Dagtrips vanuit Parijs

Op zoek naar de beste dagtrips vanuit Parijs? Zelfs Parijzenaars hebben af en toe nood aan een uitje. Hier zijn wat ideeën voor leuke dagtripjes vanuit Parijs waar je van kunt genieten, ongeacht je interesses.

De Eiffeltoren, de kastelen in het Loiredal, de Champagnestreek, Normandië – Frankrijk staat bekend om veel dingen. Het is een prachtig land met een grote verscheidenheid aan landschappen, van schitterende stranden tot weelderige wijngaarden, bossen en bergen. Ook staat het bekend om zijn voortreffelijke keuken en wijnen, historische steden en talloze kastelen. De rijke geschiedenis van Frankrijk heeft geleid tot een schat aan prachtige kastelen, architectuur en cultuur.

Het enige nadeel is dat reizen in Frankrijk behoorlijk prijzig kan zijn. Voor reizigers met een beperkt budget kan dit een uitdaging vormen, maar het is zeker niet onmogelijk. We geven enkele tips om geld te besparen tijdens je reis. Zorg ervoor dat je wat extra euro’s bij je hebt wanneer je naar Frankrijk reist, zodat je optimaal kunt genieten van al het heerlijke eten, de wijn en de prachtige landschappen die je zult tegenkomen.

day trips from Paris map

Culturele excursies vanuit Parijs – Paleizen & kastelen

1- Het paleis van Versailles

Versailles day trips from Paris

Het paleis van Versailles, gelegen ten westen van Parijs, is een plek van immense historische betekenis. Oorspronkelijk was het een jachtslot gebouwd door Lodewijk XII, maar tegenwoordig herbergt het het Museum van de Geschiedenis van Frankrijk.

Hoe kom je er?

Met de trein

De gemakkelijkste manier om vanuit Parijs naar het paleis van Versailles te reizen is per trein. Versailles heeft drie treinstations: Versailles Rive Droite, Versailles Rive Gauche en Versailles Chantiers. Het dichtstbijzijnde station bij het paleis is Versailles Rive Gauche, op slechts 5 minuten lopen. Neem de lijn RER C5 van Parijs naar Versailles Rive Gauche. De treinen vertrekken elke 15 minuten en de reistijd bedraagt ongeveer 35 minuten (tickets kosten tussen € 4 en € 6).

Je kunt ook de Transilien L naar Versailles Rive Droite nemen, wat 33 minuten duurt, met de mogelijkheid om La Défense te zien op de heenweg. De wandeling naar het paleis van Versailles duurt 15 minuten en is heel aangenaam.

Een andere optie is de Transilien N naar Versailles Chantiers vanaf Paris Montparnasse, wat 12 minuten in beslag neemt. Let er bij het reizen vanuit Parijs met de RER op dat je de juiste kaartjes hebt voor zone 1-4.

Met de bus

Een alternatief is om een bus te nemen vanaf Pont de Sevres. Hoewel dit station ver van het centrum ligt, is het gemakkelijk bereikbaar met de metro. De reis duurt 30 minuten en de kosten zijn erg laag (€ 2). Het enige nadeel is dat je 1 km moet lopen om bij het paleis van Versailles te komen.

Hoe bemachtig je tickets voor Versailles?

Lees hier onze volledige review over de prijs van tickets voor Versailles.

De makkelijkste manier om bij het paleis van Versailles te komen en de wachtrijen te vermijden, is door tickets via de website te kopen.

De initiële prijs is vrij hoog, maar het omvat veel functies die je wellicht interessant vindt, zoals een retour- en metrokaartje, een rondleiding met audiogids door de Opera en de kapel, de staatsappartementen van de koning en koningin, het koetsmuseum, de appartementen van de kroonprins en de jonkvrouwen, en alle tentoonstellingen.

Je kunt echter ook tickets kopen voor elke attractie in het paleis als je iets specifieks wilt zien of door de prachtige tuinen wilt wandelen. We raden je ook aan om de prijzen te vergelijken op TourScanner, omdat verschillende websites verschillende prijzen aanbieden.

Reistips

Ons advies is om zo vroeg mogelijk te gaan om lange wachtrijen te vermijden. Ga eerst naar de tuinen als de rij te lang is, of boek een ‘skip-the-line’ ticket om niet te hoeven wachten! Kies je voor een begeleide excursie, dan duurt dit ongeveer 2 uur en bespaar je veel tijd omdat je wordt opgehaald en teruggebracht. Bovendien geniet je van een grondige uitleg over een van de belangrijkste gebouwen in de geschiedenis van Frankrijk!

