Colosseum tickets prijzen

Wil je weten hoe je Colosseum tickets kunt bemachtigen? Ontdek de prijs voor elk soort ticket, hoe je de rij kunt overslaan, wie in aanmerking komt voor kortingen, wat er allemaal inbegrepen is per ticket en nog veel meer!

Op deze pagina vind je een uitgebreide gids voor het verkrijgen van tickets voor het Colosseum.

Geen zin om verder te lezen? Bekijk dan onze volledige catalogus met Colosseum tickets en tours.

Hoeveel kosten Colosseum tickets?

Colosseum tickets cost

Dat hangt ervan af. Kaartjes voor het Colosseum hebben verschillende prijzen, afhankelijk van hoeveel gebieden je wilt bezoeken. Je kunt ook tickets met of zonder rondleiding boeken. Er zijn gratis en gereduceerde tickets beschikbaar voor bezoekers die daarvoor in aanmerking komen.

Alle soorten tickets zijn inclusief toegang tot het Colosseum, terwijl andere je toegang geven tot gebieden die niet toegankelijk zijn voor het grote publiek, zoals de arena, de ondergrondse gebieden of de Belvedere.

De tickets kunnen bijna alleen maar online worden gekocht, er zijn namelijk maar twee kassa’s waar je ter plekke individuele kaarten kunt kopen: op Piazza del Colosseo en Largo della Salara Vecchia. Deze kennen echter lange wachtrijen en zodra de tickets uitverkocht zijn maak je geen kans meer op een toegangsticket.

Als je liever niet in de rij staat aan te schuiven, of meerdere tickets wilt kopen, dan kun je best je Colosseum tickets online boeken. Dit is des te gemakkelijker en je kunt ze op voorhand aanschaffen.

Lees hieronder verder voor meer informatie over elk soort ticket voor het Colosseum. Zo heb je een beter idee van welk ticket het beste bij jouw voorkeuren en behoeftes past.

Als je al weet welk ticket je wilt, ga dan naar TourScanner om meteen je Colosseum tickets te boeken.

1. Standaardticket voor het Colosseum

Standard Colosseum Ticket

Standaardtickets omvatten 1 dag toegang tot het Colosseum, het Forum Romanum en de Palatijn. De gladiatorenarena en de ondergrondse gebieden zijn niet inbegrepen.

  • Standaardticket voor het Colosseum: € 18
  • Verlaagd standaardticket voor het Colosseum voor EU-burgers onder de 25 (inbegrepen tot de dag na hun 25e verjaardag): € 4
  • Alle EU-burgers onder de 18 en mensen met een handicap plus een begeleider hebben gratis toegang.

Je kunt online tickets boeken op de officiële website of via externe ticketaanbieders, wat de beste plek is voor last-minute Colosseum tickets en voor het bundelen van een rondleiding met je toegangsticket.

Je kunt dit ticket ook ter plekke kopen maar dit enkel maar zolang de voorraad strekt en je moet aanschuiven aan de kassa. Houd er ook rekening mee dat kassa’s enkel maar individuele Colosseum tickets verkopen.

Het standaardticket voor het Colosseum bevat toegang tot het Colosseum, het Forum Romanum en de Palatijn. Het ticket is 24 uur geldig, maar je hebt maar één keer toegang tot elke locatie.

Met andere woorden, als je het Colosseum eenmaal verlaat, mag je niet meer terug naar binnen, zelfs als er nog geen 24 uur voorbij zijn. Elk kaartje voor het Colosseum is beperkt tot een bepaalde dag en tijd, die je moet kiezen wanneer je je ticket boekt.

Je kunt ook een audiogids boeken voor € 5 of een iPad huren voor € 6 extra.

2. Full Experience-ticket voor het Colosseum: De arena

Full Experience Colosseum Ticket, Gladiator Arena

De gladiatorenarena van het Colosseum is niet toegankelijk voor het grote publiek. Je krijgt enkel toegang tot dit gebied met Full-Experience tickets of als onderdeel van een rondleiding.

Het Full Experience-ticket voor het Colosseum bevat net dezelfde gebieden als het standaardticket, maar je krijgt ook toegang tot de arena en de ondergrondse gebieden en vier extra locaties van het Forum Romanum die niet zijn inbegrepen in het standaardticket voor het Colosseum.

