Bezienswaardigheden op Lanzarote

Ga op avontuur in ondergrondse werelden en treed in de voetsporen van piraten terwijl je de verborgen hoekjes van het zonnige Lanzarote verkent. Voor zo’n klein eiland zijn er verbazingwekkend veel bezienswaardigheden en activiteiten.

Of je nu wilt wandelen naar vulkaankraters, wijn wilt proeven of wilt duiken naar onderwatermusea met beelden, er is genoeg om je te vermaken.

Hop van strand naar strand om afgelegen baaien en de zeer uiteenlopende oceaanlandschappen van het eiland te ontdekken. Trek naar mythische grotten of ga op zoek naar de beste uitkijkpunten om de natuur te bekijken.

Stop bij lokale dorpjes en proef traditionele gerechten, of bezoek de stadsmarkten om de beste (en verste) producten in dit deel van de wereld in te slaan. Bovendien is er een overvloed aan buitenactiviteiten voor reizigers die liever van de gebaande paden af willen.

Het unieke terrein van het op drie na grootste eiland van de Canarische Eilanden maakt het fascinerend om te verkennen. Je zult meteen merken dat het een wild eiland is, met uitgestrekte droge hellingen in stoffige tinten en kristalheldere baaien die variëren van smaragdgroen tot turkooisblauw.

In deze uitgebreide gids vind je een aantal van de beste activiteiten en bezienswaardigheden op Lanzarote.

1 – Zeiltochten naar afgelegen stranden

Boat tours Lanzarote

Leun achterover en ontspan aan boord van een jacht of catamaran en laat de zeilen je over de zee meevoeren naar afgelegen stranden en dramatische landschappen. Geniet van de zon en kijk of je dolfijnen en walvissen kunt spotten in de nabijgelegen wateren.

Als de boot voor anker gaat in een afgelegen baai, spring dan overboord en ga lekker zwemmen of snorkelen voordat je je inspanningen beloont met een decadente lunch aan dek.

Ben je samen met je partner op een romantische reis naar Lanzarote? Overweeg dan een zeiltocht, enkel voor volwassenen, naar de beste stranden met yoga op het dek (optioneel), snorkeltijd en lunch inbegrepen. Een andere romantische optie is een speciale cruise waarmee je dolfijnen kunt kijken tijdens zonsondergang met cocktails.

Of misschien is walvissen spotten altijd al een grote droom van je geweest? Kies dan voor een walvisexcursie van twee uur.

2 – Jardín de Cactus (Cactustuin)

Cactus Garden Lanzarote

De Jardín de Cactus ligt in een steengroeve, die niet langer in gebruik is, in het oosten van Lanzarote en herbergt maar liefst 450 soorten uit vijf continenten. Let tijdens een wandeling door de cactustuin op de cactusvijgen en de gerestaureerde windmolen met uitzicht op de terrassen.

Geniet van de vredige geluiden van fluitende vogels en zoemende insecten terwijl je smult van een cactusburger op het panoramische terras van het restaurant.

Routebeschrijving in Google Maps

3 – Duiktrips

scuba diving Lanzarote

Zweef over de zeebodem en ontmoet de bewoners van dit magische onderwaterkoninkrijk tijdens een duiktrip op Lanzarote. Sta versteld van de levendigheid van kleurrijke riffen en ongewone lavaformaties die eruitzien alsof ze van de maan komen.

Er zijn excursies beschikbaar voor zowel beginners als gecertificeerde duikers. Ongeacht je duikvaardigheid kun je een echt wateravontuur beleven in deze heldere, warme wateren.

4 – Nationaal Park Timanfaya

Timanfaya National Park

Terwijl je door het Nationaal Park Timanfaya reist, krijg je het gevoel dat je je op Mars bevindt. Voel de kracht van de natuur in dit indrukwekkende landschap, waar vulkaankraters, geisers en de imposante vuurbergen een blijvende indruk maken.

Het verkennen van het ruige terrein van dit geothermische park is een echt avontuur en kan te voet, per bus of zelfs per kameel worden gedaan.

5 – Piratenmuseum in het kasteel van Santa Barbara

Santa Barbara Castle Lanzarote

Reis terug in de tijd in het kasteel van Santa Barbara. Deze attractie lijkt als een schildwacht over Teguise te waken. Leer meer over het leven van kapers op volle zee en hoe piraterij deel uitmaakte van het dagelijks leven op Lanzarote in de 16e en 17e eeuw.

Voel hoe je nekharen overeind gaan staan ​​terwijl je een schatkamer vol piratenvoorwerpen tegenkomt en replicakanonnen ziet in de wapenzaal.



