Rondleidingen door de Galleria Borghese

Ben je op zoek naar de beste rondleidingen door de Galleria Borghese? In dit artikel vertellen we je alles over de verschillende rondleidingen die beschikbaar zijn om de Galleria Borghese te bezoeken, waaronder privérondleidingen, groepsrondleidingen, rondleidingen voor kinderen en gezinnen en meer. Bepaal welke tour het beste bij je wensen en budget past.

Als je je tour door de Galleria Borghese nu al wilt boeken en niet verder wilt lezen, klik dan hier om je rondleiding door de Galleria Borghese te boeken.

Voor degenen die alleen op zoek zijn naar entreekaartjes, klik hier om je Galleria Borghese tickets te boeken.

Zijn rondleidingen door de Galleria Borghese de moeite waard?

Zeker weten! Het volgen van een rondleiding is om onderstaande redenen de moeite waard:

Je hoeft je nergens zorgen over te maken – Je gids weet alles over de Galleria Borghese. Je hoeft alleen maar op tijd op het ontmoetingspunt te zijn en de gids zorgt voor de rest.

Je komt alles te weten over de galerie – Tijdens een rondleiding kun je vragen stellen aan de gids, die je graag van antwoord zal voorzien. Gidsen kennen de galerie zeer goed en zullen de kunstwerken die je te zien krijgt nauwkeurig beschrijven.

Je kunt genieten van elk moment – Als je in je eentje een monument bezoekt, zie je misschien bijzondere plekken over het hoofd. Met een deskundige gids zie je alles en leer je zoveel mogelijk.

Welke rondleidingen door de Galleria Borghese zijn geschikt voor jou?

Een blik op de verschillende soorten rondleidingen waaruit je kunt kiezen:

  • Privérondleidingen
  • Groepsrondleidingen
  • Rondleidingen voor kinderen en gezinnen

Beslis welke soort rondleidingen door de Galleria Borghese je wilt boeken

Borghese Villa gardens - Borghese Gallery Tours

Privérondleidingen door de Galleria Borghese

Als je op zoek bent naar precieze beschrijvingen en een bezoek op maat, dan is een privérondleiding zeker iets voor jou. Samen met een privégids vermijd je de drukte en haal je het meeste uit je bezoek. De meeste gidsen spreken Engels, vooral als je in een groep bent, zodat je je meer op je gemak voelt. Bovendien bieden sommige touroperators hotel pick-up aan, zodat je niet op een ontmoetingspunt hoeft af te spreken. In sommige gevallen kun je naast de Galleria Borghese ook de Villa Borghese, Capitolijnse Musea, de Galleria Doria Pamphilij, Vaticaanse Musea, Piazza del Popolo of Villa Farnesina bezoeken.

Groepsrondleidingen door de Galleria Borghese 

Deze rondleidingen door de Galleria Borghese zijn niet alleen populair, maar ook goedkoop. Samen met 6 tot 15 personen en een gids verken je het museum. Als je moeite hebt om duidelijk te horen en te begrijpen wat de gids zegt, hoef je je geen zorgen te maken, koptelefoons zijn vaak inbegrepen. Naast het overslaan van de rij en het bezoeken van de Galleria Borghese, bevatten veel groepsrondleidingen ook een bezoek aan de Villa Borghese. Mis deze geweldige kans niet!

Kindvriendelijke rondleidingen door de Galleria Borghese

Jonge kinderen kunnen snel moe of verveeld raken tijdens een museumbezoek. Gelukkig zijn sommige rondleidingen door de Galleria Borghese speciaal ontworpen voor kinderen en gezinnen. Je geniet van veel voordelen als je voor deze rondleidingen kiest:

  • Om te beginnen krijg je een kindvriendelijke gids die je kinderen vermaakt en ze laat genieten van hun bezoek aan de Galleria Borghese.
  • Er wordt gebruik gemaakt van spelletjes, activiteiten en multimedia om ervoor te zorgen dat je kinderen zich vermaken tijdens een bezoek aan de Galleria Borghese.
  • Je slaat de rij over en hoeft niet te wachten.
  • Dit is een privétour: jij en je gezin krijgen de Galleria Borghese voor jullie alleen!

