Helikoptervluchten naar de Grand Canyon

Ben je op zoek naar helikoptervluchten naar de Grand Canyon? Hier vind je een uitgebreide gids over alles wat je moet weten. Zo hebben we het over de verschillende rims van de Grand Canyon, vanwaar de vluchten precies vertrekken, hoeveel ze kosten en nog veel meer!

Welke rand van de Grand Canyon kun je bezoeken per helikopter?

Een bezoek aan de Grand Canyon is een “once-in-a-lifetime” ervaring. Het kiezen van de juiste rand van de Grand Canyon is daarom essentieel. Hieronder delen we wat korte informatie over elke kant, terwijl je meer uitgebreide informatie kunt lezen in de sectie: Wat is er te zien aan elke Rim?

De Grand Canyon kan voornamelijk worden onderverdeeld in vier delen:

South Rim

De South Rim is de populairste kant van de Grand Canyon omdat deze het gemakkelijkst bereikbaar is en omdat de belangrijkste faciliteiten zich hier bevinden. Je kunt hier niet alleen genieten van indrukwekkende uitzichten over de Canyon, maar je hebt er ook heel wat mogelijkheden om te wandelen. Zo kun je bijvoorbeeld helemaal naar beneden wandelen tot je de Coloradorivier bereikt. De South Rim ligt in de buurt van de stad Tusayan, waar zich de luchthaven/helihaven bevindt. Veel helikoptervluchten landen op of vertrekken vanaf de South Rim (Tusayan).

North Rim

De North Rim is een van de wildste delen van de Grand Canyon. Deze kant is niet erg goed verbonden met de dichtstbijzijnde steden en moet worden bereikt per privévoertuig. De meeste helikoptertours vliegen niet naar deze Rim.

West Rim

De West Rim is het op één na meest bezochte deel van de Canyon. Hier bevindt zich de beroemde Skywalk. Verschillende helikoptervluchten vanuit Las Vegas vliegen naar de West Rim en maken soms ook een tussenstop bij de Hooverdam, gelegen aan de westkant van de Canyon, niet ver van Las Vegas.

East Rim

De oostelijke kant van de Grand Canyon omvat de beroemde Horseshoe Bend, niet ver van Antelope Canyon. Helikoptertours vliegen meestal niet naar deze kant van de Canyon, omdat deze Rim te ver ligt van de grote steden. Er zijn echter wel bus- of minibustours vanuit Las Vegas naar Antelope Canyon en Horseshoe Bend.

Waarvandaan vertrekken de helikoptervluchten naar de Grand Canyon?

helicopter tour grand canyon

Misschien wil je graag weten waar de helikoptertours beginnen zodat je je route kunt plannen.

Vanuit Las Vegas

Omdat de Grand Canyon dicht bij Las Vegas ligt, vertrekken veel helikoptervluchten van hieruit. Dit is zeker geen slecht idee, gezien de lange afstand tussen Las Vegas en de Grand Canyon. Met een helikopter overbrug je deze afstand stukken sneller.

Vanuit Tusayan (Grand Canyon South Rim)

Je kunt ook altijd voor een helikoptertour kiezen die direct vanaf de Grand Canyon vertrekt als je graag wilt profiteren van een lagere prijs. Er zijn shuttlebussen die je in 6 tot 7 uur van Las Vegas naar het Grand Canyon National Park brengen, of je kunt een vlucht nemen. Er is geen openbaar vervoer naar de Grand Canyon vanuit Las Vegas.

Vanuit Phoenix

Je kunt ook een helikoptervlucht naar de Grand Canyon nemen vanuit Phoenix, dat relatief dicht bij het Grand Canyon National Park ligt. Er zijn verschillende vervoermiddelen vanuit Phoenix: je kunt met de bus, trein of het vliegtuig reizen. Bereid je wel voor op lange afstanden.

Met een helikoptertour kun je deze lange afstanden op korte tijd overbruggen. Dit is, samen met de geweldige panoramische uitzichten, een van de belangrijkste redenen waarom helikoptervluchten zo populair zijn.