In het Forum Romanum heb je ook toegang tot het Oratorio dei Quaranta Martyrs, het Palatijnmuseum, Schola Praeconum en de buitenkant van het Huis van Augustus.

  • Full Experience-ticket voor het Colosseum: € 24
  • Verlaagd Full Experience-ticket voor EU-burgers onder de 25 (inbegrepen tot de dag na hun 25e verjaardag): € 4
  • Alle EU-burgers onder de 18 en mensen met een handicap plus een begeleider hebben gratis toegang.

Als je een bezoek brengt als onderdeel van een rondleiding, neemt de gids je mee naar een andere ingang van het amfitheater om in de voetsporen te treden van de gladiatoren die bijna 2000 jaar geleden het Colosseum betraden via diezelfde ingang.

Je kunt de arena ook bezoeken met een rondleiding, waarbij het kaartje en de gids zijn inbegrepen. De rondleidingen omvatten meestal ook toegang tot het Forum Romanum en de Palatijn.

3. Full Experience-ticket voor het Colosseum: Ondergrondse gebieden

Full Experience Colosseum Ticket, Underground Chambers

Het Full Experience-ticket voor het Colosseum bevat ook toegang tot de ondergrondse ruimtes van het Colosseum, die pas in 2021 werden geopend. Dit is waar gladiatoren en exotische dieren ooit wachtten voordat ze de arena binnengingen via verborgen valdeuren.

Toegang tot de ondergrondse gebieden is alleen mogelijk met een Full Experience-ticket of als onderdeel van een rondleiding.

Het Full Experience-ticket voor het Colosseum biedt toegang tot net dezelfde gebieden als het standaardticket, plus toegang tot de arena en de ondergrondse ruimtes en vier extra locaties van het Forum Romanum die niet zijn inbegrepen in het standaardticket voor het Colosseum.

In het Forum Romanum heb je ook toegang tot het Oratorio dei Quaranta Martyrs, het Palatijnmuseum, Schola Praeconum en de buitenkant van het Huis van Augustus.

  • Full Experience-ticket voor het Colosseum: € 24
  • Gereduceerd Full Experience-ticket voor EU-burgers onder de 25 (inbegrepen tot de dag na hun 25e verjaardag): € 4
  • Alle EU-burgers onder de 18 en mensen met een handicap plus een begeleider hebben gratis toegang.

Er zijn rondleidingen met een gids door het Colosseum en de ondergrondse kamers, plus de Palatijn en het Forum Romanum.

De prijs van de ondergrondse rondleidingen hangt af van de aanbieder, de duur van de rondleiding en of er nog andere onderdelen zijn inbegrepen.

4. Colosseum tickets met toegang tot het bovenste niveau (Belvedere)

Colosseum Tickets with Belvedere Top Level Access

Belvedere betekent ‘mooi uitzicht’ in het Italiaans, en dat is precies wat jou te wachten staat op de bovente verdiepingen van het Colosseum. Je wordt namelijk getrakteerd op een panoramisch uitzicht op de Romeinse skyline.

In 2017 werden de 3e, 4e en 5e verdieping voor het eerst opengesteld voor het publiek. Elke dag wordt slechts een beperkt aantal bezoekers toegelaten en je moet een rondleiding boeken om deze bovenste niveaus te bezoeken, want alleen groepen met een rondleiding kunnen het bovenste niveau, of de Belvedere, betreden.

De prijs van de rondleidingen hangt af van de aanbieder en je kunt zelf beslissen of je voor een groepsrondleiding of een privébezoek kiest. Er zijn ook rondleidingen die de andere beperkte delen van het Colosseum omvatten, zoals de gladiatorenarena en de ondergrondse ruimtes.

5. Colosseum tickets voor een nachtelijk bezoek

Colosseum At-Night tickets

Je kunt ook het Colosseum verkennen wanneer het na zonsondergang gesloten is voor het grote publiek. Deze exclusieve ervaring geeft je bovendien toegang tot de ondergrondse kamers en de gladiatorenarena.

Je kunt het Colosseum alleen ’s nachts bezoeken als onderdeel van een rondleiding. Tickets zijn snel uitverkocht. Als je het Colosseum ’s nachts wilt bezoeken, zorg dan dat je van tevoren reserveert.

Wie krijgt korting op kaartjes voor het Colosseum?

Colosseum discounted tickets

EU-burgers onder de 25 betalen slechts € 2 voor elk Colosseum ticket dat ter plekke wordt gekocht en € 4 voor elk Colosseum ticket dat online wordt geboekt.

