Noorderlichtreizen

Op zoek naar noorderlichtreizen in IJsland? Dan ben je hier aan het juiste adres. In dit artikel lees je meer over de beste excursies en combitickets met andere bezienswaardigheden of activiteiten. Ook vertellen we je wat het beste tijdstip van de dag is om het noorderlicht te zien. Bereid je voor op een unieke en onvergetelijke ervaring!

De populairste noorderlichtreizen in IJsland

1- Noorderlichtreizen per bus

Northern Lights Bus Tours

Wil je graag het noorderlicht bekijken, maar heb je een beperkt budget? Overweeg dan een noorderlicht tour per bus vanuit Reykjavik. Deze excursie is inclusief vervoer per bus en een gids die je vertelt hoe de Aurora Borealis wordt gevormd en die allerlei andere interessante feiten met je deelt.

2 – Het noorderlicht bekijken vanaf een boot

Northern Lights Boat Tour

Het noorderlicht bewonderen vanaf een boot is een geweldige ervaring die je moet gedaan hebben. De boot heeft een buiten- en een binnendek waar je drankjes en snacks kunt kopen. De Aurora Borealis bekijken vanaf het water is een unieke ervaring en biedt een fantastisch perspectief.

3 – Noorderlichtreizen per Super Jeep

Northern Lights Super Jeep Tour

Als je de voorkeur geeft aan een meer persoonlijke ervaring, kun je deelnemen aan deze noorderlicht excursie in een kleine groep waarbij alles voor jou wordt geregeld. Je kunt ook kiezen voor een ritje met een super Jeep, perfect voor het verkennen van wilde en ongerepte gebieden onder een prachtige heldere hemel. Deze noorderlicht trip is inclusief ophalen en terugbrengen naar het hotel en heeft andere speciale bijzonderheden.

4 – Noorderlicht bewonderen tijdens een sneeuwscootertocht

Snowmobile Northern Lights Tours

Op zoek naar meer avontuur? Rijd op een sneeuwscooter en ontdek verborgen plekjes. Breng je ontdekkingsreis naar een geheel nieuw niveau tijdens een fantastische sneeuwscootertocht. Verken de hooggelegen vlaktes van de Langokull-gletsjer en bewonder de Aurora Borealis.

5 – Reizen naar het noorderlicht + quadtour

ATV Northern Lights Tour

Als je een actieve reiziger bent die op zoek is naar avontuur, combineer je trip naar het noorderlicht dan met een quadtour. Stap direct vanuit je hotel op een quad voor een leuk avontuur, terwijl je de Aurora Borealis bewondert.

6 – Fatbiketocht onder het noorderlicht

Fatbike Northern Lights Tours

IJsland is arctisch gebied dat zich perfect leent voor een tocht met een fatbike. Verken het betoverende sneeuwlandschap van IJsland op je fatbike en ga, samen met een lokale gids, op zoek naar het poollicht.

Noorderlichtreizen met andere bezienswaardigheden onderweg

6 – Noorderlichttour + Secret Lagoon in Reykjavik

Northern Lights Tours with Secret Lagoon

De Secret Lagoon is op geen enkele manier veranderd (in vergelijking met andere lagunes), wat resulteert in een heel natuurlijke ervaring. Ontspan in het hete bronwater en ga daarna op zoek naar de Aurora Borealis.

7 – Reizen naar het noorderlicht + de Golden Circle

Northern Lights Tour with Golden Circle

De Golden Circle is een beroemde toeristische route in het zuiden van IJsland. Combineer je tour met de wereldberoemde uitbarstende geisers, warmwaterbronnen en natuurlijk het noorderlicht.

Je ziet de oude geologische formaties en de parlementsite in het Nationaal park Thingvellir, bekijkt de Strokkur-geiser en de Gullfoss-waterval. Na deze natuurpracht ga je op jacht naar het poollicht.

8 – Noorderlichtreis met de geothermische baden van Fontana

Northern Lights Tour with Fontana Geothermal Baths

Combineer je reis naar de Aurora Borealis met een van de beste attracties van IJsland: de geothermische baden van Fontana. Ontspan in de natuurlijke geothermische baden van Laugarvatn Fontana Spa & Wellness Center, een authentieke IJslandse ervaring.

9 – Noorderlicht trip met lavavelden, gletsjers en stranden in Zuid-IJsland

Northern Lights Tour with Southern Iceland Lava Fields, Glaciers and Beaches

Verken de zuidkust van IJsland en ontdek een aantal van de populairste watervallen, stranden en lavavelden. ’s Nachts verlicht het wereldberoemde noorderlicht de hemel om je avontuur compleet te maken.

