Bezienswaardigheden op Tenerife

Tenerife, thuisbasis van de hoogste top van Spanje en enkele van de meest unieke landschappen ter wereld, verwelkomt al lange tijd bezoekers aan haar zonovergoten kusten.

Het eiland biedt een indrukwekkende selectie van contrasterende ervaringen. Of je nu wilt een vulkaan beklimmen, snorkelen met schildpadden of ontspannen op de zandstranden, er is voor elk wat wils.

Deze voormalige oude hoofdstad staat bol van de historische bezienswaardigheden, van natuurlijke sites tot door de mens gemaakte bouwwerken zoals kathedralen en kastelen. Breng de dag buiten door en bewonder de verschillende landschappen of probeer een van de vele leuke activiteiten uit.

Geniet van wijntours langs wijngaarden en kaasproeverijen op het noordelijke platteland, en verken nationale parken en plaatselijke dorpjes. In het zuiden kun je achterover leunen en genieten van eindeloze stranddagen, een ongelooflijke selectie restaurants en het resortgevoel van het eiland.

Maak foto’s van unieke architectuur uit een ver verleden terwijl je over de geplaveide paden van de oude stadjes slentert.

De meeste reizigers verblijven in Costa Adeje in het zuiden of in Puerto de la Cruz in het noorden.

Hier is de ultieme lijst met de beste activiteiten en bezienswaardigheden op Tenerife.

Wil je meteen aan de slag? Blader dan nu door onze catalogus!

1 – Zeiltochten

Sailing boat tour in Tenerife

Voel de oceaannevel op je gezicht tijdens een leuke zeiltocht op Tenerife terwijl je langs torenhoge kliffen vaart en walvissen ziet ronddartelen in de warme Atlantische Oceaan. Avonturiers kunnen snorkelen met schildpadden en roggen en daarna ontspannen met een lunch en een glas mousserende wijn op het dek.

Terwijl je over het water glijdt, kun je dolfijnen hun backflips zien oefenen. Dit is vooral magisch als de zon onder de horizon zakt.

Een tweede leuke manier om de kustlijn te verkennen is door deel te nemen aan een jetboattour. Deze tochten zijn geschikt voor kleine groepen en zoeven twee tot vier uur lang door het zuiden van Tenerife, waarbij je kunt stoppen om in afgelegen baaien te zwemmen en onderwater op verkenning te gaan.

Op zee passeer je langs enkele van de mooiste natuurlijke bezienswaardigheden op Tenerife, zoals de vulkaan Montaña Grande, het dorp El Palmar en Malpaís de Rasca (een beschermd natuurgebied).

2 – Loro Parque

Loro Park

Loro Parque, dat zichzelf een ‘moderne dierentuin’ noemt, is de thuisbasis van meer dan 400 verschillende diersoorten. Dit park helpt voortdurend bij het redden, rehabiliteren en vervolgens weer vrijlaten van de dieren in hun natuurlijke omgeving.

Rode panda’s, papegaaien, westelijke laaglandgorilla’s, zeeleeuwen, lemuren, schildpadden, luiaards en flamingo’s zijn maar een paar voorbeelden van de verschillende zoogdieren, vogelsoorten en waterdieren die er te zien zijn.

Stap aan boord van de Loro Parque Free Express Train en reis door het park, of kies voor de 90 minuten durende Discovery Tour en krijg een rondleiding door de privégedeelten van het park. Er zijn genoeg ruimtes voor kinderen, waaronder de speeltuin Kinderlandia.

3 – Kajaktochten

kayaking Tenerife

Peddel door zeereservaten op zoek naar dolfijnen en schildpadden tijdens een van de beste kajaktochten op Tenerife. Drijf onder kliffen, verken verborgen baaien en ontdek geheime grotten die verscholen liggen aan de kust.

Bij bepaalde tochten kun je zwemmen en snorkelen op beschutte plekjes, terwijl kajaktochten bij zonsondergang een vleugje romantiek aan de dag toevoegen.

Bekijk en bewonder de torenhoge kliffen van de Gigantes vanuit je comfortabele kajak of vertrek vanuit het rustige water van het strand van Los Cristianos en peddel naar de spectaculaire rotsen van Guaza. Tijdens deze kajaktocht kun je langs de mysterieuze Palmar-grot varen, een populaire duikplek.

4 – Walvissafari’s

Whale watching Tenerife

Walvissen kijken op Tenerife is een van de absolute hoogtepunten van je vakantie. Bultruggen en grienden worden het hele jaar door gespot. De grienden worden door de lokale bevolking ‘calderones’ genoemd en ze reizen meestal samen in hechte groepen of ‘pods’. De majestueuze grienden voeden zich graag met de overvloedige inktvis, heek en lantaarnvissen die in de kustwateren van Tenerife te vinden zijn.

Je kunt ook dolfijnen tegenkomen die door de golven springen en schildpadden die opduiken aan het zeeoppervlak. Houd je ogen open voor onechte karetschildpadden en groene zeeschildpadden.

Smul van je lunch, neem een duik in de oceaan en ontspan op het dek van je catamaran of jacht. Vergeet je snorkel niet in te pakken!

5 – Santa Cruz de Tenerife

Santa Cruz de Tenerife

Free walking tours in Santa Cruz de Tenerife zijn de beste manier om de bezienswaardigheden van deze bruisende stad te ontdekken. Ontdek verborgen steegjes en rotsschilderingen aan zee voordat je op zoek gaat naar souvenirs gemaakt van lava op de Afrikaanse markt.

Wandel over zonnige pleinen terwijl je ervaren gids je insidergeheimen verklapt en bijvoorbeeld onthult waar je de beste plaatselijke zoetigheden kunt vinden.



6 – De berg Teide

Teide National Park, Spain

Trek je wandelschoenen aan en doorkruis dramatische lavavelden terwijl je de Pico del Teide beklimt. Of stap in de kabelbaan en geniet van het panoramische uitzicht op de caldera terwijl je naar de top klimt.

Een tour naar de berg Teide is een van de meest unieke activiteiten en bezienswaardigheden op Tenerife. Je staat tenslotte niet elke dag op de top van een vulkaan.

Als je op zoek bent naar een beetje adrenaline, dan kun je je wagen aan een adembenemende paraglidingvlucht, van Pico del Teide naar Puerto de la Cruz. Onderweg geniet je van een geweldig uitzicht op het prachtige landschap van het eiland.

Deze berg is ook een interessante bestemming voor fietsliefhebbers. Een van de populairste fietspaden ligt namelijk op weg naar de vulkaan en rond de berg zelf. Fietstochten in dit gebied zijn niet voor bangeriken en enige conditie is vereist.

7 – Teleférico del Teide

Mount Teide cable car

Bedwing het hoogste punt van Spanje zonder je in het zweet te werken en word beloond met een adembenemend uitzicht over het eiland. De dramatische beklimming met de kabelbaan zal je de adem benemen. Zorg dus dat je je camera bij de hand hebt.

De spectaculaire kabelbaan brengt je in acht minuten tijd naar een hoogte van 3555 meter boven zeeniveau! Bewonder de opvallende vulkaankraters onder je en het buitenaards ruige landschap dat eruitziet alsof je je op mars bevindt!

Kleed je warm aan en verken de rotsachtige vulkanische wandelpaden die langs de top lopen. Kies voor een avondtour op de Teide om de zonsondergang te zien, een van de beste activiteiten op Tenerife.

