Beste Niagara Falls-tours

Wil je graag de Niagara Falls bezoeken? Een begeleide excursie geeft je de kans om een van de meest indrukwekkende natuurlijke wonderen van Noord-Amerika te ontdekken.

Deze tours nemen je mee naar een betoverende wereld vol mist, waar regenbogen dansen temidden van bulderende watervallen en krachtige stroomversnellingen. Dit adembenemende schouwspel ligt op de grens tussen de VS en Canada, omringd door weelderige bossen, charmante wijngaarden en tal van boeiende attracties…

Ontdek onze zorgvuldig samengestelde selectie van de beste Niagara Falls-tours.

Excursies vanuit Niagara Falls (Amerikaanse kant)

1. Niagara Falls vanaf de Amerikaanse kant & boottocht op de Maid of the Mist

Niagara Falls American side Tour & Maid of the Mist boat ride

Als je je hotelverblijf en reis naar de stad Niagara Falls, New York, al hebt geregeld, dan is deze eenvoudige tour van een halve dag wellicht iets voor jou. Ze halen je gratis op bij elk hotel in de stad. Daarna trek je richting de betoverende Niagara Gorge en ontdek je enkele van de beroemdste wonderen van de regio. De Cave of the Winds biedt je de kans om de krachtige watervallen van dichtbij te ervaren. Je zet ook voet aan wal op Goat Island en hebt toegang tot de indrukwekkende American Observation Tower op Prospect Point, waar je een ongeëvenaard uitzicht krijgt over de rivier.

2. Niagara Falls vanaf de Canadese kant & boottocht op de Maid of the Mist

Niagara Falls Canadian side Tour & Maid of the Mist boat ride

Steek de grens over en laat je betoveren door de majestueuze schoonheid van Amerika’s meest iconische watervallen tijdens deze tweelandentour naar de Niagara Falls. Je wordt opgehaald bij je hotel aan de Amerikaanse kant voor een onvergetelijke tocht op de boot de Maid of the Mist. Houd je poncho bij de hand! Daarna trek je richting Ontario met zijn wijngaarden en ahornsiroop. Daar staan de uitkijkpunten van de Skylon Tower en de machtige Canadese Horseshoe Falls (het grootste deel van de Niagara Falls) op je te wachten om de excursie op spectaculaire wijze af te sluiten.

3. Excursie naar de Niagarawatervallen met bezoek aan de Amerikaanse en Canadese kant

Niagara Falls Tour of American and Canadian sides

Zeven uur is voldoende om de betoverende watervallen vanuit twee landen te bewonderen tijdens deze dagvullende excursie. Ja, je krijgt zowel de Amerikaanse als de Canadese kant van Niagara te zien. Je komt heel dichtbij de watervallen door te wandelen op de platforms van de Cave of the Winds en de hogergelegen en adembenemende uitkijkpunten van de Skylon Tower te bezoeken. Als kers op de taart kun je aan boord stappen van de wereldberoemde boot de Maid of the Mist, die je recht naar de plek brengt waar de Niagara-rivier over de kliffen stort!

4. Jetboattour op de Niagara Falls

Niagara Falls Jetboat tour

Laat je hart sneller kloppen en voel de adrenaline door je aderen stromen met deze spannende alternatieve optie voor de traditionele Niagara Falls-tours. Stap aan boord van een moderne speedboot en suis twee uur lang langs de indrukwekkende kliffen van de Niagara Gorge, waar je de tumultueuze wildwaterstromen van de Devil’s Hole rapids tegenkomt. Waaghalzen kunnen zelfs kiezen voor een plekje in de openlucht – houd er wel rekening mee dat je nat zult worden!

5. Lichtspektakel aan de Niagara Falls met boottocht op de Maid of the Mist

Niagara Falls Illumination Tour with Maid of the Mist

Tijdens deze unieke excursie naar de Niagara Falls word je getrakteerd op een waar spektakel: bereid je voor op vuurwerk, lasershows en pyrotechniek. Deze show vindt plaats na zonsondergang en biedt je de kans om een compleet andere kant van dit natuurlijk fenomeen te zien, verlicht en schitterend onder de sterrenhemel. Maar voordat dit alles begint, zal de tour enkele must-see bezienswaardigheden afvinken, zoals een boottocht op de Maid of the Mist en diverse uitkijkpunten langs de rand van de Niagara Gorge.

