Beste tours naar Chichen Itza

In deze gids vind je een overzicht van de beste tours naar Chichen Itza. Er worden allerlei excursies georganiseerd, van luxe privérondleidingen onder leiding van plaatselijke archeologen tot gezinsuitstapjes waarbij je in ondergrondse rivieren kunt zwemmen!

Bereid je voor op de imposante tempels en piramides van Chichen Itza. Dit is een van de grootste Mayasites die de mensheid kent. Het complex lag diep verborgen in de jungle van Yucatan en bleef tot voor kort onbekend. Tegenwoordig is het echter een door UNESCO erkend overblijfsel uit het precolumbiaanse tijdperk.

De site is zowel toegankelijk voor wie in de badplaatsen Cancún, Playa del Carmen, Tulum en de Riviera Maya verblijft, als reizigers die het levendige stadje Merida als uitvalsbasis gebruiken.

Tours naar Chichen Itza vanuit Cancún

1 – Chichen Itza, Valladolid, zwemmen + lunchbuffet

Chichen Itza, Valladolid, & Cenote Swim w Lunch Buffet

Begin met een bezoek aan de archeologische zone van Chichen Itza, een wonderland van trapsgewijze piramides en spookachtige tempels. Je wordt in deze parel van Yucatan begroet door de iconische El Castillo, compleet met slangen die langs de trappen omhoog lijken te kruipen, en de kolossale Tempel van de Krijgers, verscholen achter een falanx van oude zuilen.

Na een rondleiding door deze oude stad die op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat, ga je rechtstreeks naar een cenote (een natuurlijk zinkgat gevuld met bronwater) om af te koelen. Een uitstapje naar Valladolid hoort er ook bij, waar je de barokke kathedraal en musea van Mexicaanse volkskunst kunt verkennen.

2 – Vroege toegang tot Chichen Itza met een privéarcheoloog

Early Access to Chichen Itza with a Private Archaeologist

De ochtendstond heeft goud in de mond! Een vroege start is vereist voor deze tour naar Chichen Itza waarmee je de drukte kunt vermijden. Nog voordat de zon de parelwitte stranden van Cancun doet oplichten, reis je door de groene jungles naar de piramides en tempels. Als beloning krijg je dit Mayacomplex zo goed als voor jezelf.

Bovendien word je vergezeld door een gekwalificeerde archeoloog die jou door Chichen itza gidst. Dat betekent dat je unieke inzichten zult krijgen in de rijke geschiedenis van de Mayacultuur, de unieke architectuur van de imposante heiligdommen, en de intrigerende opgravingen die nog steeds gaande zijn op de site.

3 – Kleine groepsreis naar Chichen Itzá, Ik Kil en Coba

Chichen Itzá, Ik Kil and Coba Small Group Tour

Maak nieuwe vrienden en verken de Mexicaanse geschiedenis door te kiezen voor deze kleine groepsreis naar Chichen Itza vanuit Cancun. Natuurlijk bezoek je wonderen zoals de piramide van Kukulcan en de Grote Balspelbaan, de topattracties van Chichen Itza zelf.

En dat is nog niet alles. Neem een verfrissende duik in de uitnodigende cenotes, die ooit heilig waren voor de Maya’s. Maak een uitstapje naar Coba, een andere archeologische vindplaats waar je nog steeds de oude tempels kunt beklimmen. Je krijgt hier ook boeiende verhalen te horen over offerrituelen en precolumbiaanse goden.

4 – Tour naar Chichen Itza, Hubiku en Ek’Balam

Chichen Itza, Hubiku and Ek'Balam Tour

Nadat je de chique hotels van Cancún achter je hebt gelaten, trek je de met wijnranken bezaaide jungles in, op een pad dat ooit door de oude Maya’s werd bewandeld om hun heilige stad in het binnenland te vinden.

