Eiffeltoren tickets prijzen

Wil je graag weten hoeveel Eiffeltoren tickets kosten?

Dan ben je in dit artikel op de juiste plek. We vertellen je hier namelijk alles wat je moet weten over de kosten van tickets voor de Eiffeltoren, hoe je skip-the-line tickets kunt boeken, waar je last-minute tickets kunt vinden, speciale combitickets met andere attracties in Parijs en meer!

De Eiffeltoren is een icoon van Parijs en het hoogste bouwwerk van de stad. De toren is toegankelijk van ’s ochtends tot ’s avonds en biedt een fenomenaal uitzicht over de stad en inzicht in de fascinerende geschiedenis en cultuur van het monument!

Ben je klaar om nu meteen je ticket voor de Eiffeltoren te boeken? Geen zin om verder te lezen? Klik dan hier om je kaartje voor de Eiffeltoren te kopen.

Hoeveel kosten Eiffeltoren tickets?

Eiffel Tower ticket prices

De prijzen van tickets voor de Eiffeltoren zijn afhankelijk van welke verdiepingen van de toren je gaat bezoeken en hoe je die bereikt. De Eiffeltoren is verdeeld in drie verdiepingen. Je kunt de eerste en tweede verdieping met de trap of lift bereiken, terwijl de derde verdieping alleen met de lift bereikbaar is.

Hieronder vind je een overzicht van de verschillende Eiffeltoren tickets, hun respectievelijke prijzen en wat er precies is inbegrepen per ticket.

1 – Tickets voor de Eiffeltoren met lift naar de tweede verdieping

Eiffel Tower tickets with elevator access to second floor

  • Volwassene (25 jaar en ouder): € 18,80
  • Jongeren (12 tot 24 jaar): € 9,40
  • Kind (van 4 tot 11 jaar): € 4,70
  • Mensen met een handicap: € 4,70
  • Kind (onder 4): Gratis

Met dit ticket heb je toegang tot de eerste en tweede verdieping van de Eiffeltoren via de lift. Meld je bij de beveiligingscontrole vóór het tijdslot op je ticket.

2 – Kaartjes voor de Eiffeltoren met lift naar de bovenste verdieping

Eiffel Tower tickets with elevator access to top floor

  • Volwassene (25 jaar en ouder): € 29,40
  • Jongeren (12 tot 24 jaar): € 14,70
  • Kind (van 4 tot 11 jaar): € 7,40
  • Mensen met een handicap: € 7,40
  • Kind onder de 4: Gratis

Met dit ticket heb je toegang tot alle verdiepingen (eerste, tweede en de top) van de Eiffeltoren via de lift.

Elk ticket is gekoppeld aan een specifiek tijdslot. Zorg er daarom voor dat je voor het geplande bezoek aanwezig bent om door de veiligheidscontroles te gaan.

3 – Eiffeltoren tickets met toegang via de trap naar de 2e verdieping

Eiffel Tower tickets with stair access to second floor

  • Volwassene (25 jaar en ouder): € 11,80
  • Jongeren (12 tot 24 jaar): € 5,90
  • Kind (van 4 tot 11 jaar): € 3,00
  • Mensen met een handicap: € 3,00
  • Kind onder de 4: Gratis

Met dit ticket heb je via de trap toegang tot de eerste en tweede verdieping van de Eiffeltoren. Houd er rekening mee dat deze tickets alleen 14 dagen van tevoren online verkrijgbaar zijn.

4 – Eiffeltoren tickets met toegang via de trap tot de 2e verdieping + lift naar de top

Eiffel Tower tickets with stair access to second floor and lift to the top floor

  • Volwassene (25 jaar en ouder): € 22,40
  • Jongeren (12 tot 24 jaar): € 11,20
  • Kind (van 4 tot 11 jaar): € 5,70
  • Mensen met een handicap: € 5,70
  • Kind onder de 4: Gratis

Met dit ticket kun je via de trap naar de eerste en tweede verdieping en vervolgens via de lift naar de bovenste verdieping. Deze tickets zijn alleen verkrijgbaar bij de Eiffeltoren en kunnen niet online worden gekocht.

