Beste boottochten in Lissabon

Met zijn schilderachtige ligging aan de monding van de rivier de Taag, zijn de beste boottochten in Lissabon een niet missen ervaring tijdens je verblijf in de Portugese hoofdstad.

Een van de leukste dingen om te doen in Lissabon is het verkennen van de hoogtepunten van de waterkant, waaronder de historische Toren van Belém, vanwaar beroemde Portugese ontdekkingsreizigers op zoek gingen naar nieuwe werelden.

Je kunt ook het imposante standbeeld van Christus Koning (Cristo Rei) bewonderen, dat hoog boven de rivier uittorent, evenals het Monument van de Ontdekkingen en de iconische 25 aprilbrug.

Als een van de zonnigste steden van Europa, biedt Lissabon de ideale setting om te genieten van een ontspannen boottocht langs de kustlijn.

Wil je meteen aan de slag? Blader dan nu door onze catalogus!

1 – Zeiltocht met drankjes (PalmaYachts)

PalmaYachts, Lisbon
Met dank aan PalmaYachts

Beoordeling: ⭐️ 4.9/5 (2435 beoordelingen)

“Een heerlijke ontspannen boottocht, met gratis wijn/bier, een behulpzame vriendelijke gids en een prachtige zonsondergang! Wat wil je nog meer! Zou het zeker aanraden.” Leanne, Viator

Deze 2-uur durende rondvaart van PalmaYachts is een fantastische kennismaking met de hoogtepunten van Lissabon en voert je langs vele iconische bezienswaardigheden aan het water.

Tijdens de tocht zie je enkele van de indrukwekkendste bezienswaardigheden van Lissabon, zoals de 25 aprilbrug, het Monument van de Ontdekkingen en Cristo Rei, het emblematische standbeeld dat over de stad waakt.

Geniet van een glas wijn of bier terwijl je aan je avontuur langs de rivier de Taag begint. Luister naar het live commentaar van je gids, die de geschiedenis van de locaties die je passeert zal toelichten.

Je kunt kiezen uit een ochtend-, middag- of zonsondergangcruise, waarbij je kunt genieten van de romantische sfeer die de stad biedt.

Restelo, 1400-038
2 uur
€ 29,75
Monument van de Ontdekkingen, 25 aprilbrug, standbeeld Christus Koning (Cristo Rei), Praça do Comércio, Basilica da Estrela, Castelo de Sao Jorge, MAAT Museum, Torre de Belém
Engels, Spaans, Portugees
Niet geschikt voor rolstoelgebruikers of mensen met beperkte mobiliteit
Geen
Niet toegestaan
Niet vermeld
Er zijn toiletten aan boord
Als je met een groep reist, is het aan te raden om alle tickets samen te boeken om er zeker van te zijn dat je samen op dezelfde tour zit. Het kan fris zijn op het water, vooral in de winter, dus kleed je daar op aan. Zorg ervoor dat je minstens 15 minuten voor de geplande inschepingstijd arriveert.

Onze beoordeling

Deze cruise over de Taag is een geweldige manier om de bezienswaardigheden van Lissabon te bewonderen en is een uitstekende optie voor mensen die voor het eerst de stad bezoeken. Met verschillende vertrektijden gedurende de dag vind je zeker een cruise die aan jouw wensen voldoet. Je kunt zelfs kiezen voor een late namiddagcruise en genieten van de zonsondergang vanaf het water.

2 – Boottocht langs Belém (Blue Emotion Tours)

Belém Boat Tour by Blue Emotion Tours

Beoordeling: ⭐️ 4.4/5 (3030 beoordelingen)

“Zowel de tour als de gids waren spectaculair!!! Meer dan aanbevolen” Pao, Civitatis

Deze wandel- en boottocht langs de Toren van Belém, georganiseerd door Blue Emotion Tours, neemt je mee langs de topattracties aan het water.

Natuurlijk staat de beroemde Toren van Belém bovenaan de lijst, van waaruit de Portugese ontdekkingsreizigers van weleer hun epische reizen begonnen. De toren is een van de populairste bezienswaardigheden en een van de beste toeristische attracties in Lissabon.

Tijdens de boottocht passeer je ook langs het Monument van de Ontdekkingen, het Mosteiro dos Jerónimos, de 25 aprilbrug en het torenhoge standbeeld van Cristo Rei.

Je geniet van een wandeling, proeft lokale gebakjes en maakt een ritje in de iconische gele trams van Lissabon.

Praça do Comércio
3,5 uur
€ 28
25 aprilbrug, Cristo Rei, MAAT, Monument van de Ontdekkingen, Toren van Belém, Palacio Nacional de Belém, banketbakkerij, Mosteiro dos Jerónimos, Rosa dos Ventos
Spaans
Gedeeltelijk rolstoeltoegankelijk
Niet aangegeven
Huisdieren zijn toegestaan in een draagmand
Niet aangegeven
Ja
De tour is toegankelijk voor kinderwagens en kinderen onder de 5 jaar mogen gratis mee. De tour wordt alleen aangeboden met een Spaanstalige gids en omvat een boottocht van 1 uur en een wandeling van 2 uur. Je krijgt ook een ticket voor de gele trams en liften dat 24 uur geldig is.

Onze beoordeling

Dit is een betaalbare Spaanstalige wandel- en boottocht in Lissabon. Er zijn een paar extra’s inbegrepen die je geld kunnen besparen tijdens je verblijf in de stad. De lokale gidsen vertellen met enthousiasme en passie over de geschiedenis van de monumenten.

3 – Boottocht op de Taag (WaterScenery)

Lisbon_ Sailing Tour on the Tagus River by WaterScenery

Beoordeling: ⭐️ 4.8/5 (2065 beoordelingen)

“Ik had ongelooflijk geluk met het weer en genoot van twee uur zon en een geweldige, ontspannen tocht.” Rebekka, Getyourguide

Geniet van een kans om te ontspannen en Lissabon te zien vanaf de rivier de Taag tijdens deze zeiltocht die langs enkele van de beste monumenten en bezienswaardigheden aan de kust van de stad vaart.

