bezoekt.

Staar naar het plafond van de Sixtijnse Kapel

Sistine Chapel, Vatican

Er zijn veel fresco’s te bewonderen in Rome, maar dit is zeker de beroemdste. Breng een bezoek aan de Sixtijnse Kapel om Michelangelo’s meesterwerk en een van de beroemdste schilderijen ter wereld te zien.

Stap binnen in de Sint-Pietersbasiliek

St. Peter’s Basilica, Vatican City

Nadat je de marmeren beelden binnen hebt bewonderd, kun je een van Michelangelo’s meesterwerken zien – La Pietà. Stap binnen in de Sint-Pietersbasiliek, de grootste christelijke kerk ter wereld en bekijk de laatste rustplaats van de eerste paus.

Zijn rondleidingen de moeite waard?

are Borghese Gallery tours worth it

Absoluut! Hier zijn een paar redenen waarom het boeken van een rondleiding een geweldig idee is:

  • Rondleidingen met gids zijn gemakkelijk te boeken en je tickets zijn gereserveerd: Je tickets voor de Galleria Borghese worden van tevoren gekocht en liggen voor je klaar, je hoeft dus alleen maar op te dagen op het afgesproken tijdstip.
  • Sla de wachtrij over en bespaar kostbare vakantietijd: Met een rondleiding kun je de wachtrij overslaan en meteen de galerij binnenstappen, waardoor je meer tijd hebt om van de kunst te genieten.
  • Focus op de belangrijkste meesterwerken: Met de overweldigende hoeveelheid kunst in de Galleria Borghese kan een rondleiding je helpen je te concentreren op de belangrijkste hoogtepunten van het museum.
  • Stel vragen en leer meer: Met een gids ter beschikking heb je altijd iemand om je vragen te beantwoorden en extra informatie te geven. Een deskundige gids kan je bezoek verrijken en meer betekenis geven.

Wat zijn de beste rondleidingen in de Galleria Borghese?

best Borghese Gallery tours

Groepsrondleidingen

Als je op zoek bent naar een diepgaande rondleiding met voorkennis, dan zijn de groepsrondleidingen in de Galleria Borghese perfect voor jou! Je krijgt een kunsthistorische gids die je zowel beroemde werken als minder bekende juweeltjes laat zien.

Privérondleidingen

Als je een meer exclusieve ervaring wilt die is afgestemd op jouw interesses, dan is een privérondleiding door de Galleria Borghese iets voor jou. Je hebt je eigen persoonlijke gids die al je vragen beantwoordt en de beste route volgt om drukte te vermijden.

Kindvriendelijke rondleidingen

Reis je met kinderen? Gezinsvriendelijke rondleidingen zijn een geweldige manier om je kleintjes te vermaken en tegelijkertijd over kunst te leren. Energieke gidsen maken van het bezoek een schattenjacht!

Deze rondleidingen bieden een leukere en boeiendere manier om meer te leren over Rafaël en andere kunstenaars uit de Renaissance. Dit is perfect voor zowel jongere bezoekers als voor degenen onder ons die jong van hart zijn.

Rondleidingen met audiogids

Tickets voor de Galleria Borghese met een audiogids zijn ook beschikbaar voor een meer onafhankelijk bezoek aan het museum. Ze zijn verkrijgbaar in het Engels, Frans en Italiaans. Als je meer dan 24 uur voor je bezoek annuleert, krijg je 100% restitutie.

Wat krijg ik te zien in de Galleria Borghese?

things to see inside the Borghese Gallery

De Galleria Borghese herbergt een van de grootste collecties schilderijen en beeldhouwwerken ter wereld.

Kardinaal Scipione Borghese was een gepassioneerd kunstverzamelaar. Zijn fantastische collectie werd eind 1800 openbaar nadat hij zijn fortuin verloor. Enkele eeuwen later is het uitgegroeid tot een van de beroemdste kunstmusea in Rome, met 20 verschillende kamers verspreid over de villa, die allemaal toegankelijk zijn met je kaartje voor de Galleria Borghese.

Elke kamer in de galerij is gedecoreerd met prachtige fresco’s op de muren en plafonds, die dienen als een schitterende achtergrond voor tientallen marmeren beelden, waarvan sommige teruggaan tot het oude Rome.

Enkele hoogtepunten van de Galleria Borghese zijn Bernini’s ‘Pluto en Proserpina’ en ‘Apollo en Daphne’, Canova’s ‘Pauline Borghèse’, Caravaggio’s ‘Jongen met fruitmand’, Titiaan’s ‘Heilige liefde en wereldse liefde’ en Dossi’s ‘Circe of Melissa’, om er een paar te noemen.

De Villa

The Villa, Borghese Gallery

Voordat je de galerie binnengaat, kun je de schoonheid van deze 17e-eeuwse villa en het grote park eromheen bewonderen. Dit prachtige paleis, nog steeds versierd met beeldhouwwerken en reliëfs, was oorspronkelijk eigendom van de familie Borghese.

Zaal Mariano Rossi

Mariano Rossi Hall, Borghese Gallery

Zodra je het gebouw binnenkomt, verwelkomt de zaal Mariano Rossi je met een van de spectaculairste delen van de galerie, met gewelfde plafonds en een reliëf van Pietro Bernini. Kleurrijke Romeinse mozaïeken, vermoedelijk afkomstig uit de Thermen van Caracalla, sieren de vloeren.