2- Kasteel van Chantilly

Chateau de Chantilly day trips from Paris

Het kasteel van Chantilly ligt aan de noordelijke rand van Parijs en is een beroemd Frans kasteel. Het huisvest het Musée Condé, een van de mooiste kunstgalerijen van Frankrijk. Als je een kunstliefhebber bent, is een bezoek aan dit kasteel een absolute aanrader, vanwege de prachtige tentoonstellingen en de adembenemende tuinen en omgeving. Het is de perfecte plek om even helemaal tot rust te komen.

Hoe kom je er?

Met de trein

Het is misschien niet de voordeligste optie, maar wel de snelste manier om er te komen: de trein van Paris Nord naar Chantilly-Gouvieux, wat ongeveer 20 minuten duurt (€ 11-17), gevolgd door buslijn nummer 15 van Chantilly naar Chantilly – Notre Dame (€ 2). Vanaf daar is het ongeveer 5 minuten lopen naar het Château de Chantilly.

Een andere mogelijkheid is om de trein van de SNCF van Paris Nord naar Chantilly-Gouvieux te nemen en vervolgens 30 minuten te lopen naar je bestemming. Natuurlijk zijn dit niet de meest ideale opties, dus het kan handig zijn om een all-inclusive tour te boeken. Excursies bieden vaak handige voordelen als je comfortabel wilt reizen en tijd wilt besparen.

3- Kasteel van Vaux-le-Vicomte

Chateau de Vaux-le-Vicomte day trips from Paris

Het kasteel van Vaux-le-Vicomte, een ander prachtig kasteel met een schitterende architectuur en omgeving, vormde de inspiratiebron voor het Paleis van Versailles. Vaux-le-Vicomte is niet alleen een van de indrukwekkendste kastelen, het is er ook minder druk en je kunt genieten van de geschiedenis van deze charmante plek.

Hoe kom je er?

Met de trein

Vanaf Paris Gare de l’Est neem je de rechtstreekse treinlijn P richting Provins. Stap uit bij het treinstation Verneuil l’Etang, waar elk uur rechtstreekse treinen vertrekken die ongeveer 35 minuten doen over de reis naar Château Vaux-le-Vicomte. Er is ook een directe pendeldienst “chateaubus” die vertrekt vanaf het treinstation Verneuil l’Etang. Houd er rekening mee dat ze alleen contant geld accepteren en dat deze vorm van vervoer niet wordt aanbevolen voor mensen met beperkte mobiliteit.

Met de auto

Als je de voorkeur geeft aan reizen met de auto, neem dan de snelweg A4 of A6 en volg de borden naar Troyes via de snelweg A5. Neem afrit 15 richting Saint Germain Laxis voor toegang tot het kasteel. Er is gratis parkeergelegenheid beschikbaar bij het kasteel.

Reistips

We raden je sterk aan om vooraf online te reserveren vanwege het beperkte aantal tickets. Om er zeker van te zijn dat je een ticket hebt, zijn er ook dagtochten vanuit Parijs naar Château Vaux-le-Vicomte beschikbaar, waarbij je ook Château de Fontainebleau kunt bezoeken als je beide op dezelfde dag wilt zien!

4- Kasteel van Fontainebleau

Chateau de Fontainebleau daytrips from Paris

Nog een prachtig Frans kasteel dat een bezoek waard is, is het kasteel van Fontainebleau. Het interieur is een perfect voorbeeld van de Franse renaissancestijl en het kasteel heeft een rijke historische betekenis aangezien het eeuwenlang de favoriete residentie van de Franse koningen was.

Hoe kom je er?

Om het kasteel van Fontainebleau te bereiken, kun je best eerst naar de historische stad gaan.

Met de trein/bus

Neem een trein vanuit Parijs via Gare de Lyon en koop een kaartje naar Fontainebleau Avon bij een groene automaat genaamd “Billet Ile-de-France”. Vanaf Gare de Fontainebleau Avon kun je buslijn nummer 1 van Veolia Transport nemen om bij het kasteel te komen (in 15 minuten). Let op, want de bussen stoppen rond acht uur ’s avonds.

Met de auto

Als je met de auto vanuit Parijs komt, volg dan de borden richting het zuiden naar Lyon en de snelweg A6. Na een tijdje rijden zie je uiteindelijk aanwijzingen naar Fontainebleau. Eenmaal in de stad volg je de borden naar het kasteel.

