Tickets voor het Uffizi

Wil je tickets voor het Uffizi kopen? In dit artikel vind je alle nodige informatie over de toegangsprijzen, hoe je online kunt reserveren, beschikbare rondleidingen en speciale combinaties.

De Galleria degli Uffizi behoort tot de oudste en meest gerenommeerde musea van Italië. Het gebouw werd ontworpen door Giorgio Vasari in de 16e eeuw om de dertien voornaamste ‘uffici’, ofwel Florentijnse ambtenaren, te huisvesten.

Elk jaar trekt de Galleria degli Uffizi miljoenen bezoekers die enkele van de beroemdste kunstwerken aller tijden komen bewonderen.

Hoeveel kosten tickets voor het Uffizi?

Uffizi Gallery tickets cost

De prijs van tickets voor het Uffizi varieert afhankelijk van het seizoen en de leeftijd van de bezoeker.

Van 1 maart tot 31 oktober:

  • Standaardtickets kosten € 25 (plus € 4 reserveringskosten als je online boekt).
  • Gereduceerde tickets* kosten € 2 (plus € 4 reserveringskosten als je online boekt).

Van 1 november tot 28 februari:

  • Standaardtickets kosten €12 (plus €4 reserveringskosten als je online boekt).
  • Gereduceerde tickets* kosten €2 (plus €4 reserveringskosten als je online boekt).

* De gereduceerde prijzen zijn van toepassing op EU-burgers, inclusief burgers van IJsland, Noorwegen, Zwitserland en Liechtenstein, van 18 tot 25 jaar oud, evenals op docenten aan openbare scholen.

Opmerkingen:

  • Op de eerste zondag van elke maand is de toegang tot de Galleria degli Uffizi gratis.
  • Audiogidsen zijn beschikbaar in het Italiaans, Engels, Frans, Spaans, Duits, Pools, Russisch en Japans, verkrijgbaar bij de ingang voor € 6.

Moet ik mijn ticket van tevoren reserveren?

book Uffizi Gallery ticket in advance

Ja! De Galleria degli Uffizi is een van de meest bezochte musea in Italië. Het is altijd hoogseizoen in Florence, en elke dag staan toeristen van over de hele wereld in de rij om het Uffizi te bezoeken.

Als je je kaartje online boekt, sla je de lange wachtrijen over die de populairste attracties van Florence in het hoogseizoen teisteren.

Hoewel je je tickets voor het Uffizi kunt kopen via de officiële website, zijn deze vaak snel uitverkocht.

Maar maak je geen zorgen als de kaartjes zijn uitverkocht op de dag van je voorkeur, er zijn tal van andere websites die kaartjes verkopen. Als de officiële website geen tickets meer beschikbaar heeft voor die dag, hebben online ticketaanbieders waarschijnlijk nog wel enkele beschikbaar.

Met TourScanner kun je in een handomdraai zoeken en prijzen vergelijken voor tickets, rondleidingen of combitickets met andere attracties en populaire activiteiten en bezienswaardigheden in Florence.

Hoe boek je online Uffizi tickets?

book Uffizi Gallery tickets online

Als je tickets wilt kopen via de officiële website, dien je het B-ticket platform te gebruiken. Selecteer de gewenste dag en tijd, voltooi de betaling voor je tickets en bewaar je bevestigingsmail zorgvuldig.

Bij aankomst bij het museum, toon je je bevestigingsmail aan de kassa. Je kunt deze mail uitprinten of op je smartphone of tablet tonen. Vervolgens ontvang je je toegangsbewijzen.

Ga naar deur 3 (Reserveringen) om je Uffizi tickets op te halen en bewaar je bevestigingsmail goed totdat je bij het museum bent.

Omdat tickets voor het Uffizi vaak uitverkocht zijn op de officiële website, kun je, indien nodig, TourScanner gebruiken om te zoeken naar Uffizi tickets of rondleidingen voor de door jou gewenste datum.

Bestaan er gecombineerde tickets?

Uffizi Gallery combined tickets

Veel reisbureaus verkopen combipakketten met stops bij verschillende musea. Maak gebruik van deze combinatietickets om andere niet te missen attracties in Florence te bezoeken.