Let op: EU-burgers kunnen nog steeds profiteren van deze korting op hun 25e verjaardag en één dag daarna. Wat een geweldige plek om je 25e verjaardag te vieren!

Zorg ervoor dat je een identiteitsbewijs meeneemt, zoals een paspoort/ID, anders zou het kunnen dat je bij de ingang de volledige toegang moet betalen.

Is het mogelijk om het Colosseum gratis te bezoeken?

visit the Colosseum for free

Ja! Als je een EU-burger onder de 18 bent, kun je alle delen van het Colosseum en het Forum Romanum gratis bezoeken. Op de eerste zondag van elke maand kan iedereen het Colosseum, het Forum Romanum en de Palatijn gratis bezoeken.

Andere personen die in aanmerking komen voor gratis toegang tot het Colosseum en het Forum Romanum kunnen worden onderverdeeld in twee categorieën: EU en niet-EU.

Burgers en inwoners van de EU kunnen het Colosseum en het Forum Romanum gratis bezoeken als je een gids of tolk op de werkplek bent, een student/docent van een basisschool/middelbare schoolgroep of een universiteitsstudent/docent op het gebied van Archeologie, Architectuur, Kunstgeschiedenis, Behoud van Cultureel Erfgoed, Onderwijskunde en Literatuur.

Burgers en inwoners van buiten de EU kunnen het Colosseum en het Forum Romanum gratis bezoeken als ze journalist of docent kunstgeschiedenis zijn.

Ook volgende personen komen in aanmerking voor gratis toegang tot het Colosseum en het Forum Romanum: werknemers van het Ministerie voor Cultureel Erfgoed en Activiteiten en leden van ICOM (International Council of Museum) en ICCROM (International Organization for Conservation of Cultural Heritage).

Wat is inbegrepen in het kaartje voor het Colosseum en wat krijg je te zien?

what is included in the Colosseum ticket

Wil je het Colosseum bezoeken, houd er dan rekening mee dat je ticket of rondleiding bepaalt welke delen van het interieur en exterieur je kunt betreden. Het Forum Romanum en de Palatijn, die vlakbij liggen, zijn inbegrepen in alle soorten Colosseum tickets.

De gladiatorenarena en de ondergrondse ruimtes vereisen een speciaal ticket en de bovenste niveaus (Belvedere) kunnen alleen worden bezocht als onderdeel van een rondleiding.

Lees ook: Wat zijn de beste rondleidingen door het Colosseum?

Het Colosseum

The Colosseum, Rome

Het Colosseum, gemaakt van vulkanische tufsteen, baksteen, beton en travertijn, is het grootste amfitheater en de populairste toeristische attractie ter wereld met meer dan 7 miljoen bezoekers per jaar.

Waarom bezoeken zoveel mensen het Colosseum? Zoals de naam al aangeeft, is het een kolossaal, reusachtig en gigantisch gebouw! In zijn hoogdagen kon het Colosseum wel 80.000 toeschouwers ontvangen die epische gladiatorengevechten en zelfs nagespeelde zeeslagen bijwoonden. Wat een spetterend spektakel!

Om deze voorstellingen voor zo’n grote menigte te kunnen organiseren, bouwden de Romeinen dit grote amfitheater, dat na bijna 2000 jaar nog steeds de skyline van de stad domineert.

Binnen in het Colosseum

things to see inside the Colosseum, Rome

Als je eenmaal voet zet in het Colosseum, kun je verschillende secties verkennen.

Je kunt rond de buitenkant lopen en van de lagere naar de hogere zitgedeeltes klimmen. Als je kaartjes of een rondleiding met meer exclusieve toegang hebt geboekt, kun je ook afdalen naar het midden van de arena en verder naar beneden in het ondergrondse hypogeum.

Vergelijkbaar met wat je tegenwoordig in moderne stadions ziet, waren er goede en minder goede plaatsen in het Colosseum, dat in vier was waren verdeeld – hoe prestigieuzer je was, hoe dichter je bij de actie zat.

De eerste rij, het dichtst bij de arena, bood het beste uitzicht en was gereserveerd voor de senatoren, de keizer en zijn Vestaalse Maagden.

Op de tweede rij zaten de edelen die geen senator waren en de Romeinse ridders.
De derde rij was voor rijke burgers en mensen met een gerespecteerd beroep, zoals herauten, soldaten, priesters en schriftgeleerden.

