Tours naar Mount Fuji

Ben je op zoek naar tours naar Mount Fuji? Ben je van plan om van Tokio naar Mt Fuji te reizen? De hoogste berg van Japan is een must voor wie voor het eerst het land van de rijzende zon bezoekt. De berg Fuji is een van de beroemdste symbolen van Japan, een prachtig besneeuwde vulkaan die uit de aarde oprijst en al eeuwenlang dichters en kunstenaars inspireert.

Lees meer over het boeken van tours naar Mount Fuji, hoe je er komt, hoeveel een excursie kost, wat de beste tijd is om te gaan, wat er in de buurt te doen is en nog veel meer.

Hoe kun je Mount Fuji beklimmen?

Mount Fuji Climbing

Er zijn vier hoofdpaden waarmee je de top van Mount Fuji kunt beklimmen: de Yoshida trail, Fujinomiya trail, Gotemba trail en Subashiri trail. Welke route je ook neemt, eerst moet je het 5e station bereiken, omdat dit het startpunt is om de berg te beklimmen.

  • Yoshida Trail: Volg je dit pad, dan duurt het 6 uur om Mount Fuji te beklimmen en 4 uur om weer af te dalen. Het pad is relatief vlak tot het 7e station. Er zijn veel winkels op dit pad, een informatiekantoor en openbare toiletten bij het 5e en 6e station. Het is vrij druk op dit pad omdat het voorbij het 8e station samenkomt met het Subashiri station.
  • Subashiri Trail: De beklimming van de Mount Fuji duurt met dit pad 6 uur en de afdaling 3 uur. Het pad is relatief rustig en begroeid met bomen tot aan het 7e station. Er zijn twee winkels en openbare toiletten. Het is gedeeltelijk druk na het 8e station omdat het samenkomt met de Yoshida Trail.
  • Gotemba Trail: 7 uur stijgen, 3 uur dalen. Je loopt op een zachte helling van vulkanisch grind tot aan het 8e station. Er zijn een paar winkels en openbare toiletten en het is er niet druk. Er zijn geen eerstehulpposten.
  • Fujinomiya Trail: 5 uur stijgen, 3 uur dalen. Dit pad is over het algemeen erg rotsachtig en steil, maar het is ook druk. Er is één winkel en er zijn openbare toiletten. Je vindt de EHBO-post bij het 8e station.

Hoe bereik je Mount Fuji vanuit Tokio?

Mount Fuji how to get there

Met de kogeltrein

De snelste manier om naar de berg Fuji te gaan is met de kogeltrein. Je kunt de Tokaido Shinkansen nemen vanaf station Tokio (inbegrepen bij de Japan Rail Pass, als je die hebt). Stap uit op station Odawara en neem dan de Hakone Tozan-trein naar Hakone-Yumoto (niet inbegrepen bij de Japan Rail Pass). Stap daarna uit bij Hakone-Itabashi.

Hieronder vind je een dagtocht vanuit Tokio die je met de kogeltrein naar de vulkaan Fuji brengt. Misschien interessant voor jou!

Met de trein

Met de trein kun je de Japan Rail Chuo Line nemen van het station Shinjuku in Tokio naar het station van Otsuki, wat ongeveer 70 minuten duurt (2500 yen, € 15,81). Als je in Otsuki bent, neem dan de Fujikyu Railway Line naar het station Kawaguchiko, deze treinreis duurt 55 minuten (1140 yen, € 7,21).

Met de bus

De gemakkelijkste manier om met de bus naar Mount Fuji te gaan is met de Keio expressbus vanuit Shinjuku in Tokio. De bus brengt je rechtstreeks naar het 5e station van de berg Fuji en je bent er in 2,5 uur (2600 yen, € 16,45).

Wat kun je doen in de buurt van Mount Fuji?

Naast het beklimmen van de berg Fuji is er nog meer te doen en te zien in deze regio. Je vindt er talloze meren zoals de Fuji Five Lakes aan de voet van de berg. Daarnaast kun je een bezoekje brengen aan het Nationaal Park Hakone met uitzicht op de Mount Fuji; een boottocht maken op Lake Ashi; het Kawaguchimeer bewonderen of seizoensfruit plukken op een boerderij.

1 – Bezoek de Fuji Five Lakes.

