Tickets voor het Palacio da Pena

Op zoek naar tickets voor het Palacio da Pena? Geen reis naar Lissabon is compleet zonder een bezoek aan het wondermooie Paleis van Pena. Dit paleis, gelegen hoog in de prachtige heuvels van Sintra, is een van de meest bezochte monumenten in Portugal. Ontdek alles over de prijs van tickets voor het Palacio da Pena, combitickets, rondleidingen met gids, reistips en meer.

Zowel het paleis als het park eromheen werden gebouwd in de 19e eeuw. Dit betoverend en magisch bouwwerk biedt niet alleen ongelooflijke uitzichten over de regio, maar is ook een serene en charmante plek voor een dagje uit.

Geen zin om verder te lezen? Klik dan op de volgende link als je nu meteen Palacio da Pena tickets wilt boeken.

Op deze pagina vind je een complete gids voor het verkrijgen van tickets voor het Palacio da Pena in Sintra, inclusief:

Hoeveel kosten tickets voor het Palacio da Pena?

Pena Palace tickets price

Er bestaan twee opties voor wie op zoek is naar tickets voor het Palacio da Pena. Je kunt ofwel een “Paleis en Park”-ticket kopen, dat toegang geeft tot het park, het terrein, de buitenterrassen van het paleis en de statenzalen binnenin, of een ticket waarmee je enkel toegang krijgt tot het “Park”. Hieronder vind je de ticketprijzen.

  • Tickets voor het Palacio da Pena + park:

Ticket voor volwassenen (18 – 64 jaar) – € 14

Ticket voor kinderen (6 – 17 jaar) en senioren (ouder dan 65 jaar) – € 12,50

Familieticket (2 volwassenen + 2 kinderen) – € 49

  • Tickets voor enkel het park:

Ticket voor volwassenen (18 – 64 jaar) – € 7,50

Ticket voor kinderen (6 – 17 jaar) en senioren (ouder dan 65 jaar) – € 6,50

Familieticket (2 volwassenen + 2 kinderen) – € 26

Hoe boek je online tickets voor het Palacio da Pena en hoe sla je de rij over?

Pena Palace skip the line tickets

Het Paleis van Pena is niet alleen een van de mooiste toeristische plekken in Portugal, maar ook een van de drukst bezochte. Er staan namelijk vaak lange wachtrijen bij de ingang. Daarom raden we je sterk aan om je tickets online vooraf te boeken, zodat je je kostbare vakantietijd niet verspilt.

Je kunt je tickets voor het Palacio da Pena boeken op de officiële website of via een online reisbureau zoals Tiqets of Getyourguide. Gebruik de zoekfunctie van TourScanner om de verschillende online deals te vergelijken, zodat je geld en tijd kunt besparen.

Kun je je tickets voor het Palacio da Pena combineren met andere attracties?

Sintra combined tickets

Met zijn glooiende bergen, prachtige bossen, exotische tuinen en adembenemende paleizen is Sintra een must-do dagtocht vanuit Lissabon. Hieronder vind je een lijst van andere plekken om te bezoeken in Sintra, met links waar je tickets kunt vinden:

Een combiticket kan een van de beste manieren zijn om het meeste uit je verblijf in Sintra te halen en ervoor te zorgen dat je alle belangrijke attracties in de omgeving kunt zien.

Als je vanuit Lissabon reist, kun je ook overwegen om het kuststadje Cascais en Cabo de Roca te bezoeken.

Er zijn online veel combitickets en georganiseerde dagtochten beschikbaar. Zorg ervoor dat je alle aanbiedingen vergelijkt, zodat je de deal kunt kiezen die het beste bij je behoeften en wensen past.

Worden er begeleide excursies aangeboden en zijn ze de moeite waard?

Zeker weten! Een tour met gids heeft tal van voordelen, waaronder:

Optimaal gebruik van je tijd: Als je weinig tijd hebt, kan het soms stressvol zijn om alles in te passen. Maar door een begeleide excursie te boeken, verspil je geen tijd onderweg vanuit Lissabon of tussen de attracties in Sintra. In plaats daarvan maximaliseer je je tijd en haal je er de meeste waarde uit met een rondleiding. Laat je ophalen bij je hotel in Lissabon en geniet van de dag onder leiding van een gids.

Vermijd de wachtrijen: Met een tour met gids sla je de wachtrij over en kun je meteen naar binnen gaan met je vooraf geboekte tickets voor het Palacio da Pena. Als je van tevoren een rondleiding boekt, hoef je je geen zorgen te maken over hoe laat je uiteindelijk naar binnen kunt of hoeveel tijd je daar kunt doorbrengen, want je kunt meteen naar binnen en op verkenning gaan.

Meer leren: Sintra is een prachtig, natuurlijk landschap en het is zeker de moeite waard om de vele bezienswaardigheden te zien. Een begeleide excursie is een van de beste manieren om deze toeristische trekpleister te bezoeken, omdat je gids je vaak rond de regio zal leiden om je de hoogtepunten te laten zien, zodat je een onvergetelijke en mooie ervaring kunt beleven.

Bepaal wat je wilt zien: Er zijn niet alleen veel toeristische attracties te bezoeken in Sintra, maar ook in de buurt, zoals Cascais of Cabo da Roca. Kies de plekken die je echt niet wilt missen en je gids zal een route opstellen die daarbij past.

Er zijn veel reiswebsites die online excursies verkopen. We raden je aan om even de tijd te nemen om alle aanbiedingen te vergelijken, zodat je de aanbieding kunt boeken die aan je wensen voldoet.

Kun je het Paleis van Pena gratis bezoeken?