5- Kasteel van Sceaux

Chateau de Sceaux day trips from Paris

Het Château de Sceaux is een van de minder bekende kastelen in de regio van Parijs, maar het is prachtig bewaard gebleven. Het bevindt zich op slechts 30 minuten rijden van Parijs. Dit kan een voordeel zijn als je er even tussenuit wilt zonder een hele dag kwijt te zijn.

Hoe kom je er?

Met de trein

De handigste manier om er te komen is met de RER B, die je rechtstreeks naar het station van Sceaux brengt, op slechts 5 minuten lopen van het kasteel.

Met de bus

Neem buslijn 128 bij Porte D’orleans-Metro voor € 2 en stap uit bij Fontenay-Houdan. Loop vervolgens 10 minuten richting het Château de Sceaux.

Met de auto

Neem de D920 die je in ongeveer 40 minuten van Parijs naar het kasteel brengt, waarbij je een afstand van 11 kilometer overbrugt.

Dagtrips vanuit Parijs – Eten & wijn

Het Loiredal, de Champagnestreek en Bordeaux bieden enkele van de beste wijntours vanuit Parijs.

6- Loiredal

Loire Valley day trips from Paris

Het Loiredal is een van de belangrijkste toeristische bestemmingen in heel Frankrijk. Het staat bekend als de “Tuin van Frankrijk” en is opmerkelijk vanwege zijn architecturale erfgoed en historische steden zoals Amboise, Montsoreau, Bloi, Chinon, Orléans, Saumur en Tours en in het bijzonder vanwege de prachtige kastelen. De vallei geniet ook wereldwijde bekendheid vanwege zijn wijnhuizen, waarvan velen rondleidingen aanbieden om wijn te proeven.

Hoe kom je er?

Om het Loiredal te bereiken, kun je ervoor kiezen om twee uur te rijden vanaf Parijs. Een andere optie is om de trein te nemen. De hogesnelheidstrein (TGV) vertrekt vanaf Paris Montparnasse (bereikbaar met de metro) en doet er ongeveer een uur over om je naar het dorp Tours te brengen, voor een prijs van € 40-50. Er zijn echter goedkopere alternatieven, zoals de treinen van SNCF. Deze reis duurt ongeveer 2 uur en 20 minuten en kost ongeveer € 30-45. Als je echt op je budget wilt letten, is er ook een bus die er 3 uur en een half over doet, en tussen de € 11-19 kost.

Reistips

Reizen met het openbaar vervoer kan over het algemeen tijdrovend zijn. Net daarom bieden verschillende aanbieders dagtrips vanuit Parijs naar de Loirevallei aan om je een betere ervaring te bieden. Deze excursies zijn een uitstekende optie omdat ze vervoer, privérondleidingen door de kastelen met ervaren gidsen en zelfs de mogelijkheid om wijn te proeven omvatten. We raden aan om de vele opties te bekijken op TourScanner om een tour te vinden die aan jouw wensen voldoet.

Lees meer: De beste kastelen van de Loire om te bezoeken vanuit Parijs

7- Reims en de Champagnestreek

Reims day trips from Paris

Reims is de thuis- en hoofdstad van de Champagnestreek. De stad herbergt een van de mooiste middeleeuwse kathedralen in Europa, waar bijna alle Franse koningen werden gekroond gedurende ongeveer 1000 jaar. Een van de belangrijkste activiteiten in Reims is een champagneproeverij, waar je kunt leren hoe Champagne wordt gemaakt, hun prachtige wijngaarden kunt bezoeken en het indrukwekkende erfgoed kunt verkennen.

Hoe kom je er?

Met de trein/bus

Er is een hogesnelheidstrein (TGV) die Reims verbindt met Parijs. Deze trein brengt je naar het station Champagne-Ardenne, net buiten de stad. Vanaf daar is het station verbonden met het centraal station door middel van een bus en een stoptrein. Hoewel de tickets prijzig kunnen zijn, raden we aan om je tickets voor de TGV enkele weken van tevoren te kopen, omdat je dan mogelijk aanbiedingen of goedkopere prijzen vindt.

Reistips

Het boeken van een dagtocht om Reims en de Champagnestreek te bezoeken is een uitstekend idee. Deze excursies bieden vervoer van Parijs naar Reims en omvatten een rondleiding van een hele dag door de kelders, waar je de belangrijkste stappen van het productieproces kunt leren en heerlijke Champagne kunt proeven! Daarnaast krijg je een rondleiding door de prachtige stad Reims en de opmerkelijke kathedraal Notre-Dame de Reims. Eerlijk gezegd is deze dagtocht je geld meer dan waard, als je bedenkt dat reizen door Frankrijk niet bepaald goedkoop is.

