Excursies vanuit Sevilla

Andalusië staat wereldwijd bekend om zijn rijke cultuur, vooral op het gebied van architectuur, en trekt jaarlijks miljoenen bezoekers. Maak een dagtrip vanuit Sevilla en ontdek de charmante kustplaatsen, prachtige stranden en karakteristieke dorpjes van deze unieke regio.

Ben je benieuwd naar de beste excursies vanuit Sevilla? Dit artikel biedt uitgebreide informatie over wat er te zien is, welke activiteiten je in elke plaats kunt ondernemen en hoe je er kunt komen.

Scroll naar beneden en ontdek een uitgebreide gids over de beste dagtrips vanuit Sevilla.

De beste excursies vanuit Sevilla op kaart

1. Playa de Bolonia

Playa de Bolonia

Wat is er te zien en te doen?

Playa de Bolonia, gelegen in de provincie Cádiz in het zuiden van Spanje, is een van de weinige ongerepte stranden aan het zuidelijke Iberische schiereiland. Dit strand biedt niet alleen prachtige kustlandschappen, maar ook historische overblijfselen van Baelo Claudia, een oude Romeinse stad.

Op de archeologische site van Baelo Claudia zijn verschillende fascinerende ruïnes te zien, waaronder een Romeins theater, een voormalig aquaduct, een basiliek en oude zoutvisfabrieken. Deze overblijfselen werpen een intrigerend licht op het rijke verleden van dit gebied en bieden bezoekers de mogelijkheid om een stap terug in de tijd te zetten en de geschiedenis van de regio te ontdekken terwijl ze genieten van de natuurlijke schoonheid van het strand van Bolonia.

Hoe kom je er?

Met de auto: Met de auto lijkt de enige praktische manier om vanuit Sevilla naar Playa de Bolonia te reizen. De gebruikelijkste route is via de snelweg AP-4, het duurt ongeveer 2 uur en 15 minuten om Bolonia te bereiken.

2. Cádiz

Cádiz - Seville day trip

Wat is er te zien en te doen?

De Feniciërs stichtten Cádiz in 1100 voor Christus, waardoor het de oudste stad van Europa is. Deze prachtige stad aan de Atlantische kust van Andalusië heeft een magische sfeer en trekt steeds meer toeristen van over de hele wereld aan. Het zonnige weer, de rijke geschiedenis, het heerlijke eten, de prachtige stranden en het ongelooflijke carnaval maken van Cádiz een van de topbestemmingen van Spanje.

Enkele beroemde plekken die je in Cádiz kunt bezoeken zijn de kathedraal van Cádiz, het Gran Teatro Falla en zijn prachtige pleinen, waaronder Plaza de Mina, Plaza San Antonio, Plaza de Candelaria, Plaza de San Juan de Dios en Plaza de España.

Hoe kom je er?

Met de trein: Met de trein vanuit Sevilla naar Cádiz reizen duurt ongeveer 1 uur en 40 minuten. Een retourticket kost ongeveer € 27.

Met de bus: Voor de bus gelden vergelijkbare kosten en reistijden als voor de trein.

Met de auto: Als je met de auto reist, dan is de gebruikelijkste route van Sevilla naar Cádiz via de AP-4. De rit duurt ongeveer 1 uur en 25 minuten. Dit is de snelste manier om van Sevilla naar Cádiz te reizen. In de zomer kunnen er echter files zijn op deze snelweg.

3. Nationaal Park Doñana

Doñana National Park - Seville day trip

Wat is er te zien en te doen?

Het Nationaal Park Doñana strekt zich uit over bijna 110.000 hectare beschermd gebied en staat sinds 1994 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het park herbergt verschillende ecosystemen, waaronder:

  • Duizenden Europese en Afrikaanse trekvogels;
  • Verschillende soorten vissen, zoals alen, karpers, gambusias en snoeken.
  • Een diversiteit aan reptielen en amfibieën, waaronder slangen, hagedissen, padden, kikkers, schildpadden en salamanders.
  • Diverse zoogdieren, zoals paarden, kamelen, herten, vleermuizen en de bedreigde Iberische lynx.

In de omgeving van het park kun je ook het dorp El Rocío bezoeken, gelegen in de stad Almonte. Dit dorp staat bekend om zijn jaarlijkse bedevaart, de Romería de El Rocío, die plaatsvindt op de tweede dag van Pinksteren. Het is de belangrijkste pelgrimstocht van Spanje, waar jaarlijks ongeveer een miljoen pelgrims op afkomen. El Rocío doet denken aan een stad uit het Wilde Westen, vanwege de zandstranden.

Hoe kom je er?