Wanneer je aankomt bij Chichen Itza zelf, staat er een toegewijde gids klaar om je te helpen alle complexiteiten van de site te begrijpen. Ze leggen je de unieke geometrische architectuur van de piramide van Kukulkan uit en vertellen meer over de mystieke geheimen van de Popol Vuh, een historisch-mythologische tekst van een van de Mayavolkeren.

Daarna trek je naar een cenote voor een verkwikkende duik, voordat je verder gaat richting het minder bekende Ek’Balam. Dit is nog een boeiende archeologische vindplaats, waar tombes bedekt met mos oprijzen uit de Mexicaanse bossen.

5 – Tickets voor Chichén Itzá: Sla de rij over

Tickets for Chichén Itzá Skip The Line

Verspil geen tijd met wachten in de rij! Met dit ticket omzeil je de wachtrij en kun je sneller dan je ‘Kukulkan’ kunt zeggen, de grote tempels en raadselachtige structuren van Chichen Itza verkennen. Dit is een eenvoudige optie voor degenen die deze geweldige UNESCO-site op hun eigen tempo willen bezoeken. Volgende zaken zijn inbegrepen bij het ticket: het ticket zelf, de overheidsbelasting en voorrang bij de ingang.

Daarna ben je vrij om de Grote Balspelbaan te bewonderen, je voor te stellen hoe menselijke onthoofdingen plaatsvonden naast de cenote van Opoffering, en foto’s te maken van de indrukwekkende El Castillo.

6 – Chichen Itza: Ochtendtour vanuit Cancún

Chichen Itza Morning Tour

Zet alvast je wekker! Tijdens deze ochtendtour trek je naar Chichen Itza vanuit Cancun om de zonsopgang te bewonderen en te zien hoe de lucht oranje en oker kleurt, terwijl de trappen van de piramide van Kukulkan en de Gran Plaza oplichten.

Deze ochtendtour is niet alleen een ideaal voor wie graag wil genieten van het prachtige uitzicht bij het ochtendgloren, maar is ook interessant omdat je de drukte voor bent. Een gids is ook inbegrepen, dus er is genoeg tijd om een expert te ondervragen over de opkomst van de Maya’s tussen 600 en 1200 na Christus.

7 – Excursie naar Xcaret, Xel-Ha, Xplor en Chichen Itza

Cancun Combo Tour Xcaret, Xel-Ha, Xplor and Chichen Itza

Deze creatieve combinatour geeft je de mogelijkheid om de excursie zelf samen te stellen en op maat te maken. Het pakket omvat toegang tot twee attracties, samen met een tweetalige gids voor de dag. De rest is aan jou.

Ga je voor de klassieke wandeling door Chichen Itza, onder de Gran Plaza door en langs de majestueuze Balspelbaan? Misschien geef je de voorkeur aan de adrenalinepompende ziplines en rafting in Xplor Park? Of wil je liever ontspannen in het glinsterende turquoise water van het Xel-Ha Park? Of misschien wil je liever op expeditie door ondergrondse rivieren in het befaamde Xcaret? De keuze is aan jou.

8 – Klank- en lichtspel in Chichen Itza + cenote Chukum

Chichen Itza Light and Sound Show with Cenote Chukum

Tijdens deze creatieve tour komt Chichen Itza echt tot leven. Overdag sluit je je aan bij de andere toeristen die de tempels bezoeken, waarna je je reis afsluit met een duik in de tropische cenotes. Daar houdt het echter niet bij op want na zonsondergang keer je terug naar de site, om de laserstralen te bewonderen die dansen over de rotsen van de piramide van Kukulcan, schaduwen werpen en uitbarsten in verschillende kleuren.

Tussen je twee bezoeken aan Chichen Itza door is er volop tijd voor ontspanning en verwennerij in het nabijgelegen Mayaland Resort. Dit is een luxe etablissement, waar je kunt genieten van een lunchbuffet en toegang hebt tot weelderige zwembaden.

