Tickets voor de Fernsehturm

Ben je op zoek naar tickets voor de Fernsehturm in Berlijn? Ontdek hier alles over de prijzen van de tickets, hoe je de wachtrijen kunt vermijden, hoe je een tafel kunt reserveren voor lunch of diner, wat de beste tijd is om de toren te bezoeken en handige reistips.

Haal het meeste uit je bezoek aan Berlijn door de iconische televisietoren van de stad te bezichtigen, en vermijd lange wachtrijen door je tickets van tevoren te boeken. De toren biedt een unieke en fascinerende ervaring met een adembenemend uitzicht over de skyline van Berlijn vanaf het observatiedek. Het is absoluut een hoogtepunt van elke reis naar de stad.

Klik op de volgende link om meteen Fernsehturm tickets te boeken.

Hoeveel kosten tickets voor de Fernsehturm? Hoe sla je de rij over?

Berlin TV Tower tickets price

Wil je het observatiedek en de hoogste bar van Berlijn bezoeken? Hieronder vind je de prijzen voor tickets voor de Fernsehturm:

Standaardtickets

De standaardtickets voor de Berlijnse TV-toren voor een bezoek aan het observatiedek kosten € 26,50 voor volwassenen en € 16,50 voor kinderen van 4 tot 14 jaar.

Kinderen jonger dan 4 jaar mogen gratis naar binnen.

Houd er rekening mee dat er tijdens piekperioden wachttijden kunnen optreden bij de ingang.

Hoe sla je de rij over?

Fast-track tickets

Als je de wachtrij wilt vermijden, moet je online fast-track tickets voor de Berlijnse TV-toren reserveren. Met deze tickets heb je recht op voorrang bij de toegang op een specifiek tijdstip.

De prijs voor fast-track tickets voor de Fernsehturm in Berlijn is € 28 voor volwassenen en € 18 voor kinderen van 4 tot 14 jaar oud.

Kinderen onder de 4 jaar mogen gratis naar binnen.

Premium tickets

Een premium ticket kost € 29,50 voor volwassenen en € 19,50 voor kinderen tussen de 4 en 14 jaar. Met dit ticket krijg je toegang tot het observatiedek en de ‘Berlin’s Odyssee VR Experience’.

Premium deluxe tickets

Het premium deluxe ticket is enkel beschikbaar voor volwassenen en kost € 49,50. Met dit ticket krijg je toegang tot het observatieplatform en de ‘Berlin’s Odysee VR Experience’. Ook is een drankje bij Sphere inbegrepen bij de prijs en kun je drie foto’s laten maken in de PhotoBooth.

Hoe reserveer je vooraf online tickets voor de Fernsehturm?

Tijdens drukke maanden kan het zijn dat de tickets voor de Fernsehturm uitverkocht zijn voor het door jou gewenste tijdstip of zelfs voor een bepaalde dag. We raden je sterk aan om je tickets van tevoren online te reserveren, want zo ben je namelijk verzekerd van toegang. Als je ook de wachtrij bij de ingang wilt vermijden, dan kun je fast-track tickets kopen.

Je kunt je skip-the-line tickets voor de Fernsehturm boeken op de officiële website of via reiswebsites zoals Viator, Tiqets en GetYourGuide. Zorg ervoor dat je alle beschikbare aanbiedingen vergelijkt voordat je je tickets boekt, zodat je de beste prijs krijgt.

Hoe reserveer je een tafel voor lunch of diner?

restaurant Berlin TV Tower
Met dank aan de Berliner Fernsehturm

Wil je genieten op het hoogste niveau? Laat je zintuigen verwennen met een voortreffelijke culinaire ervaring terwijl je geniet van een adembenemend uitzicht over het centrum van Berlijn vanuit het draaiende restaurant Sphere.

Bezoekers die een tafel reserveren in het restaurant Sphere krijgen voorrang bij binnenkomst. Na je maaltijd kun je je bezoek voortzetten op het observatiedek en in Bar 203.

Er bestaan verschillende soorten tickets voor wie graag wil tafelen bij Sphere.

Ticket voor het restaurant

Met dit ticket reserveer je een tafel in het restaurant. Je hebt 1 uur en 45 minuten de tijd om te genieten van het heerlijke eten en het prachtige uitzicht.

