Antelope Canyon

Ben je op zoek naar de beste Antelope Canyon-tours vanuit Las Vegas? In dit artikel vind je een complete reisgids voor een bezoek aan Antelope Canyon.

Hoe bereik je Antelope Canyon vanuit Las Vegas?

De beroemde Antelope Canyon ligt in het zuidwesten van de Verenigde Staten, op inheems land dat eigendom is van de Navajo Nation. De canyon ligt 279 mijl (450 kilometer) ten oosten van Las Vegas, Nevada en 8 mijl (13 kilometer) ten oosten van de toegangspoort tot Antelope Canyon, Page in Arizona.

Je mag het park niet betreden zonder gids, wat betekent dat bezoekers een gids moeten reserveren bij een van de 3 grote aanbieders in Page of bij een aanbieder in Las Vegas. Je kunt Page bereiken per auto, shuttlebus of vliegtuig, of je kunt Antelope Canyon rechtstreeks met een gids bezoeken.

Met de auto

De rit van Las Vegas naar Antelope Canyon duurt 4,5 uur. Je neemt de I-15 naar Utah voordat je bij de AZ-389 komt, die je naar Colorado City brengt. Daarna neem je de AZ-89A en voeg je in op de US-89 naar de toegangspoort van Antelope Canyon, Page in Arizona.

Om van Page naar de Upper Antelope Canyon te rijden, neem je de AZ-98E en rijd je 4,5 mijl (7 kilometer) door om bij de parkeerplaats van Adventurous Antelope Canyon aan je rechterkant aan te komen.

Om van Page naar de Lower Antelope Canyon te gaan, neem je de AZ-98E en bereik je na 3 mijl (zo’n 5 kilometer) aan je linkerkant de parkeerplaats van Ken’s Tours Lower Antelope Canyon.

Met het vliegtuig

Contour Airlines bood vroeger rechtstreekse vluchten aan van Las Vegas McCarran International Airport naar Page met vertrek om 14.45 uur en terugvlucht om 09.40 uur. De vluchten duurden iets meer dan een uur en kostten rond de 100 dollar.

Op dit moment zijn er geen rechtstreekse verbindingen tussen Las Vegas en Page, maar moet je een tussenstop maken in Phoenix. Contour Airlines verzorgt de service van Phoenix naar Page.

In plaats daarvan kunnen reizigers vanaf 1 oktober 2021 een 1-daagse excursie naar Antelope Canyon vanuit Las Vegas boeken inclusief vlucht- en tourkosten, hotelshuttle en maaltijden.

Met de shuttlebus

Er is geen openbaar vervoer naar Antelope Canyon, maar er is wel een dagelijkse pendeldienst tussen Las Vegas en Page. De shuttle vertrekt om 6.00 uur ’s ochtends en komt om 11.00 uur ’s ochtends aan in Page. Een enkele reis kost $ 55, of in totaal $ 110 voor een retourtje.

Deze optie is momenteel niet beschikbaar.

Reizigers die van deze service gebruik willen maken, moeten hun plaats online reserveren. De terugrit vertrekt om 14.00 uur vanuit Page en komt om 19.30 uur aan in Las Vegas. Bezoekers die andere bezienswaardigheden in de regio willen bezichtigen, kunnen hun terugrit reserveren voor een latere datum.

Reizigers kunnen bij 5 haltes worden opgehaald: Excalibur, Bally’s, Treasure Island, Circus Circus en de Golden Nugget. Je hoeft niet in het hotel te verblijven om gebruik te maken van de shuttle, deze hotels zijn gewoon het trefpunt.

Met een georganiseerde tour

Vanwege de afstand, het gebrek aan openbaar vervoer en het feit dat je enkel kunt Antelope Canyon bezoeken met een gids, zijn excursies vanuit Las Vegas de meest efficiënte en economische manier om het park te bezoeken.

Excursies variëren van eendaagse tochten naar Horseshoe Bend en Antelope Canyon tot meerdaagse tours naar de Grand Canyon en Antelope Canyon vanuit Las Vegas, evenals exclusieve helikoptervluchten naar Antelope Canyon vanuit Las Vegas.
Groepsarrangementen kunnen verschillende voordelen en extra’s bevatten zoals: maaltijden, ophalen en terugbrengen naar je hotel in Las Vegas, entreekosten voor het park, vluchten, uitleg/commentaar en een chauffeur/gids.