5 – Eiffeltoren tickets met lift naar de top en een glas champagne

Eiffel Tower tickets with lift access to the summit and a glass of champagne

  • Volwassene (25 jaar en ouder): € 51,40

Met dit uniek ticket kun je met de lift naar alle drie de verdiepingen en word je getrakteerd op een glas champagne om van te genieten terwijl je het uitzicht bewondert.

Eiffeltoren tickets met lunch en diner

Eiffel Tower tickets with lunch and dinner options

Wil je genieten van het uitzicht vanaf de Eiffeltoren terwijl je je ondertussen tegoed doet aan een heerlijke lunch of diner met je familie of vrienden? Dan zijn er verschillende opties beschikbaar.

De Madame Brasserie bevindt zich op de eerste verdieping van de Eiffeltoren en is elke dag geopend voor een onvergetelijke lunch en/of diner, waaronder drie- en viergangenmaaltijden.

Reserveer je tafel op de tweede verdieping in het fantastische, met een Michelinster bekroonde, restaurant Jules Verne en geniet hier van een prachtig uitzicht op de Eiffeltoren en Parijs.

In de Champagne Bar, gelegen op de top van de Eiffeltoren, kun je genieten van een glas champagne terwijl je het ongelooflijke uitzicht op de hoofdstad bewondert. Mis deze unieke ervaring niet!

Wie komt in aanmerking voor korting?

Eiffel Tower discounted tickets

Jongeren, kinderen en mensen met een handicap komen allemaal in aanmerking voor korting op hun Eiffeltoren tickets.

Zo krijgen jongeren tussen 12 en 24 jaar, kinderen tussen 4 en 11 jaar en mensen met een handicap korting op hun tickets.

Kinderen onder de 4 jaar mogen gratis naar binnen bij de Eiffeltoren, maar hebben hiervoor wel een kaartje nodig. Zorg ervoor dat je je identiteitsbewijs en relevante documentatie meeneemt om te bewijzen dat je in aanmerking komt voor de gereduceerde toegangsprijzen.

Kun je de Eiffeltoren gratis bezoeken?

visit the Eiffel Tower for free

Hoewel het niet mogelijk is om de Eiffeltoren gratis te betreden, kun je de esplanade en de omliggende tuinen van de Eiffeltoren wel gratis bezoeken.

Op de esplanade heb je direct uitzicht op de Eiffeltoren. Je kunt ook de cadeauwinkel bezoeken voor souvenirs en naar het buffet gaan om uit een selectie lekkernijen te kiezen. Bezoek op de esplanade de buste van Gustave Eiffel, de ingenieur achter de Eiffeltoren en naar wie het monument is vernoemd.

De tuinen van de Eiffeltoren zijn een lust voor het oog en bevatten vijvers, wilde dieren en duizenden plantensoorten. Je kunt aan weerszijden van de toren wandelen in deze tuinen die al bestonden voordat de Eiffeltoren werd gebouwd en die onlangs zijn gerestaureerd om de stijl van de Belle Epoque weer te geven.

Hoe boek je Eiffeltoren tickets?

book Eiffel Tower tickets

We raden je sterk aan om je Eiffeltoren tickets van tevoren te boeken. De Eiffeltoren is een van de beroemdste bezienswaardigheden in Parijs en ontvangt elk jaar ongeveer 7 miljoen toeristen. Zoals je je kunt voorstellen zijn de kaartjes erg snel uitverkocht, we raden daarom aan om je tickets zo snel mogelijk te boeken.

Je kunt je kaartje tot twee maanden voor je gewenste bezoek reserveren op de officiële website. Houd er wel rekening mee dat sommige ticketopties mogelijk niet in deze periode of helemaal niet online beschikbaar zijn. Sommige tickets zijn alleen online verkrijgbaar tot 14 dagen van tevoren, of aan de kassa.

Je tickets bevatten een tijdslot voor een bezoek aan de Eiffeltoren waar je je aan moet houden. Houd er rekening mee dat restitutie niet is toegestaan en dat je je aan de oorspronkelijke datum en tijd moet houden.

Als je wilt, kun je je Eiffeltoren tickets ook ter plekke kopen, op de dag van je gewenste bezoek of van tevoren. Je krijgt dan echter niet gegarandeerd een ticket voor diezelfde dag en zult waarschijnlijk in een lange rij moeten wachten.