Met de bus: Hoewel er een buslijn is die Sevilla met Matalascañas verbindt via El Rocío, is het niet ideaal voor een dagtocht naar het park. De eerste bus komt namelijk te laat in El Rocío voor een ochtendtour, en de laatste bus vanuit El Rocio vertrekt te vroeg naar Sevilla voor een rondleiding in de namiddag. Hoewel de kosten relatief laag zijn (€ 16 voor een retourticket) en de reistijd zo’n 2 uur bedraagt, is het belangrijk om rekening te houden met de beperkingen van de busdienst als je van plan bent een volledige dag in het park door te brengen.

Met de auto: De gebruikelijkste route van Sevilla naar het Nationaal Park Doñana is via de A-8058 die je in ongeveer 50 minuten naar je bestemming brengt. Autorijden biedt flexibiliteit en snelheid, waardoor je optimaal kunt profiteren van je tijd in het park. Het is echter verstandig om rekening te houden met mogelijke verkeersdrukte, vooral tijdens het zomerseizoen. Een alternatieve route is via de A8050, afhankelijk van je vertrekpunt in Sevilla.

4. Italica

Italica - Seville day trip

Wat is er te zien en te doen?

Italica, gelegen tussen Sevilla en Alcala Del Rio, is een uitstekende bestemming voor een dagtocht vanuit Sevilla. Het is een archeologische vindplaats die waarschijnlijk de geboorteplaats was van de voormalige Romeinse keizers Trajanus, Hadrianus en Theodosius. De site staat bekend om zijn enorme amfitheater, dat plaats bood aan wel 25.000 mensen, evenals zijn kleine baden, prachtige mozaïeken, het Traianeum (Tempel van Trajanus) en een aquaduct. Interessant is dat Italica in 2016 diende als een opnamelocatie voor de wereldberoemde tv-serie Game of Thrones!

Hoe kom je er?

Met de bus: Er zijn verschillende buslijnen die Sevilla verbinden met Santiponce, waar de archeologische vindplaats Italica zich bevindt. Deze optie is zowel tijdbesparend als kosteneffectief, aangezien het slechts ongeveer 20 minuten duurt om van Sevilla naar de ruïnes te reizen, en een enkele reis kost maar € 2!

Met de auto: De gebruikelijkste manier om van Sevilla naar Italica te rijden is via de snelweg SE-30, wat ongeveer 25 minuten duurt. Bovendien is het ook mogelijk om de site vanuit Sevilla te bereiken via de A-66 en de N-630.

5. Ronda

Ronda

Wat is er te zien en te doen?

Ronda, gelegen in het Nationaal Park Sierra de las Nieves, is een perfecte bestemming voor een leuke en ontspannen dagtrip vanuit Sevilla. Deze stad staat vooral bekend om zijn iconische bezienswaardigheden, zoals de Romeinse brug (El Puente Nuevo), de arena (La Plaza de Toros de Ronda, een van de oudste arena’s ter wereld) en het adembenemende uitzicht vanaf de kliffen, waar je diepe rotsachtige kloven kunt bewonderen. Vergeet niet te genieten van heerlijke tapas en lokale wijnen, die internationaal worden erkend, terwijl je het prachtige landschap van de vallei bewondert!

Hoe kom je er?

Met de trein: Ronda heeft een treinstation, maar houd er rekening mee dat het ongeveer 3 uur duurt om de stad te bereiken vanaf het treinstation Santa Justa in Sevilla. Je moet meestal eenmaal overstappen, wat extra tijd in beslag kan nemen. Een enkele reis kost ongeveer € 30.

Met de bus: Dit is de goedkoopste optie, want een enkele reis kost ongeveer € 10. De reistijd is vergelijkbaar met die van de auto, ongeveer 1 uur en 50 minuten.

Met de auto: De snelste en gebruikelijkste manier om vanuit Sevilla naar Ronda is via de A-375 (duurt ongeveer 1 uur en 45 minuten). Houd er rekening mee dat het in de zomer drukker kan zijn op deze snelweg. Je kunt ook de N-4/CA-31 nemen, een minder drukke weg die iets langer duurt (ongeveer 2 uur).

Met een georganiseerde dagtour: Er vertrekken verschillende dagtochten vanuit Sevilla die naar Ronda en soms ook andere plaatsen trekken, zoals Córdoba of de witte dorpen. Hoewel deze tours duurder zijn, bieden ze het gemak van een georganiseerde reis zonder dat je zelf alles hoeft te plannen, plus je geniet van een gids die uitleg geeft over de plaatsen die je bezoekt. De prijs begint vanaf € 79 inclusief het volledige pakket.

6. Córdoba

Córdoba - Seville day trip

Wat is er te zien en te doen?

