Bezienswaardigheden in Hamburg

Hamburg is de op één na grootste stad van Duitsland en heeft de bijnaam de “Poort naar de Wereld” gekregen omwille van zijn historische havens. De stad, die de meeste bruggen in Europa telt, is altijd historisch belangrijk geweest vanwege zijn waterwegen, die Hamburg hebben laten groeien tot de omvang die het nu heeft.

Van de levendige wijken zoals St. Pauli, Schanzenviertel en het stadscentrum, tot de prachtige en rustige parken en tuinen zoals het Stadtpark en de Loki Schmidt Garten – er is voor ieder wat wils.

Maak een wandeling over de prachtige Altonaer Balkon, neem een selfie met het Chilehaus en overweeg een dagtocht naar het schilderachtige Treppenviertel Blankenese.

Geniet van de culinaire scene, van heerlijke chocolademusea tot ongelooflijke vijfsterrenrestaurants, met lokale producten en smaken. Verken de iconische vismarkt en laat je zintuigen prikkelen door het beste dat de stad te bieden heeft!

Maak een boottocht, neem plaats in de krappe vertrekken van een oude Russische onderzeeër of bekijk Duitse auto-ontwerpen in automuseum Prototyp. Laten we een kijkje nemen naar alle leuke activiteiten en bezienswaardigheden Hamburg!

Wil je meteen aan de slag? Blader dan nu door onze catalogus!

1 – Bekijk de schilderijen in het Hamburgse stadhuis

Hamburg Townhall, Germany

Het Hamburgse stadhuis, bekend als het Hamburg Rathaus, is een regeringsgebouw waar zowel het parlement als de senaat samenkomen.

Het neorenaissance gebouw dateert uit 1866 en is open voor het publiek voor rondleidingen die worden aanbevolen om het prachtige en sierlijke decor en de schilderijen te bewonderen.

Stap door de grote ijzeren poort en laat je ogen rusten op de 16 prachtige zandstenen pilaren die het gebouw ondersteunen, evenals de meer dan 60 verschillende portretten van belangrijke figuren uit de geschiedenis van Hamburg. Bewonder daarna de Kaisersaal en de prachtige plafondschildering.

Bekijk de beste stadsrondleidingen in Hamburg om deze erfgoedlocaties en nog veel meer te ontdekken.

2 – Woon een voorstelling in de Elbphilharmonie bij

Elbphilharmonie, Hamburg, Germany

De Elphilharmonie, kortweg “Elphi” genoemd, is een imposant concertgebouw in de moderne wijk HafenCity en behoort tot de nieuwste culturele hotspots die je moet bezoeken als je in Hamburg bent!

De glazen gevel van het gebouw biedt een prachtig uitzicht over de rivier de Elbe en de “Elphi” trakteert bezoekers op een panoramisch zicht van 360 graden van binnenuit. Er wordt een scala aan geweldige concerten georganiseerd, variërend van klassieke muziek tot opera en jazz, inclusief enkele gratis concerten!

Heb je niet genoeg tijd om een volledige show bij te wonen? Maak dan een wandeling door HafenCity en bewonder het indrukwekkende concertgebouw van buitenaf, samen met andere futuristische gebouwen in deze moderne wijk.

3 – Wandel door de historische oude binnenstad

Old Town, Hamburg

Een wandeling door de historische oude binnenstad van Hamburg, doordrenkt van cultuur, traditie en een voortdurende sfeer van welvaart, is absoluut een must op je lijst van bezienswaardigheden in Hamburg om de stad echt te waarderen.

Wandel over de Börsenbrücke en Trostbrücke, en zigzag door de talloze grachten van de stad. Maak een stop bij de Nikolaikirche, een kapel gewijd aan de beschermheilige van zeelieden, en de locatie waar de 14e-eeuwse Hopfenmarkt plaatsvond.

Verken daarnaast de historische wijk Speicherstadt om het UNESCO Werelderfgoed Chilehaus te bewonderen!

4 – Bekijk de overblijfselen van de Sankt Nikolaikirche

St. Nikolai Main Church, Hamburg

De Sankt Nikolaikirche (Sint Nicolaaskerk), ooit de hoogste kerk ter wereld, is een heilige ruimte gewijd aan de beschermheilige van zeelieden, vanwege haar ligging nabij de haven.

De kerk werd in de loop van de geschiedenis verschillende keren verwoest, vooral tijdens WO II. Wat echter hetzelfde is gebleven, is de torenspits, die nog steeds de hoogste van Hamburg is. Om deze van dichtbij te bekijken, kun je gewoon de glazen lift nemen!

Bezoek het museum over de Tweede Wereldoorlog in de crypte, waar tentoonstellingen te zien zijn over de kerk voor en na de oorlog, inclusief artefacten.



5 – Verken de haven van Hamburg tijdens een boottocht

boat tours in Hamburg

Hamburg telt meer dan 22 verschillende kanalen die door de stad slingeren, waardoor een boottocht een van de beste manieren is om de charme van Hamburg te ervaren.

Verken de haven van Hamburg, de belangrijkste haven van de stad die historisch gezien de economische toegangspoort voor de stad was. Vaar door de grachten die rond de Speicherstadt lopen, bekend als het grootste pakhuisdistrict ter wereld dat boven het water is gebouwd!

Stap aan boord van een traditionele “Barkasse”-boot en geniet van een architecturale mix van geschiedenis en moderne stijlen, terwijl je luistert naar je gids!

6 – Bezoek het Internationaal Scheepvaartmuseum

International Maritime Museum, Hamburg

Een integraal onderdeel van de lokale en Europese ontwikkeling wordt toegeschreven aan de havens van Hamburg, en in het Internationaal Scheepvaartmuseum kun je veel meer te weten komen over de omvang van het belang ervan.

Ontdek meer dan 30.000 verschillende artefacten, veel afkomstig van voormalige schepen of zelfs zeemansspullen. Bekijk voorbeelden van marines van over de hele wereld en enkele van ’s werelds grootste havens.

Vergeet niet om het schip Queen Mary II, gemaakt van LEGO, te bewonderen en te ontmaskeren of piraten echt hebben bestaan! Ga tot slot naar het onderzoeksgedeelte over mariene biologie.

Tickets beginnen bij € 17.

7 – Verken Hamburg per Hop-on-Hop-off-bus

hop on hop off bus tour in Hamburg

Geef je voeten een welverdiende pauze van al het lopen en ontspan tijdens een sightseeingtour in een rode dubbeldekkerbus!

Neem plaats op de bovenste verdieping van de Hop-on-Hop-off-bus en luister naar de bijgeleverde audiogids voor een gedetailleerde uitleg van de belangrijkste bezienswaardigheden in Hamburg en voor meer inspiratie over plaatsen die je later kunt verkennen!

Bekijk de hele oude binnenstad, van het stadhuis van Hamburg tot de moderne Elbphilharmonie, en ontdek de gezelligste winkel- en restaurantstraten van Hamburg. Verken de havens en bewonder de prachtige huizen in de buurt.