9 – Exclusieve vroege toegang tot Chichen Itza & de ruïnes van Tulum

Exclusive Early Access to Chichen Itza & Early Access to Tulum Ruins

Er is geen haast bij het verkennen van het schiereiland Yucatan, daarom kun je met dit unieke aanbod twee geweldige tours verspreiden over twee volle dagen. Je moet al vroeg uit de veren want je vertrekt onmiddellijk naar de adembenemende ruïnes van Chichen Itza. Daar zul je de drukte voor zijn en word je begeleid door een getrainde archeologische gids. Je krijgt er de machtige hoofdtempel te zien en zult veel leren over de Mayabeschaving.

Je bent op tijd terug in het comfort van je hotel om ’s middags te gaan zonnebaden. Daarna trek je naar Tulum voor het tweede deel van het pakket. Je bezoekt tempels op kliftoppen en witte zandstranden aan de Caribische Zee.

10 – Chichen Itza, Coba en cenote Ik Kil: privétour vanuit Cancún

Chichen Itza, Coba and Ik-Kil Cenote Private Tour

Met verhalen over Maya-astrologie, mensenoffers en grote slangengoden wil je misschien zoveel mogelijk afleiding vermijden. Kies daarom voor deze privétour. Deze excursie is op maat gemaakt alleen voor jou en je reisgezelschap. Je wordt heel de tijd vergezeld door een deskundige gids die verschillende talen spreekt.

Er zijn ook tal van hoogtepunten, of je nu gaat zwemmen in het turquoise water van de cenote Ik Kil of de meer afgelegen oude ruïnes in het complex van Coba gaat verkennen.

11 – Combopakket naar Chichen Itza, Xcaret en Xel-Ha

Chichen Itza, Xcaret and Xel-Ha 3 Tours Combo Package

Reis meer dan 1200 jaar terug in de tijd met deze wervelende combinatietour langs de meest indrukwekkende precolumbiaanse vindplaatsen van Yucatan. De tour begint in Chichen Itza zelf. Daar onthult een toegewijde gids je de lang verborgen geheimen van de kolossale slangentempel en het intrigerende observatorium van El Caracol.

Daarna ga je naar het uitgestrekte complex van Xcaret. Dit is zowel een ecotoeristische hotspot als een Mayaans wonder, met ondergrondse rivieren en oude dansvoorstellingen.

Tot slot maakt Xel-Ha het plaatje compleet. Hier draait alles om een verfrissende duik in kristalheldere lagunes, zwemmen met tropische vissen en snorkelen door de oude Mayaanse gronden van Quintana Roo.

12 – 2-daagse tour naar Chichen Itza en Uxmal vanuit Cancún

Yucatan Overview Chichen Itza and Uxmal 2-Day Tour

Geschiedenis, geschiedenis en nog eens geschiedenis – dat is wat er je te wachten staat tijdens deze boeiende tour door het noordelijke schiereiland Yucatan. Deze tweedaagse trip biedt een goede inkijk in de Mayacultuur en voorziet avonturen op twee van de beste archeologische vindplaatsen van de regio. Chichen Itza is er natuurlijk één van.

In Chichen Itza ga je van tempel naar tempel en leer je de betekenis van alle gebouwen in het UNESCO-complex. Daarna trek je richting Uxmal, waar je ook de nacht zult doorbrengen. Je komt tijdens dag twee alles te weten over imposante structuren zoals de Piramide van de Tovenaar en het gebeeldhouwde Paleis van de Gouverneur.

13 – Combinatietour: Xcaret Basic en Chichen Itza + zwemmen en lunch

Combo Xcaret Basic and Chichen Itza plus swim at cenote and lunch

Wie dit combinatiepakket boekt, mag 48 uur vol avontuur en plezier voor het hele gezelschap verwachten. Je wordt beide dagen opgehaald bij je hotel in Cancun.

Eerst en vooral trek je richting de mysterieuze Mayastad Chichen Itza. Onderweg deelt de gids heel wat informatie met je waardoor je alles beter zult begrijpen, maar waarschijnlijk zul je nog steeds verbaasd zijn over de ongekende grootsheid van bouwwerken zoals de piramide van Kukulcan.