Córdoba, gelegen in de Zuid-Spaanse regio Andalusië, is een stad waar verleden en moderniteit harmonieus samenkomen.

De gouden eeuw van Córdoba begon in de 8e eeuw na de Moorse verovering en eindigde in de 12e eeuw, toen de Almohaden de stad overnamen. Tijdens deze periode werden maar liefst 300 moskeeën en talloze paleizen gebouwd om te kunnen concurreren met Constantinopel, de toenmalige hoofdstad van het Byzantijnse Rijk.

Enkele van deze monumenten zijn nu de belangrijkste toeristische attracties van de stad, zoals de Moskee-Kathedraal (Mezquita) of het Alcázar. Samen met de Romeinse brug maken deze twee monumenten deel uit van het Historisch Centrum van Córdoba, dat in 1994 door UNESCO werd uitgeroepen tot Werelderfgoed.

Hoe kom je er?

Met de trein: Het treinstation van Córdoba is het grootste van Andalusië en ontvangt treinen uit alle delen van Spanje. Het is de snelste manier om van Sevilla naar Córdoba te reizen, met een reistijd van ongeveer 45 minuten. Een retourticket kost ongeveer € 25.

Met de bus: Hoewel de reis langer duurt dan met de trein (ongeveer 2 uur van Sevilla naar Córdoba), is het een betaalbare optie, met retourtickets beschikbaar vanaf € 20.

Met de auto: De gebruikelijkste route van Sevilla naar Córdoba is via de A-4, met een reistijd van ongeveer 1 uur en 45 minuten. In de zomer kunnen er echter files zijn op deze snelweg. Een alternatieve route is via de A-375, die iets langer duurt (ongeveer 2 uur), maar minder druk kan zijn.

Met een georganiseerde dagtour: Dagelijks vertrekken er veel georganiseerde tours naar Córdoba. Deze tours bieden vervoer heen en terug, een deskundige gids en toegang tot de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad, zoals de Moskee-Kathedraal en het Alcázar. De prijzen voor een tour beginnen bij € 95, inclusief toegangskaarten voor de Moskee-Kathedraal.

7. Granada en het Alhambra

Granada - Seville day trip

Wat is er te zien en te doen?

Granada is ongetwijfeld een van de meest betoverende bestemmingen in Spanje voor toeristen, dankzij zijn rijke culturele erfgoed en geschiedenis.

De stad herbergt indrukwekkende monumenten zoals het Alhambra, het palacio de Generalife en de pittoreske wijk Albaicín, allemaal erkend als UNESCO Werelderfgoed.

Daarnaast bruist Granada van het leven met een levendig nachtleven, aangewakkerd door een grote populatie internationale studenten. Een wandeling door de adembenemende landschappen van de nabijgelegen Sierra Nevada is een ervaring die je niet snel zult vergeten.

Bovendien biedt Granada een welkome ontsnapping aan de zomerse hitte van andere Andalusische steden zoals Córdoba of Sevilla, waardoor het een ideale bestemming is om te verkennen en van te genieten.

Hoe kom je er?

Met de trein: Het duurt ongeveer 4 uur om Granada per trein te bereiken vanuit Sevilla. Een enkele reis kost ongeveer € 25.

Met de bus: De busreis van Sevilla naar Granada duurt ongeveer 3 uur, wat langer is dan de auto maar korter dan met de trein. Een retourticket kost ongeveer € 40.

Met de auto: De gebruikelijkste route van Sevilla naar Granada is via de A-92, met een reistijd van ongeveer 2 uur en 40 minuten. Houd er rekening mee dat het in de zomer druk kan zijn op deze snelweg en dat er mogelijk files zijn.

Met een georganiseerde dagtour: Dagelijks vertrekken er veel tours vanuit Sevilla naar Granada. Het boeken van een dagtour kan handig zijn als je weinig tijd hebt en niet van plan bent om in Granada te overnachten. Een georganiseerde reis biedt je drie belangrijke voordelen: 1. Vervoer is inbegrepen; 2. Je krijgt een ticket voor het Alhambra, zelfs als ze uitverkocht zijn op de officiële website 3. Je krijgt een rondleiding door het Alhambra. Sommige rondleidingen gaan ook naar Albaicin. Dit kan een goede optie zijn als de kaartjes voor het Alhambra zijn uitverkocht op de officiële website.

8. Jerez de la Frontera

Jerez de la Frontera - Seville day trip

Wat is er te zien en te doen?

Jerez, ook bekend als de stad van de flamenco, sherry, paarden en motorfietsen, wint snel in populariteit bij toeristen. De stad herbergt een schat aan monumenten, waaronder het palacio Duque de Abrantes, het Alcazar van Jerez, het klooster la Cartuja en de Kathedraal van San Salvador. Als je even weg wilt uit Sevilla en toch wilt genieten van de culturele pracht van Andalusië, is Jerez zeker een bestemming om te overwegen!