8- Bordeaux

Bordeaux day trips from Paris

Bordeaux staat bekend om zijn wijn, die wordt beschouwd als een van de beste ter wereld.

Hoe kom je er?

Met de trein/bus

Gezien de lange afstand tussen Parijs en Bordeaux kan de TGV erg duur zijn (ongeveer € 90-100), maar de hogesnelheidstreinen brengen je er wel in slechts 2 uur. Met de auto ben je er in ongeveer 5 uur (582,5 km) via de snelweg A10 of de N10. Er zijn ook goedkope bussen van ongeveer € 17-50, maar dan moet je wel rekening houden met een reistijd van ongeveer 8 uur.

Reistips

Dagtrips vanuit Parijs naar Bordeaux zijn ook een goede optie, vooral omdat je er met de hogesnelheidstrein naartoe kunt. Deze tours omvatten vaak verschillende activiteiten, zoals een tussenstop onderweg om Saint-Émilion te verkennen, een uitgebreide rondleiding door de stad Bordeaux zelf, en een bezoek aan een wijnmakerij om meer te leren over de wijnproductie in de regio.

Dagtochten vanuit Parijs – Pittoreske dorpen

9- Giverny & het huis van Monet

Giverny and Monet house day trips from Paris

Giverny, op slechts 80 km ten westen van Parijs, staat bekend om het landelijke toevluchtsoord van de impressionistische schilder Claude Monet. Het dorp en de omgeving dienden namelijk als inspiratie voor veel van zijn schilderijen.

Hoe kom je er?

Met de trein/bus

Giverny bereiken met het openbaar vervoer is lastig, maar zeker niet onmogelijk. Neem de trein van Paris Gare St-Lazare naar Vernon (45 minuten rijden). Van daaruit kun je een taxi, bus of fiets nemen naar Giverny. De busdienst is gekoppeld aan de trein, waardoor je direct na aankomst kunt vertrekken – zorg ervoor dat je deze kans niet mist!

Met de auto

Je kunt Giverny eenvoudig bereiken met de auto. Neem de A13 van Parijs naar Bonnières, en volg dan de D201 naar Vernon, waar je een spectaculair uitzicht hebt over de rivier de Seine. Vervolgens volg je de borden naar Giverny.

Het huis van Monet is een must-see als je in Giverny bent. Door het huis, omringd door natuur en kleuren, te bezoeken, krijg je een beter begrip van hoe Claude Monet zijn inspiratie opdeed. Je kunt nu online tickets kopen om het huis te bezoeken en lange wachtrijen te vermijden. Als alternatief kun je een halfdaagse excursie naar Giverny boeken, waarbij een bezoek aan het huis van Monet is inbegrepen. Hiermee kun je de wachtrij overslaan, genieten van het prachtige huis en de weelderige tuinen van Claude Monet, en profiteren van een grondige uitleg over het leven van de kunstenaar.

10- Provins

Provins day trips from Paris

Wat is er te zien?

Dit middeleeuwse stadje is een populaire dagtrip vanuit Parijs. Gelegen in de regio Île-de-France, staat het bekend om zijn versterkte centrum binnen de muren, dat door UNESCO is uitgeroepen tot werelderfgoed. Bezoek de César-toren en zijn achthoekige kerker en ontdek middeleeuwse graffiti op de muren van de ondergrondse tunnels. Er worden veel dagtochten vanuit Parijs naar Provins aangeboden vanwege de nabijheid. Je kunt genieten van een ontspannen dag en meer te weten komen over deze oude nederzetting en haar renaissancearchitectuur.

Hoe kom je er?

Met de trein

Je kunt Provins gemakkelijk bereiken vanuit Parijs. Er vertrekken treinen vanaf Paris-Gare de l’Est (bereikbaar via metrolijnen 4, 5, 7), vanop perron 13-22. Meestal wordt het exacte perron 20 minuten voor vertrek op het scherm getoond. De reis duurt ongeveer 1 uur en 24 minuten.

Op de terugweg naar Parijs vertrekt er elk uur een trein uit Provins met de naam “PIBU”. Zorg ervoor dat je de juiste zone kiest, want Provins valt onder tariefzone 5. Als je echter een pas hebt die zone 1-5 dekt, hoef je je geen zorgen te maken.

Dagtrips vanuit Parijs – WO I & WO II

11- Normandië en de slagvelden van D-day (WO II)

Normandy day trips from Paris

Normandië, beroemd vanwege de invasie van de geallieerden op 6 juni 1944, is een must voor wie geïnteresseerd is in historische dagtochten.

Hoe kom je er?