Hoeveel kosten helikoptervluchten naar de Grand Canyon?

Een helikoptertour naar de Grand Canyon kost tussen de $ 190 en $ 600. Privévluchten kunnen duurder zijn.

De prijs hangt voornamelijk af van:

  • de duur van de vlucht
  • de vertreklocatie. Helikoptertours die vertrekken vanaf de South Rim van de Grand Canyon zijn goedkoper dan die vanuit Las Vegas, omdat ze meestal korter zijn. Daar staat tegenover dat je de South Rim op eigen initiatief moet bereiken.
  • extra diensten zoals ontbijt, lunch, toegang tot de Skywalk, enz.
  • of je de vlucht combineert met een andere activiteit, zoals een boottocht, raftingtocht, paardrijtocht, enz.

Er bestaan veel verschillende operators die dergelijke tours aanbieden, het kan daarom lastig zijn om een keuze te maken. Alle bedrijven hebben vergelijkbare beoordelingen en helikoptertours, wat goed is omdat de meeste mensen tevreden lijken te zijn met hun ervaringen. Je kunt echter eenvoudig tours en prijzen vergelijken op TourScanner om je te helpen bij je beslissing.

Volgende touroperators bieden helikoptervluchten naar de Grand Canyon aan: Papillon, Sundance Helicopters, Maverick Helicopters, Mustang Helicopters en Serenity Helicopters. Er zijn ook veel websites zoals Viator, Getyourguide of Headout die helikoptertours verkopen. Vergelijk de deals om er zeker van te zijn dat je de goedkoopste prijs online vindt.

Wat is de beste tijd om te vliegen?

Grand canyon sunset helicopter tours

De beste tijd voor een helikoptervlucht naar de Grand Canyon hangt af van welke rand je wilt bezoeken.

De lente en zomer, wanneer je geniet van beter weer, is meestal de drukste periode. Gelukkig is de North Rim meer geïsoleerd dan de South Rim, waardoor het een ideale bestemming is tijdens het hoogseizoen. De North Rim is echter over het algemeen het koelste deel van de Grand Canyon en is in de winter gesloten.

In Grand Canyon West, waar je de Skywalk kunt bezoeken, is de winter de minst populaire tijd voor een bezoek. Daarom is dit ook de rustigste tijd voor een helikoptervlucht naar de Grand Canyon. Het is een zeer beroemde site die elke dag van het jaar geopend is. Mis dit deel van de Grand Canyon dus niet. Controleer wel de weersomstandigheden als je in de winter een bezoek wilt brengen!

De South Rim is verreweg de populairste kant van de Grand Canyon. De beste tijd voor een bezoek is tijdens de herfst, wanneer je kunt genieten van mooi weer en ook de drukte kunt vermijden. De temperaturen kunnen in september drastisch dalen, dus zorg ervoor dat je je warm aankleedt.

Over het algemeen is het weer in de Grand Canyon op zijn best tussen april en juni, wanneer het niet langer regent en de temperaturen niet te extreem worden.

Wat is er te zien aan elke Rim?

South Rim

Grand CanyonDe South Rim wordt beschouwd als de parel van het Amerikaanse zuidwesten vanwege de schilderachtige uitzichten vanuit elk uitkijkpunt. Het is ook het weelderigste deel van de canyon en de kilometerslange rotswanden vormen de enorme, wereldberoemde uitgestrekte kloof.

Deze rand wordt vaak aangeduid als de “echte Grand Canyon” omdat je hier de typische foto’s kunt nemen die je terugvindt op het internet, tv, reismagazines, enz.

De meeste Gran Canyon-tours vanuit Las Vegas trekken richting de South Rim en het is een trendy bestemming voor toeristen. Veel van de dingen die je kunt doen bij de Grand Canyon beginnen bij de South Rim.