Hoe kom je er?

Met de trein: De trein is de snelste optie om vanuit Sevilla naar Jerez te reizen, met een reistijd van slechts 1 uur. Bovendien is het ook een voordelige keuze, met retourtickets voor minder dan € 20.

Met de bus: De bus is iets langer onderweg dan de trein (ongeveer 1 uur en 20 minuten), maar het is de goedkoopste optie: je betaalt zo’n € 9 voor een enkele reis!

Met de auto: De gebruikelijkste manier om van Sevilla naar Jerez te rijden is via de AP-4, wat ongeveer 1 uur en 10 minuten duurt. In de zomermaanden moet je echter rekening houden met mogelijke verkeersopstoppingen op deze snelweg. Een alternatieve route is via de A-376 en de CA-31.

9. Gibraltar

Gibraltar - Seville day trip

Wat is er te zien en te doen?

Op 150 km van Málaga ligt Gibraltar, een Brits overzees gebied dat bekend staat om zijn rots, waar veel berberapen leven. Naast de rotsformatie biedt Gibraltar belastingvrije winkels, jachthavens en casino’s. Een opmerkelijke plek om te bezoeken is Grand Casemates Square, waar je kunt poseren met Britse soldaten – een leuke ervaring die zeer gewaardeerd wordt door toeristen!

Hoe kom je er?

Met de bus: Er is een buslijn (nummer 309, aangeboden door Transportes Generales Comes) die Sevilla verbindt met La Línea de la Concepción, de Spaanse grensplaats bij Gibraltar. Een enkele reis kost ongeveer € 30. Houd er rekening mee dat de reistijd relatief lang is, ongeveer 4 uur.

Met de auto: De gebruikelijkste manier om van Sevilla naar Gibraltar te rijden is via de AP-4 en de A-381, wat ongeveer 2 uur en 15 minuten duurt. Autorijden is de snelste manier om van Sevilla naar Gibraltar te komen, en ook een van de weinige opties die rechtstreeks naar Gibraltar leidt. Let op: er is een internationaal vliegveld in Gibraltar, maar het wordt niet bediend door een Spaans vliegveld.

10. De witte dorpen van Andalusië

Setenil de las Bodegas

Wat is er te zien en te doen?

De Witte Dorpen van Andalusië, gelegen in het natuurpark Sierra de Grazalema, onderscheiden zich door hun huizen met witgekalkte muren en rode of bruine pannendaken. Deze dorpen, ook bekend als “Pueblos Blancos” in het Spaans, zijn een charmante bestemming voor een dagtocht vanuit Sevilla. Toeristen kunnen genieten van diverse activiteiten zoals wandelen, paardrijden, bergbeklimmen, fietsen en speleologie, terwijl ze ook kunnen genieten van tapas en lokale bieren!🙂 Enkele beroemde Witte Dorpen zijn onder andere:

  • Grazalema: Dit bergachtige gebied is geliefd bij klimmers en wandelaars.
  • Setenil de las Bodegas: Bekend om zijn gebak, vleeswaren, levendige bars en restaurants, en de opvallende huizen die in de rotswanden zijn gebouwd.
  • Zahara de la Sierra: Bekend om zijn Moorse kasteel en de nabijgelegen Garganta Verde, een natuurreservaat.
  • Casares: Beroemd om het panoramische uitzicht op Gibraltar en Noord-Afrika.
  • Arcos de la Frontera: Bekend om zijn barokke kerken, indrukwekkende kasteel en schilderachtige kliffen.

Hoe kom je er?

Met de auto: Voor een bezoek aan de 19 dorpen die de Witte Dorpen van Andalusië vormen, is een aaneengesloten reistijd van ongeveer 4 uur en 50 minuten nodig. Vanuit Sevilla moet je echter rekening houden met een extra reistijd van 80 minuten om Arcos de la Frontera te bereiken, een van de dichtstbijzijnde Witte Dorpen. De gebruikelijke route om er te komen is via de snelweg AP-4.

Met een georganiseerde dagtour: Tijdens een dagtour kun je enkele van de Witte Dorpen bezoeken. Sommige excursies omvatten ook een bezoek aan Ronda.

11. Tanger

Tangier

Wat is er te zien en te doen?

Tanger, gelegen aan de Straat van Gibraltar die Afrika van Europa scheidt, is een van de oudste steden van Afrika. Wereldwijd bekend om zijn souks, medina, kasba en de Grotten van Hercules (een archeologisch grottencomplex in de buurt van het zomerpaleis van Koning Mohammed VI), vormt het een bruisende smeltkroes van geschiedenis en cultuur.

