Eiffeltoren last-minute tickets

Wil je last-minute tickets voor de Eiffeltoren boeken maar is alles uitverkocht op de officiële website?

Ontdek hoe je aan last-minute tickets kunt komen, hoeveel een ticket vandaag kost en of er kortingen beschikbaar zijn. We delen ook essentiële tips en trucs voor een bezoek aan de Eiffeltoren en nog veel meer!

Als je klaar bent om nu Eiffeltoren tickets te boeken, aarzel dan niet langer.

Hoe koop je last-minute tickets voor de Eiffeltoren als ze zijn uitverkocht op de officiële website?

how to buy Eiffel Tower last-minute tickets

Misschien heb je al op de officiële website gekeken en gezien dat alle tickets voor de dag van je bezoek zijn uitverkocht. Misschien wil je de toren vandaag, morgen of over een paar dagen bezoeken en zijn er geen tickets meer beschikbaar. Maak je geen zorgen! Wij hebben de perfecte oplossing.

Als je op zoek bent naar last-minute tickets om de Eiffeltoren te betreden, ofwel voor dezelfde dag of voor een toekomstige datum, moet je alle websites die tickets voor de Eiffeltoren verkopen controleren.

Gelukkig kan TourScanner je hierbij helpen door honderden verschillende websites voor je te scannen. Als de kaartjes zijn uitverkocht, moet je misschien overwegen om een rondleiding te kopen. Deze zijn zeker de extra kosten waard en er worden er zelfs al vanaf € 40 aangeboden.

Hoe vind je een Eiffeltoren ticket voor vandaag?

how to find an Eiffel Tower ticket for today

Als je vandaag op zoek bent naar een last-minute ticket voor de Eiffeltoren, ga dan naar het monument zelf en naar de kassa voor beschikbare tickets. Als die er zijn, kunnen ze 3 uur voor een bezoek beschikbaar zijn.

Het kan lastig zijn om last-minute tickets met lifttoegang voor de Eiffeltoren te vinden. Als je het geen probleem vindt om met de trap naar boven te gaan, kies dan voor een last-minute ticket met toegang tot het monument via de trap. De ervaring is net zo spectaculair en je krijgt een beetje lichaamsbeweging.

Als je niet rechtstreeks naar het monument kunt gaan, kijk dan online of er tickets zijn via websites van wederverkopers. TourScanner verzamelt deze allemaal voor je, waardoor je nog meer tijd bespaart in je zoektocht.

Als je geen tickets kunt vinden, kijk dan of er rondleidingen zijn op de door jou gewenste datum. Misschien vind je een rondleiding zelfs een betere manier om de toren te bezoeken! Bekijk voor meer informatie onze complete gids over Eiffeltoren tours.

Hoeveel kosten Eiffeltoren tickets?

1- Eiffeltoren tickets met lift naar de tweede verdieping

Eiffel Tower tickets with elevator access to second floor

  • Volwassene (25 jaar en ouder): € 18,10
  • Jongeren (12 tot 24 jaar): € 9
  • Kind (4-11 jaar): € 4,50
  • Personen met een handicap: € 4,50
  • Kind (onder 4 jaar): Gratis

Dit ticket geeft je toegang tot de eerste en tweede verdieping van de Eiffeltoren via de lift. Je moet je melden bij de ingang onder de toren op het tijdstip dat op je ticket staat aangegeven.

2 – Tickets voor de Eiffeltoren met lift naar de bovenste verdieping

Eiffel Tower tickets with elevator access to top floor

  • Volwassene (25 jaar en ouder): € 28,30
  • Jongeren (12 tot 24 jaar): € 14,10
  • Kind (van 4 tot 11 jaar): € 7,10
  • Mensen met een handicap: € 7,10
  • Kind onder de 4: Gratis

Dit ticket geeft je toegang tot alle verdiepingen (eerste, tweede en de top) van de toren via de lift. Je moet je melden bij de ingang onder de toren op het tijdstip dat op je ticket staat aangegeven.