Je avontuur begint bij de beroemde Toren van Belém voordat je stroomopwaarts vaart om de bezienswaardigheden te bekijken. Je passeert het Monument van de Ontdekkingen terwijl je onder de 25 aprilbrug doorvaart.

Je vaart langs het standbeeld van Cristo Rei, dat hoog boven de stad uittorent, en misschien zie je wel een prachtige zonsondergang over de Atlantische Oceaan.

Deze leuke zeiltochten zijn inclusief een gratis glas wijn of bier, gratis water en gratis snacks.

Marina Doca do Bom Sucesso, Av. Brasília 1400-038
1-2 uur
€ 19,50
Monument van de Ontdekkingen, 25 aprilbrug, Cristo Rei, Toren van Belém
Geen gids
Informeer voor je boekt
Niet aangegeven
Niet aangegeven
Niet aangegeven
Niet aangegeven
Deze zeiltochten vinden plaats op een zeilboot voor groepen van 10-12 personen of een catamaran voor groepen van 12-14 personen. Kinderen moeten worden begeleid door een volwassene. Het dragen van schoenen met hoge hakken wordt afgeraden - sneakers of sportschoenen worden aanbevolen. Het kan fris zijn op het water tijdens de avondcruises, dus het is verstandig om voor de zekerheid een lichte jas of trui mee te nemen.

Onze beoordeling

Deze riviercruise op de Taag is een geweldige optie voor wie op zoek is naar een ontspannen zeilexcursie. Dit is geen rondleiding met gids, maar er is een kleine bemanning om ervoor te zorgen dat je comfortabel aan boord bent. Geniet van de zon en bewonder de bezienswaardigheden tijdens deze zeiltocht vanaf de historische waterkant van Lissabon.

4 – Zonsondergangcruise met wijn (Rent a Boat)

Rent a Boat, Lisbon
Met dank aan Rent a Boat

Beoordeling: ⭐️ 5/5 (1661 beoordelingen)

“Het was een prachtige ervaring en we hadden genoeg wijn. De hosts waren erg vriendelijk en deskundig.” Thomas, Viator

Geniet van een zeilcruise bij zonsondergang met Rent a Boat – Boat Tours and River Cruises, inclusief wijn, een schitterend uitzicht en de kans om te ontspannen.

Stap aan boord van deze boottocht met een kleine groep en ontdek de klassieke bezienswaardigheden van Lissabon, zoals het Mosteiro dos Jerónimos, het standbeeld van Cristo Rei, de Toren van Belém en het Palácio Nacional da Ajuda.

Vertrek vanaf Doca de Bélem, waar de beroemde ontdekkingsreizigers vertrokken om de nieuwe wereld te vinden, en luister naar het commentaar van je schipper terwijl je over de rivier de Taag vaart.

Deze ontspannende cruise bij zonsondergang is een geweldige manier om tot rust te komen na een energieke dag in de stad. Dezelfde touroperator biedt ook een zonsondergangcruise met wijn.

Doca de Bélem, Rent a Boat - Boat Tours and River Cruises, Av. Brasília, 1400-038 bij de standplaats voor minibusjes met oranje en blauwe vlag
2 uur
€ 45
Toren van Bélem, Mosteiro dos Jerónimos, Palácio Nacional da Ajuda, 25 Aprilbrug
Engels, Portugees, Frans, Spaans
Niet rolstoeltoegankelijk
Niet aangegeven
Hulpdieren zijn toegestaan
Niet aangegeven
Niet aangegeven
Deze excursie vindt plaats onder alle weersomstandigheden, dus deelnemers moeten zich passend kleden. De boot is toegankelijk voor kinderwagens en er zijn kinderzitjes beschikbaar. Kinderen zijn toegestaan onder begeleiding van volwassenen. Deze rondleiding vinden plaats in kleine groepen met maximaal 12 deelnemers.

Onze beoordeling

Deze zeiltocht is een geweldige manier om de bezienswaardigheden van de stad bij zonsondergang te bewonderen en zal je in stijl langs de hoogtepunten van Lissabon brengen. Vertrek vanuit de historische wijk Belém en geniet van een glas wijn terwijl je de bezienswaardigheden vanop de schilderachtige rivier de Taag bekijkt. Een uitstekend begin van je reis!

5 – Zonsondergangcruise met welkomstdrankje (FRS Portugal)

Tagus River Sunset Cruise with Welcome Drink by FRS Portugal

Beoordeling: ⭐️ 4.4/5 (1639 beoordelingen)

“Een prachtige, rustige boottocht op de Taag, met een geweldig uitzicht op de stad, de brug, diverse monumenten en de zonsondergang.” Linda, Getyourguide

Geniet van een romantische cruise op de Taag met deze unieke excursie van FRS Portugal | River Cruises Lissabon.

Tijdens deze 1,5 uur durende boottocht zie je een aantal van de indrukwekkendste bezienswaardigheden aan het water tegen een achtergrond van aangename muziek en de ondergaande zon.

Voel de zeebries op het open dek terwijl je langs de 25 aprilbrug, de Toren van Belém, het standbeeld van Christus Koning en het Monument van de Ontdekkingen vaart.

Ontvang een gratis welkomstdrankje en geniet van de sfeer van Lissabon bij schemering, wanneer de historische stad op zijn spectaculairst is – de perfecte manier om te ontspannen na een dag vol ontdekkingen.