8 – Masca

Masca Tenerife

Geniet van adembenemende uitzichten terwijl je over dramatische begpassen rijdt en haarspeldbochten neemt op weg naar het piepkleine bergdorpje Masca. De reis er naartoe is net zo mooi als de nederzetting zelf, die verscholen ligt in een afgelegen kloof in het Nationaal Park Teno.

Verken dit historische dorp al wandelend en bezoek de kerk, kom meer te weten over piraten en geniet van een lunch in een restaurant met een geweldig uitzicht.

9 – Kliffen van Los Gigantes

Los Gigantes Cliffs

De beste manier om deze imposante kliffen te bewonderen is vanaf het water. Stap dus aan boord van een boot en geniet van een van de meest dramatische landschappen van Tenerife. Veel boottochten in Los Gigantes bieden de mogelijkheid om walvissen te kijken, te zwemmen en te snorkelen.

Je kunt ook een kajaktocht maken en de kliffen van Los Gigantes op je eigen tempo bewonderen terwijl je door het gebied peddelt. Kom tot rust in het kristalheldere water (vergeet je snorkelspullen niet!) en geniet van een geweldig zicht op het verbluffende vulkaanlandschap.

Degenen die liever aan wal blijven, kunnen Los Gigantes bezoeken tijdens een dagtrip op Tenerife en dit combineren met stops in Masca en het Nationaal Park Teide.

10 – Garachico

Garachico Tenerife

Garachico is een van die plaatsen waar de tijd stilstaat en jij kunt er ook helemaal tot rust komen. In dit kleurrijke koloniale stadje kun je langzaam slenteren door historische straatjes waar gebouwen met houten luiken zijn gehuld in bougainvillea.

Bezoek het Castillo de San Miguel voordat je geniet van een lokaal ijsje onder een schaduwrijke palmboom op het plein. Of ga naar de kerk van Santa Ana die over een elegante gevel in barokstijl en een sierlijk altaar beschikt.

Neem om af te koelen een duik in de natuurlijke zwembaden van El Caletón. De natuurlijke zwembaden van Garachico werden gevormd door de afkoeling van de lavastroom na de vulkaanuitbarsting van de vulkaan Montaña Negra in 1706!



11 – Anaga Park

Anaga Rural Park

Wandeltochten door Anaga Rural Park zijn een geweldige manier om een van de oudste gebieden van het eiland te verkennen. Adem de geur van eeuwenoude laurierbomen in en ontdek unieke flora en fauna.

De begeleide wandelingen in Anaga Rural Park variëren in lengte en zijn geschikt voor zowel beginnende als ervaren wandelaars. Tijdens langere wandelingen kun je de bijzondere grotwoningen van Chinamada verkennen.

De ongelooflijke grotwoningen (bewoond door de lokale bevolking) zijn in de rotsen gebouwd en voorzien van stromend water en elektriciteit. De andere gebouwen in het dorp Chinamada bestaan uit de kapel van de Ermita van San Ramón Nonato en de buurtvereniging.

12 – Snorkelen met zeeschildpadden

Snorkeling Tenerife

Het heeft iets magisch om naast deze sierlijke schildpadden te zwemmen terwijl ze zich voortbewegen door de blauwe oceaan. Tijdens je snorkeltour op Tenerife aan boord van een jacht of catamaran zie je ook ander kleurrijk zeeleven.

Avontuurlijke ontdekkingsreizigers kunnen in een kajak langs de kust peddelen terwijl ze het adembenemende landschap van dichtbij bekijken en vriendschap sluiten met de schildpadden.

Vergeet niet om naast de zeeschildpadden uit te kijken naar kleurrijke vissen die in de diepte ronddartelen, zoals levendige papegaaivissen en kleine heldere waterjuffers. Zuidelijke pijlstaartroggen kun je ook zien loeren op de zeebodem, maar ze kunnen goed gecamoufleerd zijn in het zand!

13 – Siam Park

Siam Park, Spain

De perfecte manier om te ontsnappen aan de hitte is een uitstapje naar Siam Park, waar glijbanen en golfslagbaden je in een mum van tijd afkoelen. Het Siam Park is de afgelopen negen jaar door Tripadvisor uitgeroepen tot ‘Beste waterpark ter wereld’!

Durf jij een verticale glijbaan te nemen of je aan een ritje te wagen door woeste stroomversnellingen in een opblaasbaar vlot?

Als je eerder zin hebt in iets rustiger, zwem dan langs de tropische Mai Thai-rivier of ontspan op Siam Beach. Kijk naar de zeeleeuwen die ronddartelen in het zeeleeuwenbad of ervaar de grootste kunstmatige golven ter wereld in het 13.500 vierkante meter grote golfslagbad!

14 – Duiktrips

Scuba diving Tenerife

Een van de spannendste activiteiten op Tenerife is duiken. Er zijn talloze tours voor zowel beginners als gevorderden.

Tenerife heeft het hele jaar door milde watertemperaturen variërend van 18 tot 25 graden Celsius, wat een zeer aangename omgeving biedt om te duiken! De watergebieden rond Tenerife hebben ook een uitstekend zicht waardoor duikers gemakkelijker het zeeleven kunnen identificeren en nog meer van hun ervaring kunnen genieten.

Kom oog in oog te staan met schildpadden en misschien zelfs dolfijnen terwijl je door deze ongerepte onderwaterwereld zwemt. Als je geluk hebt, krijg je tijdens dit avontuur gezelschap van roggen en misschien wel een octopus of twee.

15 – El Medano

El Medano beach and surf town

Ontspan in deze relaxte surfplaats aan de zuidoostkust van Tenerife. Duik in de golven en waag je aan windsurfen of kitesurfen, wandel door de geplaveide straatjes en geniet van de bohemienachtige sfeer. Het strand El Medano is een van de langste natuurlijke stranden van Tenerife, met fijn goudkleurig zand dat zich over 2 kilometer uitstrekt.

Het strand is vooral beroemd voor windsurfen en kitesurfen vanwege de constante noordoostelijke wind die de perfecte omstandigheden biedt om snelheid te maken over het water!

Trakteer jezelf daarna op versgevangen zeevruchten in een restaurant aan de promenade voordat je een ijssalon of crêperie bezoekt voor het dessert.



16 – San Cristobal de La Laguna

San Cristobal de La Laguna

Reis terug in de tijd terwijl je door de historische straten van dit charmante UNESCO Werelderfgoed slentert. Betuig je respect aan de kathedraal van La Laguna en bezoek de markt Plaza del Cristo om handgemaakte souvenirs te kopen.

Houd je camera gereed voor Casa Salazar, een oud paleis met een fascinerende geschiedenis, en maak prachtige foto’s van zonnige pleinen en koloniale architectuur.

Passeer kleurrijke gebouwen langs de geplaveide wegen, die dateren uit de 15e eeuw, of stop voor tapas en sangria in de voormalige hoofdstad van het oude Tenerife.

Aan de rand van de oude stad kun je genieten van prachtige landschappen en sprookjesbossen, zoals het Esperanza Bos (officieel Bosque de Esperanza). Trek eropuit naar nabijgelegen steden zoals Taganana en het strand van Las Teresitas, op nog eens 30 minuten rijden van dit dorp.

17 – Jetskitochten

jet ski ride Tenerife

Stuiter over de golven van de zuidkust van Tenerife tijdens een spannende jetskitocht. Er leven dolfijnen en schildpadden in dit zeereservaat, dus misschien heb je wel gezelschap terwijl je over de zee raast. Leer hoe je draait en manoeuvreert met je jetski terwijl je over het water scheert en voel de adrenaline pompen!