Hoe krijg je skip-the-line tickets voor de Eiffeltoren?

how to get Eiffel Tower skip the line tickets

Hoewel er geen officiële skip-the-line tickets zijn voor toegang tot de Eiffeltoren, kun je met vooraf geboekte tickets de rijen voor het loket overslaan en rechtstreeks naar de veiligheidscontrole gaan.

De rijen bij de kassa’s kunnen ongelooflijk lang zijn, vooral in het hoogseizoen in de zomer, dus het vooraf reserveren van je tickets is essentieel om tijd te besparen en het meeste uit je bezoek te halen.

Waarom vooraf Eiffeltoren tickets boeken?

why book Eiffel Tower tickets in advance

Zoals eerder vermeld, kunnen de rijen bij de Eiffeltoren om kaartjes te kopen extreem lang en tijdrovend zijn. Door je tickets van tevoren te boeken, kun je deze rijen vermijden en direct naar de veiligheidscontrole gaan.

Dit is niet het enige voordeel van het vooraf boeken van je ticket voor de Eiffeltoren. Door online te boeken kun je selectiever zijn met de datum en tijd waarop je de Eiffeltoren bezoekt. Er zijn de hele dag door tijdsloten voor een bezoek en als je van tevoren boekt, heb je veel meer opties.

De Eiffeltoren is open van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat, en je kunt kiezen tussen de minder drukke tijden of een nachtelijke bezoek voor een ongelooflijk uitzicht op de Lichtstad. Je kunt deze tickets vanaf twee maanden voor je bezoek boeken. Dit is dus een gegarandeerde manier om je gewenste datum vast te leggen.

Hoe bemachtig je last-minute tickets voor de Eiffeltoren?

buy last-minute tickets for the Eiffel Tower

Als je op zoek bent naar een last-minute ticket en er geen meer beschikbaar zijn op de officiële website, kun je naar de Eiffeltoren gaan en in de rij voor de kassa aanschuiven. Misschien heb je geluk en zijn er nog kaarten beschikbaar voor diezelfde dag of de komende dagen.

Mocht de Eiffeltoren volgeboekt zijn op de datum van je voorkeur, dan kun je een rondleiding boeken bij een touroperator. Op deze manier ben je namelijk zeker van een ticket. Meestal zijn deze iets prijziger, omdat er naast het toegangskaartje ook een gids bij is inbegrepen. Afhankelijk van de verdieping die je wilt bezoeken, heb je verschillende prijsopties.

Als je het idee van een rondleiding leuk vindt, overweeg dan het gebruik van de zoekfunctie van TourScanner, waar je alle aanbiedingen van wederverkopers zoals Viator, Musement of GetYourGuide kunt vergelijken, die betrouwbare rondleidingen met toegangstickets aanbieden.

Tip: Lees onze complete gids over last-minute tickets voor de Eiffeltoren.

Zijn rondleidingen door de Eiffeltoren de moeite waard?

are Eiffel Tower guided tours worth it

Rondleidingen door de Eiffeltoren zijn absoluut de moeite waard. Hieronder lees je waarom:

Rondleidingen zijn gemakkelijk te boeken en je tickets zijn gereserveerd: Je kaartjes voor de Eiffeltoren worden van tevoren gereserveerd en liggen voor je klaar. Je hoeft niets meer te doen behalve opdagen en genieten van de rondleiding!

Sla de rij over en verspil geen kostbare vakantietijd: Met tickets die je via je rondleiding hebt gekocht, kun je de rij voor de kaartjes overslaan en samen met je gids de Eiffeltoren betreden.

Stel vragen: Als je een gids boekt, is er iemand die al je vragen kan beantwoorden. Het hebben van een gids verrijkt je ervaring, omdat hij of zij je inzichtelijke informatie en interessante historische weetjes met je kan delen.

Tip: Lees onze complete gids over Eiffeltoren tours.