Bustours beginnen bij € 16.

8 – Loop onder de rivier door in de Alter Elbtunnel

Old Elbe Tunnel, Hamburg

Daal 24 meter onder het rivieroppervlak af om de zuidelijke oever van de Elbe over te steken vanaf de St. Pauli-Landungsbrücken.

De Alter Elbtunnel of St.Pauli-Elbtunnel, die ongeveer 426 meter lang is en in 1911 werd gebouwd, is onlangs omgetoverd tot een culturele attractie die je kunt bezoeken tijdens je verblijf in Hamburg.

Loop de tunnel in en bewonder de Art-Deco-stijl van de boogplafonds en de historische bakstenen muren, terwijl je meer te weten komt over het belang van deze constructie voor de stad.

Binnenin de tunnel is ook een kunsttentoonstelling te vinden die de geschiedenis van de tunnel illustreert aan de hand van kunstwerken en kun je zelfs luisteren naar enkele getalenteerde straatmuzikanten.

9 – Woon een concert bij kaarslicht bij

candlelight concerts in Hamburg
Met dank aan Fever Up

Als je op zoek bent naar een romantische activiteit in Hamburg, kun je niet fout gaan met het boeken van tickets voor een dromerig Candlelight concert.

Laat je betoveren door klassieke uitvoeringen van enkele van je favoriete nummers, uitgevoerd door getalenteerde artiesten, in een intieme setting en op een podium verlicht door honderden kaarsen. Kies uit een verscheidenheid aan concerten, variërend van de grootste hits van Ed Sheeran tot nummers van Linkin Park, Coldplay, Queen, Hans Zimmer en nog veel meer!

Als je een concert bij kaarslicht bijwoont op een van de mooiste locaties van Hamburg, dan zul je echt genieten van een ongeëvenaarde muzikale traktatie!

10 – Bezoek het Museum voor Hamburgse Geschiedenis

Museum for Hamburg History
Met dank aan Museum voor de Geschiedenis van Hamburg

Maak een chronologische wandeling door de geschiedenis van Hamburg in het Museum für Hamburgische Geschichte, een museum gewijd aan het delen van de geschiedenis van de stad en de belangrijkste ontwikkelingen die hebben bijgedragen aan haar welvaart en moderniteit.

Reis terug naar het jaar 800 om het bescheiden begin te ontdekken van wat uiteindelijk een van de modernste en welvarendste steden van Duitsland zou worden.

Bekijk ook enkele van de tijdelijke tentoonstellingen die specifieke culturele aspecten van de stad belichten, van de geschiedenis van graffiti in Hamburg tot de rol van de havens in de stad.

Kaartjes voor het museum beginnen bij € 8,50.



11 – Verken de highlights van Hamburg per fiets

bike tours in Hamburg

Verken Hamburg op een ontspannen 3,5 uur durende fietstocht, ontworpen voor beginners, waarbij je de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad op een rustig tempo ontdekt.

Fiets door de levendige wijk St. Pauli, bewonder de moderne architectuur in HafenCity en steek enkele van de karakteristieke bruggen van de stad over. Geniet van de sfeer rond het pittoreske Alstermeer en ontdek enkele verborgen buurten en juweeltjes van de stad voordat je terugkeert naar de belangrijkste bezienswaardigheden.

Sommige tours bieden alternatieve activiteiten bij regenachtig weer, zodat je plannen niet worden verstoord als het weer tegenzit!

12 – Woon het Hamburger Dom Festival bij

Hamburger Dom Festival

Op zoek naar leuke activiteiten in Hamburg met kinderen? Mis dan zeker de Hamburg Dom niet, het grootste openbare festival van Noord-Duitsland! Dit vooraanstaande evenement wordt drie keer per jaar gehouden en biedt een mix van nostalgie en opwinding.

Met meer dan 260 attracties, waaronder achtbanen, spookhuizen en botsauto’s, is er voor elk wat wils. Geniet van nieuwe attracties zoals Infinity en Drifting Coaster, of bewonder het panoramische uitzicht vanaf het reuzenrad.

Bezoekers kunnen ook genieten van live optredens en stevige Duitse gerechten en bier. En vergeet vooral niet om het vuurwerk op vrijdagavond bij te wonen!

13 – Kom tot rust in Planten un Blomen

Plants and Flowers, Hamburg

Het 450.000 vierkante meter grote park, lokaal bekend als Planten un Blomen, is een prachtig stuk groen met schilderachtige uitzichten op aangelegde tuinen en hoge, schaduwrijke bomen die uitnodigen tot een rustige wandeling.

Laat je betoveren door het rustgevende geluid van de fonteinen in de vijver en observeer het bruisende leven van de lokale bevolking. Het park ligt centraal in de stad en biedt toegang tot het Hamburgse congrescentrum en enkele van de belangrijkste winkelstraten.

Mis tussen mei en september de prachtige water- en muzieklichtshow genaamd Wasserlichtkonzerte niet, die een extra magische dimensie toevoegt aan je bezoek!

14 – Neem een selfie met een bekendheid bij Panoptikum

Panoptikum, Hamburg

Panoptikum is een beroemd wassenbeeldenmuseum met talloze figuren die beroemdheden en historische figuren uit onze tijd voorstellen.

Met een galerij van meer dan 120 wassenbeelden is het Panoptikum een van de oudste wassenbeeldenmusea van Duitsland. Dit museum besteedt speciale aandacht aan de details en productie van elke figuur.

Nadat je een selfie hebt genomen met je favoriete beroemdheden, kun je verder gaan naar het meer intrigerende gedeelte met wassen beelden van mensen die records hebben gebroken, van hun lengte tot gezichtsafwijkingen.

Op aanvraag zijn er rondleidingen en audiogidsen beschikbaar om meer te weten te komen over de verschillende figuren.

Gesponsorde plaatsing

Toetanchamon – Immersieve Tentoonstelling

Stap binnen in de mystiek van het Oude Egypte met Toetanchamon – De immersieve tentoonstelling. Laat je leiden door de wereldberoemde ontdekkingsreiziger Howard Carter terwijl hij het epische verhaal van de jonge farao vertelt. Ga de confrontatie aan met de goden in een meeslepende VR-uitdaging en proef de onsterfelijkheid. Boek nu je ticket voor een onvergetelijke reis naar het verleden!

15 – Bezoek in Miniatur Wunderland

Miniatur Wunderland, Hamburg

Bezoek de grootste modelspoorbaan ter wereld en bewonder enkele gedetailleerde miniatuurmodellen van luchthavens, steden over de hele wereld en scheepswerven.

Of je nu met kinderen reist of zelf een liefhebber bent van miniaturen, Miniatur Wunderland biedt voor elk wat wils en laat het kind in ons allemaal genieten!