6 – Jetskitours langs de kust

jet ski Lanzarote

Bekijk Lanzarote vanuit een ander perspectief terwijl je op een jetski over de golven raast. Je kunt alleen of met een partner over de zee vliegen en om de beurt rijden. Geniet van de frisse oceaannevel op je wangen terwijl je manoeuvres oefent tegen een adembenemend landschap.

Het contrast tussen de diepblauwe oceaan en de zwarte vulkanische kust is indrukwekkend. Als je een waterdichte camera hebt, zorg er dan voor dat de batterijen zijn opgeladen.

7 – Jameos del Agua

Jameos del Agua

Verken de buitenaardse landschappen van Lanzarote en ontdek een vulkanische tunnel die naar een ondergronds restaurant en auditorium leidt.

Volg het lavastenen pad om dit spelonkachtige en mystieke rijk te verkennen. Kijk of je blinde krabben kunt spotten in de zoutwaterlagune en bewonder de lichteffecten die ’s nachts voor een betoverend spektakel zorgen.

Neem een ​​duik in het buitenzwembad en dineer en dans daarna in deze verrassende geologische formatie.

8 – Zuiden van Lanzarote

southern Lanzarote

Verken het spectaculaire vulkanische landschap van Zuid-Lanzarote tijdens een begeleide excursie. Dit is een van de mooiste delen van het eiland met enkele van de prachtigste natuurlijke bezienswaardigheden op Lanzarote, dus houd je camera bij de hand. Volg de beroemde vulkaanroute, ervaar geothermische demonstraties en bewonder de Vuurbergen.

Breng een bezoek aan wijnmakerijen voor enkele overheerlijke proeverijen voordat je de Groene Lagune, de glinsterende zoutpannen van Janubio en de door lava gevormde zeegrotten op de dramatische kliffen van Los Hervideros bewondert.

9 – Papagayo Beach

Papagayo Beach

Laat je schoenen achter terwijl je op blote voeten over het witte zand van dit populaire strand loopt. De beschutte baai is ideaal om te zwemmen en snorkelen, met kristalhelder water dat de hele dag warm blijft.

Om de benen te strekken volg je het kleine pad omhoog naar het Natuurmonument van Los Ajaches, waar je je dorst kunt lessen bij de strandbar en een hapje kunt eten.

Dankzij de ligging van het strand blijft het transparante smaragdblauwe water vrij van grote golfslag, waardoor het populair is voor wateractiviteiten zoals snorkelen en kajakken.

Hoewel veel kajaktochten niet echt op Papagayo Beach beginnen, brengt de drie uur durende tocht de kajakkers altijd naar dit strand, waar de reizigers kunnen afkoelen in het water en het strand en de omgeving kunnen verkennen.

10 – Stichting César Manrique

Csar Manrique Foundation

Doe eens iets anders en maak kennis met deze getalenteerde kunstenaar, architect en activist die een van de beroemdste zonen van Lanzarote was. Dwaal door het huismuseum, dat werd gebouwd op vijf vulkanische bellen, en bewonder de waardevolle kunstwerken die worden tentoongesteld.

Buiten kun je de ondergrondse tuin verkennen en foto’s maken van de blauwe lagune, waarin kunst en natuur vakkundig worden gecombineerd.



11 – La Graciosa

La Graciosa

Stap aan boord van de veerboot en reis naar La Graciosa, het kleinste bewoonde eiland van de Canarische Eilanden. Slenter door de zanderige straatjes van de charmante hoofdstad Caleta de Sebo of maak een catamarancruise langs de kust om te genieten van een picknick in afgelegen baaien. En natuurlijk kun je ook even pauzeren om te zwemmen.

Ga kajakken in het turquoise water, geniet van traditionele gerechten zoals paella voor de lunch en breng wat quality time door op het strand.

12 – Snorkeltrips

snorkeling Lanzarote

Zwem met kleurrijke koraalvissen en misschien zelfs met een zeeschildpad terwijl je het magische onderwaterrijk van Lanzarote verkent. Doe het rustig aan door met je snorkel aan de oppervlakte te dobberen of duik naar beneden om te zien of je zeepaardjes kunt spotten die zich in rotsspleten verstoppen.

Snorkelen is een van de leukste activiteiten op Lanzarote, omdat je nooit weet wat je tegen kunt komen.