Wat is inbegrepen bij een ticket voor de Eiffeltoren? Wat krijg je binnen te zien?

what will I see at the Eiffel Tower

Afhankelijk van het soort ticket dat je koopt voor de Eiffeltoren, heb je toegang tot verschillende verdiepingen van het monument. Vergeet niet dat je de esplanade en de tuinen gratis kunt bezoeken. Als je een kaartje koopt, kun je toegang krijgen tot de eerste en tweede verdieping of alle drie de verdiepingen.

Hieronder bespreken we alle opmerkelijke bezienswaardigheden die je kunt zien en ervaringen die je per verdieping kunt opdoen in de Eiffeltoren.

Eerste verdieping

first floor, Eiffel Tower

Op de eerste verdieping van de Eiffeltoren vind je talloze interessante bezienswaardigheden. Als je hoopt meer te weten te komen over de Eiffeltoren, kun je wat tijd doorbrengen op de buitenste gangen en de displays, albums en schermen bekijken die fascinerende details over het monument delen.

Als je honger hebt, ga dan naar het terras om de verschillende buffetgerechten te proberen, of neem de tijd om te ontspannen op de comfortabele stoelen en het uitzicht te bewonderen.

Ga naar het Pavillon Ferrié en snuffel in de grootste boetiek van de Eiffeltoren, waar je artikelen kunt vinden die gemaakt zijn in Frankrijk, zoals souvenirs voor vrienden en familie en parfum voor jezelf. Je kunt er ook informatieve boeken vinden, naast andere producten die je alleen in de winkels van de Eiffeltoren kunt kopen.

Als je op de eerste verdieping bent, kijk dan uit naar de originele trap die in de Eiffeltoren is gebruikt. Je kunt de rode wenteltrappen zien vanuit de gangen. Dit was in feite de trap die ooit de tweede verdieping verbond met de derde verdieping, en werd gebruikt door Gustave Eiffel zelf om zijn kantoren te bereiken. Nog interessanter is dat de trap de oorspronkelijke kleur van de Eiffeltoren, “Venetiaans rood”, heeft behouden.

Voor de avonturiers onder ons is er een glazen vloer op de eerste verdieping van de Eiffeltoren. Het 1,2 millimeter dikke glas bevindt zich 57 meter boven de grond en biedt een spannend uitzicht op de onderkant van de Eiffeltoren.

Voor een spectaculaire ervaring van de Eiffeltoren kun je ook kiezen voor een lunch of diner bij Madame Brasserie. Geniet van een drie- of viergangenmenu terwijl je het uitzicht over Parijs bewondert.

Tweede verdieping

second floor, Eiffel Tower

De tweede verdieping van de Eiffeltoren staat bekend om het uitzonderlijke uitzicht over Parijs. Vanaf hier kun je gemakkelijk andere beroemde monumenten zien, zoals de Notre Dame, het Louvre en Grand Palais.

De tweede verdieping van de Eiffeltoren is in feite verdeeld tussen de benedenverdieping en de bovenverdieping. Op de benedenverdieping vind je een verscheidenheid aan winkels om te verkennen, waaronder de macaronbar van La Maison Pierre Hermé Paris. Hier kun je je smaakpapillen verwennen met een selectie macarons, waaronder macarons die zijn geïnspireerd op de Eiffeltoren.

Bezoek op de tweede verdieping La Verrière, oftewel De Glazen Luifel. Deze boetiek heeft de grootste collectie replica’s van de Eiffeltoren.

De tweede verdieping is ook de thuisbasis van het met een Michelin-ster bekroonde restaurant Jules Verne, waar je kunt genieten van haute cuisine en vijf- tot zevengangenproefmenu’s. Dit restaurant ligt op 125 meter boven de begane grond en biedt een adembenemend uitzicht op de Trocadéro en Champ de Mars.

De tweede verdieping van de Eiffeltoren kan worden bereikt via de trap of met de lift. De trap nemen is een ongelooflijke ervaring die je begrip van het monument alleen maar vergroot. Terwijl je de 674 trappen beklimt, zie je het staalwerk en de constructie van de toren van dichtbij.

Derde verdieping

third floor, Eiffel Tower

De derde verdieping is de top van de Eiffeltoren, op 276 meter hoogte. Hoewel de Eiffeltoren in totaal 330 meter hoog is, is de resterende hoogte ontoegankelijk en bestaat die grotendeels uit antennes.

