Tickets voor Palazzo Vecchio

Ben je benieuwd naar de beste manier om skip-the-line tickets voor Palazzo Vecchio reserveren en zo de lange rijen te vermijden? Op deze pagina vind je een uitgebreide gids voor het verkrijgen van tickets voor Palazzo Vecchio.

Deze bekende bezienswaardigheid heeft heel wat te bieden. Bezoek dit prachtig gotische paleis dat dienst doet als stadhuis en museum, waar je een intrigerend inzicht krijgt in de werking van het Florentijnse burgerleven en veel van de mooiste fresco’s en beeldhouwwerken van Florence kunt bewonderen. Verken de prachtige appartementen van de heersende elite van Florence en beklim de klokkentoren voor een adembenemend uitzicht over de stad.

Klik op de volgende link om nu meteen tickets voor Palazzo Vecchio te boeken.

Hoeveel kosten tickets voor Palazzo Vecchio?

Hieronder vind je de prijzen, inclusief de online boekingskosten.

Je kunt een combinatieticket kopen voor € 20,50, waarmee je toegang krijgt tot alle belangrijke bezienswaardigheden van het Palazzo Vecchio, inclusief:

  • Het hoofdmuseum
  • De archeologische sites
  • De toren
  • De kantelen

Je hebt ook de mogelijkheid om kaartjes te kopen voor individuele sites, of voor een selectie daarvan, tegen de volgende tarieven:

  • Het Museum, de toren en de kantelen voor € 18,50
  • Het museum en de archeologische site voor € 17
  • Alleen het museum voor € 13,50
  • De toren en kantelen voor € 13,50
  • De archeologische site voor € 5

Wie komt in aanmerking voor korting?

Kortingen zijn beschikbaar voor bezoekers van 18-25 jaar en universiteitsstudenten voor alle sites. Tickets met korting zijn als volgt geprijsd:

  • Het museum, de archeologische site, de toren en de kantelen: € 18,50
  • Het museum, de toren en de kantelen: € 16
  • Het museum en de archeologische site: € 14,50
  • Alleen het museum: € 11
  • De toren en de kantelen: € 11

Gratis toegang wordt verleend aan bezoekers onder de 18 jaar, bezoekers met een handicap en hun begeleiders, studentengroepen en onderwijzend personeel met een geldig bewijs van status, evenals aan gidsen en tolken. Let op: voor kinderen jonger dan 6 jaar is de toegang is beperkt tot de toren en kantelen, en voor kinderen jonger dan 8 jaar tot de archeologische site.

Hoe boek je vooraf tickets voor Palazzo Vecchio? Hoe sla je de rij over?

Tickets voor een bezoek aan Palazzo Vecchio zijn vooraf online beschikbaar. Het is aan te raden om van tevoren te reserveren om de rij over te slaan en wachttijden te vermijden. Je kunt de tickets kopen op de officiële website, maar ook op verschillende andere websites, zoals Tiqets, Musement en Getyourguide, die vaak geweldige aanbiedingen hebben voor skip-the-line tickets, combitickets en rondleidingen. Om de beste deals te vinden, is het slim om vooraf prijzen te vergelijken op TourScanner.

Bestaan er combitickets voor het Palazzo Vecchio en andere attracties?

Een combinatieticket is een geweldige manier om Palazzo Vecchio en andere attracties in de omgeving te verkennen, en het biedt vaak de voordeligste ervaring. Waarom probeer je niet een van de volgende geweldige opties uit:

  • Palazzo Vecchio tickets + Uffizi: Met dit fantastische combinatieticket, inclusief skip-the-line toegang tot beide locaties, kun je de fascinerende kunstcollectie van het meest gerenommeerde kunstmuseum van Italië bewonderen zonder te hoeven wachten, en geniet je ook van een kijkje in het prachtige voormalige huis van de Medici-familie.
  • Palazzo Vecchio tickets + Palazzo Pitti: Een privérondleiding langs twee van de bijzonderste plekken van Florence is de beste manier om je bezoek vooruit te plannen. Met gegarandeerde skip-the-line toegang hoef je niet te wachten, en een professionele gids leidt je rond door het prachtige Palazzo Vecchio voordat je de rivier oversteekt om de geweldige kunstcollectie en tuinen van het Palazzo Pitti te bekijken.

