Slot Neuschwanstein tickets

Ben je op zoek naar de beste manier om tickets voor Neuschwanstein te bemachtigen? Kom alles te weten over hoeveel toegangstickets kosten en wie in aanmerking komt voor korting. We vertellen je ook hoe je last-minute tickets kunt boeken, of er speciale combinatietickets zijn waarbij je andere attracties in de buurt kunt bezoeken en welke excursies naar Neuschwanstein er worden aangeboden vanuit München.

Kortom, op deze pagina vind je een complete gids voor Neuschwanstein tickets.

Heb je geen zin om dit artikel helemaal te lezen? Wil je nu meteen al tickets voor Neuschwanstein boeken? Klik dan op de knop hieronder:

Hoeveel kosten tickets voor Neuschwanstein?

Standaardtickets voor Slot Neuschwanstein

  • Normale prijs: 17,50
  • Verlaagde prijs: 16,50
  • Kinderen van 18 jaar en jonger: € 2,50

Combitickets met bezoek aan andere kastelen in de buurt

Sinds 16 oktober 2022 worden er geen combitickets met een bezoek aan andere kastelen in de buurt meer aangeboden. Als je bijvoorbeeld op één dag zowel Hohenschwangau als Neuschwanstein wilt bezoeken, dan moet je aparte toegangstickets kopen.

Dit zijn de prijzen voor de andere bezienswaardigheden in de buurt:

  • Slot Hohenschwangau:
    • Normale prijs: € 23,50
    • Verlaagde prijs: € 20,50
    • Kinderen (7 tot 17 jaar): € 13,50
    • Kinderen (0 tot 6 jaar): € 2,50
  • Museum van de Beierse Koningen:
    • Normale prijs: € 16,50
    • Verlaagde prijs: € 15,50
    • Kinderen van 18 jaar en jonger: € 2,50

Let op: de enige manier om de kastelen te zien is via rondleidingen die in het Duits en Engels worden gegeven door het personeel van het kasteel.

Als je geen van beide talen spreekt, zijn er in Slot Neuschwanstein ook audiotours beschikbaar in het Nederlands, Frans, Spaans, Italiaans, Portugees, Hongaars, Grieks, Pools, Tsjechisch, Sloveens, Russisch, Chinees (Mandarijn), Japans, Koreaans, Thais, Hebreeuws en Arabisch.

Alle rondleidingen duren ongeveer 30 minuten.

Wie komt in aanmerking voor kortingen?

Verschillende personen kunnen genieten van verlaagde tarieven in het Kasteel van Neuschwanstein. Zo krijgen volgende bezoekers korting:

  • Reisgezelschappen met een minimum van 15 tickethouders (de tickets moeten allemaal op hetzelfde moment en op dezelfde factuur gekocht worden door de tourgids)
  • Groepen op bedrijfsuitjes (toestemming van het bedrijf of kantoor vereist. De kaartjes moeten allemaal tegelijk worden gekocht en op de factuur van de reisbegeleider staan)
  • Leden van het Verband Deutscher Kunsthistoriker e.V.
    (Vereniging van Duitse kunsthistorici)
  • Leden van het (Duitse) Berufsverband Bildender Künstler
    (Beroepsvereniging van beeldende kunstenaars)
  • Leden van het (Duitse) Schutzverband Bildender Künstler
    (Vereniging voor de bescherming van de rechten van beeldend kunstenaars)
  • Studenten en cursisten van het “Goethe Institut” (verificatie of internationale studentenkaart vereist)
  • Personen die een vrijwillig sociaal of ecologisch jaar volbrengen (controle vereist)
  • Personen die hun nationale of gemeenschapsdienst volbrengen (controle vereist)
  • Mensen met een handicap (controle vereist); hun begeleiders worden gratis toegelaten als de noodzaak hiervan bij de controle is aangegeven
  • Groepen met minder dan 15 deelnemers als ze geheel of gedeeltelijk worden betaald door liefdadigheidsorganisaties, of om andere uitzonderlijke redenen
  • Senioren ouder dan 65 (ID-kaart)

Hoe boek je vooraf tickets voor Neuschwanstein?

book Neuschwanstein Castle tickets in advance

Ter plaatse:

De enige plek om Neuschwanstein tickets te kopen is bij het Ticketcenter Hohenschwangau dat zich in het dorp Hohenschwangau onder het kasteel bevindt.

Online:

Wij raden je echter aan om je tickets van tevoren te reserveren via de website van het Kasteel Neuschwanstein. Zorg ervoor dat je dit minstens 72 uur van tevoren doet.

Let op: je reserveert op die manier slechts je tickets. Je moet ze daarna nog ophalen en betalen.

Als je tickets voor Neuschwanstein voor een specifieke datum of tijd wilt reserveren, dan kan dit tegen een extra vooruitbetaling uiterlijk twee dagen voor het gewenste kasteelbezoek (15.00 uur plaatselijke tijd). Tickets kunnen tot 2 uur voor aanvang van de rondleiding worden gewijzigd of geannuleerd.