De derde verdieping van de Eiffeltoren is verdeeld tussen het buitengedeelte en het binnengedeelte. In het binnengedeelte kun je panoramische kaarten gebruiken om jezelf te situeren ten opzichte van de rest van de grote steden in de wereld, aangeduid met silhouetten van hun eigen iconische monumenten en hun respectievelijke hoogtes.

Op de top kun je ook een model zien van de top van de Eiffeltoren zoals die oorspronkelijk ontworpen was, geschilderd in de originele kleur van de toren.

Een opmerkelijk onderdeel van de top van de Eiffeltoren is het kantoor van Gustave Eiffel. De ingenieur richtte ooit zijn kantoren in op de derde verdieping en ontving hier geëerde gasten. Zijn kantoren zijn vandaag de dag gereconstrueerd en bevatten wassen beelden van Gustave Eiffel, zijn dochter Claire en Thomas Edison. Deze stellen de ontmoeting tussen de drie voor, waarbij Edison Eiffels stem opnam op een door hem gemaakte fonograaf en hem een grammofoon schonk.

Gustave Eiffel gebruikte de derde verdieping ook om talloze wetenschappelijke experimenten uit te voeren en bouwde hier zelfs een meteorologisch laboratorium met windtunnels.

Vergeet niet langs te gaan bij de Champagne Bar voor een drankje. Deze bar serveert zowel rosé, witte champagne als non-alcoholische drankjes en is een geweldige manier om je Parijse ervaring te vieren.

De derde verdieping van de Eiffeltoren is alleen bereikbaar met de lift. Er worden al sinds kort na de opening in 1889 liften gebruikt in de Eiffeltoren, wat een technisch hoogstandje was voor die tijd. De liften leggen elk jaar in totaal ongeveer 103.000 kilometer af!

Zijn er combitickets beschikbaar voor de Eiffeltoren en andere attracties in Parijs?

Eiffel Tower combo tickets

Verschillende online reisbureaus verkopen combinatietickets met de Eiffeltoren en andere niet te missen bezienswaardigheden en activiteiten in Parijs. Profiteer van deze combinaties om het meeste uit je tijd in de stad te halen. Hieronder vind je enkele van de beste combitickets.

Bezoek het Louvre

Louvre Museum, Paris

Het Louvre is misschien wel een van de beroemdste en meest iconische galerijen en het meest bezochte museum ter wereld. Vroeger was het een koninklijk paleis, maar sinds de 19e eeuw omarmt het Louvre de cultuur van Frankrijk als museum. Vandaag de dag kun je hier een bezoek brengen en een aantal van de beroemdste kunstwerken bekijken, van de Mona Lisa tot de Venus van Milo.

Geniet van een riviercruise op de Seine

Seine River dinner cruise

Een van de beste manieren om Parijs te zien is tijdens een riviercruise op de Seine. Klim aan boord van een boot, geniet van een aantal van de meest spectaculaire bezienswaardigheden van de stad en bewonder de prominente monumenten van de Franse hoofdstad, van de Notre Dame tot het Louvre. Je kunt zelfs kiezen voor een avondcruise waarbij je een gratis glas champagne krijgt en de Eiffeltoren ’s avonds verlicht ziet.

Bekijk een voorstelling in de Moulin Rouge

Cancan, Moulin Rouge cabaret, Paris

Breng een magische avond door met je vrienden of familie en bekijk een optreden in de Moulin Rouge. De Moulin Rouge is een van de meest prestigieuze cabarets ter wereld. Sinds de opening in 1889 heeft het enkele van de meest spectaculaire voorstellingen gegeven. Ook jij kunt er een bijwonen!

Verken het paleis van Versailles

Versailles Palace, France

Het paleis van Versailles is een van de mooiste koninklijke residenties ter wereld. Versailles ligt net buiten Parijs en moet bovenaan je bucketlist staan. Verken het uitgestrekte terrein en bezoek de weelderige kamers voor een kijkje in het leven van Marie Antoinette.

Kan ik mijn Eiffeltoren tickets annuleren of wijzigen?

cancel or modify Eiffel Tower tickets

Het is niet mogelijk om je tickets voor de Eiffeltoren te wijzigen of te annuleren als je ze eenmaal hebt gekocht. De data en tijden die je selecteert voor je tickets zijn definitief en kunnen niet worden gewijzigd.