Excursies vanuit Niagara Falls (Canadese kant)

6. Boottocht op de Hornblower naar de watervallen

Hornblower Voyage of the Falls Boat Tour

Er is geen twijfel mogelijk dat een met water doordrenkte tocht op de Hornblower een van de meest onvergetelijke ervaringen is tijdens elke Niagara Falls-tour in Canada. Elke dag komen duizenden reizigers hier naartoe om de kracht van de machtige Horseshoe Falls te ervaren vanaf een open dek. Jij kunt je bij hen aansluiten door een ticket te bemachtigen voor een boottocht die je heen en terug brengt. Dit ticket omvat ook een ritje met de kabelbaan naar het laaddek en een tocht op de Hornblower. Geen franje – gewoon de ongerepte natuur op zijn best!

7. Groepsreis naar de Niagarawatervallen vanaf de Canadese kant + Journey behind the Falls & Voyage to the Falls 

Niagara Falls, Canada Group Tour with "Journey behind the Falls" & "Voyage to the Falls" boat ride

Kies voor deze Niagara Falls-tour en bespaar jezelf het gedoe van het afzonderlijk aankopen van tickets voor de verschillende attracties aan de Canadese zijde. Deze excursie geeft je namelijk toegang tot alle belangrijke bezienswaardigheden aan de Canadese kant van dit wonder. Je wordt drijfnat onder de Horseshoe Falls tijdens een cruise op de Hornblower. Je maakt selfies van de bruisende Niagara-rivier vanaf de top van de Skylon Tower. Tenslotte, kun je de tunnels betreden die door de watervallen zelf kronkelen, tijdens de veelgeprezen Journey Behind the Falls.

8. Niagara Falls bezoeken in één dag: Deluxe sightseeingtour vanaf de Amerikaanse en Canadese kant

Niagara Falls in One Day: Deluxe Sightseeing Tour of American and Canadian Sides

Begin je dag in Ontario en sluit hem af in New York. Klinkt dat niet interessant? Tijdens deze excursie bezoek je namelijk twee landen in één dag. Je begint de dag met een boottocht op de Maid of the Mist, een klassieke boot die je bijna onder de verpletterende Horseshoe Falls brengt. Daarna bezoek je de adembenemende uitkijkpunten van Prospect Point Park en zet je voet aan wal op Goat Island, dat met Terrapin Point een geweldige uitkijkpost over de watervallen heeft.

9. Excursie naar de Niagarawatervallen vanaf de Canadese kant en boottocht op de Maid of the Mist

Niagara Falls Canadian Side Tour and Maid of the Mist Boat Ride

Het absolute hoogtepunt van deze hoog gewaardeerde excursie naar de Niagarawatervallen is ongetwijfeld de kans is om aan boord te gaan van de iconische Maid of the Mist. Deze boot vertrekt vanuit het New Yorkse deel van de watervallen en brengt toeristen dicht bij de American Falls en de Horseshoe Falls, terwijl ze de legendarische blauwe poncho’s mogen dragen! Maar daar houdt het niet op. Dit pakket omvat ook de Journey Behind the Falls aan de Canadese zijde, waar je via tunnels de Niagara Gorge ingaat om de watervallen vanuit een compleet andere hoek te bewonderen!

10. Helikoptervlucht over de Niagara Falls

Niagara Falls Helicopter Tour

Stijg op in de nevelige lucht tijdens deze unieke Niagara Falls-tour. Terwijl de rotorbladen beginnen te draaien en je opstijgt richting de regenbogen, krijg je de donderende Horseshoe Falls en de prachtige Bridal Veil Falls vanuit een compleet nieuw perspectief te zien. Ook te bewonderen zijn de statige Victoriaanse huizen van Niagara-on-the-Lake, het uitgestrekte Lake Ontario en de beboste gebieden van Upstate New York. Ja, deze trip is er een om nooit te vergeten!

Wil je meer weten over helikoptervluchten over de Niagara Falls, lees dan zeker ons uitgebreid artikel waarin we de beste opties aan je voorstellen.