Bezoek de Galleria dell’Accademia

Uffizi Gallery and Accademia Gallery tickets

De Galleria dell’Accademia is na het Uffizi het meest bezochte museum in Florence. Het originele beeld van Michelangelo’s beroemde David trekt hordes toeristen naar dit museum.

Het is zonder twijfel een van de mooiste musea ter wereld en een absolute must-see bij elk bezoek aan Florence.

Ontdek Palazzo Pitti en de Boboli-tuinen

Uffizi Gallery, Palazzo Pitti and Boboli Gardens tickets

Mis het elegantste gebouw van Florence niet: het Palazzo Pitti. Gelegen aan de zuidkant van de rivier de Arno, op korte loopafstand van de Ponte Vecchio, is het Palazzo Pitti een onmisbaar paleis in Florence.

Direct achter het Palazzo Pitti liggen de prachtige Boboli-tuinen – een van de grootste openluchtmusea van Florence. De tuinen zijn bezaaid met prachtige eeuwenoude eikenbomen, indrukwekkende fonteinen en beeldhouwwerken die bezoekers ’s zomers beschutting bieden tegen de hete zon.

Klim naar de top van de koepel van de Duomo

Uffizi Gallery and Duomo Florence tickets

De kathedraal van Florence, oorspronkelijk de “Cattedrale di Santa Maria del Fiore”, is een bezienswaardigheid die je niet mag missen. Klim naar de top van de koepel en geniet van een uitzicht over Florence vanuit vogelperspectief.

Bezoek het Palazzo Vecchio

Uffizi Gallery and Palazzo Vecchio tickets

Bezoek het Palazzo Vecchio en maak een reis terug in de tijd. Hoewel het paleis nog steeds functioneert als het stadhuis van Florence, dient een groot deel van het Palazzo Vecchio als museum.

Al meer dan zeven eeuwen lang is het Palazzo Vecchio het symbool geweest van het politieke leven en de burgerlijke macht van Florence.

Bewonder de kerk Santa Croce

Uffizi Gallery and Santa Croce Church tickets

Santa Croce is een beroemde kerk in Florence, waar veel prominente Italianen begraven liggen, waaronder Michelangelo, Rossini en Machiavelli, om er maar een paar te noemen. De beeldhouwwerken en de imposante omvang van het gebouw zelf zullen zeker een diepe indruk op je maken.

Zijn rondleidingen door het Uffizi de moeite waard?

are Uffizi Gallery guided tours worth it

Ja, absoluut. Er zijn veel voordelen verbonden aan een bezoek aan het Uffizi als onderdeel van een rondleiding.

  • Rondleidingen zijn gemakkelijk te boeken en je tickets zijn gereserveerd: Je gids reserveert je kaartjes voor de Galleria degli Uffizi, dus je hoeft alleen maar op te dagen bij de galerie of te wachten tot je wordt opgehaald bij je hotel.
  • Je slaat de rij over en verspilt geen kostbare vakantietijd: Vermijd lange wachtrijen en ga meteen het museum binnen.
  • Je concentreert je op de belangrijkste meesterwerken: Met de enorme hoeveelheid kunst die in het Uffizi te zien is, kan een rondleiding je helpen je te concentreren op de secties die voor jou het meest interessant zijn.
  • Je kunt vragen stellen: Met een gids ter beschikking heb je altijd iemand om je vragen te beantwoorden en kun je diepte en context toevoegen aan je ervaring door middel van deskundig commentaar.

Lees meer over de beste rondleidingen in het Uffizi

Wat is er te zien in de Galleria degli Uffizi?

what to see inside the Uffizi Gallery

De Galleria degli Uffizi in Florence, Italië, is een wereldberoemd museum dat enkele van de beroemdste en invloedrijkste kunstwerken uit de renaissance huisvest.

De galerie werd in de 16e eeuw gebouwd voor de Medici-familie, die tijdens de renaissance een van de belangrijkste mecenassen van de kunst was. Tegenwoordig is het Uffizi open voor het publiek en trekt het jaarlijks miljoenen bezoekers.

Bij het betreden van de Galleria degli Uffizi word je begroet door een adembenemende collectie beelden en schilderijen van enkele van de meest getalenteerde kunstenaars uit de renaissance.

Beeldhouwwerken

Sculptures at Uffizi Gallery

Binnen krijg je de beroemde ‘Venus de Medici’ te zien, een marmeren beeld van de godin Venus dat in de 16e eeuw in Rome werd ontdekt. Dit beeld staat symbool voor schoonheid en liefde en wordt beschouwd als een van de belangrijkste werken van oude beeldhouwkunst ter wereld.