Hoeveel kost het toegangsticket voor Antelope Canyon?

Wil je Antelope Canyon bezoeken, dan moet je, zoals eerder vermeld, een rondleiding met gids reserveren. De twee delen van de Antelope Canyon hebben verschillende prijzen.

Upper Canyon

Er zijn twee verschillende soorten begeleide excursies waarmee je de Upper Antelope Canyon kunt bezoeken: de eerste is voor sightseeing (voor het grote publiek) en de tweede is voor fotografen. Welke tour je ook kiest, je zult deze vooraf en online moeten aankopen. De meeste touroperators maken geen uitzonderingen voor bezoekers die zonder reservering de canyon willen bezoeken.

Sightseeingtours

Sightseeingtours duren tussen de 60 en 90 minuten en kennen verschillende tarieven. De algemene toegang voor volwassenen (13+) varieert van $ 50-70 en de prijzen voor kinderen van 0-12 variëren van $ 30-60.

De populairste tours zijn die van 10.30 tot 11.30. Deze zijn duurder, volwassenen (13+) betalen namelijk tussen de $ 60 en $ 80, terwijl tickets voor kinderen van 0-12 tussen de $ 50 en $ 70 kosten.

Rondleidingen voor fotografen

De rondleiding voor fotografen is voornamelijk gereserveerd voor professionele fotografen en hobbyfotografen die geïnteresseerd zijn in het documenteren van het park (geen selfies, familiefoto’s, enz.). Deze tocht door Upper Antelope Canyon duurt 160 minuten en kost tussen de $ 110 en $ 160.

Alle prijzen zijn inclusief belasting en $ 8 entreegeld van Navajo Nation.

Lower Canyon

Er bestaan twee verschillende soorten tours waarbij de toegang tot Lower Antelope Canyon is inbegrepen. Tours moeten vooraf online worden gekocht.

Algemene rondleidingen

Algemene rondleidingen omvatten een wandeling door Lower Antelope Canyon die 60 tot 90 minuten duurt en kennen twee verschillende tarieven. De toegangsprijs voor volwassenen van 13+ varieert van $ 60 tot $ 85 terwijl de toegangsprijs voor kinderen van 0-12 varieert van $ 30 tot $ 60.

Deluxe rondleidingen

Deluxe tours zijn de ideale oplossing voor bezoekers die geïnteresseerd zijn in een meer persoonlijke, op maat gemaakte ervaring. Dit is een begeleide tocht van 60 minuten door de Lower Antelope Canyon met één algemene toegangsprijs voor volwassenen van $ 93. Kinderen zijn alleen toegestaan als je alle 4 de beschikbare plaatsen boekt.

Alle prijzen zijn inclusief belasting en de toegangsprijs van $ 8 van de Navajo Nation.

Op de officiële website van de Navajo Nation staat een lijst met touroperators die excursies naar Antelope Canyon aanbieden.

Hoe kies je de beste tour naar Antelope Canyon vanuit Las Vegas?

Antelope Canyon Group Tour

Een excursie naar Antelope Canyon vanuit Las Vegas is een economische en efficiënte manier om het park te bezoeken. Zeker aangezien er maar weinig openbaar vervoer is in het zuidwesten van de VS.

Er is een aanzienlijk aantal reisaanbieders dat Antelope Canyon-tours vanuit Las Vegas aanbiedt, dus de beste eruit kiezen kan een uitdaging zijn. De prijzen kunnen variëren van $ 229 voor een eendaagse excursie tot meer dan $ 500 voor een 3-daagse trips. Hoe meer je betaalt, van hoe meer voordelen je kunt genieten.

Zo zijn maaltijden, entreegelden, vluchten, accommodatie, chauffeurs en gidsen allemaal gebruikelijke extra’s. Het is belangrijk om prijzen, voordelen en individuele, unieke voordelen te vergelijken bij het beslissen van welk pakket bij je past.

Het zuidwesten is rijk aan nationale parken en natuurwonderen, sommige op slechts een uur afstand van Antelope Canyon, waardoor deze bestemming zich uitstekend leent voor gecombineerde en meerdaagse excursies.