De South Rim is het hele jaar door 24 uur per dag geopend en is daarom het drukste en meest ontwikkelde gebied van het Grand Canyon National Park. Er bevinden zich zes hotels aan de rand en nog eens vijf in het nabijgelegen stadje Tusayan, Arizona.

Dit zijn de highlights van de South Rim van de Grand Canyon:

  • Mather Point: Dit uitkijkpunt ligt aan de South Rim van de Grand Canyon en is een van de meest bezochte plekken. Het kijkt uit over de majestueuze Canyon en deze site heeft twee uitzichtpunten met relingen in de buurt van de Rim Trail die de Mather en Yavapai Points met elkaar verbinden.
  • Dragon Corridor: Dit is het diepste en breedste deel van de Grand Canyon. Als je een helikoptervlucht neemt, is dit gebied een bezoek waard. Je kunt hier ook de Tower of Ra zien, de oudste rotsformatie in de hele Grand Canyon.
  • Grand View Point: Dit is het meest zuidelijke punt van de South Rim, gelegen op een hoogte van 7400 voet (2255 meter). Van hieruit kun je genieten van adembenemende uitzichten.

North Rim

De Grand Canyon North Rim ligt meer afgelegen dan de South Rim en is alleen open van half mei tot half oktober. De faciliteiten in dit gebied sluiten rond 15 oktober, ongeacht het weer. De North Rim lokt veel minder bezoekers, waardoor het een geweldige plek is om te genieten van de rust en grootsheid van de canyon. Er is slechts één lodge (The Grand Canyon Lodge), waar bezoekers kunnen overnachten. Vooraf boeken wordt hier aanbevolen.

Dit zijn de beste plekken om te bezoeken aan de North Rim van de Grand Canyon:

  • Bright Angel Point: Vanaf hier kun je de Roaring Springs zien en horen. Dit is de enige waterbron van de North Rim, die zich 3.600 voet (1097 meter) onder de rand bevindt.
  • Point Imperial: Het hoogste punt van de North Rim waar je ver beneden de Colorado-rivier en in het oosten de Painted Desert kunt zien.
  • Cape Royal: Zoals de naam al doet vermoeden, is dit het meest spectaculaire uitkijkpunt van de North Rim. Op weg naar dit uitzichtpunt vind je ook andere adembenemende uitkijkpunten, zoals de Walhalla Overlook en Angel’s Window Overlook.

West Rim of Grand Canyon West

Terwijl je aan de North en South Rim langs de canyon kunt wandelen, is de West Rim beroemd om zijn belangrijkste attractie: de Skywalk. Dit is een glazen brug die 100 voet (30 meter) breed is en zich in een hoefijzervorm 70 voet (21 meter) over de Grand Canyon uitstrekt.

Andere interessante plekken zijn:

  • De tentoonstelling over de geschiedenis van de Hualapai in het Skywalk-gebouw: Deze expositie geeft je een echt inzicht in het leven en de tradities van de Hualapai.
  • Het uitkijkpunt van Eagle Point: Een wandeling door een indianendorp met replica’s van indianenstammen. Er is een amfitheater waar de hele dag door voorstellingen worden gegeven die veel verschillende stammen vertegenwoordigen.
  • Guano Point: Dit is een piramidepunt van rotsen met een prachtig uitzicht op de Grand Canyon en de Colorado. Pas op voor het ruwe terrein tijdens deze wandeling.
  • Hualapai Ranch: Dit is een ranch in westernstijl waar je kunt genieten van cowboy-entertainment, kunt abseilen en een ritje op een huifkar kunt maken.
  • Hooverdam en O’Callaghan-Tillman Bridge: Deze indrukwekkende dam houdt de Colorado tegen en vormt Lake Mead. De Hooverdam ligt op ongeveer 30 mijl (48 km) van Las Vegas. Je vindt de dam in de Black Canyon van de Colorado terwijl de O’Callaghan-Tillman Bridge zich in de Lake Mead National Recreational Area bevindt. Deze brug is een van de hoogste in de Verenigde Staten en de hoogste betonnen brug ter wereld.