Laat je meeslepen door de minutieuze details die in elke thematentoonstelling zijn verwerkt, en als je meer wilt weten over hoe deze miniatuurtentoonstellingen worden gecreëerd, bekijk dan zeker een rondleiding achter de schermen.

Verken ook de speciale tentoonstellingen, waar vaak miniatuurversies van verschillende fascinerende onderwerpen te bewonderen zijn!



16 – Breng een bezoekje aan BallinStadt

Emigrant Museum Hamburg

Heb je ooit stilgestaan bij het lot van de vele Europeanen die hun geboorteland verlieten voor een beter leven in Amerika?

Tussen eind 1800 en halverwege de vorige eeuw vertrokken miljoenen Europeanen naar Amerika via de haven van Hamburg, ook wel bekend als de “haven van dromen”. Hier bevindt zich het fascinerende Das Auswanderer Museum Ballin Stadt.

Ontdek de feiten en verhalen van degenen die door deze haven kwamen in het museum, met verschillende interactieve tentoonstellingen. Je krijgt zelfs de kans om je genealogisch onderzoek te starten!

Tickets beginnen bij € 12.

17 – Bezoek de Sint-Michielskerk

St. Michael’s Church, Hamburg

De Sint-Michielskerk, lokaal bekend als de “Michel”, werd oorspronkelijk gebouwd in 1669 en is een prachtig voorbeeld van protestantse barokkerken uit de Hanzeperiode. Het is een van de vijf belangrijkste lutherse kerken in Hamburg.

Let aan de buitenkant op de grote klok, de grootste van Duitsland, die zich op een toren van 132 meter hoog bevindt. Binnen kun je de vijf grote orgels en het sierlijke altaar bewonderen.

Last but not least, mis een van de belangrijkste hoogtepunten niet: ga naar de top van de klokkentoren voor een prachtig uitzicht over de stad en de grachten van bovenaf!

18 – Geniet van het uitzicht vanaf het Altonaer Balkon

Altonaer Balkon, Hamburg

Leun achterover en ontspan terwijl je de vele schepen bewondert die voorbij varen in de haven van Hamburg, vanaf misschien wel een van de beste plekken: het Altonaer Balkon, gelegen in de buurt van de Fischmarkt.

Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht op het stadhuis van Altona, de containerhaven, de indrukwekkende Kohlbrandbrug en misschien zie je zelfs enkele bruidsparen die hun trouwfoto’s maken. Maak een ontspannen wandeling over de paden van het park of geniet van een hapje op het grasveld.

Bewonder ook de bronzen sculpturen genaamd “Fischer”, die in 1968 werden geplaatst, en enkele andere gratis openbare kunstwerken die hier tentoongesteld worden.

19 – Boek een zeilcruise op het Alstermeer

Alster lake, Hamburg

Geniet van een ontspannende zeiltocht in Hamburg op het Alstermeer, een van de grootste kunstmatige meren in de stad.

Tijdens deze rondvaart krijg je een uitgebreide rondleiding door de stad en ontdek je de rijke geschiedenis, charme en architectuur van Hamburg, langs de nabijgelegen rivier de Elbe, prachtige havenparken en nog veel meer.

Terwijl je geniet van de tocht, kun je ontspannen met drankjes en gezellig kletsen met nieuwe en oude vrienden aan boord. Reddingsvesten en andere benodigdheden worden verstrekt bij je tickets om je reis nog aangenamer te maken. De zeiltochten duren 1 tot 1,5 uur en de groepen zijn nooit groter dan 12 personen.

20 – Bekijk exotische dieren in Tierpark Hagenbeck

Tierpark Hagenbeck, Hamburg

Laat de bezienswaardigheden even links liggen en breng een bezoek aan de dieren in het Tierpark Hagenbeck, waar je alles kunt vinden van zeeleeuwen tot verschillende amfibieën, krokodillen, neusbeertjes en nog veel meer.

Tierpark Hagenbeck begon als een verzameling dieren in 1863, gestart door de lokale vishandelaar Carl Hagenbeck, en werd in 1907 officieel geopend als dierentuin door zijn zoon.

Breng zeker een bezoek aan het ongelooflijke tropisch aquarium met 4 verdiepingen en ontmoet wilde dieren in het poolgedeelte Eismeer.

Handige tip: bekijk de specifieke voedertijden op de website van de dierentuin en reserveer je kaartjes voor een optimale ervaring!



21 – Bewonder Duitse kunst in de Hamburger Kunsthalle

Hamburger Kunsthalle, Hamburg

Stap binnen in de prachtige Hamburg Kunsthalle, een museum voor schone kunsten bestaande uit drie gebouwen.

Maak een historische wandeling langs enkele van de meest gewaardeerde kunstwerken van Hamburg, van kunst uit de middeleeuwen tot hedendaagse stukken. Enkele opmerkelijke stukken en tentoonstellingen die je kunt bekijken zijn onder andere werken van meester Bertram en meester Francke, evenals voorbeelden van Duitse romantiek van C.D. Friedrich.

Dankzij de drie gebouwen biedt het museum een van de grootste collecties van kunstwerken in heel Duitsland. Koop je skip-the-line tickets en vermijd de drukte, zodat je meer tijd hebt om het museum te verkennen!

22 – Ga winkelen in Alster Arcade

Alster Arcade, Hamburg

Neem je portemonnee mee en laat het geld rollen in Alster Arcade, een prachtige winkelpromenade met een duidelijke mediterrane en Venetiaanse charme, met zijn hoge, witte bogen en nabijgelegen haven.

Verken een scala aan winkels, variërend van kleding tot kunst, huishoudelijke artikelen en accessoires, terwijl je je onderdompelt in de schoonheid van de ruimte. Vergeet niet de Mellin Passage te bezoeken tussen de Jungfernstieg en de Neuer Wall, die bekend staat als de oudste winkelgalerij van Hamburg.

Sluit je winkelavontuur af bij een gezellig koffietentje of geniet van een heerlijke lunch terwijl je de elegante zwanen bewondert die zich bij de arcade bevinden.

23 – Ga sterren kijken in het Planetarium van Hamburg

Planetarium, Hamburg
Met dank aan Planetarium Hamburg

In het prachtige Stadtpark van Hamburg staat het indrukwekkende Planetarium Hamburg, met zijn torenhoge structuur en art-deco-inrichting, een van ’s werelds oudste observatoria uit 1912.

Verken de permanente en tijdelijke tentoonstellingen die verschillende aspecten van de aarde belichten, variërend van ruimteverkenning en ontdekkingen tot diepzeeonderzoek en -wezens, en zelfs nachtelijke noorderlichten. Boek tickets voor de spectaculaire shows, zoals 3D-lichtshows met realistische elementen.

Sluit je bezoek aan het planetarium af met een uitstapje naar het open dakterras en geniet van het prachtige uitzicht op de stad en het park eronder.