Het is ook niet mogelijk om je tickets te annuleren of geld terug te krijgen. Let er bij het selecteren van de data, tijden en ticketopties op dat je zeker bent van je keuze.

Is het Eiffeltoren ticket inbegrepen in de Paris Pass?

Eiffel Tower ticket included in the Paris Pass

Ja, de Eiffeltoren is inbegrepen bij de Paris Pass! Met de Paris Pass krijg je toegang tot meer dan 60 musea en monumenten in de stad, waaronder de Eiffeltoren.

Je toegang tot de Eiffeltoren met de Paris Pass is echter uniek. Je krijgt met je Paris Pass niet alleen een toegangskaartje, maar ook een begeleide klimtocht naar de tweede verdieping van de Eiffeltoren!

Dit houdt in dat je de 674 treden naar de tweede verdieping beklimt samen met je gids, die je onderweg voorziet van inzichtelijke informatie. Je hebt uitzicht op het Louvre, de Sacre Coeur en de Notre Dame terwijl je gids je meer vertelt over de geschiedenis en de bouw van de Eiffeltoren.

Belangrijk om te weten is dat je nog steeds een reservering moet maken voor de Eiffeltoren op een datum waarvoor je Paris Pass geldig is.

De Paris Pass bevat ook toegang tot o.a. het Louvre, de Arc de Triomphe en een riviercruise, en gratis toegang tot een hop-on-hop-off-bus voor 1 dag.

Je kunt kiezen uit een 2-daagse, 3-daagse, 4-daagse en een 6-daagse pas.

Wat zijn de openingstijden van de Eiffeltoren?

Eiffel Tower opening hours

De Eiffeltoren is het hele jaar door geopend en de openingstijden veranderen met de seizoenen.

Openingstijden tijdens zomer:

  • Eiffeltoren: 9.15 tot 00.45 uur. Laatste toegang om 23:45 uur
  • Trappenhuis: 9.30 tot 23:45 uur
  • Lifttijden: 9.30 tot 00.00 uur

Openingstijden tijdens de rest van het jaar:

  • Eiffeltoren: 9.15 tot 23.45 uur. Laatste toegang om 22.45 uur
  • Trappenhuis: 9.30 tot 17.30 uur
  • Liften: 9.30 tot 23.00 uur

Wat is de beste tijd om de Eiffeltoren te bezoeken?

best time to visit the Eiffel Tower

Wil je graag de toeristenmassa’s en wachtrijen vermijden? Plan dan een bezoek buiten het hoogseizoen (de zomermaanden, juni tot augustus). In de zomer mag je namelijk wachttijden tot 2 uur verwachten.

De Eiffeltoren is overdag het drukst en ’s ochtends en ’s avonds het rustigst. Volgens de officiële website zijn er tussen 9.15 en 11.00 uur en tussen 20.00 en 22.30 uur de minste bezoekers.

Paris by night

Overweeg een bezoek aan de Eiffeltoren in de schoudermaanden en op deze tijden als je de drukte wilt vermijden. Overweeg ook een avondbezoek aan de Eiffeltoren. Dan is de toren zelf verlicht en heb je een spectaculair uitzicht op de Lichtstad bij nacht!