Onder de sculpturen vind je ook Michelangelo’s ‘Stervende slaaf’. Dit werk toont een slaaf in de greep van de dood en is een krachtige uitbeelding van menselijk lijden en sterfelijkheid. Het beeld getuigt van Michelangelo’s ongelooflijke vaardigheid als beeldhouwer en zijn vermogen om de menselijke vorm in al zijn complexiteit vast te leggen.

Een ander opmerkelijk werk dat je tegenkomt is Donatello’s ‘David’ – een afbeelding van de Bijbelse held die de reus Goliath versloeg. Dit beeld is een meesterwerk van de renaissancekunst, met zijn aandacht voor detail en de levendige weergave van de menselijke vorm in beweging. Het is een testament van Donatello’s ongelooflijke vaardigheid als beeldhouwer en zijn vermogen om de kracht en gratie van het menselijk lichaam vast te leggen.

Schilderijen

Paintings at Uffizi Gallery

Terwijl je door de galerijen loopt, kom je veel beroemde schilderijen tegen, waaronder ‘De Geboorte van Venus’ van Sandro Botticelli. Dit schilderij is een van de beroemdste kunstwerken ter wereld en toont de godin Venus die op een schelp uit de zee tevoorschijn komt. Het schilderij symboliseert de schoonheid en gratie van de vrouwelijke vorm en wordt beschouwd als een van de grootste meesterwerken van de renaissance.

Een ander schilderij dat je in het Uffizi zult zien is ‘De Annunciatie’ van Leonardo da Vinci. Dit werk verbeeldt het moment waarop de engel Gabriël Maria vertelt dat ze Jezus zal baren. Het is een meesterwerk van de renaissancekunst, met zijn gebruik van licht en schaduw en de nauwkeurige aandacht voor detail. Het getuigt van Da Vinci’s ongelooflijke vaardigheid als kunstenaar en zijn vermogen om menselijke emoties en expressies vast te leggen.

Een ander meesterwerk van Botticelli dat tentoongesteld wordt, is ‘De aanbidding van de Wijzen’. Dit schilderij verbeeldt de bijbelse scène van de drie wijzen die geschenken aanbieden aan het kindje Jezus.

Dit schilderij staat bekend om het levendige kleurgebruik en minutieuze aandacht voor detail, en toont opnieuw Botticelli’s buitengewone talent als kunstenaar en zijn vermogen om de schoonheid en gratie van de menselijke vorm vast te leggen.

Wat is de beste tijd om het Uffizi te bezoeken?

best time to visit the Uffizi Gallery

De vroege ochtend is de beste tijd om de Galleria degli Uffizi te bezoeken als je de drukte wilt vermijden. Het is aan te raden om minstens een halve dag, of zelfs een hele dag, uit te trekken voor je bezoek. De galerij is enorm groot en er zijn talloze meesterwerken te bewonderen, dus je hebt echt genoeg tijd nodig om alles rustig te bekijken en te waarderen.

Wat zijn de openingstijden van het Uffizi?

Uffizi Gallery opening hours

De Galleria degli Uffizi is geopend van dinsdag tot en met zondag, van 8.15 tot 18.50 uur.

Toegang tot het Uffizi is elke 15 minuten toegestaan. De laatste toegang is om 16.45 uur.

Het Uffizi is elke maandag, 1 januari, 1 mei en eerste kerstdag gesloten.

Jolien Follens werkt als Dutch Content Localization Manager bij TourScanner. Ze is al van jongs af aan gepassioneerd door schrijven en koos daarom voor een master in de Journalistiek na het afronden van haar master in de Taal- en Letterkunde. Na haar studies ging ze aan de slag als vertaler en content editor om uiteindelijk bij TourScanner haar liefde voor schrijven te combineren met haar andere grote passie: reizen. Ze woonde al in België, Malta en Italië en reisde een jaar lang de wereld rond. Ondertussen staan er 33 landen op de teller en blijft haar verlanglijstje ellenlang. Staan nog op het programma: Canada, Japan, de Balkan, Zuid-Afrika, Colombia, Sri Lanka, Costa Rica, en nog veel meer!