De beste Eiffeltoren tours

Heb je een bezoek gepland aan Parijs en ben je op zoek naar de beste Eiffeltoren tours? Dan ben je hier aan het juiste adres.

Hieronder vind je een uitgebreide gids voor de vele beschikbare rondleidingen door de Eiffeltoren, waaronder groeps- en privérondleidingen, rondleidingen met audiogids, nachtrondleidingen, gecombineerde tours en nog veel meer!

Ontdek welke rondleiding door de Eiffeltoren het beste bij jouw reiswensen past en haal het meeste uit je tijd in Parijs.
Als je nu al je Eiffeltoren tour wilt boeken en niet verder wilt lezen, klik dan hier om onmiddellijk je rondleiding door de Eiffeltoren vast te leggen.

Eiffeltoren tours – Is een rondleiding de moeite waard?

are Eiffel Tower guided tours worth it
Het is absoluut de moeite waard om een rondleiding door de Eiffeltoren te nemen! Van snelle toegang tot het monument tot een informatieve ervaring, er zijn talloze voordelen verbonden aan een rondleiding.

Met een rondleiding met gids hoef je je geen zorgen te maken over lange wachtrijen, want je kaartjes zijn van tevoren gekocht als onderdeel van je rondleiding. Je hoeft alleen maar op te dagen en je gids te ontmoeten, die op je wacht met je tickets voor de Eiffeltoren zodat je de rij kunt overslaan.

Bovendien kan een gids je een zeer inzichtelijke ervaring bieden die je anders misschien niet in je eentje zou ervaren. Met een gids ter beschikking is er iemand die al je vragen kan beantwoorden. Tijdens een rondleiding zie je ongetwijfeld dingen die je in je eentje zou hebben gemist. Het is een groot voordeel om een deskundige gids te hebben die je precies kan uitleggen wat je wilt weten.

Door mee te gaan met een rondleiding kun je je bezoek aan de Eiffeltoren misschien combineren met andere opmerkelijke bezienswaardigheden en ervaringen. Je gids kan je ook meer ideeën geven over wat je niet mag missen tijdens je verblijf in Parijs.

Eiffeltoren bezoeken – Tweede verdieping of top?

Eiffel Tower second floor or summit

De Eiffeltoren bestaat uit drie niveaus: de eerste verdieping, de tweede verdieping en de top, ook wel de derde verdieping genoemd.

Bij het boeken van een ticket of tour voor de Eiffeltoren moet je kiezen of je alleen de tweede verdieping wilt bezoeken of helemaal naar de top wilt gaan. Alle tickets zijn inclusief toegang tot de eerste verdieping en tickets voor de top zijn inclusief toegang tot alle drie de verdiepingen.

Voor budgetreizigers raden we aan om tickets te boeken voor een bezoek aan de tweede verdieping van de Eiffeltoren, omdat deze goedkoper zijn. Je kunt er ook voor kiezen om met de trap of de lift te gaan, afhankelijk van je voorkeur.

Als je naar de tweede verdieping gaat, krijg je een prachtig uitzicht over de stad en kun je nog steeds genieten van de restaurants, winkels en attracties op de eerste en tweede verdieping.

Tickets voor de top van de Eiffeltoren brengen je 276 meter de lucht in, waar je kunt genieten van een panoramisch uitzicht en een champagnebar en het voormalige kantoor van Gustave Eiffel vindt. De top van de Eiffeltoren is alleen bereikbaar met de lift, maar je kunt ook kaartjes krijgen voor de trap naar de eerste en tweede verdieping als je op zoek bent naar een goedkopere optie.

Zie ook: Tickets voor de Eiffeltoren – Alles wat je moet weten

1 – De Eiffeltoren bezoeken en verkennen met audiogids

Eiffel Tower audioguide tours

Een rondleiding met een audiogids door de Eiffeltoren is een van de goedkoopste opties. Als je een beperkt budget hebt, biedt een rondleiding met audiogids nog steeds veel informatie en boeiende inzichten in de Eiffeltoren.

Je hebt de keuze tussen een rondleiding op de tweede of derde verdieping. Sommige tours met een audiogids bieden zelfs de mogelijkheid om een boottocht op de Seine te maken.

Een groot voordeel van een rondleiding met audiogids is dat ze beschikbaar zijn in verschillende talen, waardoor ze toegankelijk zijn voor mensen die geen rondleiding met gids kunnen vinden in hun voorkeurstaal.