Hoe kom je er?

Met het vliegtuig: Het vliegtuig is de snelste manier om vanuit Sevilla naar Tanger te reizen, met een vluchtduur van ongeveer 50 minuten. Een retourticket kost doorgaans rond de € 70.

Met de bus: Reizen per bus van Sevilla naar Tanger duurt ongeveer 7 uur en een enkele reis kost ongeveer € 70.

Met de auto: De gebruikelijkste route van Sevilla naar Tanger is via AP-4 en de A-381, met een reistijd van ongeveer 4 uur. Als je echter besluit om de stad in de zomer te bezoeken, houd dan rekening met files op deze snelweg. De auto lijkt de goedkoopste optie om Tanger vanuit Sevilla te bereiken: alle kosten voor het gebruik van de auto bedragen in totaal niet meer dan € 60.

Houd er rekening mee dat je bij het reizen per auto de Straat van Gibraltar moet oversteken met een veerboot. Ook is het praktisch onmogelijk om Tanger in slechts één dag te bezoeken, dus plan minstens 2 of 3 dagen om volledig van je trip te kunnen genieten.

12. Carmona

Carmona

Wat is er te zien en te doen?

Carmona, gelegen in het noordoosten van Sevilla, staat bekend om zijn wijn, olijfolie en diverse religieuze gebouwen, waaronder de kerk van San Pedro en het Alcazar van koning Don Pedro. Een opvallende attractie is ook de Romeinse Necropolis, ontdekt in 1881, met meer dan 900 familiegraven die teruggaan tot de 2e eeuw voor Christus tot de 4e eeuw na Christus. Bovendien biedt Carmona een van de mooiste panoramische uitzichten in Andalusië.

Hoe kom je er?

Met de bus: Als je in Sevilla de bus neemt om naar Carmona te gaan, bespaar je zowel tijd als geld. Een enkele reis kost slechts € 3 en duurt ongeveer 35 minuten.

Met de auto: De gebruikelijkste route van Sevilla naar Carmona is via de snelweg A-4 (reistijd: ongeveer 30 minuten). De auto is de snelste manier om Carmona te bereiken vanuit Sevilla. Omdat de reistijd relatief kort is, betaal je onderweg waarschijnlijk geen tolkosten.

13. Aracena

Aracena

Wat is er te zien en te doen?

Aracena ligt in de provincie Huelva, op 92 km afstand van Sevilla en is de grootste stad in het natuurpark Sierra de Aracena y Picos de Aroche. De stad staat internationaal bekend om de productie van Iberische ham. Enkele van de bekendste bezienswaardigheden in de stad zijn:

  • Het Kasteel van Aracena;
  • De Priorijkerk van Aracena;
  • De Grot van de Wonderen, een van de spectaculairste grotten in Spanje met 2130 meter aan ondergrondse gangen;
  • Het Ham Museum

Hoe kom je er?

Met de bus: Een handige optie voor een eendaags bezoek aan Aracena is om de bus te nemen, verzorgd door DAMAS. Tickets voor een enkele reis kosten minder dan € 10, en de reis duurt ongeveer 1 uur en 20 minuten.

Met de auto: De gebruikelijkste route om van Sevilla naar Aracena te rijden is via de A-66 en de N-433. Deze route neemt ongeveer 1 uur en 15 minuten in beslag en biedt de flexibiliteit van het rijden op eigen tempo.

14. Zahara de los Atunes

Zahara de los Atunes

Wat is er te zien en te doen?

Zahara de los Atunes, gelegen in de provincie Cádiz in Zuid-Spanje, staat bekend om zijn prachtige stranden, de openluchtbioscoop en de kerk La Iglesia Del Carmen. De stad heeft ook een levendige livemuziekscene, met zomerse optredens in de strandbars.

Hoe kom je er?

Met de bus: Je kunt vanuit Sevilla naar Zahara de los Atunes reizen met een bus van Transportes COMES, die vertrekt vanaf het busstation Prado de San Sebastián. De reis duurt tussen de 2 uur en 40 minuten en 3 uur, en een enkele reis kost ongeveer € 19.

Met de auto: De gebruikelijkste route van Sevilla naar Zahara de los Atunes is via de AP-4, waarbij je ongeveer 2 uur en 15 minuten onderweg bent. Reizen met de auto is de snelste manier om Zahara de los Atunes vanuit Sevilla te bereiken.

15. Het Andalusische platteland

Osborne bull sign

Wat is er te zien en te doen?