13 – Cueva de los Verdes

Cueva de los Verdes

Ga op een ondergronds avontuur tijdens een rondleiding door de Cueva de los Verdes. Het is een van de spectaculairste verborgen natuurwonderen van het eiland. Ooit was het een schuilplaats voor de lokale bevolking om zich te beschermen tegen aanvallen van piraten en tegenwoordig is een bezoek aan de grot een van de meest fascinerende bezienswaardigheden op Lanzarote.

Vandaag kun je deze prachtige grot verkennen en zelfs genieten van een live muziekoptreden.

14 – Buggytours

buggy tour Lanzarote

Doe je gordel om en ga met je buggy op een spannende tocht over de vulkanische vlakten en zandduinen van Lanzarote. Laat een spoor van stof achter terwijl je op zoek gaat naar avontuur op afgelegen paden.

Rijd rond vulkanen, verken oude steengroeven en doorkruis vredige dorpjes die verborgen liggen in de bergen. De uitzichten zijn ongelooflijk, dus vergeet je camera niet.

Buggy’s kunnen geschikt zijn voor het hele gezin, maar om je hartslag echt op hol te brengen kun je een avontuurlijke quadtocht overwegen. Deze tochten volgens routes die vergelijkbaar zijn met die van een buggy, maar dan op een ATV met twee wielen.

Voordat je twee tot drie uur over het platteland raast, krijg je een korte instructie over het besturen van de quad en het manoeuvreren tijdens het rijden. Je hebt ook de optie om passagier te spelen, zodat een van de professionele gidsen het stuur kan overnemen.

15 – Teguise

Teguise Lanzarote

Deze voormalige hoofdstad straalt veel charme uit en een bezoek aan Teguise is een van de belangrijkste culturele activiteiten op Lanzarote. Wandel door de geplaveide straten en ontdek het hart van de historische oude stad.

Teguise diende ooit als ontmoetingsplaats voor piraten en is nu een ontspannen nederzetting met enkele fascinerende bezienswaardigheden op Lanzarote, zoals een 15e-eeuws kasteel, een muziekmuseum en een kunstnijverheidsmarkt.

Routebeschrijving in Google Maps



16 – Rancho Texas

Rancho Texas Lanzarote

Wat is er beter dan een dierentuin? Een dierentuin met zwembaden! In Rancho Texas kun je zwemmen met zeeleeuwen, ponyrijden en meedoen aan een schattenjacht midden in het Wilde Westen. Je kunt er ook een wilde witte tijger, verschillende gordeldieren en Amerikaanse bizons ontmoeten.

Bezoek de waterranch om te luieren in de zwembaden of van de glijbanen te glijden voor een leuke afsluiter van het ultieme gezinsuitje op Lanzarote.

17 – Fuerteventura

Fuerteventura

Stap aan boord van de veerboot en vaar in een half uur naar Fuerteventura om een dagje door te brengen op het eiland-. Slenter door de historische straten van Corralejo en ontspan in de restaurants en bars na een middagje winkelen in de boetiekjes.

Bezoek de duinen van het Nationaal Park Corralejo en ontdek de grootste woestijnvlakte van de Canarische Eilanden. Het park, geflankeerd door een turquoise zee en gouden stranden, is gemakkelijk te voet te bezoeken.

18 – Groene lagune van El Golfo

El Golfos Green Lagoon Lanzarote

Zet je vulkanologenpet op en ontdek waarom dit mysterieuze kratermeer een ongewone groene kleur heeft die contrasteert met het zwarte zandstrand. De lagune werd gevormd na uitbarstingen in 1730 en is met de zee verbonden door geheime ondergrondse tunnels.

Wandel over een onverhard pad naar het uitkijkpunt om van het landschap te genieten en adembenemende foto’s te maken. Kom hier ’s avonds om de zonsondergang over de zee te bewonderen.

Routebeschrijving in Google maps

19 – Aquapark Costa Teguise

Aquapark Costa Teguise

Duik van spannende glijbanen zoals Whirlwind en Kamikaze en ga de stroomversnellingen aan in dit waterpark van wereldklasse. Aquapark is leuk voor het hele gezin en houdt de kinderen de hele dag bezig.

Voor de kleinere zwemmers is er de kindvriendelijke lagune. Er is bovendien ook een ontspannende jacuzzi. Terug op het droge kun je paintballen of een hindernisbaan afleggen in een elektrische auto.

20 – Los Hervideros

Los Hervideros Lanzarote

Bewonder de ware kracht van de natuur als je golven tegen de rotsachtige kust in Los Hervideros ziet slaan. Zie hoe de zee kookt als het water in een labyrint van onderwatergrotten wordt gestuwd. Hierdoor ontstaan watervallen die prachtige foto’s opleveren.