Bij een tour met audiogids ontmoet je eerst je touroperator die je naar de ingang van de Eiffeltoren begeleidt. Vanaf daar kun je de audiogids gebruiken door de app op je telefoon te downloaden. De hele tour duurt ongeveer 2 uur.

Kijk online voor de beste prijzen.

2 – Groepsrondleidingen door de Eiffeltoren

Eiffel Tower group tours

Groepsrondleidingen door de Eiffeltoren behoren tot de populairste tours in Parijs. Deze rondleidingen zijn betaalbaar en bieden een uitgebreide ervaring van de toren.

Je kunt kiezen uit rondleidingen naar de tweede of derde verdieping, waarbij je gedurende ongeveer 2 uur wordt begeleid door een gids.

Met deze tours sla je de wachtrij over en kun je meteen beginnen met het verkennen van het monument. Rondleidingen in kleine groepen beperken het aantal bezoekers tot 10 à 20 personen, zodat je van dichtbij het monument kunt verkennen en bekijken.

Tijdens de rondleiding deelt je gids fascinerende feiten en historische weetjes over de bouw van de toren, zijn ingenieur Gustave Eiffel en andere minder bekende verhalen.

Je kunt kiezen tussen een ochtend-, middag- of avondrondleiding, afhankelijk van het soort ervaring dat je zoekt. Aan het einde van de tour kun je de Eiffeltoren op eigen tempo blijven verkennen zolang als je wilt.

3 – Privérondleidingen door de Eiffeltoren

Eiffel Tower private tours

Als je op zoek bent naar een diepgaand bezoek waarbij je meer controle hebt over de route, dan is een privérondleiding een uitstekende optie. Met privérondleidingen kun je genieten van een persoonlijkere ervaring met een privégids voor jou en je selecte groep. Privérondleidingen zorgen er ook voor dat je de wachtrijen kunt overslaan zodat je het meeste uit je tijd in Parijs kunt halen.

Dit soort rondleidingen zijn meestal duurder dan groepsrondleidingen, maar bieden extra voordelen. Afhankelijk van de tour kun je gebruik maken van hotel pick-up en drop-off in Parijs, waardoor je niet zelf het vervoer moet regelen. Privévervoer stelt je ook in staat om meer bezienswaardigheden in de stad te zien op je eigen tempo.

Tijdens een privétour door de Eiffeltoren krijg je meer persoonlijke aandacht van je gids en kun je zoveel vragen stellen als je wilt.

Sommige privétours combineren ook bezoeken aan andere bezienswaardigheden in Parijs, zoals het Louvre, Montmartre en het Musée d’Orsay. Je kunt ook kiezen voor een tour met een riviercruise op de Seine en lunch of diner.

Bekijk deze privérondleidingen om je ideale Eiffeltoren tour te vinden.

4 – Eiffeltoren tours + lunch

Eiffel Tower tours with lunch

Sommige rondleidingen zijn inclusief een lunch in Madame Brasserie, een restaurant op de eerste verdieping van de Eiffeltoren. Bezoekers kunnen genieten van een heerlijke culinaire ervaring op een geweldige locatie met een adembenemend uitzicht over heel Parijs.

Madame Brasserie wordt geleid door chef-kok Thierry Marx en biedt gasten een duurzaam en gevarieerd menu om uit te kiezen.

Tours waarbij een lunch bij de Eiffeltoren is inbegrepen, kunnen ook een riviercruise op de Seine en een sightseeingtour door Parijs omvatten, waardoor je kunt genieten van een uitgebreide ervaring.

Bekijk de verschillende Eiffeltoren tours met lunch waaruit je kunt kiezen.

5 – Rondleidingen door de Eiffeltoren met diner

Eiffel Tower tours with dinner

Het diner bij Madame Brasserie is een even indrukwekkende ervaring als de lunch. Je kunt ’s avonds dineren boven Parijs en zien waarom het de Lichtstad wordt genoemd. Geniet van een 3- of 4-gangendiner met wijn of champagne voor de volledige Parijse ervaring.

Sommige touroperators bieden je ook de mogelijkheid om een diner bij de Eiffeltoren te combineren met een riviercruise op de Seine en een show in de Moulin Rouge, zodat je een geweldig avondje uit kunt beleven.

