Bezienswaardigheden op Gran Canaria

Met zandstranden, charmante dorpjes en tientallen avontuurlijke dingen om te doen is er geen tekort aan leuke activiteiten en bezienswaardigheden op Gran Canaria. Dit eiland, een echte parel in de Canarische Eilanden, biedt dramatische vulkaanlandschappen en valleien met palmbomen om te verkennen.

De zonnige kusten van dit eiland zijn perfect voor avontuurlijke gezinsvakanties en romantische uitjes. Of je nu op kamelen door de duinen wilt rijden, in scheepswrakken wilt duiken of van enorme kraters naar beneden wilt wandelen, in deze gids hebben we de beste activiteiten en bezienswaardigheden op Gran Canaria voor je op een rijtje gezet.

De Canarische Eilanden maken officieel deel uit van een van de ‘autonome gemeenschappen’ van Spanje en liggen voor de kust van Marokko. Je vindt een mooie samensmelting van Spaanse en Afrikaanse invloeden op Gran Canaria, iets wat veel toeristen interessant vinden.

Maak bijvoorbeeld een kamelentocht over de zandduinen of breng de dag door met het proeven van heerlijke wijnen en kaas en het bezoeken van wijngaarden. De architectuur is uniek en interessant om te fotograferen, en de uren glijden voorbij terwijl je de plaatselijke stadjes en hun geplaveide straatjes verkent.

Voeg Gran Canaria, met spannende activiteiten voor alle leeftijden, toe aan je bucketlist van epische vakanties.

Wil je meteen aan de slag? Blader dan nu door onze catalogus!

1 – La Vegueta-wijk in Las Palmas

old town Vegueta in Las Palmas, Gran Canaria

Wandel door het historisch centrum van Vegueta en bezoek het Casa de Colón, een prachtig gebouw waarin het Christoffel Columbus Museum is gevestigd. Ga dan naar de Kathedraal van Santa Ana en beklim de toren voor een prachtig uitzicht over Vegueta. Vergeet je camera niet!

Volg een free walking tour met een lokale Canarische gids en ontdek insidergeheimen over dit kleurrijke historische centrum zodat je alle bezienswaardigheden echt kunt waarderen.

Probeer de verschillende stadspleinen van deze wijk te vinden, zoals het Pilar Nuevo-plein, het Espíritu Santo-plein en het Santo Domingo-plein. In het Spaans worden deze ‘plaza’ genoemd.

Verken de geplaveide straten te voet en stop voor een hapje bij een tapasbar of een chiquere eetgelegenheid in een van de historische gebouwen.

Bezoek de Vegueta-markt (al meer dan 150 jaar open) of ga op shoppingtour door het gebied en ontdek de beste boetiekjes en plaatselijke winkels.

2 – Duinen van Maspalomas

camel riding in Gran Canaria

Dompel jezelf onder in de wereld van Lawrence of Arabia door de duinen in te trekken. Kameelrijden is heel aangenaam en heerlijk ontspannend, je wordt namelijk zacht heen en weer gewiegd door de ploeterende voeten onder je.

Zit zij aan zij met je partner op een romantisch tweezitszadel terwijl je deskundige gids jullie over de dorre duinen leidt. Kijk uit naar de Atlantische hagedis die over het zand loopt of kijk omhoog om meeuwen of steltlopers te zien vliegen.

Kameeltochten zijn een geweldige manier om de unieke landschappen van Gran Canaria te verkennen. De eindeloze zee van zand en de weelderige Vallei van de Duizend Palmen leveren fantastische vakantiefoto’s op.

3 – Catamarancruise

boat tour in Gran Canaria

Voel de wind in je haren terwijl je langs de dramatische kustlijn zeilt op een zeiltocht in Gran Canaria. Ga de zee op en houd je ogen open voor dolfijnen die door de golven springen. Kijk hoeveel verschillende tinten blauw je kunt ontdekken in het sprankelende water.

Ga strandhoppen, snorkel met kleurrijke vissen en geniet van de zon op je rug terwijl je ontspant op het dek van je luxe catamaran. Veel boottochten vertrekken vanaf de Puerto de Mogan of vanuit de haven van Puerto Rico. De meeste catamarancruises bieden frisdrank en/of een inbegrepen lunchbuffet om je de hele dag van brandstof te voorzien, dus zorg ervoor dat je de verschillende opties bekijkt!

4 – Poema del Mar Aquarium

Poema del Mar Aquarium, Gran Canaria

Kom in dit moderne aquarium oog in oog te staan met ongeveer 350 bijzondere bewoners van de Atlantische Oceaan. Kijk toe hoe scholen vissen rond kleurrijke riffen zwemmen en bewonder de flora en fauna van nabije en verre continenten.

Ondertussen kun je beneden in de tentoonstelling ‘Deep Sea’ grote roofdieren zoals haaien en pijlstaartroggen bekijken door ’s werelds grootste gebogen glazen raam. Wandel door het 36 meter lange tunnelaquarium en bewonder het zeeleven en dat boven je hoofd voorbij zwemt of maak een kort tochtje in een van hun boten met glazen bodem.

Zelfs het gebouw zelf is noemenswaardig met een uniek ontwerp dat lijkt op de romp van een schip!

5 – Roque Nublo

Roque Nublo, Gran Canaria

Trek je wandelschoenen aan en ga op pad naar een van de indrukwekkendste rotsformaties in het midden van het eiland. Deze enorme basaltrots werd miljoenen jaren geleden gevormd tijdens vulkanische activiteit en is een van de grootste natuurlijke rotsen ter wereld. Roque Nublo is een plaats van aanbidding en is van spiritueel belang voor de inheemse Canariërs.

Het uitzicht vanaf het wandelpad is gewoonweg magisch. Door de hoge ligging is deze rots vaak omhuld in wolken of mist, wat bijdraagt aan de mystiek van deze speciale plek. De naam zegt het eigenlijk al, want ‘Roque Nublo’ betekent letterlijk ‘rots in de wolken!

Routebeschrijving in Google maps



6 – Strand van Las Canteras

snorkeling in Gran Canaria

Een van de leukste activiteiten op Gran Canaria is snorkelen in Las Canteras. Onder het kristalheldere water lonkt een ongelooflijke onderwaterparadijs. Het water bij Las Canteras is de ideale plek om te snorkelen dankzij het beschermende natuurlijke barrièrerif dat als golfbreker fungeert en voor rustig en beschut water zorgt!

Kijk uit naar papegaaivissen en roggen terwijl je de aquatische rotstuinen al snorkelend verkend. Houd je ogen ook open voor de zeekomkommers die je op het zand kunt zien. Je gids zal je helpen met het identificeren van ongewone bewoners. Als je veel geluk hebt, zie je misschien een octopus die zich verstopt in de rotsspleten of een sierlijk zeepaardje in het zeegras!

7 – Hop-on-hop-off-bus

Las Palmas hop on hop off bus tour

Bekijk de beste bezienswaardigheden van Las Palmas tijdens deze leuke bustour en verken de stad in je eigen tempo. Ga bovenin zitten om optimaal van het uitzicht en de zon te genieten. Deze tour maakt 11 verschillende stops, er is dus genoeg te zien!

Misschien wil je stoppen in de oude stad om de kathedraal te bezoeken en de toren te beklimmen om foto’s te maken van de historische daken. Of misschien wil je door het Parque de Santa Catalina wandelen om te genieten van musea en entertainment aan zee. Je kunt ook uitstappen bij het strand van Canteras voor een snelle en verfrissende duik!

Luister naar de audiogids, beschikbaar in 8 verschillende talen, voor historische achtergrondkennis en interessante weetjes!

8 – Puerto de Mogan

Puerto de Mogan, Gran Canaria

Deze pittoreske badplaats is aantrekkelijk gelegen aan het einde van een diepe vallei in het zuidwesten van het eiland. Puerto de Mogan is een geweldige plek voor een dagtocht op Gran Canaria. Het biedt gouden zandstranden met rustig water en is daarom ideaal voor gezinnen.