Er zijn ook reiswebsites zoals Viator of Getyourguide die tickets voor Neuschwanstein verkopen. Bekijk alle beschikbare aanbiedingen en zorg ervoor dat je de prijzen vergelijkt voordat je boekt.

Worden er excursies naar Kasteel Neuschwanstein aangeboden vanuit München of Frankfurt?

Er zijn ook verschillende dagtochten naar het kasteel mogelijk vanuit steden als München, Frankfurt of Füssen.

Je kunt deze boeken via online reiswebsites. Omdat de prijzen variëren en er regelmatig kortingen worden aangeboden, is het aan te raden om op TourScanner te zoeken en de aanbiedingen te vergelijken om de beste deal te vinden.

Klik op de volgende links om je onderzoek te starten:

Kun je Slot Neuschwanstein gratis bezoeken?

Om het kasteel vanbinnen te bekijken is een betaalde rondleiding vereist. Het terrein en de buitenkant kun je echter gratis bezichtigen.

Wat is inbegrepen in het ticket voor het kasteel Neuschwanstein? Wat krijg je te zien?

what to see at Neuschwanstein Castle

Slot Neuschwanstein is een van de populairste kastelen in heel Europa.

Koning Ludwig II bouwde het kasteel als een soort toevluchtsoord. Zijn plan was om zich uit de publieke belangstelling terug te trekken. Hij stierf echter voordat het kasteel klaar was. Niet lang daarna werd het opengesteld voor het publiek.

De rondleiding begint met deze kamers:

Lagere hal: De marmeren portalen van de lagere hal leiden je naar de troonzaal.

De troonzaal: Deze kamer is een kruising tussen een kerk en een troonzaal. Aan het plafond hangt een kroonluchter van 4 meter hoog die de derde en vierde verdieping en het hele westelijke deel van het hoofdgebouw in beslag neemt.

De eetkamer: Dit is een voorkamer met eikenhouten panelen die naar de appartementen van de koning leidde. Dankzij het belsysteem konden de bedienden in deze kamer vanuit elke andere kamer worden opgeroepen.

De slaapkamer: In deze weelderige kamer staat een staatsbed in neogotische stijl, bekleed met blauwe zijde en geborduurd met het Beierse wapen, leeuwen, zwanen, kronen en lelies.

Andere kamers die een bezoek waard zijn:

  • Oratorium
  • Kleedkamer
  • Salon
  • Grot en serre
  • Studeerkamer
  • Voorkamer
  • Doorgang
  • Bovenste zaal
  • Zangerzaal

Wat zijn de openingstijden van Slot Neuschwanstein?

De openingstijden variëren per seizoen. Zo worden er tijdens de zomer (01/04/2023 tot 15/10/2023) dagelijks rondleidingen gehouden van 9.00 tot 18.00 uur.

Tijdens de winter (16/10/2023 tot 31/03/2024) kun je elke dag van 10.00 tot 16.00 uur een rondleiding volgen.

Het kasteel is gesloten op 24 december, 25 december, 31 december en 1 januari.

Vermijd de drukte – Wat is de beste tijd om Neuschwanstein te bezoeken?

Neuschwanstein Castle best time to visit

Elk jaar trekt deze attractie bijna 1,5 miljoen toeristen en de zomer is uiteraard de drukste tijd van het jaar, wanneer ongeveer 6000 mensen het Kasteel van Neuschwanstein bezoeken.

Hoewel de rondleidingen snel en efficiënt verlopen, zijn dat natuurlijk nog altijd veel mensen.

Als je van plan bent om in de zomer een bezoek te brengen, is het sterk aan te raden om je Neuschwanstein tickets van tevoren te reserveren. Vergeet echter niet dat je ze moet ophalen op de ochtend van je rondleiding.

Doordeweeks is het er meestal minder druk dan in het weekend.

Reistips

Neuschwanstein Castle travel tips

  • Rondleidingen beginnen op het aangegeven tijdstip. Zorg ervoor dat je op tijd bij het kasteel bent en plan extra tijd in voor eventuele veiligheidscontroles bij de ingang.
  • Houd er ook rekening mee dat je geen rugzakken, kinderwagens, kinderzitjes of andere grote voorwerpen mee mag nemen in het kasteel. Je moet ze in de bus of de auto achterlaten.
  • Hoe eerder je je tickets voor Neuschwanstein boekt, hoe beter. Het kasteel is vaak volgeboekt, vooral in het hoogseizoen.
Jolien Follens werkt als Dutch Content Localization Manager bij TourScanner. Ze is al van jongs af aan gepassioneerd door schrijven en koos daarom voor een master in de Journalistiek na het afronden van haar master in de Taal- en Letterkunde. Na haar studies ging ze aan de slag als vertaler en content editor om uiteindelijk bij TourScanner haar liefde voor schrijven te combineren met haar andere grote passie: reizen. Ze woonde al in België, Malta en Italië en reisde een jaar lang de wereld rond. Ondertussen staan er 33 landen op de teller en blijft haar verlanglijstje ellenlang. Staan nog op het programma: Canada, Japan, de Balkan, Zuid-Afrika, Colombia, Sri Lanka, Costa Rica, en nog veel meer!