Verken samen met je gids afgelegen baaien en mysterieuze grotten en bewonder de kolossale kliffen die hoog de lucht in torenen. Kijk uit naar enkele van de mooiste bezienswaardigheden op Tenerife, zoals de Montana Roja (Rode Berg) en de legendarische vuurtoren van Punta Rasca. De Rode Berg werd gevormd door oud vulkanisch puin in de gemeente San Miguel de Abona!

18 – Jeepsafari’s

jeep safari Tenerife

Ervaar het beste van Tenerife tijdens een 4×4-jeeptour van een hele dag over het eiland. Deze sightseeingexcursies zijn een must voor nieuwsgierige ontdekkingsreizigers en maken stops bij belangrijke bezienswaardigheden op Tenerife zoals het Nationaal Park Teide en het mooie bergdorp Masca.

Leer meer over de cultuur van het eiland van je ervaren lokale gids en leg adembenemende landschappen vast op een aantal van de beste uitkijkpunten van het eiland. Leun achterover en ontspan zonder dat je je hoeft zorgen te maken over autorijden, de gids doet dit namelijk voor je, en geniet van het buitengewone landschap!

Je kunt ook een jeeptour maken op het eiland Gomera waar je een demonstratie kunt krijgen van het ‘silbo gomero’, een traditionele fluittaal die wordt gebruikt om te communiceren over de diepe valleien.

19 – Paraglidingvluchten

Paragliding Tenerife

Neem deel aan een paraglidingvlucht op Tenerife en bekijk het eiland vanuit een heel ander perspectief. Ontdek hoe het voelt om hoog in de thermiek te zweven boven dramatische vulkaanformaties en de ruige kustlijn van het eiland.

De piloten zijn ervaren en experts in hun vak. Ontspan dus en geniet van het spectaculaire uitzicht. Je kunt zelfs paragliden in gezelschap van een nationaal kampioen paragliden.

Vlieg over de epische en diepe Barranco del Infierno (de kloof van de hel) of de beroemde Roque del Conde (Bergkam van Conde), een enorme berg met een platte top!

20 – Drakenbloedbomen

dragon tree Tenerife

Heb je ooit een boom gezien die drakenbloed bloedt? Er waren ooit veel drakenbloedbomen hier op Tenerife, maar tegenwoordig zijn er nog maar weinig over. Hun rode sap heeft namelijk geneeskrachtige eigenschappen, waardoor de meeste bomen in de loop der jaren zijn geoogst.

De drakenbloedbomen zijn wettelijk beschermd en het is illegaal om deze eeuwenoude exemplaren schade toe te brengen. De drakenbloedbomen bieden niet alleen beschutting aan lokale vogels, maar ze helpen ook de bodem te stabiliseren en erosie te voorkomen.

Met een leeftijd van ongeveer 1000 jaar is dit exemplaar in Icod de los Vinos waarschijnlijk de oudste drakenbloedboom ter wereld. Deze boom is maar liefst 16 meter hoog en de omtrek van de basisstam is 20 meter!



21 – Tuktuktours door Costa Adeje

tuk tuk tours in Tenerife

Costa Adeje, waar je een overvloed aan luxe resorts, idyllische stranden en ongelooflijke restaurants vindt, is een toevluchtsoord voor koppels in het zuiden van het eiland. Het is echter niet alleen beperkt tot een bepaald type reiziger en de toeristische hotspot is ook geliefd bij gezinnen met jongere kinderen.

Siam Park (een waterpark geïnspireerd op Thailand) en Aquapark bevinden zich hier, en er zijn tal van activiteiten om kinderen bezig te houden, zoals walvissen kijken.

Als je nog nooit in een tuktuk hebt gereden, neem dan plaats in de driewieler en zoef een uur lang door de stad. Tijdens de tuktuktours krijg je monumenten, geweldige bezienswaardigheden op Tenerife, de beste stranden en de waterkant van de haven te zien.

22 – Dolfijnen spotten

dolphin watching Tenerife

Is er iets zo magisch als dolfijnen van dichtbij bewonderen? De beste manier om deze speelse wezens in hun natuurlijke habitat te zien is tijdens een boottocht om dolfijnen te spotten op Tenerife.

In de wateren voor Tenerife is het mogelijk om een groot aantal verschillende dolfijnsoorten te zien! Kijk uit naar speelse tuimelaars met hun karakteristieke flessensnuit, behendige gewone dolfijnen die graag in de golven springen of dolfijnen met zwarte en grijze strepen!

Houd je ogen open terwijl je langs prachtige kliffen en geheime baaien vaart en zorg dat je je camera bij de hand hebt. Spring overboord om te zwemmen en te snorkelen of blijf aan dek en luister naar de betoverende geluiden van dolfijnen met behulp van de sonarapparatuur.

23 – Jungle Park

Jungle Park

Leef je uit in het Jungle Park van Tenerife, waar meer dan 500 dieren je urenlang zullen vermaken. Bewonder brutale apen en vraatzuchtige krokodillen terwijl je dit uitgestrekte regenwoudrijk verkent. Dit is een van de beste bezienswaardigheden op Tenerife voor gezinnen.

Bekijk live shows met speelse zeeleeuwen en acrobatische ara’s en ga daarna naar het pinguïnverblijf om te kijken hoe deze leuke dieren worden gevoerd. Zorg ervoor dat je ook de andere fantastische activiteiten meepakt, zoals de roofvogelshow, een wandeling tussen de lemuren of een bezoek aan de vleermuizengrot!

Bekijk de kleurrijke vogels in het vogelhuis van dichtbij en plantenliefhebbers kunnen hun hart ophalen bij de enorme collectie orchideeën in het groene Orchidarium.

24 – Aqua Club Thermal Spa

Aqua Club Thermal Spa Tenerife

Ontspan na je avonturen in de Aqua Club Thermal Spa, een tempel van gezondheid, schoonheid en wellness. Verkwik je zintuigen in het bubbelbad en het zeezoutbad, voordat je na een massage ontspant in de sauna.

Ontdek de gezondheidsvoordelen van de Himalayazoutgrot die de luchtwegen echt kan openen en je zult je niet vervelen in het enorme thermale circuit dat uit 12 verschillende zones bestaat.

Probeer zeker het verstevigende zwembad en het voetenbad om je helemaal verfrist te voelen. Of drijf gewichtloos in het warme zoute water van het Flotarium.

25 – Piramides van Güímar

Pyramids of Güímar

Egypte is niet de enige bestemming met piramides want de 19e-eeuwse monumenten van lavasteen hier op Tenerife zijn net zo mysterieus. Deze zes piramides lijken op de Azteekse tempels in Mexico en archeologen zijn nog steeds in debat over de oorsprong van deze bezienswaardigheid.

Bezoek het Güímar Etnografisch Park om de waarheid te ontdekken en wandel door de thematuinen terwijl je hierover nadenkt.

Je kunt ook enkele gereconstrueerde traditionele Guanche-huizen bekijken om een idee te krijgen van hoe de inheemse bewoners van de Canarische eilanden vroeger leefden. Een ander uniek kenmerk van het Güímar Etnografisch Park is dat het ook een giftuin herbergt met 70 van de gevaarlijkste plantensoorten ter wereld!



26 – La Gomera

La Gomera

Trek je terug op het slaperige eiland La Gomera en verken een van de beste natuurreservaten van de Canarische Eilanden tijdens een dagtocht vanuit Tenerife. La Gomera is het op één na kleinste eiland van de Canarische Eilanden en het hele eiland is aangewezen als UNESCO Biosfeerreservaat!