Het Andalusische platteland staat vooral bekend om zijn stieren, een van de belangrijkste symbolen van Spanje, en zijn diverse natuurparken, zoals La Suara. Dit natuurpark is vooral bekend om zijn gebieden met wilde olijfbomen en mediterraan struikgewas, waar je ongeveer 50 verschillende vogelsoorten kunt vinden, naast tal van kleine zoogdieren en reptielen uit het mediterrane struikgewas. Als je van paardrijden houdt, kun je ook genieten van de mogelijkheid om in het park paard te rijden.

P.S: Heb je de borden van de Osborne-stier gezien? Dit is een van de meest iconische symbolen van Spanje. Er zijn er 23 verspreid over het Andalusische platteland – probeer ze allemaal te vinden!

Hoe kom je er?

Met de auto: De enige manier om vanuit Sevilla naar natuurpark La Suara te gaan is met de auto. De gebruikelijkste route is via de AP-4, wat ongeveer 1 uur en 30 minuten duurt.

16. Osuna

Osuna

Wat is er te zien en te doen?

Osuna, gelegen in de provincie Sevilla, staat bekend als de opnamelocatie van de wereldberoemde tv-serie Games of Thrones in 2014, met name de arena van de stad. Daarnaast heeft de UNESCO Calle San Pedro, de hoofdstraat van de stad, uitgeroepen tot de op één na mooiste straat van Europa. Osuna is ook erkend als Historisch-Artistieke Plaats.

Hoe kom je er?

Met de trein: De treinreis van Sevilla naar Osuna duurt ongeveer 1 uur en 10 minuten, en een retourticket kost ongeveer € 18.

Met de bus: Autocares Valenzuela biedt een busverbinding van Sevilla naar Osuna, waarbij de reis ongeveer 1 uur en 20 minuten duurt. Een enkele reis kost ongeveer € 6, wat een voordelige optie is.

Met de auto: De snelste route van Sevilla naar Osuna is met de auto, waarbij de reistijd ongeveer 1 uur bedraagt. De gebruikelijke weg is via de A-92. Houd er echter rekening mee dat in de zomer files kunnen voorkomen op deze snelweg.

17. Tarifa

Tarifa - Seville day trip

Wat is er te zien en te doen?

Tarifa ligt in de provincie Cádiz en is een van ’s werelds populairste bestemmingen voor windsporten (met name kiteboarden en windsurfen). Bovendien bevindt zich aan de rand van de stad Punta de Tarifa, het meest zuidelijke punt van het Iberisch schiereiland en het Europese vasteland.

Hoe kom je er?

Met de bus: Je kunt van Sevilla naar Tarifa reizen met een bus van Transportes COMES. Houd er rekening mee dat de reis vrij lang is, ongeveer 3 uur, en een enkele reis kost ongeveer € 20.

Met de auto: De snelste manier om van Sevilla naar Tarifa te reizen, is met de auto, waarbij je ongeveer 2 uur en 15 minuten onderweg bent. De gebruikelijke route is via de AP-4. In de zomer kunnen er echter files ontstaan op deze snelweg. In dat geval is de A-381 een alternatieve route om Tarifa te bereiken vanuit Sevilla.

18. El Caminito del Rey

Caminito del Rey

Wat is er te zien en te doen?

Het Koningspaadje, ook bekend als “El Caminito del Rey”, is een wandelpad dat langs de steile wanden van een smalle kloof in El Chorro, in de provincie Málaga, Spanje, loopt. Dit pad werd ingewijd door koning Alfonso XIII in 1921 en biedt adembenemende uitzichten voor avontuurlijke wandelaars die de uitdaging aangaan!

Hoe kom je er?

Met de trein: Vanuit Sevilla duurt het ongeveer 2 uur en 40 minuten om el Caminito del Rey te bereiken met de trein (de trein stopt bij het treinstation El Chorro, vanwaar je ongeveer 45 minuten moet lopen om het pad te bereiken, of je kunt een pendelbus nemen die je rechtstreeks naar het pad brengt). Een enkele reis kost ongeveer € 17.

Met de auto: De auto is de snelste manier om vanuit Sevilla naar el Caminito del Rey te gaan, met een reistijd van minder dan 2 uur. De gebruikelijke route om er te komen is via de A-92.

19. El Palmar

El Palmar

Wat is er te zien en te doen?

El Palmar de Vejer ligt in de provincie Cádiz, in Andalusië, in Zuid-Spanje. Dit strand is 4200 meter lang met een gemiddelde breedte van 80 meter op veel plaatsen. Bovendien is het water erg schoon en ondiep. Aan het strand kun je ook de Torre del Palmar zien, gebouwd in de 16e eeuw en tot de 19e eeuw gebruikt als kustwachttoren. Surfliefhebbers zullen dit strand niet links willen laten liggen: er zijn regelmatig hoge golven die je zeker een kick en een adrenalinestoot zullen bezorgen! Ben jij klaar om de volgende surfkoning te worden?