Fuji Five Lakes

Verken de Fuji Five Lakes op je gemak door een waterfiets of roeiboot te huren of zelfs een cruise te maken langs de meren. De vijf meren bestaan uit: het Kawaguchimeer, het Motosumeer, het Yamanakameer, het Saikomeer en het Shōjimeer.

2 – Ontdek het Nationaal Park Hakone.

Hakone National Park

Verken dit gebied, omgeven door prachtige natuur, dat beroemd is om zijn warmwaterbronnen, natuurlijke schoonheid en het uitzicht over het Ashinokomeer op de nabijgelegen Mount Fuji.

3 – Verken het Aokigahara-bos.

Aokigahara Forest

Dit bos staat bekend als een van de griezeligste vanwege de wilde natuur en diepte. Verken dit mysterieuze bos al wandelend, maar doe dit niet alleen. Zorg ervoor dat je met een groep mensen gaat of iemand die het bos kent en de weg weet.

4 – Maak een boottocht op het Ashimeer.

Cruise Lake Ashi

Een boottocht maken op Lake Ashi is een populaire activiteit. Geniet van de natuur om je heen en kom helemaal tot rust. Dit is een zeer bekende en geliefde bestemming voor de Japanse bevolking.

5 – Pluk seizoensfruit.

Fuji Fruit Picking

Net als het seizoen begint, kun je kiezen voor een excursie waarbij je seizoensfruit gaat plukken. Dit is de ideale manier om de lokale producten van de prefectuur Yamanashi, in de buurt van de berg Fuji, te leren kennen.

6 – Ga winkelen in de Gotemba Premium Outlets.

Gotemba Premium Outlets

Neem de rechtstreekse bus van het station Shinagawa naar Gotemba Premium Outlets aan de voet van Mount Fuji voor een dagje winkelen.

7 – Vermaak je in het pretpark Fuji-Q Highland.

Fuji Q Highland Amusement Park

Maak je op voor een dagje plezier in het pretpark aan de voet van Fuji, waar veel fantastische attracties zijn. Geschikt voor alle leeftijden.

8 – Ontmoet wilde dieren in het Fuji Safari Park.

Fuji Safari Park

Ga op safari in een van de grootste en populairste safariparken van Japan, het Fuji Safari Park. Je vindt dit park op de zuidelijke hellingen van de vulkaan Fuji en kunt hier wilde dieren bewonderen die rondlopen in hun nagebootste habitat.

Er is veel te doen en te zien in de regio van Mount Fuji en er zijn genoeg excursies die al deze activiteiten combineren. Wil je hier graag meer over weten, lees dan zeker verder. We vertellen je er hieronder alles over.

Wat is de beste tijd om naar Mt Fuji te gaan?

Als het weer het toelaat, kun je het hele jaar door het 5e station van de Mount Fuji bezoeken. In de zomer (van juli tot half september), wanneer het wandelpad open is, kan het erg druk zijn aan het station en is de toegangsweg gesloten voor privévoertuigen. Er rijden pendelbussen tussen de parkeerterreinen onderaan de berg en het station. Tijdens de winter kan zware sneeuwval gevaarlijk zijn en de toegang beperken.

Waar kun je overnachten op de berg Fuji?

Omdat de klim naar de top van de berg lang kan duren, moet je op een gegeven moment rusten. Je kunt gelukkig op Mount Fuji overnachten! Je vindt volgende berghutten op de Yoshida Trail: Fujisan Hotel, Taishikan en Kamaiwakan. Op de Subashiri Trail kun je in deze hotels slapen: Miharashikan en Fujisan Hotel.

Houd er rekening mee dat alle berghutten zeer eenvoudige accommodaties zijn en dat sommige geen douches of toiletten hebben, wat betekent dat je je eigen water of hygiënische doekjes moet meenemen. Er zijn openbare toiletten in de omgeving, maar niet in de berghut zelf. Het is erg belangrijk om te reserveren, want ze zijn meestal volboekt. Je kunt online reserveren of het nummer op de website bellen.

Als je liever aan de voet van de berg overnacht, heb je meer opties om uit te kiezen. Bekijk de aanbevolen hotels in de buurt van Mount Fuji.

Wat zijn de beste tours naar Mount Fuji?