Met de trein/bus

Er vertrekken treinen vanuit Parijs vanaf Gare Saint-Lazare naar Le Havre. Voor wie op zoek is naar een voordeligere optie, kun je een Ouibus nemen. Zorg ervoor dat je je ticket voor de Ouibus van tevoren koopt voor € 6-9 – mis deze kans niet!

Met de auto

Vanuit Parijs neem je zo’n 20 kilometer lang de A14 richting Rouen. Daarna volg je de borden richting Le Havre en Caen. Als je de tijd hebt, kun je ook Caen verkennen!

Reistips

Reizigers uit het zuiden van het Verenigd Koninkrijk vinden het misschien gemakkelijker om gebruik te maken van veerdiensten die vertrekken vanuit Portsmouth, Poole en Newhaven naar Cherbourg, Le Havre en Dieppe. Een andere optie is om via de Kanaaltunnel naar Normandië te reizen.

Wat is er te zien?

Verken de Albastenkust, waar de witte krijtrotsen, de vele schilderachtige dorpjes langs de kust en de natuur je zullen betoveren. Onderweg kom je plaatsen tegen zoals Quiberville en Varengeville, met zijn oude kerk hoog op een rots. Ontdek de oude watermolens in Veules les Roses, bezoek het benedictijnenklooster in Fécamp, of wandel langs het strand om de beroemde krijtrotsen en bogen van Etretat te bewonderen.

Maak dagtochten naar de interessantste delen van Normandië: geschiedenisliefhebbers kunnen de stranden van D-Day verkennen, natuurliefhebbers kunnen wandelen rond Cap de la Hague en voor wie van actieve vakanties houdt zijn er wandeltochten naar de Mont Saint-Michel!

12- Slagvelden van Verdun & Argonne (WO I)

Verdun day trips from Paris

Wat is er te zien?

Bezoek een van de langste en zwaarste slagvelden in de geschiedenis van de mensheid in Verdun. Verken het Ossuarium van Douaumont, waar de overblijfselen van meer dan 100.000 soldaten die stierven tijdens de Slag om Verdun worden bewaard. Ontdek ook Fort Douaumont, een van de grootste en hoogste verdedigingsforten uit die tijd. Voor een dieper inzicht is een bezoek aan Meuse-Argonne American Cemetery and Memorial een aanrader. Dit is de grootste Amerikaanse begraafplaats in Europa waar liggen talloze soldaten begraven liggen.

Reistips

Het verkennen van deze belangrijke slagvelden met een deskundige gids kan helpen om de geschiedenis tot leven te brengen en alle verhalen tot in detail te begrijpen. Verdun bereiken vanuit Parijs kan echter behoorlijk duur en moeilijk zijn. Overweeg daarom een dagtocht vanuit Parijs waarbij alles is inbegrepen.

13- Slagvelden van de Somme (WO I)

Somme day trips from Paris

Als je door de slagvelden van de Somme loopt, ga je terug in de tijd en kun je respect betuigen aan de Franse en Britse militaire geschiedenis. Het verkennen van deze historische locaties biedt de mogelijkheid om meer te leren over de gebeurtenissen die hier hebben plaatsgevonden. Het boeken van een tour is daarom altijd een goed idee, omdat je dan een uitgebreide uitleg krijgt over wat er precies is gebeurd, en ze nemen je mee naar alle belangrijke plaatsen.

Hoe kom je er?

Met de bus/auto

Reizen naar Amiens om het Slagveld van de Somme te bezoeken kan duur zijn. Het kan echter de moeite waard zijn om websites als “raileurope” of “goeuro” in de gaten houden, aangezien ze vaak goedkope tickets aanbieden.

Reis je met de auto, neem dan de E401 richting het noorden om ongeveer 2 uur later in Amiens aan te komen.

Dagtochten naar zee vanuit Parijs

14- Deauville

Deauville day trips from Paris

Wat is er te zien?

Verken Deauville, een chique badplaats in Basse-Normandie. De stad staat bekend als een centrum voor paardenfokkerij en -rennen en organiseert jaarlijks in september een Amerikaans filmfestival. Geniet van de uitgestrekte zandstranden, maak een wandeling over de boulevard en breng een bezoek aan het beroemde casino voor wat entertainment. Ontdek Les Planches, een unieke houten promenade met hutten, elk genoemd naar een acteur. Wie graag wil winkelen, kan in Deauville genieten van een scala aan exclusieve winkels, van Louis Vuitton tot Ralph Lauren, enz. Voor voordeliger winkelen kun je naar de naburige stad Trouville-sur-Mer gaan.