Leuke feiten over de Eiffeltoren

Eiffel Tower fun facts

  • De Eiffeltoren werd oorspronkelijk gebouwd in 1889 voor de Exposition Universelle ter herdenking van de Franse Revolutie. Hij was 312 meter hoog en daarmee het hoogste bouwwerk ter wereld in die tijd.
  • Het is nu misschien moeilijk te geloven, maar de Eiffeltoren was oorspronkelijk gepland om na 20 jaar te worden afgebroken! Gustave Eiffel had maar twee decennia de tijd om de grond waarop de toren was gebouwd te gebruiken. Hij bewees echter de waarde van de toren door de verschillende wetenschappelijke experimenten die hij ermee uitvoerde. De Eiffeltoren was de optimale locatie voor radio-uitzendingen en werd nuttig voor het plaatsen van antennes. Dit heeft geleid tot de verhoging van de Eiffeltoren. Vandaag de dag zijn er 120 antennes op de toren geplaatst en de laatste die werd geïnstalleerd verlengde de lengte van de Eiffeltoren tot een hoogte van 330 meter!
  • Voordat de Eiffeltoren werd voltooid, waren veel kunstenaars tegen het ontwerp en plaatsten ze zelfs hun handtekening in protest. Maar bij de opening kregen de neezeggers ongelijk. De Eiffeltoren heeft de tand des tijds doorstaan en heeft meer dan 300 miljoen bezoekers verwelkomd sinds de opening, waardoor het niet alleen een icoon van Parijs is geworden, maar ook van het menselijk vernuft.
  • Hoewel Gustave Eiffel het meest bekend is als de ontwerper van de Eiffeltoren, was de ingenieur ook verantwoordelijk voor andere opmerkelijke prestaties. Hij bouwde het Viaduc de Garabit, een spoorbrug die in 1885 werd geopend, en hielp bij de bouw van de interne structuur van het Vrijheidsbeeld in New York.
  • Elke avond licht de Eiffeltoren op bij zonsondergang. Op het hele uur is er een verbluffend schouwspel van fonkelende lichtjes. Er worden 20.000 gloeilampen gebruikt om dit spektakel te creëren! Ter vergelijking: er werden 10.000 straatlantaarns op gas gebruikt om de Eiffeltoren te verlichten in de nacht van zijn inhuldiging. Er werd oorspronkelijk ook een baken toegevoegd en vandaag de dag bestaat het huidige baken op de top van de toren uit vier projectoren met stralen die wel 80 kilometer ver kunnen reiken.

Algemene tips die je moet weten voordat je de Eiffeltoren bezoekt

Eiffel Tower visiting tips

  • Reserveer je kaartjes van tevoren om de rij voor tickets over te slaan en je ideale datum en tijd voor een bezoek vast te leggen.
  • Let goed op welke tickets je wilt kopen voor een bezoek aan de Eiffeltoren, want sommige zijn misschien niet van tevoren of online verkrijgbaar.
  • Je kunt zo lang als je wilt bij de Eiffeltoren blijven, maar vergeet niet dat je niet meer naar binnen kunt eens je naar buiten bent gegaan.
  • Bezoek de Eiffeltoren ’s nachts en wees getuige van het vijf minuten durende lichtspektakel elk uur na zonsondergang. Je kunt het bewonderen vanaf de grond of zelfs vanaf de toren zelf, waarbij de tweede verdieping het beste uitzicht biedt.
  • Zorg ervoor dat je op tijd aankomt. Iedereen heeft een vaste tijd om de Eiffeltoren te betreden en als je te laat bent, mag je misschien niet binnen. Houd er rekening mee dat de Eiffeltoren een strikt niet-terugbetalingsbeleid heeft. Het is aan te raden om 15 tot 30 minuten van tevoren aanwezig te zijn om door de noodzakelijke veiligheidscontroles te gaan.
  • Kijk op de website van de Eiffeltoren om te zien hoe het weer bij de toren zelf zal zijn op de dag van je bezoek, en kleed je passend.
  • Je kunt de wifi bij de toren gebruiken om contact te maken met familie en vrienden en foto’s te delen.
  • Vergeet niet je identiteitsbewijs en andere belangrijke documenten mee te nemen, want die kunnen worden gecontroleerd voordat je de Eiffeltoren in mag.
Jolien Follens werkt als Dutch Content Localization Manager bij TourScanner. Ze is al van jongs af aan gepassioneerd door schrijven en koos daarom voor een master in de Journalistiek na het afronden van haar master in de Taal- en Letterkunde. Na haar studies ging ze aan de slag als vertaler en content editor om uiteindelijk bij TourScanner haar liefde voor schrijven te combineren met haar andere grote passie: reizen. Ze woonde al in België, Malta en Italië en reisde een jaar lang de wereld rond. Ondertussen staan er 33 landen op de teller en blijft haar verlanglijstje ellenlang. Staan nog op het programma: Canada, Japan, de Balkan, Zuid-Afrika, Colombia, Sri Lanka, Costa Rica, en nog veel meer!