East Rim of Grand Canyon East

De East Rim van de Grand Canyon is het moeilijkst te bereiken. Deze Rim ligt buiten de regio van het nationaal park Grand Canyon. De Little Colorado-rivier heeft dit stuk van de Grand Canyon uitgesleten en de regio staat bekend om opmerkelijke bezienswaardigheden zoals:

  • Horseshoe Bend: Vanwege zijn karakteristieke vorm heeft deze meander de naam “Horseshoe” oftewel “hoefijzer” gekregen. Deze natuurlijke en unieke formatie lokt veel bezoekers en wordt steeds populairder.
  • Antelope Canyon: Deze ongebruikelijke canyon trekt jaarlijks ook veel toeristen. De smalle kloven zijn uitgesleten door water of modder en bezoekers kunnen er genieten van bijzondere lichteffecten, doordat de zonnestralen op bepaalde plaatsen door smalle openingen naar binnen schijnen. Dit is een van de meest fascinerende plekken die je kunt zien aan de East Rim.
  • Marble Canyon & Lee’s Ferry: De naam doe vermoeden dat deze plek van marmer is gemaakt, maar het is eigenlijk kalksteen. De canyon is echter zo kleurrijk dat het weg heeft van marmer met roze, grijze en paarse tinten. Deze plek heeft ook een belangrijke historische betekenis, want honderden jaren geleden was het de enige manier om de Colorado over te steken. Er werd een veerpont gebouwd om reizigers te helpen bij het oversteken van de rivier.
  • Rainbow Bridge: Deze brug wordt beschouwd als ’s werelds hoogste natuurlijke brug en maakt deel uit van het recreatiegebied Lake Powell. Het is een populaire plek, ook al is het vrij afgelegen.

Zijn er ook groeps- en privétours?

Ja! De helikoptervluchten naar de Grand Canyon worden zowel aangeboden als groepsexcursies als privé-excursies.

De gedeelde excursies zijn meestal goedkoper dan de privétours. Het grootste nadeel van een gedeelde helikoptervlucht is het feit dat de mensen in het midden niet zo’n geweldig uitzicht hebben als degenen die bij het raam zitten.

Aan de andere kant, zijn privétours iets duurder, maar je geniet wel van veel voordelen die je normaal gezien niet krijgt bij gedeelde tours!

Wat kun je nog meer doen?

Als je van wat avontuur houdt en meer wilt doen dan enkel maar de Grand Canyon bezoeken, bekijk dan zeker de vele tours die gecombineerde activiteiten aanbieden:

Helikoptervlucht naar de Grand Canyon inclusief boottocht. Met deze helikoptertour land je op de bodem van de Canyon en eenmaal daar kun je genieten van een vijftien minuten durende boottocht op de Colorado.

Helikoptervlucht naar de Grand Canyon inclusief toegang tot de Skywalk. Deze combitour biedt een helikoptervlucht vanuit Las Vegas met optionele landing aan om het gebied te verkennen, waarna je de Skywalk bezoekt en 70 voet voorbij de rand van de canyon zweeft.

Helikoptertour naar de Grand Canyon inclusief lunch. Tijdens deze helikoptervlucht vanuit Las Vegas kun je genieten van champagne en een picknicklunch op een plateau met uitzicht op de Colorado.

Helikoptervlucht naar de Grand Canyon + raften. Met deze helikoptertour vanuit Las Vegas reis je naar de West Rim en ga je na het verkennen van de canyonbodem aan boord van een bus naar de Hooverdam. Daar kun je genieten van een elf kilometer lange raftingtocht (17,7 km) over de Colorado.

Helikoptertour naar de Grand Canyon + paardrijden. Je stapt in Las Vegas aan boord van een helikopter en vliegt naar Grand Canyon West. Daarna mag je je opmaken voor een paardrijtocht over de bodem van de Canyon.