De vierde rij, helemaal bovenin het Colosseum, was voorbehouden aan slaven, vrouwen en de lagere klassen.

De arena en het hypogeum

The Arena and the Hypogeum, Rome

Het middenpodium van het Colosseum is bijna zo groot als een modern voetbalveld en was ooit bedekt met zand, of zoals het in het Latijn heet, “arena”.

Dit zand verborg het houten platform en de valdeuren eronder, zodat beren, tijgers en andere exotische wezens schijnbaar uit het niets verschenen.

Onder de arena kun je de overblijfselen van het hypogeum zien, een systeem van ondergrondse tunnels voor artiesten en dieren om zich ongezien door het Colosseum te verplaatsen.

Standaardtickets voor het Colosseum geven geen toegang tot de arena of het hypogeum, dus zorg ervoor dat je Full Experience-tickets boekt als je deze gebieden wilt zien. Een andere optie is om een rondleiding door het Colosseum te boeken, omdat alle rondleidingen toegang tot de arena en het hypogeum bevatten.

Buiten het Colosseum

things to see outside the Colosseum, Rome

Als je het Colosseum nadert, zie je eerst de Boog van Constantijn, de grootste boog in heel Rome. Maar naast het Colosseum oogt de boog eigenlijk bijna klein.

Als je omhoog kijkt naar het Colosseum, kun je bijna 100 bogen bewonderen die worden ondersteund door enorme zuilen en je voorstellen hoe de massa’s toeschouwers het amfitheater in- en uitliepen voor de gebeurtenissen van de dag.

Voor de buitenmuur was meer dan 100.000 kubieke meter travertijn nodig, bijeengehouden door 300 ton ijzeren klemmen. Verrassend genoeg werd het Colosseum, ondanks de enorme omvang, in minder dan tien jaar gebouwd en vonden de eerste evenementen plaats in 80 na Christus.

Zoals je kunt zien is het Colosseum niet meer helemaal intact. Een grote aardbeving in 1349 beschadigde het bouwwerk ernstig. Het grootste deel van de afgebrokkelde steen werd gebruikt om kerken, paleizen, ziekenhuizen en andere gebouwen in het door de aardbeving getroffen gebied te herbouwen.

Na de val van het Romeinse Rijk werd de arena niet langer gebruikt voor amusement en werd hij hergebruikt als fort, steengroeve en soms zelfs als woning.

Door de eeuwen heen is het Colosseum regelmatig gerestaureerd en voor veel verschillende doeleinden gebruikt, waardoor het vandaag de dag nog steeds overeind staat als een iconisch symbool van de enorme rijkdom en macht die het Romeinse Rijk ooit bezat.

Andere gebouwen stonden ooit rond het Colosseum, waaronder een gladiatorenschool, opslagruimtes voor harnassen en machines, een ziekenboeg voor gewonde gladiatoren en een “spoliarium”, waar de dode lichamen van gladiatoren werden bewaard na hun nederlaag in de arena.

Het Forum Romanum

The Roman Forum, Rome

Het forum beslaat ongeveer twee hectare en strekt zich uit van het Colosseum tot Piazza Venezia. Op het Forum Romanum vind je aquaducten, kerken, kleinere fora en het graf van de legendarische stichter van Rome, Romulus.

Als je een rondleiding volgt door het Colosseum of Full Experience-tickets hebt geboekt, heb je exclusieve toegang tot bepaalde bezienswaardigheden, waaronder Santa Maria Antiqua, het Oratorium van de Veertig Martelaren, de Tempel van Romulus, het Huis van Augustus, de Rampa van Domitianus en de Curia Iulia.

De Palatijn

Palatine Hill, Rome

Deze heuvel staat bekend als de belangrijkste van de zeven heuvels van Rome, vooral omdat de stad hier werd gesticht rond de 9e eeuw voor Christus. Je bereikt de Palatijn door vanaf het Forum Romanum omhoog te lopen in de richting van het Circus Maximus.

Je kunt genieten van de relatief nieuwe routes rond de heuvel. Je begint bij de Severische Arcade en passeert de Domus Augustana totdat je het Paedagogium bereikt. Ga verder naar het Circus Maximus op de zuidwestelijke helling van de heuvel naar de exacte plek waar Romulus Rome stichtte.