Na een korte boottocht ga je het weelderige binnenland in waar vreemde vulkaanformaties, groene bossen en bergdorpjes op je wachten. Bewonder de eeuwenoude laurierbossen in het Nationaal Park Garajonay of ontspan een paar uur op de bijzondere zwarte zand- en kiezelstranden!

De meeste dagtochten naar La Gomera bevatten een traditionele lunch en een stop bij het prachtige uitkijkpunt Vallehermoso waar je geweldige foto’s kunt maken.

27 – Karting

karting in Tenerife

Start de krachtige 270cc viertaktmotor van je Honda en neem het op tegen vrienden en familie terwijl je rondjes over het circuit raast bij Las Americas Outdoor Kart Racing! Doe je helm op en luister naar de veiligheidsbriefing die wordt gegeven door een gekwalificeerde instructeur die ervoor zorgt dat je je op je gemak voelt als je over de circuits scheurt.

Je kunt ook naar het Senior Circuit in Arona gaan om je een echte Formule 1-legende te voelen! Kijk naar het grote LED-scherm om je tijd te vergelijken terwijl je over het 1200 meter lange circuit vliegt. Een andere optie is de Super Kart in La Reina Park, waar kartrijders met een snelheid van wel 60 kilometer per uur rond kunnen zoeven.

28 – Zeemeerminzwemmen of freediven

freediving in Tenerife

Geniet al freedivend van de levendige onderwaterwezens van Tenerife in hun meest vrije vorm of zwem met monovinnen zoals zeemeerminnen dat doen. Onder begeleiding van een professionele instructeur leer je meer over de technieken van het freediven, zoals statisch freediven, dynamisch freediven en diep freediven.

Freediving verschilt van diepzeeduiken omdat je tijdens deze activiteit je adem inhoudt in plaats van dat je een traditionele zuurstoftank gebruikt!

Wees één met de kleurrijke vissen, zeeschildpadden, dolfijnen en zelfs walvissen als het je geluksdag is, terwijl je met ze omgaat in hun natuurlijke omgeving.

Tenerife beschikt over verschillende duiklocaties die geschikt zijn voor freediving – van ondiepe kustgebieden tot diepere offshore locaties, met interessante rotsformaties, vulkanische riffen en zelfs scheepswrakken.

29 – De Orotavavallei

La Orotava Valley, Tenerife

Bezoekers van de Orotavavallei, gelegen aan de noordkant van het eiland, worden begroet door een heuvelachtig landschap waar wijnproductie de boventoon voert. Er zijn verschillende wandelroutes rond de heuvels die ook populair zijn. Daarna trekken wandelaars graag naar een plaatselijke bar in de stad La Orotava voor een paar glazen heerlijke wijn.

Er zijn ook nog andere boerderijen in de omgeving die verse producten verbouwen. Geniet bijvoorbeeld van een rondleiding door de bananenplantage van La Orotava met uitzicht op de berg Teide.

De vallei ligt op 20 minuten rijden van het toeristische Puerto de La Cruz.

30 – Prachtige zandstranden

Playa de las Teresitas Tenerife

Enkele van de beste stranden van Tenerife zijn Playa de las Teresitas, beroemd om zijn kilometerslange parelwit zand, en Playa Jardín, met warm zwart zand en een prachtig uitzicht op de berg Teide.

Voor iets wilders trek je je schoenen uit en wandel je langs het meer afgelegen Playa de la Tejita. Liefhebbers van zonsondergangen en fotografen moeten Playa de Benijo zeker een bezoek brengen. Hier kunnen ze de silhouetten van de rotsen tegen een vuurrode hemel bewonderen en vastleggen.

Met fijn, zacht zand en een kalme oceaan is Playa de Los Cristianos geliefd bij zowel gezinnen als yogi’s. Op dit strand worden vaak yogalessen gehouden. Met de oceaan als achtergrond kun je niet anders dan je helemaal uitgerust voelen gedurende de les die één uur en 15 minuten duurt.

Een tweede plek voor strandyoga is aan het strand in El Medano. De intieme groepslessen zijn beperkt tot vijf personen en de sessies van een uur zijn geschikt voor alle niveaus, inclusief beginners.



31 – Artlandya

Artlandya, Tenerife
Met dank aan ARTlandya la Finca

In Icod de los Vinos kun je een nogal ongewoon museum bezoeken met een enorme collectie poppen en teddyberen die door meer dan 50 verschillende kunstenaars zijn gemaakt! De privécollectie is te danken aan de passie van een Oostenrijks echtpaar dat deze vakkundig vervaardigde kinderspullen bij elkaar heeft gebracht. Tijdens een bezoek aan het museum kun je zelfs genieten van een demonstratie porseleinen poppen maken!

Bovendien is Artlandya gevestigd in een prachtig gerestaureerde traditionele Canarische boerderij op een heuveltop met een terras dat een sensationeel uitzicht biedt op zee. De tuinen van het huis zijn ook een lust voor het oog met schaduwrijke palmen, geurige citrusbomen en uitzicht op de spectaculaire berg Teide.

32 – Quadtours

ATV adventure tours Tenerife

Waag je buiten de gebaande paden tijdens een quadtour op Tenerife, een van de spannendste manieren om het eiland te verkennen. Ontdek enkele van de mooiste bezienswaardigheden op Tenerife zoals weelderige bossen, charmante dorpjes en de maanlandschappen van het Nationaal Park Teide terwijl je door de lavavelden raast.

Geniet van volledig onbelemmerde uitzichten die je nooit zou ervaren vanuit een auto- of bustour en voel de zon en het briesje op je gezicht! Ervaar de kracht van de quadmotor terwijl je snelheid maakt en je de gids volgt door het buitengewone ruige landschap.

Adem de frisse berglucht in terwijl je plekken ontdekt die maar weinig toeristen te zien krijgen en stop bij de beste uitkijkpunten zoals het betoverende Boca Tauce.

33 – Playa de las Americas

Playa de las Americas

Leer surfen op de golven van Playa de las Americas. Het zandstrand is een geweldige plek om je vaardigheden aan te scherpen zodat je vol vertrouwen de oceaan op kunt.

Er zijn groeps- en privélessen beschikbaar en liefhebbers kunnen meerdere surfsessies boeken om het meeste uit hun tijd in het water te halen.

Windsurfen, jetskiën en duiken zijn ook activiteiten die je kunt doen op Playa de Las Américas, of voel je net Aquaman die over het water loopt met een epische flyboardsessie!

34 – Onderwaterscootertocht

underwater scooter tours in Tenerife

Door te duiken met een onderwaterscooter (ook wel bekend als een Dive Propulsion Vehicle) kun je je sneller voortbewegen in het water dan tijdens een conventionele duik. Hierdoor hebben duikers de mogelijkheid om in contact te komen met nog meer fascinerend onderwaterleven!

Wanneer je met duikt met een onderwaterscooter, gebruik je minder lucht waardoor de duik veel langer kan duren! Verken enkele intrigerende grotten en scheepswrakken met behulp van de onderwaterscooter die je zachtjes voortstuwt door de diepe wateren terwijl je je ogen open houdt voor de engelhaaien die op de oceaanbodem rusten of de langwerpige barracuda’s die snel overvliegen!

35 – Puerto de la Cruz

Puerto de la Cruz Tenerife

Verken de historische straten van de oude stad en neem foto’s van de pittoreske haven tijdens een rustigere namiddag. Les daarna je dorst in een van de cafés in koloniale stijl op de groene pleinen.