10 – Noorderlichtreizen in IJsland met walvissen spotten

Northern Lights Tour with Whale Watching

Ervaar het beste dat IJsland te bieden heeft met een combitour waarbij je walvissen spot en het noorderlicht bewondert. Speur naar walvissen voor de kust van Reykjavik en ga dan in het donker op zoek naar de Aurora Borealis.

11 – Noorderlichtreizen + sterrenkijken

Northern Lights Tour with Stargazing

Vertrek vanuit Reykjavik en ontdek de wonderen van de hemel vanaf een van de beste astronomische locaties ter wereld. Bewonder, dankzij de hulp van een deskundige gids, het noorderlicht en de sterrenhemel, een geweldige combinatie voor astronomieliefhebbers.

12 – Reizen naar het noorderlicht met gletsjerwandeling

Northern Lights Tour and Glacier Walking

Tijdens deze avontuurlijke tour ervaar je de adembenemende zuidkust van IJsland met een gletsjerwandeling en de jacht op het poollicht. Dit is absoluut een van de ultieme IJsland-ervaringen!

13 – Noorderlichtreis met bezoek aan het schiereiland Snæfellsnes

Snæfellsnes Peninsula and Northern Lights Tour

Ontdek de schilderachtige schoonheid van het schiereiland Snæfellsnes tijdens een dagtocht en maak kans om het beruchte noorderlicht te zien.

14 – Noorderlichttour + Imagine Peace Tower op het eiland Videy

Nothern Lights Tour with Image Peace Tower on Videy Island
Met dank aan Roman-Gerasymenko

Bezoek de Imagine Peace Tower, gelegen op het eiland Viðey – een gedenkteken voor John Lennon van zijn weduwe, Yoko Ono.

Hoe boek je een reis naar het noorderlicht in IJsland?

Zoals je misschien al hebt gemerkt, worden er talloze excursies aangeboden door verschillende touroperators tegen concurrerende prijzen. Als je je afvraagt welke tour je waar kunt boeken, raden we je aan TourScanner te gebruiken om alle excursies en prijzen te vergelijken. Er zijn ook veel combitickets als je meer wilt doen dan alleen maar het noorderlicht bekijken.

Wanneer zie je het noorderlicht in IJsland?

Voordat je een reis naar het noorderlicht in IJsland boekt, wil je natuurlijk graag weten wanneer het beste seizoen is om dit prachtige lichtspektakel te zien. Het noorderlichtseizoen loopt van eind augustus tot half april. Van eind september tot eind maart is het echter al na 18.00 uur donker, dus dan kun je je kans wagen.

Omdat het poollicht een natuurverschijnsel is, is het moeilijk om van tevoren te voorspellen hoe ze eruit zullen zien. Ze zijn erg afhankelijk van zonneactiviteit en donkere lucht, dus houd er rekening mee dat ze rond zonsondergang en zonsopgang kunnen verschijnen.

Als je overweegt om een IJslandse noorderlichtreis te boeken, dan zal de touroperator je zeker laten weten wat het beste moment van de dag is om het licht te zien.

Reistips

Northern Lights Tours - Travel Tips

  • Noorderlichtreizen kennen heel wat voordelen. We raden je daarom ten zeerste aan om een excursie naar het poollicht te boeken. Als de Aurora Borealis bijvoorbeeld niet verschijnt, krijg je de kans om terug te gaan zonder extra kosten.
  • De gids die je begeleidt weet veel over het noorderlicht en hij of zij weet waar je precies heen moet en wanneer.
  • Vergeet niet je camera mee te nemen om het prachtige noorderlicht vast te leggen, dit is namelijk een unieke en onvergetelijke ervaring.
  • Vergeet niet dat IJsland een koude plek is, breng daarom dus zeker warme kleren mee.

Geniet van IJsland en vergeet je camera niet 🙂

Jolien Follens werkt als Dutch Content Localization Manager bij TourScanner. Ze is al van jongs af aan gepassioneerd door schrijven en koos daarom voor een master in de Journalistiek na het afronden van haar master in de Taal- en Letterkunde. Na haar studies ging ze aan de slag als vertaler en content editor om uiteindelijk bij TourScanner haar liefde voor schrijven te combineren met haar andere grote passie: reizen. Ze woonde al in België, Malta en Italië en reisde een jaar lang de wereld rond. Ondertussen staan er 33 landen op de teller en blijft haar verlanglijstje ellenlang. Staan nog op het programma: Canada, Japan, de Balkan, Zuid-Afrika, Colombia, Sri Lanka, Costa Rica, en nog veel meer!