Zijn rondleidingen door het Palazzo Vecchio de moeite waard?

Palazzo Vecchio guided tours

Een rondleiding door het Palazzo Vecchio kan een geweldige manier zijn om je reis te plannen en ervoor te zorgen dat je een fascinerende ervaring hebt. Er zijn verschillende voordelen aan het volgen van een rondleiding:

Je vermijdt de rijen: met een skip-the-line ticket voor Palazzo Vecchio kun je meteen naar binnen en hoef je niet een uur of langer buiten in de rij te wachten.

Je zorgt ervoor dat je niets belangrijks mist: Met je eigen gids word je naar de meest fascinerende en interessante delen van het Palazzo Vecchio geleid, zodat je je geen zorgen hoeft te maken dat je verdwaalt of iets speciaals mist.

Je leert alles over de geschiedenis: Als voormalig koninklijk paleis is het Palazzo Vecchio gevuld met vele fascinerende historische schatten, en met een gids heb je een specialist die je alles kan vertellen over de verborgen verhalen achter deze schatten. Het is een geweldige manier om meer te leren over de Italiaanse geschiedenis en jezelf onder te dompelen in deze ongelooflijke ervaring.

Hier zijn enkele geweldige rondleidingen om het meeste uit je ervaring in het Palazzo Vecchio te halen:

  • Rondleidingen met audiogids: Deze zijn handig als je meer wilt leren, maar het liever in je eigen tempo doet, omdat je kunt pauzeren of delen overslaan als je verder wilt.
  • Ochtendrondleidingen: Vermijd de drukte later op de dag en geniet van een ontspannen rondleiding met een kleine, vriendelijke groep.
  • Privérondleidingen: Dompel jezelf onder in de fascinerende geschiedenis en cultuur van het Palazzo Vecchio, weg van de drukke mensenmassa’s, terwijl je gids je kleine privégroep rondleidt door dit fascinerende museum.

Kun je het Palazzo Vecchio gratis bezoeken?

Palazzo Vecchio biedt gratis toegang op geselecteerde dagen gedurende het hele jaar. Op deze data kun je echter geen tickets van tevoren reserveren en zijn deze alleen verkrijgbaar bij de hoofdkassa. De data kunnen variëren afhankelijk van de kalender. Gratis toegang is mogelijk op de volgende data:

  • De eerste zondag van elke maand tussen oktober en maart
  • 18 februari – Herdenking van de verjaardag van Anna Maria Luisa de’Medici
  • 8 maart – Internationale Vrouwendag – gratis toegang voor vrouwen
  • Weekend halverwege mei – Notte Blu – ’s avonds gratis toegang

Wat krijg je te zien?

Palazzo Vecchio what to see

Het Palazzo Vecchio is een van de indrukwekkendste en imposantste bezienswaardigheden in de stad Florence. Het dateert uit de 13e eeuw, toen het diende als een belangrijk fort en later als de residentie van hertog Cosimo I de’ Medici, en het fungeert vandaag de dag nog steeds als het stadhuis.

Het gebouw weerspiegelt zijn renaissancegeschiedenis met zijn elegante en weelderige interieur, versierd met rijke schilderijen en prachtige muurschilderingen door het hele gebouw. Binnenin vind je ook een aantal beroemde standbeelden, waaronder Michelangelo’s ‘De genie van de overwinning’. Hoewel je een replica van zijn iconische beeld ‘David’ kunt zien, is het origineel verwijderd om het te beschermen tegen schade door de buitenomgeving.