24 – Maak je eigen chocolade bij Chocoversum

Chocoversum, Hamburg
Met dank aan Chocoversum

Chocoladeliefhebbers zullen staan trappelen om het Chocoversum te bezoeken, een chocolademuseum in Hamburg dat een 90 minuten durende reis door de geschiedenis van chocolademaken biedt, afgesloten met een zoete workshop chocolade maken!

Of je nu fan bent van melkchocolade of pure chocolade, je zult zeker genieten van in totaal 6 proeverijen, waar je een verscheidenheid aan chocoladesmaken kunt ervaren, waaronder enkele typische chocoladecreaties uit Hamburg.

Kaartjes voor het museum en de workshop beginnen bij € 23 voor volwassenen, en de rondleidingen worden in het Engels aangeboden. Als je met je gezin reist, zijn er ook gezinskortingen beschikbaar!

25 – Rust uit in de Loki Schmidt Garten

Loki Schmidt Garden Botanical of University Hamburg

Ontdek een scala aan planten, van lokale soorten tot mediterrane en exotische variëteiten, waaronder de Floridiaanse Everglades en een prachtige Chinese tuin met een authentieke tempel.

De Loki Schmidt Garten (Botanische Tuin van de Universiteit van Hamburg) is vernoemd naar een bekende biologe die tot aan haar overlijden dagelijks aan de vegetatie van de tuin werkte. Later werd de tuin door de universiteit gekocht en werden er enkele prachtige elementen aan toegevoegd, waaronder glazen piramidebeelden en diverse andere tuinen.

Boek een rondleiding om alles te leren over de diversiteit van de planten in de tuin en ervaar een gevoel van rust terwijl je gratis door de ruimte wandelt.



26 – Neem de kinderen mee naar Grasbrookpark

Grasbrookpark, Hamburg

Breng een bezoek aan het leuke maritiem geïnspireerde pretpark in de buurt van de haven, ideaal voor gezinnen met jonge kinderen, met een scala aan leuke wateractiviteiten.

Of ze nu plezier hebben op het touwbanenparcours tussen de palmbomen of spetteren in de plonszone als het weer het toelaat, kinderen kunnen genieten van meer dan 7000 vierkante meter aan activiteiten en groene ruimtes. Neem een lunch mee en ga zitten onder een schaduwrijke boom voor een perfecte dag vol plezier!

27 – Bezoek de wijk Treppenviertel Blankenese

Treppenviertel Blankenese, Hamburg

Op slechts 40 minuten buiten Hamburg ligt een van de charmantste en meest schilderachtige wijken: Treppenviertel Blankenese.

De huizen in pastelkleuren en witte tinten, samen met hun prachtige tuinen, vormen een prachtig contrast met de nabijgelegen rivier en heuvels, wat resulteert in adembenemende uitzichten op elke hoek. Veel van deze huizen zijn ontworpen in een Wilhelminiaanse stijl, en de parken langs de route zijn zeker een bezoek waard!

Voor een ongeëvenaard uitzicht kun je naar de Süllberg gaan, een heuvel die zich op 72 meter hoogte bevindt en een panoramisch uitzicht biedt over de rivier de Elbe, de charmante huizen en zelfs enkele containerschepen aan de horizon.

28 – Bekijk de plaatselijke graffiti tijdens een streetarttour

street art tours in Hamburg

Ontdek de intrigerende verhalen achter de eclectische graffitikunst in Hamburg tijdens een streetarttour! Veel van deze graffiti weerspiegelt niet alleen de veranderingen in de geschiedenis van Hamburg, maar ook de lokale cultuur en maatschappij.

Tijdens de tour verken je voornamelijk de levendige wijk Sternschanze en loop je door woonwijken om een goed beeld te krijgen van het gebied. Aan het einde van de 2 uur durende rondleiding kun je genieten van een traditionele snack als onderdeel van de ervaring!

Sommige streetarttours bieden zelfs de mogelijkheid om zelf een kunstwerk te maken – een unieke manier om een blijvende indruk achter te laten in Hamburg!

29 – Bezoek het Museum der Illusionen Hamburg

Museum der Illusionen, Hamburg
Met dank aan Museum der Illusionen

Niet alles is wat het lijkt, vooral niet in het Museum der Illusionen Hamburg! Dit museum is gewijd aan het op zijn kop zetten van jouw wereld, en dat op de beste manier mogelijk!

Laat je zintuigen op hol slaan met spellen zoals de Vortex Tunnel, ontdek hoe de truc ‘Head on the Platter’ werkt en leer waarom je niet naar beneden valt in de Anti-Gravity Room. Laat je hypnotiseren door de fascinerende kaleidoscoop en probeer te achterhalen welke kant nu eigenlijk omhoog is in de Rotated Room.

Met deze en nog veel meer onvergetelijke ervaringen verdient dit museum absoluut een plekje op je lijst van leuke dingen om te doen in Hamburg!

30 – Proef heerlijke koffie bij de beste koffiewinkels

Public coffee, Hamburg

Liefhebbers van kunst en koffie moeten zeker halt houden bij Public Coffee, een koffiebar in de stijl van een kunstgalerie. Terwijl je wacht op je koffie met prachtige latte-art, kun je genieten van de kunstwerken die binnen worden tentoongesteld.

Voor de beste romige latte in Hamburg moet je zeker een bezoek brengen aan Marshall Street Coffee, waar ze koffie serveren die is gemaakt met Ethiopische bonen. Als je liever koffie van lokale bonen wilt proeven, ga dan naar Elbgold Röstkaffee, waar je de echte smaak van Hamburg kunt ervaren.

Voor een overdadige koffie-ervaring ga je naar Literaturhauscafé, waar je jezelf kunt onderdompelen in de sfeer van een koninklijk paleis. En als je honger hebt, blijf dan gerust voor een heerlijke brunch die op zondag wordt geserveerd.



31 – Stap aan boord van de historische Rickmer Rickmers

Rickmer Rickmers, Hamburg

Rickmer Rickmer is niets minder dan een 19e-eeuws zeilschip dat voor anker ligt in de haven van Hamburg en met succes de wereld heeft rondgezeild.

Stap aan boord en verken de verschillende ruimtes van dit imposante schip, van de dekken tot de kantoorvertrekken en vooral de machinekamer. Aan de hand van historische plaquettes op de wanden van het schip kun je meer leren over de avonturen van dit historische schip, van Europa tot Latijns-Amerika en Azië.

Om de ervaring compleet te maken, kun je dineren in het restaurant aan boord en genieten van een maaltijd alsof je een passagier was op dit ongelooflijke schip.

32 – Verwen je smaakpapillen met een culinaire tour

food tours Hamburg

Ontdek Hamburg via zijn gerechten en culinaire tradities tijdens een heerlijke culinaire tour! Verken buurten zoals Schanzenviertel en HafenCity en houd halt bij overheerlijke lokale restaurants en markten.

