Real Alcazar tickets

Op zoek naar tickets voor de Real Alcazar van Sevilla? In deze ultieme gids ontdek je alles wat je moet weten over de Real Alcazar, het Koninklijk Paleis van Sevilla. Wij vertellen je alles over de ticketprijzen, kortingen, hoe je de rij kunt overslaan, rondleidingen en nog veel meer.

Een bezoek aan de Real Alcazar is echt onvergetelijk. Als het oudste koninklijke paleis dat nog steeds in gebruik is in Europa, legt het prachtige bouwwerk de fascinerende geschiedenis van de stad vast. Verken de complexe wirwar van culturen en beschavingen die hun stempel op het paleis hebben gedrukt, bekijk de iconische interieurs die door Hollywood zijn vereeuwigd en laat je betoveren door de weelderige architectuur en de rustige tuinen.

Wil je nu meteen al Real Alcazar tickets boeken? Ga dan onmiddellijk je gang. Wil je echter graag eerst verder lezen? In dit artikel vind je een complete gids voor Real Alcazar tickets in Sevilla, waaronder:

Hoeveel kosten Real Alcazar tickets? Wie komt in aanmerking voor korting?

Er zijn drie soorten tickets voor de Real Alcazar. Hieronder vind je de ticketprijzen en details voor elke optie.

1- Algemeen toegangsticket voor de Real Alcazar

Dit is de prijs van het algemeen toegangsticket voor de Real Alcazar.

De algemene toegangsprijs is € 13,5.

– De verlaagde ticketprijs bedraagt € 6 voor gepensioneerden (65+ jaar), studenten tussen de 14 en 30 jaar en houders van de European Youth Card. Een geldig identiteitsbewijs is vereist.

– Gratis toegang voor mensen met een handicap, kinderen jonger dan 14 jaar, inwoners van Sevilla, bezoekers geboren in Sevilla en werklozen. Een geldig identiteitsbewijs is vereist.

Toegangskaartje + audiogids

Wil je een zelfgeleide rondleiding met audiogids, dan kan dit vanaf € 12 per persoon bovenop de toegangstickets.

2 – Real Alcazar tickets + Cuarto Real Alto

Deze optie omvat een bezoek aan het Koninklijk Paleis van Sevilla plus toegang tot de bovenste Koninklijke appartementen.

Algemene toegangsprijs is € 19.

– De verlaagde toegangsprijs is € 11,50 voor gepensioneerden (65+ jaar) en studenten tussen de 14 en 30 jaar.

– Er is ook nog een gereduceerde ticketprijs van € 5,50 voor mensen met een handicap, kinderen jonger dan 14 jaar, inwoners van Sevilla, bezoekers geboren in Sevilla, en werklozen.

Algemene rondleiding + Audiogids

Voor een meerprijs van € 12 voeg je een audiogids aan je ticket toe.

3 – Gedramatiseerd nachtelijk bezoek (alleen in het Spaans)

Doe mee aan een unieke theatrale nachtrondleiding door de Real Alcázar van Sevilla. De groepen zijn klein en deze rondleiding is enkel bestemd voor mensen ouder dan 8 jaar.

– Algemene ticketprijs is  € 15.

Telefonische en online ticketaankopen zijn onderhevig aan een toeslag van 1 € per ticket.

Hoe boek je online tickets voor de Real Alcazar? Hoe sla je de rij over?

Real Alcazar Seville skip the line tickets

Je kunt je Real Alcazar tickets het beste van tevoren online reserveren, zodat je de lange wachtrijen bij de ingang vermijdt. De Real Alcazar van Sevilla is een erg drukke attractie en de wachtrij kan in bepaalde periodes van het jaar erg lang zijn.

Je kunt je kaartjes online boeken op de officiële site of bij een online reisbureau, zodat je de rij kunt overslaan als je aankomt. We raden je aan om de prijzen van verschillende aanbieders te vergelijken voordat je boekt, omdat er vaak kortingen en aanbiedingen beschikbaar zijn die je wat geld kunnen besparen.

Bestaan er combitickets voor de Real Alcazar en andere bezienswaardigheden?

Haal het meeste uit je reis naar de Real Alcazar door een combinatieticket te kopen. Dit is een geweldige manier om meer verbazingwekkende bezienswaardigheden te zien en zelfs exclusief inzicht te krijgen in speciale en fascinerende toeristische attracties. Wat denk je van een van deze combinatietickets?

