Nachttours in Rome

Op zoek naar coole en bijzondere nachttours in Rome? Het is niet omdat de dag voorbij is dat je sightseeing dat ook moet zijn. Geniet van alles wat Rome te bieden heeft en ontdek de charme van de eeuwige stad, ook bij nacht.

Op deze pagina stellen we de beste nachttours in Rome aan je voor waarmee je, ook na zonsondergang, een geweldige tijd kunt beleven in de Italiaanse hoofdstad.

Geniet van het nachtleven van Rome! 🙂

1 – Bezoek het Colosseum bij nacht

collosseum by night - #1 Rome night tours

Bekijk een van de meest iconische monumenten van Italië tijdens een anderhalf uur durende avondwandeling door het Colosseum in Rome. Je krijgt toegang tot het Colosseum met een skip-the-line ticket en leert meer over het oude monument van een deskundige gids.

2 – Daal af in de Catacomben

Rome catacombs - #2 Rome night tours

Ga ’s nachts naar de Romeinse Catacomben en beleef het engste nachtelijk bezoek. Je krijgt meer dan 4000 monnikskeletten te zien die teruggaan tot de 16e eeuw. De smalle tunnels zijn griezelig stil en zitten vol Romeinse geschiedenis, waaronder christelijke fresco’s en beeldhouwwerken.

3 – Nachttours in Rome: Verken het Vaticaan

Vatican by night - #3 Rome night toursEen deskundige gids zal je het beste van het Vaticaan bij nacht laten zien, waaronder de ongelooflijke renaissancekunst, de Kaartengalerij, de Kamers van Rafaël en natuurlijk de Sixtijnse Kapel.

4 – Leer over de legendes en duistere mysteries van Rome

Rome legends & mysteries - #4 Rome night tours

De gids laat je het verborgen verleden van de stad zien aan de hand van legendes die teruggaan tot de oudheid, de renaissance en de inquisitie. Hij of zij neemt je mee naar de meest mysterieuze plaatsen delicti van de hoofdstad en plekken waar ketters tijdens de inquisitie levend werden verbrand. Tijdens deze nachttour krijg je Rome vanuit een heel andere hoek te zien!

5 – Maak een avondwandeling door Rome

Rome night walking tours - #5 Rome night tours

Tijdens deze tour bezoek je Piazza Campo de Fiori, het Pantheon, de Trevifontein, Piazza Navona en andere bezienswaardigheden die ’s nachts verlicht zijn. Je wordt vergezeld door een deskundige gids die je van heel wat interessante feiten en weetjes over Rome voorziet. De prijs voor deze avondwandeling is zeer redelijk.

6 – Waag je aan een fietstocht door het centrum van Rome

Rome cycling night tours - #6 Rome night tours

Ervaar Rome op een andere manier: per fiets. Deze tour is perfect voor een gezin of een groep vrienden! Op 2,5 uur tijd krijg je de belangrijkste en meest tot de verbeelding sprekende monumenten van Rome te zien.

7 – Verken ’s nachts het historisch centrum van Rome per Segway

segway Rome tours - #7 Rome night tours
Met dank aan Segway Rome tours

Een nachttour door Rome per Segway is de ideale manier om alles te zien. Je doorkruist de stad en verkent wereldberoemde toeristische attracties als het Colosseum en de Trevifontein, zonder dat je vast te komen zitten in de drukke straten! Tijdens de tour krijg je veel belangrijke bezienswaardigheden te zien en krijg je een uitgebreide uitleg van de gids.

8 – Nachttours in Rome per Vespa

vespa by night in Rome - #8 Rome night tours

Ontdek de wonderen van Rome bij nacht op een iconische Italiaanse Vespa. Gedurende 3 uur krijg je alle belangrijke bezienswaardigheden van Rome te zien.

9 – Bezoek de oude baden van Rome bij nacht

Roman baths - #9 Rome night tours

Bezoek een van de grootste en best bewaarde oude thermale complexen ter wereld, de Romeinse Baden “de termen van Diocletianus”. De overblijfselen herbergden ooit de meest fantastische baden van hun tijd, met verborgen geheimen van duizenden jaren geschiedenis. Met een privégids die je de weg wijst, verken je de baden en kom je meer te weten over hun geschiedenis.

Hoe kom je er? Controleer de routebeschrijving

10 – Ontmoet de lokale bevolking & verken het nachtleven in Rome

Rome nightlife - #11 Rome night tours

Geniet van het nachtleven van Rome als een local. Je krijgt niet alleen de kans om samen met een gids lokale wijn en pizza te proeven, hij of zij laat je ook het beste nachtelijke uitzicht over de stad zien en verkent samen met jou de levendige wijk Trastevere. Je wordt ondergedompeld in de plaatselijke cultuur en het nachtleven!

11 – Stap aan boord van een romantische dinercruise

Rome river cruise - #11 Rome night tours

Beleef een diner op een andere manier door aan boord te gaan van een boot over de Tiber. Geniet van livemuziek op de boot, wijn en gastronomisch eten terwijl je de schoonheid van het verlichte Rome aanschouwt.

We hopen dat deze nachttours in Rome je zullen inspireren en wensen je een geweldige tijd en veel plezier in Rome.

Buon viaggio! 🙂

Jolien Follens werkt als Dutch Content Localization Manager bij TourScanner. Ze is al van jongs af aan gepassioneerd door schrijven en koos daarom voor een master in de Journalistiek na het afronden van haar master in de Taal- en Letterkunde. Na haar studies ging ze aan de slag als vertaler en content editor om uiteindelijk bij TourScanner haar liefde voor schrijven te combineren met haar andere grote passie: reizen. Ze woonde al in België, Malta en Italië en reisde een jaar lang de wereld rond. Ondertussen staan er 33 landen op de teller en blijft haar verlanglijstje ellenlang. Staan nog op het programma: Canada, Japan, de Balkan, Zuid-Afrika, Colombia, Sri Lanka, Costa Rica, en nog veel meer!