3 – Tickets voor de Eiffeltoren met toegang tot de tweede verdieping via de trap

Eiffel Tower tickets with stair access to second floor

  • Volwassene (25 jaar en ouder): € 11,30
  • Jongeren (12 tot 24 jaar): € 5,60
  • Kind (van 4 tot 11 jaar): € 2,80
  • Mensen met een handicap: € 2,80
  • Kind onder de 4: Gratis

Dit ticket geeft je toegang tot de tweede verdieping via de trap. Op de terugweg naar beneden kun je de eerste verdieping bezoeken. Deze tickets zijn alleen 14 dagen van tevoren online verkrijgbaar.

4 – Tickets voor de Eiffeltoren met toegang tot de tweede verdieping via de trap + lift naar de bovenste verdieping

Eiffel Tower tickets with stair access to second floor and lift to the top floor

  • Volwassene (25 jaar en ouder): € 21,50
  • Jongeren (12 tot 24 jaar): € 10,70
  • Kind (van 4 tot 11 jaar): € 5,40
  • Mensen met een handicap: € 5,40
  • Kind jonger dan 4: gratis

Dit ticket geeft toegang tot de eerste en tweede verdieping via de trap en tot de top via de lift. Houd er rekening mee dat dit ticket alleen bij de Eiffeltoren te koop is en niet online wordt verkocht.

Hoe boek je tickets voor de Eiffeltoren?

book Eiffel Tower tickets

Allereerst raden we je sterk aan om de Eiffeltoren tickets van tevoren online te boeken. De toren is niet alleen een van de meest iconische attracties in Parijs, maar ook wereldwijd. Dit monument trekt ongeveer 7 miljoen toeristen per jaar. Zoals je je kunt voorstellen, zijn de tickets snel uitverkocht. Reserveer daarom je tickets minstens enkele weken of maanden van tevoren.

Je kunt je tickets op de officiële website boeken als je op je gemak de toren wilt beklimmen. Vergeet alleen niet om aanwezig te zijn op het door jou gekozen tijdstip en door de veiligheidscontrole te gaan. Houd er rekening mee dat de Eiffeltoren geen terugbetalingen biedt. Als je niet kunt komen op de dag van je boeking, ben je dus je ticket en geld kwijt.

Als de toren toevallig volgeboekt is op de door jou gewenste datum, dan kun je een rondleiding boeken bij een reisbureau. Zo kun je het monument toch nog bezoeken. Tours zijn meestal duurder, maar op zich eigenlijk niet zo heel veel aangezien ze een rondleiding door de Eiffeltoren bevatten. Dit kan interessant zijn als je meer wilt weten over het ontstaan van de toren, de architect en weinig bekende feiten.

Afhankelijk van de verdieping waar je naartoe wilt, kun je kiezen uit verschillende ticketopties. Als je het idee van een rondleiding leuk vindt, neem dan een kijkje op TourScanner. Hier vind je een uitgebreide lijst van vele aanbieders die professionele rondleidingen met toegangstickets voor de Eiffeltoren aanbieden.

Zie ook: Eiffeltoren tickets: Info en prijzen – Een complete gids

Hoe bemachtig je skip-the-line Eiffeltoren tickets?

how to get Eiffel Tower skip the line tickets

Lange rijen aan de Eiffeltoren zijn onvermijdelijk. Het loopt er over van de toeristen en daar is een goede reden voor. Je krijgt er namelijk een prachtig uitzicht over Parijs en je kunt er iconische foto’s maken van de stad met enkele van de beroemdste monumenten ter wereld!

In een rij staan aanschuiven kan vervelend zijn. Je wilt je kostbare tijd in Parijs niet verspillen. Gelukkig bestaat hier een oplossing voor! Je kunt namelijk skip-the-line tickets kopen voor een iets hogere prijs dan een standaardticket. Je krijgt hiervoor snelle toegang in ruil en bespaart zo tijd.

De officiële website biedt geen skip-the-line tickets aan. Als je echter online boekt, kun je tot 60 dagen voor je bezoek een e-ticket krijgen. Dit soort ticket bespaart je tijd bij de veiligheidscontroles en je hoeft bovendien niet in de rij te staan bij de kassa.