Av. Infante Dom Henrique 1B, 1100-016, houd je ogen open voor het logo van FRS
1,5 uur
€ 29.92
25 aprilbrug, Cristo Rei, Monument van de Ontdekkingen, Toren van Belém
Engels, Portugees, Spaans, Frans, Duits
Niet aangegeven
Niet aangegeven
Niet aangegeven
Niet aangegeven
Niet aangegeven
Passagiers moeten ten minste twintig minuten voor vertrektijd aanwezig zijn om voldoende tijd te hebben om in te stappen. De inscheping sluit 10 minuten voor vertrek. We raden aan om een lichte trui of jas mee te nemen, omdat het koeler kan zijn op het water.

Onze beoordeling

Deze zeiltochten bij zonsondergang zijn een geweldige optie voor reizigers die met een beperkter budget reizen. Ze varen langs de meest iconische plekken aan de waterkant van Lissabon en zijn zelfs inclusief een gratis welkomstdrankje. Neem even de tijd om te ontspannen en bekijk de stad op zijn mooist tijdens het gouden uur.

6 – Boottochten om dolfijnen te spotten (SeaEO – Tours)

SeaEO - Tours, Lisbon
Met dank aan SeaEO – Tours

Beoordeling: ⭐️ 4.9/5 (687 beoordelingen)

“Absoluut een aanrader! Comfortabele boot en goede aanwijzingen om de dolfijnen te spotten.” Angelique, Getyourguide

Stap aan boord en geniet van deze spannende boottochten waarmee je dolfijnen kunt spotten, aangeboden door SeaEO Tours – Sea & Estuary Odyssey.

Vanuit Lissabon vaar je de wilde Atlantische Oceaan op en volg je de rivier de Taag voor wat sightseeing. Geniet van het gezelschap van een zeebioloog die je zal wijzen op een aantal van de prachtigste zeedieren in het gebied, waaronder haaien, walvissen en dolfijnen.

Je ziet de architectonische hoogtepunten van de stad, zoals de 25 aprilbrug, het Monument van de Ontdekkingen, het Mosteiro dos Jerónimos, de vuurtoren van Bugio en de beroemde Toren van Belém.

Deze drie uur durende tochten geven je ruim de tijd om zeedieren te spotten, te genieten van de Portugese kustlijn en de natuurlijke pracht in je op te nemen.

Doca de Santo Amaro, Poort 3. Onder de 25 aprilbrug
3 uur
€ 54
Doca de Santo Amaro, Fort van São Lourenço do Bugio, 25 aprilbrug, Monument van de Ontdekkingen, Mosteiro dos Jerónimos, Toren van Belem, Vuurtoren van Bugio
Engels, Frans, Portugees, Italiaans, Spaans
Deze tours zijn niet rolstoeltoegankelijk. Niet geschikt voor zwangere reizigers en reizigers die slecht ter been zijn of rugpijn hebben.
Niet aangegeven
Niet aangegeven
Niet aangegeven
Niet aangegeven
Het is zeer waarschijnlijk dat je tijdens de tour dolfijnen zult zien, maar dit kan niet gegarandeerd worden. Als de tour wordt geannuleerd vanwege slecht weer, krijgen reizigers een alternatieve datum of een volledige terugbetaling. Reizigers die last hebben van zeeziekte moeten voor de tour goed eten, maar melk en zuivelproducten vermijden. Het kan fris zijn aan boord, dus neem een jas en wat zonnebrandcrème mee.

Onze beoordeling

Deze dolfijnobservatietours bieden een grote kans om een breed scala aan zeedieren te zien, waaronder walvissen, haaien, kwallen en zelfs zeeschildpadden. In drie uur tijd kun je een heleboel zien en de deskundige gids beantwoordt alle vragen die je hebt over de omgeving en het zeeleven.

7 – 2-uur durende zeiltocht met Champagne (Sailing with Nigel)

Lisbon 2-Hour Sailing Tour with Champagne by Sailing with Nigel

Beoordeling: ⭐️ 4.9/5 (1098 beoordelingen)

“Zeer aan te bevelen boottocht, vooral bij zonsondergang. Je ziet de belangrijkste monumenten van Lissabon.” Patricia, Getyourguide

Stap aan boord van een jacht voor een luxe cruise over de rivier de Taag tijdens deze 2-uur durende tocht met Sailing with Nigel.

Je krijgt de beroemde bezienswaardigheden van Lissabon te zien, waaronder de 25 aprilbrug en het standbeeld van Cristo Rei.

Neem het roer in handen en zeil de boot onder begeleiding van je kapitein, of ontspan gewoon op het dek en luister naar het live commentaar van je bemanning.

Je kunt ook genieten van gratis warme snacks en versnaperingen, waaronder champagne, bier en frisdrank terwijl je het schilderachtige uitzicht bewondert.

Dit zijn tochten vinden plaats in kleine groepen met maximaal 12 deelnemers.

Doca de Santo Amaro, Avenida Brasília (naast de 25 aprilbrug)
2 uur
€ 50
Niet aangegeven
Engels, Portugees, Frans
Informeer voor je boekt
Niet aangegeven
Niet aangegeven
Niet aangegeven
Niet aangegeven
Als je gevoelig bent voor reisziekte, is het een goed idee om medicijnen mee te nemen.

Onze beoordeling

Deze luxe cruise in kleine groep biedt veel waar voor z’n geld. Je krijgt niet alleen meer persoonlijke aandacht van je kapitein en gidsen, maar ook gratis drankjes en snacks. Als je de drukte wilt ontvluchten en de waterkant wilt verkennen met een lokale bewoner, dan is dit de boottocht voor jou.

8 – Zonsondergangcruise op een luxe zeiljacht (Lisbon by Boat)

Lisbon by Boat
Met dank aan Lisbon by boat

Beoordeling: ⭐️ 5/5 (688 beoordelingen)

“Dit was echt een ontspannende ervaring. Ik kon genieten van ongelimiteerde wijn. Het landschap was geweldig.” Valeria, Viator

Als je op zoek bent naar een ontspannen cruise op een zeiljacht, dan is deze zonsondergangtour van Lisbon by Boat een schot in de roos.