Puerto de Mogán heeft de bijnaam ‘het kleine Venetië van Gran Canaria’ vanwege het kleine netwerk van kanalen dat van de jachthaven naar de stad loopt. Kijk uit naar de schilderachtige brug in Venetiaanse stijl in de jachthaven terwijl je rondwandelt en de luxe jachten en kleurrijke rubberboten bewondert.

Maak een wandeling door de mooie haven en verken het charmante vissersdorpje of zet je duikbril op en snorkel in de heldere oceaan.

Routebeschrijving in Google maps

9 – Dolfijnen spotten

dolphin watching in Gran Canaria

Een van de interessantste activiteiten op Gran Canaria is dolfijnen spotten. Stap aan boord van een boot en bewonder de leefwereld van deze vriendelijke wezens. Mogelijk zwemt een groep dolfijnen langs je boot om dichtbij poseren te voor een foto. Misschien zie je de dolfijnen ook wel in de lucht springen en een paar trucs uitvoeren.

Sommige tochten stoppen bij een zandstrand waar je kunt zwemmen en genieten van een hapje en een feestelijk drankje om te toosten op deze geweldige en onvergetelijke ervaring.

De exacte ervaring verschilt van tour tot tour, geniet bijvoorbeeld van een dolfijnensafari aan boord van een catamaran, of kies voor een boot met glazen bodem voor een extra speciale ervaring. Kijk onder je om scholen tuimelaars en zelfs groene zeeschildpadden voorbij te zien zwemmen!

Staat walvissen spotten op je bucketlist? Vink dan eindelijk deze prachtige activiteit af door mee te gaan op een walvisexcursie in Gran Canaria. Vaak ga je tijdens deze excursies ook dolfijnen spotten.

10 – Firgas

Firgas, Gran Canaria

Voor een dosis cultuur ga je landinwaarts naar het bergstadje Firgas met zijn heuvelachtige straten en religieuze elementen. Je kunt er kerken bezoeken, een stadhuis in neo-Canarische stijl bewonderen en zelfs luisteren naar een fontein die muziek speelt.

Het hoogtepunt is een wandeling door de hoofdstraat over autovrije paden langs een trapsgewijze waterval die bergafwaarts stroomt naar een prachtig monument. Deze beroemde straatwaterval is bekleed met mozaïeken voor extra charme.

Bekijk de belangrijkste centrale fontein, ‘de Fontein van de Canarische Eilanden’. Er worden zeven vrouwenfiguren op afgebeeld die de zeven Canarische eilanden voorstellen en elk vrouwenbeeld draagt een kruik met overvloedig bronwater! Deze prachtige fontein werd gebouwd in 1911, is uitgehouwen uit Canarische steen en is het iconische symbool van Firgas geworden.

Routebeschrijving in Google maps



11 – Palmitos Park

Palmitos Park, Gran Canaria

Breng een leuk familiedagje door in Palmitos Park, een zoölogisch botanisch park en aquarium van wereldklasse. Verken de natuurlijke omgeving en ontdek dieren en planten uit vijf continenten.

Je zult versteld staan bij het zien van de kunsten van de roofvogels en papegaaien. Zeg hallo tegen de stokstaartjes, die altijd klaarstaan om je te vermaken. Ga langs bij de primateneilanden om de apen in actie te zien en zeg hallo tegen de inwonende Komodovaraan als je durft.

In het enige dolfinarium op Gran Canaria kun je deze prachtige dieren acrobatiek zien uitvoeren en rond zien dartelen in het water!

Breng een uur door in het schitterende vlinderhuis en bewonder honderden exotische vlinders die vrij rondfladderen en vliegen voordat je de kleurrijke orchideeën in de grootste orchideeëncollectie van de Canarische Eilanden bekijkt!

12 – Loro Park op Tenerife

Tenerife day trip from Gran Canaria

Een van de leukste dagtochten vanaf Gran Canaria is een bezoek aan Loro Park, gelegen op buureiland Tenerife. Loro Park werd oorspronkelijk in de jaren zeventig opgericht als papegaaienopvangcentrum, maar je vindt er nu een grote verscheidenheid aan dieren, zoals gorilla’s, tijgers en luiaards!

Je krijgt er ook andere dieren te zien zoals zeeleeuwen en pinguïns. Sluit de dag af met een bezoekje aan Natura Vision, een koepelvormige bioscoop waar interessante documentaires worden getoond.

Dat is nog niet alles, in de ongelooflijke Orca Ocean kunnen bezoekers namelijk machtige orka’s bewonderen! Of wandel door een nagebouwd Australisch regenwoud en luister naar het getjilp van lorrikieten en kaketoes in de boomtoppen!

13 – Jeeptours

jeep tour in Gran Canaria

Maak een spannende jeeptour en rijd door enkele van de mooiste landschappen van Gran Canaria. Rijd over kronkelige wegen omringd door diepe ravijnen en steile bergtoppen en stop onderweg bij de mooiste uitzichtpunten.

Ga van de gebaande paden af om afgelegen stuwmeren en geurige dennenbossen te verkennen. Bezoek dan de Vallei van de Duizend Palmen, waar je smalle geplaveide straatjes kunt verkennen en de witgekalkte huizen van charmante bergdorpjes kunt bewonderen.

Veel van de jeeptours nemen bezoekers mee buiten de gebaande paden naar de uitgestrekte zandduinen van Maspalomas. Andere jeeptours naar Tilos de Moya stoppen bij het dorp Tejeda om het centrum van geneeskrachtige planten te verkennen en te slurpen van een kopje kruidenthee!

14 – Holiday World

Holiday Park, Gran Canaria

Zowel kinderen als volwassenen kunnen zich urenlang vermaken in Holiday World. Het recreatiepark zit namelijk vol spannende attracties en activiteiten. Zo vind je er een themapark, bowlingbaan, karaokebar, escape rooms en speelhal. Urenlang plezier voor het hele gezin!

Met meer dan 30 binnen- en buitenattracties kun je in het themapark een ritje maken in de klassieke draaimolen en het reuzenrad of je adem inhouden tijdens een ritje in de Spin Loop. Zing de hele nacht door in een van de vier themakaraokehokjes, of ga langs bij Palm Kasino om te zien of Dame Fortuna aan je zij staat.

Neem een drankje in de sportbar The Harrow of op het buitenterras Botánico. Er zijn tal van opties om te dineren, waaronder een streetfoodmarkt met hapjes uit de hele wereld.

15 – Botanische tuin Viera y Clavijo

Viera y Clavijo Botanical Garden, Gran Canaria

Ontsnap naar een wereld vol exotische planten in de grootste botanische tuin van Spanje, verscholen in de prachtige Guiniguada-kloof. Wandel over de paden door de 27 hectare en adem de geuren en bezienswaardigheden van deze rijke botanische collectie in.

Ontdek welke soorten met uitsterven worden bedreigd en leer over het gebruik van inheemse planten. Wandel door het laurierbos, bewonder de collectie stekelige cactussen in de vetplantentuinen en houd je ogen open voor de iconische drakenboom, die wordt beschouwd als een van de oudste boomsoorten op de planeet! Steek de stenen brug over, bewonder het vredige plein met waterlelies en maak een paar foto’s bij de Kois-meren.

Routebeschrijving in Google maps



16 – Boottochten

boat tours in Gran Canaria

Vertrek vanuit de haven van Mogán en verken de afgelegen rotskusten van de Tasarte-kustlijn tijdens een boottocht met gids. Stop bij de prachtige El Perchel Cove om te snorkelen in water met uitstekend zicht.

Je kunt ook kiezen voor een excursie om dolfijnen te spotten in een boot met glazen bodem vanuit de haven van Puerto Rico. Kijk uit naar groene zeeschildpadden, grienden of tuimelaars!