Dit is echter nog maar het begin. Terwijl je van kamer naar kamer gaat, kom je schilderijen en beelden tegen van enkele van de meest gevierde renaissancekunstenaars, waaronder Rafaël, Caravaggio, Correggio en nog veel meer.

Schilderijen

paintings at Borghese Gallery

Elke ruimte in de galerie is een lust voor het oog, met fresco’s op de muren en het plafond en prachtig ingelijste schilderijen van enkele van de grootste renaissancekunstenaars.

De galerie herbergt talloze schilderijen en het zou dagen duren om ze allemaal te beschrijven. Er zijn echter een paar hoogtepunten die je niet mag missen tijdens je twee uur durende bezoek.

In de Sileno-kamer, ook bekend als ‘zaal acht’, vind je Caravaggio’s ‘David met het hoofd van Goliath’. Als je met kinderen op bezoek bent, wil je hun ogen misschien even bedekken vanwege dit wat macabere beeld. Toch verbergen de twee gezichten die je ziet een slim geheim dat je misschien kunt raden.

In de Dido-kamer, ook wel bekend als ‘zaal negen’, vind je twee van Rafaëls mooiste schilderijen: ‘De Dame met eenhoorn’ en ‘De Kruisafneming’. Probeer het verschil te zien tussen Rafaëls originele compositie en wat later door een andere kunstenaar is toegevoegd.

In de Herculeszaal, ook wel bekend als ‘zaal tien’, vind je een van de meesterwerken van Correggio: ‘Danae’. De details in dit schilderij onthullen verborgen verhalen gebaseerd op de Metamorfosen van Ovidius en personages uit de Griekse mythologie.

Beeldhouwwerken

sculptures at Borghese Gallery

Nu komen we bij het belangrijkste attractie in de Galleria Borghese: de marmeren beelden. Bernini, Canova en naamloze ambachtslieden uit de oudheid hebben allemaal bijgedragen aan deze ongeëvenaarde collectie.

In de Paolina-kamer, beter bekend als ‘zaal één’, vind je Canova’s beeld van een jonge Pauline Borghese. Komt de achternaam je bekend voor? Misschien kun je raden wie de broer van Pauline was?

In de Davidzaal, ook wel bekend als ‘zaal twee”, vind je Bernini’s ‘David’. Hoewel Bernini’s interpretatie van dit personage misschien minder beroemd is dan die van Michelangelo, kun je zelf zien hoe indrukwekkend de details van dit beeld zijn.

In zaal drie vind je Bernini’s beeld van de Griekse godinnen Apollo en Daphne. Hoewel het verhaal van deze twee geliefden droevig is, onthult het ingewikkelde beeldhouwwerk een tijdloze schoonheid.

Wat is het beste moment om de Galleria Borghese te bezoeken?

best to visit the Borghese Gallery

Bij het maken van je reservering moet je een tijdvak van twee uur kiezen op een van de volgende tijden: 9.00 tot 11.00 uur, 11.00 tot 13.00 uur, 13.00 tot 15.00 uur, 15.00 tot 17.00 uur of 17.00 tot 19.00 uur.

Het populairste tijdstip is 11.00 uur. Het middaguur (13.00 tot 15.00 uur) en het laatste uur van de dag (17.00 tot 19.00 uur) zijn over het algemeen minder druk.

Er is ook een voordelige ticketoptie waarmee je voor een lagere prijs en gedurende een kortere periode naar binnen kunt. Met een last-entry ticket kun je om 17.45 uur naar binnen en blijven tot 19.00 uur, wat betekent dat je bezoek 45 minuten korter duurt dan bij een standaardticket.

Wat zijn de openingstijden?

De Galleria Borghese is geopend van dinsdag tot en met zondag van 9.00 tot 19.00 uur. De laatste toegang tot het museum is om 17.45 uur.

De kassa is geopend van 8.30 tot 18.00 uur.

De Galleria Borghese is gesloten op maandag en op eerste kerstdag.

Reistips

Borghese Gallery travel tips

  • Maak optimaal gebruik van je tijd. Aangezien je bezoek slechts 2 uur duurt, is het belangrijk om je route van tevoren te plannen, zodat je niets mist.
  • Begin bovenaan. Begin je bezoek eerst op de bovenste verdieping en daal dan af naar de begane grond om drukte te vermijden.
  • Rondleidingen zijn minder snel uitverkocht. Als de tickets voor de Galleria Borghese voor je gewenste datum zijn uitverkocht, overweeg dan de beschikbare rondleidingsopties te bekijken.
Jolien Follens werkt als Dutch Content Localization Manager bij TourScanner. Ze is al van jongs af aan gepassioneerd door schrijven en koos daarom voor een master in de Journalistiek na het afronden van haar master in de Taal- en Letterkunde. Na haar studies ging ze aan de slag als vertaler en content editor om uiteindelijk bij TourScanner haar liefde voor schrijven te combineren met haar andere grote passie: reizen. Ze woonde al in België, Malta en Italië en reisde een jaar lang de wereld rond. Ondertussen staan er 33 landen op de teller en blijft haar verlanglijstje ellenlang. Staan nog op het programma: Canada, Japan, de Balkan, Zuid-Afrika, Colombia, Sri Lanka, Costa Rica, en nog veel meer!