11. MistRider Zipline naar de watervallen

MistRider Zipline to the falls

Deze spannende excursie naar de Niagara Falls belooft wat opwinding toe te voegen aan je uitstapje in Ontario. De excursie duurt niet lang – slechts een uur van begin tot eind, maar je hebt er wel een gezonde dosis lef voor nodig. Dat komt omdat je met dit ticket een ritje mag maken met de snelle MistRider Zipline, waarmee je op een hoogte van 67 meter boven de Niagarawatervallen zoeft. Waaghalzen zullen het water op hun gezicht voelen spatten terwijl ze vanaf de top van een klif suizen, en dit alles terwijl een 360-graden uitzicht op Canada, de Horseshoe Falls en de Verenigde Staten zich voor hen ontvouwt!

12. Excursie naar de Niagara watervallen met een tochtje op een Whirlpool Wet Jetboat

Whirlpool Wet Jetboat Tour Niagara Falls

Kleed je aan, houd je reddingsvest bij de hand en maak je klaar voor wat adrenaline. Dit is een Niagara Falls-tour zoals geen ander. Je vervoermiddel is een hypermoderne jetboot met meer paardenkracht dan je je kunt voorstellen! Je stapt aan boord in Queenston, start de motor en bereid je voor op een reeks stroomversnellingen van klasse 5. Je stuitert met een verbazingwekkende snelheid over het wilde water en trekt richting de machtige Devil’s Hole, waar kolkende stromingen en golven worden opgewekt tussen rotsmuren en smaragdgroene bossen.

13. Bezoek de Niagarawatervallen vanuit Canada overdag en ’s nachts met diner

Niagara Falls, Canada: Falls by Day and Night with Dinner

Of je nu op zoek bent naar romantiek, ontspanning, of gewoon een avond om nooit te vergeten, deze Niagara Falls-tour vanuit Canada heeft alles wat je zoekt. Het omvat een mix van de must-see attracties – de uitkijkpunten van de Skylon Tower, een ritje op de Hornblower waarbij je wordt besproeid door het water, de tunnels van de Journey Behind the Falls. Het hoogtepunt van deze excursie is het Table Rock House Restaurant. Daar kun je dineren met een prachtig uitzicht terwijl je geniet van lokale gerechten en de zon ziet zakken over de kliffen van de prachtige Niagara Gorge.

14. Nachtelijke excursie naar de Niagara Falls met diner en cruise

Niagara Falls Night Tour with Dinner and Cruise

De Niagara Falls zien er misschien spectaculair uit overdag, maar er gebeurt ook iets speciaals na het vallen van de avond! Je kunt dit met eigen ogen aanschouwen door Niagara Falls-tours als deze te boeken. Je krijgt bovendien de kans om een spectaculair lichtspektakel bij te wonen waar je kunt zien hoe de watervallen verlicht worden in het roze, paars, groen en blauw. Gasten kunnen zelfs hun favoriete kleuren kiezen en de kleuren zelf bepalen! Dit pakket bevat ook een boottocht op de Hornblower naar het hart van het wonder en er is een diner in het Table Rock House voorzien, dat zich op een klif bevindt, pal bij de Horseshoe Falls zelf!

Niagara Falls-tours vanuit New York City

15. Dagtrip naar de Niagara Falls per bus vanuit New York 

Niagara Falls Day Tour by Bus from New York City

Laat de felle lichten van Broadway achter je en maak je klaar voor een epische reis naar Upstate New York. Terwijl je door het Appalachen van New York slingert, kom je al snel bij de wilde Niagara Falls aan. Daar stap je uit je comfortabele bus en verken je verschillende uitkijkpunten en staatsparken. Reis je tussen mei en oktober, dan mag je je ook opmaken voor een boottocht met de beroemde Maid of the Mist. Maar je kunt deze tocht ook overslaan en kiezen voor de adembenemende platforms van de Cave of the Winds – een observatiepunt dat je heel dicht bij de watervallen brengt. Lunch is inbegrepen voordat je terugkeert naar de Big Apple.