Dit ticket kost € 28,50 voor volwassenen, € 18,50 voor kinderen tussen de 4 en 14 jaar en kinderen jonger dan vier mogen gratis naar binnen.

Panorama Menu Wine & Dine

Het ‘Panorama Menu’ bevat: ingang op het gereserveerde tijdstip, een reservatie bij Sphere, een maximale verblijfsduur van 2,5 uur, één glas Cuvée als welkomstdrankje, een driegangenmenu, twee glazen wijn bij het voor- en hoofdgerecht, ongelimiteerd water en een warm drankje bij het dessert. Ook kun je met dit ticket deelnemen aan de ‘Berlin’s Odysee VR Experience’.

Dit ticket kost € 105 en is enkel beschikbaar voor volwassenen.

Highest Breakfast

Je kunt er ook voor kiezen om te ontbijten in de Berlijnse TV-toren. Met dit ticket krijg je toegang op het gereserveerde tijdstip, een reservatie bij Sphere, ontbijt en koffie. Je tafel blijft 1 uur en 45 minuten voor jou gereserveerd.

Volwassenen betalen hiervoor € 39,50, terwijl een ticket voor kinderen tussen de 4 en 14 jaar € 35,50 kost.

Family Breakfast with Live Music

Je kunt ook kiezen voor een familieontbijt in Sphere, bestaande uit regionale, hartige, zoete en vegan gerechten en pannenkoeken en cornflakes voor de kinderen. Er is ook een welkomstdrankje inbegrepen bij de prijs (een glas Cuvée of frisdrank). De duur van deze ervaring is twee uur.

Voor dit ticket betalen volwassenen € 51. Een ticket voor kinderen tussen de 4 en 14 jaar kost € 28. Kinderen onder de vier hoeven niet te betalen.

Highest Sunday Breakfast

Tot slot is er de mogelijkheid om op zondag uitgebreid te ontbijten bij Sphere. In dit ticket is een bezoek aan Sphere met tafel bij het raam inbegrepen. De ervaring duurt zo’n twee uur en omvat:

  • Ontbijt voor volwassenen: regionale, hartige, zoete en vegan gerechten
  • Ontbijt voor kinderen: pannenkoeken met yoghurt en bessenragout

Er is ook een welkomstdrankje (een glas Cuvée of frisdrank) inbegrepen bij de prijs.

Volwassenen betalen €45 voor deze ervaring, terwijl een ticket voor kinderen €25 kost.

Er zijn daarnaast veel reiswebsites die speciale lunch- en dinerpakketten aanbieden. Vergelijk alle aanbiedingen en kies de aanbieding die het beste bij je past.

Wat krijg je te zien?

Berlin TV Tower

De televisietoren van Berlijn is een gevierd historisch icoon van de stad en een direct herkenbaar kenmerk in het centrum. Oorspronkelijk gebouwd in de jaren 1960 door de Oost-Duitse regering, symboliseerde de toren eens de communistische macht. Tegenwoordig fungeert het als TV-toren voor vele prominente radio- en televisienetwerken. Met een hoogte van meer dan 368 meter is het het hoogste gebouw in Duitsland en het op twee na hoogste gebouw in de EU. Het observatiedek, gelegen op 203 meter hoogte, biedt een prachtig uitzicht over de stad.

De Berlijnse Fernsehturm herbergt ook een bar en een roterend restaurant op het hoogste niveau, waardoor bezoekers kunnen genieten van een unieke omgeving voor een drankje of een ontspannen maaltijd. Dag en nacht geopend, biedt het adembenemende uitzichten over Berlijn, inclusief indrukwekkende nachtpanorama’s wanneer de duisternis valt.

In oktober kunnen bezoekers ook genieten van het jaarlijkse Festival of Lights, waarbij de TV-toren wordt verlicht met unieke lichtinstallaties, waardoor het een nog prominenter en fascinerender gebouw wordt.

Als een van de opvallendste gebouwen in Berlijn is de Fernsehturm een essentieel onderdeel geworden van de identiteit van de stad en is het vaak te zien in films en op tv als een gemakkelijk herkenbaar kenmerk van Berlijn. De nabijgelegen Alexanderplatz is ook een levendig en interessant gebied om te verkennen, met tal van eet- en drinkgelegenheden, winkelcentra en nog veel meer.