Wandel door de lavavelden om deze vreemd gevormde kliffen, bezaaid met kleine grotten, te bereiken. Ontdek kleine balkons in de rotswand om de beste uitzichtpunten te vinden.

Routebeschrijving in Google Maps



21 – Mirador de Ermita de las Nieves

Mirador de Ermita de las Nieves Lanzarote

Trek naar de top van de bergketen Risco de Famara voor een van de beste uitzichten van het eiland vanaf de Ermita de las Nieves. Betuig je respect bij de kapel gewijd aan de Maagd van Las Nieves, tot wie de lokale bevolking bidt voor regen.

Geniet ook van spectaculaire uitzichten over het strand van Famara en het eiland La Graciosa, die nog indrukwekkender zijn bij zonsondergang.

Routebeschrijving in Google Maps

22 – Noorden van Lanzarote

northern Lanzarote

Reis naar de Vallei van de Duizend Palmen en verken afgelegen dorpjes tijdens deze dagexcursie naar Noord-Lanzarote. Bezoek het voormalige huis van acteur Omar Sharif, nu het Lag-O-Mar Museum, gebouwd rond vulkanische rotsen, labyrinten en grotten.

Geniet van het panoramische uitzicht op de Chinijo-archipel en bezoek een aloë vera-boerderij om meer te leren over deze beroemde lokale plant. Sluit de dag af met een ondergrondse excursie naar de lavatunnel in Jameos del Agua.

23 – Strand van Famara

Famara Beach

Surfers, opgelet! Famara is een van de beste stranden wat surfen op Lanzarote betreft en biedt surflessen voor alle niveaus. Trek je wetsuit aan en oefen je moves op het strand voordat je de golven in gaat om de theorie toe te passen in de praktijk.

Surfers komen van over de hele wereld naar Famara om te genieten van betrouwbare weersomstandigheden en uitstekende temperaturen. Het 6 kilometer lange zandstrand is ook heel bijzonder.

Naast surfen kun je er ook andere watersporten beoefenen. Kitesurfers kunnen op deze wateren altijd genieten van een succesvolle sessie. Mocht je deze door de wind aangedreven sport nog nooit hebben geprobeerd, boek dan van tevoren een kitesurfles.

Maak ’s avonds een paardrijtocht langs de kustlijn en geniet van een romantische zonsondergang.

24 – Museo Atlantico

Museo Atlantico Lanzarote

Dit is een van de uniekste bezienswaardigheden op Lanzarote en is erg interessant voor duikfanaten. Dit is namelijk het enige onderwaterbeeldenmuseum in Europa. Na een korte boottocht is het tijd om het water te verkennen. Ontdek 10 verschillende beeldengroepen die het leven en de cultuur op Lanzarote door de eeuwen heen illustreren.

Deze excursie is een echt avontuur voor gebrevetteerde duikers en is ook beschikbaar voor beginners die kunnen genieten van de bezienswaardigheden vanaf een ondiepere diepte.

25 – Castillo de San José in Arrecife

San Jos Castle in Arrecife

Bezoek dit imposante 18e-eeuwse kasteel op de top van een klif voor een adembenemend uitzicht op zee en spannende verhalen over piratenaanvallen. Dit halfronde fort werd gebouwd om de hoofdstad van het eiland te beschermen tegen aanvallen. Vandaag de dag is het omgebouwd tot een internationaal museum voor hedendaagse kunst, met werken van Picasso, Millares en Manrique.

Geniet van het panoramische uitzicht op de haven van Puerto de los Mármoles en trakteer jezelf op een avondje muziek in de concertzaal.

Routebeschrijving in Google Maps



26 – Los Charcones

Los Charcones Lanzarote

Wil je ontsnappen aan de hitte? Ga dan naar Los Charcones en zoek verkoeling in de natuurlijke zwembaden in het zuiden van Lanzarote. Er zijn verschillende zwembaden van verschillende groottes en dieptes, met duikgebieden voor degenen die dapper genoeg zijn om de sprong te wagen.

De mini-lagunes liggen verspreid over een lengte van 2 kilometer vanaf de vuurtoren van Pechiguera. Ga dus naar de kust en zoek je eigen privéplekje.

Routebeschrijving in Google Maps

27 – Het eiland Lobos

Lobos Island

Van walvissen en dolfijnen tot rustige zandstranden en de glinsterende zee, een excursie naar het eiland Lobos is een van de beste dagtochten op Lanzarote. Het avontuur begint met een spannende boottocht – kijk uit naar vliegende vissen, die vaak een acrobatische voorstelling geven.