Hoe kom je er?

Met de bus: Transportes COMES biedt een busdienst aan van Sevilla naar El Palmar. De reisduur varieert van 2 tot 2,5 uur en een enkele reis kost ongeveer € 16.

Met de auto: De snelste manier om van Sevilla naar El Palmar te reizen, is met de auto, waarbij je ongeveer 1 uur en 45 minuten onderweg bent. De meest gangbare route van Sevilla naar El Palmar is via de snelweg AP-4.

20. Antequera

Torcal de Antequera

Wat is er te zien en te doen?

Antequera, gelegen in de provincie Málaga, is beroemd om zijn nabijgelegen natuurreservaat “El Torcal”, dat gekenmerkt wordt door zijn ongewone kalksteenformaties. Sinds 2016 staat El Torcal op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en wordt het beschouwd als een van de belangrijkste karstlandschappen in Europa. Naast El Torcal zijn er nog andere prominente bezienswaardigheden in Antequera, waaronder:

  • Alcazaba van Antequera;
  • Iglesia de San Agustín;
  • Iglesia de San Sebastián;
  • Real Colegiata de Santa María la Mayor;
  • De arena van Antequera;
  • Het uitkijkpunt van Almenillas.

Hoe kom je er?

Met de trein: Met de trein heb je twee opties om vanuit Sevilla naar Antequera te reizen: de sneltrein, die ongeveer 1 uur en 30 minuten duurt maar duurder is (ongeveer € 65 voor een retourtje), en de langzamere trein, die meer dan 2 uur onderweg is maar goedkoper is (ongeveer de helft van de prijs van de sneltrein). De keuze hangt af van je voorkeur en budget.

Met de bus: Als alternatief is er een busdienst (verzorgd door ALSA) die je van Sevilla naar Antequera brengt. De busrit duurt ongeveer 3 uur en een enkele reis kost tussen de € 11 en € 15.

Met de auto: De auto is de snelste manier om van Sevilla naar Antequera te reizen (minder dan 2 uur rijden). De gebruikelijkste route is via de snelweg A-92. In de zomer kunnen er echter files zijn op deze route, dus als dat het geval is, biedt de A-451 een alternatieve route van Sevilla naar Antequera.

21. Tivoli World

Tivoli World - Seville day trip

Wat is er te zien en te doen?

Tivoli World, gelegen in Benalmádena nabij de stad Málaga, is een van de belangrijkste pretparken in Andalusië. Ontworpen voor zowel jong als oud, biedt het park een onvergetelijke ervaring voor vrienden en families, waarbij plezier de hele dag centraal staat.

Hoe kom je er?

Met de trein: Om vanuit Sevilla naar Tivoli World te reizen met de trein, moet je eerst de sneltrein nemen vanaf het treinstation Sevilla Santa Justa. De reis duurt ongeveer 3 uur, waarbij je in Málaga moet overstappen op een andere trein richting Benalmádena (richting Fuengirola). Een enkele reis kost ongeveer € 35.

Met de auto: De auto is de snelste manier om van Sevilla naar Tivoli World te reizen, met een reistijd van ongeveer 2 uur en 20 minuten. De gebruikelijkste route naar het pretpark is via de A-92. Als je echter van plan bent om tijdens de zomermaanden te gaan, houd dan rekening met mogelijke verkeersopstoppingen op deze snelweg. In dat geval zijn de A-4 en A-357 alternatieve routes om Tivoli World te bereiken.

22. Aqualand Torremolinos

Aqualand Torremolinos

Wat is er te zien en te doen?

Aqualand Torremolinos ligt in Torremolinos, nabij de steden Benalmádena en Málaga. Het is een fantastisch waterpark dat iedereen zal verblijden met zijn prachtige glijbanen, adembenemende bochtige rivieren en ontspannen sfeer. Kom en geniet van het waterplezier!

Hoe kom je er?

Met de trein: Om met de trein vanuit Sevilla naar Aqualand Torremolinos te gaan, moet je eerst de sneltrein nemen vanaf het treinstation Sevilla Santa Justa. Deze reis duurt ongeveer 3 uur. Je moet overstappen in Málaga om een andere trein te nemen naar Torremolinos (richting Fuengirola). De totale kosten voor een enkele reis bedragen ongeveer € 35.

Met de auto: De auto is de snelste manier om van Sevilla naar Aqualand Torremolinos te reizen, met een reistijd van ongeveer 2 uur en 10 minuten. De gebruikelijkste route naar het waterpark is via de A-92. Als je echter van plan bent om in de zomer naar het park te gaan, houd dan rekening met mogelijke files op deze snelweg. In dat geval zijn de A-4 en A-357 alternatieve routes om Aqualand Torremolinos te bereiken.