Hoe kom je er?

Met de trein/auto

Reis naar Deauville per trein vanaf het station Saint-Lazare. Het perron van de trein wordt pas 15-20 minuten voor vertrek weergegeven op het scherm, dus maak je geen zorgen als je vroeg aankomt en deze informatie nog niet beschikbaar is. Met de auto kun je de A13 nemen, vervolgens de A132 bij Pont-l’Evêque en richting de D677 rijden.

15- Mont Saint-Michel

Mont Saint Michel day trips from Paris

Mont Saint-Michel is een must-visit. Als je er eenmaal bent, begrijp je waarom het door UNESCO is uitgeroepen tot Werelderfgoed. De spectaculaire Normandische abdijkerk van de heilige Michaël steekt prominent uit boven het rotsachtige eiland, volledig omringd door de middeleeuwse stad.

Hoe kom je er?

Autorijden is de goedkoopste en gemakkelijkste manier om bij de Mont Saint-Michel te komen, hoewel parkeerplaatsen vaak vol en prijzig kunnen zijn.

Je kunt echter de trein nemen naar Pontorson en vervolgens de bus naar Mont Saint-Michel. De beste optie is de TGV vanaf Gare Montparnasse naar Rennes, waar je vervolgens een bus van Keolis Emeraude kunt nemen die je in 90 minuten naar het eiland brengt. De bus kost € 15 enkele reis, met 25% korting voor jongeren onder de 25 en ouderen boven de 60 (gratis voor kinderen onder de 12).

Reistips

In de zomer is het erg druk in Mont Saint-Michel, dus kies je moment zorgvuldig. De stad kan alleen te voet worden verkend, met twee toegangspoorten tot de ommuurde stad: de Porte de l’Avancée (vol met souvenirwinkels en toeristen) en de minder drukke Porte Eschaugette.

Een bezoek aan de abdij van Mont Saint-Michel is een must. Kaartjes zijn verkrijgbaar voor € 9 voor volwassenen, € 5 voor 18-25-jarigen en gratis voor kinderen onder de 18. Omdat dit een populaire toeristische attractie is, kunnen tickets beperkt zijn en kan het er erg druk zijn.

De steile trappen naar de abdij kunnen voor sommige mensen lastig zijn, maar er zijn genoeg tuinen rond Mont Saint-Michel om even uit te rusten. De abdij is open tot middernacht, dus overweeg een bezoek op dit tijdstip om de drukte te vermijden.

Het eiland Mont Saint-Michel wordt omringd door gebieden met diepe modder en drijfzand, dus wees voorzichtig als je op verkenningstocht gaat. Controleer ook de getijdentabellen, aangezien het getij een van de snelst opkomende is en de omstandigheden gevaarlijk kunnen zijn. Als je de oversteek maakt, probeer dit dan alleen te doen met een gids die bekend is met de omgeving.

Voor meer informatie over dagtochten vanuit Parijs naar Mont Saint-Michel, raden we aan om tours en prijzen te vergelijken op TourScanner, inclusief tickets voor de abdij, wandeltochten langs het getij, vervoer, enzovoort.

16- Étretat

Etretat day trips from Paris

Wat is er te zien?

Étretat is een stadje dat wordt omringd door beroemde torenhoge kliffen. De prachtige stranden van Étretat bestaan uit stenen die zijn gladgestreken door de sterke golven. De stad bevindt zich achter het strand. Een wandeling van de stad naar de top van de kliffen is een van de hoogtepunten van een bezoek aan Étretat. Hier word je beloond met een spectaculair uitzicht op het Kanaal, de kustlijn en de kliffen zelf.

Hoe kom je er?

Étretat is enigszins moeilijk te bereiken met het openbaar vervoer, omdat er geen rechtstreekse treinen rijden. Je kunt echter treinen nemen naar Le Havre of Fecamp, van waaruit je een bus kunt nemen die een paar keer per dag naar Étretat rijdt. Zoek naar buslijn 24, aangeboden door Kéolis. De busrit kost € 2 per persoon en duurt ongeveer 45 minuten.

17- Honfleur

Honfleur day trips from Paris

Wat is er te zien?