Ga van boord op het eiland Lobos en verken afgelegen stranden en verborgen paden die door oogverblindend witte zandduinen slingeren. Ga vervolgens snorkelen in dit prachtige waterparadijs.

28 – Zonsondergangscruises

sunset cruise Lanzarote

Bestaat er iets romantischer dan vanaf het dek van een boot de feloranje zon langzaam zien zakken in de zee? Breng een ontspannen avond door aan boord met wat drankjes en hapjes om je op de been te houden tot het avondeten.

Misschien krijg je wel gezelschap van walvissen en dolfijnen? Geniet van dit geweldige spektakel tegen de adembenemende achtergrond van de dramatische kustlijn van Lanzarote.

29 – Mirador del Rio

Mirador del Rio Lanzarote

Ontdek zelf hoe de beroemde kunstenaar César Manrique zich liet inspireren door de natuur om een architectonisch wonder te creëren op een van de beste uitzichtpunten van het eiland. Mirador del Rio biedt een prachtig uitzicht over de zee naar de Chinijo-archipel en en staat op een winderige klif in het noorden van het eiland.

De bescheiden gecamoufleerde buitenkant verbergt een wereld van panoramische ramen, natuurlijke rondingen en monumentale sculpturen, waardoor het een van de meer ongewone bezienswaardigheden op Lanzarote is.

Routebeschrijving in Google Maps

30 – Playa Blanca

Playa Blanca, Lanzarote

Playa Blanca ligt in het uiterste zuiden van Lanzarote en is een piepklein pittoresk kustplaatsje dat geliefd is om zijn relaxte sfeer.

Reizigers die op zoek zijn naar een ontspannen strandvakantie verblijven meestal in dit deel van het eiland, en er zijn een aantal prachtige stranden om te chillen.

Het belangrijkste strand is Playa Blanca (dezelfde naam als de stad), maar Playa Dorada en Playa de Papagayo zijn ook uitstekende keuzes. Eén van de beste manieren om de stranden te verkennen is tijdens stand-up paddleboarding (supping) langs deze kustlijn.

Ben je op zoek naar iets avontuurlijkers? Waag je dan eens aan parasailen en vlieg tot wel 60 meter boven de oceaan!



31 – Wijngaarden van La Geria

La geria vineyard

Een van de lekkerste activiteiten op Lanzarote voor zowel wijnkenners als nieuwsgierige amateurs is het proeven van de befaamde producten van Bodega La Geria. Wandel door de wijngaarden, omringd door weelderig groene wijnstokken en glooiende heuvels, en bezoek onderweg een eersteklas wijnmakerij.

Ontmoet de makers en ontdek hoe zij de vulkanische grond in hun voordeel hebben gebruikt. Bodega La Geria is een van de populairste wijnmakerijen in de omgeving.

Het is niet het enige wijnhuis in de regio, er zijn namelijk nog meer wijngaarden die je kunt bezoeken voor wijntours en -proeverijen, zoals Bodegas El Grifo en Bodegas La Florida. Bij sommige wijnbelevenissen worden de wijnhuizen overgeslagen, en wordt er een trektocht door een nationaal park gemaakt waarbij je onderweg wijn proeft.

Om het unieke landschap van deze wijnstreek volledig te verkennen, zijn er wandeltochten van een halve dag rond de heuvels waarbij je 9,5 kilometer aflegt. Stop onderweg bij enkele lokale wijnmakerijen.

32 – Paraglidevluchten

paragliding Lanzarote

Een van de spannendste activiteiten op Lanzarote is zweven over de dramatische ruige kustlijn met een professionele paraglidingpiloot. Hang vredig boven het eiland, surf op de wind en geniet van het uitzicht op vulkanen en beukende oceaangolven.

Probeer zelf te sturen als je moedig genoeg bent of leun achterover in je harnas en geniet van de ongelofelijke omgeving. De keuze is aan jou.

33 – De beste restaurants

best restaurants in Lanzarote

Zin in heerlijk eten? Proef de lokale smaken en inspirerende hapjes in de beste restaurants op Lanzarote.

Lilium (gelegen aan het water), bekroond met de gewaardeerde Bib Gourmand van de Michelingids, serveert traditionele smaken en presenteert eten op een eigentijdse manier.

Bij La Casa de La Playa geniet je van enorme verse visgerechten en een prachtig uitzicht op de oceaan. Restaurant Costa Azul is een andere plek die uitstekende visgerechten in traditionele stijl serveert.