Helikoptervlucht naar de Grand Canyon bij zonsondergang. Tijdens deze helikoptertour naar de Grand Canyon geniet je, na landing, van een prachtige zonsondergang. Je kunt een van de wonderen van de natuur ervaren terwijl je het spectaculair uitzicht op de canyon bewondert.

Helikoptervlucht Grand Canyon + uitgebreid ontbijt. Tijdens deze excursie reis je vanuit Las Vegas per helikopter naar de Grand Canyon waar een uitgebreid ontbijt op je staat te wachten. Eenmaal geland aan de West Rim van de Grand Canyon, kun je je tegoed doen aan een uitgebreid ontbijt met fijn servies, tafellinnen en bloemdecoraties terwijl je geniet van een adembenemend uitzicht over de Grand Canyon.

Helikoptertour naar de Grand Canyon + quadtour. Geniet van een helikoptervlucht over de Grand Canyon en neem daarna plaats op een quad om Lake Mead National Recreation Area te verkennen en richting de Colorado te rijden.

Helikoptervlucht Grand Canyon + huwelijksceremonie. Koppels kunnen hun speciale dag nog gedenkwaardiger maken door van Las Vegas naar de Canyon te vliegen. Alle bruiloftsarrangementen worden voor je verzorgd. Je kunt ook de ceremonie laten uitvoeren door een Elvis- of Johnny Cash-imitator.

Reistips

Als je naar de Grand Canyon reist, zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden. Hoewel een aantal van de gebieden in het Grand Canyon Park goed uitgerust zijn en beschikken over verschillende faciliteiten, is het altijd belangrijk om goed voorbereid te zijn.

  • Boek je reis zo snel mogelijk! – Tours zijn vaak snel uitverkocht.
  • Vergeet je camera niet mee te nemen – De Grand Canyon is een van de meest memorabele ervaringen en je zult zoveel mogelijk willen vastleggen.
  • Neem een geldig identiteitsbewijs of paspoort mee – Dit zul je nodig hebben voor het boeken van excursies. Als je van een internationale bestemming komt, kun je beter je paspoort meenemen.
  • Draag comfortabele kleding en schoenen – hoewel je in een zeer comfortabele helikopter zult zitten, kun je het beste comfortabele schoenen en kleding dragen als je wilt wandelen, paardrijden, raften, enz.
  • Draag zonnebrandcrème en drink voldoende – Als je van plan bent de Grand Canyon in de zomer te bezoeken, zorg er dan voor dat je zonnebrandcrème draagt, want dit gebied is erg droog. Het wordt ook heet in de helikopter en op de bodem van de Canyon. Vergeet dus niet voldoende te drinken!
  • Wees tijdens het wandelen voorzichtig met grote hoogtes. Een bezoek aan de Grand Canyon North Rim wordt niet aanbevolen voor mensen met hart- of ademhalingsproblemen. Het wordt ook niet aanbevolen voor gezinnen met jongere kinderen.

We hopen dat deze uitgebreide gids van pas komt bij het plannen van je reisroute. Mocht je vragen of suggesties hebben, aarzel dan niet om hieronder een reactie achter te laten.

Deel dit artikel op Pinterest 🙂

Grand Canyon Helicopter Tour Pinterest

Jolien Follens werkt als Dutch Content Localization Manager bij TourScanner. Ze is al van jongs af aan gepassioneerd door schrijven en koos daarom voor een master in de Journalistiek na het afronden van haar master in de Taal- en Letterkunde. Na haar studies ging ze aan de slag als vertaler en content editor om uiteindelijk bij TourScanner haar liefde voor schrijven te combineren met haar andere grote passie: reizen. Ze woonde al in België, Malta en Italië en reisde een jaar lang de wereld rond. Ondertussen staan er 33 landen op de teller en blijft haar verlanglijstje ellenlang. Staan nog op het programma: Canada, Japan, de Balkan, Zuid-Afrika, Colombia, Sri Lanka, Costa Rica, en nog veel meer!