Klassieke excursie naar Antelope Canyon

Upper Antelope CanyonAntelope Canyon-tours vanuit Las Vegas zijn meestal inclusief ophaalservice bij het hotel en vertrekken tussen 7.00 en 8.00 uur ’s ochtends. De aankomst in Antelope Canyon is voorzien tussen 10.00 en 11.30 uur ’s ochtends. Reizigers worden per minibus in kleine groepen van 6-14 of per bus in een grotere groep van 30+ naar Antelope Canyon gebracht.

De meeste arrangementen zijn inclusief ontbijt of lunch onderweg en toegangsprijzen voor de Upper Canyon, hoewel dit niet voor alle pakketten het geval is. Daarna maken de meeste excursies een stop van 30 tot 45 minuten bij Horseshoe Bend en/of een stop van 15 tot 30 minuten bij Lake Powell.

De aankomst in Las Vegas is voorzien rond 20.00 – 21.00 uur.

Excursie naar Horseshoe Bend + Antelope Canyon vanuit Las Vegas

Horseshoe Bend from Las Vegas

Excursies naar Horseshoe Bend en Antelope Canyon vanuit Las Vegas omvatten een bezoek aan de Upper Antelope Canyon, Lake Powell en Horseshoe Bend, een van de meest spectaculaire natuurwonderen van de regio. Deze bezienswaardigheden zijn gemakkelijk te combineren met een excursie naar Antelope Canyon, aangezien ze op minder dan 10 mijl (16 kilometer) van de canyon liggen.

Over de rand van dit kolossale zandstenen plateau, dat na miljoenen jaren erosie is ontstaan, kronkelt de Coloradorivier. Horseshoe Bend is niet alleen een enorm populaire trekpleister vanwege zijn adembenemende natuurpracht, maar ook omwille van zijn eenvoudige bereikbaarheid. Je hoeft namelijk slechts 10 minuten te wandelen naar de uitkijkplaats en bij de meeste arrangementen zijn de parkeerkosten van $ 10 inbegrepen.

Voordat je terugkeert naar Las Vegas kun je een stop maken bij het nabijgelegen Lake Powell, een groot stuwmeer met soortgelijke monolieten die uit het azuurblauwe water rijzen.

Tour naar de Grand Canyon en Antelope Canyon vanuit Las Vegas

Grand Canyon

Excursies naar de Grand Canyon en Antelope Canyon vanuit Las Vegas worden meestal in kleine groepen van 4 tot 8 deelnemers georganiseerd. Alle reizigers nemen plaats in een minibus met airconditioning en vertrekken op een 2-daagse trip met overnachting naar de Grand Canyon en Antelope Canyon.

In tegenstelling tot dagexcursies naar Horseshoe Bend en Antelope Canyon vanuit Las Vegas, bieden bedrijven over het algemeen flexibiliteit wat het ophalen bij het hotel betreft. Toch raden we je aan om te vragen welke hotels in aanmerking komen voor ophaalservice. De excursie gaat van start tussen 5.00 en 7.00 uur ’s ochtends en op weg naar de Grand Canyon passeer je mogelijk langs de bekende Hooverdam en de historische Route 66.

Je komt tussen 10.00 en 12.00 uur aan bij de South Rim waar je 1 tot 3 uur halt houdt. Er kan ook een extra stop van 15 minuten worden ingelast langs de East Rim waar je kunt genieten van een prachtig zicht op de Colorado voordat je verder trekt richting Page waar je de nacht doorbrengt.

Aan de South Rim heb je de mogelijkheid om te wandelen in de canyon en om te genieten van een spectaculair uitzicht vanaf een van de vele panoramische trailheads. De uitzichten bij zonsopgang en zonsondergang vanaf Desert View, dat zich aan de South Rim bevindt, zijn adembenemend.

Aan de East Rim zul je minder bezoekers aantreffen, omdat dit gebied minder ontwikkeld is. Reizigers worden beloond met authentieke uitzichten op het landschap, close-ups van de canyon en een prachtig uitzicht op de Colorado die langs de East en South Rims kronkelt.

Aan het einde van je eerste dag trek je naar Page waar je overnacht. De volgende dag vertrek je meestal rond 9.00 uur richting Antelope Canyon, na een wandeling van 20 minuten langs Horseshoe Bend.