Reserveer voor een avond heerlijk dineren een tafel bij La Cabana Macher of geniet van het proefmenu van La Cocina de Colacho – erkend door de Michelingids in 2022.

La Carmencita del Puerto heeft een relaxte sfeer en het eten barst van de aroma’s en kleuren, net als Cantina Teguise (gevestigd in een historisch gebouw) waar tapas worden geserveerd.

Veganisten en vegetariërs; geniet van een glas wijn en vleesvrije opties bij Natural Nada Màs, ook wel Only Natural genoemd.

34 – Fietstochten

bike tour Lanzarote

Fiets langs stranden en ga van de gebaande paden af op droge rivierbeddingen om het eiland op twee wielen te verkennen. De e-bikes geven je een extra beetje kracht, zodat zelfs fietsers met weinig ervaring van deze excursie zullen genieten.

Bewonder oude vulkaankraters, gouden duinen en levendige groene lagunes en maak een aantal stops onderweg om te wandelen en te zwemmen.

35 – Lokale markten

local markets Lanzarote

Bezoek voordat je naar huis reist enkele van de wekelijkse lokale markten voor souvenirs die je herinneren aan je avonturen op het eiland. Struin langs de grote selectie ambachtelijke kraampjes voor authentieke cadeaus en vergeet niet af te dingen, want dat hoort er allemaal bij.

De meeste resorts hebben hun eigen markt, met de populairste in Teguise, Arrecife en Haria.

De markt van Teguise, die alleen op zondag open is, is een favoriet onder reizigers. Als een van de grootste markten van Lanzarote kun je hier van alles en nog wat vinden, van voedsel tot kleding en plaatselijk handwerk.

Op de zaterdagochtendmarkt in Arrecife vind je een overvloed aan kraampjes die kunst, handwerk, souvenirs en eten verkopen en kun je genieten van live folkloremuziek.

Er is op zaterdag ook de markt in Haría waar je lokaal geproduceerde, handgemaakte en biologische goederen kunt kopen.



36 – Yogalessen

yoga Puerto del Carmen

Is er iets zo ontspannend als yoga op het strand? Rek je spieren en adem de frisse zeelucht in tijdens een rustige maar verkwikkende sessie in Puerto del Carmen. De ritmische oceaangolven en het adembenemende landschap vormen de perfecte achtergrond.

Beweeg door je asana’s voordat je afsluit met enkele ontspanningstechnieken om je weer helemaal herboren te voelen.

37 – Flyboardsessies

flyboard Lanzarote

Wil je graag weten hoe het voelt om te vliegen? Hoog boven de zee zweven tijdens een flyboardsessie komt waarschijnlijk dicht in de buurt van dat gevoel. Voel de adrenaline stijgen als de krachtige waterstralen omhoog spuiten en ervaar de sensatie van het opstijgen als je door de lucht zweeft.

Dit is je kans om voor een paar onvergetelijke momenten de innerlijke superheld in jezelf naar boven te halen. Oefen wat sprongen en salto’s als je durft.

38 – Vulkaan La Corona

La Corona Volcano

Uitzichten zijn altijd net iets indrukwekkender als je er een beetje moeite voor moet doen. Dus trek je wandelschoenen aan en beklim de prachtige vulkaan La Corona. Ontdek lavatunnels en zinkgaten en wandel door weelderige wijngaarden op de berghellingen terwijl je de spannende klim van 45 minuten onderneemt.

Op de top van de kraterrand word je beloond met verreikende uitzichten over het eiland. Daal vervolgens af naar het binnenland voor verdere verkenning.

Begeleide wandeltochten zijn een uitstekende manier om door het landschap te trekken. In vier tot vijf uur doorkruis je Volcán de La Corona (beginnend bij het natuurreservaat Chinijo-archipel) en leer je onderweg belangrijke informatie.

Er zijn meer wandeltochten om andere vulkanen op het eiland te ontdekken, zoals een drie uur durende wandeling in het natuurreservaat Los Volcanes.

39 – Jeeptours

Jeep tour Lanzarote

Zet je schrap voor een spannende jeepsafari rond Lanzarote, langs uitgedoofde vulkanen, met palmbomen omzoomde valleien en tal van charmante bergdorpjes.

Bewonder de natuurlijke krachten achter de dramatische zwarte en rode vulkaankraters in het Nationaal Park Timanfaya en stop bij enkele van de hoogste uitkijkpunten op het eiland.

Rijd door cactusvelden naar de bedevaartskapel Ermita de las Nieves en rond de dag af met een stop aan het strand.