Of waarom ga je niet een dagje chillen op een ruime catamaran-zeilboot? Met eten en drinken inbegrepen, evenals het gebruik van snorkelspullen, kajaks of peddelplanken, is er genoeg om het hele gezin bezig te houden.

17 – Playa del Inglés

Playa del Inglés, Gran Canaria

Dompel jezelf onder in het hart van de actie in Playa del Inglés en maak jezelf op voor een dagje ontspannen op het strand en in de golven. Deze levendige badplaats is een populaire plek voor surflessen voor beginners op Gran Canaria en de ervaren surfinstructeurs leren je in een mum van tijd hoe je de golven kunt bedwingen.

De watersportactiviteiten houden hier niet op, want dankzij de gunstige weersomstandigheden kun je op dit strand ook suppen of windsurfen. Als je een beginner bent, overweeg dan een spoedcursus van twee uur of kies voor een windsurfavontuur van een hele dag.

Als je denkt dat je alles al geprobeerd hebt, leer dan iets nieuws en neem een twee uur durende kitesurfles. Mocht deze sport je ding zijn, dan kun je ook kiezen voor een van de pakketten van twee tot vijf dagen.

Nadat je je energie hebt verbruikt op het strand, nodigt de promenade je uit om te winkelen en te eten.

Routebeschrijving in Google maps

18 – Noord-Gran Canaria

Northern Gran Canaria

Geniet van de hoogtepunten van Noord-Gran Canaria tijdens een dagtocht langs rumdistilleerderijen, bananenplantages en een weelderig landschap.

Stap binnen in de legendarische rumdistilleerderij Arehucas (een van de oudste rumkelders in Europa) waar je oog in oog staat met maar liefst 4308 Amerikaanse eikenhouten vaten! Leer meer over het distillatieproces en proef een aantal van hun complexe en zoete rums en sterke dranken!

Bekijk enkele van de mooiste bezienswaardigheden op Gran Canaria zoals de prachtige, op Gaudi geïnspireerde kerk, archeologische vindplaatsen en vissersdorpjes, evenals een nogal ongebruikelijke straatwaterval.

Geniet van de zon in de Valle de Agaete, waar koffie, tropisch fruit en wijngaarden hand in hand gaan. Houd daarna je camera gereed om uitzichten op de westelijke bergen vast te leggen.

19 – Coasteering

coasteering in Gran Canaria

Coasteering is de ultieme combinatie van wandelen, abseilen en snorkelen en wordt zeker een hoogtepunt van je reis naar Gran Canaria. Ontdek het unieke vulkaanlandschap van het eiland en laat de adrenaline pompen door over de oceaan te abseilen op hoogtes van meer dan 100 meter. Bezoek een aantal van de beste plekjes op Gran Canaria met je deskundige lokale gids en koel uiteindelijk af met een verfrissende duik.

Of wat dacht je van abseilen van watervallen in het regenwoud van Gran Canaria? Haal de innerlijke Tarzan in jezelf naar boven tijdens een trektocht door de weelderige Gran Canarische jungle en ontdek de twee indrukwekkende canyons van Cernicalos en Los Azulejos! Glijd van een paar korte watervalglijbanen en leer hoe je een abseiltouw moet gebruiken terwijl je je verwondert over de geologie.

20 – Casa de Colón

Casa de Colón, Gran Canaria

Wist je dat Christoffel Columbus in Casa de Colón verbleef tijdens zijn reis naar Amerika?

Dit 15e-eeuwse herenhuis in koloniale stijl staat trots in het historisch centrum van Las Palmas en beschikt over tentoonstellingen over de pre-Europese geschiedenis van de eilanden. Leer meer over het historische navigatiegereedschap dat Columbus tijdens zijn reis zou hebben gebruikt, oude kaarten en de modellen van zijn schepen.

Een bezoek aan het huis is een van de beste culturele activiteiten op Gran Canaria. Romantische binnenplaatsen, balkons met vakwerk en sierlijke deuren maken het tot het mooiste gebouw van de stad. Bekijk hun culturele kalender om te zien of er speciale evenementen zijn zoals klassieke muziekconcerten, boekpresentaties of filmvertoningen.



21 – Fietstochten in Maspalomas

bike tour in Gran Canaria

Trek er met het gezin op uit een maak een rustige fietstocht over de autovrije paden van Maspalomas. Stop bij het botanische park en probeer enkele van de 500 planten te identificeren die hier goed gedijen. Bezoek een oude archeologische vindplaats (een pre-Spaanse grot van de inheemse bevolking die bekend staat als La Cuevita Ayagaures) en de beroemde promenade van Meloneras voordat je je inspanningen beloont met een verfrissend drankje in een panoramische bar.

Tijdens een fietstocht kun je ook stoppen bij de enorme Ayagaures-dam voor een schilderachtig uitzicht op het grote stuwmeer. Vogelliefhebbers moeten hun ogen open houden voor watervogels!

Je kunt een fietstocht ook combineren met kameeltochten door de gouden duinen, perfect voor alle beginnende ontdekkingsreizigers.

22 – Duiktrips naar riffen en scheepswrakken

scuba diving in Gran Canaria

Doe je vinnen aan en stel je masker af voordat je de oceaan induikt voor een van de beste duiktrips op de Canarische Eilanden. Zwem langs scholen exotische rifvissen en kijk of je een octopus of twee uit een rotsspleet kunt zien gluren.

Ervaren duikers kunnen gezonken scheepswrakken en zeewanden vol leven verkennen en deze fascinerende vulkanische onderwaterwereld van dichtbij bekijken.

Populaire scheepswrakken zijn de twee Mogán-wrakken, 21 meter onder zeeniveau. Bekijk scholen knor- of trompetvissen die in en uit de overblijfselen zwemmen. Enkele van de beste riffen zijn de Pasito Blanco en de Arguineguin waar je je kleurrijke zachte koralen en pijlstaartroggen die over de rotsplateaus glijden kunt bewonderen.

23 – Escape rooms

escape rooms in Gran Canaria

Haal een namiddag lang de detective in jezelf naar boven en verken de stad Maspalomas of Las Palmas in een spannend ontsnappingsspel in de buitenlucht. Doe verschillende onderzoeken, voltooi quizzen en kom meer te weten over de omgeving en de plaatselijke bezienswaardigheden! De spellen variëren van het ontmaskeren van een moord tot het beschermen van de Speer van het Lot!

In Maspalomas is er ook een Escape Room met rock and roll en de jaren ’50 als thema, voor wie nostalgisch wordt tijdens het kijken van musicalfilms. Los het mysterie op om het middelbare schoolfeest te redden!

Als je in de buurt van San Bartolomé op vakantie bent, waarom waag je je dan niet eens aan hun uitdagende Escape Room met een bankthema? Los puzzels en raadsels op om de bank met succes te beroven en doorkruis daarbij verschillende oude gebouwen.

24 – De beste strandclubs

best beach clubs in Gran Canaria

Als je met je kinderen op vakantie bent, ga dan naar de Perchel Beach Club in Arguineguin waar je kunt genieten van een groot zwembad, een plonspark en een speeltuin. Als je met vrienden reist, ga dan naar de Chester Club in Puerto Rico, een van de beste strandclubs met twee zwembaden en een levendige sfeer. Stelletjes kunnen zelfs een dubbele ligstoel huren!

Voor een echt exclusieve sfeer breng je een dag door in de Blue Marlin Ibiza Sky Lounge op het dak van het Faro Hotel waar je kunt genieten van een prachtig uitzicht op het strand van Maspalomas en de vuurtoren. Koel af in het zwembad met uitzicht op zee in deze rustige intieme omgeving.

Je kunt ook naar de Maroa Island Club gaan met directe toegang tot de badzone en banken waar je achterover kunt leunen en helemaal tot rust kunt komen.

25 – Pico de las Nieves

Pico de las Nieves, Gran Canaria

Rijd voor ansichtkaartwaardige vakantiefoto’s naar het uitzichtpunt Pico de las Nieves en geniet van de sfeer rond het hoogste punt van het eiland. Bewonder het ononderbroken uitzicht over de diepe valleien en rotsachtige bergkammen van dit UNESCO biosfeerreservaat.