6 – Nachtrondleidingen door de Eiffeltoren

Eiffel tower night tours in Paris

Nachtrondleidingen door de Eiffeltoren zijn een uitstekende manier om de Lichtstad te ontdekken. Er zijn talloze manieren om de Eiffeltoren ’s nachts verlicht te zien, van het bewonderen van de toren vanuit de verte tot het beklimmen ervan ’s avonds.

Als je de Eiffeltoren wilt zien schijnen als een baken over de stad, kies dan voor een elektrische fietstocht door Parijs die je langs het monument en andere opmerkelijke locaties brengt, zoals de Notre Dame en het Louvre.

Een van de beste manieren om niet alleen de Eiffeltoren maar ook de stad te zien, is door het monument ’s nachts te beklimmen. Bij sommige tours kun je dit combineren met een riviercruise over de Seine, inclusief een gratis glas champagne.

Ga met je ticket naar de tweede of derde verdieping van de Eiffeltoren om het monument tot leven te zien komen. Elk uur lichten 20.000 gloeilampen op in een fonkelend lichtspektakel dat 5 minuten duurt.

Kun je een rondleiding door de Eiffeltoren combineren met andere attracties?

Eiffel Tower combo tickets

De Eiffeltoren is een van de vele bezienswaardigheden in Parijs die je tijdens je reis moet bezoeken. Als je op citytrip bent in de Franse hoofdstad, is het zeer waarschijnlijk dat je ook andere attracties wilt zien, zoals de Notre Dame, het Louvre en het paleis van Versailles.

Er zijn veel combinatietickets beschikbaar als je niet alleen de Eiffeltoren wilt bezoeken, maar ook andere attracties in Parijs wilt verkennen. Hieronder vind je de beste gecombineerde sightseeingtours en attracties in de stad.

7 – Rondleiding door de Eiffeltoren + stadsrondleiding

Eiffel Tower tour and city tour

Als je meerdere attracties in Parijs wilt bezoeken, is het toevoegen van een stadsrondleiding aan je bezoek aan de Eiffeltoren een uitstekend idee.

Met deze combinatietours kun je niet alleen de Eiffeltoren bezoeken, maar ook wat sightseeing in Parijs doen vanuit het comfort van een bus.

Ga mee met een stadstour waarbij je stopt bij een aantal van de opmerkelijkste locaties, zoals de Champs-Elysees, de Opéra Garnier, Place de la Concorde, Conciergerie, het Louvre en de Notre Dame. Je krijgt ook commentaar over wat je ziet.

Veel rondleidingen door de Eiffeltoren en de stad omvatten ook een riviercruise over de Seine, vanwaar je de stad vanuit een heel nieuw perspectief kunt bewonderen. Afhankelijk van de tour die je kiest, kan je bezoek aan de Eiffeltoren toegang tot de tweede of derde verdieping inhouden.

Je kunt ook kiezen voor een tour met lunch bij de Eiffeltoren voor een verrukkelijke ervaring.

8 – Eiffeltoren bezoeken + riviercruise op de Seine

Eiffel Tower tour and Seine river cruise

Een riviercruise op de Seine is een van de populairste activiteiten voor wie Parijs voor het eerst bezoekt. Het biedt een ongeëvenaard perspectief op de stad en voert je langs de beroemdste bezienswaardigheden langs de oevers, zoals het Louvre, Les Invalides, het Musee d’Orsay en de Notre Dame.

Voor een nog indrukwekkender uitzicht kun je de Eiffeltoren bezoeken en de tweede verdieping of de top verkennen. Samen met een gids krijg je een allesomvattend inzicht in het monument en Parijs zelf. Je gids zal je voorzien van een gedetailleerde geschiedenis van de Eiffeltoren en het leven van Gustave Eiffel.

Als je een romantischere ervaring wilt, kun je kiezen voor een riviercruise op de Seine en een nachtrondleiding door de Eiffeltoren. Terwijl de zon ondergaat, kun je vanaf je boot zien hoe de Lichtstad tot leven komt. Geniet van de bezienswaardigheden terwijl je nipt van een gratis glas champagne. Daarna ga je met je gids de Eiffeltoren op om het monument te verkennen.

Sommige combinatietours van de Eiffeltoren en de Seine bevatten ook kaartjes voor het Louvre. Dit is een uitstekende manier om het meeste uit één dag in Parijs te halen. Begin met een rondleiding door de Eiffeltoren met toegang tot de top voordat je naar de Seine gaat voor een rondvaart. Aan het eind krijg je toegang tot het Louvre en kun je rondneuzen in de galerieën.