Af en toe zijn er evenementen waarbij toegang tot het Paleis van Pena en de parken gratis is. Op 4 juli is het paleis het decor voor een speciaal nachtelijk evenement, waarbij het terrein ’s nachts wordt geopend van 20.00 uur tot middernacht, en de toegang gratis wordt aangeboden wanneer bezoekers een voedseldonatie doen.

Het is altijd de moeite waard om voor je bezoek op de officiële website te kijken om te zien of er speciale evenementen of aanbiedingen zijn.

Wat krijg je te zien?

Pena Palace what to see

Het Paleis van Pena in Sintra is een van de bekendste toeristische attracties van Portugal, met een prachtig historisch paleis gelegen boven op de steile heuvels rondom de stad Sintra. De bezienswaardigheid bestaat uit het paleis zelf en het park eromheen, en beide zijn zeker een bezoek waard.

De locatie van het Palacio nacional da Pena dateert uit de 15e eeuw, toen er een heiligdom werd gebouwd naast een middeleeuwse kapel die er al stond. Hoewel de oorspronkelijke constructie in de daaropvolgende eeuwen in verval raakte, werd deze gerestaureerd tot een prachtig romantisch gebouw door Koning Ferdinand II, die de ruïnes van het klooster veranderde in een kleurrijk en fantastisch paleis dat diende als zomerverblijf voor de Portugese koninklijke familie. Geïnspireerd door architectuur uit vele invloeden, waaronder Moorse en middeleeuwse stijlen, is het resultaat prachtig en uniek. Met een opvallende buitenkant van rood en geel steekt het paleis duidelijk af tegen het weelderige groen eromheen.

Bij een bezoek aan het Paleis van Pena moet je de tijd nemen om zowel het buitenterrein en de terrassen als de binnenvertrekken te verkennen, indien mogelijk. Buiten ontdek je allerlei hoogtepunten, waaronder een zonnewijzerkanon dat elke dag om 12.00 uur werd gebruikt om het middaguur aan te geven, en een prachtige klokkentoren. Terwijl je over de terrassen loopt, krijg je ook de kans om de vele verschillende architecturale invloeden van dichtbij te zien, waaronder de dramatische gewelven en bogen, poorten en een traditionele ophaalbrug.

Binnen in het paleis kun je ondertussen een glimp opvangen van het verleden, met een rondleiding door de koninklijke eetzalen, keukens en kapel, evenals de weelderig ingerichte privévertrekken van de koning. Binnen kom je allerlei fascinerende artefacten en voorwerpen tegen die iets onthullen over het leven van de koninklijke familie en hun vele bedienden.

Het is ook de moeite waard om even te ontspannen in het omliggende park buiten het paleis. Het prachtige park beslaat meer dan 200 hectare en is gevuld met een diverse en exotische variëteit aan planten, omdat de koning bomen en planten van over de hele wereld liet planten. Deze omvatten Noord-Amerikaanse sequoia, Chinese ginkgo, varens uit Australazië en nog veel meer. Neem de tijd om de schaduw en heerlijke sfeer op te snuiven terwijl je al wandelend dit labyrint van paden verkent. En natuurlijk bieden de heuvels, die meer dan 450 meter boven de grond uittorenen, fantastische uitzichten over het gebied.

Wat is de beste tijd om het Paleis van Pena te bezoeken en hoe kun je de drukte vermijden?

Pena Palace best time to visit

Het Palacio da Pena is extreem druk tijdens de zomer, van april tot september. Het is het drukst van 10.30 uur tot 15.00 uur, wanneer touringcars vaak arriveren. Het is aan te raden om de binnenkant van het paleis te vermijden tijdens drukke periodes, omdat het binnenin erg druk kan worden.

Om de menigte te vermijden, raden we je aan om je bezoek ’s morgens vroeg of later op de dag te plannen.

Wat zijn de openingstijden van het Paleis van Pena?

Het Palacio da Pena is het hele jaar door geopend van 9.30 tot 18.30 uur ’s avonds. Je kunt nog tickets kopen tot 17.30 uur en het paleis ten laatste om 18.00 uur betreden.

Wil je enkel het park bezoeken, dan kan dit van 9.00 tot 19.00 uur ’s avonds. De laatste toegang is om 18.00 uur.

Reistips

Travel tips

  • Als je tijdens je reis naar Sintra meerdere bezienswaardigheden wilt bezoeken, raden we je aan om je dag te beginnen met een bezoek aan het Palacio da Pena en later op de dag naar de andere locaties te trekken. Op die manier vermijd je de drukte.
  • Het Paleis van Pena in Sintra bevindt zich boven op een zeer steile heuvel en het kan ongeveer 50 minuten tot een uur duren om van het hoofdstation in Sintra naar boven te lopen. Als je liever de zware wandeling vermijdt, kun je bus 434 nemen vanaf het station vlakbij het paleisterrein.
  • Er zijn niet veel eet- of drinkgelegenheden in of rond het paleis en het park. We raden je daarom aan om te eten en te drinken in het centrum van de stad Sintra.
  • Draag comfortabele schoenen en vergeet vooral tijdens de zomer geen hoed en zonnebrandcrème mee te nemen.
Jolien Follens werkt als Dutch Content Localization Manager bij TourScanner. Ze is al van jongs af aan gepassioneerd door schrijven en koos daarom voor een master in de Journalistiek na het afronden van haar master in de Taal- en Letterkunde. Na haar studies ging ze aan de slag als vertaler en content editor om uiteindelijk bij TourScanner haar liefde voor schrijven te combineren met haar andere grote passie: reizen. Ze woonde al in België, Malta en Italië en reisde een jaar lang de wereld rond. Ondertussen staan er 33 landen op de teller en blijft haar verlanglijstje ellenlang. Staan nog op het programma: Canada, Japan, de Balkan, Zuid-Afrika, Colombia, Sri Lanka, Costa Rica, en nog veel meer!