Voeg een vleugje magie toe door een bezoek te brengen bij zonsondergang, zodat je kunt zien hoe de hemel rood en oranje kleurt boven het glinsterende zeewater.

Natuurliefhebbers geven misschien de voorkeur aan een trektocht naar dit uitzichtpunt. Er zijn enkele geweldige begeleide wandeltochten naar de top van de piek.

De tocht, die 1949 meter boven zeeniveau plaatsvindt, duurt ongeveer vier uur en is ook geschikt voor beginners. Er zijn ook delen van de berg waar je kunt klimmen als je op zoek bent naar meer avontuur.

Routebeschrijving in Google maps



26 – Kajaktochten

kayaking in Gran Canaria

Bekijk het eiland vanuit een ander perspectief tijdens een kajakavontuur. Van alle activiteiten op Gran Canaria is dit een van de spannendste en je komt er wilde dieren en dramatische kliffen in overvloed tegen.

Peddel naar afgelegen baaien om te zonnebaden, te spelen op het strand en te genieten van een picknick midden in de natuur. Neem daarna een duik in de oceaan en tel alle kleurrijke vissen die je kunt zien tijdens het snorkelen in de zeereservaten.

Je kunt ook een leuke kanotocht maken vanaf het prachtige zandstrand van Alcaravaneras. Leer hoe je een kano bestuurt en hoe je het roer met je eigen voeten bedient!

27 – Segwaytours

segway segway segway tours in Gran Canaria

Waag je aan iets nieuws: een Segwaytour. Dit is een fascinerende manier om de stad te leren kennen waarbij je in korte tijd meer terrein en bezienswaardigheden op Gran Canaria kunt zien.

Rijd twee of drie uur lang op je eigen tweewieler langs de zuidkust waar je Maspalomas (een trendy vakantieoord) en het traditionele Meloneras ontdekt. Bezoek stadsparken, verken de beroemde stadspleinen en rijd op de promenades langs de kust.

Een alternatieve manier om van kust naar kust te reizen is via tours per e-scooter, of je kunt op een elektrische scooter door de berghellingen rijden.

28 – Via Ferrata van Gran Canaria

via ferrata in Gran Canaria

Waag je aan deze spannende stijl van rotsklimmen op de Via Ferrata van Gran Canaria. Mocht je een absolute beginner zijn, maak je geen zorgen, ook jij kunt Via Ferrata uitproberen. Met behulp van touwen en ladders verandert deze route over angstaanjagende kliffen in een toegankelijk avontuur. De naam ‘via ferrata’, wat ‘ijzeren weg’ betekent in het Italiaans, is een eerbetoon aan de metalen sporten die de klimmers helpen bij hun beklimming en afdaling. De tocht kan 2 tot 4 uur duren, afhankelijk van je conditie en de gekozen route.

Verken natuurlijke grotten die in de rotsen zijn gebouwd, vlieg 50 meter over een opwindende tokkelbaan of steek een steile touwbrug over! Zet je helm op en klauter de verticale muur van ijzeren treden op voor een adembenemend panoramisch uitzicht!

Bereid je voor op een absoluut hoogtepunt (letterlijk en figuurlijk) en maak onvergetelijke en blijvende herinneringen.

29 – Buggytours

buggy tour in Gran Canaria

Rijd over hobbelige paden en verborgen wegen en ontdek de minder bezochte delen van Gran Canaria. Verken traditionele dorpen en natuurparken, omringd door dramatische bergen en groene tropische ravijnen.

Laat je betoveren door glinsterende stuwmeren en de uitgestrekte Vallei van de Duizend Palmen, en stop voor een adempauze onderweg bij spectaculaire uitkijkpunten. Zorg dat je je camera en je gevoel voor avontuur bij je hebt.

Buggytours zijn erg leuk voor het hele gezin omdat je vastzit in een off-roadvoertuig met open kooi. Net zo episch, maar misschien geschikter voor reizigers die op zoek zijn naar meer adrenaline, zijn de quadtours die urenlange plezier beloven.

Spring op een vierwieler en ga de baan op. Er is ook een optie om een van de professionele tourrijders het stuur te laten nemen terwijl jij passagier speelt. Ga bijvoorbeeld naar Maspalomas of Fuerteventura. Elke tour verschilt in route, het is daarom geen slecht idee om de verschillende tochten te vergelijken om te zien wat ze precies te bieden hebben.

30 – Playa de Amadores

Playa de Amadores, Gran Canaria

Playa de Amadores staat bekend als een van de beste stranden van heel Gran Canaria en je begrijpt meteen waarom als je de idyllische 500 meter lange strook met wit zand en ongerept turquoise water bekijkt!

Het is het perfecte strand voor jonge gezinnen vanwege de beschutte baai waardoor het water minder gevoelig is voor stromingen.

Het strand ligt op loopafstand van verschillende restaurants en je kunt er ook ligstoelen huren. Voor een leuke gezinsactiviteit kun je ook een waterfiets huren!

Op een heldere dag kunnen strandgangers in de verte zelfs de berg Teide, die zich op Tenerife bevindt, aan de overkant van het water zien liggen!



31 – Paardrijtochten

horse riding in Gran Canaria

Van de kust tot het platteland, geniet van een ontspannende paardrijervaring waarbij je prachtige bezienswaardigheden op Gran Canaria ontdekt, zoals de kust en het platteland, en onderweg contact maakt met deze intelligente dieren.

Spring in het zadel en begin je tocht, waarbij je door wild terrein wordt geleid in de plaatsen Telde (aan de oostkust) of Arucas in het noordelijke deel van het eiland.

Te paard kun je echt genieten van de stilte van de dramatische vulkaanlandschappen, het zacht briesje dat door de palmen waait en de golven die tegen de rotsen slaan. Ga helemaal op in het hier en nu!

Privélessen en paardrijtochten rond de manege zijn geschikt voor jonge kinderen, en je kunt kiezen uit een sessie van 30 minuten of een uur.

32 – Tours in een Beetle Cabriolet

Beetle convertible tours in Gran Canaria

Verlaat de gebaande paden en verken de verborgen natuurwonderen van Gran Canaria in een open Beetle! Rijd door geurende dennenbossen, passeer een aloë vera-plantage, stop bij adembenemende uitzichtpunten en smul van een smakelijke Canarische picknick!

Andere hoogtepunten zijn het uitzicht op de stuwmeren en de Vallei van de Duizend Palmen!

Als je op zoek bent naar iets romantisch, kies dan voor een zonsondergangtour in een Beetle langs de Westkust! Rijd langs slaperige bergdorpjes en een majestueuze windmolen voordat je afdaalt naar de kust om een prachtige zonsondergang te bewonderen in Port Mogán. Kijk hoe het licht danst op het water voordat je verder gaat langs de ruige kust voor sensationele foto’s van de zonsondergang!

33 – Virtual Reality

VR Arena, Gran Canaria

Trek naar de VR Arena om over Parijs te vliegen, in het midden van een vulkaan te zweven of in een ander rijk te skateboarden.

Of neem plaats in een VR-stoel om een duik te nemen in de diepten van de oceaan of een adrenalinekick te krijgen terwijl je epische achtbanen uitprobeert.

Voor degenen die VR van een hoger niveau willen beleven, is er VR 360 die je volledig op je kop kan zetten zodat je levensechte bewegingen kunt ervaren terwijl je het opneemt tegen ruimteschepen. Strijd tegen je vrienden in de multiplayerruimte of probeer de VR-motorsimulator uit waarmee je een professionele coureur kunt worden!

34 – Mogan Yellow Submarine

yellow submarine in Gran Canaria

Verander in een diepzeeduiker en ga op avontuur onder de golven aan boord van de Mogan Yellow Submarine. Als je op zoek bent naar ongewone activiteiten op Gran Canaria, is dit een van de beste. Kijk vanuit het comfort van de onderzeeër door het raampje toe hoe exotisch zeeleven en scheepswrakken aan de oppervlakte opdoemen.

