Helikoptervluchten over de Niagara Falls

De Niagara Falls zijn een van de mooiste natuurwonderen ter wereld en zijn al lange tijd een populaire toeristische trekpleister.

Als je naar de Niagarawatervallen reist, draait het allemaal om het uitzicht. Er zijn verschillende geweldige plekken om de watervallen te bewonderen, maar als je op zoek bent naar een prachtig uitzicht vanuit vogelperspectief, moet je een van de beste helikoptervluchten over de Niagara Falls boeken.

Zweef over dit ongelofelijk natuurlijk schouwspel en ontdek de watervallen van bovenaf, een ongeëvenaard perspectief.

Deze pagina geeft een overzicht van de verschillende helikoptervluchten over de Niagara Falls, inclusief wat er te zien is tijdens de vlucht, hoeveel de tours kosten, hoe je online kunt boeken en korting kunt krijgen, wat de beste tijd is om te vliegen en nog veel meer.

Geniet van onverslaanbare prijzen en insidertips voor de beste helikoptervluchten over de Niagara Falls.

Geen zin om verder te lezen? Wil je meteen boeken? Reserveer dan nu je helikoptertour over de Niagarawatervallen.

Helikoptervluchten over de Niagara Falls vanaf Amerikaanse kant

Helikoptervluchten over de Niagara Falls vanaf Canadese kant

Wat ga je zien?

Niagara Falls helicopter tours

Niagara Falls zijn twee steden met dezelfde naam, gescheiden door de Canadese-Amerikaanse grens. Het Canadese deel ligt in de staat Ontario en het Amerikaanse deel in de provincie New York.

Zoals het goede buren betaamt, delen ze de prachtige rivier die de Amerikaanse watervallen verbindt met de Canadese Horseshoe Falls en Bridal Veil Falls.

Je vliegt een wonderbaarlijk mooie route langs de Niagararivier en bewondert alle spectaculaire natuurgebieden van de streek, van de Whirlpool Rapids tot de drie watervallen die samen de Niagarawatervallen vormen.

Onderweg zoef je ook langs enkele van de beste attracties in Niagara Falls, zoals de Rainbow Bridge en de Skylon Tower. Terwijl je vliegt, deelt de piloot enkele interessante en informatieve feiten over de watervallen met je.

De foto’s die je tijdens je helikoptervlucht over de Niagara Falls maakt, zullen absoluut adembenemend zijn. Vergeet dus zeker je camera niet. 🙂

Hoeveel kosten helikoptervluchten over de Niagara Falls?

De prijs van een helikoptertour hangt vooral af van de duur van de vlucht, het comfort dat het bedrijf biedt en of het om een privévlucht of een gedeelde vlucht gaat. Gewoonlijk kost een helikoptervlucht over de Niagara Falls tussen de 100 en 750 dollar.

Wat zijn de beste bedrijven voor een helikoptervlucht? Zijn er kortingen beschikbaar?

Helikoptervluchten naar Niagara Falls zijn big business en er is een gezonde concurrentie tussen helikopterbedrijven en reisbureaus.

Je kunt rechtstreeks bij een van de helikopterbedrijven boeken (Toniagara, Rainbow Air, National Helicopters, Niagara Helicopters) of bij een online reisbureau zoals Viator, Getyourguide of Adrenaline om er maar een paar te noemen.

De prijzen zijn zeer concurrerend en er worden regelmatig kortingen aangeboden. Zorg ervoor dat je een prijsvergelijking maakt voordat je boekt, want je vindt vaak leuke kortingen.

Helikoptertours over de Niagarawatervallen vanuit de VS

Helikoptertours over de Niagarawatervallen vanaf de Canadese kant

Wat is de beste tijd om te vliegen?

Niagara Falls view from the sky

De beste tijd voor een vlucht over de Niagarawatervallen is in de late ochtend of de vroege middag. Met de zon boven je hoofd kun je genieten van schitterende kleuren en weinig schaduw.

Hoe later op de dag, hoe groter de kans op bewolking of regen. Als je je tour ’s ochtends boekt, heb je meer flexibiliteit om je vlucht later op de dag te verzetten.

Hoe lang duren helikoptervluchten over de Niagara Falls?

De meeste helikoptertours over de Niagarawatervallen duren 12 minuten. Er zijn ook helikoptervluchten die vertrekken vanuit New York of Toronto. De duur van deze vluchten is veel langer en ze kosten ook meer.