Waar boek je Colosseum tickets en hoe sla je de rij over?

book Colosseum tickets

Het is mogelijk om ter plekke tickets te kopen, maar dit zijn enkel individuele kaartjes en ze zijn beperkt in aantal. De gemakkelijkste manier is daarom Colosseum tickets online te kopen voor een specifieke dag en tijd.

De beste manier om de rij over te slaan is door een rondleiding met gids te boeken. De gids heeft namelijk voorrangstoegang bij de meeste bezienswaardigheden en kan op sommige locaties zelfs de veiligheidslijnen omzeilen.

Je kunt tickets vinden op de officiële site, maar je kunt ook tickets boeken via andere websites. Dit is vooral handig als je op zoek bent naar last-minute tickets als de tickets voor het Colosseum al zijn uitverkocht op de officiële website.

Vergelijk alle beschikbare opties op TourScanner om het beste ticket of de beste tour te vinden die past bij jouw wensen en budget.

Hoe kan ik mijn Colosseum tickets annuleren/wijzigen?

cancel or modify Colosseum tickets

Dit hangt af van de aanbieder. Sommigen staan gratis annuleren toe, terwijl anderen annuleringskosten in rekening brengen, afhankelijk van hoe ver van tevoren de tour is geannuleerd.

Wijzigingen zijn normaal gesproken niet toegestaan, omdat de meeste tickets gedateerd zijn, dus zorg ervoor dat je de voorwaarden goed leest.

Zijn er tickets voor het Colosseum inbegrepen in een stadspas?

Colosseum tickets and city attraction passes

Ja, er zijn Colosseum tickets inbegrepen bij de Omnia Card en de Rome Pass.

Deze stadspassen zijn een geweldige manier om geld te besparen omdat je tickets voor bezienswaardigheden in Rome en het openbaar vervoer kunt bundelen en hier een volledige dag of soms zelfs meerdere dagen kunt van gebruikmaken.

Wat zijn de openingstijden van het Colosseum?

Colosseum opening times

Het Colosseum gaat het hele jaar door elke dag om 9 uur ’s ochtends open. De sluitingstijd varieert van 16.30 uur in de winter tot 19.15 uur in de zomer op het hoogtepunt van het toeristenseizoen.

  • Van 26 maart tot 31 augustus sluit het Colosseum om 19.15 uur.
  • Van 1 tot 31 september sluit het Colosseum om 19.00 uur.
  • Van 1 tot 28 oktober sluit het Colosseum om 18.30 uur.
  • Van 29 oktober tot 28 februari sluit het Colosseum om 16.30 uur.
  • Van 1 tot 25 maart sluit het Colosseum om 17.30 uur.

Houd er rekening mee dat het Colosseum sluit op 1 januari, 1 mei en 25 december. De laatste toegang is een uur voor sluitingstijd.

Vermijd de drukte – Wat is de beste tijd van het jaar om het Colosseum te bezoeken?

best time of year to visit the Colosseum

De beste tijd van het jaar om het Colosseum te bezoeken als je de drukte wilt vermijden is in de winter, van november tot februari. Houd er wel rekening mee dat het fris kan worden en dat het Colosseum dan een paar uur eerder sluit.

Ben je geen fan van grote menigtes? Dan is een bezoek in de zomer, van maart tot oktober af te raden. Ook de wintervakantie, rond Kerstmis en Nieuwjaar, is een drukke tijd van het jaar.

Tijdens deze drukke maanden moet je het Colosseum vroeg en op doordeweekse dagen bezoeken om het hoogtepunt van de drukte te vermijden.

Rondleidingen in de vroege ochtend

Colosseum morning tours

Bezoek het Colosseum vroeg in de ochtend om de drukte te vermijden. Sla de rij over en ga naar binnen met je voorrangsticket. Je ontdekt de belangrijkste antieke monumenten van Rome vóór de menigte en je bent de hitte voor.

Rondleidingen ’s nachts

Colosseum At-Night tours

Het is ook mogelijk om het Colosseum ’s avonds na sluitingstijd te bezoeken. Om het Colosseum ’s nachts te betreden, moet je echter een rondleiding boeken. Het is namelijk niet mogelijk om het amfitheater ’s avonds te verkennen zonder een rondleiding.

Hoe bereik je het Colosseum?

how to get to the Colosseum

Het Colosseum ligt aan Piazza del Colosseo en je kunt er gemakkelijk komen met het openbaar vervoer.