23. Málaga

Málaga - Seville day trip

Wat is er te zien en te doen?

Málaga ligt aan de Costa Del Sol en is een badplaats die bekend staat om zijn imposante hotels en resorts aan gele zandstranden. Van zijn Moorse erfgoed tot het moderne tijdperk, de stad zit vol met verrassingen.

Enkele van de belangrijkste monumenten zijn onder meer:

  • Het Romeinse theater, het oudste bouwwerk van Málaga en een van de overgebleven symbolen van het Romeinse Hispania in de stad.
  • Het kasteel van Gibralfaro, opgericht in de 14e eeuw ter bescherming van het Alcazaba en een emblematisch symbool van Málaga’s islamitische verleden.
  • La Plaza de Toros de La Malagueta, de arena van Málaga, een cultureel erfgoed sinds 1876.
  • Het Alcazaba, een paleisachtige vesting gebouwd in de 11e eeuw en het meest prominente historische monument van Málaga.
  • Het strand La Malagueta, het belangrijkste strand van de stad, geliefd om zijn levendige sfeer en prachtige kustlandschap.

Hoe kom je er?

Met de trein: De trein is de snelste manier om van Sevilla naar Málaga te reizen, met een reistijd van slechts 1 uur en 50 minuten. Een enkele reis per trein kost ongeveer € 38.

Met de bus: Als je liever met de bus reist, kun je een bus van ALSA nemen van Sevilla naar Málaga. De busreis duurt ongeveer 2 uur en 50 minuten, en een enkele reis kost ongeveer € 20, waardoor het een voordelige optie is.

Met de auto: Voor degenen die de voorkeur geven aan autorijden, is de gebruikelijkste route van Sevilla naar Málaga via de A-92, waarbij je ongeveer 2 uur en 20 minuten onderweg bent. Houd er rekening mee dat in de zomer files kunnen ontstaan op deze snelweg. In dat geval zijn de alternatieve routes via de A-4 en A-45 beschikbaar om met de auto van Sevilla naar Málaga te reizen.

24. Algarve

Algarve

Wat is er te zien en te doen?

De Algarve, gelegen in het zuiden van Portugal, staat bekend om zijn prachtige stranden, waaronder enkele van ’s werelds mooiste zoals Praia da Marinha, Praia da Rocha, Praia de Odeceixe Mar en Praia de Benagil. De kustlijn wordt gekenmerkt door indrukwekkende kliffen, zoals Ponta da Piedade, een iconische toeristische bestemming in Portugal.

Naast adembenemende stranden biedt de regio ook charmante badplaatsen zoals Faro, Portimão, Lagos, Albufeira en Tavira. Voor wie op zoek is naar een plek om van de zee te genieten, is er geen betere bestemming dan de Algarve!

Hoe kom je er?

Met de bus: ALSA biedt busdiensten vanuit Sevilla naar verschillende steden in de Algarve, waaronder Faro, Lagos, Portimão en Tavira. De reistijden variëren van 2 uur naar Faro tot bijna 5 uur naar Lagos. Een enkele reis kost ongeveer € 22 – € 23.

Met de auto: De auto is de handigste manier om van Sevilla naar Algarve te reizen, omdat je zo alle steden kunt bezoeken die je wilt. Bovendien is het ook de snelste manier, met reistijden variërend van 2 tot 3 uur naar de belangrijkste badplaatsen. De gebruikelijke route gaat via de A-49 in Spanje en de A22 in Portugal. Houd echter rekening met mogelijke verkeersopstoppingen op deze snelwegen, vooral tijdens de zomermaanden.

Wat vond je van deze gids over dagtochten vanuit Sevilla? Laat gerust weten wat jouw favoriet is of als je andere ideeën hebt! Fijne reis!

Day trips from Seville

Jolien Follens werkt als Dutch Content Localization Manager bij TourScanner. Ze is al van jongs af aan gepassioneerd door schrijven en koos daarom voor een master in de Journalistiek na het afronden van haar master in de Taal- en Letterkunde. Na haar studies ging ze aan de slag als vertaler en content editor om uiteindelijk bij TourScanner haar liefde voor schrijven te combineren met haar andere grote passie: reizen. Ze woonde al in België, Malta en Italië en reisde een jaar lang de wereld rond. Ondertussen staan er 33 landen op de teller en blijft haar verlanglijstje ellenlang. Staan nog op het programma: Canada, Japan, de Balkan, Zuid-Afrika, Colombia, Sri Lanka, Costa Rica, en nog veel meer!