Houd je ogen open voor glinsterende scholen sardines die vlak voor je in het water schitteren. De onderzeeër bereikt een maximale diepte van 25 meter zodat je de bijzondere onderwaterwezens kunt zien die op de zeebodem leven. Luister naar het boeiende commentaar van de audiogids die je op de wrakken wijst en het ecosysteem beschrijft.

35 – Wijntours en -proeverijen

wine tasting tours in Gran Canaria

Stelletjes kunnen een romantische middag doorbrengen en prachtige wijngaarden bezoeken tijdens een van de interessante wijntours en -proeverijen. Gran Canaria heeft een uitstekend landschap voor de druiventeelt en er zijn dan ook een aantal wijnmakerijen te vinden op het eiland.

Als je aankomt bij Bodega Los Lirios, kun je in kleine groepen een rondleiding krijgen door de wijnmakerij met uitleg over het productieproces. Proef hun rode wijn vergezeld van kaas en broodplankjes.

Bodega San Juan wordt al meer dan 100 jaar door een familie gerund en is een biologisch wijnhuis dat ook rondleidingen door de wijngaarden biedt. Bezoekers kunnen daarnaast de wijnkelders of het wijnmuseum bekijken en er zijn ook proeverijen beschikbaar.

Kaasliefhebbers kunnen kiezen voor specifieke Canarische kaasproeverijen waar deskundige kaasrijpers de verschillende soorten melk, het kaasproductieproces en de rijping bespreken. Leer als een professional hoe je smaken eruit pikt en analyseer de verschillende texturen!

36 – Crocodilo Park

Crocodilo Park, Gran Canaria

Het Crocodilo Park biedt een veilig toevluchtsoord voor gestolen dieren of dieren die zijn gered door de Natuurbeschermingsdienst. Bezoekers kunnen een breed scala aan wilde dieren tegenkomen (niet alleen krokodillen, zoals de naam doet vermoeden), waaronder een lemuur, witte vos en een ara papegaai.

Ontmoet Guancho, ook wel de grootste krokodil van Europa genoemd (samen met 300 nijlkrokodillen), bekijk een Bengaalse tijger van dichtbij en kijk hoe de apen worden gevoerd! Leer meer over waar deze dieren oorspronkelijk vandaan komen en het belang van hun natuurlijke leefomgeving. Vergeet niet de bavianen en struisvogels te bekijken!

Het park ligt in de buurt van Agüimes, op slechts 20 minuten rijden van Maspalomas.



37 – Jetskitours

jetski in Gran Canaria

Stuiter per jetski over de golven tijdens een spannende oceaanexcursie die je ongetwijfeld natte kleren zal bezorgen. Suis onder imposante kliffen door en geniet van een ander perspectief op Gran Canaria vanaf het water. Mocht je een gevorderde jetskiër zijn, waarom oefen je dan niet een paar soepele bochten of probeer je je manoeuvreervaardigheden niet te perfectioneren? Scheur langs adembenemende stranden en ervaar een gevoel van vrijheid als je een versnelling hoger schakelt en tegen vrienden of familie racet.

Wees niet verbaasd als je gezelschap krijgt van de lokale zeebewoners, want dit is het domein van dolfijnen, schildpadden en zelfs walvissen. Houd je goed vast en geniet van de rit.

38 – Canyoningtochten

canyoning in Gran Canaria

Bereid je voor om nat te worden terwijl je rotsachtige kloven beklimt en van watervallen abseilt tijdens deze actieve canyoningtocht op Gran Canaria. Voel de adrenaline terwijl je van rotsen naar beneden glijdt en over rivierbeddingen klautert op zoek naar avontuur.

Word één met de natuur in deze afgelegen bergvalleien, altijd onder het toeziend oog van je ervaren instructeur. Geniet van de indrukwekkende vulkaanlandschappen om je heen en leer hoe het eiland al die jaren geleden is gevormd.

Veel canyoningtours nemen deelnemers mee naar de weelderige laurierregenwouden van de Telde! Neem een paar epische foto’s van je vrienden en familie in een wetsuit, abseilharnas en veiligheidshelm voor de watervallen!

39 – Cueva Pintada Museum en Archeologisch Park

Cueva Pintada Museum and Archaeological Park, Gran Canaria

Reis terug in de tijd met een bezoek aan dit nauwkeurig uitgegraven pre-Spaanse dorp, een overblijfsel van het leven voordat de Europeanen op de eilanden aankwamen. Leer hoe deze mensen leefden en bewonder de huizen en grotten die ze achterlieten.

Het hoogtepunt is de Painted Cave, waar oogverblindende rotskunst een verhaal van cultuur en nederzettingen illustreert. Hoewel historici de betekenis achter de geometrische patronen en abstracte vormen in de schilderingen niet kunnen achterhalen, is het waarschijnlijk dat deze artistieke voorstellingen door de inheemse Guanche stammen werden gebruikt voor heilige rituelen!

Bekijk de voorwerpen die tijdens archeologische opgravingen zijn verzameld, zoals fragmenten aardewerk, oude sieraden, stenen gereedschappen en zelfs menselijke resten!

Routebeschrijving in Google maps

40 – Angry Birds Activity Park

Angry Birds Activity Park, Gran Canaria

Met 20 verschillende attracties zal dit activiteitenpark je zeker uren bezig houden en vermaken!

Stuiter rond op de trampolines, probeer de tokkelbanen uit, zoef rond in de formule 1-go carts, zoek verkoeling in de verfrissende plonszone of oefen je putvaardigheden op de leuke minigolfbaan!

Vergeet niet om het kasteel van Koning Varken te verkennen of waag je aan parkour! Er zijn ook genoeg klimmuren voor kinderen die op zoek zijn naar een uitdaging. Met een dagticket kun je het park verlaten en weer binnengaan voor een lunchpauze. Er is ook een 10D-bioscoop op het terrein tegen een kleine toeslag.

41 – Karting

karting in Gran Canaria

Raas over het buitencircuit bij Racing Kart Maspalomas, versierd met protex-beschermingbeugels voor optimale veiligheid. Er zijn karts voor het hele gezin; van wedstrijdkarts, karts voor volwassenen, junior karts, dubbele karts tot karts voor kinderen!

Ook bij de Gran Karting Club zijn er veel verschillende karts om uit te kiezen en ze hebben zelfs drie aparte circuits voor verschillende niveaus. Ze zijn gevestigd in Bahia Feliz, net ten oosten van Maspalomas en hebben al meer dan 35 jaar ervaring met karten!

Verbeter je racetijd terwijl je de bochten van het circuit onder de knie krijgt. Voel de sensatie van snelheid maken terwijl je het opneemt tegen vrienden en familie!



42 – Sioux City Park

Sioux City Park, Gran Canaria

Reis van Europa naar Amerika en waan je in een scène uit een ouderwetse westernfilm of in het “Wilde Westen” tijdens een uitstapje naar Sioux City Park.

Dit unieke themapark werd gebouwd met het idee om een echte stad uit het Wilde Westen in de V.S. na te bootsen en is de plek waar je je cowboyfantasieën kunt uitleven. Het park ljkt wel recht uit een Western te komen, met een saloon, en boeiende shows die worden opgevoerd door getalenteerde acteurs.

Woon zeker de show van de “paardenfluisteraar” of de “bankoverval” bij en je kunt er ook geweerduels bekijken en western dansen.

43 – Paraglidevluchten

paragliding in Gran Canaria

Paragliden is een van de spannendste activiteiten op Gran Canaria, want er gaat niets boven vliegen over dramatische vulkaanlandschappen. Geniet van het uitzicht op het eiland vanuit vogelperspectief terwijl je zachtjes door de lucht zweeft – je ervaren piloot zorgt ervoor dat je alles vanuit elke hoek ziet.