9 – Rondleiding door de Eiffeltoren + Moulin Rouge

Eiffel Tower tour and Moulin Rouge show

Als je het meeste wilt halen uit een avondje uit in Parijs, is er geen betere manier dan je Eiffeltoren tour te combineren met een show in de beroemde Moulin Rouge.

De Moulin Rouge is een van de meest prestigieuze cabarets ter wereld en geeft al spectaculaire voorstellingen sinds 1889, hetzelfde jaar dat de Eiffeltoren werd geopend.

Deze twee iconen van Parijs hebben sindsdien tegelijkertijd bijgedragen aan de bijzondere cultuur van de stad. Met een combinatietour kun je genieten van een heerlijk diner bij de Eiffeltoren voordat je naar de Moulin Rouge gaat voor een show als geen ander.

Laat je overweldigen door het spektakel van de klassieke Moulin Rouge show, “Féerie.” De revue is verdeeld in vier hoofdacts en neemt je mee op een wervelende reis van de tuinen van de Moulin Rouge zelf naar een piratenschip in Indonesië. De show eindigt met een eerbetoon aan de vrouwen van Parijs en de beroemde cancan.

Je kunt ook een bezoek aan de Eiffeltoren en een show in de Moulin Rouge combineren met een 3-gangendiner op het glinsterende water van de Seine vanaf een boot. Gebruik TourScanner om de beste deal te vinden.

10 – Eiffeltoren tour + Notre Dame

Eiffel Tower tour and Notre Dame

Geen bezoek aan Parijs is compleet zonder een bezoek aan de Notre Dame. Van alle prachtige monumenten en musea verspreid over de stad mag je de Notre Dame gewoonweg niet missen.

Het is een van de meest iconische kathedralen ter wereld en wordt beschouwd als een prachtig voorbeeld van Franse gotische architectuur. De kathedraal werd gebouwd in de 13e eeuw en heeft een centrale rol gespeeld in de Parijse geschiedenis.

Hoewel de Notre Dame sinds de verwoestende brand in 2019 gesloten is, is het nog steeds mogelijk om de kathedraal van buitenaf te bewonderen. Een van de beste manieren om de monumenten van Parijs te verkennen is tijdens een fietstocht, waarbij je langs iconische bezienswaardigheden fietst, zoals de Eiffeltoren, de Notre Dame, het Louvre, Invalides en de Champs Elysees.

Voor een unieke ervaring kun je kiezen voor een elektrische fietstocht ’s avonds, wanneer de straten rustiger zijn en je de Eiffeltoren ’s nachts verlicht kunt zien. Als je weinig tijd hebt, kun je kiezen voor een dagtour waarbij je niet alleen de Eiffeltoren en de Notre Dame bezoekt, maar ook het Louvre. Kijk op TourScanner om de tour te vinden die bij je past.

11 – Rondleiding door de Eiffeltoren + het Louvre

Eiffel Tower tour and Louvre Museum

Het Louvre is het meest bezochte museum ter wereld en een absolute must tijdens een reis naar Parijs. Voor de meest allesomvattende ervaring van de Lichtstad kun je een combinatietour boeken met de Eiffeltoren en het Louvre.

Bij deze combinatietours kun je profiteren van de kennis van een lokale expert met een rondleiding door de Eiffeltoren. Na afloop kun je het monument verder verkennen en naar de top gaan voor een ongelooflijk uitzicht.

In het Louvre sla je de rij over en ga je met een gids of op eigen houtje de galerijen in. Tijdens een rondleiding met gids leer je meer over de verhalen achter enkele van de beroemdste kunstwerken ter wereld, zoals de Mona Lisa, de Nikè van Samothrake en de Venus van Milo.

Sommige touropties omvatten ook een riviercruise op de Seine en bezoeken aan Île de la Cité en de Notre Dame. Als je van plan bent om het Louvre en de Eiffeltoren te bezoeken tijdens je reis naar Parijs, bekijk dan de gecombineerde ticketopties inclusief deze twee bezienswaardigheden zodat je tijd en geld kunt besparen.

12 – Eiffeltoren tour + Paleis van Versailles

Eiffel Tower tour and Versailles Palace

Het paleis van Versailles ligt op ongeveer een uur rijden buiten Parijs en biedt een prachtige excursie buiten de stad. En het goede nieuws is dat je zowel de Eiffeltoren als het paleis van Versailles op één dag kunt bezoeken!