Geniet van drankjes en hapjes aan boord terwijl je wegvaart om de rivier de Taag te verkennen. De tweemans bemanning zorgt voor je comfort en beantwoordt al je vragen terwijl ze je langs de indrukwekkendste bezienswaardigheden van de stad varen.

Je ziet de 25 aprilbrug en de Toren van Belém in het gouden licht van de zonsondergang, evenals het Monument van de Ontdekkingen, het standbeeld van Cristo Rei, het Castelo de Sao Jorge, de Kathedraal van Lissabon, het Praça do Comércio, de Oude Scheepswerven en het Nationale Pantheon.

Doca de Belem, 1300-000
2 uur
€ 45
25 Aprilbrug, Toren van Belém bij zonsondergang, evenals het Monument van de Ontdekkingen, Cristo Rei, Castelo de Sao Jorge, Kathedraal van Lissabon, Praça do Comércio, Alfama, Chiado, Bairro Alto, de Oude Scheepswerven, het Nationaal Pantheon.
Engels, Spaans, Portugees
Deze tour is niet rolstoeltoegankelijk en wordt niet aanbevolen voor mensen met mobiliteitsbeperkingen
Niet aangegeven
Niet aangegeven
Niet aangegeven
Niet aangegeven
Als de tour wordt geannuleerd vanwege slecht weer, krijgen reizigers een andere datum of een volledige terugbetaling. Deze boottochten worden georganiseerd in kleine groepen van maximaal 14 deelnemers. De begin- en eindpunten liggen dicht bij het openbaar vervoer.

Onze beoordeling

Dit is een luxe zeilcruise bij zonsondergang voor een redelijke prijs. Je geniet van drankjes aan boord (wijn of bier) en snacks, waaronder traditionele Portugese worst en kaas. Ervaar de magie van het gouden uur en bekijk de mooiste bezienswaardigheden van de stad vanaf het water op deze comfortabele zeiljachttour.

9 – Zonsondergangscruise op een traditionele boot (Nosso Tejo)

Lisbon Traditional Boats - Sunset Cruise by Nosso Tejo

Beoordeling: ⭐️ 4.7/5 (1373 beoordelingen)

“Ons gezin heeft hier enorm van genoten. Dit was de meest adembenemende cruise, met erg vriendelijk en attent personeel dat ervoor zorgde dat onze glazen nooit leeg waren. We zouden deze cruise zo weer doen.” Jessika, Viator

Als je op zoek bent naar iets anders tijdens je verblijf in de hoofdstad van Portugal, is deze zeiltocht bij zonsondergang vanuit Nosso Tejo zeker de moeite waard.

Je vaart over de rivier de Taag aan boord van een historische Portugese houten zeilboot, versierd met handgeschilderde patronen en kleurrijke bloemen.

Bekijk de beroemde toren van Belém, de kathedraal van Lissabon, het castelo de Sao Jorge en nog veel meer. Geniet van gratis wijn aan boord terwijl je naar de stad kijkt in het gouden licht van de zonsondergang.

Als je niet de volle twee uur de tijd hebt, kun je kiezen voor een Express cruise van 45 minuten en toch genieten van deze unieke boottocht.

Estação Ferroviária do Sul e Sueste, Av. Infante Dom Henrique 1B, 1100-016
Volledige cruise - 2 uur; Express cruise - 45 minuten.
Vanaf € 35
Castelo de S. Jorge, Mosteiro dos Jeronimos, Alfama, Panteao Nacional, Padrao dos Descobrimentos, Kathedraal van Lissabon, 25 aprilbrug, Torre de Belem, Palacio Nacional da Ajuda, MAAT - Museum voor Kunst, Architectuur en Technologie.
Engels, Spaans, Portugees, Frans
Niet rolstoeltoegankelijk
Niet aangegeven
Hulpdieren toegestaan
Niet aangegeven
Niet aangegeven
Dit zijn boottochten voor middelgrote groepen met maximaal 47 passagiers. Reizigers moeten ten minste 15 minuten voor vertrektijd aanwezig zijn. Kinderen moeten worden begeleid door volwassenen.

Onze beoordeling

Deze traditionele boottochten in Lissabon zijn een fantastische manier om de stad vanaf het water te bekijken. Aan boord stappen van een klassieke Portugese zeilboot is een unieke ervaring op zich. De vriendelijke sfeer van de bemanning en de gratis wijn zorgen ervoor dat deze boottochten bij zonsondergang zeker een hoogtepunt van je reis worden.

10 – Bus- en boottocht in een amfibiebus (HIPPOtrip)

Amphibious Bus and Boat Tour by HIPPOtrip

Beoordeling: ⭐️ 4.9/5 (231 beoordelingen)

“Ik vond de tour en het personeel echt geweldig… De gids was grappig en maakte de tour speciaal” Sana, Tiqets

Een ervaring als geen ander, deze bus- en boottocht in een amfibiebus, aangeboden door HIPPOtrip, is echt geweldig.

Het amfibievoertuig kan zowel op het land als door het water rijden, wat betekent dat je meer van de bezienswaardigheden van Lissabon ziet.

Begin je trip met een rondrit door de stad langs bezienswaardigheden, zoals het station Cais do Sodré en het Praça do Marquês de Pombal, voordat je de hoogtepunten aan het water bezoekt, zoals het Mosteiro dos Jeronimos, het Monument van de Ontdekkingen en de Toren van Belém.

Rijd de rivier de Taag op voor een speciaal deel van de tour en bekijk het torenhoge bouwwerk van de 25 aprilbrug van dichtbij.