De aankomsttijd in Antelope Canyon varieert van 10.00 tot 11.30 uur, wat wordt beschouwd als de optimale tijd om het prachtige lichtspektakel in de Canyon te bewonderen. Daarna maak je mogelijk nog een extra stop bij Lake Powell voordat je tussen 19.00 en 21.00 uur terugkeert naar Las Vegas.

Excursie naar de Grand Canyon, Antelope, Zion, Bryce en Monument Valley vanuit Las Vegas

Monument Valley

Excursies naar de Grand Canyon, Antelope Canyon, Zion National Park, Bryce Canyon en Monument Valley zijn meestal trips van 3 dagen/2 nachten per privébusje of touringcar. Je reist ofwel in een kleine groep van 6 tot 14 personen of in een grotere groep van 35 personen.

De tour vertrekt tussen 7.00 uur en 8.00 uur ’s morgens en de aankomst bij de South Rim van de Grand Canyon is voorzien rond het middaguur. Veel aanbieders bieden optionele ervaringen en belevenissen aan op de locatie, zoals helikoptervluchten over de Grand Canyon.

Na een bezoek aan de Grand Canyon overnachten reizigers ofwel in Page, Tusayan of Williams, AZ. De volgende dag gaat de excursie meestal verder richting Antelope Canyon of Monument Valley, met extra stops bij Horseshoe Bend en Lake Powell. Na een dag vol leuke activiteiten trek je naar Page, waar je de tweede nacht doorbrengt.

Op de derde dag trek je naar Bryce Canyon of Zion National Park, op zo’n 2 uur rijden. Arrangementen kunnen bestaan uit Zion, Bryce of beide, we raden je daarom aan om even na te vragen welke parken inbegrepen zijn. Bezoekers van Zion worden beloond met een wondermooi uitzicht op de iconische rode kliffen van het park tegen een achtergrond van groene vegetatie en de watervallen van de Virgin River. Wie Bryce Canyon bezoekt kan genieten van een 4×4-tocht langs de speciale en unieke zandstenen hoodoos.

Tussen 16.00 en 17.00 uur is het tijd om terug te keren naar Las Vegas, waar reizigers tussen 19.00 en 20.00 uur aankomen op de oorspronkelijke ontmoetingsplaats.

Helikoptervlucht naar Antelope Canyon vanuit Las Vegas

Helicopter Antelope Canyon

Helikoptertours zijn trendy in het zuidwesten van de Verenigde Staten. Je kunt zelfs de Grand Canyon bezoeken met een helikoptervlucht vanuit Las Vegas. Er zijn jammer genoeg geen bedrijven die helikoptertours aanbieden van Las Vegas naar Antelope Canyon, waarschijnlijk omdat de canyon zich te ver van de stad bevindt.

In plaats daarvan kun je excursies boeken die bestaan uit een panoramische vlucht per vliegtuig naar Page en een bezoek aan Antelope Canyon en Horseshoe Bend vanuit Page. Dit pakket is aantrekkelijk omdat de totale duur van de tour korter is (ongeveer 11 uur) in vergelijking met bustours.

Wat krijg je te zien in Antelope Canyon?

Antelope Canyon day trips from Las Vegas

Upper Antelope Canyon

Velen zijn van mening dat de beste tijd om Upper Antelope Canyon te bezoeken rond het middaguur is, wanneer de zon in de kloven van de canyon schijnt en de lagere doorgangen verlicht, waardoor een lichtshow van stralen en kleuren ontstaat. Ze hebben gelijk, het middaguur is een uitstekende tijd voor een bezoek. De lichtstralen zijn dan op hun sterkst.

Toch is er volgens aanbieders van excursies naar de Upper Canyon weinig verschil tussen een bezoek aan de Upper Canyon rond het middaguur en een bezoek om 8.00 uur ’s ochtends of om 15.00 uur ’s middags. Hoewel de lichtstralen dan misschien niet op hun sterkst zijn, zorgen ze toch voor een kleurrijk lichtspel en een betoverende gloed.

Bovendien zijn er dan minder mensen aanwezig, wat de kans op goede foto’s vergroot. Tijdens de wintermaanden (oktober-februari) zijn 8.00 uur ’s ochtends en 15.00 uur ’s middags de aanbevolen tijden om de canyon te bezoeken, vooral voor professionele fotografen.