Deze oude stad ligt op een uurtje rijden van het centrum van Tenerife. Stadsrondleidingen bevatten privévervoer van en naar Puerto de la Cruz en reizigers krijgen acht uur de tijd om vrij rond te lopen in het bruisende toeristische centrum.

Bekijk iconische bezienswaardigheden in de stad zoals Plaza del Charco en Paseo de San Telmo (een historische promenade uit de 18e eeuw).

Je kunt ook een speciale excursie per Segway overwegen om de stad te verkennen. Vanop een Segway kun je in kortere tijd meer zien van de stad.

Neem een uur de tijd om de historische wijk te verkennen, of trek naar de lokale wijken. Er zijn speciale segwaytours voor kinderen en alleen voor volwassenen.



36 – Aqualand

Aqualand Tenerife

Geniet van een dagje plezier met het gezin in Aqualand, waar glijbanen en golfslagbaden voor een leuke tijd zorgen. Laat de kinderen hun innerlijke zeeman ontdekken op Pirate Island en glijd van de Tornado en Kamikaze, als je durft.

Ook van de stroomversnellingen en attracties als Tsunami en Gravity, waarbij je zo snel van de glijbaan glijdt dat je bergopwaarts zweeft en de wetten van de natuurkunde trotseert, raast de adrenaline door je lijf!

Ontsnap aan de hitte door in de lazy river te zwemmen, of ga naar de jacuzzi’s en trakteer jezelf op een hydromassage. Aqualand is ook de thuisbasis van een Dolfinarium met 12 dolfijnen waar bezoekers dagelijks een dolfijnenshow kunnen bijwonen waarin de dolfijnen hun vaardigheden in het water en hun natuurlijke vaardigheden laten zien.

 

37 – Wijnproeverijen

vineyards Tenerife

Wijnliefhebbers proeven graag de lokale wijn die hier op de rijke vulkanische hellingen van het eiland wordt geproduceerd. De Canariërs produceren al sinds de middeleeuwen wijn en zijn zeer bekend met druiven. Gelukkig delen ze graag hun geheimen met jou.

Geniet van de frisse, aromatische witte wijnen gemaakt van de Listan Blanco-druif (inheems op de Canarische Eilanden) of geniet van de diversiteit aan wijnen gemaakt van Malvasia, van fris en droog tot zalvend zoet! De vulkanische bodem zorgt voor wijnen met een uitstekende mineraliteit!

Er zijn verschillende wijntours op Tenerife beschikbaar met kaasproeverijen, kelderbezoeken bij traditionele bodega’s en heerlijke lunches.

38 – Workshops Mojo maken

Mojo workshops in Tenerife

Tijdens een bezoek aan Tenerife moet je zeker eens mojo proberen, een smakelijke saus die rood of groen kan zijn en meestal geserveerd wordt met gebakken aardappelen of vers brood! De rode saus of ‘mojo rojo’ kan licht pittig zijn en wordt gemaakt met chilipepers, knoflook en paprika als hoofdingrediënten. De groene saus, ‘mojo verde’, bestaat vaak uit Spaanse pepers, knoflook, peterselie en koriander.

Tijdens een workshop mojo maken kun je leren hoe je deze fantastische en traditionele sauzen bereidt en kun je wijnproeven. De Bodegas Monje (een wijnmakerij in Sauzal) biedt een bezoek aan de wijngaarden en wijnmakerij voordat je aan de workshop mojo maken begint!

39 – Kameelritten

camel riding in Tenerife

Van de vele unieke dingen die je op Tenerife kunt doen, staat kameelrijden bovenaan de lijst van heel wat reizigers. Er zijn namelijk maar weinig plaatsen ter wereld waar je zo’n activiteit kunt proberen! Profiteer hier tijdens je vakantie van.

Camel Park Tenerife bestaat al meer dan 30 jaar en is het eerste kamelenpark op Tenerife.

Als je naar de stad El Tanque gaat, stop dan bij het Camel Center waar je kunt kiezen tussen een rit van 20 minuten of 30 minuten door de omringende hooglanden en plantages. Sommige kameeltochten vertrekken ook vanaf verschillende stranden zoals Playa de las Americas.

40 – Paramotorvluchten

paramotoring in Tenerife

Voel de wind op je gezicht tijdens het paramotorvliegen in Costa Adeje aan de zuidwestkust van Tenerife. Dankzij de deskundige instructeurs die jouw comfort en vertrouwen tijdens de vlucht hoog in het vaandel dragen, biedt dit avontuur een gevoel van veiligheid en controle.

Een van de vele hoogtepunten van paramotorvliegen is dat je zittend kunt opstijgen, wat betekent dat je tijdens de lancering niet hoeft te rennen!

Paramotoring in Costa Adeje combineert vliegen met adembenemende landschappen. Deze spannende activiteit zorgt gegarandeerd voor blijvende herinneringen, waardoor het een hoogtepunt van je reis naar Tenerife wordt. Vergeet niet je camera mee te nemen voor onvergetelijke kiekjes vanuit de lucht.



41 – Forestal Park

Forestal Park Tenerife

Zweef door de dennen en ontdek hoe het voelt om te vliegen in dit gezinsvriendelijke avonturenpark in de boomtoppen. Laat de adrenaline stromen terwijl je het touwenparcours verkent en van de Tarzan-schommels springt in het prachtige Forestal Park.

Waag je aan 90 verschillende activiteiten, zoals steile klimwanden en spannende touwbruggen!

Het Forestal Park is het enige avonturen- en ziplinepark op Tenerife, gelegen in het landelijke gebied Las Lagunetas in het noordoosten van het eiland.

Van een gigantische zipline naar beneden zoeven is een van de spannendste activiteiten op Tenerife. Ben jij dapper genoeg om de uitdaging aan te gaan?

42 – Vikingcruises

viking cruises in Tenerife

Heb je je ooit afgevraagd hoe het voelt om, net zoals de moedige Ragnar Lothbrok, over de wateren te varen op een Vikingschip? Sommige historici zijn het erover eens dat de Vikingen tijdens hun ontdekkingsreizen inderdaad de Canarische Eilanden hebben bereikt!

Kijk tijdens een Vikingcruise of je dolfijnen en walvissen kunt spotten aan de horizon en bewonder het prachtige uitzicht op de haven van Los Cristianos! Verwacht een show met Viking-thema, veel leuke spelletjes en voldoende gekoeld bier! Er is ook gelegenheid om te zwemmen en snorkelen wanneer de sloep voor La Caleta voor anker gaat.

43 – La Casa de los Balcones

La Casa de los Balcones Tenerife

La Casa de los Balcones ligt in het historische centrum van La Orotava in het noorden van het eiland en is een must-see voor architectuurliefhebbers. De hoogtepunten van dit 17e-eeuwse huis zijn de ingewikkeld bewerkte houten balkons die vaak versierd zijn met bloemen.

Het huis behoorde vroeger toe aan een adellijke familie en vandaag de dag zien sommige kamers er nog net hetzelfde uit, met traditionele meubels en decoraties.

In het museum vind je een prachtig terras in Canarische stijl en lokaal handwerk dat inzicht geeft in het leven hier door de eeuwen heen. Leer meer over Canarisch textiel zoals handgeweven zijde en wol.

44 – Canyoningtochten

canyoning in Tenerife

Als je op zoek bent naar een spannend avontuur, is canyoning een superleuke activiteit voor outdoorliefhebbers. Je krijgt een speciaal gevoel, en een gevoel van voltooiing, als je van rotsen afdaalt met behulp van primitieve vaardigheden zoals klimmen en springen.

Na een korte demonstratie en veiligheidsinstructies is het tijd om de ravijnen in te gaan.