Doca de Santo Amaro, Avenida Brasilia.
1,5 uur
€ 30
Champalimaud Foundation, station Cais do Sodré, Praça do Marquês de Pombal, rivier de Taag, Mosteiro dos Jeronimos, Monument van de Ontdekkingen, Toren van Belém, 25 aprilbrug
Engels, Portugees
Vraag na voor je boekt
Niet aangegeven
Niet aangegeven
Niet aangegeven
Niet aangegeven
Deelnemers moeten ten minste 20 minuten voor vertrektijd aanwezig zijn. Als de vertrektijd verandert, zal je reisorganisator contact met je opnemen. Deze tour bevat live commentaar in het Engels en Portugees.

Onze beoordeling

Deze excursies zijn leuk voor het hele gezin. De gidsen leiden je op een luchtige tour door de stad, waarbij je het beste van Lissabon vanaf het land en vanaf het water te zien krijgt. De amfibiebussen maken dit echt een unieke ervaring.

11 – Boottocht op een vintage zeilboot (Furanai Sailboat Tours)

Furanai Sailboat Tours, Lisbon
Met dank aan Furanai Sailboat Tours

Beoordeling: ⭐️ 4.9/5 (561 beoordelingen)

“Dit was een geweldige manier om Lissabon te zien. De kapitein en eerste stuurman waren allebei erg vriendelijk, informatief en lieten de wijn goed vloeien.” Matthew, Getyourguide

Deze boottocht op een vintage zeilboot van Furanai – Sailboat Tours is een onvergetelijke ervaring om te proberen als je in Lissabon bent.

Bezoek de prachtige locaties van de stad op een traditioneel houten jacht en geniet van Portugese ‘petiscos’ (kleine hapjes) en een glas wijn aan boord.

Kies tussen een cruise overdag of bij zonsondergang en bekijk de beroemdste bezienswaardigheden van de stad, zoals het Mosteiro dos Jeronimos en de toren van Belém, maar ook het Monument van de Ontdekkingen, het standbeeld van Christus Koning en de indrukwekkende 25 de Aprilbrug.

De tour verkent de wijk Belem en komt ook langs het Praça do Comércio en het Castelo de São Jorge.

Doca de Belem, Gate 2 1400-038
2 uur
€ 45
Wijk Belém, Mosteiro dos Jeronimos, Toren van Belém, Monument van de Ontdekkingen, Standbeeld van Cristo Rei, 25 aprilbrug, Castelo de São Jorge, Praça do Comércio
Engels, Portugees
Niet aangegeven
Niet aangegeven
Niet aangegeven
Niet aangegeven
Niet aangegeven
Je kunt het beste comfortabele schoenen en kleding dragen en een jas of trui meenemen, want het kan koud worden op het water.

Onze beoordeling

Als je op zoek bent naar de mooiste manier om Lissabon te zien, dan is deze traditionele zeilboottocht een geweldige optie. Probeer traditionele lokale hapjes aan boord en geniet van gratis drankjes tijdens je tocht. Je kunt zelfs kiezen voor een tocht bij zonsondergang en onvergetelijke herinneringen maken tijdens je verblijf in de stad.

12 – 2-uur durende zeiltocht (DiscoverOasis)

DiscoverOasis, Lisbon
Met dank aan DiscoverOasis

Beoordeling: ⭐️ 4.9/5 (357 beoordelingen)

“Een prachtige zonsondergang op de Taag vergezeld van een aperitief. Deze 2 uur waren gewoon ongelooflijk! Bedankt voor dit mooie moment!” Derek, Getyourguide

Voor een ontspannen en schilderachtige manier om de waterkant van Lissabon te bekijken, is deze zeiltocht van DiscoverOasis een must.

Vaar langs de iconische monumenten aan het water van de wijk Belem en bekijk het Monument van de Ontdekkingen, de Toren van Belem, Mosteiro dos Jeronimos en het Museum voor Kunst, Architectuur en Technologie (MAAT).

Steek de rivier over om het torenhoge standbeeld van Cristo Rei en enkele van de beste panoramische uitzichten van de stad te zien.

Geniet van gratis snacks en een glas wijn of bier terwijl je de zonsondergang over de stad bekijkt en de bezienswaardigheden en geluiden van de levendige waterkant in je opneemt.

Doca de Santo Amaro, Poort 1
2 uur
€ 33
Castelo de Sao Jorge, Toren van Belém, Praça do Comércio, de oude wijken Chiado, Baixa, Castelo en Alfama, Monument van de Ontdekkingen, Cristo Rei, 25 aprilbrug
Engels, Portugees, Duits, Spaans, Frans
Niet aangegeven
Niet aangegeven
Niet aangegeven
Niet aangegeven
Niet aangegeven
We raden je aan om 15 minuten voor vertrek aanwezig te zijn. Vergeet je zonnebril en hoed niet en neem warme kleding mee voor de avondtochten.

Onze beoordeling

Deze leuke en ontspannende zeiltocht is een ideale manier om een avond in Lissabon door te brengen. Je kunt kiezen tussen een dagtocht of een zonsondergangcruise, en hapjes en drankjes zijn bij de prijs inbegrepen. Ontdek de indrukwekkendste bezienswaardigheden van de stad en breng wat tijd door met het varen langs de levendige waterkant. Fantastisch!

13 – Hop-on-Hop-off-boottocht (Yellow Boat)

Yellow Boat, Lisbon
Met dank aan Yellow Bus Tours

Beoordeling: ⭐️ 4.4/5 (42 beoordelingen)

“Het was heerlijk… Precies wat we nodig hadden!!! Een geweldige manier om je dag in Lissabon door te brengen.” Ilze, Tiqets

Als je met een kleiner budget reist en op zoek bent naar de voordeligste boottochten in Lissabon, dan is deze Hop-on-Hop-off-boottocht van Yellow bus een fantastische optie.