De meeste bezoekers verkennen het 5e station van de Mt Fuji tijdens een dagtocht vanuit Tokio, gecombineerd met andere attracties in het Nationaal Park Fuji-Hakone-Izu. Een typische excursie omvat een boottocht op het Ashimeer, een bezoek aan het Oishi Park en de Mount Kachi Ropeway, of activiteiten zoals fruit plukken en wijn proeven.

Hier zijn een paar van de populairste tours naar Mount Fuji en andere bezienswaardigheden:

Dit combiticket bevat een reis naar de Mount Fuji en een bezoek aan het Ashimeer voor een korte boottocht. Daarna kun je met de kabelbaan naar de top van de Mount Komagatake klimmen voor een prachtig uitzicht over de vulkanische Owakudani-vallei, het Ashimeer en Mount Fuji. Om de dag af te sluiten keer je met de kogeltrein terug naar Tokio.

Deze dagtocht combineert de populairste plaatsen die tijdens het zomerseizoen vaak worden bezocht. Deze excursie neemt je mee naar de ‘Mount Fuji Panoramic’-kabelbaan en een fruitteeltbedrijf om vers fruit te proeven. Aan het eind van de excursie ga je naar Katsunuma-wijnmakerij (bekend om zijn goede wijn) en proef je enkele van hun beste wijnen.

Voor natuurliefhebbers is deze dagtocht de perfecte manier om de natuurlijke omgeving van deze regio te ontdekken. De excursie neemt je mee naar het 5e station van Mt Fuji waar je versteld zult staan van het adembenemende uitzicht. De tweede helft van de uitstap is gewijd aan een bezoek aan het Aokigahara-bos, waar de zee van bomen je zeker zal fascineren en intrigeren.

Hoeveel kosten tours naar Mount Fuji en hoe boek je er een?

Tours naar Mount Fuji kunnen variëren in prijs, afhankelijk van of je je excursie wilt combineren met andere bezienswaardigheden, wat gebruikelijk is. De goedkoopste tours naar Mount Fuji kosten € 30, maar de prijs kan hoger oplopen afhankelijk van wat je erbij inbegrepen wilt hebben. Misschien wil je namelijk je ticket combineren met andere attracties dan Mt Fuji, om meer te weten te komen over deze regio.

Er zijn veel aanbieders die Mount Fuji-tours verkopen tegen scherpe prijzen. Als je niet weet waar je precies een excursie moet boeken, raden we je aan om op TourScanner te kijken, waar je prijzen en tours kunt vergelijken. Zij selecteren de meest betrouwbare aanbieders, dus ga je gang en kies de excursie die bij jou past!

Reistips

  • Voor degenen die de berg Fuji willen beklimmen is goede kledij van vitaal belang: wandelschoenen of comfortabele schoenen, regenbestendige kleding, zonnebrandcrème en je camera om de spectaculaire uitzichten vast te leggen!
  • Het is koud op de top van de berg Fuji en naar boven klimmen kan soms lastig zijn, dus wees voorzichtig en doe het rustig aan. Hou het veilig en draag warme kleding als je bij lage temperaturen reist.
  • De top kan bij zonsopgang/ondergang erg druk worden, plan dus vooruit als je dit wilt vermijden.
  • Neem zeker een flesje water mee!

We hopen dat je met deze uitgebreide gids iets hebt bijgeleerd over de verschillende tours naar Mount Fuji. Mocht je nog vragen hebben, aarzel dan zeker niet om ze te stellen!

Jolien Follens werkt als Dutch Content Localization Manager bij TourScanner. Ze is al van jongs af aan gepassioneerd door schrijven en koos daarom voor een master in de Journalistiek na het afronden van haar master in de Taal- en Letterkunde. Na haar studies ging ze aan de slag als vertaler en content editor om uiteindelijk bij TourScanner haar liefde voor schrijven te combineren met haar andere grote passie: reizen. Ze woonde al in België, Malta en Italië en reisde een jaar lang de wereld rond. Ondertussen staan er 33 landen op de teller en blijft haar verlanglijstje ellenlang. Staan nog op het programma: Canada, Japan, de Balkan, Zuid-Afrika, Colombia, Sri Lanka, Costa Rica, en nog veel meer!