Grand Canyon-tours vanuit Las Vegas

Ben je op zoek naar de beste Grand Canyon-tours vanuit Las Vegas?

Hier vind je een complete lijst met touropties om de Grand Canyon vanuit Las Vegas te bezoeken.

Er zijn zowel excursies over land als via de lucht waarmee je het Nationaal Park Grand Canyon kunt bereiken vanuit Las Vegas. Je kunt kiezen uit volgende opties:

De Grand Canyon strekt zich uit over meer dan 100 mijl van oost naar west. Mogelijk verlies je het overzicht van waar de belangrijkste plaatsen zich bevinden, daarom vind je hieronder een handige kaart:

Bustours naar de Grand Canyon vanuit Las Vegas

Het Grand Canyon National Park is per bus bereikbaar vanuit Las Vegas. De route naar Grand Canyon Village aan de South Rim is ongeveer 400 kilometer. Met de bus duurt een enkele reis ruim 3 uur. Busreizen bieden een directe verbinding van Las Vegas naar de Grand Canyon, waardoor je tijd bespaart en waardoor een dagtrip mogelijk is.

1. Bustour naar de Grand Canyon South Rim vanuit Las Vegas

Gran Canyon South Rim Tours from Las Vegas

De South Rim van de Grand Canyon is de perfecte plek om te genieten van een panoramisch uitzicht over de Canyon. Aan de South Rim vind je een aantal faciliteiten en hier bevindt zich ook Grand Canyon Village.

Vanaf de South Rim starten heel wat wandelpaden op verschillende hoogtes van 6.000 tot 7.400 voet (1800 tot 2300 meter). Deze paden leiden tot talrijke uitzichtpunten, zoals Grand View Point (het hoogste punt), Mohave Point, Pima Point en Yavapai Point.

De meeste busreizen vanuit Las Vegas gaan naar de South Rim. Een dagtocht naar de South Rim van de Grand Canyon vanuit Las Vegas is de goedkoopste manier om het nationale park vanuit Vegas te bezoeken. Prijzen voor standaard bustours beginnen bij $ 79.

2. Busreis naar de Grand Canyon West Rim vanuit Las Vegas

West Rim Grand Canyon Tours from Las Vegas

Een andere beroemde locatie is de West Rim. Ook hier kun je genieten van prachtige panoramische uitzichten over de Grand Canyon. De West Rim staat bekend om zijn Skywalk (zie hieronder), plus verschillende uitkijkpunten van 360 graden, zoals Eagle Point en Guano Point.

Er rijden dagelijks bussen tussen Las Vegas en de West Rim van de Grand Canyon en dit voor een schappelijke prijs van $ 119.

3. Bustour naar de West Rim inclusief Skywalk

Grand Canyon Tours with Skywalk

De beroemde Skywalk, een glazen constructie waarmee je over de Grand Canyon kunt lopen, bevindt zich aan de West Rim. Bij sommige bustours is het kaartje voor de Skywalk inbegrepen, waarvoor een toegangsprijs vereist is. Hierdoor is de prijs van deze excursie zo’n $ 30 hoger dan de standaard busreis naar de West Rim.

4. Busreis inclusief bezoek aan de Hooverdam

Hoover Dam Grand Canyon Tours

De Hooverdam is een enorme dam net buiten Las Vegas, waar de Coloradorivier uitmondt in Lake Mead. De Hooverdam ligt op de route van Las Vegas naar de Grand Canyon, waardoor het een handige tussenstop is voor sightseeing. De meeste bustours stoppen er 15-30 minuten zodat er tijd genoeg is om foto’s te maken. Sommige tours bevatten ook een rondleiding door de dam en de waterkrachtcentrale.

5. Bustour naar de Grand Canyon + boottocht op de Coloradorivier

Colorado River View from a Boat

De Coloradorivier heeft de Grand Canyon door de eeuwen heen uitgesleten. De Canyon bekijken vanaf een uitkijkpunt is absoluut verbazingwekkend, maar het zicht vanaf een boot is ook adembenemend. Verschillende busreizen combineren een bezoek aan de verschillende rims met een boottocht op de Colorado.

6. Raftingtocht door de Grand Canyon

Rafting in the Grand Canyon

Een wildwaterraftingtocht op de Coloradorivier is adrenalinejunkies op het lijf geschreven. Je reist met een busje vanuit Vegas naar de Grand Canyon en begint aan een spannend wateravontuur dat je 40 mijl langs de rivier voert.

7. Busreis naar de Grand Canyon en Antelope Canyon

Antelope Canyon

Antelope Canyon is een van de meest fascinerende rotsformaties ter wereld. De manier waarop de zonnestralen naar binnenschijnen door de spleten en openingen is indrukwekkend. Je kunt door de Canyon wandelen en er prachtige foto’s maken. Als je in Las Vegas bent, dan kun je Antelope Canyon samen met de Grand Canyon bezoeken.