Waarom vooraf tickets voor de Eiffeltoren boeken?

why book Eiffel Tower tickets in advance

Zoals hierboven al vermeld, is de Eiffeltoren erg populair en zijn tickets snel uitverkocht. Naast het overslaan van de lange wachtrijen bij de kassa zijn er nog andere voordelen verbonden aan het vooraf boeken van je tickets.

Als je je kaartjes voor de Eiffeltoren van tevoren online boekt, kun je veel selectiever zijn in de data en tijden waarop je wilt gaan. Dit geeft je meer flexibiliteit in het kiezen van een tijdslot, en dit kan jouw bezoek nog leuker maken.

Als je de drukte wilt vermijden, dan koop je best tickets voor een bezoek ’s ochtends of ’s avonds. Als je een nachtrondleiding wilt, dan moet je tickets voor een later tijdstip boeken. Tijdsloten zijn snel vol en als je niet vooruit denkt, moet je misschien op een ongelegen moment gaan.

Een ander voordeel van het vooraf boeken van je tickets is dat je meer kans hebt op een liftticket. Deze zijn erg gewild en je moet snel zijn als je niet met de trap naar boven wilt!

Wat zijn de openingstijden van de Eiffeltoren?

Eiffel Tower opening hours

De toren is het hele jaar door geopend en de openingstijden veranderen met de seizoenen.

Openingstijden zomer:

  • Openingstijden Eiffeltoren: 9.00 tot 00.45 uur. Laatste toegang om 23.45 uur
  • Openingstijden trappenhuis: 9.30 tot 23.45 uur
  • Openingstijden lift: 9.30 tot 00:00 uur (middernacht)

Openingstijden herfst, winter en lente:

  • Openingstijden Eiffeltoren: 9.00 tot 23.45 uur. Laatste toegang om 22.45
  • Openingstijden trappenhuis: 9.30 tot 18.00 uur
  • Openingstijden lift: 9.30 tot 23:00 uur

Wat is de beste tijd om naar de Eiffeltoren te gaan?

Eiffel tower by night

Je zou denken dat eender wanneer de perfecte tijd is om de Eiffeltoren te bezoeken, maar er zijn toch een paar dingen waar je rekening mee moet houden.

Het is altijd druk bij de toren en er staan lange rijen bij de ingang. We raden daarom aan om je bezoek vroeg in de ochtend, ’s avonds of op weekdagen te plannen.

Wil je het toeristische hoogseizoen van de zomer vermijden, overweeg dan een bezoek in januari, februari, maart of november tot half december. Let wel op, het weer in Parijs is niet altijd goed en de top van de toren kan bij slecht weer sluiten.

Is het slecht weer of mistig op de dag van jouw gepland bezoek, dan kun je mogelijk niet genieten van het mooie uitzicht. We raden daarom aan om het weer op voorhand te checken, maar mist trekt meestal halverwege de ochtend weg.

Als je wilt profiteren van het heldere weer en het gebrek aan toeristen, probeer dan je bezoek te plannen tijdens de schoudermaanden.

Wat is er te zien en doen in de Eiffeltoren?

what will I see at the Eiffel Tower

Er zijn op elke verdieping talloze leuke attracties.

Eerste verdieping

first floor, Eiffel Tower

Er zijn een heleboel interessante bezienswaardigheden op de eerste verdieping. De waaghalzen onder ons kunnen over de doorkijkvloer lopen waarmee ze tot 57 meter onder zich kunnen kijken! Waarschuwing: Probeer dit niet als je hoogtevrees hebt of last hebt van duizeligheid.

Je kunt ook een kijkje nemen in de winkels van het Pavillon Ferrié of meer te weten komen over de geschiedenis van het monument via de interactieve displays.

Neem hier ook een kijkje naar de originele wenteltrap die Gustave Eiffel gebruikte om naar de top van de toren te klimmen!

Tweede verdieping

second floor, Eiffel Tower

De tweede verdieping biedt een aantal van de beste uitzichten over Parijs, en een behulpzame gids kan je de meest iconische gebouwen aanwijzen, waaronder de Notre Dame, het Louvre en de Sacre Coeur.