Lower Antelope Canyon

Zowel de Upper als de Lower Antelope Canyon zijn zustercanyons en bieden tijdens dezelfde uren en seizoenen een zeer vergelijkbare ervaring. In tegenstelling tot de Upper Canyon zijn de zandsteenformaties minder uitgesproken en de lichtstralen minder frequent, maar het kleur- en schaduwspel is net zo levendig, zo niet levendiger, in de Lower Canyon.

Door deze kleine verschillen is de toegang tot de Lower Canyon goedkoper en is het er minder druk. Ook is de Lower Canyon veel uitgestrekter en kan de duur van de wandeling twee keer zo lang zijn als die van de Upper Canyon. Houd er wel rekening mee dat je enkel toegang kunt krijgen tot de Lower Canyon via een ladder. Hierdoor is deze canyon voor sommige bezoekers ontoegankelijk.

Openingstijden van Antelope Canyon

Er worden het hele jaar door rondleidingen door de Upper Antelope Canyon aangeboden, 7 dagen per week van 6.30 tot 17.00 uur.

Van maart tot en met september breiden sommige aanbieders hun excursietijden uit, terwijl andere touroperators deze langere uren sowieso aanbieden, ongeacht de tijd van het jaar.

Welke excursie of touroperator je ook kiest, er wordt aangeraden om 30 minuten voor de geplande aanvangstijd in te checken.

Fotografietours door de Upper Antelope Canyon worden het hele jaar door op weekdagen aangeboden tussen 10.30 en 13.00 uur. Er worden ook rondleidingen aangeboden om 9.30 uur van november tot februari en om 13.30 uur van 30 maart tot 30 september (alleen voor speciale groepen).

De rondleidingen door de Lower Antelope Canyon worden het hele jaar door aangeboden en er vertrekken van 6.00 tot 17.00 uur elke 30 minuten nieuwe tours. Bij extreme temperaturen (43° C / 110° F) kan de Lower Antelope Canyon al om 11.00 uur sluiten. Het is raadzaam om 30 minuten voor aanvang van je rondleiding in te checken.

Reistips

  • Bedrijven die rondleidingen door de Upper Antelope Canyon aanbieden raden aan om tijdens de wintermaanden (oktober-februari) een bezoek te plannen om 8.00 uur of 15.00 uur om te genieten van de levendige kleuren, minder mensenmassa’s en een betoverende gloed door de canyon.
  • Rugzakken zijn niet toegestaan in Antelope Canyon. Neem daarom een kleine tas mee of draag je spullen.
  • Vanwege het vallende zand is het aan te raden om je camera in een beschermhoesje te doen of in cellofaan te wikkelen om te voorkomen dat er zand in het apparaat komt, je lens bekrast of erger.
  • Online reserveren is ongelooflijk belangrijk. Tickets voor de Upper Canyon zijn ruim van tevoren uitverkocht (vaak meer dan een halfjaar). Er worden absoluut geen uitzonderingen gemaakt voor mensen die niet van tevoren hebben geboekt.
  • De Upper Antelope Canyon is gedeeltelijk toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Er kan echter een probleem ontstaan bij de toegang tot de 4×4 die bezoekers van de ingang naar de Upper Canyon vervoert. De Lower Canyon kan enkel worden bereikt via een reeks trappen en ladders, waardoor deze niet toegankelijk is voor rolstoelen.

Aarzel niet om hieronder een reactie achter te laten mocht je vragen hebben over Antelope Canyon-tours vanuit Las Vegas.

Jolien Follens werkt als Dutch Content Localization Manager bij TourScanner. Ze is al van jongs af aan gepassioneerd door schrijven en koos daarom voor een master in de Journalistiek na het afronden van haar master in de Taal- en Letterkunde. Na haar studies ging ze aan de slag als vertaler en content editor om uiteindelijk bij TourScanner haar liefde voor schrijven te combineren met haar andere grote passie: reizen. Ze woonde al in België, Malta en Italië en reisde een jaar lang de wereld rond. Ondertussen staan er 33 landen op de teller en blijft haar verlanglijstje ellenlang. Staan nog op het programma: Canada, Japan, de Balkan, Zuid-Afrika, Colombia, Sri Lanka, Costa Rica, en nog veel meer!