Santa Maria Delle Grazie Tickets

Wil je Santa Maria Delle Grazie tickets kopen om het Laatste Avondmaal te kunnen bewonderen in Milaan? Ontdek hoeveel tickets kosten, hoe je aan kaartjes komt, of je in aanmerking komt voor kortingen, welke combitickets met andere attracties in Milaan beschikbaar zijn, handige tips voor een bezoek aan deze kerk en meer…

Het Laatste Avondmaal (Cenacolo Vinciano in het Italiaans) is een beroemd schilderij van Leonardo da Vinci, geschilderd op de muur van de refter van de Santa Maria Delle Grazie, een kerk in Milaan.

Hoeveel kosten Santa Maria Delle Grazie tickets en hoe bemachtig je een last-minute ticket?

Je moet je ticket voor de Santa Maria Delle Grazie van tevoren kopen via de officiële website. Een kaartje kost € 10 per persoon + € 2 reserveringskosten. Tickets voor EU- en EES-burgers tussen de 18 en 25 jaar kosten € 2 + € 2 reserveringskosten.

Houd er rekening mee dat je drie maanden van tevoren een ticket kunt boeken. Nieuwe tickets voor de Santa Maria delle Grazie worden rond de 10e van de maand online vrijgegeven, maar de data kunnen variëren, dus we raden je aan om online te kijken.

Vaak (en hoogstwaarschijnlijk!) zijn de kaartjes voor een bezoek aan Santa Maria Delle Grazie erg snel uitverkocht vanwege de beperkte capaciteit.

Maak je echter geen zorgen als je geen beschikbare tickets hebt gevonden op de officiële website, er zijn veel andere websites die last-minute tickets verkopen.

Je kunt de zoekfunctie van TourScanner gebruiken en de prijzen van alle websites van wederverkopers vergelijken en toegangstickets, rondleidingen of combitickets voor verschillende andere attracties in Milaan kopen.

Zijn er kortingen?

Het is mogelijk om Santa Maria Delle Grazie tickets met korting te kopen om zo voor een verlaagd tarief het Laatste Avondmaal te kunnen bewonderen! Sterker nog, bepaalde mensen komen in aanmerking voor gratis entreekaarten. Kijk hieronder of jij kunt profiteren van tickets met korting of gratis entree!

Gratis tickets voor de Santa Maria Delle Grazie + € 2 reserveringskosten:

  • Personen jonger dan 18 jaar.
  • C.O.M leden.
  • Medewerkers van het Ministerie van Kunst en Cultuur.
  • Middelbare scholieren met een studentenkaart.
  • Docenten en studenten van de Europese Unie die lesgeven in Architectuurstudies, Behoud van Artistiek en Cultureel Erfgoed, Kunstfaculteiten en Klassieke Studies.
  • Leerlingen van het Istituto Centrale per il Restauro, Opificio delle Pietre Dure en Scuola per il Restauro del Mosaico.
  • Journalisten met een geldig document waarin hun beroepsactiviteit staat vermeld.
  • Mensen met een handicap die in de Europese Unie wonen
  • Vrijwilligers die werkzaam zijn in culturele promotie- en voorlichtingsactiviteiten volgens het Ministerie.

Gratis Santa Maria Delle Grazie tickets zonder reserveringskosten:

Deze optie is alleen beschikbaar voor boekingen via het CALLCENTER.

  • Studentengroepen van openbare en privéscholen in de EU, begeleid door hun leraren bij het boeken van toegang en het kopen van diensten. Leraren die deze diensten voor deze schoolgroep niet willen aanschaffen, moeten € 5 reserveringskosten betalen.
  • Toeristische gidsen van de Europese Unie met een professionele licentie, zij moeten de tour ook boeken via het callcenter.
  • Tolken van de Europese Unie.

Als je echter niet in aanmerking komt voor een van deze kortingen, kun je altijd kijken of er andere websites zijn die online tickets verkopen. Die hebben meestal goede prijzen en kortingen.

Hoe sla je de rij over?

Santa Maria Delle Grazie - Last Supper tickets

De tickets voor de Santa Maria Delle Grazie, die online via de site moeten worden gekocht, zijn elektronisch en gelinkt aan een tijdslot. Daarom staat er geen rij bij de ingang en kun je onmiddellijk naar binnen.

Zorg ervoor dat je de tickets van tevoren reserveert, anders is het onmogelijk om de Santa Maria Delle Grazie kerk binnen te gaan en het Laatste Avondmaal te zien. Het boekingsproces is eenvoudig en omdat er een tijdslot is toegewezen, is het niet chaotisch bij de ingang.

Kun je de Santa Maria Delle Gazie combineren met andere attracties in Milaan?