Zijn Fernsehturm tickets inbegrepen in een stadspas?

Berlin WelcomeCard

Ja, tickets voor de Fernsehturm zijn inbegrepen bij de Berlin Welcome Card. Bovendien krijg je 25% korting op tickets voor het observatiedek. Naast deze korting biedt de stadspas ook kortingen voor andere belangrijke attracties in de stad, evenals gereduceerde tarieven voor vervoer en andere faciliteiten.

Een alternatieve optie is de Berlin Welcome Card All Inclusive, waarmee je gratis toegang krijgt tot 30 hoogtepunten van Berlijn, waaronder de TV-toren.

Wat zijn de openingstijden van de TV-toren?

Berlin TV Tower opening hours

De Berliner Fernsehturm is toegankelijk voor bezoekers van 9 uur ’s ochtends tot 11 uur ’s avonds tussen maart en oktober, en van 10 uur ’s ochtends tot 11 uur ’s avonds tussen november en februari.

De TV-toren in Berlijn is het hele jaar door elke dag geopend, inclusief feestdagen, maar is twee dagen per jaar gesloten voor onderhoud. Voor de data van deze sluitingen kun je terecht op de officiële website.

Wat is de beste tijd om de TV-toren te bezoeken? Hoe kun je de drukte vermijden?

De Berlijnse TV-toren is het drukst tijdens het weekend en ’s avonds vanaf 18.30 uur. Op die momenten gaat een groot aantal bezoekers naar de bar en het restaurant op het bovenste niveau. Zaterdagavond en zondagmiddag kunnen de drukste periodes zijn, met lange wachttijden en een grotere drukte.

Door te kiezen voor een bezoek op een doordeweekse dag of vroeg in de ochtend, kun je de grote drukte vermijden en genieten van een rustigere ervaring bij de Fernsehturm.

Reistips

Berlin TV Tower travel tips

  • De Berlijnse TV-toren is gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer en als hoogste gebouw van de stad is hij gemakkelijk te herkennen. Het omliggende gebied, de Alexanderplatz, is vaak een ontmoetingsplaats voor rondleidingen, en is een geweldige plek voor een snelle verfrissing voordat je aan een rondleiding begint.
  • Hoewel de toren een van de meest bezochte en populairste attracties van de stad is, kunnen er maximaal 400 bezoekers tegelijkertijd in. Tijdens drukke perioden kunnen lange wachttijden ontstaan, dus het is de moeite waard om je bezoek van tevoren te plannen om niet uren in de wachtrij te hoeven staan.
  • Als je van tevoren Fernsehturm tickets hebt gekocht, zorg er dan voor dat je op tijd bent – je hebt 10 minuten speling om korte vertragingen op te vangen, maar daarna vervalt je kaartje.
  • Het is belangrijk om op de hoogte te zijn van enkele beperkingen voor bezoekers. Kinderwagens en buggy’s zijn niet toegestaan in de toren, maar kunnen beneden bij de ingang worden achtergelaten, terwijl kinderen onder begeleiding van volwassenen wel naar boven mogen.
  • Vanwege de constructie van de toren zijn er geen speciale veiligheidsvoorzieningen of barrières voor gehandicapte bezoekers. Daarom is de toren niet geschikt voor rolstoelgebruikers of bezoekers die mobiliteitshulpmiddelen zoals krukken en wandelstokken gebruiken. Over het algemeen zijn honden niet toegestaan in de toren, maar geleidehonden vormen een uitzondering.
Jolien Follens werkt als Dutch Content Localization Manager bij TourScanner. Ze is al van jongs af aan gepassioneerd door schrijven en koos daarom voor een master in de Journalistiek na het afronden van haar master in de Taal- en Letterkunde. Na haar studies ging ze aan de slag als vertaler en content editor om uiteindelijk bij TourScanner haar liefde voor schrijven te combineren met haar andere grote passie: reizen. Ze woonde al in België, Malta en Italië en reisde een jaar lang de wereld rond. Ondertussen staan er 33 landen op de teller en blijft haar verlanglijstje ellenlang. Staan nog op het programma: Canada, Japan, de Balkan, Zuid-Afrika, Colombia, Sri Lanka, Costa Rica, en nog veel meer!