Zijn er rondleidingen door de Galleria Borghese inbegrepen bij de Roma Pass of Omnia Card?

De Roma Pass geeft gratis toegang tot de Galleria Borghese, maar er zijn geen rondleidingen door de galerie inbegrepen.

Hetzelfde geldt voor de Omnia Card: deze geeft gratis toegang tot de galerie, maar een rondleiding is niet inbegrepen.

Is het mogelijk om de Galleria Borghese gratis te bezoeken?

Ja, iedereen kan elke eerste zondag van de maand de galerie gratis bezoeken. Bovendien kunnen kinderen en jonge tieners profiteren van korting bij de ingang van de galerie. Er worden echter geen gratis rondleidingen door de Galleria Borghese aangeboden.

Wat is er te zien?

borghese gallery tours - The Rape of Proserpina
Pluto en Proserpina van Bernini

De Galleria Borghese is een van de meest fascinerende kunstmusea ter wereld. In de 22 zalen vind je een heleboel geweldige meesterwerken, waaronder schilderijen van Rafaël, Titiaan, Caravaggio en Rubens. De oorspronkelijke collectie werd aangelegd door kardinaal Scipione Borghese.

Hier zijn enkele van de beroemdste meesterwerken die je kunt zien in de Galleria Borghese:

  • Het beeldhouwwerk “Pluto en Proserpina” van Bernini
  • Het schilderij “Borghese-kruisafneming” van Rafaël
  • Het schilderij “Madonna van de Palafrenieri” van Caravaggio
  • Het schilderij “Venus blinddoekt Cupido” van Titiaan.
  • Het schilderij “Susanna en de Oudsten” van Rubens.

De Galleria Borghese bevindt zich in de Villa Borghese (een park van 80 hectare) in Rome. De villa telt verschillende musea:

  • Nationaal Etruskisch Museum
  • Villa Medici
  • Galleria nazionale d’arte moderne e contemporanea (Nationale Galerie voor Moderne en Hedendaagse Kunst)
  • Museo Civico di Zoologia
  • Museo Pietro Canonica
  • Museo Carlo Bilotti
  • Bioparco di Roma

De Villa Borghese bevat veel beeldhouwwerken en schilderijen die moeilijk te begrijpen en te analyseren zijn zonder de juiste kennis van hun auteurs. Daarom kan een rondleiding jouw bezoek aan de Villa Borghese naar een hoger niveau tillen en ervoor zorgen dat je het meeste haalt uit je verblijf in Rome!

Wat zijn de openingstijden van de Galleria Borghese?

De galerie is geopend van dinsdag tot en met zondag, van 9.00 tot 19.00 uur. Na 17.00 uur mag je niet meer naar binnen.

Reistips

  • Groepsrondleidingen worden vaak geleid door kunsthistorici, wat context toevoegt aan de kunstwerken die je bekijkt.
  • De Galleria Borghese ligt in de Villa Borghese, het grootste stadspark van Rome. Je vindt er een meer, tempels, fonteinen, standbeelden en veel musea. De combinatie van natuur en Romeinse kunst zal zeker indruk op je maken.
  • Er is gratis Wi-Fi in de hele galerie.

Aarzel niet om hieronder te reageren als je vragen hebt over de rondleidingen door de Galleria Borghese.

Geniet van je bezoek aan de galerie! ?

Borghese Gallery tours

Jolien Follens werkt als Dutch Content Localization Manager bij TourScanner. Ze is al van jongs af aan gepassioneerd door schrijven en koos daarom voor een master in de Journalistiek na het afronden van haar master in de Taal- en Letterkunde. Na haar studies ging ze aan de slag als vertaler en content editor om uiteindelijk bij TourScanner haar liefde voor schrijven te combineren met haar andere grote passie: reizen. Ze woonde al in België, Malta en Italië en reisde een jaar lang de wereld rond. Ondertussen staan er 33 landen op de teller en blijft haar verlanglijstje ellenlang. Staan nog op het programma: Canada, Japan, de Balkan, Zuid-Afrika, Colombia, Sri Lanka, Costa Rica, en nog veel meer!