Dag twee staat in het teken van het verkennen van de groene jungles en de glinsterende lagunes aan de Caribische kust. Ze strekken zich uit in het pretpark Xcaret, waar roze flamingo’s wonen en Mexicaanse kunstnijverheidsmusea wachten op cultuurliefhebbers.

14 – Combinatietour: Isla Mujeres & Chichen Itza + zwemmen en lunch

Combo Catamaran to Isla Mujeres & Chichen Itza , with Cenote Swim and Lunch

Tijdens deze tour verken je de Mexicaanse Caraïben twee dagen lang. Deze streek is zo gevarieerd dat je op twee dagen tijd heel wat verschillende avonturen kunt beleven. Hoe klinkt een combinatie van tropische koraalriffen en mistige jungles vol oude tempels? Dat is precies wat deze tour te bieden heeft.

Je stapt aan boord van een catamaran en zet koers richting het prachtige Isla Mujeres, waar je je ogen kunt uitkijken en tropische vissen kunt spotten en oogverblindende witte stranden kunt verkennen. Je krijgt ook de kans om de verbazingwekkende ruïnes van Chichen Itza te bekijken. Ze staan al meer dan 1400 jaar in het hart van de jungle van Yucatan!

Tours naar Chichen Itza vanuit Merida

15 – Deluxetour naar Chichen Itza + lunch en cenote

Chichen Itza Deluxe with Buffet Lunch & Cenote from Merida

Als je in de bruisende hoofdstad van Yucatan verblijft, dan is deze tour misschien interessant voor jou. Deze excursie combineert namelijk een heerlijke Mexicaanse lunch, een verkoelende duik in een cenote omgeven door jungle en een bezoek aan het grootste wonder van de regio: Chichen Itza. Je wordt begeleid door een gecertificeerde gids en toegang tot de meeste attracties is inbegrepen (behalve Chichen Itza, hiervoor moet je aparte toegangstickets kopen).

De ochtend begint met uitzichten op de merkwaardige tempel van de jaguars en de grote piramide die in het hart van de beroemde UNESCO-site staan. Vervolgens ga je naar cenote Tsukan voor een duik in wilde ondergrondse rivieren. Om de dag te onderbreken, staat er een maaltijd in het luxe Hotel Mayaland op het programma.

16 – Vanuit Merida: Privétoegang tot Chichen Itza

From Merida Open The Gate To Chichen Itza

Versla de wachtrij zoals nooit tevoren door deze tour te boeken die je toegang geeft tot een privé-ingang van Chichen Itza. Dit betekent dat je niet in de rij bij de kassa hoeft te staan. In plaats daarvan kun je rechtstreeks naar de grote pleinen lopen om selfies te maken voor de piramide van Kukulcan en de heiligdommen van La Iglesia.

Deze tour staat echt in het teken van luxe, je wordt namelijk vervoerd in een Mercedes en kunt gratis gebruikmaken van een hospitality suite in een hotel.

17 – Elite privétour naar Chichen Itza

Chichen Itza Elite Private Tour

Wil je je graag eens als een echte VIP voelen? Kies dan voor deze privétour. Je wordt rechtstreeks naar de poorten van Chichen Itza gebracht per auto met airconditioning.

Daarna betreed je samen met je gekwalificeerde gids het verbazingwekkende complex. De gids deelt verhalen met je over mensenoffers, astrologische voortekenen, slangengoden en architectonische innovaties terwijl je de eeuwenoude Balspelbaan en de hoge platforms van de Gran Plaza verkent.

Je rondt de dag af met een lunch en een bezoek aan de prachtige cenote van Ik Kil.

18 – Bezoek aan Chichén Itzá met klank- en lichtspel vanuit Merida

Chichén Itzá With Light And Sound Show From Merida

De Piramide van Kukulkan is het pronkstuk van Chichen Itza. Het is altijd een opvallend wonder, maar de majestueuze gevels komen pas echt tot leven tijdens dit klank- en lichtspel dat ’s nachts wordt gehouden.