Trek comfortabele schoenen aan en neem de 674 trappen naar de tweede verdieping. Dit geeft je een niet te missen uitzicht op de toren.

Als je aankomt, stop dan even bij de macaronwinkel en trakteer jezelf op deze heerlijke lekkernij!

Derde verdieping

third floor, Eiffel Tower

De derde verdieping is het bovenste en het meest spectaculaire deel van de toren. Je kunt op het 276 meter hoge platform staan en het uitzicht over Parijs bewonderen.

Vergeet ondertussen niet te kijken naar de top van de toren zelf. Hier ontdek je kaarten die je verbinden met de belangrijkste steden ter wereld en een model van het oorspronkelijke ontwerp voor de top van de toren.

Je kunt ook een kijkje nemen in het kantoor van Gustave Eiffel. Hier bracht hij tijd door met gasten en voerde hij zelfs wetenschappelijke experimenten uit. Tegenwoordig is het kantoor gereconstrueerd met wassen beelden van Gustave Eiffel die een discussie voert met Thomas Edison!

Dineren

Eiffel Tower tours with dinner

Geloof het of niet, maar er zijn talloze eetgelegenheden in de toren, variërend van snackbars tot restaurants die Franse gerechten met meerdere gangen serveren. Dineren in de Eiffeltoren is een unieke ervaring die je niet mag missen!

Er zijn buffetten beschikbaar op de eerste en tweede verdieping die een scala aan eetwaren bieden die je smaakpapillen zullen doen tintelen en je voldoende energie geven voor je rondleiding.

Op de eerste verdieping biedt Madame Brasserie een klassieke Parijse restaurantervaring met een ongelooflijk uitzicht over de stad.

Op de tweede verdieping, in het hart van de toren, bevindt zich het met een Michelin-ster bekroonde restaurant Jules Verne dat een haute cuisine-ervaring biedt.

Reserveren is essentieel voor zitplaatsen bij Madame Brasserie en Jules Verne, dus zorg ervoor dat je vooraf een tafel boekt.

Op de top van de toren is een champagnebar zodat je een feestelijk drankje kunt drinken terwijl je geniet van het adembenemende uitzicht. Er zijn ook alcoholvrije drankjes verkrijgbaar.

Algemene tips voor een bezoek aan de Eiffeltoren

Eiffel Tower travel tips

  • Zodra je de Eiffeltoren betreedt, kun je er zo lang blijven als je wilt. Vergeet echter niet dat je niet meer terug kunt eens je het monument hebt verlaten.
  • Als je op zoek bent naar een unieke ervaring, plan je bezoek dan ’s nachts wanneer er elk uur na zonsondergang een vijf minuten durend lichtspektakel plaatsvindt.
  • Zorg ervoor dat je op tijd bent en kom niet te laat. Elk ticket is verbonden aan een tijdslot, als je 30 minuten te laat aankomt, kan het zijn dat je niet langer wordt toegelaten. Als dit gebeurt, krijg je ook je geld niet terug.
  • Kom ten minste 15 tot 30 minuten voor je geplande bezoek aan om genoeg tijd te hebben voor de veiligheidscontroles.

Geniet van het uitzicht en vergeet je camera niet! 🙂

Jolien Follens werkt als Dutch Content Localization Manager bij TourScanner. Ze is al van jongs af aan gepassioneerd door schrijven en koos daarom voor een master in de Journalistiek na het afronden van haar master in de Taal- en Letterkunde. Na haar studies ging ze aan de slag als vertaler en content editor om uiteindelijk bij TourScanner haar liefde voor schrijven te combineren met haar andere grote passie: reizen. Ze woonde al in België, Malta en Italië en reisde een jaar lang de wereld rond. Ondertussen staan er 33 landen op de teller en blijft haar verlanglijstje ellenlang. Staan nog op het programma: Canada, Japan, de Balkan, Zuid-Afrika, Colombia, Sri Lanka, Costa Rica, en nog veel meer!