De iconische gele boot vaart van Terreiro do Paço naar Belém langs de historische waterkant en je kunt zo vaak in- en uitstappen als je wilt.

De pas geeft ook toegang tot alle trams van Carris, de Santa Justa-lift en de kabelbanen van Lissabon. Je krijgt ook korting op de toegang tot musea, restaurants en meer.

Deze boottocht is een superhandige en voordelige optie voor sightseeing in Lissabon.

Avenida Infante Dom Henrique, 1B. Je kunt aan boord gaan bij verschillende pieren in de stad. Zoek het bordje 'Yellow Boat' bij elke pier langs de route.
1,5 uur
€ 16
Terreiro do Paço naar Belém of Belém naar Terreiro do Paço
Engels, Portugees, Spaans, Frans
Niet aangegeven
Niet aangegeven
Hulphonden zijn toegestaan en kleine huisdieren mogen mee in draagtassen
Niet aangegeven
Niet aangegeven
Het ticket geeft recht op 24 uur reizen met de Hop-on-Hop-off-boot van Yellow Boat, de openbare trams van Carris, de Santa Justa-lift en de kabelspoorwegen Bica, Gloria en Lavra. Je krijgt ook korting op de tarieven van de Yellow Buses in Lissabon. Het vaarschema kan het hele jaar door veranderen, dus controleer het voordat je boekt.

Onze beoordeling

Dit is een van de voordeligste boottochten in Lissabon, waarmee je populaire bezienswaardigheden, zoals het Mosteiro dos Jeronimos, de Toren van Belém en het Monument van de Ontdekkingen, op een budgetvriendelijke manier kunt bekijken. Je hebt ook toegang tot de iconische gele trams van de stad, de kabelbanen en de beroemde Santa Justa-lift, die bij de prijs zijn inbegrepen.

14 – Catamarantocht bij zonsondergang met muziek + drankje (Sardinha do Tejo)

Sardinha do Tejo, Lisbon
Met dank aan Sardinha do Tejo

Beoordeling: ⭐️ 4.6/5 (1077 beoordelingen)

“Het uitzicht was geweldig, ik voelde me super relaxed op de boot! Dit was een van de beste ervaringen van ons maandenlange avontuur in Europa!” Connor, Getyourguide

Geniet van een ontspannen catamarantocht op de rivier de Taag in Lissabon met deze zonsondergangcruises van Sardinha do Tejo.

Ontspan in de loungeruimte van de boot of voel de zeewind in je haren terwijl je achterover leunt in de twee grote hangmatten aan boord en geniet van een gratis drankje.

Er heerst een leuke sfeer met livemuziek en een bar, en er zijn tal van stops om prachtige foto’s te maken van de bezienswaardigheden van de stad, zoals de 25 aprilbrug, de Toren van Belém en het standbeeld van Cristo Rei.

Begin je avondje uit in Lissabon op de juiste manier, met deze pittoreske catamarantochten langs de waterkant van de stad.

Doca de Santo Amaro, Poort 3
1,5 uur
€ 23,94
Standbeeld van Cristo Rei, 25 aprilbrug, Belém, Toren van Belém, Monument van de Ontdekkingen, Mosteiro dos Jeronimos, MAAT (Museum van Kunst, Architectuur en Technologie), Elektriciteitscentrale van Tejo
Engels, Portugees, Spaans, Frans, Duits
Niet aangegeven
Niet aangegeven
Niet aangegeven
Niet aangegeven
Ja
De tour kan worden verplaatst of geannuleerd in geval van slecht weer of als het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt. Neem een trui of jas mee voor de tochten bij zonsondergang, want het kan fris zijn op het water.

Onze beoordeling

De attente bemanning, bar en muziek aan boord maken dit een cruise om nooit te vergeten. De sfeer is ontspannen en je vindt er alles wat je nodig hebt voor een perfecte avond. Dit wordt zeker een hoogtepunt van je verblijf in de historische hoofdstad van Portugal!

15 – Riviercruise bij zonsondergang of ’s nachts (Lisbon Sail)

Lisbon Sail
Met dank aan Lisbon Sail

Beoordeling: ⭐️ 4.9/5 (251 beoordelingen)

“We hebben een fantastische tijd gehad, heel erg bedankt voor jullie vriendelijkheid en gastvrijheid. We hadden ons geen betere ervaring kunnen wensen.” Idil, Getyourguide

Deze zeilcruise bij zonsondergang of ’s nachts van Lisbon Sail biedt een tocht in kleine groep langs de schilderachtige rivieroevers van de stad.

Geniet van het uitzicht op Lissabon tijdens het gouden uur, wanneer de stad op zijn betoverendst is, en bekijk alle populaire bezienswaardigheden aan de waterkant. Van het Monument van de Ontdekkingen tot de Toren van Belém, het standbeeld van Cristo Rei en de 25 aprilbrug, er is zoveel te zien.

Geniet van een rustige cruise over de rivier de Taag en ervaar de stad op zijn mooist. Maak foto’s en herinneringen voor het leven.

De levendige waterkant van Lissabon wacht op je.

Doca do Bom Sucesso, Poort 3
2 uur
€ 35
Toren van Belém, standbeeld van Cristo Rei, 25 aprilbrug, Monument van de Ontdekkingen, Praça do Comércio, Elektriciteitsmuseum
Engels
Niet aangegeven
Niet aangegeven
Niet toegestaan
Niet aangegeven
Niet aangegeven
Elke boot kan maximaal 12 passagiers meenemen. Grotere groepen worden verdeeld over twee boten die samen varen. Deze tochten worden niet aanbevolen voor mensen met rugproblemen.