  • Real Alcazar tickets + Kathedraal van Sevilla: Verken twee van de mooiste architectonische wonderen van Sevilla met een rondleiding om je bezoek aan beide bezienswaardigheden een niveau hoger te tillen.
  • Real Alcazar tickets + La Giralda: Sla de rij over en verken enkele van de meest ongelooflijke bezienswaardigheden in Sevilla en kom meer te weten over de fascinerende geschiedenis die erachter zit.

Zijn rondleidingen door de Real Alcazar de moeite waard?

Real Alcazar Seville guided tours

Een rondleiding kan een van de beste manieren zijn om de Real Alcazar te bezoeken, omdat je gids je vaak inzicht geeft in de fascinerende geschiedenis en de intrigerende verhalen achter het monument. Bovendien zorgt hij of zij ervoor dat je geen van de belangrijke bezienswaardigheden mist. Als je vooraf een rondleiding boekt, profiteer je van volgende voordelen:

Je slaat de rij over: Er is niets vervelender dan tijdens je langverwachte vakantie in de rij te moeten staan. Haal het meeste uit je verblijf door een rondleiding te boeken waarmee je meteen naar binnen kunt, zonder te hoeven wachten.

Je ziet de belangrijkste delen van het paleis: Als je je eigen gids hebt, mis je de belangrijkste werken van de Real Alcazar niet. Bewonder het Koninklijk Paleis van Sevilla met een deskundige gids en luister naar de verhalen die achter elk gedeelte schuilgaan.

Er zijn veel rondleidingen beschikbaar. De populairste zijn:

  • Rondleiding in kleine groep door de Real Alcazar: Met een toegewijde gids en een kleine groep kun je de Real Alcazar op je gemak verkennen, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over drukke mensenmassa’s. Dit is ook de meest budgetvriendelijke optie.
  • Privérondleidingen door de Real Alcazar: Dit is een fantastische manier om meer te weten te komen over deze fascinerende plek. Bovendien kun je alle vragen stellen die je maar wilt aan je gids.

Kun je de Real Alcazar gratis bezoeken?

Ja, je kunt het Koninklijk Paleis van Sevilla elke maandag gratis bezoeken (van april tot september van 18.00 tot 19.00 uur, en van oktober tot maart van 16.00 tot 17.00 uur).

Het is mogelijk om vooraf Real Alcazar tickets te reserveren voor gratis toegang, via de officiële website.

Wat krijg je te zien?

Real Alcazar Seville what to see

De Real Alcazar van Sevilla is een koninklijk paleis (“alcazar” betekent paleis), dat tot de oudste ter wereld behoort. Het paleis heeft een complexe en gelaagde geschiedenis die de verschillende culturen en beschavingen laat zien die het land hebben gevormd. De Real Alcazar dateert uit de 10e eeuw en het paleis is door de eeuwen heen door vele handen gegaan, waardoor het uiterlijk ervan is veranderd in overeenstemming met de architecturale stijlen en overtuigingen van de heersende klassen van Sevilla.

Het paleis toont de verschillende invloeden van zowel christelijke als Mudéjar-architectonische invloeden, beginnend met zijn vroegste vorm als een Cordobaans fort, voordat het in de 11e eeuw werd vergroot en getransformeerd tot een paleis, genaamd Al-Muwarak. Toen de christelijke koning Fernando III de stad in 1248 veroverde, werd het opnieuw in bezit genomen en het is tot op de dag van vandaag een koninklijk paleis voor de Spaanse koninklijke familie.

Als je het paleis binnengaat, krijg je een eerste glimp te zien van het Moorse erfgoed van het paleis, met enkele van de oudste delen in de Patio del Yeso. Met zijn elegante bogen is dit deel van het gebouw gemodelleerd naar de beroemde Mezquita in het nabijgelegen Cordoba. Terwijl je het paleis verkent, kun je de verschillende architectonische stijlen zien die elke belichaming van het paleis weerspiegelen – van de enorme gotische gewelven in de ondergrondse kamers tot het betoverende Palacio Mudéjar met zijn prachtige tuinen, binnenplaatsen en wandtapijten. Kuier door de zalen en kamers om fascinerende artefacten, wandtapijten en verzamelingen voorwerpen te zien die je mee terug in de tijd nemen.