Waarvandaan vertrekken helikoptervluchten over de Niagara Falls?

De heliports liggen op een paar minuten van Niagara Falls, dus je hoeft niet ver te reizen om een helikoptervlucht te maken. Bij de meeste helikopterbedrijven kun je gratis bij het hotel worden opgehaald. Dat is eens zo gemakkelijk want je moet je geen zorgen maken over hoe je de heliport bereikt. 

Kan ik mijn boeking annuleren voor de vertrekdatum?

Het annuleringsbeleid verschilt afhankelijk van de helikoptermaatschappij die je kiest. Gewoonlijk kun je je boeking 72 uur voor vertrek annuleren en krijg je het volledige bedrag terug. Als je je helikoptervlucht 48 uur voor vertrek wilt annuleren, moet je mogelijk een toeslag per passagier betalen. Als je minder dan 24 uur voor vertrek wilt annuleren, krijg je geen geld terug.

Controleer altijd het annuleringsbeleid van de helikoptermaatschappij voordat je boekt.

Kan ik mijn stoel kiezen tijdens het boeken?

Bedrijven die helikoptervluchten over de Niagara Falls aanbieden gebruiken helikopters met zes zitplaatsen met twee passagiers voorin en vier achterin. Daarom zitten twee passagiers op de middelste stoelen achterin en hebben deze iets minder direct zicht op het landschap.

De stoelindeling is, omwille van veiligheidsredenen, gebaseerd op het gewicht van de passagiers. Het gewicht moet in balans zijn om goed te kunnen vliegen.

Je kunt echter je stoelvoorkeuren tijdens het proces kenbaar maken en het personeel zal proberen om voor aanvang van de tour aan je wensen tegemoet te komen.

Wat bij slecht weer?

Niagara Falls boat ride

Bekijk de weersvoorspelling voordat je een tour boekt. In geval van slecht zicht, bliksem, extreme wind of hevige regen kan je vlucht worden geannuleerd. Helikopterbedrijven zullen je een volledige terugbetaling aanbieden of je de mogelijkheid geven om je tour te verzetten.

Mogen kinderen mee in de helikopter?

Absoluut! Kinderen mogen mee met een helikoptervlucht over de Niagara Falls. Als je baby jonger is dan één jaar, mag hij/zij op de schoot van een volwassene zitten. Kinderen ouder dan 2 jaar moeten voor hun zitplaats betalen als een gewone volwassene.

Reistips

Best Niagara Falls helicopter tours

  • Als je graag een gegarandeerde stoel aan het raam wilt, zul je misschien een privétour moeten boeken.
  • Let goed op, volg alle veiligheidsinstructies en aarzel niet om vragen te stellen aan het personeel.
  • Draag donkere kleding om de schittering op de ramen van de helikopter te minimaliseren.
  • Als je gevoelig bent voor reisziekte, vergeet dan niet om vóór de vlucht medicijnen te nemen.
  • Gebruik high-speed film en houd de lens van je camera dicht bij het raam om reflecties te minimaliseren.
  • Draag geen oorbellen, want die kunnen in de weg zitten van je koptelefoon.
  • Vergeet je paspoort niet, sommige maatschappijen hebben dit nodig voordat je aan boord gaat.
  • Tassen zijn niet toegestaan in de helikopter. Je kunt tassen en jassen opbergen in de gratis kluisjes.

Van de sensatie van het opstijgen tot de spanning van het zweven boven de verbazingwekkende en majestueuze watervallen, een helikoptervlucht over de Niagara Falls is een spectaculaire en unieke ervaring die je zeker niet mag missen. ?

Jolien Follens werkt als Dutch Content Localization Manager bij TourScanner. Ze is al van jongs af aan gepassioneerd door schrijven en koos daarom voor een master in de Journalistiek na het afronden van haar master in de Taal- en Letterkunde. Na haar studies ging ze aan de slag als vertaler en content editor om uiteindelijk bij TourScanner haar liefde voor schrijven te combineren met haar andere grote passie: reizen. Ze woonde al in België, Malta en Italië en reisde een jaar lang de wereld rond. Ondertussen staan er 33 landen op de teller en blijft haar verlanglijstje ellenlang. Staan nog op het programma: Canada, Japan, de Balkan, Zuid-Afrika, Colombia, Sri Lanka, Costa Rica, en nog veel meer!