Om een idee te krijgen van het leven van de Florentijnen tijdens de renaissance, kun je de hertogelijke appartementen boven verkennen, die gevuld zijn met kunstwerken en de privékapel van de hertogin. En voor een prachtig uitzicht over de stad is het de moeite waard om de trappen naar de top van de 95 meter hoge klokkentoren te beklimmen – let onderweg op verborgen verrassingen zoals traditionele windwijzers en verborgen gevangenissen!

Zijn tickets voor Palazzo Vecchio inbegrepen bij een stadspas?

Je kunt toegang krijgen tot Palazzo Vecchio met een Firenze Card of Firenze+ Card. Deze passen bieden voorrang bij de toegang tot veel van de belangrijkste musea en bestemmingen in de stad, waardoor je de rij kunt overslaan en tijd kunt besparen. Het is mogelijk om een digitale versie van de kaart te krijgen via de Firenze Card app, die je voor je bezoek kunt kopen en bij je eerste attractie kunt activeren.

Wat is de beste tijd om het Palazzo Vecchio te bezoeken? Hoe kun je de drukte vermijden?

Het is raadzaam om ’s ochtends vroeg of laat in de middag een bezoek te brengen aan het Palazzo Vecchio om de drukte te vermijden. Als het mogelijk is, is een bezoek bij zonsondergang de moeite waard voor een prachtig uitzicht over Florence. Om lange wachtrijen te vermijden, kun je een skip-the-line ticket boeken. Vergelijk de opties op TourScanner om de deal te vinden die het beste bij jou past.

Wat zijn de openingstijden van Palazzo Vecchio?

Palazzo Vecchio is het hele jaar door geopend van 9.00 tot 19.00 uur. Enkel op donderdag sluit het vroeger, namelijk al om 14.00 uur. De toren gaat elke dag (behalve op donderdag) 2 uur voor de sluitingstijd van het museum dicht.

De kassa sluit ook een uur voor sluitingstijd. Het museum is elke dag van het jaar geopend.

Reistips

Palazzo Vecchio travel tips

  • Als voormalig huis van de Medici-familie herbergt het Palazzo Vecchio een overvloed aan schatten om te verkennen, dus het is raadzaam om minstens een uur uit te trekken, of meer indien mogelijk, om alles rustig te kunnen bekijken. Vergeet niet de vele verschillende kamers en zalen binnenin te verkennen, die een uitgebreide collectie artefacten van de Medici-familie en andere edelen bevatten.
  • Een bezoek aan de klokkentoren is de moeite waard, maar wees ervan bewust dat deze niet toegankelijk is voor bezoekers met een handicap. Met een hoogte van meer dan 82 meter en drie verschillende niveaus, moet je in totaal 414 treden beklimmen om de top te bereiken. Onderweg zijn er voldoende rustpunten, zodat je op je eigen tempo kunt gaan en vervolgens kunt genieten van het adembenemende panoramische uitzicht vanaf de top.
  • De Romeinse opgravingen zijn ook zeker een bezoek waard, maar als je met kinderen reist, moet je er rekening mee houden dat kinderen jonger dan 8 jaar om veiligheidsredenen niet worden toegelaten.
Jolien Follens werkt als Dutch Content Localization Manager bij TourScanner. Ze is al van jongs af aan gepassioneerd door schrijven en koos daarom voor een master in de Journalistiek na het afronden van haar master in de Taal- en Letterkunde. Na haar studies ging ze aan de slag als vertaler en content editor om uiteindelijk bij TourScanner haar liefde voor schrijven te combineren met haar andere grote passie: reizen. Ze woonde al in België, Malta en Italië en reisde een jaar lang de wereld rond. Ondertussen staan er 33 landen op de teller en blijft haar verlanglijstje ellenlang. Staan nog op het programma: Canada, Japan, de Balkan, Zuid-Afrika, Colombia, Sri Lanka, Costa Rica, en nog veel meer!