Onze beoordeling

Je kunt kiezen tussen een tocht bij zonsondergang of een avondtocht om de stad op haar spectaculairst te zien. Of je nu geniet in het licht van de ondergaande zon of in de gloed van de straatverlichting, deze boottocht door Lissabon zal zeker indruk maken. De kleine groepsgrootte zorgt ervoor dat je de onverdeelde aandacht krijgt van je gastheren, wat resulteert in een onvergetelijke ervaring.

16 – 2-uur durende privézeiltocht in Lissabon (Taguscruises)

Taguscruises, Lisbon
Met dank aan Taguscruises

Beoordeling: ⭐️ 5/5 (185 beoordelingen)

“De activiteit duurde inderdaad twee uur en we zagen de zon volledig verdwijnen aan de horizon, achter de bergen bij Cascais.” Francisco, Viator

Als je met een groep of als grote familie reist, is deze 2-uur durende privétour in Lissabon van Taguscruises misschien precies wat je zoekt.

Neem de tijd om de waterkant van de stad te verkennen en een glimp op te vangen van de prachtigste architectuur van Lissabon. Je ziet de torenhoge 25 aprilbrug, het glorieuze standbeeld van Cristo Rei en de historische Toren van Belém vanaf een luxe zeiljacht.

Je krijgt een privétour langs de rivier de Taag met je eigen schipper en geniet van een gratis drankje en hapjes aan boord.

Deze rondleidingen in kleine groepen zijn geschikt voor maximaal 12 personen.

Doca do Bom Sucesso, Avenida de Brasília, 1400-038
2 uur
€ 300 (per groep van 12)
Je vaart langs de Torre de Belem, het Padrao dos Descobrimentos, de 25 aprilbrug, het standbeeld van Cristo Rei, Praça do Comercio
Engels, Portugees, Frans, Spaans
Niet rolstoeltoegankelijk
Niet aangegeven
Niet aangegeven
Niet aangegeven
Niet aangegeven
Baby's en kleine kinderen moeten bij de ouders op schoot zitten en moeten bij de reservering worden vermeld. Alle kinderen dienen te worden begeleid door een volwassene. De tour begint en eindigt in de buurt van openbaar vervoer.

Onze beoordeling

Als je met een grote groep reist, kan een privétour veel voordeliger zijn, zoals deze van Taguscruises. Dankzij de persoonlijke aandacht van de schipper en bemanning krijg je de kans om meer te weten te komen over de stad en haar bezienswaardigheden. Een echte aanrader!

17 – Boatparty bij zonsondergang met live DJ + nachtclub (Lisbon Boat Party)

Lisbon Boat Party
Met dank aan Lisbon Boat Party

Beoordeling: ⭐️ 4.2/5 (62 beoordelingen)

“Het was zo leuk! Ik vierde mijn verjaardag en we gaan allemaal zeker nog een keer” Cristina, Getyourguide

Als je de avond met een knal wilt beginnen, is een Sunset Boat Party van Lisbon Boat Party een geweldige optie!

Pak een drankje en bewonder de zonsondergang over de stad, of betreed de dansvloer en geniet van de muziek van de DJ aan boord. Dit is tenslotte een boatparty!

Je vaart langs beroemde bezienswaardigheden van Lissabon zoals Cais de Sodré, de 25 aprilbrug, het standbeeld van Cristo Rei en de Toren van Belém.

Er zijn genoeg mogelijkheden om prachtige foto’s te maken vanaf het beste uitkijkpunt van de stad. En waarom zou je stoppen met feesten? Deze tour is inclusief toegang tot een nachtclub na afloop.

Edificio LACS, Cais Rocha Conde de Óbidos, 1350-352 Lissabon
4 uur
Vanaf € 29
Cais de Sodré, de 25 aprilbrug, het standbeeld van Cristo Rei en de toren van Belém
Engels
Niet aangegeven
Niet aangegeven
Niet aangegeven
Niet aangegeven
Ja
Het ticket dat je koopt kan extra's bevatten, zoals gratis drankjes en toegang tot de nachtclub na de tour.

Onze beoordeling

Als je vroeg wilt beginnen met de pret, garanderen deze partyboottours je een goede sfeer en een fantastisch uitzicht. Live muziek van de DJ aan boord en gratis drankjes zorgen ervoor dat dit een onvergetelijke avond wordt.

18 – Zonsondergang op een speedboot (Terra Incógnita)

Lisbon Sunset on a Speedboat by Terra Incógnita

Beoordeling: ⭐️ 5/5 (15 beoordelingen)

“Echt gaaf, de kapitein geeft uitleg over de bezienswaardigheden die je ziet en de tour vindt ’s avonds plaats, wanneer de zon ondergaat.” Jannes, Viator

Als langzaam en gestaag niet je ding is, waag je dan deze tocht per speedboat, georganiseerd door Terra Incógnita.

De tour begint met een rondvaart over de rivier de Taag, waar je stopt om de indrukwekkendste architectuur van het gebied te bekijken, waaronder de 25 aprilbrug, het standbeeld van Cristo Rei, de toren van Belém en nog veel meer.

De kapitein van je speedboot zal wijzen op de bezienswaardigheden die je passeert terwijl je geniet van een prachtige zonsondergang over de stad Lissabon.

Voel de wind in je haren en het water om je heen, en maak je geen zorgen, de tour is inclusief het gebruik van een waterdicht pak en reddingsvest.

Doca de Santo Amaro armazém 17, 1350-353
1,5 uur
€ 30
25 aprilbrug, MAAT - Museum van Kunst, Architectuur en Technologie, Monument van de Ontdekkingen, Toren van Belém, standbeeld van Cristo Rei
Engels, Portugees, Spaans
Niet rolstoeltoegankelijk. Niet aanbevolen voor zwangere reizigers of mensen met rugklachten.
Niet aangegeven
Niet aangegeven
Niet aangegeven
Niet aangegeven
Deze tour gaat door onder alle weersomstandigheden, dus het is verstandig om een jas of jack mee te nemen. Zwangere reizigers, mensen met nek- of rugklachten en kinderen jonger dan 8 jaar worden echter afgeraden deel te nemen.