16. Dagtocht naar de Niagara Falls per vliegtuig vanuit New York 

Niagara Falls Day Tour by Airplane from New York

Waarom tijd verspillen aan het rijden door de bossen en bergen van de staat New York, als je gewoon naar het noorden kunt vliegen en al bij de Niagara Falls kunt staan voordat je “Horseshoe Falls” kunt zeggen? Deze excursie per vliegtuig naar de Niagara Falls is een uitstekende keuze voor degenen die hun dagtocht naar dit natuurwonder willen maximaliseren. Dankzij de tijd die je bespaart kun je de watervallen van zowel de Amerikaanse als de Canadese kant bewonderen. Van de lente tot de herfst kun je ook een tochtje maken met de Maid of the Mist. Bovendien kun je zelfs genieten van een lunch met uitzicht op de prachtige Niagara Gorge!

17. Excursie naar de Niagarawatervallen vanuit New York met een boottocht

Niagara Falls day tour from New York City with a boat tour

Ruil Times Square in voor een prachtig natuurspektakel terwijl je door de heuvels en bossen van de staat New York slingert. Vervolgens kom je bij de Niagara Falls zelf aan. Daar zul je het trio van watervallen aanschouwen dat al eeuwenlang dichters, kunstenaars en avonturiers inspireert. Wanneer de Maid of the Mist uitvaart (van mei tot oktober), belooft deze je recht in het hart van de actie te brengen – poncho vereist, natuurlijk! Als alternatief kun je de kracht van de watervallen voelen vanaf de Cave of the Winds Gorge Walk en de beboste paden van het Niagara Falls State Park verkennen.

18. 2-daagse trip naar de Niagara watervallen per bus vanuit New York

Niagara Falls 2-Day Tour by Bus from New York City

Als je je niet wilt haasten tijdens je Niagara Falls-tour, kan het verstandig zijn om een dagje langer te blijven. Deze tweedaagse trip kan dan de ideale optie voor jou zijn. Deze excursie brengt je van de Big Apple naar de grote watervallen via de prachtige kloven van Watkins Glen en de reflecterende Finger Lakes – en dit allemaal in de eerste 24 uur! Als je wakker wordt in Niagara, voel je al snel de zoetwaternevel tijdens een boottocht op de Maid of the Mist. Op de terugweg zorgen haltes bij verschillende winkels en uitstapjes naar het mooie Poconos in Pennsylvania voor wat afwisseling.

19. 2-daagse reis naar de Niagara Falls + Washington & Philadelphia

Niagara Falls 2-Day Tour plus Washington & Philadelphia

Tijdens deze 48 uur durende uitstap vanuit New York naar de Niagarawatervallen, krijg je een heleboel typisch Americaanse must-see bezienswaardigheden te zien. Allereerst: Niagara zelf. Houd je poncho bij de hand en maak een tochtje met de Maid of the Mist om de rauwe kracht van de watervallen van dichtbij te ervaren. Het tweede deel van de trip omvat een uitstapje naar Washington D.C., voor een verplichte selfie bij het Witte Huis en een oogverblindend bezoek aan de monumentrijke National Mall. Philadelphia maakt ook een verschijning, met zijn historische koloniale bezienswaardigheden en de trappen waarop Rocky Balboa ooit trainde!

20. 2-daagse excursie naar de Niagara Falls vanuit New York per trein en vliegtuig

From New York: 2-Day Niagara Falls Rail and Air Tour

Bekijk de beboste en groene heuvels van de Hudson Valley terwijl je door de staat New York reist met Amtrak. Na een verfrissend verblijf in een hotel word je natgespetterd door de Niagara-rivier tijdens een tocht op de Maid of the Mist. ’s Middags kun je van observatietorens naar wetenschapsmusea hoppen om echt een gevoel te krijgen voor de geschiedenis en cultuur van de regio. Een lunch in het Hard Rock Café in Niagara maakt het geheel af, voordat je snel terugvliegt naar NYC om de felle lichten van Midtown Manhattan te bewonderen.