Wil je je tijd in Milaan optimaal benutten en meerdere attracties bezoeken? Je kunt combitickets vinden die naast het bezoek aan de Santa Maria Delle Grazie kerk ook andere toeristische attracties omvatten.

Hier zijn een aantal combo’s die je misschien interesseren:

  • Historische rondleiding door Milaan met tickets voor het Laatste Avondmaal. Je kunt meer tijd besteden aan het ervaren van de stad door de Santa Maria Delle Grazie te bezoeken, het middeleeuwse Castello Sforzesco te verkennen met een lokale gids en de gotische kathedraal (Duomo) te bezoeken.
  • Rondleiding door de Santa Maria Delle Grazie met het Laatste Avondmaal. Je kunt de fantastische kerk van Santa Maria Delle Grazie, die op de UNESCO-lijst staat, bezoeken en genieten van skip-the-line toegang om het Laatste Avondmaal te bewonderen, plus deelnemen aan een anderhalf uur durende tour over de genialiteit van de Renaissance.
  • Een dag uit het leven van Leonardo: Laatste Avondmaal, Castello Sforzesco en Sacristie van Bramante. Een kunsthistorische gids geeft een grondige uitleg over deze drie verschillende bezienswaardigheden in Milaan.
  • Stadswandeling langs de schatten van de renaissance met het Laatste Avondmaal. Met deze tour leer je meer over de vele verborgen schatten uit de renaissance in Milaan. Dit is een 2 uur durende stadswandeling waarbij je in het artistieke deel van Milaan duikt.

Er zijn talloze tours die de tickets voor het Laatste Avondmaal combineren met vele andere bezienswaardigheden in Milaan. We raden je aan de zoekfunctie van TourScanner te gebruiken om uit te zoeken welk combipakket je het beste bevalt en om prijzen te vergelijken.

Wat zijn de openingstijden van de Santa Maria Delle Grazie?

Santa Maria Delle Grazie tickets

De openingstijden zijn van dinsdag tot en met zondag van 8.15 tot 19.00 uur, de laatste toegang is om 18.45 uur.

Houd er rekening mee dat reserveren noodzakelijk is om de Santa Maria Delle Grazie binnen te gaan en het Laatste Avondmaal te zien. Bezoekers moeten ten minste 20 minuten voor de afgesproken tijd aanwezig zijn.

Handige tips

  • De toegang tot de kerk van Santa Maria delle Grazie is gratis.
  • Er wordt geen schriftelijke informatie weergegeven in de kerk van Santa Maria Delle Grazie, dus vergeet niet om jezelf te informeren over het Laatste Avondmaal voordat je aankomt! Je kunt ook altijd een audiogids krijgen (boek deze samen met je ticket of haal hem als je er bent).
  • Je mag het Laatste Avondmaal maximaal 15 minuten bewonderen.
  • Je mag foto’s maken van het schilderij, maar enkel zonder flits. Video’s zijn niet toegestaan.
  • Vergeet niet dat je een vaste datum en tijd op je ticket hebt staan om naar binnen te gaan, we raden je aan om voor de zekerheid ongeveer 20 minuten eerder te komen.
  • Het ticket voor het Laatste Avondmaal is niet inbegrepen bij de Milano Card en de Milan Pass.
  • Vraag je je af hoe je de Santa Maria delle Grazie bereikt? Er zijn trams (18 en 24) die stoppen bij Corso Magenta – Santa Maria Delle Grazie. Ook de metrostations Conciliazone en Cadorna van de MM1 zullen je relatief dichtbij afzetten, net als het station Cadorna van de MM2.

Hopelijk heeft deze gids duidelijk gemaakt hoe belangrijk het is om van tevoren kaartjes te reserveren voor het Laatste Avondmaal. Aarzel niet om vragen te stellen over de Santa Maria Delle Grazie tickets mocht er iets niet duidelijk zijn. Geniet van Milaan en we wensen je een veilige reis! 🙂

Deel dit artikel op Pinterest 🙂

Last supper tickets

Jolien Follens werkt als Dutch Content Localization Manager bij TourScanner. Ze is al van jongs af aan gepassioneerd door schrijven en koos daarom voor een master in de Journalistiek na het afronden van haar master in de Taal- en Letterkunde. Na haar studies ging ze aan de slag als vertaler en content editor om uiteindelijk bij TourScanner haar liefde voor schrijven te combineren met haar andere grote passie: reizen. Ze woonde al in België, Malta en Italië en reisde een jaar lang de wereld rond. Ondertussen staan er 33 landen op de teller en blijft haar verlanglijstje ellenlang. Staan nog op het programma: Canada, Japan, de Balkan, Zuid-Afrika, Colombia, Sri Lanka, Costa Rica, en nog veel meer!