Tijdens de 3 uur durende culinaire wandeltour begin je bij het Elbphilharmonie Plaza en verken je de hele wijk Speicherstadt. Je stapt binnen bij de beste eetgelegenheden en proeft heerlijke lokale gerechten, zonder in de rij te hoeven staan.

Leer meer over de geschiedenis van lokale recepten en probeer typische gerechten zoals Fischbrötchen (visbroodje) en Labskaus (een traditioneel gerecht met cornedbeef).

Rondleidingen beginnen bij € 44.

33 – Bezoek de Fischmarkt

Fischmarkt, Hamburg

Als het gaat om het verkennen van de culinaire arena’s van Hamburg, is er geen betere plek dan de Fischmarkt, die elke zondag in de zomer geopend is sinds 1703!

Hier vind je alles, van lokale vis tot visrestaurants, koffietentjes en een levendige sfeer in de drukke gangen van deze historische markt. Je wordt vermaakt door de plaatselijke bevolking die hun wekelijkse boodschappen doet en door de visverkopers die je aandacht proberen te trekken.

Naast een verscheidenheid aan vis – vers, ingemaakt, gegrild of gerookt – biedt de markt ook prachtige bloemboeketten, vers fruit en groenten.

Na je avonturen op de Fischmarkt kun je in de buurt genieten van een heerlijk!

34 – Griezel in de Hamburg Dungeon

Hamburg Dungeon, Germany
Met dank aan Hamburg Dungeon / Merlin Entertainments

Als je op zoek bent naar een mix van geschiedenis en horror, is een bezoek aan de Hamburg Dungeon een must.

Hier leer je over de duistere geschiedenis die nog altijd rondwaart in de straten en grachten van Hamburg, samen met angstaanjagende piratenlegendes en andere historische bedreigingen.

Acteurs gekleed in historische kostuums brengen op dramatische wijze het duistere verleden van de stad tot leven, ondersteund door speciale effecten die al je zintuigen prikkelen.

Tickets voor de 90 minuten durende show, inclusief rondleiding en optionele attracties, beginnen bij € 28. Sommige rondleidingen kunnen op verzoek in het Engels worden gegeven.

35 – Spring een gat in de lucht in de trampolineparken

trampoline parks Hamburg

Als je op zoek bent naar een manier om te ontstressen, waarom plan je dan geen bezoek aan de beste trampolineparken in Hamburg?

Begin je plezier bij Sprung Raum, bekend om zijn moderne trampolinefaciliteiten met schuimkuilen en meer! Speel een agressief leuk dodgeballspel of voer coole parkourtrucs uit in de lucht!

JUMP House Trampolinpark Hamburg-Stellingen is een andere beroemde hotspot voor springplezier, met een scala aan activiteiten voor het hele gezin. Van Free Jump-ruimtes tot Slam Jump basketbal en Ninja Jump – geniet van allerlei manieren om je een paar uur lang helemaal uit te leven



36 – Proef heerlijk lokaal bier tijdens een bierproeverij

beer tasting in Hamburg

Een reis naar Hamburg zou niet compleet zijn zonder een bezoek aan de beste brouwerijen van de stad!

Duik volledig in de lokale en levendige sfeer van de brouwerijen, waar je een scala aan ambachtelijke dranken en andere lokaal gebrouwen bieren kunt proeven.

Verken de wijk Schanzenviertel en stop alleen bij de beste brouwerijen, sla de wachtrij over en geniet van de beste bieren.

Neem een kijkje achter de schermen van het brouwproces en leer eindelijk wat Duitsland onderscheidt als een van ’s werelds beste bierproducenten!

Bierproeverijen beginnen bij € 23 USD.

37 – Plan een picknick in het Schanzenpark

Schanzenpark, Hamburg

Neem een pauze van alle bezienswaardigheden in Hamburg en geniet van wat mensen kijken of ontspan gewoon op het grasveld in het Schanzenpark.

Adem de weelderige groene omgeving in, met tal van wandelpaden waar joggers in de zomer graag gebruik van maken, en als je  kinderen hebt, breng ze dan naar de twee prachtige speeltuinen.

Struin door de weide en geniet van het rustgevende landschap van Hamburg. In de zomer worden er in het park filmavonden en theatervoorstellingen georganiseerd!

In de winter trekken veel kinderen en volwassenen naar het park om te genieten van sleeën. Er is hier altijd wel iets te doen, dus laat dit park zeker niet links liggen!

38 – Bezoek het Dialoghaus Hamburg gGmbH

Dialoghaus Hamburg, Germany
Met dank aan Dialoghaus Hamburg

Oefen je zintuigen bij Dialoghaus Hamburg gGmbH, een ruimte met verschillende tentoonstellingen die zijn ontworpen om mensen te laten ervaren hoe het is om de wereld te beleven met een auditieve of visuele beperking.

Je wordt in groepen rondgeleid en door verschillende scenario’s geleid terwijl je je ogen en oren sluit, waardoor je andere zintuigen sterker worden en de leiding nemen terwijl je je omgeving verkent.

Het doel van deze unieke en experimentele attractie is om het begrip van het publiek over mensen met een beperking te veranderen.

39 – Bezoek het Museum für Kunst und Gewerbe

Museum fur Kunst und Gewerbe, Hamburg

Ontdek de wereld van fijne, toegepaste en decoratieve kunst in het prachtige Museum für Kunst und Gewerbe, een van de belangrijkste musea in heel Europa.

Verken meer dan 3000 jaar Europese, islamitische en Aziatische cultuur en kunst binnen de muren van dit visueel verbluffende neorenaissancepaleis.

De tijdelijke tentoonstellingen zijn ook de moeite waard, met veel moderne kunst en hedendaagse stukken die interessante verhalen vertellen. Van tatoeages tot popart, moderne kunst en reflecterende stukken die de hedendaagse samenleving laten zien en inspireren tot dialoog en nadenken.



40 – Verken de wijk St. Pauli

St. Pauli district, Hamburg

Neem deel aan een van de beste stadswandelingen in Hamburg en verken de wijk St. Pauli, een van de levendigste wijken van Hamburg, vol leuke en interessante bezienswaardigheden!

Voorheen bekend als de rosse buurt van de stad, heeft de buurt vele interessante verhalen te vertellen, van bordeelruzies tot misdaad, en zelfs een vleugje mysterie met zijn eigen versie van “Jack the Ripper”.

Tijdens de 2 uur durende wandeling loop je langs de St. Pauli-Landungsbrücken, neem je een kijkje bij de Beatles-Platz (een metalen figuur van de Beatles), en kun je zelfs een bezoek brengen aan de boksclub in de kelder van een beroemde bar!

41 – Bezoek de Sint-Catharinakerk

Main Church of St. Catherine, Hamburg

Stap binnen in de sierlijke hoofdkerk van Hamburg, de Sint-Catharinakerk.

Deze kerk heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de 13e eeuw en bevindt zich vlakbij Speicherstadt en HafenCity, in de buurt van de ruïnes van de Sankt Nikolaikirche.