Antelope Canyon ligt in Arizona, ongeveer 140 mijl ten oosten van de Grand Canyon. Over het algemeen duren tours waarbij beide Canyons worden bezocht twee dagen, maar er zijn ook snellere opties waarbij beide parken in één dag worden bezocht.

8. Excursie naar de Grand Canyon, Horseshoe Bend & Antelope Canyon

Horseshoe Bend

De beroemde Horseshoe Bend biedt een van de indrukwekkendste uitzichten op de Grand Canyon. Het ligt ten oosten van de South Rim en iets verder van Las Vegas. Horseshoe Bend ligt vrij dicht bij Antelope Canyon, en daarom stoppen veel minibustours vanuit Las Vegas zowel bij Horseshoe Bend als Antelope Canyon.

Omdat Horseshoe Bend en Antelope Canyon iets verder van Las Vegas liggen, duurt deze tour vaak twee dagen.

9. Tour naar Grand Canyon, Antelope Canyon, Zion Park, Bryce Park en Monument Valley

Monument Valley

Zion Park, Bryce Park en Monument Valley liggen in Utah en maken je bezoek aan het zuidwesten van de Verenigde Staten compleet. Samen met de Grand Canyon en Antelope Canyon bieden ze de meest adembenemende landschappen die je in het zuidwesten van de Verenigde Staten kunt vinden.

Zion National Park

De 5 parken strekken zich uit over honderden kilometers en kunnen daarom niet in één dag worden bezocht. Er zijn echter zeer handige 3-daagse busreizen die vertrekken vanuit Las Vegas. Deze zijn inclusief vervoer per bus, toegangskaartjes voor alle parken, overnachting in hotels, maaltijden of extra buitenactiviteiten. Als je 3 dagen de tijd hebt, dan wordt deze tour een van de meest onvergetelijke ervaringen van je leven!

10. Kampeertocht naar de Grand Canyon, Antelope Canyon, Zion Park, Bryce Park en Monument Valley

Grand Canyon Night Camping

Deze bustour is een variatie op de tour hierboven. Je reist in een kleine groep en bezoekt de parken in Arizona (de Grand Canyon en Antelope Canyon) en in Utah (Zion, Bryce en Monument Valley). In plaats van in hotels te overnachten, kampeer je in het wild onder een betoverende sterrenhemel!

11. Hummer-tour naar de Grand Canyon vanuit Las Vegas

Grand Canyon Hummer tour from Las Vegas
Met dank aan GetYourGuide

Een hummer-tour is geen bustour, ook al lijken de voertuigen qua grootte wel op elkaar. Hummer-tours zijn een ongebruikelijke maar spannende manier om de Grand Canyon te verkennen! Je begint je reis vanuit Las Vegas en rijdt off-road door Joshua Tree tot aan de West Rim, waar je volop tijd hebt om de omgeving te verkennen.

12. Tour naar de Grand Canyon met overnachting vanuit Las Vegas

Grand Canyon at Dusk

Vanuit Las Vegas naar de Grand Canyon rijden duurt een paar uur en voor deze excursie moet je een volledige dag uittrekken. Als je wilt genieten van een ontspannen reis en de Grand Canyon bij zonsondergang of zonsopgang wilt zien, plan dan een bezoek van twee dagen en breng een nacht door in het nationale park met deze nachttour.

Helikoptervlucht vanuit Las Vegas naar de Grand Canyon

Grand canyon Helicopter tour from Las Vegas

Stap aan boord van een helikopter voor een sightseeingtour door de Grand Canyon. Vlieg per helikopter vanuit Las Vegas naar de Grand Canyon en bewonder de Hooverdam, Lake Mead, de Coloradorivier en de uitgestrekte Mojavewoestijn vanuit de lucht. Geniet van de commentaar aan boord en leer alles over de geschiedenis van de Canyon, terwijl je foto’s maakt van het adembenemende uitzicht.

Informeer van tevoren of er bij je helikoptervlucht een landing is inbegrepen. Sommige tours omvatten alleen de vlucht en zijn korter, terwijl andere landen op de West Rim van de Grand Canyon en je de tijd geven om de verschillende uitkijkpunten te bezoeken, te eten of extra activiteiten te ondernemen.

13. Helikoptervlucht vanuit Las Vegas naar de Grand Canyon West Rim 

Aereal view of the Grand Canyon

De meeste helikoptervluchten vanuit Las Vegas landen op de West Rim. Dit is de “standaard helikoptervlucht”. De beroemde Skywalk bevindt zich hier, bij het Eagle View Point. Als je tijd wilt hebben om de Grand Canyon te verkennen of andere outdooractiviteiten te doen, kies dan voor een tour met landing. De prijzen van een helikoptervlucht vanuit Las Vegas beginnen vanaf $ 330.

14. Bustour + helikoptervlucht over de Grand Canyon South Rim

Grand Canyon View from Helicopter

Deze tour omvat vervoer per bus met airconditioning van Las Vegas naar de South Rim van de Grand Canyon, plus een helikoptervlucht van ongeveer 25-30 minuten door de Dragon Corridor van de Grand Canyon.