40 – Aqualava Waterpark

Aqualava Waterpark, Lanzarote

Plons in het water van Aqualava Waterpark waar zowel volwassenen als kinderen kunnen genieten van eindeloos plezier in de zon en tegelijkertijd kunnen afkoelen.

Het park is het hele jaar door geopend en is onderverdeeld in verschillende secties.

Zo is er bijvoorbeeld het ‘Timan Fire’-gebied waar je vijf spannende attracties kunt vinden of ‘Corsario Bay’, dat meer geschikt is voor peuters en kleuters. Aqualava Waterpark heeft veel te bieden, probeer bijvoorbeeld te ontsnappen aan de waterexplosies van de reuzenoctopus!

Ga naar het enige golfslagbad op Lanzarote bij Aqualava Beach of drijf door de lazy river.



41 – Escape Rooms

escape rooms in Lanzarote

Kun jij jezelf bevrijden uit een inrichting en een zombieaanval overleven? Escape rooms zijn leuk en spannend, maar vereisen ook een beetje probleemoplossend vermogen. Als je zin hebt in een namiddagje Escape Room, dan hebben we goed nieuws voor je: Lanzarote beschikt namelijk over verschillende opties.

Je krijgt een uur de tijd om met je team één voor één een aantal aanwijzingen te ontcijferen. Als je het antwoord op elke aanwijzing hebt gevonden, ga je door naar de volgende, totdat je uiteindelijk de puzzel hebt ontcijferd en kunt ontsnappen.

Ontrafel het mysterie en studeer af als heksen en tovenaars, of vind dinosaurus-DNA terug in het Bezoekerscentrum van Triassic Park bij Island Quest Escape Rooms.

Ga op schattenjacht in de Lost Pirate City of probeer te ontsnappen aan een kwaadaardige piraat in Try To Escape Lanzarote.

Escape Rooms hebben een thema en maken gebruik van levensechte rekwisieten die het decor vormen.

42 – Rooftop Biosfera

Rooftop Biosfera, Lanzarote
Met dank aan Rooftop Biosfera

Bij Rooftop Biosfera kun je urenlang plezier beleven. Zoals de naam al doet vermoeden, is dit vrijetijdscomplex gebouwd bovenop het winkelcentrum Biosfera (gelegen op de bovenste verdieping) en zit het vol met leuke activiteiten voor alle leeftijden.

Speel een paar rondjes minigolf tussen de dinosaurussen in Jurassic Kingdom Mini Golf, bekijk je favoriete blockbusterfilm onder de sterrenhemel in de Starlight Open Air Cinema, of beleef een spannende mix van 3D-technologieën en een vluchtsimulatie met speciale effecten in de Galaxia 6D Flying Cine Ride.

Trek gekregen? Ga een hapje eten in het Lost World Restaurant met junglethema of neem een drankje in de Roof Chill Out Lounge terwijl je luistert naar een saxofonist.

43 – Dragshows in de Music Hall Tavern

Music Hall Tavern, Lanzarote
Met dank aan Music Hall Tavern

Bereid je voor op een avond lachen, glamour en performance als geen ander in de Music Hall Tavern tijdens een comedy dragshow met diner!

De extravaganza zal zeker in de smaak vallen, en de koninginnen betreden het podium met liedjes die vergezeld gaan van dans- en komedieacts.

Een lokale driegangenmaaltijd die je kunt nuttigen is inbegrepen bij de show terwijl je het spektakel aanschouwt.

Al meer dan 25 jaar wordt het publiek op de Canarische Eilanden vermaakt met dit niet te missen spektakel!

44 – Uitgaansmogelijkheden

nightlife in Lanzarote

Op zoek naar de beste uitgaansmogelijkheden voor een avondje uit?

Begin rond zonsondergang en sla heerlijke cocktails achterover met je voeten in het zand op een locatie aan het strand. Beach Bar Luca, omringd door hoge, wuivende palmen, draait een gemengde afspeellijst, heeft een geweldig menu, heerlijke drankjes en natuurlijk een achtergrond die uitkijkt op zee.

Lagomar Cave heeft een locatie als geen ander: de bar is in een grot gebouwd! De omgeving is genoeg om je over de streep te trekken.

Trek je dansschoenen aan en ga naar de nachtclubs. Het feest wordt niet unieker dan in de club Jameos del Agua, dat zich in een vulkaantunnel bevindt.

Hoe bereik je Lanzarote?

Als je aankomt op het enige vliegveld van Lanzarote, César Manrique-Lanzarote Airport (ook wel Lanzarote Airport, ACE Airport en Arrecife Airport genoemd), regel dan bij landing een luchthaventransfer.