Binnen in de kerk kun je de drie schepen bewonderen die al sinds 1256 bestaan, evenals het grote orgel dat ooit werd bespeeld door Johann Sebastian Bach. Let ook op de gouden details in de kerk en de historische schilderijen die het interieur sieren.

Op dinsdag kun je een menigte vinden rond de kerk voor de wekelijkse lokale voedselmarkt.

42 – Bekijk de bezienswaardigheden in Hamburg tijdens een speurtocht

scavenger games in Hamburg

Maak je de stad eigen met een leuk speurspel! Verken samen met je beste vrienden de stad tijdens een interactieve rondleiding waarbij je aanwijzingen volgt en raadsels oplost.

Bekijk de stad vanuit een ander perspectief en ontdek zelfs de kleinste details die een grote impact hebben op de stad, details die zelfs de lokale bewoners misschien niet kennen!

Download het spel en volg de lijst met voorwerpen die je overal in de stad kunt vinden. Vergeet niet af en toe te stoppen voor een selfie, want je komt langs de mooiste gebieden van de stad!

43 – Neem een selfie voor het Chilehaus

Chile House, Hamburg

Bekijk een verbazingwekkend voorbeeld van architectuur uit het baksteenexpressionisme uit de jaren 1920: het Chilehaus, een kantoorgebouw van 10 verdiepingen in het centrum van de stad.

Bewonder de puntige randen en interessante hoeken van dit gebouw, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Stap naar binnen en verken het interieur, waar je enkele kantoorruimtes en een warenhuis kunt vinden.

De interessantste bezienswaardigheden bevinden zich op de eerste paar verdiepingen, inclusief een binnenplaats om van te genieten, dus mis de kans niet om dit indrukwekkende bouwwerk van Hamburg te verkennen!



44 – Bezoek het automuseum Prototyp

Automuseum Prototyp, Hamburg

Autoliefhebbers kunnen kaartjes kopen voor het automuseum Prototyp, een museum waar verschillende voorbeelden en ontwerpen van auto’s worden tentoongesteld die na de Tweede Wereldoorlog in Duitsland zijn gemaakt.

Van raceauto’s tot personenwagens en de eerste automodellen die in Duitsland werden ontwikkeld, bekijk een paar voorbeelden van auto’s die speciaal voor films werden gemaakt zoals de Volkswagen “Herbie” voor de film “Herbie Fully Loaded”. Stap ook binnen in de tekenkamer om de oorsprong van de Volkswagen te zien.

Leer meer over hoe Ferdinand Porsche de ontwerpbureaus voor Volkswagen leidde en ontdek andere invloeden die hij had op Duitse auto’s.

45 – Neem de kinderen mee naar de beste wildparken

Serengeti Park Hodenhagen, Hamburg
Met dank aan Serengeti Park Hodenhagen

Geniet van het safarigevoel in Serengeti Park Hodenhagen, waar je in een speciale bus stapt en het leefgebied van tientallen dieren doorkruist, van giraffen tot zebra’s, bizons en meer! Met meer dan 1500 verschillende dieren die in dit park leven, zul je zeker genieten van een ritje door de wildernis.

Met een oppervlakte van meer dan 60 hectare kun je in Wildpark Eekhold 700 verschillende dieren zien, waarvan veel uit Duitsland komen. Tijdens een wandeling door het indrukwekkende park kun je ook de plaatselijke flora leren kennen.

Ga naar een voeder- of luchtshow in Wildpark Schwarze Berge en zie meer dieren dan je voor mogelijk hield, terwijl je allerlei fascinerende weetjes leert van je gids.

46 – Maak een wandeling door het Altonaer Volkspark

Altonaer Volkspark, Hamburg

Het Altonaer Volkspark, bekend als het grootste openbare park in Hamburg, is een perfecte toevoeging aan je lijst met activiteiten en bezienswaardigheden in Hamburg. Verken dit 205 hectare grote park, dat in bloei staat met talloze bloemen en planten.

Bewonder de meer dan 30.000 bloemen in de dahliatuin en de schilderachtige tempel ernaast. Geniet van een ontspannende wandeling langs de tuinen of verken de vele uitnodigende paden.

Duik in het schaduwrijke bos, dat uitkomt op een mooie weide, en geniet in de zomer van de prachtige kersenbomen in de buurt!

47 – Ga onder water in het U-Bootmuseum Hamburg

U-Boot Museum, Hamburg

Voor de Fischmarkt ligt een Russische onderzeeër die nog in 2001 werd gebruikt en nu open is voor bezoekers om het interieur van het museum te bekijken.

Stap binnen in het U-Bootmuseum, een ervaring die niet voor doetjes is weggelegd, om meer te leren over de uitdagingen tijdens de oorlog en de krappe ruimtes waarin soldaten lange tijd moesten leven.

Volg een rondleiding voor nog meer details en verhalen over hoe een dag in het leven van een soldaat in een onderzeeër eruitzag, terwijl je artefacten en foto’s bekijkt!



48 – Koel af bij ARRIBA Erlebnisbad & Saunadorf

ARRIBA Erlebnisbad & Saunadorf, Hamburg
Met dank aan Arriba

ARRIBA Erlebnisbad & Saunadorf ligt op 40 minuten van Hamburg.

Dit overdekte waterpark is perfect voor een regenachtige dag in Hamburg en zit boordevol ongelooflijke voorzieningen voor kinderen en volwassenen. Van glijbanen en spelletjes voor de kinderen tot sauna’s en fitnesslessen en massages voor volwassenen!

Bekijk de evenementenkalender op de website. Er worden het hele jaar door activiteiten georganiseerd, van strandvoetbal tot andere gezellige spelletjes voor iedereen!

Toegangskaartjes variëren op basis van leeftijd en tijdstip van bezoek, dus controleer de website voor meer informatie.

49 – Bezoek het Bucerius Kunst Forum

Bucerius Kunst Forum, Hamburg
Met dank aan Bucerius Kunst Forum

Het Bucerius Kunst Forum is een toonaangevend expositiecentrum in Hamburg dat elke keer iets nieuws biedt met een ongelooflijke hoeveelheid steeds wisselende tentoonstellingen, variërend van moderne kunst tot fotografie en kunstenaarsspecifieke galerieën.

Naast een wandeling door de vele galerieën mag je verschillende andere activiteiten verwachten zoals rondleidingen door de ruimte, lezingen en zelfs een paar kunstcursussen voor kinderen.

Elk evenement is gebaseerd op de tentoonstelling, dus je kunt er zeker van zijn dat er altijd iets te zien en te doen is in dit museum!

Reis je met kinderen? Ontdek de innovatieve en interactieve tentoonstellingen die speciaal zijn ontworpen voor jongere kinderen!