Met speciale combitickets kun je een rondleiding maken door de Eiffeltoren en vervolgens zonder wachtrij naar Versailles gaan. Begin je dag met het bewonderen van het uitzicht over Parijs vanaf de top van het monument voordat je de stad verlaat om het weelderige en uitgestrekte paleis van Versailles en zijn tuinen te verkennen. Het paleis van Versailles, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, werd gebouwd in de 17e eeuw en beslaat met zijn tuinen meer dan 800 hectare.

Je kunt er ook voor kiezen om een cruise over de Seine in je dagtocht op te nemen of te opteren voor een privétour. Op deze manier kun je genieten van het comfort van een privévoertuig en profiteren van de kennis van een gids op beide locaties.

Bekijk de beste opties voor deze fantastische combinatietour op TourScanner.

Hoe boek je een Eiffeltoren tour?

how to book Eiffel Tower tours

Boek je rondleiding door de Eiffeltoren online en ruim van tevoren. Gezien het grote aantal jaarlijkse bezoekers kunnen tickets en rondleidingen door de Eiffeltoren snel uitverkocht zijn. Om teleurstelling te voorkomen, is het verstandig om je plekje vooraf te reserveren.

Als je op zoek bent naar een last-minute ticket voor de Eiffeltoren, overweeg dan het boeken van een rondleiding als een snelle oplossing om de Eiffeltoren toch te kunnen bezoeken. Hoewel tickets voor de Eiffeltoren snel uitverkocht raken op de officiële website, hebben veel touroperators vaak nog plaatsen beschikbaar op de dag zelf of in de dagen daarna.

Er zijn verschillende online reisbureaus waar je Eiffeltoren tours kunt boeken, zoals Viator, GetYourGuide, Headout en Musement, om er maar een paar te noemen. Het loont de moeite om de prijzen te vergelijken voordat je boekt, aangezien er soms kortingen en speciale aanbiedingen beschikbaar zijn waarmee je wat geld kunt besparen.

Wat zie je tijdens een rondleiding door de Eiffeltoren?

what will I see at the Eiffel Tower
De Eiffeltoren is opgedeeld in drie verdiepingen, en afhankelijk van je ticket of touroptie kun je de eerste twee verdiepingen bezoeken of alle drie. Hier is wat je op elke verdieping kunt zien.

Eerste verdieping

first floor, Eiffel Tower

Op de eerste verdieping van de Eiffeltoren kun je door de buitenste gangen wandelen en interactieve displays vinden met meer informatie over het monument. Hier kun je ook de overblijfselen zien van de oorspronkelijke wenteltrap die toegang gaf tot de top van de Eiffeltoren. Deze trap, die ooit werd gebruikt door Gustave Eiffel zelf, is nog steeds geschilderd in de originele rode kleur van de Eiffeltoren!

Voor een spannende ervaring kun je op de glazen vloer staan, die zich 57 meter boven de grond bevindt. Kijk naar beneden naar de esplanade en bewonder hoe hoog je je bevindt.

Als je zin hebt in iets lekkers, kun je naar de buffetten gaan en kiezen uit een verscheidenheid aan zoete en hartige lekkernijen. Voor een rustmoment kun je een plekje zoeken op het terras vanwaar je over Parijs kunt uitkijken. Of breng een bezoek aan de cadeauwinkels voor unieke souvenirs.

Voor een gastronomische ervaring in Parijs kun je een rondleiding boeken waarbij een lunch of diner in de Madame Brasserie op de eerste verdieping is inbegrepen. Met een verrukkelijk menu en een prachtig uitzicht is Madame Brasserie een perfecte toevoeging aan elke rondleiding door de Eiffeltoren.

Tweede verdieping

second floor, Eiffel Tower

Op de tweede verdieping van de Eiffeltoren geniet je van een panoramisch uitzicht over de stad, waarbij je gids je wijst op enkele opmerkelijke monumenten en locaties.

Voor een smakelijke traktatie kun je terecht bij de macaronbar van Pierre Hermé Paris, waar je kunt kiezen uit een interessante selectie ambachtelijke macarons, waarvan sommige zijn geïnspireerd op de Eiffeltoren zelf.