Geniet van ongelooflijke panoramische uitzichten op kliffen en stranden en kijk of je andere eilanden ver op zee kunt zien liggen.

Gelukkig heb je geen eerdere vliegervaring nodig! Je voelt je helemaal op je gemak dankzij de ervaren vlieginstructeur die alles onder controle heeft. De vluchten duren meestal zo’n 20 minuten, maar er is ook de mogelijkheid om cursussen van een hele dag te volgen voor degenen die hun theoretische kennis willen bijspijkeren en hun vaardigheden in de praktijk willen toepassen.

44 – Supercar Gran Canaria

Supercar Gran Canaria

Heb je er ooit van gedroomd om een ritje te maken in een Ferrari 360 F1, een Aston Martin of een Lotus Evora 5? Kies je favoriete superauto en voel je als James Bond terwijl je rondjes rijdt op het circuit van Maspalomas. Je wordt begeleid door een professionele instructeur die je, als bijrijder, tips geeft over hoe je het motorvermogen beheerst en hoe je de bochten neemt. Dit is een unieke ervaring voor autofanaten!

Als je geen fan bent van racen, biedt Supercar Gran Canaria ook leuke buggytours uit de jaren 70! Stap van de racecircuits af en ontdek het eiland aan het stuur van een geweldige retro buggy met open dak!

45 – Bungeejumpen

bungee jumping in Gran Canaria

Krijg een totale adrenalinekick terwijl je in vrije val naar beneden valt (vastgebonden aan een touw). Wie dapper genoeg is kan zich wagen aan een bungeesprong!

Stap op de rand, waag de sprong en voel hoe de zwaartekracht zijn werk doet en je het gevoel geeft dat je, al is het maar voor een seconde, kunt vliegen.

De hoogste bungeejump van de Canarische Eilanden bevindt zich hier op Gran Canaria bij de brug van La Calzada. Ervaar de sensatie terwijl je vanaf 25 meter naar beneden wordt gekatapulteerd. Of voel je hart sneller kloppen als je bungeejumpt vanaf de kliffen van het strand van El Puertillo!

46 – Playa de Güigüí

Playa de Güigüí, Gran Canaria

Playa de Güigüí is een van de beste stranden en bezienswaardigheden op Gran Canaria dankzij de afgelegen ligging en het indrukwekkende landschap.

Plons door de golven, ren over het gouden zand of wandel door uitdagende ravijnen ver buiten de gebaande paden – de keuze is aan jou!

Playa de Güigüí is een populaire halte onder wandelaars omdat verschillende wandelpaden vanuit La Aldea de San Nicolás langs dit strand passeren. Al wandelend langs deze dramatische, ongerepte kustlijn kun je prachtige foto’s maken. Dit wilde strand is ook de perfecte plek om meeuwen en haviken rond de kliffen te zien cirkelen!

Geniet van de natuur op dit afgelegen stuk strand. Je kunt dit strand te voet of per boot bereiken, afhankelijk van hoe avontuurlijk je je voelt.

Routebeschrijving in Google maps



47 – Rotsklimmen in de vallei van Fataga

rock climbing in Gran Canaria

Ga op een buitengewoon rotsklimavontuur in de adembenemende vallei van Fataga  bij het ontzagwekkende La Sorrueda. Met zijn rijke erfgoed en legendarische basaltformaties lokt dit verborgen juweeltje uitdagende klimmers van over de hele wereld.

Ontdek de evolutie en triomf van het rotsklimmen in deze adembenemende hoek van Gran Canaria. Ontketen je innerlijke ontdekkingsreiziger en bereid je voor om betoverd te worden door de spannende routes en uitdagingen die op je wachten. Klimmen helpt niet alleen om te ontstressen, maar zorgt ook voor een uitstekende training van je hele lichaam en een belonend gevoel van prestatie! Volg je instructeur en leer essentiële klimhacks en -vaardigheden zoals het leggen van de juiste knopen, het omgaan met touwen, het bouwen van veilige ankers en abseilen.

48 – Helikoptervluchten

helicopter tours in Gran Canaria

Vier je een speciale gelegenheid tijdens je vakantie naar Gran Canaria of ben je hier op huwelijksreis? Helikoptervluchten bieden reizigers iets unieks, want je kunt boven de wolken genieten van de natuur en het prachtige landschap.

Je kunt kiezen uit een aantal verschillende vluchtopties die elk een andere route afleggen, zwevend over valleien, ravijnen, stuwdammen of oceanen. Informeer hier van tevoren naar, zodat je gegarandeerd het landschap van je voorkeur te zien krijgt tijdens de vlucht.

De duur van de helikoptervlucht varieert ook, van acht minuten tot 20 minuten vliegen, het hangt af van de tour die je kiest.

49 – Bananenmuseum

Banana Museum, Gran Canaria

Heb je ooit voet gezet op een bananenplantage? Leer meer over de teelt van dit heerlijke fruit tijdens een rondleiding waar je dertien verschillende soorten bananen kunt zien! Ontdek wanneer de bananenoogst plaatsvindt en met welke uitdagingen boeren te maken krijgen om een optimale oogst te produceren.

Proef bananenproducten zoals cosmetica, jam en zelfs bananenwijn terwijl je geniet van het prachtige uitzicht over de Atlantische Oceaan en het Canarische platteland.

De bananenplantage Hacienda La ReKompensa heeft een speciaal educatief interpretatiecentrum dat is gevestigd in een gerestaureerd traditioneel Canarisch huis, zodat bezoekers zich kunnen voorstellen hoe de architectuur er in de 19e eeuw uitzag.

50 – Mundo Aborigen Park

Mundo Aborigen, Gran Canaria

Kom meer te weten over de plaatselijke geschiedenis, cultuur en tradities in het openluchtpark Mundo Aborigen, een cultureel verrijkende ervaring.

Dit nieuwe themapark heeft als doel bezoekers te onderwijzen over de geschiedenis van de eerste bewoners van de Canarische Eilanden d.m.v. een openluchtmuseum. Al wandelend kun je ontdekken hoe het dagelijks leven er meer dan 2000 jaar geleden uitzag en meer dan 100 levensgrote standbeelden te zien krijgen.

Ontdek de woonstijl van de inheemse Guanche-bevolking en leer meer over hun rijke culinaire tradities en religieuze en spirituele overtuigingen en ceremonies!

Het park ligt bovenop de overblijfselen van een oorspronkelijke archeologische vindplaats en er is een klein museum waar rots- en steensnijwerk wordt tentoongesteld!

51 – Spa-ervaringen

spa experience in Gran Canaria

Ervaar een spacircuit dat is opgenomen in het natuurlijke vulkanische gesteente in de Om Spa Lopesan Costa Meloneras & Om Thalasso Lopesan Villa del Conde. Dit circuit neemt gasten mee op een zintuiglijke reis van het tropische Midden-Oosten naar de ijzige Noordpool tot de mineraalrijke Himalaya!

Of breng een middag door in de Bohemia Suites & Spa met zowel een binnen- als buitenspa. Verwijder gifstoffen in de Finse sauna, ontspan met de onderwaterstralen in het vitaliteitsbad, verbeter je bloedsomloop met de ijsfontein voordat je tot rust komt in het flotarium.

Scrub en reinig tijdens een aloë vera-ritueel in de Be Aloe Spa by Sheraton Gran Canaria of kies voor een van hun kalmerende anti-stress massages.



52 – Parachutespringen

skydiving in Gran Canaria

Dit eiland is een waar paradijs voor adrenalinejunkies. Parachutespringen is nog zo’n activiteit in Gran Canaria om van het lijstje af te vinken. Bereid jezelf, en je hartslag, voor als je uit een vliegtuig op 3500 meter hoogte stapt en vervolgens samen met de instructeur een tandemsprong maakt.