50 – Bewonder prachtige foto’s in Deichtorhallen Hamburg

Deichtorhallen Hamburg

Een andere geweldige kunstruimte, vooral voor liefhebbers van moderne kunst en fotografie, is Deichtorhallen Hamburg.

Het museum is verdeeld over twee gebouwen en heeft meer dan 5600 vierkante meter kunstruimte, waarmee dit museum aan de top staat van de grootste kunstruimtes in heel Europa.

Binnen kun je kunst ontdekken die het historische en hedendaagse leven en de cultuur weerspiegelt, zowel lokaal als internationaal. Van stillevens tot modebeelden en nog veel meer, je wordt overspoeld door de beelden in dit museum.

Ga voor de laatste informatie over toegangsprijzen en meer naar hun website.

51 – Neem je kinderen mee naar Heide Park Resort

Heide Park Resort, Hamburg
Met dank aan Heide Park Resort

Ben je op reis met de kinderen? Neem ze dan zeker mee naar het leuke Heide Park Resort, een themapark vol plezier voor kinderen.

Boek een dagkaart om alle attracties te ontdekken, waaronder achtbanen, themaspellen, shows en nog veel meer!

Het park ligt op iets minder dan een uur rijden van het centrum van Hamburg en biedt een geweldig uitje voor het hele gezin, weg van de drukte van de stad. Zorg ervoor dat je je kaartjes van tevoren reserveert, vooral als je wat geld wilt besparen.

Kaartjes beginnen bij € 37 voor zowel kinderen als volwassenen.

52 – Ga museumhoppen

Zoological Museum Hamburg
Met dank aan Zoölogisch Museum Hamburg

Om de handels- en exportgeschiedenis van de stad te begrijpen, kun je een bezoek brengen aan het Speicherstadtmuseum, waar je een kijkje kunt nemen in hoe het pakhuisdistrict eruitzag aan het einde van de 19e eeuw.

Een ander geweldig museum is het Museum of Work, dat ons inzicht biedt in de mysteries van de wereld en laat zien hoe dingen in ons universum en in onze dagelijkse activiteiten functioneren.

Voor liefhebbers van natuurwetenschappen is er het Zoölogisch Museum Hamburg, waar je dierenskeletten kunt bekijken van zowel oude als moderne wezens. En voor degenen die van lekker eten houden en geïnteresseerd zijn in musea, is er het Spicy’s Gewürzmuseum. Dit museum verkent de geschiedenis van specerijen die in Hamburg zijn geïntroduceerd, met meer dan 900 tentoonstellingen en geuren om van te genieten.



53 – Volg een rondleiding over Harry Potter

harry potter tours in Hamburg

Ga helemaal op in de wereld van je favoriete tovenaarsfilm met een Harry Potter-tour in Hamburg!

Van wandeltochten geïnspireerd door Harry Potter tot een theaterproductie van Harry Potter en het Vervloekte Kind, er zijn verschillende mogelijkheden voor Potterheads om enthousiast van te worden!

Sluit je aan bij een wandeltocht en verken de “Wegisweg” van de stad terwijl je de historische bezienswaardigheden van Hamburg ontdekt vanuit het perspectief van Harry.

Als je van theater houdt en Duits spreekt, kun je kaartjes kopen voor een voorstelling in het Mehr Theater en genieten van een magische ervaring van 3 uur met Harry Potter!

54 – Geniet van een avondje theater

Met dank aan Kampnagel

Neem je beste theateroutfit mee en plan een avond vol drama in Theater Kampnagel.

Dit theater staat vooral bekend om zijn experimentele theatervoorstellingen, maar je kunt er ook een breed scala aan evenementen verwachten, waaronder concerten, muziekfestivals, lezingen, dansvoorstellingen en nog veel meer.

Ontdek ongelooflijk Duits talent en maak kennis met enkele internationale artiesten die hun stempel drukken in verschillende genres. Veel shows bieden Engelse ondertiteling, afhankelijk van de aard van de voorstelling, dus taal mag geen barrière vormen.

Als een van de grootste theaters in Duitsland is er altijd wel een boeiende show om van te genieten in Theater Kampnagel!

55 – Geniet van het uitzicht vanaf de beste rooftop bars

HERITAGE, Hamburg
Met dank aan HERITAGE

Proef de moderne drankjes en geniet van de coole vibes en het prachtige uitzicht op de natuur en de stad bij HERITAGE Rooftop Bar!

Huur een loungestoel en laat de dag aan je voorbijgaan, bij voorkeur met een verfrissende cocktail in de hand bij Clouds Heaven’s Bar & Kitchen. Als je op zoek bent naar een rooftop bar waar je kunt ontbijten met een adembenemend uitzicht, ga dan naar Fontenay Bar.

Wie zegt dat je in Hamburg geen strandvibes kunt vinden? Breng een bezoek aan Sky & Sand Beachclub en ontspan in de cabana’s, terwijl de DJ de nieuwste deuntjes draait, en neem een verfrissende duik in het zwembad.

Of het nu gaat om een ontbijt of een cocktail, vju im Energiebunker is dé plek in Hamburg om te zijn, midden in de stad!

56 – Geniet van een operavoorstelling in de Hamburger Staatsoper

Staatsoper Hamburg
Met dank aan Staatsoper Hamburg

Voor cultuurliefhebbers is een operavoorstelling in de Hamburger Staatsoper een must.

Het operagebouw, dat onlangs in de jaren 2000 gerenoveerd werd, biedt nu onderdak aan een breed scala aan culturele evenementen, variërend van ballet en zangkoren tot klassieke muziekconcerten, waaronder opera.

Eenmaal binnen kun je genieten van een moderne kijk op een klassiek operagebouw, met een strak ontwerp en comfort voor het moderne publiek.

Bekijk hun agenda om een voorstelling te vinden die je aanspreekt, en reserveer je kaartjes eenvoudig online! Als je er eenmaal bent, kom dan iets eerder om te genieten van een diner voor de voorstelling in de foyers van de Staatsoper.

57 – Bezoek de beste voetbalstadions

Volksparkstadion, Hamburg

Bekijk een voetbalwedstrijd in het Volksparkstadion, de thuisbasis van Hamburg SV. Als je geen tijd hebt voor een wedstrijd, overweeg dan om een stadiontour te boeken om de voorzieningen te bekijken in dit stadion met een capaciteit van 57.274 mensen.

Voor voetballiefhebbers is het Millerntor-Stadion, de thuisbasis van FC St Pauli, een must-see! Boek een stadiontour en krijg toegang tot de VIP-ruimtes, kleedkamers en geniet als bonus van een exclusief kijkje achter de schermen bij de voorbereidingen voor alle wedstrijdactiviteiten!

Steun de thuisploeg en draag de kleuren bruin, wit en rood!



58 – Eet bij de beste restaurants in Hamburg

Fischereihafen Restaurant, Hamburg
Met dank Restaurant Fischereihafen

Proef de zeevruchten bij Fischereihafen Hamburg, een hoog aangeschreven familierestaurant aan de haven! Geniet van de Oesterbar, of bekijk het menu met gebakken sint-jakobsschelpen, pittige tonijntartaar en uitstekende sushi.