Met de metro

Neem lijn B of B1 naar de dichtstbijzijnde metrohalte van het Colosseum, Colosseo. De hoofdingang ligt op 5 minuten lopen van het station via de Via Nicola Salvi.

Met de bus

Neem lijn 51, 75, 85, 87 of N2 naar station Colosseo. Loop vervolgens ongeveer 5 minuten over de Via Nicola Salvi tot je bij de hoofdingang bent.

Met de tram

Lijnen 3 en 8 leiden rechtstreeks naar de halte Piazza del Colosseo, op korte loopafstand van het Colosseum.

Met een rondleiding

Dit is zeker de handigste manier om het Colosseum te bereiken. Je kunt alle stress en zorgen over de logistiek en organisatie uitbesteden aan je gids, die je direct ophaalt bij je hotel.

Kaartjes voor het openbaar vervoer

Je hebt in Rome verschillende ticketopties waarmee je gebruik kunt maken van alle openbaarvervoersdiensten in de stad. Vergeet niet dat je ook een Omnia of Rome Pass kunt kopen om met het openbaar vervoer te reizen.

Een enkele reis kost € 1,50 en is inclusief onbeperkt overstappen gedurende 100 minuten, behalve voor de metrolijn (dan kun je het ticket enkel gebruiken voor een enkele reis).

  • Een dagticket kost € 7 en is inclusief onbeperkt overstappen voor 24 uur.
  • Een 2-dagenpas kost € 12,50 en is inclusief onbeperkt overstappen voor twee dagen.
  • Een 3-dagenpas kost € 18 en is inclusief onbeperkt overstappen voor drie dagen.
  • Een weekpas kost € 24 en is inclusief onbeperkte transfers voor zeven dagen.

Tips voor een bezoek aan het Colosseum

Colosseum tips

  • Boek tickets online. Dit is de beste en meest efficiënte manier om kaartjes voor het Colosseum te kopen. Je kunt ook, zolang de voorraad strekt, individuele tickets kopen aan de kassa bij het Colosseum. Daarnaast vind je ticketverkopers buiten het Colosseum, maar die kun je het beste vermijden.
  • Kijk uit voor oplichting. Koop geen tickets bij willekeurige ticketverkopers in de buurt van het Colosseum. Je kunt beter TourScanner gebruiken om aanbiedingen van betrouwbare online ticketaanbieders te vergelijken.
  • Verwacht strenge veiligheidsmaatregelen. Je mag niet naar binnen met grote rugzakken of tassen, glazen flessen of scherpe voorwerpen. Zorg ervoor dat je deze voorwerpen in het hotel achterlaat.
  • Pak licht in. Er is geen garderobe, dus je zult alles wat je meeneemt bij je moeten dragen.
  • Controleer de voorwaarden van je tickets en tours. Vraag zeker naar de voorwaarden als je online boekt. Colosseum tickets zijn slechts voor één dag en tijd geldig. Meerdaagse tickets zijn meestal alleen geldig voor opeenvolgende dagen. Bevestig deze details om problemen te voorkomen.
  • Draag je wandelschoenen. Vergeet niet dat alles aan het Colosseum eeuwenoud is, ook de paden, die vaak hobbelig en oneffen zijn.
  • Draag altijd je ID of paspoort bij je, vooral als je van plan bent om met gratis kaartjes of kaartjes met korting naar binnen te gaan.

Geniet van je bezoek aan het Colosseum. We hopen dat deze gids je helpt om het meeste uit je bezoek te halen! Divertiti! 😊🏛️

Deel dit artikel op Pinterest 🙂

Colosseum Tickets Pinterest

Jolien Follens werkt als Dutch Content Localization Manager bij TourScanner. Ze is al van jongs af aan gepassioneerd door schrijven en koos daarom voor een master in de Journalistiek na het afronden van haar master in de Taal- en Letterkunde. Na haar studies ging ze aan de slag als vertaler en content editor om uiteindelijk bij TourScanner haar liefde voor schrijven te combineren met haar andere grote passie: reizen. Ze woonde al in België, Malta en Italië en reisde een jaar lang de wereld rond. Ondertussen staan er 33 landen op de teller en blijft haar verlanglijstje ellenlang. Staan nog op het programma: Canada, Japan, de Balkan, Zuid-Afrika, Colombia, Sri Lanka, Costa Rica, en nog veel meer!