Onze beoordeling

Deze spannende speedboottocht belooft een ware sensatie te zijn voor al je zintuigen. De constante stroom van adrenaline terwijl je langs de bezienswaardigheden raast, maakt het een onvergetelijke ervaring. Het is een geweldige manier om een avond in Lissabon door te brengen, vooral als je met vrienden reist.

19 – 72- of 96-uurs Hop-on-Hop-Off-tour met de bus, boot en tram (Yellow Bus)

Yellow Bus, Lisbon
Met dank aan Yellow Bus

Waardering: ⭐️ 4.4/5 (48 beoordelingen)

“Deze All-in-One tour is absoluut de moeite waard! We hebben alle 4 de tours in 3 dagen gedaan en hebben ook meerdere keren de tram gebruikt. Een perfecte manier om de stad te leren kennen en er doorheen te navigeren.” Rena, Tiqets

Deze voordelige boottocht van Yellow Bus is ideaal voor een langer verblijf in de stad.

Kies uit een 3- of 4-daagse pas waarmee je onbeperkt gebruik kunt maken van de gele boten, gele bussen, de lokale gele trams, de Santa Justa-lift en de kabelbanen van Lissabon.

Je kunt een grondige verkenning van de bezienswaardigheden aan de rivier plannen, zoals de 25 aprilbrug, de Toren van Belém en nog veel meer.

Verken de parken, stranden en historische pleinen van de stad met één betaalbare pas en krijg korting op de toegang tot bepaalde attracties tijdens je verblijf in de stad.

Avenida Infante Dom Henrique, 1B. Je kunt aan boord gaan bij verschillende pieren in de stad. Zoek gewoon naar het bordje "Yellow Boat" bij elke pier langs de route.
1,5 uur
Vanaf € 45
Terreiro do Paço naar Belém
Engels, Portugees, Spaans, Frans
Niet aangegeven
Niet aangegeven
Niet aangegeven
Niet aangegeven
Niet aangegeven
De boten varen niet elke dag van het jaar, dus controleer het schema voordat je boekt. Je kunt kaartjes krijgen voor de trams, Santa Justa-lift en de kabelbanen van Lissabon door je pas te laten zien in een van de gele Hop-on-Hop-off-bussen.

Onze beoordeling

Deze alles-in-één vervoerspas voor Lissabon biedt ongeëvenaarde waarde voor zijn geld. Met een uitgebreid aanbod aan openbaar vervoer, waaronder toeristische boten en bussen, evenals de iconische gele trams van de stad, is dit een must-have voor reizigers die het meeste uit hun verblijf willen halen. Stap gewoon aan boord en ga op ontdekkingstocht!

20 – Zeilboot huren in Lissabon (Click & Boat)

Sailing boat rental in Lisbon by Click & Boat
Met dank aan Click & Boat

Beoordeling: ⭐️ 4.5/5 (142 beoordelingen)

“De boot was fenomenaal, we huurden hem voor een vrijgezellenfeest en hij voldeed aan al onze wensen.” Sandra, Click & Boat

Wil je je eigen boottocht in Lissabon samenstellen? Met Click & Boat kun je een boot en schipper huren voor een dag en je persoonlijke tocht samenstellen.

Het verkennen van een nieuwe plek wordt nog specialer met een local aan boord, en in Lissabon zijn er tal van locals die boten verhuren.

Van kleine zeilboten en riviercruisers tot catamarans en jachten; je vindt altijd het perfecte vaartuig voor je dag op het water.

Of het nu gaat om een vistrip of een luie dag op de oceaan, met Click & Boat kun je je dromen over een boottocht in Lissabon waarmaken.

Varieert
Verschillend
Prijzen beginnen vanaf € 40
Varieert
Varieert
Check voor boeking
Check voor boeking
Check voor boeking
Check voor boeking
Check voor boeking
Controleer bij het boeken van privétours eerdere beoordelingen, de kenmerken van de boot en de annuleringsvoorwaarden om teleurstelling te voorkomen.

Onze beoordeling

Als je op zoek bent naar iets bijzonders, dan kan het charteren van een jacht of het huren van een boot met schipper een geweldige keuze zijn tijdens je verblijf in Lissabon. Er zijn tal van opties beschikbaar, van kleine vissersboten tot grote zeiljachten. Maak je klaar om speciale herinneringen te maken!

Hoe boek je boottochten in Lissabon?

Met TourScanner weet je zeker dat je de beste deal krijgt voor tours en ervaringen! Gebruik onze zoekmachine om aanbiedingen, beoordelingen en prijzen op één plek te vergelijken.

Er zijn verschillende reiswebsites die online tours verkopen. Veel van deze websites bieden kortingen en bundels aan, dus de prijs kan per website verschillen.

We hebben ze allemaal verzameld zodat je de beste deals en aanbiedingen kunt zien die beschikbaar zijn tijdens jouw verblijf.

Jolien Follens werkt als Dutch Content Localization Manager bij TourScanner. Ze is al van jongs af aan gepassioneerd door schrijven en koos daarom voor een master in de Journalistiek na het afronden van haar master in de Taal- en Letterkunde. Na haar studies ging ze aan de slag als vertaler en content editor om uiteindelijk bij TourScanner haar liefde voor schrijven te combineren met haar andere grote passie: reizen. Ze woonde al in België, Malta en Italië en reisde een jaar lang de wereld rond. Ondertussen staan er 33 landen op de teller en blijft haar verlanglijstje ellenlang. Staan nog op het programma: Canada, Japan, de Balkan, Zuid-Afrika, Colombia, Sri Lanka, Costa Rica, en nog veel meer!