Voor een heerlijke hamburger in Hamburg kun je terecht bij [M]eatery, een ontspannen maar elegant steakhouse. Probeer de klassieke hamburger of ga voor een Lachsburger met mango chili chutney en wasabimayo. Voor vegetariërs is er een verrukkelijke quinoaburger!

Voor een gezellige sfeer en heerlijke gerechten ga je naar Marend en geniet je van een bord rundergoulash met gemengde groene salade. Vergeet niet te blijven voor het dessert.

59 – Ga op kroegentocht

Reeperbahn district, Hamburg

Schrijf je in voor een kroegentocht in Hamburg en bezoek de interessantste lokale bars van de stad, van de hipste nieuwe hotspots tot de levendige rosse buurt.

Nu we het er toch over hebben, overweeg ook een rondleiding door Reeperbahn (de rosse buurt) om je kroegentocht te combineren met enkele legendarische verhalen en rondleidingen door deze beroemde buurt.

Stap een nieuwe wereld binnen bij Clockers met zijn donkere ambiance, geweldige ginproeverijen en zelfs een bibliotheek op de tweede verdieping. Voor meer sfeervolle vibes en goede muziek moet je bij Le Fonque zijn, en voor een klassiek avondje wijn bij de chique open haard is Le Lion de perfecte plek.

60 – Waag je kans in de casino’s

Casino Esplanade, Hamburg
Met dank aan Casino Esplanade

Voor een gezellige avond aan de speelautomaten, moet je bij Casino Esplanade zijn. Met 136 speelautomaten en een paar live speeltafels met kleinere groepen biedt het een intieme ervaring. Ondanks de grootte van het casino is er nog steeds veel plezier te beleven, tot in de vroege uurtjes van de volgende dag!

Een andere leuke optie is Casino Reeperbahn, dat ook een kleinschalig casinogevoel biedt, maar met meer dan 80 speelautomaten, live tafelspellen en bekende spellen zoals Blackjack en Amerikaans Roulette!

Beide casino’s liggen in het centrum van de stad, dus je hoeft niet ver te reizen voor een leuke avond uit.

Hoe bereik je Hamburg?

Als je met het vliegtuig naar Hamburg reist, dan vlieg je op de luchthaven van Hamburg. Hoewel er bussen en treinen beschikbaar zijn voor vervoer naar de stad, is de snelste optie vaak het vooraf boeken van een luchthaventransfer in Hamburg.

Als je een tijdje in Hamburg blijft en per schip reist, is het de moeite waard om te kijken naar de beste excursies aan wal in Hamburg. Deze excursies bieden de mogelijkheid om in korte tijd de belangrijkste bezienswaardigheden in Hamburg te zien.

Waar overnachten in Hamburg?

Geniet van het comfort van Europese gastvrijheid en design door een verblijf te boeken in Hotel Europäischer Hof Hamburg. Dit hotel wordt zeer gewaardeerd vanwege de centrale ligging en de fantastische maaltijdopties in de restaurants van het hotel.

Hotel Hafen Hamburg straalt klasse, geschiedenis en moderniteit uit. Voormalige gasten waardeerden vooral het prachtige uitzicht op de haven vanuit de eetzalen en kamers van het hotel.

Reichshof Hotel Hamburg is een ander hotel met uitstekende beoordelingen en biedt ongelooflijke luxe. Gelegen in de buurt van alle belangrijke bezienswaardigheden en de historische wijk van de stad, kun je aan het einde van de dag ontspannen met een drankje in de elegante hotelbar.

Citadines Michel Hamburg ligt op slechts een steenworp afstand van enkele van de belangrijkste bezienswaardigheden in München en biedt een moderne en eigentijdse sfeer. Geniet van de gastvrijheid van het personeel en het dagelijkse ontbijt dat wordt aangeboden.

Hamburg bezoeken met een budget?

Ontdek de stad en leer de belangrijkste bezienswaardigheden kennen van een lokale bewoner tijdens een free walking tour in Hamburg!

Een andere geweldige manier om geld te besparen is met de Hamburg Card! Deze kaart biedt kortingen en toegang tot meer dan 100 bezienswaardigheden in de stad, inclusief vervoer. Je kunt tot 50% besparen op toegang tot musea en activiteiten!

Wat wordt je volgende bestemming?

Voordat je Hamburg verlaat, bekijk alle geweldige meerdaagse uitstapjes vanuit Hamburg die je meenemen naar andere culturele bezienswaardigheden in de buurt!

Duik in de lokale sfeer met de leukste activiteiten in Berlijn, zoals het beklimmen van de TV-toren, een bezoek aan de beroemde Berlijnse Muur, of een beetje shoppen op de Hackerscher Markt en Markthalle Neum.

Er valt ook heel wat te beleven in Keulen. Maak een wandeling door de prachtige Botanische Tuinen die bruisen van kleur en geur, of maak een foto van de Hohenzollern Bridge bij zonsondergang!

Bewonder de Scandinavische levensstijl van Kopenhagen! Verken de Scandinavische architectuur tijdens een uitgebreide fietstocht, proef de essentiële lekkernijen van de stad tijdens een culinaire tour, en breng vervolgens een bezoek aan de Carlsberg Brand Store om het af te sluiten.

Wil je meer weten over wat er te doen is in Amsterdam? Amsterdam charmeert met zijn schilderachtige rondvaarten door de grachten, verrast met rondleidingen door de beroemde coffeeshops en een stop op de Wallen. En voor kunstliefhebbers is het Van Gogh Museum een absolute must-see!

Slotgedachten

Wat vind je van onze lijst met leuke activiteiten en bezienswaardigheden in Hamburg? Van de historische grachten en boeiende maritieme geschiedenis met onderzeebootmusea tot het betoverende historische centrum en de uitstekende culinaire scene, Hamburg is een stad die je ongetwijfeld op alle mogelijke manieren zal verbazen.

Laat ons weten wat jou is opgevallen tijdens je verkenningstocht.

Veel plezier en een goede reis gewenst!

Jolien Follens werkt als Dutch Content Localization Manager bij TourScanner. Ze is al van jongs af aan gepassioneerd door schrijven en koos daarom voor een master in de Journalistiek na het afronden van haar master in de Taal- en Letterkunde. Na haar studies ging ze aan de slag als vertaler en content editor om uiteindelijk bij TourScanner haar liefde voor schrijven te combineren met haar andere grote passie: reizen. Ze woonde al in België, Malta en Italië en reisde een jaar lang de wereld rond. Ondertussen staan er 33 landen op de teller en blijft haar verlanglijstje ellenlang. Staan nog op het programma: Canada, Japan, de Balkan, Zuid-Afrika, Colombia, Sri Lanka, Costa Rica, en nog veel meer!