21. 3-daagse reis naar de Niagara Falls, Toronto en 1000 Islands

3-Day Niagara Falls, Toronto and 1000 Islands

De sublieme natuurlijke schoonheid van New York en Ontario staat centraal tijdens deze 72 uur durende trip vanuit de Big Apple. Ruil wolkenkrabbers in voor de kabbelende beekjes en kronkelende paden van het mooie Watkins Glen. Vervolgens hop je naar Goat Island voor enkele selfies bij de bulderende Horseshoe Falls. Daarna trek je naar Toronto, met zijn trendy koffiehuizen en moderne kunstgalerijen. De tour eindigt bij de 1000 Islands – een prachtig gebied van Lake Ontario waar herenhuizen van miljonairs verscholen liggen op beboste eilandjes bij de ingang van de rivier de Sint-Laurens.

22. 4-daagse tour naar de Niagarawatervallen, Toronto en 1000 Islands

4-Day Niagara Falls, Toronto and 1000 Islands

Op deze vierdaagse ontdekkingsreis wordt geen steen onberoerd gelaten, geen waterval over het hoofd gezien, en geen gezellige koffiebar in Toronto overgeslagen. Deze trip, volledig begeleid en samengesteld, is de ultieme verkenning van Ontario, Niagara en het noorden van New York. Van glasblazersmusea in Corning tot Franse tavernes in Montreal en imposante neogotische overheidsgebouwen in Ottawa, er zijn talloze bezienswaardigheden onderweg. Natuurlijk staat deze tour in het teken van de Niagara Falls, dus de eerste twee dagen omvatten een nachtelijk bezoek aan de watervallen en een tochtje met de Hornblower.

23. 4-daagse rondreis naar de Niagara Falls vanuit NYC met bezoek aan Washington DC en Philadelphia

Niagara Falls, Washington DC, Philadelphia 4-Day Tour from NYC

Besteed vier volle dagen aan het verkennen van enkele van de meest iconische steden en bezienswaardigheden van Amerika tijdens deze geweldige tour door de regio rond New York. Het hoogtepunt komt zeker aan het begin, wanneer gasten aan boord gaan van de Maid of the Mist in het hart van Niagara en op duizelingwekkende uitkijkpunten boven de watervallen staan. Daarna draait het allemaal om winkelen in de Garden State, het zien van de Liberty Bell op Philly’s Freedom Trail en het genieten van de rustieke geneugten van het rustige Amish Country.

Niagara Falls-tours vanuit Toronto

24. Dagtour naar de Niagarawatervallen vanuit Toronto

Niagara Falls Day Tour from Toronto

Alle aspecten van een spannend dagje naar de Niagara Falls zijn inbegrepen in deze eenvoudige en gemakkelijk te organiseren excursie vanuit Toronto. Je wordt opgehaald bij twee centrale locaties in Hogtown, waarna je een rit door het hart van het prachtige wijngebied van Ontario maakt (een drankje bij een bekroonde wijngaard is een geweldige manier om de dag te beginnen!). Vervolgens ga je naar de watervallen zelf. Daar kun je ofwel de Voyage to the Falls maken op de vintage stoomboot de Hornblower, of de indrukwekkende Skylon Tower beklimmen voor een panoramisch uitzicht van 360 graden op de watervallen.

25. Excursie naar de Niagara Falls met een boottocht op de Hornblower

Niagara Falls Day Tour with Hornblower boat ride

Jouw toegewijde gids vertelt verhalen over Canadese boeren, wijnmakers en de zwaar bevochten Oorlog van 1812 tijdens deze samengestelde tour door het zuiden van Ontario. Een bezoek aan een lokale wijngaard betekent genieten van streekproducten en drankjes. Vervolgens trek je naar het charmante Niagara-on-the-Lake, waar je niet alleen met hekjes omheinde huizen kunt bewonderen, maar ook historische Victoriaanse gebouwen. Ten slotte bereikt de excursie het Table Rock Welcome Centre voor een kennismaking met de wilde Niagara Falls zelf. Daar kun je genieten van het uitzicht vanaf een van de uitkijkpunten en aan boord gaan van de Hornblower voor een avontuur als geen ander!