Draai, schreeuw en val naar beneden met snelheden tot 200 kilometer per uur in minder dan een minuut, wat veel langer aanvoelt als je letterlijk door de lucht aan het freefallen bent…

Als je zenuwen je parten spelen, maar je de ervaring toch graag wilt meemaken, kun je ook indoor skydiven in een windtunnel bij FLY Gran Canaria.

53 – Golfen

golf in Gran Canaria

Laat je vaardigheden zien op een van de golfbanen van Gran Canaria.

Onder wuivende palmbomen en een zilte zeebries ligt de golfbaan van Maspalomas, in het zuiden van het eiland. Deze golfbaan, bestaande uit 18 holes, werd ontworpen door Mackenzie Ross (die in de 20e eeuw veel banen in Europa heeft ontworpen).

Anfi Tauro Golf, omringd door glooiende heuvels en met zicht op zee, is een kampioenschapsbaan en biedt spelers ook 18 holes om aan te pakken.

Speel en verblijf in het Salobre Hotel met zijn eigen Salobre Golfbaan die over drie verschillende lussen en 18 holes beschikt.

Minigolf is altijd een geliefde activiteit onder jongere kinderen. Neem daarom de kleintjes mee naar Minigolf Gran Canaria dat drie locaties heeft verspreid over het eiland.

54 – Ziplinen

zip lining in Gran Canaria

De zipline-avonturen op Gran Canaria zijn echt bijzonder, want je zoeft door een inheems landschap bij het dorpje Santa Lucía de Tirajana. Dit charmante bergdorpje bevat veel traditionele Canarische architectuur, zoals witgekalkte huizen met houten balkons en zelfs enkele grotwoningen die in de rotsen zijn uitgehouwen!

Nadat je een veiligheidsbriefing hebt gekregen, tokkel je over een lijn van 50 of 30 meter met het open, bergachtige terrein op de achtergrond. Voel de adrenaline pompen en adem de frisse zuurstof van het platteland in terwijl je door de lucht zweeft!

Dit gebied staat bekend om zijn buitenactiviteiten en de meeste zipline-excursies worden gecombineerd met een andere avontuurlijke sport zoals bergbeklimmen of abseilen.

55 – Caldera de Bandama

Caldera de Bandama, Gran Canaria

Enkele van de beste uitzichten op Gran Canaria vind je op het uitkijkplatform aan de rand van de Caldera de Bandama. Deze 1000 meter brede en 200 meter diepe vulkaankrater heeft een top, Pico de Bandama, waar je naartoe kunt rijden.

Gelukkig is deze bijzondere vulkaankrater niet meer actief en naar schatting vond de laatste vulkaanuitbarsting zo’n 2000 jaar geleden plaats!

Avontuurlijke bezoekers kunnen de kraterbodem verkennen, waar zich een verlaten boerderij bevindt die ooit toebehoorde aan een Nederlandse boer die hier druiven verbouwde. Bewonder opvallende geologische rotsformaties en observeer de weelderige vegetatie van pijnboombossen, olijfbomen, palmen, drakenbomen en jeneverbessen.

Kijk of je een reuzenhagedis van Gran Canaria kunt zien zonnebaden tussen het struikgewas!

Routebeschrijving in Google maps

56 – Anfi Beach

Anfi Beach, Gran Canaria

Anfi Beach is geliefd om zijn parelwitte zand, tropische palmbomen en mediterraanblauwe oceaan. Het strand is populair bij allerlei soorten reizigers, of je nu met je gezin komt, met z’n tweeën of met een stel vrienden. Het is bovendien de thuisbasis van het Anfi Beach Club resort.

Deze kunstmatige baai is niet alleen gewaardeerd vanwege de omgeving, het is ook een populaire bestemming voor toeristen die op zoek zijn naar een overvloed aan watersporten en strandactiviteiten.

Jetskiën en stand-up paddleboarden (suppen) zijn erg populaire wateractiviteiten om te proberen omdat de oceaan meestal kalm is. Ben je op zoek naar iets met meer sensatie en spanning? Waag je dan aan flyboarden boven het water!



57 – Aqualand Maspalomas

Aqualand Maspalomas, Gran Canaria

Liefhebbers van een goed waterpark hoeven niet verder te zoeken dan het enorme Aqualand in Maspalomas! Laat de adrenaline pompen op steile glijbanen zoals de Anaconda en de Kamikaze (de namen zeggen al genoeg!).

Glijd van de glijbaan Mamut op een dynamisch vlot of race tegen familie en vrienden terwijl je naar beneden suist over de acht verschillende banen van het epische Water Labyrinth.

Kinderen kunnen zich fantastisch vermaken in de Kidzworld zone, vol met veel kleinere glijbanen, een plonsbad en een gigantische kantelemmer! Ouders kunnen hun vermoeide spieren laten rusten in het grote bubbelbad met hydromassage of lekker achterover leunen op een drijver en genieten van de hete Canarische zon!

58 – Parasailvluchten

parasailing in Gran Canaria

Geniet van het oceaanzicht van bovenaf tijdens een parasailvlucht boven de Atlantische Oceaan terwijl je tot 150 meter boven de zee vliegt.

Vanaf het strand van Anfi of Taurito ga je eerst aan boord van een speedboot die je het water op brengt. Vanaf hier begint je parasailvlucht.

Goed vastgemaakt in zweefstoelen (en vastgemaakt aan de boot) voel je je als een vogel in de lucht terwijl de parachute je door de lucht trekt. Geniet tijdens je vlucht van het uitzicht op de kustlijn en je hebt de keuze uit een rit van acht of 15 minuten.

Als je geen zin hebt om zo hoog boven het water te vliegen, kun je ook wakeboarden! Leer de basis tijdens een beginnerssessie of verbeter je vaardigheden, trucs en manoeuvres voor degenen die al ervaring hebben!

59 – Yogalessen

yoga in Gran Canaria

Oproep aan alle yogi’s; haal je training in met een magische yogales tijdens je vakantie.

Tijdens deze 1,5 uur durende Yin-yogales die plaatsvindt op het buitenterras van een privéstudio worden niet alleen je spieren en lichaam gestretcht, maar ook je geest. De les is geschikt voor alle niveaus, inclusief beginners, maar let op… Yin is een zachte vorm van yoga, die werkt aan het versterken van het lichaam door houdingen lang aan te houden.

Als je een nieuweling bent of je gewone routine een beetje wilt opschudden, probeer dan eens een privéles luchtyoga. Alle benodigdheden zijn aanwezig, dus spring in je hangmat en leer hoe je kunt buigen, draaien en je lichaam kunt trainen in de lucht. Deze lessen duren ook 1,5 uur.

60 – Jetboottochten

jet boat in Gran Canaria
Met dank aan Water Sports Luis Molina

Laat de adrenaline de overhand nemen terwijl je over het water scheert tijdens een jetboottocht vol actie. Dit is het ultieme hogesnelheidsavontuur, met alle kronkels en scherpe bochten die je verwacht van deze speciaal ontworpen boten.

Jetboattours vertrekken vanuit Mogán of El Taurito. Een jetboottocht kan worden opgenomen in een pakket met andere avontuurlijke watersporten, zoals een jetski-ervaring en parasailing!

Geniet van de sensatie van het water dat je wangen natmaakt terwijl je gilt van plezier. Vergeet niet om het dramatische landschap in je op te nemen, ook al is het misschien een beetje wazig.

61 – Rooftop bars

best rooftop bars in Gran Canaria

Probeer een cocktail bij Alis Rooftop Lounge Bar Las Palmas (’s avonds geopend voor drankjes.) In het weekend kun je er genieten van live muzieksessies terwijl je de baai en de skyline van de stad bij zonsondergang bewondert. Of neem plaats in de comfortabele ligstoelen van het stijlvolle Rocktop La Peregrina voor een geweldig uitzicht op de bibliotheek van het Plaza de las Ranas en de kathedraal.