De canyons bij La Orotava zijn een geliefde plek, vooral de canyon Los Arcos, dankzij de acht rappels. De hoogste canyon is 22 meter en tijdens deze excursie manoeuvreer je je door de oranje bergwanden die zijn ontstaan door vulkanische as.

Je kunt je ook aan canyoning wagen bij de waterval Lomo Morin (geschikt voor gevorderden) en Tejina de Isora.

45 – Beer Spa Experience

beer spa experience in Tenerife

Laat de kalmerende bubbels van de warme jacuzzi, gevuld met bier, al je spanning en zorgen wegnemen en kom volledig tot rust met een paar heerlijk gekoelde biertjes. Volgens deskundigen bevat bier zeer veel antioxidanten die afkomstig zijn van de oorspronkelijke hop en mout. Terwijl je plaatsneemt en je lichaam in warm bier dompelt neemt je lichaam vitaminen en mineralen op.

Open je poriën in de biersauna om de opgebouwde gifstoffen los te laten en ontspan daarna op een zacht bed van gerst in de ontspanningsruimte! Als je nog op zoek bent naar wat extra verwennerij, boek dan een massage met hopolie en bierextracten!

De bierspa bevindt zich vlakbij Playa de las Américas in het zuiden van het eiland.



46 – Natuurlijke zwembaden van Bajamar

Bajamar pools Tenerife

Zoek wat verkoeling in de natuurlijke zwembaden van Bajamar in het noordoosten van Tenerife. Neem een picknick mee en breng de middag door op het zandstrand. Het is de perfecte plek om te ontspannen na een verkwikkende duik.

Overdag zijn er badmeesters aanwezig en er is ook een kindvriendelijk zwembad. Dit maakt een bezoek aan Bajamar tot een ideale gezinsactiviteit op Tenerife.

De natuurlijke zwembaden zijn beschut door de rotsen, wat betekent dat het altijd mogelijk is om een duik te nemen, zelfs als de zeegolven te ruw zijn om in te zwemmen! Er zijn ook douches en openbare toiletten aanwezig voor het comfort van de zwemmers.

47 – Kooklessen

cooking classes in Tenerife

Leer hoe je een aantal heerlijke gerechten bereidt zoals paella met zeevruchten en een overheerlijke selectie van verschillende tapas met de hulp van een professionele chef-kok. Hij of zij zal je soepel door het bereidingsproces leiden met praktische demonstraties en een aantal proeverijen.

Het hele diner en een aantal zorgvuldig geselecteerde wijnarrangementen zijn inbegrepen bij deze kookles! Deze kookcursussen zijn perfect voor families of vrienden omdat de kookles iedereen samenbrengt terwijl je smult van de heerlijke gerechten. Je krijgt ook de gelegenheid om vragen te stellen over de Spaanse kooktechnieken en de combinatie van kruiden en specerijen die zijn toegevoegd!

48 – Buggytours

Tenerife buggy

Doe je gordel om en scheur over het ruige vulkanische terrein tijdens een avontuurlijke buggytour door Tenerife. Ervaar de sensatie van off-road rijden en verken verborgen hoekjes van het eiland ver buiten de gebaande paden.

Een buggytour is veel comfortabeler dan een quadtour vanwege de vaste zitplaatsen. De voertuigen zijn bovendien vaak stabieler op ruw terrein vanwege het lagere zwaartepunt, waardoor het een perfecte gezinsvriendelijke optie is. De buggy’s hebben ook een handige overkapping zodat je koel blijft in de schaduw terwijl je over het eiland zoeft.

Stop bij pittoreske uitkijkpunten voor perfecte foto’s van de berg Teide en bezoek de kust met zijn zandstranden, enorme kliffen en frisse zeelucht.

49 – Montañas Negras

Black Mountains Tenerife

Als je wilt wandelen te midden van een dramatisch en rustig landschap, bezoek dan de wandelpaden van Montañas Negras, de Zwarte Bergen, in het westen van het eiland. Als je hier wandelt, gaat je hart sneller kloppen bij het zien van gestolde lavastromen en majestueuze vulkanische vergezichten.

Dit indrukwekkende vulkaanlandschap is een van de gedenkwaardigste bezienswaardigheden op Tenerife. Zorg er dus voor dat je je camera meeneemt. De Zwarte Bergen herbergen ook enkele nevelwouden die deel uitmaken van het UNESCO Biosfeerreservaat!

Vogelliefhebbers moeten hun ogen open houden voor de iconische gele kanarievogel, majestueuze torenvalken en buizerds.

50 – De beste restaurants

best restaurants in Tenerife

Ben je klaar voor overheerlijk eten en sfeervolle restaurants? Hier zijn enkele van de beste restaurants voor lokale Canarische en internationale gerechten op Tenerife.

Met een spectaculair uitzicht op zee en geweldig eten, is Restaurante Donaire een romantische, verfijnde eetgelegenheid.

Zin in steak? CHAR Modern Cocina & Grill is moeilijk te overtreffen! Eet je liever zeevruchten? Boek dan een plekje bij El Horno De Neptuno en geniet van de meest verse zeevruchten en een prachtig uitzicht op de oceaan.

Breng een bezoekje aan Mesón Asador Casa Rodrigo voor gerechten zonder poespas maar met echte Canarische smaken.

Til je bezoek aan Tenerife een niveau hoger door een tafel te reserveren bij een aantal restaurants die zijn erkend door de Michelingids… Noi Restaurante heeft de Bib Gourmand award gewonnen voor zijn inventieve menu, en San Sebastián 57, Kiki, Etéreo van Pedro Nel en Jaxana zijn een paar andere veelgeprezen opties.



51 – Paardrijtochten

horse riding in Tenerife

Goed nieuws voor paardenliefhebbers: als het gaat om paardrijtochten heb je op dit eiland keuze te over en er zijn talloze routes, gebieden en maneges om uit te kiezen.

Voor serieuze ruiters zijn er routes van vier uur rond Icod de los Vinos of kortere expedities van een tot twee uur. Een andere excursie van een uur draaft door de landschappen van La Laguna.

Als je met kinderen op reis bent, overweeg dan het Xanadu Riding Center in de stad Arona en leer de basisbeginselen van paardrijden voordat je op pad gaat voor een korte rit. Een andere gezinsvriendelijke optie is het verkennen van fruitboerderijen te paard.

Er zijn zelfs routes die speciaal zijn ontworpen voor koppels … Yeehaw!

52 – Helikoptervluchten

helicopter tours in Tenerife

Als je het eiland en de kustlijn vanuit vogelperspectief wilt bekijken, is een helikoptervlucht een fantastische manier om Tenerife vanuit de hoogte te bewonderen.

De vluchten variëren in tijd. Er zijn korte ritten van iets minder dan 10 minuten, langere vluchten waarmee je 20 minuten in de lucht doorbrengt of de langste vluchtoptie waarmee je 45 minuten lang het eiland vanuit de lucht kunt verkennen.

Ook wat je te zien krijgt varieert per helikoptertour en aanbieder. Verschillende helikoptertours brengen passagiers naar verschillende delen van Tenerife en de omliggende archipel. Vlieg over steden als La Orotava en La Caleta, passeer stranden en maak prachtige foto’s van iconische landschappen vanuit de lucht.

53 – Cueva del Viento

Cueva del Viento Tenerife

Zet je helm op en doe je zaklamp aan terwijl je op verkenning gaat door een van de grootste vulkanische tunnels ter wereld, de Cueva del Viento. Deze enorme grot strekt zich uit over een lengte van 17 kilometer, maar tijdens een rondleiding bezoek je slechts een klein deel van dit enorme gebied, gelukkig maar!