Een privéchauffeur wacht je op en brengt je van Arrecife rechtstreeks naar je accommodatie op het eiland. Transfers zijn ook beschikbaar als je het eiland verlaat.

Je kunt ook een boottochtje maken vanaf een van de nabijgelegen eilanden.

Waar verblijf je op Lanzarote?

Je accommodatie kan je vakantie maken of breken. Laten we eerlijk zijn, er gaat niets boven een vakantie in comfort. Hier zijn een paar van de beste verblijven op Lanzarote.

Het prachtige Lani’s Suites de Luxe, met een mediterrane sfeer, heeft suites met een of twee slaapkamers, een eigen bubbelbad en een adembenemend uitzicht over de oceaan.

Het Secrets Lanzarote Resort & Spa is enkel voor volwassenen en heeft een fantastische spa en wellnesscentrum. Het is volledig uitgerust met faciliteiten ter plaatse, van squashbanen tot verwarmde zwembaden.

Hotel Lava Beach is licht en modern en ligt aan het strand. Het biedt gasten een prachtig verblijf en Arrecife Gran Hotel & Spa is een andere eigentijdse optie.

Hotel Boutique Palacio Ico is esthetisch aantrekkelijk maar blijft toch super knus en huiselijk. Of, als het meer bij je reisstijl past, boek dan de villa met één slaapkamer en privézwembad bij Suites Bene LANZAROTE.

Dreams Lanzarote Playa Dorada Resort & Spa bevindt zich op slechts 200 meter van de oceaan en is ideaal voor gezinnen en stelletjes, en alle kamers hebben een balkon. H10 Rubicón Palace is ook een geweldige optie voor gezinnen.

Bezoek je Lanzarote met een budget?

Als je nog een heleboel andere eilanden wilt bezoeken, bespaar dan waar je kunt, door bijvoorbeeld te kiezen voor free walking tours!

Twee uur lang volg je een lokale gids langs verschillende delen van de stad en krijg je historische monumenten en enkele van de beste bezienswaardigheden op Lanzarote te zien. De deskundige gids voorziet je van gedetailleerde informatie over elke bezienswaardigheid.

Waar ga je nu heen?

Lanzarote is een ideale bestemming voor een ontspannen vakantie, maar overweeg enkele van de andere eilanden in de buurt als je graag de rest van de Canarische Eilanden wilt verkennen.

Stap aan boord van een vijf uur durende veerboot naar Gran Canaria, of neem een 45-minuten vlucht en bereid je voor op eindeloze stranddagen, outdooractiviteiten, het verkennen van de oude stad en watervallen. Er zijn nog veel meer geweldige bezienswaardigheden op Gran Canaria en de bestemming is vooral geliefd bij stelletjes.

Tenerife, waar de hoofdstad Santa Cruz de Tenerife ligt, is niet alleen het grootste eiland, maar ook het populairste om te bezoeken. Het is gevuld met talloze historische bezienswaardigheden en ontzagwekkende landschappen.

De handigste manier om Tenerife te bereiken is per vliegtuig, en er zijn nog veel meer spannende activiteiten en bezienswaardigheden op Tenerife. Reizigers met weinig tijd kunnen meerdaagse excursies overwegen.

Slotgedachten

Ook al is het eiland kleiner dan de andere toeristische trekpleisters op de Canarische Eilanden, het steelt uiteindelijk het hart van elke reiziger die er voet aan wal zet. Er is van alles te doen op Lanzarote, geniet van deze magische bestemming die heel wat te bieden heeft. Waag je aan enkele outdooractiviteiten of bewonder mooiste bezienswaardigheden op Lanzarote.

Heb jij een favoriet strand, restaurant of plek om te bezoeken op Lanzarote? Deel het met ons in de reacties.

Fijne en veilige reizen!

Jolien Follens werkt als Dutch Content Localization Manager bij TourScanner. Ze is al van jongs af aan gepassioneerd door schrijven en koos daarom voor een master in de Journalistiek na het afronden van haar master in de Taal- en Letterkunde. Na haar studies ging ze aan de slag als vertaler en content editor om uiteindelijk bij TourScanner haar liefde voor schrijven te combineren met haar andere grote passie: reizen. Ze woonde al in België, Malta en Italië en reisde een jaar lang de wereld rond. Ondertussen staan er 33 landen op de teller en blijft haar verlanglijstje ellenlang. Staan nog op het programma: Canada, Japan, de Balkan, Zuid-Afrika, Colombia, Sri Lanka, Costa Rica, en nog veel meer!