Op deze verdieping bevindt zich ook Jules Verne, een met een Michelinster bekroond restaurant waar je kunt reserveren voor een lunch of diner op een ongeëvenaarde locatie. Op 125 meter hoogte heb je een prachtig uitzicht op het Trocadéro en Champ de Mars terwijl je smult van haute cuisine.

Je kunt de tweede verdieping bereiken met de lift of via de trap. Als je ervoor kiest om de trap te nemen, moet je 674 treden beklimmen vanaf de begane grond. Dit geeft je de mogelijkheid om zowel de eerste als de tweede verdieping te verkennen en een goed beeld te krijgen van de structuur van de Eiffeltoren.

Derde verdieping of top

third floor, Eiffel Tower

Het hoogste punt van de Eiffeltoren bevindt zich op de derde verdieping, op een hoogte van 276 meter. De totale hoogte van de Eiffeltoren is 330 meter, hoewel het oorspronkelijke ontwerp bij de bouw slechts 312 meter bedroeg. Door de toevoeging van antennes door de jaren heen is de toren hoger geworden.

Vanaf de derde verdieping kun je genieten van een adembenemend panoramisch uitzicht over de stad en interessante kaarten raadplegen om je locatie te bepalen in vergelijking met andere grote steden in de wereld. Bewonder ook een model van het oorspronkelijke ontwerp voor de top van de Eiffeltoren, geschilderd in de iconische rode kleur die het monument voor het eerst sierde.

Een hoogtepunt op de derde verdieping is de mogelijkheid om een kijkje te nemen in het oorspronkelijke kantoor van Gustave Eiffel, dat is gereconstrueerd om een ontmoeting tussen hem, zijn dochter en Thomas Edison uit te beelden.

Toost op het bereiken van de top in de Champagne Bar, waar je kunt kiezen uit een selectie van rosé, champagne en non-alcoholische dranken!

Houd er rekening mee dat de derde verdieping alleen bereikbaar is met de lift en dat je tickets moet kiezen met specifieke toegang tot de top. Met een ticket voor de top heb je toegang tot alle drie de verdiepingen van de Eiffeltoren.

Worden er gratis rondleidingen door de Eiffeltoren aangeboden?

are there any free Eiffel Tower tours

Nee, je kunt geen gratis rondleidingen door de Eiffeltoren volgen. Je kunt wel de esplanade en de tuinen onder de Eiffeltoren bezoeken of meer te weten komen over het monument tijdens een free walking tour.

De esplanade en de tuinen rond de Eiffeltoren zijn vrij toegankelijk voor het publiek. Onder de esplanade doorlopen geeft je een direct zicht op de toren zelf, waar je de indrukwekkende complexiteit van het staalwerk kunt bewonderen. Terwijl je daar bent, kun je genieten van een hapje in de winkeltjes of rondsnuffelen in de cadeauwinkels. Vergeet niet de replica van Gustave Eiffels bureau te bekijken!

De tuinen rond de Eiffeltoren zijn zorgvuldig gerestaureerd om de sfeer van de Belle Epoque, voorafgaand aan de bouw van het monument, te weerspiegelen. Wandel langs de vijvers, bewonder het groen en geniet van de levendigheid van de verschillende vogelsoorten. Ook kun je de historische schoorsteen bekijken, waar ooit de stoom uit kwam van de machines die de liften aandreven.

Als je toch graag een rondleiding wilt, maar over een beperkter budget beschikt, kun je deelnemen aan een free walking tour in Parijs. Tijdens zo’n tour kun je alle belangrijke monumenten van de stad verkennen en meer te weten komen over de geschiedenis van een deskundige gids, zonder dat je entreegeld hoeft te betalen. Een fooi aan het einde van de tour wordt gewaardeerd.

Kun je je Eiffeltoren tour annuleren of wijzigen?

cancel or modify Eiffel Tower tickets

Het is mogelijk om je rondleiding door de Eiffeltoren te annuleren of te wijzigen, maar de voorwaarden hiervoor verschillen per touraanbieder.

Sommige tours staan geen wijzigingen of annuleringen toe en bieden geen restitutie. Andere rondleidingen staan wijzigingen of annuleringen tot 24 uur van tevoren toe, met volledige of gedeeltelijke restitutie. Het is belangrijk om de specifieke annuleringsvoorwaarden van je tour te controleren voordat je boekt.