Houd je zenuwen in bedwang terwijl je een labyrint van kronkelende gangen ontdekt die zich een weg kronkelen naar het middelpunt van de aarde. Kijk uit naar fascinerende vegetatie zoals mos, varens en schimmelsoorten die tussen de rotsspleten groeien.

Een lavastroom heeft prachtige geomorfologische formaties zoals afgronden en terrassen achtergelaten, waardoor dit de beste plek is om te speleologieën op Tenerife.

54 – Middeleeuwse shows

medieval show in Tenerife

Woon een traditionele middeleeuwse show bij om te ontdekken hoe het was om in de middeleeuwen in Spanje te leven! Reis terug in de tijd naar het middeleeuwse Spanje, van de 5e eeuw tot het einde van de 15e eeuw.

Stap een eeuwenoud kasteel binnen en maak je klaar voor een avond vol theater terwijl scènes, zoals riddergevechten, uit die tijd op het podium worden nagespeeld. Ondertussen kun je smullen van een authentiek diner in banketstijl met gratis wijn.

55 – Watersporten aan de Costa Adeje

water sports in Tenerife

Trek het water op en leer de oceaan beter kennen dankzij de vele watersporten die je kunt uitproberen – de een nog spannender dan de ander.

De drie belangrijkste stranden rond Costa Adeje bieden elk hun eigen buitenactiviteiten. Neem plaats op een bananenboot of waag je aan jetskiën of parasailen vanaf Playa Fañabé of trek naar Playa del Duque om te zwemmen en te zonnen.

Op Playa la Pinta vind je een kleine opblaasbare waterhindernisbaan. Omdat de baai beschut is, kun je er ook prima stand-up paddleboarden. Er zijn nog veel meer stranden op het eiland waar je ook kunt suppen als dat je favoriete sport is.



56 – De beste golfbanen van Tenerife

best golf courses in Tenerife

Met een uitstekend warm en een typisch droog klimaat biedt Tenerife het hele jaar door optimale weersomstandigheden voor golfliefhebbers! Speel een rondje op de kampioenschapsbaan van Golf Costa Adeje bestaande uit 18 holes, vlak bij zee, waar je zelfs een glimp kunt opvangen van het eiland Gomera aan de horizon!

Een andere professionele kampioenschapsbaan is Golf del Sur, waar in het verleden de Tenerife Open en het Shell Wonderful World of Golf Tournament plaatsvonden. De baan wordt omringd door schilderachtige palmen en majestueuze reuzencactussen!

De 18-holes baan van Golf las Américas is ook een fantastische keuze voor golfliefhebbers die een beetje uitdaging willen met een baan vol ravijnen en schilderachtige meren. Het restaurant van het clubhuis heeft een prachtig terras met uitzicht op de baan waar je na je rondje golf een hapje kunt eten.

De Abama Golf is een andere golfbaan die je zeker niet mag missen! Er wordt gezegd dat deze kampioenschapsbaan met 18 holes 22.000 palmbomen en 22 verschillende meren herbergt! Geniet van het uitzicht op de Atlantische Oceaan en dompel je onder in de subtropische planten die deze ongerepte en goed onderhouden golfbaan omringen!

57 – Escape rooms

escape rooms in Tenerife

Als je je probleemoplossende vaardigheden op de proef wilt stellen, kun je kiezen uit een groot aantal escape rooms op Tenerife.

Escape Rooms Island Phobia beschikt over zes kamers met een fantastisch thema: Jumanji, Dragon’s Ring, Sherlock, Magic School, Nightmare en Bank Robbery, en elke escape room varieert in moeilijkheidsgraad.

Terwijl de tijd tikt, kraak je de ene aanwijzing om door te gaan naar de volgende totdat je uiteindelijk ontsnapt.

Deze escape rooms vinden niet alleen binnen, maar ook buiten plaats. Bezoek iconische toeristische attracties terwijl je het mysterie oplost. Spelers ontvangen een kaart en moeten aanwijzingen en uitdagingen oplossen tot het eindspel.

58 – Observatorium van de berg Teide

Mount Teide Observatory

Maak een uitstapje naar het Teide Astrofysisch Observatorium, een van de meest prestigieuze onderzoekscentra ter wereld. Ontdek wat er achter de schermen gebeurt en bekijk de dag- en nachttelescopen die worden gebruikt om afzonderlijke sterren te onderscheiden.

Door de hoge ligging boven zeeniveau en het gebrek aan lichtvervuiling is het Teide Astrophysical Observatory perfect gelegen om optimaal te genieten van de heldere sterrenhemel!

Je deskundige gids onthult de baanbrekende ontdekkingen die hier zijn gedaan en bij het buitenstappen van het observatorium, voel je je een expert op het gebied van astronomie. Heb je je ooit afgevraagd wat het verschil is tussen een zonnetelescoop, een optische telescoop of een infraroodtelescoop? In dit observatorium krijg je een antwoord op deze vraag.

59 – Music Hall Tavern

Music Hall Tavern, Tenerife
Met dank aan Music Hall Tavern

Leun achterover, ontspan en maak je klaar om vermaakt te worden door de fantastische queens in de Music Hall Tavern. De bekroonde extravagante dragshow belooft gasten een avond vol zang, dans en plezier, met als kers op de taart een driegangendiner.

De succesvolle show loopt al 25 jaar en is ook te zien op Lanzarote en als onderdeel van een tournee door het Verenigd Koninkrijk.

De cast houdt van interactie met het publiek terwijl ze komische verhaallijnen en lip syncs volgen tijdens de vier uur durende dinershow. Niet alleen de blitse kostuums zullen je verbazen, maar ook het entertainment. De nieuwe locatie ligt in de wijk Adeje, vlakbij het kleine dorpje Fañabé.

60 – Estadio Heliodoro Rodríguez López

Estadio Heliodoro Rodríguez López, Tenerife

Steun het plaatselijke voetbalteam, de Club Deportivo Tenerife, in een van de oudste voetbalstadions van Spanje, aangezien het oorspronkelijk werd geopend in 1925. De fans van de Club Deportivo Tenerife hebben de bijnaam ‘chicharreros’ en zorgen altijd voor een levendige en geanimeerde sfeer tijdens de wedstrijden!

Het stadion is vernoemd naar een prominente lokale politicus en zakenman en het stadion heeft sinds 1925 verschillende renovaties ondergaan. Tegenwoordig kunnen 22.824 toeschouwers plaatsnemen in de arena!

Het stadion wordt soms ook gebruikt voor grote muziekconcerten of atletiektoernooien, dus zorg ervoor dat je hun bijgewerkte evenementenkalender bekijkt.



61 – Nationaal Park Teide

Stargazing Tenerife

De sterrenhemel bewonderen tegen de majestueuze achtergrond van het Nationaal Park Teide is een van de meest romantische activiteiten op Tenerife. Een deskundige gids/astronoom verwelkomt je in het observatorium op de top van de vulkaan voor een avond vol hemelse ontdekkingen.

Kijk of je de Melkweg en misschien zelfs wat planeten door de telescoop kunt zien terwijl je Teide bij nacht ervaart.

Maak je avond extra speciaal door een driegangendiner toe te voegen aan het eind van de sterrenkijkervaring. Sommige sterrenkijktours beginnen met een glas bubbels en omvatten achteraf ook een diner in een lokaal restaurant in Canarische stijl.