Na een rondleiding door de UNESCO Werelderfgoedsite rondom de hoofdtempel, mag je je opmaken voor een 25 minuten durend klank- en lichtspel waarbij visuele displays rechtstreeks op het monument worden geprojecteerd. Je leert de geheimen van de Mayaanse religie en traditie en krijgt een totaal andere kant van dit monument te zien dan de meeste toeristen.

Tours naar Chichen Itza vanuit Playa del Carmen

19 – Chichén Itzá + cenote Hubiku & Valladolid

Chichén Itzá with Hubiku Cenote & Valladolid from Playa del Carmen

Laat de drukke stranden van Playa del Carmen even voor wat ze zijn en dompel jezelf onder in de geschiedenis van Chichen Itza. De tour begint vanuit Playa del Carmen waar je wordt opgehaald bij je hotel. Na een bezoek aan de piramides, geniet je van een verfrissende duik in de cenote Hubiku en een uitgebreid lunchbuffet. In de middag ontdek je de koloniale stad Valladolid.

20 – VIP-privétour naar Chichen Itza vanuit Playa del Carmen

VIP Chichen Itza Private Tour from Playa del CarmenJe zult waarschijnlijk maar één keer in je leven naar Yucatan reizen. Geniet van een volledige ervaring door een privétour te maken. Tijdens deze tour bezoek je meerdere sites met een deskundige gids die je de hele dag vergezelt. Hij of zij zal je de pracht en praal van Chichen Itza laten zien en je meenemen in de geschiedenis van de Maya’s.

Bovendien omvat de tour een lunchbuffet, een duik in cenote San Lorenzo Oxman en een begeleid bezoek aan het historische centrum van Valladolid. Alle toegangskaarten en kosten zijn inbegrepen in de prijs.

21 – Excursie naar Chichen Itza, Ek’Balam + cenote Hubiku

Chichen Itza, Ek Balam and Cenote Hubiku Tour from Playa del Carmen

Chichen Itza is niet de enige Mayaanse site in Yucatan. Kies voor deze tour, die vertrekt vanuit Playa del Carmen, om zowel Chichen Itza als Ek’Balam te bezoeken. Een gids laat je kennismaken met de precolombiaanse geschiedenis. Bovendien omvat de tour toegang tot cenote Hubiku en krijg je de mogelijkheid om te zwemmen in dit ondergrondse meer.

Tours naar Chichen Itza vanuit Tulum

22 – Excursie naar Chichen Itza vanuit Tulum + cenote en lunch

Chichen Itza Day Trip from Tulum Including Cenote and Lunch

Als Tulum de uitvalsbasis is voor je vakantie, ben je waarschijnlijk geïnteresseerd in een Chichen Itza-tour vanuit Tulum. Begin je uitstapje met een bezoek aan de cenote Suytun, waar je kunt zwemmen in de heilige poel. Geniet van de lunch en ga vervolgens verder naar Chichen Itza. Je gids zal ervoor zorgen dat je zoveel mogelijk van de archeologische site kunt genieten. Voordat je terugkeert naar Tulum, stop je even in de koloniale stad Valladolid voor een korte rondleiding door het centrum.

Jolien Follens werkt als Dutch Content Localization Manager bij TourScanner. Ze is al van jongs af aan gepassioneerd door schrijven en koos daarom voor een master in de Journalistiek na het afronden van haar master in de Taal- en Letterkunde. Na haar studies ging ze aan de slag als vertaler en content editor om uiteindelijk bij TourScanner haar liefde voor schrijven te combineren met haar andere grote passie: reizen. Ze woonde al in België, Malta en Italië en reisde een jaar lang de wereld rond. Ondertussen staan er 33 landen op de teller en blijft haar verlanglijstje ellenlang. Staan nog op het programma: Canada, Japan, de Balkan, Zuid-Afrika, Colombia, Sri Lanka, Costa Rica, en nog veel meer!