Als je geïnteresseerd bent in een rondleiding maar flexibel wilt blijven met je plannen, kun je in sommige gevallen een plek op de tour reserveren en op een later tijdstip betalen. Neem contact op met de touraanbieder om de beschikbare opties te bespreken en eventuele vragen te stellen voordat je boekt.

Wat is de beste tijd om de Eiffeltoren te bezoeken?

best time to visit the Eiffel Tower

Met 7 miljoen bezoekers per jaar kan het behoorlijk druk worden op de Eiffeltoren, vooral tijdens het hoogseizoen (van juni tot september). De drukste tijden zijn meestal ’s middags en in de namiddag.

Gelukkig is de Eiffeltoren van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat geopend. Volgens de officiële website zijn de rustigste tijden om de toren te bezoeken tussen 9 en 11 uur ’s ochtends en tussen 20 en 22.30 uur ’s avonds.

Als je de drukte wilt vermijden en tegelijkertijd wilt genieten van een adembenemend uitzicht, overweeg dan om je rondleiding te boeken tegen zonsondergang. Op dat moment kun je de stad zien baden in het warme avondlicht en vervolgens getuige zijn van hoe Parijs oplicht wanneer de duisternis valt. Dit levert een onvergetelijke ervaring op.

Voor degenen die de drukte helemaal willen vermijden, zijn de schoudermaanden ideaal. Tijdens deze periodes, wanneer er minder toeristen zijn maar het weer nog steeds aangenaam is, kun je de Eiffeltoren in alle rust verkennen.

Zijn rondleidingen door de Eiffeltoren inbegrepen bij de Paris Pass?

are any Eiffel Tower tours included on the Paris Pass

Ja, een rondleiding door de Eiffeltoren is inbegrepen bij de Paris Pass! De Paris Pass biedt bezoekers toegang tot meer dan 60 attracties in de stad, met verschillende opties, waaronder een 2-daagse, 3-daagse, 4-daagse en 6-daagse pas.

Met de Paris Pass kun je samen met een gids de Eiffeltoren betreden en de 674 treden beklimmen naar de tweede verdieping. Je krijgt niet alleen een prachtig uitzicht op de interne structuur van de Eiffeltoren, maar ook op de stad Parijs zelf.

Tijdens de rondleiding zal je gids boeiende verhalen vertellen over de bouw en geschiedenis van de toren, en wijzen op andere belangrijke monumenten in de stad, zoals Invalides, Montmartre, het Louvre en de Notre Dame. De hele ervaring duurt doorgaans tussen de 3 à 4 uur.

Reistips

Eiffel Tower travel tips

  • Reserveer je rondleiding van tevoren om zeker te zijn van je ideale ervaring en om skip-the-line toegang te krijgen tot het monument.
  • Overweeg een nachtrondleiding om te genieten van een spectaculair zicht op het verlichte Parijs, of kies voor een combinatietour naar andere attracties om het meeste uit je tijd in de Franse hoofdstad te halen.
  • Controleer de weersvoorspelling op de officiële website van de Eiffeltoren op de dag van je tour, zodat je je gepast kunt kleden.
  • Vergeet niet je identiteitsbewijs en andere benodigde documenten mee te nemen. Dit wordt mogelijk gecontroleerd.
  • Wees op tijd voor je rondleiding, want toegang tot de Eiffeltoren is afhankelijk van het geplande tijdstip. Te laat komen kan betekenen dat je niet naar binnen mag. Informeer ook bij je touroperator naar de annulerings- of wijzigingsvoorwaarden van je boeking als je plannen veranderen.

Als je nog vragen hebt of reistips wilt delen over Eiffeltoren tours, laat dan gerust een reactie achter. We wensen je een fantastische tijd in Parijs! 🗼😊

Jolien Follens werkt als Dutch Content Localization Manager bij TourScanner. Ze is al van jongs af aan gepassioneerd door schrijven en koos daarom voor een master in de Journalistiek na het afronden van haar master in de Taal- en Letterkunde. Na haar studies ging ze aan de slag als vertaler en content editor om uiteindelijk bij TourScanner haar liefde voor schrijven te combineren met haar andere grote passie: reizen. Ze woonde al in België, Malta en Italië en reisde een jaar lang de wereld rond. Ondertussen staan er 33 landen op de teller en blijft haar verlanglijstje ellenlang. Staan nog op het programma: Canada, Japan, de Balkan, Zuid-Afrika, Colombia, Sri Lanka, Costa Rica, en nog veel meer!