Deze optie is interessant omdat het $ 50 – $ 100 goedkoper is dan de standaard helikoptervlucht vanuit Vegas, terwijl je nog altijd de kans krijgt om de Canyon vanuit de lucht te bekijken.

15. Helikoptervlucht naar de Grand Canyon bij zonsondergang

Grand canyon Helicopter sunset tour from Las Vegas

Als je graag verbazingwekkende foto’s maakt of geniet van een romantisch moment met je partner, dan is een helikoptervlucht bij zonsondergang iets voor jou.

Je start je helikoptervlucht in Las Vegas ongeveer 2 uur voor zonsondergang. Vlieg terwijl het donker wordt en bewonder na landing de Grand Canyon tijdens de zonsondergang. Reis in de schemering terug met de helikopter. De prijs van een helikoptervlucht bij zonsondergang ligt rond de $ 500.

16. Helikoptervluchten naar de Grand Canyon West Rim + Skywalk

Helicopter landing Grand Canyon West Rim

De Skywalk bevindt zich bij Eagle View Point aan de West Rim. De helikoptervlucht vertrekt vanuit Las Vegas en landt op de West Rim. Je hebt ruim de tijd om de West Rim te verkennen en over de Skywalk te wandelen. Ook de terugreis naar Vegas gaat per helikopter.

17. Helikoptervlucht naar de Grand Canyon + Hooverdam

Hoover Dam view from Helicopter

Vertrek rechtstreeks vanuit je hotel in Las Vegas en stap aan boord van een bus die je naar de Hooverdam brengt. Hier krijg je een fotostop van 30 minuten. Daarna word je naar de heliport gebracht voor de helikoptervlucht naar de West Rim van de Grand Canyon.

18. Vlucht naar de Grand Canyon vanuit Las Vegas

Gran Canyon Airplane tours from Las Vegas

Vluchten zijn een goedkoper alternatief voor helikoptervluchten. Scenic flights zijn goedkoper omdat ze meer mensen vervoeren. Aan de andere kant zijn ze minder flexibel. Sommige vliegtuigtours stoppen namelijk niet bij de Grand Canyon (tenzij de optie is geselecteerd), maar vliegen eroverheen. Ze vertrekken vanuit Boulder City (in de buurt van Las Vegas), naderen de West Rim en reizen terug. Een vlucht zonder landing kost $ 149.

19. Helikoptervlucht over de Grand Canyon en boottocht op de Coloradorivier

Boat tours Grand Canyon

Er bestaat geen betere manier om de Grand Canyon te ervaren dan vanuit de lucht en vanop het water! Geniet van verbazingwekkende uitzichten vanuit de helikopter en vanaf een boot op de Colorado. Stap aan boord van een helikopter in Las Vegas, vlieg over de Hooverdam, Lake Mead en Mojave’s Rocks en land daarna op de bodem van de Canyon, waar je aan je boottocht begint. Vervolgens zet de helikopter je af aan de West Rim waar je even vrije tijd krijgt, voordat je terugvliegt naar Vegas.

20. Helikoptervlucht naar de Grand Canyon + Wildwaterraften

Rafting Grand Canyon

Van deze adrenalinecombinatie gaat je hart sneller kloppen! Vertrek vanuit Las Vegas en vlieg per helikopter over de Grand Canyon en land op de West Rim. Daal daarna af naar de bodem van de Canyon en ga wildwatervaren op de Colorado. Veel plezier!

21. Vlucht + quadtour door de Grand Canyon North Rim

Quad Tours

De North Rim is het wildste en minst bezochte deel van de Grand Canyon. Het is slechts een half jaar geopend, van april tot november. Begin je reis vanuit Las Vegas en neem het vliegtuig over de Grand Canyon naar de North Rim. Bewonder na de landing het panorama en de natuurpracht en maak een off-road quadtocht om de wildheid van het natuurpark te ervaren. Met een quad rijden zal je ongetwijfeld een adrenalinekick geven!

Zoals je misschien hebt gemerkt, zijn er genoeg tours om uit te kiezen. Sla een bezoek aan de Grand Canyon zeker niet over tijdens je verblijf in Las Vegas. Je zult er geweldige herinneringen aan overhouden!

Jolien Follens werkt als Dutch Content Localization Manager bij TourScanner. Ze is al van jongs af aan gepassioneerd door schrijven en koos daarom voor een master in de Journalistiek na het afronden van haar master in de Taal- en Letterkunde. Na haar studies ging ze aan de slag als vertaler en content editor om uiteindelijk bij TourScanner haar liefde voor schrijven te combineren met haar andere grote passie: reizen. Ze woonde al in België, Malta en Italië en reisde een jaar lang de wereld rond. Ondertussen staan er 33 landen op de teller en blijft haar verlanglijstje ellenlang. Staan nog op het programma: Canada, Japan, de Balkan, Zuid-Afrika, Colombia, Sri Lanka, Costa Rica, en nog veel meer!