Honfleur is een prachtig stadje gelegen rondom een schilderachtige haven in Calvados, Basse-Normandie. Het behoudt nog steeds zijn authenticiteit met traditionele huizen, kerken en andere interessante monumenten. Enkele hoogtepunten zijn:

  • Le Vieux Bassin et la Lieutenance: De oude haven van Honfleur wordt gedomineerd door gezellige restaurants en biedt een charmant uitzicht op de historische architectuur rondom de haven.
  • Clocher Sainte-Catherine: De klokkentoren van Honfleur, gebouwd van hout en uniek in Frankrijk, is een opvallend herkenningspunt in de stad.
  • Musée Eugène Boudin: Dit museum, gewijd aan de Franse schilder Eugène Boudin, een van de voorlopers van de impressionistische beweging, herbergt een indrukwekkende collectie kunstwerken en biedt inzicht in zijn leven en werk.

Naast deze belangrijke bezienswaardigheden zijn er nog tal van andere plekken om te ontdekken in en rondom Honfleur.

Hoe kom je er?

Met de auto

Honfleur ligt op ongeveer 194 km ten westen van Parijs en is bereikbaar via de tolwegen A13 en A29.

Met de bus

Flixbus heeft een verbinding tussen Parijs Pont de Levallois en Honfleur. De bus doet er ongeveer 2 uur over

Flixbus biedt een verbinding tussen Parijs (Pont de Levallois) en Honfleur. De busrit duurt ongeveer 2 uur, afhankelijk van het verkeer en kost tussen de € 9 en €16.

Met de trein

Hoewel minder gebruikelijk, kun je elke 40 minuten de trein nemen vanuit Chatelet Les Halles naar Cergy Prefecture, en vervolgens vanaf het busstation van Cergy-Pontoise naar Honfleur. Deze reis kan echter langer duren dan met de auto of bus en neemt ongeveer 2,5 uur in beslag.

Dagtrips vanuit Parijs met kinderen

18- Disneyland

Disneyland day trips from Paris

Wat is er te zien?

Disneyland Parijs is een magische bestemming bestaande uit twee parken: Disneyland Park en Walt Disney Studio’s. Je kunt een dagtrip naar Disneyland Parijs boeken waarbij toegang tot één of twee van de parken is inbegrepen.

Disneyland Parijs is het favoriete park van elk kind waar je alle Disneyfiguren kunt zien. Het andere park is Walt Disney Studios, een nieuw themapark van het Disneyland Resort. Dit park is meer geschikt voor oudere gasten die hier meer algemene informatie over het maken van films kunnen ontdekken.

Als je maar één plek wilt bezoeken, maar niet kunt kiezen, dan raden we je aan om het Disneyland Park te bezoeken, zelfs als je geen kinderen hebt.

Hoe kom je er?

Met de auto

Als je je afvraagt hoe je vanuit Parijs naar Disneyland komt, dan is met de auto een goede optie als je in Parijs verblijft. De routebeschrijving naar Disneyland langs de snelweg is vrij duidelijk en de weg is fatsoenlijk. Het enige waar je rekening mee moet houden is dat je hoge kosten moet betalen voor het gebruik van de snelweg.

Met de trein

De beste optie om naar Disneyland Parijs te gaan is met de trein. Het park heeft namelijk een eigen treinstation (Marne-la-Vallee Chessy) dat je er rechtstreeks naartoe brengt. De treinen rijden zeer regelmatig.

Let erop dat je een treinkaartje met de juiste zone boekt (Disneyland Resort ligt in zone 5). Als je van plan bent om een “Paris Visite Pass” te gebruiken, zorg er dan voor dat je toegang hebt tot “Zones 1-6” . Het treinkaartje van het centrum van Parijs naar Disneyland kost ongeveer € 9 per enkele reis.

Een bezoek aan Disneyland Resort Paris is niet bepaald goedkoop. Er zijn vier soorten tickets waaruit je kunt kiezen. Met het ‘1-day 1-park’-ticket kun je de hele dag één van de twee parken bezoeken. Er zijn drie ‘Park Hopper’-tickets waarmee je beide parken op dezelfde dag kunt bezoeken. Deze tickets zijn ook beschikbaar voor 1 tot 3 dagen. Het 3-daagse ‘Park Hopper’-ticket is de voordeligste deal, de ticketprijs per dag is de goedkoopste optie.

Reistips

Boek indien mogelijk een all-inclusive ticket. Hierbij zijn volgende zaken inbegrepen: toegang tot Disneyland, enkele reis of retourtransfer tussen het park en het centrum van Parijs of zelfs de luchthavens Charles de Gaulle en Orly.

Of koop een ticket voor 1 dag en bezoek beide parken, of boek tickets voor meerdere dagen. Bekijk de vele ticketopties en deals op TourScanner om te zien welke optie jouw voorkeur heeft.

Op zoek naar goedkope tickets voor Disneyland Parijs? Lees dan zeker onze uitgebreide gids waarin we vertellen hoe je goedkope Disneyland Parijs tickets op de kop kunt tikken.