26. Privétour naar de Niagara watervallen vanuit Toronto

Niagara Falls Private Tour from Toronto

Als je op zoek bent naar Niagara Falls-tours met extra comfort en luxe vanuit Toronto, dan is deze VIP-excursie ideaal voor jou. Je krijgt de hele dag lang een elegante Lincoln Town Car met privéchauffeur ter beschikking, die je van de CN Tower naar de bruisende en bulderende rivieren van de Niagara Gorge brengt. Je maakt een tussenstop bij de Wayside Chapel (volgens sommigen de kleinste kerk ter wereld) en je krijgt de kans om een boottochtje te maken op de iconische Hornblower. Ook is er de mogelijkheid om een helikoptervlucht te maken – voor het geval je de watervallen vanuit een ander perspectief wilt zien!

27. Avondexcursie naar de Niagara Falls (met lichtspektakel)

Niagara Falls Evening Trip (Night illumination)

Kies je voor deze excursie, dan vertrek je om 13.00 uur vanuit Toronto. Je komt pas in de namiddag bij de Niagara Falls aan, wanneer de meeste bezoekers hun dag afronden. Je begint je excursie met het bewonderen van het uitzicht op de Whirlpool Rapids en de Niagara Gorge vanaf het Table Rock Centre. Vervolgens ga je zelf het water op voor een onvergetelijke boottocht op de Hornblower (alleen van mei tot oktober). ’s Avonds geniet je van een vuurwerk- en lichtspektakel dat voor een compleet nieuwe kijk op de watervallen zorgt, waardoor je Niagara op een andere manier kunt ervaren voordat je terugkeert naar Hogtown.

28. Excursie naar de Niagara Falls met wijnproeverij

Niagara Falls & Wine Country Day Tour

Deze culinaire excursie naar de Niagarawatervallen vanuit Toronto is interessant voor wie gepassioneerd is door lokale specialiteiten, ‘farm-to-table’-gerechten, prachtige landschappen en heerlijke wijnen. Deze uitstap is een must voor fijnproevers, met een bezoek aan de glooiende wijngaarden en schilderachtige landschappen van de wijngebieden van Ontario. Nadat je de witte en rode wijnen hebt geproefd, ga je naar de Niagara Falls zelf. Een optionele lunch met uitzicht op de watervallen voegt alleen maar toe aan deze spannende ervaring die jouw smaakpapillen zeker zal prikkelen!

Niagara Falls-tours vanuit Niagara-on-the-Lake

29. Jetboottocht vanuit Niagara-on-the-Lake

Jetboat tour from Niagara-on-the-lake

Geef je excursie naar de Niagara Falls een boost door plaats te nemen op een turbo-aangedreven jetboot die vertrekt vanuit het kunstzinnige en charmante Niagara-on-the-Lake. Deze rit belooft de kolkende, klotsende wildwaterstromen van de Niagara-rivier te trotseren vanaf de watervallen zelf. Het spannendste deel van deze activiteit is de stroomversnelling van Devil’s Hole, die bijna gegarandeerd de gasten op de buitenste zitplaatsen flink nat zal maken!

30. Vliegtuigtour boven de Niagarawatervallen

Niagara Falls Airplane Tour

Je zult je camera bij de hand willen houden voor elke seconde van deze 30 minuten durende vlucht over de Niagara Falls. Je vertrekt vanaf de kleine Niagara District Airport, en zweeft al snel over smaragdgroene dennenbossen en de kabbelende stromen van de Niagara-rivier. Vervolgens openen de machtige watervallen zich als een groot amfitheater van bulderend water en nevel. Maak je geen zorgen – alle passagiers krijgen gegarandeerd een stoel aan het raam, en groepen zijn beperkt tot maximaal acht personen!

Jolien Follens werkt als Dutch Content Localization Manager bij TourScanner. Ze is al van jongs af aan gepassioneerd door schrijven en koos daarom voor een master in de Journalistiek na het afronden van haar master in de Taal- en Letterkunde. Na haar studies ging ze aan de slag als vertaler en content editor om uiteindelijk bij TourScanner haar liefde voor schrijven te combineren met haar andere grote passie: reizen. Ze woonde al in België, Malta en Italië en reisde een jaar lang de wereld rond. Ondertussen staan er 33 landen op de teller en blijft haar verlanglijstje ellenlang. Staan nog op het programma: Canada, Japan, de Balkan, Zuid-Afrika, Colombia, Sri Lanka, Costa Rica, en nog veel meer!