Het Koninklijk Paleis van Sevilla staat op de UNESCO-werelderfgoedlijst en is een van de meest adembenemende en majestueuze bezienswaardigheden van de stad. Fans met kennis van zaken zullen het ook herkennen vanwege zijn rol in de hedendaagse cultuur, aangezien het paleis het decor vormde voor de populaire televisieserie Game of Thrones!

Zijn er Real Alcazar tickets inbegrepen bij een stadspas?

Ja, Real Alcazar tickets zijn inbegrepen bij de Sevilla City Pass. Met deze pas kun je de rij overslaan, geniet je van voorrangstoegang en krijg je gratis toegang en korting bij verschillende andere musea en toeristische attracties.

De pas bevat ook een 24-uursticket voor de hop-on-hop-off-bus, een cruise op de rivier de Guadalquivir en vervoer per privétaxi van het vliegveld van Sevilla naar je hotel.

Wat is de beste tijd voor een bezoek aan de Real Alcazar? Hoe kun je de drukte vermijden?

Het Koninklijk Paleis van Sevilla is het drukst tijdens het hoogseizoen, vooral tijdens de paasweek, tussen april en mei en in september. Om lange rijen aan de kassa te vermijden, is het een goed idee om je Real Alcazar tickets vooraf te kopen.

Tijdens de bezoekuren is het ’s ochtends vroeg of na 15.00 uur het minst druk. Dit is vaak de beste tijd om van de tuin te genieten, vooral tijdens de warmere maanden.

Wat zijn de openingstijden van de Real Alcazar?

De Real Alcazar is van maart tot oktober elke dag geopend van 9.30 tot 18.00 uur (laatste toegang om 17.00 uur) en van april tot september elke dag van 9.30 tot 20.00 uur (laatste toegang om 19.00 uur).

Het is gesloten op 1 en 6 januari, Goede Vrijdag en 25 december.

Reistips

Real Alcazar Seville travel tips

  • Een bezoek aan het Alcazar duurt ongeveer 3 uur en vereist veel wandelen, draag dus comfortabele schoenen.
  • Vergeet niet een hoed, zonnebrandcrème en een fles water mee te nemen.
  • Het is een goed idee om een reisgids te kopen voordat je naar binnen gaat, zodat je weet waar de belangrijkste bezienswaardigheden zich bevinden en deze gemakkelijk kunt vinden. Er zijn ook weinig toiletten in de hoofdruimte en er vormt zich regelmatig een lange wachtrij. Het is raadzaam om hier rekening mee te houden, vooral als je met kinderen reist.
  • Veel winkels, bars en restaurants en vooral kleinere etabissementen, accepteren geen kaartbetalingen. Zorg er dus voor dat je voldoende contant geld bij je hebt voor al je dagelijkse behoeften. Op plekken waar je wel met een kaart kunt betalen, kan het zijn dat je een identiteitsbewijs met pasfoto moet laten zien, dus houd dit bij de hand.
  • Sevilla is een geweldige stad om al wandelend te verkennen, maar je kunt je ook gemakkelijk verplaatsen met het openbaar vervoer. De stad beschikt over uitgebreide busverbindingen, deelfietsen van “Sevici” en taxi’s. Zorg dat je kleingeld bij de hand hebt indien je de taxi neemt, want de chauffeurs kunnen niet altijd wisselgeld geven, zeker niet als je met grote biljetten betaalt.
Jolien Follens werkt als Dutch Content Localization Manager bij TourScanner. Ze is al van jongs af aan gepassioneerd door schrijven en koos daarom voor een master in de Journalistiek na het afronden van haar master in de Taal- en Letterkunde. Na haar studies ging ze aan de slag als vertaler en content editor om uiteindelijk bij TourScanner haar liefde voor schrijven te combineren met haar andere grote passie: reizen. Ze woonde al in België, Malta en Italië en reisde een jaar lang de wereld rond. Ondertussen staan er 33 landen op de teller en blijft haar verlanglijstje ellenlang. Staan nog op het programma: Canada, Japan, de Balkan, Zuid-Afrika, Colombia, Sri Lanka, Costa Rica, en nog veel meer!