19- Parc Astérix

Parc Asterix day trips from Paris

Wat is er te zien?

Ook Parc Astérix is een geweldige optie voor gezinnen, inclusief ouders! Het park biedt 31 attracties en heeft vijf verschillende themagebieden om te verkennen: Gallië, Het Romeinse Rijk, Griekenland, De Vikingen en Reis door de tijd. Bovendien is er een nieuwe Egyptische wereld, geïnspireerd op Caesar en Cleopatra. Het park heeft nog veel meer om je te vermaken.

Hoe kom je er?

Met de auto

Met de auto is Parc Astérix gemakkelijk te bereiken. Neem de snelweg A1 richting Lille (35 km ten noorden van Parijs) en neem de afslag naar Parc Astérix tussen afritten 7 en 8. De snelweg van Parijs naar Parc Astérix is tolvrij.

Met de trein

Als je de voorkeur geeft aan openbaar vervoer, neem dan een trein vanaf Châtelet Les Halles naar de luchthaven Charles de Gaulle. Vanaf daar kun je een bus nemen vanaf “Roissy Coach station CDG Airport” naar Parc Astérix. Als alternatief is er ook een Flixbus die vanuit Parijs naar Plailly gaat. Vanaf daar is het slechts 7 minuten lopen naar Parc Astérix of je kunt een taxi nemen.

Reistips

Parc Astérix biedt ook verschillende vervoersmogelijkheden aan op hun website als je rechtstreeks bij hen wilt boeken.

Daarnaast zijn er privétransfers beschikbaar waarbij je ook je ticket kunt boeken. Het voordeel hiervan is dat ze je rechtstreeks naar Parc Astérix brengen, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over hoe je er komt!

20- Thoiry ZooSafari

Thoiry zoo day trips from Paris

Wat is er te zien?

In Thoiry Safaripark krijg je de kans om maar liefst 800 dieren te bewonderen. Het enige dat je in gedachten moet houden, is dat het safaripark alleen met je eigen voertuig bezocht kan worden.

Hoe kom je er?

Om bij Thoiry te komen, neem je vanaf Gare du Nord metrolijn 4 naar Montparnasse Bienvenue. Volg de borden naar Gare Montparnasse, waar je de trein naar Villiers-Neauphle-Pontchartrain neemt. Van daaruit kun je bus nummer 78 naar Thoiry nemen.

21- France Miniature

France Miniature day trips from Paris

Wat is er te zien?

France miniature is een toeristische attractie gelegen in een miniatuurpark in Élancourt. Bezoekers kunnen hier in de buitenlucht miniatuurmodellen bewonderen van vele Franse oriëntatiepunten en monumenten, evenals van wereldwijde iconische bezienswaardigheden.

Hoe kom je er?

Er is geen direct openbaar vervoer vanuit Parijs naar France Miniature. Een optie is om een trein te nemen, die om de 30 minuten vertrekt, vanaf Gare Montparnasse in Parijs naar La Verrière, wat ongeveer 47 minuten duurt. Vanaf daar kun je een bus nemen van La Verrière Gare naar France Miniature. Deze bussen rijden ook elke 30 minuten en de reistijd bedraagt ongeveer 8 minuten.

Reistips

Aangezien het niet eenvoudig is om met het openbaar vervoer bij France Miniature te komen, is het wellicht handig om een excursie van een halve dag vanuit Parijs naar France Miniature te overwegen waarbij vervoer voor je wordt geregeld.

We hopen dat je genoten hebt van onze selectie van dagtrips vanuit Parijs.

Welke bestemming is jouw favoriet? Aarzel niet om je favoriete locaties te delen.

Bon voyage en veel plezier in Frankrijk! 😉

Deel dit artikel op Pinterest 🙂

Day Trips From Paris Pinterest

Jolien Follens werkt als Dutch Content Localization Manager bij TourScanner. Ze is al van jongs af aan gepassioneerd door schrijven en koos daarom voor een master in de Journalistiek na het afronden van haar master in de Taal- en Letterkunde. Na haar studies ging ze aan de slag als vertaler en content editor om uiteindelijk bij TourScanner haar liefde voor schrijven te combineren met haar andere grote passie: reizen. Ze woonde al in België, Malta en Italië en reisde een jaar lang de wereld rond. Ondertussen staan er 33 landen op de teller en blijft haar verlanglijstje ellenlang. Staan nog op het programma: Canada, Japan, de Balkan, Zuid-Afrika, Colombia, Sri Lanka, Costa Rica, en nog veel meer!