Het nationale park biedt enkele van de beste kansen om sterren te kijken omdat de lucht hier helder en vrij van vervuiling is. De diners worden gewaardeerd door zowel stelletjes als gezinnen.

62 – Carnaval in Santa Cruz

Santa Cruz Carnival Tenerife

De levendige festiviteiten in Santa Cruz zijn een goede reden om Tenerife in februari te bezoeken. Laat je meeslepen door de ritmes en de uitbundigheid van dit vrolijke feest.

Aanschouw de glamoureuze kostuums en geniet van livemuziek en dans in de straten. De kers op de taart is de ceremonie van de ‘Begrafenis van de Sardine’, die resulteert in een weekend vol levendige parades en shows.

Kijk uit naar een enorm standbeeld van een sardine van papier-maché die op een praalwagen door de stad wordt gedragen. De sardine is traditioneel bedoeld om de uitspattingen van het carnaval weer te geven en wordt daarom begraven om het begin van een periode van onthouding en van de vastentijd aan te geven. Verwacht veel dramatisch vuurwerk en levendige muziek!

63 – Het nachtleven op Tenerife

nightlife in Tenerife

Laat je ’s avonds gaan en geniet van het bruisende en levendige nachtleven op Tenerife.

Om echt dat mediterrane gevoel te ervaren, neem je een drankje met je voeten in het zand in een strandclub zoals Papagayo Beach Club (op Playa de la Américas) of Kaluna Beach Club in de regio Costa Adeje.

Beide hebben live DJ’s, maar als rave meer je ding is, plan dan een bezoekje aan de clubs van het eiland. De slogan van Tramps Tenerife is “Koning van de Clubs” en dat is niet voor niets. Er worden verschillende muziekgenres gespeeld in de verschillende zalen van de nachtclub, zo is er voor elk iets wils.

De Magic Lounge Club is verlicht met neonverlichting, beschikt over live dj’s en unieke speciale cocktails en blijft open tot wel 4 uur ’s nachts.

Als clubs niet echt je ding zijn, dan is Blanco Bar een goede optie, of nip aan een koud biertje in een plaatselijke pub, zoals Dubliner Irish pub of The Bulls Head.

Hoe bereik je Tenerife?

Omdat de luchthaven van Tenerife in het zuiden van het eiland ligt, kun je het beste van tevoren een luchthaventransfer regelen. Bij aankomst wacht een privéchauffeur op je die je rechtstreeks naar je verblijf zal brengen. Santa Cruz de Tenerife ligt op 40 minuten rijden van het vliegveld en Costa Adeje ligt op minder dan 15 minuten rijden.

Als je op Tenerife aankomt met een cruiseboot, bekijk dan zeker de lijst met excursies aan wal op Tenerife. Maak een excursie naar de adembenemende berg Teide en maak een ritje met de kabelbaan of kies voor een VIP-tour en ontdek de prachtige stad San Cristóbal de La Laguna die is geclassificeerd als UNESCO Werelderfgoed vanwege de architectuur in kleurrijke koloniale stijl en pittoreske kerken!

Waar verblijven op Tenerife?

Om je vakantie compleet te maken, moet je ervoor zorgen dat je verblijf op Tenerife comfortabel is. Hieronder vind je een aantal van de beste hotels op het eiland.

Laten we beginnen met enkele suggesties voor koppels: er zijn een paar accommodaties op Tenerife die enkel voor volwassenen zijn bedoeld. Deze hotels zijn ideaal voor wie een romantisch uitje plant.

Royal River Luxury Hotel in Costa Adeje is een vijfsterrenhotel en doet zijn beoordeling alle eer aan. Ook Hacienda del Conde Meliá Collection is een geweldige optie met twee zwembaden en een eigen golfbaan. Iberostar Selection Sábila is nog zo’n vijfsterrenhotel op Tenerife en is helder, schoon en modern en sluit zich aan bij de lijst.

Reis terug naar de Moorse tijd in The Ritz-Carlton, Abama, of zie hoe modern en koloniaal design samenkomen bij RedLevel in Gran Melia Palacio de Isora (nog een adults-only vijfsterrenverblijf om aan de lijst toe te voegen).

Het GF Victoria is fantastisch voor gezinnen, of verblijf in het hart van de stad in de Palacio de Daoiz lofts, een betaalbare optie waarbij je een hele loftstudio voor jezelf hebt.

Krijg het gevoel dat je in een kas verblijft in de Jardines de Nivaria en geniet van de geweldige binnentuin. Hotel Emblemático Casa Casilda is uniek charmant en ook een uitstekende optie.

Bezoek je Tenerife met een budget?

Tenerife heeft heel wat te bieden. Reizigers die veel tijd op dit eiland willen doorbrengen, moeten besparen waar ze kunnen.

Free walking tours zijn een uitstekende manier om een paar extra euro’s te besparen in plaats van te betalen voor een stadswandeling met gids. Er zijn meerdere opties om uit te kiezen en elke free walking tour verkent verschillende delen en bezienswaardigheden op Tenerife.

Laat je bijvoorbeeld rondleiden door Santa Cruz de Tenerife, La Orotava of Garachico, en er zijn zelfs free walking tours door het Nationaal Park Teide.

Wat is je volgende bestemming?

Tenerife is weliswaar het grootste eiland van de Canarische Eilanden, maar mis de kans niet om een uitstapje te maken naar de andere eilanden van de archipel.

Er zijn heel wat mooie bezienswaardigheden op Gran Canaria, denk aan pittoreske stranden, schattige lokale dorpjes en fascinerende architectuur. Met de veerboot kun je vrij snel (één tot 2,5 uur) vanaf Tenerife naar Gran Canaria reizen. Snorkelen en duiken zijn hier ook populair.

Lanzarote, rustig en niet zo druk als sommige andere Canarische eilanden, is een andere geweldige keuze, vooral voor stellen. Geniet van het ongerepte gevoel en de beste bezienswaardigheden op Lanzarote tijdens je bezoek aan dit eiland.

Een vlucht van Tenerife naar Lanzarote is de handigste en snelste manier om dit eiland te bereiken. Kies je voor een boottocht, dan duurt de overzet minimaal acht uur.

Ben je een natuurliefhebber, dan zullen de verschillende activiteiten en bezienswaardigheden op Fuerteventura je blij maken. Denk aan wandelen op de heilige berg Tindaya en het spotten van bijzondere wilde dieren in het natuurpark Corralejo.

Slotopmerkingen

Van spannende buitenactiviteiten tot historische steden, er zijn genoeg activiteiten en bezienswaardigheden op Tenerife die een glimlach op ieders gezicht toveren, of je nu jong of oud bent.

Heb jij een favoriet uitkijkpunt of bezienswaardigheid op het eiland? Aarzel dan zeker niet om hieronder een reactie achter te laten.

We wensen je, zoals altijd, een goede en veilige reis!

Jolien Follens werkt als Dutch Content Localization Manager bij TourScanner. Ze is al van jongs af aan gepassioneerd door schrijven en koos daarom voor een master in de Journalistiek na het afronden van haar master in de Taal- en Letterkunde. Na haar studies ging ze aan de slag als vertaler en content editor om uiteindelijk bij TourScanner haar liefde voor schrijven te combineren met haar andere grote passie: reizen. Ze woonde al in België, Malta en Italië en reisde een jaar lang de wereld rond. Ondertussen staan er 33 landen op de teller en blijft haar verlanglijstje ellenlang. Staan nog op het programma: Canada, Japan, de Balkan, Zuid-Afrika, Colombia, Sri Lanka, Costa Rica, en nog veel meer!