Als je trek hebt, probeer dan de smakelijke tapas bij Rooftop & Terrace Aloe met uitzicht op het gouden strand van Las Palmas. Ga voor een futuristische sfeer naar de Zambra Skybar aan de Costa Adeje met een glazen hangend zwembad of doe het rustig aan in de moderne Sky Bar Lumm in Las Palmas waar je sangria kunt drinken en de haven kunt bewonderen.



62 – De beste restaurants

best restaurants in Gran Canaria

Plan je een romantisch avondje uit of ben je gewoon op zoek naar de beste restaurants in de stad? Hier zijn een aantal fantastische eetgelegenheden waar je uit kunt kiezen.

Laten we met een knaller beginnen: Los Guayres, bekroond met één Michelin-ster, belooft een avond vol haute gastronomie, maar presenteert de gasten nog steeds de klassieke smaken van de Canarische Eilanden.

Een andere etablissement met één ster is Poemas van Hermanos Padrón. Het weelderige interieur van het restaurant past goed bij het luxe menu.

Voor een fusie van smaken en een aantal uitstekende veganistische opties, is Qué Leche de uitverkoren winnaar. Dit restaurant werd overigens bekroond met een Michelin bib gourmand.

Naast de met Michelinsterren bekroonde restaurants, zijn er nog andere fantastische eetgelegenheden. Een verborgen juweeltje midden in Telde is La Tunera, waar tapas met ongewone smaken op het menu staan. Voor gedurfde en pittige lokale gerechten reserveer je een tafel bij El Arrosar.

Geniet van fijne stukken vlees, sushi en bao buns bij Asador Las Lilas Carrizal BBQ en grill restaurant, of reserveer van tevoren een tafeltje bij Deliciosa Marta, geliefd om zijn sfeervolle omgeving en fijne dinerervaring.

63 – De beste uitgaansgelegenheden

best nightlife in Gran Canaria

De Piccadilly Music Pub biedt een van de beste uitgaansgelegenheden in Puerto Rico met quiz- en karaokeavonden, gezelschapsspelletjes en levendige dansmuziek. Als je op zoek bent naar Belgische biertjes, sportwedstrijden op tv en leuke muziek uit de jaren 80, ga dan naar de Wigwam Cocktail Bar bij de jachthaven.

Of nip aan cocktails van wereldklasse en probeer de Franse wijnen bij Eiffel Bar aan Playa del Ingles. Zak weg in de comfortabele stoelen en nip van je strawberry daiquiri terwijl je mensen voorbij ziet wandelen.

Verwacht in Playa del Ingles veel flamboyante extravagantie als je een avond doorbrengt in Sparkles Showbar met karaoke en spectaculaire komische dragshows. Voor meer cabaret kun je ook Ricky’s Cabaret Bar proberen, met oogverblindende dragqueens en geweldige bediening aan tafel.

Hoe bereik je Gran Canaria?

Als je aankomt op Gran Canaria International Airport (ook wel Las Palmas Gran Canaria Airport genoemd), hoef je geen vervoer naar je accommodatie te regelen. In plaats daarvan kun je vooraf luchthaventransfers in Gran Canaria boeken.

De luchthaven ligt op 20 minuten rijden van het stadscentrum en je privéchauffeur brengt je rechtstreeks van het vliegveld naar je verblijf. Er zijn ook transfers beschikbaar voor als je het eiland verlaat.

Waar verblijven op Gran Canaria?

Benieuwd hoe de accommodatie in Gran Canaria eruitziet?

Het Salobre Hotel Resort & Serenity, omringd door woestijnachtige fauna, is een vijfsterrenverblijf en is in elk opzicht een streling voor het oog. Het hotel beschikt over twee eigen golfbanen, een uitstekende fitnessruimte met uitzicht op de bergen en een buitenzwembad dat is uitgerust met therapeutische massagestralen!

Het moderne en koele Lopesan Costa Meloneras Resort & Spa, alleen voor volwassenen, ligt op 800 meter van het strand en is geliefd bij koppels.

Het luxe Lopesan Baobab Resort is van dezelfde eigenaar maar heeft een compleet andere uitstraling en is geïnspireerd op Afrika.

Weg van de drukte ligt het Resort Cordial Santa Águeda, met de oceaan voor de deur. Kies uit appartementen met twee of drie slaapkamers en een eigen zwembad.

Reis je met jonge kinderen? Het Radisson Blu Resort & Spa is een geweldige gezinsvriendelijke keuze. Het Radisson ligt op slechts 1 kilometer afstand van Puerto de Mogán en heeft een uitstekend kinderzwembad met een Kids Club met verschillende activiteiten om de kleintjes te vermaken.

Bezoek je Gran Canaria met een budget?

Het is niet omdat je reist met een budget dat je niet van een nieuwe stad kunt genieten. Een geweldige manier om geld te besparen tijdens je reis naar Gran Canaria, is door een (of meerdere) free walking tour te volgen!

Laat je rondleiden door de oude stad, verken het stadscentrum en de meest iconische plekken, attracties en monumenten, of trek door kleine kustplaatsjes met een deskundige gids.

Bekijk de Family TUI Pass die je toegang geeft tot 7 van de leukste gezinsattracties op het eiland, waaronder het Palmitos zoölogisch park, het Poema del Mar aquarium, een kamelentocht door Maspalomas en nog veel meer!

Waar ga je nu heen?

Kijk eens naar de meerdaagse reizen vanuit Gran Canaria, waaronder meerdaagse PADI open water duikcursussen of intensieve kitesurfcursussen in Maspalomas.

Alhoewel Gran Canaria een van de hoofdeilanden is, is Tenerife het grootste van de Canarische Eilanden. Je kunt dit eiland bereiken door een openbare veerboot (een tot twee uur) of een speedboottocht te nemen naar de overkant vanaf Gran Canaria.

Er zijn nog andere activiteiten en bezienswaardigheden op Tenerife om je tijd op dit eiland compleet te maken. Geniet van een dagje op zee op een stijlvol jacht, beklim een vulkaan, ga sterren kijken en walvissen spotten.

Lanzarote ligt een stuk verder weg van Gran Canaria. Je kunt er rechtstreeks naartoe vliegen of een vijf uur durende boottocht naar het eiland maken. Verken de ondergrond van het eiland, ga strandhoppen, bekijk piratengrotten of waag je aan een van de vele andere actviteiten of bezienswaardigheden op Lanzarote die je zeker niet links mag laten liggen.

Geschiedenisliefhebbers kunnen op Fuerteventura ook fascinerende activiteiten ondernemen, zoals een bezoek brengen aan het Betancuria Museum voor Archeologie en Etnografie, of de traditionele windmolens van het eiland verkennen die getuigen van het agrarische verleden.

Slotopmerkingen

Van avontuurlijke activiteiten tot luie stranddagen, Gran Canaria is een idyllische locatie om naartoe te reizen tijdens je vakantie op de Canarische Eilanden. Er is zoveel te doen op Gran Canaria, van kameelrijden door de dorre zandduinen van Maspalomas en wandelen langs indrukwekkende vulkanische rotsformaties tot dolfijnen spotten tijdens spannende bootexcursies.

Wat zijn jouw favoriete activiteiten of bezienswaardigheden op Gran Canaria of op een van de andere Canarische Eilanden? Deel het met ons in de reacties hieronder.

We wensen je, zoals altijd, een goede reis!

Jolien Follens werkt als Dutch Content Localization Manager bij TourScanner. Ze is al van jongs af aan gepassioneerd door schrijven en koos daarom voor een master in de Journalistiek na het afronden van haar master in de Taal- en Letterkunde. Na haar studies ging ze aan de slag als vertaler en content editor om uiteindelijk bij TourScanner haar liefde voor schrijven te combineren met haar andere grote passie: reizen. Ze woonde al in België, Malta en Italië en reisde een jaar lang de wereld rond. Ondertussen staan er 33 landen op de teller en blijft haar verlanglijstje ellenlang. Staan nog op het programma: Canada, Japan, de Balkan, Zuid-Afrika, Colombia, Sri Lanka, Costa Rica, en nog veel meer!